- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milanos
csendes tag
Boldog Új Évet Mindenkinek !
-
ManUnited
aktív tag
Üdv!
Először is B.Ú.É.K. mindenkinek.
Második rész tárgytalan lett.
Üdv, ManUnited
-
demars
addikt
Boldog Új Évet!
-
Önfeledt bulizást, és egészséges, boldogságos új esztendőt kívánok minden fórumtársnak!
-
nebulo5
senior tag
Kellemes estét, remek bulizást és sok, kellemes zenében & filmben gazdag B.U.É.K. minden Fórumtársnak!
-
Patice
nagyúr
B.Ú.É.K. minden fórumtársnak!
-
Oldfighter
senior tag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
Sefter
veterán
BUÉK
-
klacey
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki tapasztalatot mondani Sony SA-WM40 subwooferről? 25nm-re lenne. Megér 35K-t?
Köszi -
Kroland25
tag
válasz
Csabroncka #98589 üzenetére
Nem félig,egészen
Jövőre első a projektor vászon..
A későbbiekben folytatom a hangzás kialakítását,még nem tartok a véglegesnél!!Arcam 600 vagy Pioneer lx 90 Susano esetleg elő végfok páros!!
B.U.É.K -
Tamoo
nagyúr
válasz
z123456789 #98585 üzenetére
Azon múlik, hogy a szub potija hová van csavarva.
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz
#09634560 #98576 üzenetére
Rendben, természetesen nem úgy értettem hogy egyáltalán alkalmatlan a zenehallgatásra, hanem arra voltam kiváncsi hogy milyen jellegűre "alkalmas", de megkaptam a választ rá.
Szerintem az SR607 lesz a befutó.Nagyon köszönöm mindenkitől a segítséget és Boldog Új Évet kívánok Minden Fórumtársnak.
-
törölt tag
válasz
K.Tamas89 #98568 üzenetére
Onkyo mozis karakter tehát nem azt mondom (és senki más se!!!) hogy zenére alkalmatlan.. hanem hogy lehet hallgatni zenét vele de elken, részlettelen. tehá Jazz vagy igényesebb zenehallgatásra nem való de populáris-háttérzene-bulira-rockra igenis való, a 607 akár több mint megfelelő kategória.... de a londoni szimfonikusokat hallgatni se nem a studiominőségü jazzrészletek prezentálására nem való. Mozin biztos lesz változás, hogy neked az negativ vagy pozitiv azt te tudod eldönteni..
-
opti06
aktív tag
válasz
vendingo #98574 üzenetére
[link] itt elég sok panasz van rá, egyik ismerősöm is azt mondta ezt ne, mert csak egy "töltelék" modell, ennél még belépő 414 is jobb szerinte.
nálam is úgy fest egy cav dp288+dc28+ds28 szetten lesz ha még tudok rendelni atctradetől, lehet ezen a szetten ki sem jönne a difi mondjuk 636hoz képest
(én csak azért akarok onkyot, mert 414est elég sokat nyomkodtam menüje baromira egyszerű és kezelhetősége is tetszik..)
-
opti06
aktív tag
válasz
ManUnited #98571 üzenetére
[link] ezt szállítják magyarba, legalábbis nekem engedi csak ide €266 a cucc plusz 20 a posta, ha ausztriába van kontakt oda kérjétek, oda 250€ és posta sincs, én is ezen az erőlködőn gondolkozok, csak van pár negatív kritika róla, lehet jobban megérné még rá áldozni és 636ot venni
-
ManUnited
aktív tag
-
K.Tamas89
aktív tag
válasz
#09634560 #98563 üzenetére
Az Onkyo is azért vállalható egy kis zene terén, mondjuk csak sztereóban + sub? PC-re kötve optikán, vagy HDMI-n leginkább, aztán egy kis rádió, tehát semmi extra.
Koaxon pedig tv-n használnám 5.1-ben. (DLNA-s filmezés)
Most találtam még egy Onkyo-t TX-SR607-et, jó áron.
Előtte egy régi Sony STR-DE597-em volt, szóval ez nekem is elég nagy változás lesz szerintem?!
