Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aircom
csendes tag
válasz Tamoo #104225 üzenetére
Ez a spotimote free egy elég buta progi. A sima spotify sokkal jobban működik telefonról. Minden funkció elérhető és egy gombnyomással tudom átváltani, hogy hol szóljon: a telefonon, vagy a mozi-szobában a PC-ről. Ebben működik a browse, discover mód is.Itt jól le van írva. Amióta lecseréltem az Onkyo-t CA 551rV2-re, azóta élvezet hallgatni a zenét Köszönöm mindenkinek, aki javasolta CA-t
[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
válasz Norbi 72 #98499 üzenetére
Köszönöm , akkor szerinted is a CA551 jobb. PM-ben is ezt javasolták, akkor nagy mellényúlás talán nem lesz a JBL-ekhez, mert most az Onkyoval elég "nyomulós, mozis" a hangja. Újév utáni héten küldi futárral az eladó, akkor kiderül, hogy milyen lesz. Addig az akusztikát igyekszem rendbetenni és a hangfalakat ideálisan elhelyezni. A Yamaha A830-ast sajnos nem tudok elmenni meghallgatni.
-
aircom
csendes tag
Érdeklődök, hogy 19nm-es nappaliba JBL Studio2 5.1 szetthez melyik adna jobb sztereó élményt a mostani ONKYO TX-SR600E helyett?
1: "használtan" AVX-ről CA 551r V2 (220.000Ft, garis - ezt hallgattam a stream audio-nál és tetszett)
2: YAMAHA RX-A830 (új, most 199.990 Ft - erről csak tesztet olvastam és dícsérték)
A Spotify HTPC-ről megy most. Esetleg a YAMAHA beépített cucca jobb hangot ad, vagy az 551r alapból jobb? Kösz, ha segítetek, most 5 évig nem szeretnék cserélni Persze DTS-HD-t sem hallottam eddig itthon, gondolom nagy különbség lesz...[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
Most igyekszem röviden kérdezni: új JBL studio 280+225c+220c+SUB250P szetthez, hogy sztereón is alapszinten élvezni lehessen a hangját, melyik erősítőt ajánljátok?
-CA 551R V2
-Pioneer VSX924
-Denon X2000 vagy 2100W
-A whathifi-n nagyon dícsérik még a SONY STR-DN1050-t (erről itt alig beszélnek, ez ennyire rossz?) -
aircom
csendes tag
Köszönöm a beállítási tippeket, lassan már bejáródik a JBL 280 szett. De dolgozik a kisördög A tanácsotokat kérem, hogy ehhez a szetthez milyen erősítőt ajánlotok a mostani Onkyo TX-SR600E helyett, ami már tudja a "mai elvárásokat"? (Az asszonynak mutattam a Denon X2000 tesztjét ééés tetszene neki az internet rádió, android-os vezérlés és pendrive-ról FLAC)
-
aircom
csendes tag
válasz Norbi 72 #96454 üzenetére
Tamoo-nak is! Small-ra tettem 100Hz-es vágással, egyből "légiesebb" lett és az erősítő is megszűnt hősugárzóként működni. Így fülelem még pár órán át...
Még egy kérdés: kell egy ilyen új JBL280 szettet "bejáratni", hogy szebben szóljon, vagy az a felsőbb kategória kiváltsága? -
aircom
csendes tag
A Tannoy MX4 hangfal tetszett a gitárzenével (Stockfisch records), amikor az Én Onkyomra kötöttem. A JBL studio2 szetten ugyanaz tompán hangzott. A beállítás: az összes LARGE, 80-as vágással Mély,Magas nullán. (Mondjuk a centerben és a hátterekben lévő 10cm-es hangszórók miatt a SMALL illene hozzá szerintem).
-
aircom
csendes tag
válasz Norbi 72 #96447 üzenetére
kábel inakustik 2x2,5 OFC. Szétszedtem az összes csatlakozást, lepucoltam az oxidációt, hátha... de ugyanolyan tompa maradt. Átvittem egy Yamaha vasra is egy pár Tannoy "helyére", de ott is kaka volt a front. Lehet, hogy ez a JBL szett ilyen ?
