Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Van egy AEG szárítógépünk, ami brutál hangos lett és mellette kissé éget szagot is áraszt. Micel szeretek javítgatni, ezért szétbontottam. Nekem a motor a gyanús.
Videó róla: [link]
Szerintetek?
Ha tényleg az a gond, ezt érdemes lehet felújítatni? Törökbálint környékén ezzel foglalkozik valaki? Vagy érdemes újat venni?
A másik: az elülső tengely oldalon a kerékházban és a burkolatban is van gyűrűnek hely kiképezve, gondolom a gyöszök/egyebek szigetelésére. Ide mi ül be pontosan? Mit kéne vennem? [kép] [kép]
Előre is köszönöm a segítséget! -
Mostanában azt vettük észre, mintha a beépített sütőnk nem sütne normálisan. Sokkal tovább tart a sütés. Hogyan lehet ezt megtudni, hogy normálisan működik-e vagy sem? Csak márkaszerviz?
-
Gömbike
senior tag
Ezek biztosan kibírják a felhasználási szokásaidból eredő igénybevételt. [link]
Nekünk a Miele szárítónk 20+ évesen kért szerelőt, de inkább hőszipkásra cseréltük, használt Miele mosógépet több ismerősöm is vett az úrtól, aki árulja őket, korrekt úr.
Ha a most 15. éves AEG gépünk feladná valamikor, a Bosch irányt választanánk.
De mi egy hónap alatt sem használjuk annyi, mint Te 2 nap alatt.
A samu vonal messze elmarad a Bosch és Elux-Aeg csoporttól.
-
-
atti29
tag
Sziasztok,
Porszívó ügyben kérnék segítséget,teljesen vakon vagyok a témában.
Szőnyeg,laminált padló és beltéri járólapon használnám,(esetleg autó belsejét is).
Nézegettem most pár akciós gépet random,Makita VC2512L(60k),de találtam egy ilyet is MIELE 12562160 Guard M1 (68k).
Segítségetek és válaszaitokat előre is köszönöm!
-
GIJoe
addikt
Sziasztok,
A véleményeteket, esetleg tapasztalatotokat szeretném kérni az alábbiban:
Van egy Samsung mosógépünk WW5500T WW10T554DAW, bazi sokat megy, naponta többször 3 gyerek, (4éves lassan) stb. Már volt egy nagy szervize, én hallom hogy csapágyas lesz/lehet. Van e értelme használt Miele-t venni garanciával? Van van olyan takarékos(A kat.) mosógép ami nagyüzemre van tervezne? Szerintem egyre romlik a Samsung mosási hatékonysága is...Van olyan aki kommersz(Samu-LG) ről váltott Mielére, érdemes?
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Bár nem gép, de hátha...
Édesanyámnak keresek öntöttvas serpenyőt!
A feltétel annyi lenne, hogy ∅20-21cm, ne legyen túl magas, és legyen nyele. Gázon használná, cirka 2-3 tojás sütésére.
Használt, látott valaki ilyet valahol? Alzán nem leltem, IKEA-ban csak 28cm-es van, eMAG keresője nem a barátom (meg nem is kedvelem a boltot).
Láttam, lesz a Lidl-ben, de azoknak füle van, nem nyele.
Köszi!
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ajanlott tomlo hozza esetleg? 15-20 meterre gondoltam.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
a Bosch KGN492LDF hűtőért mentünk, tetszett is, de olvastam valahol és így is volt sajnos, hogy nagyon könnyen meghajlanak a polcai, ez valós. egy nagy tányért levest nem raknék rá jó szívvel, ez dealbreaker. a 15% extra hely hiányozni fog, de el kellett emiatt engedjük. mellette állt és az extra mélység miatt + rendes polcok miatt szimpatikus volt a KGV58VLEAS, de nem NoFrost készülék, ez is kiesett ezért.
végül pár ajtónyitogatás után egy Liebherr CNsdc 5703 Pure hűtőszekrényt rendeltünk, nagyon beakadt nekem a márka. paraméterek alapján szitne egyezik a CNsdb 5723 Plus géppel, de nincs benne VarioSafe meg EasyIce, ezek nem hiányoznak. a Plus gépnek a szigetelése biztosan jobb, mert 160 helyett 130kWh a fogyasztás és +5kg, de adatlapok szerint közel azonos a két hűtő. cserébe az 5723 kb. 405 ezertől indul, az 5703 kevés helyen van, de 280-ért még találni.
Bosch esetén 40k a 2év MediaMarkt Silver csomag (Alpha biztosító), azzal 340 lett volna a 3+2 év, szemben a Liebherr gyári garancia 10 éves akcióval 280, nem volt kérdés.
ui.: a telitalálat hűtő is meglett közben, a CNsfd 7723 Plus, ami 74cm széles, de 500k-ért most nem fért bele. majd ha lesz tapasztalat az 5703-ról, beszámolok róla. -
Kroni1
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Az a Series4 amit linkeltél 79kg, a series6 pedig 95kg, gondolom itt azt a +16kg-ot nem véletlenül rakták bele, vszleg jobb a szigetelése, ami hozzájárul a magasabb energiaosztályhoz. Hatalmas volt a fejlődés ezen a téren akár csak az elmúlt 10-20 évben is, ezek már tényleg keveset fogyasztanak! A korábbi jelölés szerinti 320kW hűtőm A+ volt, ez a Bosch az új szerint meg 142kW-al B kategóriás.. Még ha 70Ft-al számolok akkor is 10e Ft alatt marad az éves villanyköltsége.
Szerintem bármelyik Bosch-t választjuk az már jobb döntés, mint a 150-180ezres kommersz hűtők, és azért azok is ki szoktak bírni 5-10 évet. Én a hangjához fűzök komoly reményeket, a mostani whirlpool 50dB a kompresszor mellett, nekünk a nappali egybe van a konyhával, és ez szokott zavaró lenni filmezésnél. Elvileg jhéten hozzák, beszámolok majd ha beüzemeltem.
-
parfish
tag
Sziasztok!
Mosógép vásárlással kapcsolatban lenne szükségem segítségre. Visszaolvasva a topikot, a konklúzióm az, hogy lényegében mindegy milyen csak a garancia legyen minél hosszabb. Ennek ellenére, ha már ilyen a piac, lenne nekem két kritérium ami alapján ha esetleg tudnátok ajánlani gépt az szuper lenne. Az egyik, hogy legyen csendes, a másik, hogy keskeny gépet keresek panel lakás fürdőjébe. Árban olyan 200k ig gondoltam(ezt is a kommentek alapján, hisz csak a gar a lényeg) -
headhunter
addikt
Topikban nincs sok tapasztalat a Siguro hűtőkkel, igaz rövid ideje (kedd óta) üzemel egy SIGURO MD-D234Y Essentials nálunk.
Aki csendes hűtőt szeretne nem kell tovább keresnie, működés közben szinte alig lehet hallani.
Hűtő oldalától 10cm...
"Csomagolt" méret: 187x97x77cm
Tömeg: 97kg. (Beüzemelés legalább 2 ember)Fogyasztásnak megadott adat, szerintem stimmelni fog.
-
hoffman_
nagyúr
köszönöm a válaszokat, éjjel én a Bosch-ig jutottam garanciabővítéssel.
4aron:
az első volt, hogy megnéztem persze. pénzben nem hozza vissza, de szeretek nem pazarlóan vásárolni, használni. itt most sajnos nem ad annyit, hogy ezt válasszam, a méret fontosabb. a Liebherr 70cm 1M körül, kicsit máshogy gondolkodnak.Silent77:
ezt megtaláltam miután írtam, ebben tényleg nincs korlátozás.Kroni1:
nézegettem series6 hűtőket, a fogyasztáson túl nem ad többet nekünk. a botmixer akció jó, de a gyári hazai oldalon sem kapjuk meg az 5 év garit, UK-vel ellentétben, így emiatt kiesik. kár, hogy a gyári oldal garancia-limitált, ott venném legszívesebben. -
Kroni1
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Én ha befér a nagyobb akkor azt választanám mindenképp, az mindig jól jön. Ebből a Bosch 203x70cm méretből vannak további tipusok is, vagy az általad linkelt LDF-et, vagy a többi KGN49 tipus közül választanék olyat, ami belefér az anyagi keretbe.
Én egy 142kW/év, 35dB, B osztályos KGN49AIBT-t rendeltem, mert erről elég jókat olvastam mindenhol, és mert nekünk fontos volt a fizikai ajtónyitó.
Ráadásul aug 31-ig van egy olyan promóciója a bosch-nak, h egy ajándék ~40ezres botmixer szett is jár hozzá.. Saját oldalukról kiszállitással együtt 418ezer volt a hűtő és a botmixer.
-
Degeczi
nagyúr
Sőt, már meglévőnél sem fölösleges a monitorozás: tavaly egy nyaraláson már távolról láttam a fogyasztás jelleggörbéjéből (naponta többször is próbálkozott leolvasztással, noha senki nem volt otthon nyitogatni), h eltömődhetett a kondenzvíz-elvezető csöve, ami hazaérve be is igazolódott.
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Kiszámoltad, hogy a plusz +100 kWh fogyasztás évente forintban mennyi lenne? 3-4 ezer pénzről beszélünk nagyjából. Hűtő kapcsán felesleges szerintem a fogyasztást nézegetni, ne ez legyen a legfontosabb szempont.
Én a Bosch-t venném ebből a kettőből maximális kiterjesztett garanciával (azaz pl. Media Markt esetén a G+ szolgáltatás kell neked).
Általában nem a kompresszor megy tönkre egy hűtön. Ez a 10 év gari akkora parasztvakítás, mint mosógépnél a motorra adott 10 év, miközben a panel a jótállás lejárta után megadja magát.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
beköltözés előtt eljött a pont, hogy új hűtőt kell vennünk, ebben szeretnék tanácsot kérni.300k körül kerestem, no-frost hűtőt, a lehető legnagyobbat. Bosch vagy Liebherr.
nincs túl nagy választék ezekkel a szűrőkkel.érdemes lehet 100 ezret ráfizetni a Liebherr CNsdb 5723 Plusra (405k) szemben a
Bosch KGN492LDF (313k) hűtőjével? a Bosch 10 centivel szélesebb +50L hűtőtér, ami nagyon fontos, de jóval többet fogyaszt. nem nagyon találtam 80cm széles / mély hűtőt, az sajnos nem ez az árkategória.a Liebherr 10év garancia nagyon szimpatikus, meg a 129kWh fogyasztás is szemben a 223kWh-val, de ahogy olvasgatok, a kompresszor (és egyéb) hangja, illetve az esetleges meghibásodás is lutri. mindkettő szervizről olvastam jót, de ha a Liebherr tényleg csak a kompresszorra vállal 10 évet, akkor az nem biztos, hogy megéri.
köszönöm előre is a tapasztalatokat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Igen ez ez. Autot nem mosok kefevel
-
werszomjas
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Hölgyek-urak, létezik valami használható otthoni akksis álló felmosógép? 45m2-ből költöztünk 110m2 lakásba és úgy néz ki, hogy egy alapos felmosás kissé túlságosan időigényes. Laminált padlóra és járólapra kell.
Olvastam a topicban, hogy az all-in-one Philips Aqua meg Dyson porszívó/felmosógép felejtős kategória.
De akkor milyen gépet szabad venni? -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Villany tűzhely vásárlása előtt állunk és az lenne a kérdés hogy milyen márkát lenne érdemes?
- Beko
- Amica
- Electrolux
- GorenjeKöszi előre is.

-
Kroni1
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Koszi a hasznos infót! Igen, kiszedem a panelt és ránézünk!

A mélyhütő amúgy olyannyira nem melegszik vissza, hogy konkrétan stabil -24C mutat a hőmérő amit beraktam.. Ez nagyon hidegnek is tűnik, ahogx nézem -18- -23C közt az ideális.
Mindenestre most rendeltem egy nagyobb Bosch- KGN49AIBT-t mert tetszik és jók az adatai, a különböző oldalakon a vásárlók is dicsérik. Az "ultrahalk" 29dB-el ellentétben ennél nem olvastam furcsa magas frekvenciájú hangról, igaz itt 35dB írnak, de a mostani 42dB után ez is jobb lesz sztem.
A whirlpool pedig ha sikerül megjavitani akkor a nyaralóba jó lesz tesómnak vagy ilyesmi.. -
válasz
Kroni1
üzenetére
Az eredő hibaok a vezérlésben van. A normális működés az lenne, ha a hőmérsékletet mutató fűrészfog-mintázat sokkal sűrűbb lenne és kisebb kilengései lennének. Ehhez a bekapcsolási ciklusok számát kb négyszeresre vagy hatszorosra kellene növelni.
A vezérlés ebben a hűtőben úgy tűnik, hogy kizárólag az idő múlását veszi alapul, és nem reagál a hőmérsékletváltozásra. Ez lehet a hőmérséklet szenzor hibás működése miatt is, de lehet a vezérlés meghibásodása miatt is. (gondolom, hogy egy ideig jól működött)
Szélsőséges esetben az is lehetséges, hogy a hűtődbe gyárilag ezt a 6-8 órás hűtési ciklust állították be. Kezdetben a normál hűtőtér visszamelegedése lassabb volt és még az elfogadható hőmérsékleti tartományban maradtak az ételek, de ahogy az ajtótömítés egyre rosszabb lett úgy egyre jobban felmelegedett a hűtőtér a ciklusok végére. 16 C fok az már nem elfogadható.
Hűtőgép vezérlőpanel javítással foglalkozó szakembert nem tudok, tehát marad a csere lehetősége. Először a hőmérsékletszenzort cserélném ki, majd ha nem javul a helyzet, akkor a vezérlőpanelt. A költségeket típusszám hiányában nem tudom pontosan megmondani, de érzékelőt 5-25K, vezérlő panelt 20-85K közötti árban lehet megvenni. -
Vérboci
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
pár éve használok lidl parkside mosót (a mostanitól régebbi dizájnt - még sárga - , de ugyanekkora teljesítményűt), kocsimosás, kerti bútormosás, szüret után ládák, kádak, prések mosására. huszonpárezer volt akkor, minden fillért megért. azóta is hibátlan. én ajánlom.
kocsimosáshoz aliexpresses hablándzsával bővítettem, de ahogy látom, ehhez már az is van. -
szabonagyur
félisten
Nem találtam jobb topikot, hátha itt.
Nagynyomású mosót nézek, ad-hoc használat.
Lesz Alidban Parkside 30e körül, Karcher K2 van hasonló áron.
Ajánlott az Aldis? Vagy jobb a Karcher? Esetleg más ilyen áron?
Összegben kb. ennyit szánok rá max, tudásra sem kell több.
-
garga pista
őstag
válasz
Kroni1
üzenetére
Ha 1 kompresszoros a hűtőd, akkor az a kör hűti a fagyasztót, ami a hűtő részt is. Mivel a hűtőben szabályozod a hőmérsékletet, a fagyasztót sokkal jobban hűti (több hőt von el), kisebb tér, jobban megmarad a hideg ott. Még nem érte el azt a határt, hogy túl kevésszer kapcsolna be / kevés ideig menne, hogy a fagyasztó nagyon felmelegedjen.
Ha van műszerész ismerősöd, esetleg a panelt szedd ki, hátha meg tudja nézni, meg a hőmérő szenzorokat is. Az is lehet a szenzorok döglöttek csak be, persze a panelen is lehet bármi... -
kelna91
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Az én Hotpoint Aristonomon van olyan program, ami kis adag ruhát (egy szett ruha kb) 45 perc alatt kimos és megszárít. Sokszor nagyon jól jött. Nem egy alapos mosás, de határozottan tisztább, és egy óra múlva lehet benne tovább menni.

"Az, hogy tönkrevágja a ruhákat, orbitális baromság."
Csatlakozom. 30 fokon mos, meg ideje sincs tönkrevágni. Egyszerűen nem olyan alapos, nyilván. -
Kroni1
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Már szétszedtem az egészet, először én is arra gyanakodtam, de a 12V-os kis venti teszi szépen a dolgát.
Ahogy néztem egyébként 2db szenzor is van hűtőtérben, és nem rendes termosztáthoz csatlakoznak, hanem csak egy elektromos vezérlőpanelhez, sanszos hogy ez van elkalibrálva, talán valami komponens tönkremehetett a nyákon, vagy ilyesmi. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Kroni1
üzenetére
Lehet pl. ventilátorhiba a normál hűtő részben (a no-frost hűtőkben kulcselem a ventilátor: az teríti a hűtőtérben a hideg levegőt, ami különben csak a hőcserélő környékén koncentrálódna). A belső burkolaton vannak szellőző-rések, ott érezned kell a levegőáramlást, ha az ajtó nyitásérzékelőjét átvered (hiszen nyitott ajtó mellett nem dolgozik a levegő keringetése sem) egy mágnessel ha olyan rendszerű
-
Kroni1
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Egyébként az hogy lehetséges, hogy a mélyhűtő része -24C mutat ha berakok egy hőmérőt stabilan tartja is a hideget, és a hűtő részen meg igy ingadozik? A mélyhűtő az egy fix maximális értéken megy és a termosztát csak a hűtő részt figyeli?
Amúgy most megnéztem, ezt a 6+2 órás hullámzást a Fast Cooling-on, a leghidegebb álláson csinálja, ha lejjebb veszem még elnyujtottabb lesz a görbéje..
-
-
válasz
BB9000
üzenetére
Valami keveredés van sok helyen. Az S-Bag porzsákok az EasyGo porszívókba jók (ezt gyártja sok cég, nekem Elektrolux porszívómba ilyen kell, ezért nem visszük vissza a tévesen vett porzsákokat, majd elfogy).
A konkrét porszívó meg CompactGo, teljesen más porzsák kell bele. Az S-Bag porzsákokon a becsúsztatható felület sem illeszkedik a CompactGo porszívóba, meg a lyuk sincs rajta jó helyen

Utángyártottat használtunk edig, de az a márka teljesen eltünt a boltokból.
Ha végképp nem kapunk boltban, akkor végső esetben rendelünk netről, pl. ez jónak tűnik.
Ez viszont (ránézésre) nem jó, mert a zsák mérete sokkal nagyobb, mint az előzőé, nem lehet jól belerakni a belsejébe
-
tomy86
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A XI. kerületben a Karinthy Frigyes úton a márkaszerviz mellett van alkatrészbolt is.
-
A termékoldal szerint a Philips S‑Bag FC8022/04 a hozzá való. Ezt lehet kapni sok helyen, de a Philips Webshopban a legolcsóbb. Ha ez nem jó bele, akkor hasznos lehetne annak a porzsáknak a doboza, amit eddig használtál. Az azon lévő szám alapján lehetne megrendelni.
-
Segítsetek, legyetek szívesek, meglévő porszívóhoz porzsákot találni olyan helyen, ahová bemegyek és leveszem a polcról.
A porszívó típusa Philips CompactGo, a típusszáma FC8291/02.
Voltunk a MediaMarktban, kerestünk ilyen porszívóhoz való porzsákot, de magunktól nem találtunk, végül az eladó adott egy dobozzal, ami persze nem lett jó a porszívóhoz

Hol van olyan hely, ahol lehet mindenféle porszívóhoz porzsákot találni és kézbe tudom venni, mert már csak a saját szememnek hiszek.
(Hozzáteszem, hogy az eladó nem magától volt hülye, a Philips a saját oldalán az ajánlott tartozékok között írja az S-bag porzsákot, csak a gond az, hogy ez a porzsák a valóságban nem jó a porszívóba
) -
BBéci
legenda
válasz
garga pista
üzenetére
A zajszint ésszerű szempont a választásnál, bár a legtöbb lakásban olyan helyen van a mosógép, ahonnan nem hallatszik ki zavaró mértékben a hangja. A 28 éves Zanussink rémesen hangos, már 6 éve gondolkozom a lecserélésén, de mivel hibátlanul működik, nincs szívem kidobni.
A meghajtás módját nem tartom fontosnak, mivel mindkettő lehet jó és rossz. Más kérdés, hogy szubjektíve semmiféle LG terméket nem vagyok hajlandó beengedni a házamba.Félreértettél, nem drága, felsőkategóriás gépeket emlegettem, hanem direkt "felsőbb"-et írtam. Ezt úgy kell érteni, hogy nem a legalsó, belépő, hanem annál valamennyivel magasabb, akár alsó-középkategóriás, mint a Bosch Serie 4.
-
garga pista
őstag
Kb 10 éves Zanussi volt az alap, nem az öregség miatt, alapból hangosabb volt újkorában az mint az LG. Lehet, h nem új funkció mint írtam nem tudom, de az biztos, hogy az LG-n jól működik, a berakott ruha mennyiségével arányosan állítja be a mosási időt.
Értem én, h te a felsőkategóriás gépeket hozod, de a Zanussi és a mostani LG gép sem volt az.
Szvsz nekem jobban megéri egy halk/halkabb DD meghajtású olcsóbb gép, mint egy jóval drágább felsőkategóriás, legyen az szíj vagy másmilyen hajtású. -
BBéci
legenda
válasz
garga pista
üzenetére
Súlyautomatika legalább 10 éve az összes, nem belépő kategóriás gép alapfunkciói közé tartozik.
Zanussihoz hasonlítottad, de melyikhez, mikori évjáratúhoz?
AEG, Bosch, Electrolux, Miele mindegyike halk a felsőbb kategóriákban.
Majd megnézem a Stiftung Warentest magazin zajméréseit, aztán beírom ide. -
garga pista
őstag
Tapasztalat.
Én nem mondom, h rossz a szíjhajtás vagy bármi gondom lenne vele, nem véletlen van sok gépben, sok előnye van.
De nekem a szíjhajtasú gépekhez képest csendesebbnek tűnik. Sosem volt Bosch vagy Miele gép a családban, Zansussihoz tudom viszonyítani az LG-t.
Azt nem tudom, hogy a nem DD gépeknél van-e súlyautomatika, de ezt a funkciót kimondottan szeretem, hogy a berakott ruha mennyiséghez állítja be, mennyi ideig és vízzel menjen a program. -
BBéci
legenda
válasz
garga pista
üzenetére
Ezt tapasztaltad vagy olvastad?
Meséld el a Miele és a Bosch mérnökeinek, jót fognak nevetni!
Szerinted a szíjtól lesz hangos? -
tibbike01
őstag
Szerintem nem csak én gondolom így.
De persze neked van igazad, te jól mondod, úgy kell csinálni, ahogy te írod.
-
pjen
félisten
Nekem volt Duál DD lemezjátszóm, a forgórész egybe volt építve a tányérral. Nem volt szíj.
Érdemes lenne tanulmányoznod egy LG DD mosógép felépítését. A DD nek pont az a lényege, hogy a dob a motor tengelyre van rögzítve, nincs szíj. Az inverter(frekvencia Váltó) a fordulat számért felelős. A frekit változtatja tág határok között és ezzel a fordulatot.

-
BBéci
legenda
válasz
tibbike01
üzenetére
Mosogatógépekhez nem értek, de a mosógépek terén sokat képeztem magamat. Barátommal, aki közel 40 évig volt háztartásigép szerelő (tavaly decemberben ment nyugdíjba), órákat beszéltünk mosógépekről. A háromórás program agyrém, semmi szükség rá, feleslegesen üzemel, kopik, amortizálódik a mosógép. Annyi idő alatt két adag ruhát mos ki az öreg, 28 éves Zanussim.
Soha nem tömjük meg a dobot!
Csak törölközők, konyharuhák és ágyneműk mosást végzi a gép 60 fokon. 35-40 az általános beállítás.
A rövid program eleve kis mennyiségű ruhához és alacsony hőfokhoz használatos. Amiket ellenérvként kitaláltál, azoknak egyike sem valós.
Előbb még a 30 percet kifogásoltad, hgyan lett belőle 15? -
tibbike01
őstag
Az, hogy nem vágja tönkre a ruhákat orbitális baromság. Nem hiába a standard pamut programok is 2-3 órásak és van mosogépszerelő is a családban, aki szintén ezt mondja, illetve volt téma itt is régebben. A mosogatógépnél ugyanez. Főleg a 30 fokos gyors program még a gépet is hazavágja. De persze moss úgy, ahogy szeretnél.

A Coccolinonak épp idén jelent meg olyan mosószere, ami rövid programon is igyekszik hatékony lenni. Rá is van írva, hogy "short cycle". Ezzel lehet próbálkozni.
De az, hogy megtömöd a dobot ruhával, mire azok rendesen átnedvesednek, a vizet felfűti 40 vagy 60 fokra, a mosószer felhabzik, ázik a ruha és nem csak félnedvesen cibálja a gép nem tud meg törtenni 15 perc alatt...

-
BBéci
legenda
válasz
Panthera
üzenetére
Seemmi, csupán marketingfogás.
Régen a lemezjátszókkal játszották el ugyanezt. Közben a sokmilliós csodamasinák kivétel nélkül szíjhajtásosak.#92928Winnie The P
A "táncolásnak" semmi köze a hajtás fajtájához. Kiegyensúlyozáson és lengéscsillapítón múlik. -
BBéci
legenda
válasz
tibbike01
üzenetére
Nem véletlenül van az öszes komolyabb gépnek 30 perces vagy még rövidebb programja. Nagyon hasznos, sajnálom, amiért a 28 éves Zanussim nem tud ilyet. Kézzel, mosdóban szoktam ezt a programot utánozni. Nyilván csakis olyan ruhadarabokkal, amik semennyire, vagy egészen minimálisan szennyesek.
Az, hogy tönkrevágja a ruhákat, orbitális baromság. -
válasz
garga pista
üzenetére
A DD és az inverteres motor között a gyakorlatban mi a különbség? Simább futás, élettartam?
-
garga pista
őstag
válasz
Panthera
üzenetére
Ha kapsz ennyiért LG DirectDrive-os gépet, akkor olyat vegyél, akcióban lehet találni szerintem. Vasalásról nem tudok nyilatkozni, mert nem nagyon vasalok semmit, csak ha kell épp egy inget nagy ritkán. A gőzös program inkább ágynemű, törölköző mosására javasolt, én azokat szoktam ezen a programon mosni, több atkát pusztít el elvileg.
-
Kroni1
veterán
Egyébként a hűtőcserén már régóta gondolkodom:
Ezen a Whirlpoolon a túl gyengére tervezett, vékony alsó ajtónyitó műanyag már korán eltört, és emiatt oldalt nyitjuk, így a szigetelés is kicsit csúnya ott, de nincs átszakadva, nem okozott ez eddig hűtési problémát. A dobozok is töredezettek belül. Valamint oldalt sajnos a mosogató szárító részéről odakerülő viz miatt elkezdett rozsdásodni is (ami a mi hibánk, a következőnél tenni fogok oda valami védelmet)
Ahogy visszaolvasok az jött le, hogy a Bosch, LG, Electrolux hűtők pl. stapabíró opciók lehetnének, ki is néztem egy BOSCH 70cm széleset, rendes nyitóajtóval, ami pont beférne:
KGN49VICT 35dB, C, 178 kW/a
de van egy szinte egy ugyanilyen ami érdekesség, hogy elvileg kevesebbet fogyaszt:
KGN49AIBT 35dB, B, 142 kW/a
Ezek valamelyike vajon jó választás lehetne?
-
Sziasztok!
1 főre milyen mosógépet tudtok ajánlani 150e-ig? A ruhák kevésbé szennyezettek (irodában dolgozom), de a teregetés csak a fürdőben megoldható. Utóbbi miatt a mosó-szárító kombó is eszembe jutott (nyilván drágábban), de van-e értelme? Visszaolvasva azt hiszem erre választ is kaptam...
Fontos, hogy tudjon gyors (~30 perces) programot.A fentiek alapján ezeknek lehet jelentősége?
1200 helyett 1400 fordulatú centrifuga
gőz funkció (a vasalást könnyíti?)Köszönöm!
-
Kroni1
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
Nem tudom beállitani, ezt a max fokozaton csinálja. Azt vettem észre először, h bárhova is állitjuk nem hűt igazán, gyorsan mentek tönkre az ételek. Ahogy nézem bármelyik fokozaton ezt csinálja.
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A 8 éves Whirlpool No Frost-os hűtőnk hűtő része a következő kép szerinti hibát produkálja, 6 óra alatt felmelegszik kb 16C-ig, majd 2 óra alatt visszahűl a normális 4-5C-ra.
Már kétszer is megcsináltam a teljes leolvasztást és két napig tartó áramtalanítást, de sajnos nem oldódott meg a hiba. Érdemes lehet ezzel foglalkozni esetleg? Sokat nem költenék rá, mert elég viharvert már sok szempontból..
-
BBéci
legenda
válasz
garga pista
üzenetére
Igen, természetesen a hőcserélő lamelláira gondoltam. Az pár év alatt igencsak el tud tömődni. Erről nagyon sok hozzászólást írtak a szárítógép tulajdonosok. Valamennyit felfognak a különböző szűrők, de azokkal csak elodázni lehet a sok pénzbe kerülő beavatkozást.
-
kelna91
senior tag
Hol vannak ezek a lamellák? Ezen a képen látható?
Egyébként, ha már tisztítás, még ezt hozzáteszem BBD-nak:
A szárítás mindig szösszel jár (műszálasnál nem olyan sok, pamutnál nagyon sok szösszel). A hőszivattyúsak egy szűrőn gyűjtik ezt össze, ami kivehető, és bizonyos időközönként kell tisztítani. A kondenzációsoknál a dob gumigyűrűjén gyűlik össze az ajtónyílásnál, így könnyen hozzáférhető. Viszont minden szárítás után tisztítani kell, mert különben a következő mosásnál kicsit összeszöszölheti a ruhát. Ez általában szó szerint egy mozdulat, néha kicsit vakargatni kell, de egy perc max. -
kelna91
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Elhangzottak itt már szélsőséges ellenvélemények is, de számomra egy mosó-szárítógép elengedhetetlen, még akkor is, ha van külön szárítógép is. Semmi sem übereli azt a UX-et, hogy berakod a piszkos ruhát, és kiveszed tisztán, szárazon, és közben nem kell az órát nézned meg pakolgatnod sehova. Akinek nem teljesen kiszámítható az élete, sok mindent csinál, annak szerintem ez egyszerűen kell.
Mosó-szárítóból kétféle technológia van.1. Régi, olcsóbb kondenzációs. Ez magas hőmérsékletre melegíti a ruhát, aztán hideg vizet keringetve kicsapatja a párát. Relatíve sok vizet és áramot használ, jobban nyúzza a ruhákat, néhány fajtát tönkre is tesz (pl. szarabb minőségű nyomatok gyorsan kopnak - de a gyári nem; néhány féle ruha összemegy). Azért szinte mindent lehet ebben is szárítani, azt is, amire az van írva, hogy nem, de néha lesznek meglepetések. Ha mindent a címke szerint mosol, akkor viszont nem lesz gond. Ami konzisztensen nem szárítható ebben, azok a full gyapjú dolgok és a nylon.
2. Újabb, drága hőszivattyús. Ez ugyanaz a tech, mint ahogy az önálló szárítók dolgoznak. Többféle ruhát lehet benne szárítani, mert alacsonyabb hőmérsékletű levegővel átfújja. Kevesebbet fogyaszt, vizet nem használ a szárításhoz. Szóval mindenben jobb, de 400k alatt nemigen kapsz ilyet.
Nekem eddig 1-es típusú volt, 2-est most tervezek venni.
-
axioma
veterán
válasz
Szevam
üzenetére
nekunk mondott olyat szakelado, hogy a dob meret ugyis ugyanakkora, csak a nagyobb kg-os tobbet bir centrifugazni, konkretan LG-n belul volt ha jol emlekszem h 8 kg 1400rpm, 7-es csak 1200. Anno, most lehet hogy nem igy van. Es az is lehet, hogy az elado se tudasbol mondta, csak felismetelt egy urban legend-et.
-
válasz
garga pista
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Megnéztem, van sajátmárkás.Mosógép tekintetében ki hogyan látja hogy 8 kg vagy 9 kg-os mosógépben érdemes-e gondolkodni? Most 8 kg-os van, de nem tudom, hogy van-e értelme a +1 kg-nak? (mert többet nem fogok mosni várhatóan) Létezik az, hogy jobb minőségű alkatrészekből állítják össze? Pl Miele esetében?
-
ahopka
újonc
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hogy BBéci-t idézzem, "Semmi nem olyan, mint régen". Ma már lutri szinte minden vásárlás, csak azután tudod meg, hogy olyan készüléket kaptál-e, mint amilyet akartál.
Szerintem, az általad kinézett készülék már teljesen más (felsőbb) kategória mint az enyém,
(nyilván teljesen más típusú kompresszorral --értem ezt úgy is, hogy nem tudni milyen gyártótól származik a kompresszor (de ugye ez sem biztosíték semmire-írtam, hogy fórumtárs hűtője Secop kompresszorral volt zajos) ill. a Jiaxiperia gyárt rengeteg féle kompresszort, lehet, hogy azok jobb minőségűek, mint amilyet az alsóbb kategóriájú hűtőkbe építenek be a felhasználók -bár ez sem igaz lásd BBéci kálváriáját a 2019-ben 400eFtos Jiaxiperiás Sharp hűtővel ))
a specifikációja alapján is halkabb, ergo az ÉN szememben jónak tűnik.
Ha mégis zajosnak/hangosnak találnád, 3 munkanapon belül ki kell, hogy cseréljék ill. ha interneten keresztül veszed, 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól (csak hát ezek plusz munkával, herce-hurcával járnak). -
kcsa
veterán
válasz
garga pista
üzenetére
a samsunghoz pl nincs spanifer, mert a szárítógép lábai az azoknak kialakított nútba csúsznak be és így nem tudnak egymáshoz képest elmászni a gépek. Jobb nekem így ránézni, mint egy spaniferre oldalról

Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Szólánc.
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE, Új, Bontatlan, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)