A szobám kb. 15nm max.Köszi
-
törölt tag
válasz
#42308056 #98539 üzenetére
Én látok egy harmadikat: sztereó erősitő van BC márkájú a netdeponál 60 ezerért, vannak digitális bemenetei igy a tévét optikain rákötve ugrásszerü javulást tapasztalsz.. és a hangproijektorokat kenterbe veri. egyik hónapban megveszed, mellé egy Dali vagy Boston audio polchangfalat és akor meg leszel elégedve gyarantáltan a hangzással.. Halgattam Polkkal is az mélydusabb volt de viszont közép és magastrtományban az első kettő köroket vert rá. majdnem azt vettem...
-
törölt tag
-
törölt tag
Még mielőtt használtam volna a bemérőmikrofont ránéztem a manuális részre, mert a Center és a Sub volt kissé halk a frontokhoz képest. Távolságot a Centernél néztem, de a gyári alapbeállitás nem a standard 3 méter, hanem 2.7 méter értéken van ami megfelelő volt nekem. Csatornákra méretezett EQ-t nem állitgatom el, mert ehez már YPAO mérés lenne szükséges. A hangképével elégedett voltam, és a Pioneer-hoz viszonyított kissé mélyebb hangja a Centernek nem volt nekem zavaró, inkább erőteljesebb és jobban érthető igy. A Sub 60W teljesitménye lehet kevés, amit a Pioneer-nál nem is tudtam beállitani, viszont direkt a DVD vagy a PC sub kimenetéről meghajtva mély és hangos. Yamaha erősitő sub kimenetéről még mindig halkabb (70-80% hangerőn a sub), de most rendesen jőnnek a mélyek. Ezen az aktív Yamaha subon csak a hangerőt tudom állitani, mást nem... Ezért majd valamikor cserélni is fogom.
-
spiky03
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
Norbi 72 #98554 üzenetére
Sokat mozizok, illetve sokat játszok, amihez szintén jól jön az extra hangminőség. Zenét többnyire a kocsiban szoktam hallgatni, itthon csak ritkán.
A szoba elég kicsi ~18nm, de jövőre költözök nagyobb lakásba.Ha költözök, akkor zenére összerakom a jelenlegi onkyo stereo erősítőm és a nagy infinity hangfalaim
-
Norbi 72
veterán
válasz
vendingo #98551 üzenetére
Az eddigiekhez képest ez a legjobb döntés.Sokat mozizol?Bár azt hiszem már írtad,hogy csak mozi.
Szerintem ehhez a hangfalszetthez felesleges ennél drágább subot venni, nem tervezek a későbbiekben semmilyen fejlesztés
Háát,nem nagyon értek egyet,de picit többért van megfelelő sub.Mekkora a szoba?
-
Shingen
addikt
Boldog Új Évet Forumozok!
-
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #98548 üzenetére
Megvan már milyen erősítőt veszek, a napokban meg is rendelem: Onkyo TX-NR535
Remélem jól választottam.
Egy "jó" SUB-ot tudna valaki ajánlani max 50 ezerért?
Szerintem ehhez a hangfalszetthez felesleges ennél drágább subot venni, nem tervezek a későbbiekben semmilyen fejlesztést. -
vendingo
veterán
Ugyan erősítőm még nincsen, de rendeltem az akciós DP288+DS28+DC28 szettből
Erősítő majd valamikor januárban lesz, sub meg ki tudja mikor.
-
demars
addikt
válasz
Norbi 72 #98543 üzenetére
Köszi!
Szombaton érnek rá a cimbik... (egyedül sajnos nem tudom a szekrényeket elforgatni a xar gerincem miatt)
Első képen látható 30cm-es elem nem fog beférni, de az úgy is üres... sztem azt kukázom és akkor mindkettő szekrényt be tudom forgatni!Nekem így is élmény a filmezés (3.1-es rendszerrel), de hosszú távon (remélem hamarosan költözök), szeretnék egy nappalit berendezni, ott lesz terem...
Még egyszer köszönöm a tanácsokat, ötleteket! -
lamesz13
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.Erősítő vásárlás elött álok. Nézegettem a neten és kettőt találtam ami tetszett csak nem tudok dönteni melyik lenne jobb! YAMAHA RX-V377 vagy PIONEER VSX 424.
Előre is köszi a véleményeket! -
Norbi 72
veterán
válasz
K.Tamas89 #98538 üzenetére
A Denon zeneibb,az Onkyo mozisabb.
A Denon a szimpatikusabb, mert az 4 front hangfalat tud meghajtani stereo módban.
Ez már az esti bulira kell?
Máskülönben nem látom értelmét..(#98541) ates2 Téma tudnivalók,jobb felső sarok.