Jah, a Tannoy Mx4-et áthoztam az Én onkyo-mra, az sokkal zeneibb volt. Persze csak gitárzenén jó szegény MX4, mert "diszkón" elvérzik. (vagy az a 13év? )[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
Kb. 1 hónapja kértem a tanácsotokat a 10 éves HM rendszeremhez. Felmentem az extremeaudio-hoz és a streamaudio-hoz hallgatózni. Rengeteg hasznos infót kaptam mindenhol. Valahogy Nekem az jött le, hogy az ONKYO TX-SR600 erősítőm marad és hozzá megjött a héten a JBL Studio280+220+225C+SUB250 szett. Már 4 napja "járatom", de valahogy nem az igazi. A magas hangok szinte teljesen hiányoznak, a mélyek nem elég "ütősek", a közepet is tompának érzem. Tere és a szinergiája tökéletes, hallgattam érdekességképpen Jean-Michel Jarre és gépi zenekarának "AERO" albumát 5.1-ben lehengerlő volt, de a Tűzgyűrű-ből DTS-ben eltűnt az izgalom és rendes zenei művekkel is tompa. Hol rontottam el?
-
aircom
csendes tag
válasz Norbi 72 #91944 üzenetére
Köszi, igen, így kezdődik a fertőzés . Biztosan jobb a TSX szettnél, csak tényleg jó lenne meghallgatni. Lehetőleg egymás után. Olvasom, itt sokan akár havonta cserélik egyik másik komponensüket és mégis valahol "bök". Visszatérve a hanfalhoz, nem merem megrendelni, mert hátha küldhetem vissza, ha mégsem tetsizk. Pont nemrég jártam így egy pár JBL LSR308-as aktív monitorhangfallal. Úgy olvastam a fórumokon, hogy sztereóra tökéletes. Hát nekem "túl tökéletes" volt. 100 flac-ból kb 10 szólt rajta (nekem) szépen, a többi szinte fájt. Itthon döbbentem rá, hogy maga a használata sem egyszerű eset...
[ Szerkesztve ]
-
aircom
csendes tag
válasz Norbi 72 #91942 üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy hirdethetem a teljes cuccot eladásra ( ahogy öreg török barátom Hamán Akkormán mondta vala ). Azt hiszem még figyelem a diskurzust itt és rászánok 1-2 napot pesten a tesztre, aztán megint 10évig hallgatom (vagy megfertőződök a HM vírussal és nem állok le).
-
aircom
csendes tag
válasz Norbi 72 #91932 üzenetére
Kösz a választ! Sajnos BP, ahol meg tudnám hallgatni, 250km-re van. Olvastam, hogy ez a legjobb megoldás (sőt talán az egyetlen), de egy az enyémtől eltérő lehallgatási környezet könnyen tévútra vihet. Ha érdemes, az erősítőt is cserélem, 10év óta elég sok változás volt. De lehet, hogy már a hangfal csere után leesik az állam és az elég lesz... A szoba 20nm-es, a hangfalak helyét anno 2.5-es OFC kábelekkel bekábeleztem, ezeket talán nem kell cserélni. A forrás egy mini HTPC, a kép egy MITSUBISHI HC-4000 projektorra megy direkt, így a HDMI nem fontos (talán) az erősítőn.
-
aircom
csendes tag
Sziasztok! Pár hete találtam "rátok", azóta olvasom a hozzászólásokat, gondoltam, hogy a kb 10éves házimozi rendszeremre ráférne egy kis változás. ONKYO TX-SR600E. A hangfalak sajnos elég változatosak (gyári B&W 803 dobozba épített tonsil hangszórók , Sony SW40, Jamo E8 center, SS-MF500H pár) , így ezeket cserélném először. Ehez az Onkyo-hoz mit javasolnátok? Ez jó lehet? :
http://www.streamaudio.hu/polk-audio-tsx-440-5-1-es-hi-fi-hazimozi-hangfal-szett
Vagy érdemes a komplett rendszert cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik