Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
griffin90
tag
sziasztok,
szeretnénk új külön álló hűtőt venni, ebben kérek segítséget.
igény: standard 60cm szélesség, 201cm magasság (~360l), alulfagyasztós.
liebherrt néztem, a kiosztás, funkció (pl jégkocka rekesz) és garancia miatt: ezt és ezt
feleségem szerint drágák
nyilván szerintem is sok a 400k, de gondoltam ez jó minőség, tehát megérheti.
ha le kéne dobni egy 100ast az árból, vagy akár többet, tehát kb 250-300e forint, akkor van valakinek tippje? ajánlott márka is segítség, hogy ne kelljen 10 gyártó termékeit átnézni. vagy "tiltott" márka.
-
konzolcowboy
csendes tag
válasz
stellaz
üzenetére
Én a helyedben adnék még egy esélyt ennek a gépnek. Saját tapasztalat: nem elég megdönteni, hanem konkrétan fejtetőre kell állítani, hogy minden víz ki folyjon. A gép oldalán levő labirintus csövet ki kell szedni és forró vízzel kimosni a gombát, bele ülepedett szutykot. Ajánlott a hozzáférhető csöveket is megtisztítani. Van egy úszó, ami kapcsolja a szivattyút ha víz folyik az aljába. Ellenőrizd, hogy nincs-e fennakadva. (Szerintem ez most a probléma) Lakásban ez elég macerás lehet, családi házban érdemes az udvaron csinálni. Én 2 évente mindig megcsinálom, 20 éves Bosch gépem van, probléma nélkül megy.
-
Nyekergo hangot ad a mosogepunk, foleg centrizesnel zavaro. Gondoltam, h ekszijat kell rajta cserelni. Viszont nem talaltam, h milyen ekszij valo hozza, robbantott abran sem volt. Aztan a szakbolt megadta a megfejtest, hogy a whirlpool zen gep az direkt meghajtasu.
Mi adhat ilyenkor hasonlo hangot? -
st6969
őstag
"azt is mondta, hogy a garancia vesztést ér, hogy a beépített mosogatógép elején a bútorlap rá van ragasztva, de most ettől eltekintenek"
Persze, hogy eltekintenek, mivel ismerik a jogszabályt (nem tudom pontosan idézni), miszerint egy esetleges hiba garanciális javítását nem tagadhatja meg, ha a kifogásolt "módosításnak" köze nincs a hibához. Azaz, ha letérdel a szivattyú, nem foghatja arra, hogy buktad a garanciát, mert ráragasztottad az ajtót. -
stellaz
veterán
Alap Bosch mosogatógép, eddig is kb pont ugyanez volt, kicsit más dizéjnal. 140 ezer
vagy
Beko, csendesebb (44db, papíron legalábbis), automata ajtónyitás, valami gőz fertőtlenítés, 145 ezer
Szerintem a kettő közül lesz valamelyik.
-
stellaz
veterán
A mostani Boscht egy százasért vettem, igaz 10 évvel ezelőtt.
Lehet, hogy most is maradok végül annál. Electroluxon is elgondolkozok. Talán. Szárítóból az van, azt is kellett már javítani kétszer is, illetve háromszor. Bekot ajánlotta az eladó, azt mondta, hogy az szerinte rendben van.
Vagy dilemma, hogy javíttassam a mostani Boscht-t. Ha tudnám - mint ahogy nem tudom -, hogy mondjuk 50-ből megáll, akkor jó lenne, de ha monduk már 70-80 akkor inkább új gépet vennék. Ahogy néztem alkatrész árakat, szinte semmit nem adnak 40 ezer alatt hozzá.
-
-
pjen
félisten
Akkor? A 80K Bekó 4,5 évig ment hiba nélkül aztán egy LED hibája miatt csere utalván, de hibátlanul mosogatott. A 200+ K ba kerülő AEG nél, még nincs egy éves már 2xjárt szerelő.
Egyébként a vizszintes legyezés, a világító bill nem mókus vakítás, kár hogy a panában nincs. -
-
-
BBéci
legenda
Egyértelmű, hogy mit értünk minőség alatt, plusz többször részleteztük. Nem azt, hogy miként teszi a dolgát. Azért sem, mert a mosás hatékonyságának összehasonlításához laboratóriumi vizsgálatok kellenek. Az anyaghasználat és az összeszerelés minősége egy laikus számára is látható, tapintható.
A klímás hasonlatod sántít, mert a kínaiak döntő többsége minden szempontból elmarad a japán gyártmányokétól. Akkor is, ha mondjuk Törökországban készülnek. -
kóóó
aktív tag
válasz
stellaz
üzenetére
Gorenjet vettem 2 éve , nem volt olcsó.
2 év után megadta magát, meg szerencse, hogy 3 év gari volt rá.
Egy hónap után most kiértek a szerelők megnézni, amit chatgpt is mondott, hogy típushiba vezérlőpanel csere. Ezt fel másodperc után megállapította a szerelő ránézésre. Elmondta, hogy megrendelik és 2-3 hét talán mire majd jönnek. Jahh szereljem ki a konyhaszekrényből és rakjam ki konyha közepére, és amúgy azt is mondta, hogy a garancia vesztést ér, hogy a beépített mosogatógép elején a bútorlap rá van ragasztva, de most ettől eltekintenek 😃Szóval egy vicc a garanciális szervizek szerintem.....
Maga a gép is sokkal hangosabb az előtte lévő Whirlpooltól.
Nagyon agyalok rajta, hogy ha megcsinálják eladom a picsába.... -
tibbike01
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
Én Gorenjénél döntöttem. Itt leírtam miért. De a Bosch is jó.
-
-
válasz
Dorian
üzenetére
Többször leírtad már hogy számodra csak a funkció számít, ezért is jársz pl. műanyag belsejű Daciával (vagy valami hasonlóval). Nincs is ezzel gond, csak nem muszáj hetente leírni, megtanultuk már hogy szerinted mindenki butaságot követ el akinek egy kicsit is fontos a minőség
-
stellaz
veterán
Mosogatógép: korábban írtam, hogy van egy 10 éves Bosch gépünk, ami kis idő után állandóan szivattyúzna. Ahogy utána mentem, ezt jellemzően akkor szokta csinálni, ha viz kerül az aljába, ezért vízbertörést érzékel, ezért folyamatosan küldi a szivattyút.
A gépet megdöntöttem, foly ki némi víz (1-2 deci rittyós víz), hagytam jópár napot/hetet száradni, de nem segített. Újabb víz már nem folyik belőle, szóval nem ez lesz szerintem a probléma.
Ezen a ponton hívnék szerelőt, ami a Bosch esetén 30+ ezer forint csak a kiszállás és a hiba megállapítása. Ahogy nézem a gyári alkatrészeket, mindenképpen költséges dolognak néz ki a javítás.
A kérdés, hogy ezt a 10 éves gépet vajon érdemes javíttatni, vagy jobban járok, ha egy új gépet nézek?
Ha új, akkor a Boschon kívül melyiket érdemes még? Bekot az eladó ajánlotta MM-ben, Gorenjét nem annyira, de szerintem ő sem ismerte nagyon.
Esetleg van most az Electroluxnál akció, SatelliteClean 600 200 helyett ~170 lenne, de nem tudom, hogy megéri-e a felárat. Gorenje meg Beko 120 körül lenne, Bosch most 140.Van tapasztalat ezekkel?
Köszi
-
tibbike01
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
Jó dolog lenne az automata mosószer adagoló, de nálunk 3 féle mosószer van és 2 fajta öblítő. Fekete, fehér és színes. Öblítőből illatos és babaruhákhoz való. Az adagoló 1 (max 2) fajta mosószert tud adagolni, az öblítőből meg csak 1-et.
Csak szendvedés lett volna folyton állítgatni, de aki csak 1 vagy 2 féle mosószert használ annak nagyon kényelmes tud lenni.kleinguru: be lehet állítani az adagolási mennyiségi skálát (pl 15-25ml) illetve a ruhák sullyától szennyezettségétől függően a gép automatikusan adagolja.
Mosogatógépből automata gél adagolósat vettem. Nagyon jó cucc!
-
Van itt a topikban, akinek releváns (női, háziasszonyi) tapasztalata van automata mosószeradagolós eszközzel? Megéri / nem éri; Nyilván kényelmes, de többet fogyaszt, mint, amikor ő kézzel adagolta

-
válasz
werszomjas
üzenetére
Én 8-9 kg töltöttségűt néznék. Gyapjú mosási funkciót nem hagynám ki.
AEG-nél most vasalót is adnak ajándékba, ha veszel 300e felett. -
tibbike01
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
LG Washtower! 2 felnőtt 2 gyerek és imádjuk! Egy szinfonba beköthető, mindent tud baromi halk és robosztus.
LG webáruházban mindig van rá 15% kedvezmény, ha nincs a honlapon, akkor fel kell hívni őket én 619ezerért vettem, ingyen kihozták és másnap ingyen beüzemelték.Nem kell összeépítő keret, 2x szállítás, dobvilágítás, gőz, az appon keresztül 23 program, a szárító előmelegít mire a mosógép lejár, 12/10 kb hatamlas dobméret, 3 év gari. Imádja az egész család. A fehér színben még nem is olyan giccses.
A fürdőben nem foglal túl nagy helyet. -
F-ECT$
titán
válasz
werszomjas
üzenetére
A lehető legnagyobbat vedd és akkor néha kimaradhat 1-1 nap. Nekünk fontos a wifi is, hogy a hazaérkezéshez viszonyítva tudjuk indítani, bár egy jó időzítő is elég lehet ehhez. A feleségem még ezt a folttisztító / előáztató módot mondja, Series 8-ban tuti van, de lehet néhány 6-ban is.
-
werszomjas
addikt
Vennem kell egy mosógépet + szárítógépet.
Bosch Serie 6 -ot néztem ki, de azon belül is van nagyon sok fajta.Tapasztalatok alapján mi az az extra funkció mosógépnél és szárítógépnél, ami nélkül nem érdemes új gépet venni?
Valami ing mosó, vasalás könnyítő funckió mindenképp kéne, mert heti 5 inget mosni kell.
Illetve automata mosószer és öblítő adagolósat szeretnék.2 felnőtt, 2 gyerek, szóval napi 1 mosás szinte biztos.
600-650 körül költenék rá. -
válasz
kalozhun100
üzenetére
"Csereprogram" utoljára 2018-ban volt. Azóta sajnos nincs.
Legolcsóbban egy használt géppel tudja a mosógép problémát megoldani. -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Kombinált, alulfagyasztós (3 fiókos), inverteres hűtőt, ki milyet merne ajánlani? Saját tapasztalatból érdekelne.
-
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Turmixgépet szeretnék a feleségemnek. 2 fajtát néztem :
Tefal BL811D38
Philips HR3040/00
Valakinek esetleg pozitív/negatív tapasztalata ?
Köszönöm
-
Ablakos
addikt
Alagsori mosókonyhában van elhelyezve a képen látható mosógép. Nincs gőz vagy nagy pára. kb 8 éves. Mint látható iszonyatosan rosdásodik a külső fém burkolata. Belül a rozsdamentes mosótér rendben van. Nyáron lecsiszoltam (amennyire mertem a vékony lemezt), radiátor zomáccal lekentem (messziről elfogadhatónak tűnt) De néhány hónap alatt újra a képen látható az eredmény. Kérdésem, hogy lehet ezzel valamit kezdeni a kidobáson kívűl?
-
Nagya21
addikt
válasz
kalozhun100
üzenetére
Hali!
110k körül vannak most a bestbyt-ban.
Üdv Nagya
Ui: lehetőleg legyen vmi ismert neve.... -
kalozhun100
őstag
Sziasztok, milyen mosógépet tudnátok ajánlani albérletbe, minél olcsóbban 1 főre? Ismerősnek kellene (huszonéves hölgy) . Van régi szar mosógép csereprogramhoz. Ha lehet inkább kedkenyebb gép legyen. Előre is köszi.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Folytatva az ár/érték vonalat
nagyon max 200K-ig mely márka vagy márkák adnak valami tartós darabot hűtőszekrényből?
Igazábol ami kitétel, hogy NoFrost-os legyen és max 195 magas. Amiket ebben az árszegmensben találtam az föleg Samsung és Gorenje. Korábban Bosch hűtőm volt, de az más árfekvés.
Köszönöm! -
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Jó megoldás ez is, köszönöm a linket.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Nekem is keskeny mosógépen (LG) van szintén keskeny szárítógép (Beko). Egy ilyen cucc van köztük, a kihúzható polc miatt még praktikus is.
-
válasz
axioma
üzenetére
Én is ezt tippelem, ugyanakkor munkanapokon biztosan kisminkel!
Ipari porszívó a garázsban, szemetes szintén, kb. ugyanott, ahová tervezem a szárítót. Az előbb körbenéztem, @Tibi nincs szennyvíz-csatlakozás a vízcsap alatt, de ugye van az összefolyó, oda mehet a víz.A washtower kapcsán eszembe jutott, ha egyik része elromlik, akkor kuka a másik fele is. :/
-
tibbike01
őstag
-
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Hat akkor egyertelmu, te kell legyel a szaritogep-felelos! Nem nagy ordongosseg...
A szoszgyujto napi takaritasa 20 masodperc [nalunk, Beko], de azt is ki kell vhova dobni [az mondjuk problema nelkul gyujtheto]. Porszivozas mondjuk kell idonkent az teny, de ma mar ez kevesbe gond a kis kezikutyukkel. -
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Hat, nem a vizkiontes miatt aggodnek, hanem a vizes ruhaval lecipekedes, tiszta ruhaval fel, mindezt a koszosnak szamito garazsban. Jelenleg en is viszem-hozom a ruhat ket szint kozott [koltozes elott az elromlott mosogepet nem javitjuk-csereljuk, az emeleti tartalekot - energolux ;-) - hasznalom, a szarito lent van], de nem para ha a kosarbol kiesik valami ill. a vallfas dolgokat a szaritobol mindig egybol ugy hozom-viszem vallfan, ez megintcsak nehezebb ha nedves-koszos auto mellett kell ugy ellibbenni, hogy ne legyen nyoma.
En ebben az esetben a mosogepre rakast eroltetnem inkabb. -
válasz
axioma
üzenetére
+ Tibi
Társasház, földszinten a garázsok, tárolók, felettük a lakások. (A hálószobánk alatt pl. garázs van.)
Teremgarázs, aminek az 1/3-a a miénk, a privát rész kb. 2,5 méter széles és 7,5 méter hosszú. A végében van az autós kuplerájom, abból "hasítanék ki" helyet a szárítógépnek. Van egy használaton kívüli vízcsap a privát részen, nem kizárt, hogy lefolyó is (most nem férek hozzá, ott tárolunk mindent a felújítás idejére, tegnap már itthon aludtunk).
Nagyon fontos, hogy van saját áramom (16 A) a lakásból levezetve, nem a közösségit lopnám
(volt phev autóm 5-6 évvel ezelőtt, annak vittem). És van egy összefolyó a garázs közepén, oda önteném a tartály tartalmát, kb. 6 méterre a szárítógép tervezett helyétől.Női szemmel milyen elképzelés?
Te milyent használsz?Nem akarom túlbonyolítani, a garázsban nem számít a gép dizájnja, de valami megbízhatót keresek.
-
axioma
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Viz befele nem kell neki, nem nedvesit [es nem is azzal csapatja le a parat, mint a mosogatogepek egy resze].
De aka'r 5 liter vizet tarol, es azt el kell vinni a kiontesig. Ez nalunk balra fordulok es kiontom a ka'dba, az full nem ert meg egy kozeli bekotest sem - de ha mondjuk pincegarazs es az emeleten van csak kiontesi lehetoseg, akkor az kicsit kenyelmetlen lesz. [Cserebe a furdo meg nem - azert a mosogep teteje mint rakodohely is elony.]
Ha valahova kenyelmesen ki tudja onteni [azert nem deszt.viz, ha sokaig tarolod akkor a moso/oblito szerektol nyalkas lesz, viragra se ontenem, mig beton koze ahol nem jo ha kino a fu oda siman] akkor jo lesz. -
Újabb laikus kérdés... a feleségem bele menne, hogy a garázsban helyezzük el a szárítógépet.
Áram kell neki, oké.
Vízbekötés kell?
Csatorna, úgy tudom nem kell.F-ECT$:
-
belashx
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Köszi!

Ez nem jó hír, de valamit kitalálok rá.
Max gyalulunk kicsi a tokból. -
belashx
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem egy Samsung WW11DG6... típusú mosógépet, jövő héten szállítják, DE!
Meg tudná valaki mondani, mérni, mekkora a pontos mérete? Valós lehet a 600mm-es szélesség, vagy pár mm-rel kisebb lehet?
Ajtónyílás 60 cm, de csak ma reggel ugrott be, hogy csekkolni kéne.
Köszi! -
Met
nagyúr
Szárítógép kérdés.
Más is találkozott már azzal a jelenséggel hogy a gép kiveszi a ruhák illatát?
X éve van meg a gép, mindig illatos volt a ruha szárítás után, mostanában már nem. Már mindenféle öblítő, mosószer, mosáshossz kombinációt kipróbáltunk.
A mosógépből kivéve még van illata a ruhának, a szárítóból kivéve már nincs.
Nem rossz szaga van, nincs semmilyen illata.
A ruha rendesen megszárad, azzal nincs gond.
Szárítókendőt használunk.
Tiktok-on láttam videót, hogy vattapárnára öblítő, az be a szöszgyűjtőbe.
De amúgy meg az öblítő árt a szárítónak...wtf?
Miután lejárt a szárítás rögtön ki van szedve a ruha belőle.Nem tudom mit lehetne még kipróbálni
-
blizzrd
senior tag
Köszi a mosógépes tapasztalatokat

-
arcsin
senior tag
válasz
blizzrd
üzenetére
Nekünk 9kg/1600 rpm -es gorenje van 4 éve. Rendszeresen tisztítom amikor szól a gép. Eddig semmilyen probléma nem volt vele. A gözt is használom. Általában 2-3-4 hetente mosok, de akkor van hogy 2-3x egymás után. Nem okoz gondot neki ez a fajta használat. Sokszor cssk 1200on centrizek vele, de javasolták a topikban hogy minel nahyobb rpm-re "szabják, annál strapabíróbb
-
blizzrd
senior tag
Akkor végülis 150K-ig nem is érdemes mosógépet venni?
Nem akartam hitvitát generálni. A megfelelő funkciók mellett számomra fontos a jótállás és a kinézet is.
Nyilván ezért a pénzért nem high-end termékek vannak.
Gorenje-vel kapcsolatban kifejezetten érdekelnének a tapasztalatok, mert eddig az árig viszonylag nagy választék van, és találnék is megfelelőt, de nem ismerem a márka minőségét. -
simico
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Télen nem lehet állandóan szellőztetni.
Dehogynem, és kell is! Nem csak a pára, hanem a feldúsuló CO2 miatt (sőt, elsősorban amiatt kell!). A teregetés helyett szárítógép tök jó a párakibocsátás csökkentésére (is, meg ruhák is puhábbak lesznek), de ettől még rendszeresen szellőztetni kell. A klíma páracsökkentő funkciója csak nyáron (párás melegben) hasznos, erre hamar rájössz ha kipróbálod.
-
válasz
Nagya21
üzenetére
Az új klíma, tud:
- hűteni
- fűteni
- ventilátor funkciót
- és szárítani (!)
Erre a szárító funkcióra vagyok kíváncsi, persze hűvös időben hűtés nélkül.Ha nem muszáj nem vennék egy külön légszárítógépet, akkor inkább a ruhaszárítógép.

A spaniferes megoldás praktikus lehet, de nálunk szem előtt van a fürdőszobában a mosógép, valami elegánsabbat keresek.

-
tibbike01
őstag
Jó oke. Nálunk egy 6 éves Elux mosógép megy hibátlanul. Whirlpool hűtő és főzőlap 7 évesek hibátlanok. Whirlpool mikró 10 éves, hibátlan. Többször téma volt már, hogy ezek túl sokat nem jelentenek, de köszi, hogy leírtad.

Mindjárt jön valaki és beírja, hogy AEG szárító 10 éve hibátlan...
Felhasználás függő, gyártón belül is van legalább 5 gyártási lokáció, ahol gyártják, szérián belül is lehetnek egyedi meghibásodások, alkatrész beszállítók is folyamatosan spórolnak...stb. Te pont kifogtál egy jót vagy más fogott ki egy rosszat? Hagyjuk

-
tibbike01
őstag
válasz
Dorian
üzenetére
Tökéletes példa arra, hogy az az Ikeás Elux vagy Whirlpool gép pontosan ugyanaz a gép, mint, amire 2 év garanciát adnak, ha nem az Ikeában veszed meg (és rajta van a márkajelzés). Ergó maga a termék nem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy több garancia vonatkozik rá.
Nem fog kevésbé elromlani az 5 év garis termék és nem fog hamarabb elromlani a 2 év garis termék. Én el is engedtem.
-
Dorian
félisten
Nem kell ezt Bekóra kihegyezni. Mosogatógépet is azért Ikeában vettem (Elektrolux) mert 5 év garit adtak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- sziku69: Szólánc.
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- DXRACER Prince L gamer szék
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
nyilván szerintem is sok a 400k, de gondoltam ez jó minőség, tehát megérheti.

Egyébként a vizszintes legyezés, a világító bill nem mókus vakítás, kár hogy a panában nincs.