(#98546) lamesz13 Mindkettőt meghallgatod,és amelyik hangzása jobban tetszik.Használt nem érdekel?Sokkal jobbat is kapni az árukért.
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #98523 üzenetére
Parafával nagy mennyiségben csak óvatosan, mert fenolgyanta a kötőanyaga... csak akkor ha a helység megfelelő kényszerszellőztetéssel rendelkezik.... bocs hogy belevau....
Mindenképpen kérdezz rá fenoltartalomra..mert mértünk már full parafa konyhában hajmeresztően magas fenol szintet...
-
ates2
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata egy LG BH6540T 5.1-es házimozival?
-
törölt tag
Sziasztok!
Hangrendszert szeretnék fejleszteni, ebben kérném segítségetek. Kb. 3 méterről nézem a tévét, elég idétlen kialakítása van a szobámnak, így csak a képernyő környékén jöhetne szóba hang. Három megoldást látok:
- 2.1 rendszer
- Hangprojektor (azt hiszem így hívják azt a hurkát amit a tévé alá-elé szoktak rakni)
- 2.0, tehát új hangfalak a régi micro hifi-hezSzerintetek melyik lenne a legjobb megoldás? Mozis jellegű hangzást szeretnék, nyilván annyira amennyire a fentiekkel megvalósítható. Most egy Sony CMT-HEZ3 micr hifi tolja a hangot a stock hangszóróira, elég gyík. Ő a tévé fülhallgató kimenetét kapja, mivel csak jack bemenet van rajta. A tévé ezen kívül optikai kimenettel rendelkezik.
Előre is köszi!
Ja, és Boldog Új Évet a topik lakóinak!
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
A Denon AVR-1509 mennyire ajánlott erősítő?
A másik kiszemelt egy Onkyo TX-SR507-es.
A Denon a szimpatikusabb, mert az 4 front hangfalat tud meghajtani stereo módban.Melyik éri meg jobban? Kb. egy árban van a kettő.
Meghallgatni sajnos nem tudom egyiket sem.Köszönöm előre is a segítséget.
-
devil-k
nagyúr
válasz
CHaooSS #98532 üzenetére
Eleinte csak ismered meg, tapasztald ki a vasat, aztán ráérsz ezen gondolkozni!
(#98535) CHaooSS
Jah, az úgy már más.
Ettől függetlenül szerintem nem érdemes egyből drága kábelt venni. Ismerd meg és legalább lesz összehasonlítási alapod, hogy mit hoz-e valamit egy jobb, drágább kábel! -
CHaooSS
őstag
Sziasztok!
Végre megjött az erősítőm: Denon 4308
Milyen hálózati kábelt vegyek hozzá? mennyit lenne érdemes költeni erre?
Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz
#00137984 #98529 üzenetére
Jó lehet, ha valaki kapásból, kipróbálás nélkül meg tudja mondani, jobb lesz-e a hangzás YPAO után, vagy rosszabb. Úgy látszik, még van mit tanulnom házimozi téren.
Mélynyomónak plusz 5? Olyan erősítővel még nem találkoztam, amelyik ne mínuszba állította volna a szubcsatorna szintjét. -
törölt tag
válasz
Yamaha RX-V 377-hez is jár YPAO bemérőrendszer és mégsem használtam még. A speaker menüben a centernek adtam +2 értéket, a mélynyomónak +5 értéket. Igy most mindegyik csatorna egységesnek mondható. A center hangkarakterét egy kicsit mélytónusúnak hallom, de a beszéd érthetősége szerintem igy még elfogadhatóbb mint amit a Pioneer-nál tapasztaltam. Ott +6 értéken volt a Center csatorna, mert ennyire halk és érthetetlen volt a beszédhang. Közben egy kicsit túl hangos is lett a tőbbi csatornához képest. Ehez a Piooneer-hoz ajánlott lett volna elvégezni egy mérést. Az csak a Pioneer VSX-423 készüléktől felfelé jár a belépőszinthez, a VSX-323 mellé nem járt. A Yamaha erősitőhőz még nem volt érdemes használnom, mert gyárilag ilyen jó hangzással csak bekapcsoltam és hallgatnom kell, nem szétállítgatni.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #98526 üzenetére
Ahogy mondjátok, pont a tétel kérdése van napirenden a helyiség méretéhez, elhelyezéshez viszonyítva. Ne essünk a ló túloldalára ... esetleg kombinálva flotex parafával.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #98522 üzenetére
Amiért kaptál a fejedre, az nem az EQ használata volt.
Benne van a nevében: ekvalizátor, vagyis egyenlő szintre hozza, kisimítja a frekvenciagörbét. Amit Te használsz, az konkrétan durván elrontja a hangzást. Olyan, mint a loudness. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Egyetértek azzal amit írsz. Kipróbálni ki kell (ha van mikrofon). Tegnap onnan indult a dolog, hogy a kis pénzért megvett erősítőjéhez vegyen-e mikrofont, én azt javasoltam hogy ne mert látom, hogy számít a lóvé és annyit nem ér szerintem. Ha nagyon gáz a szoba, akkor az akusztika korrekció sem más mint a "sz@rnak egy pofon". Még ha javít is valamennyit. Mindenképpen a szobát kell rendbetenni akár kezdőről akár haladóról beszélünk.
-
törölt tag
Ha már félreérthetően fogalmaztam, pont a te felvetésed, ajánlásod (és amit én is hangoztatok) ellenére full elcseszett, reménytelen helyiségek, belépő-közép láncok esetében mégis sokkal jobb lehet (vagy legalább kipróbálni) az összes mérést ráengedi, mint sem. Ahogy ebben az esetben sokkal többet hoz(hat), mint ahol a szinergiára irányuló törekvés már magasabb szinten áll, vagy a lánc elemi elérték azt a szintet, ahol az önkalibráló rendszer rosszabb eredményt ad a sajátnál (room eq eljárásoltóktól függetlenül, az más lap, tovább ragozható).
Vegyük figyelembe, hogy a tegnapi eredeti kérdés felvetés milyen rendszerre és helyiségre irányult. Viszont akinek első rendszere, (hozzáértő) kontroll nélkül nem csak a beállításokkal, mérésekkel lesz problémája, hanem annak eldöntésévél is, hogy végeredményben mi a jobb.
(#98521) xtremetuning
Kivéve ha az ember parafával akarja megoldani a padló és a fal egy részét vagy teljes egészét. Épp az ügyön vagyok ...
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Csabroncka #98514 üzenetére
"Erre azért kérdeztem rá, mert többször leírtátok, hogy az EQ-t állítani az erősítőn vétek!"
A múltkor kaptam is a fejemre miatta.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #98518 üzenetére
A távolság a késleltetések beállításához kell. Akusztika korrekció más tészta.
-
Csabroncka
addikt
cseles!
A távolságot és főleg a dB szerintem kis gyakorlattal könnyen be lehet állítani (és ideális esetben nem is lenne gond hogy a hangok rendben megérkezzenek). Viszont pont azt gondoltam végig, hogy a szoba akusztikai "anomáliái" miatt kell ez, mert hiába állítod be hogy pl.: 3 méter a távolság!
Igaz van még jó pár dolog amit nem kifejezetten értek az UM alapján sem, de van még bő 1,5 évem mire ezt kipróbálhatom a bank lakásában
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #98514 üzenetére
Ha nem tudod fülre belőni, akkor honnan tudod hogy jól van beállítva?
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #98512 üzenetére
Van az Audyssey-nek Flat állása is, mai értelemszerűen lineáris frekvenciagörbét jelent.
A Pioneer szintén, ezt szép, színes grafikonon megmutatja az egyes csatornákra és az összesre vetítve. Lehet váltogatni az előtte és az utána állapotokat.(#98514) Csabroncka
Pontosan azt lehet, de az egyenletes frekvenciamenetet már nem. -
törölt tag
Tudom számos esetben nem megoldható, eleve naív felvetés, de lehetne ám többet foglalkozni akusztikával és nem kellene olyan sokat vagy egyáltalán semmit korrigálni. Ettől függetlenül mindig ki lehet és kell is próbálni. A tegnap felvetettekkel ellentétben szvsz mindkét eljárás többet javít(hat) belépő kategóriában, mint feljebb, hisz előbbi esetben a teljes lánc, helyiség esetében jóval több tervezési-megvalósíthatósági akadályba ütköznek.
-
AkosAkos
aktív tag
#98508 mivamma, #98509 regger : Köszönöm a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz
Csabroncka #98501 üzenetére
Dehogy tartom hülyeségnek. Bár megesik, hogy nem javít a hangzáson, de az a ritkább. Most Pioneer SC-LX58 van nálam, annak is szuper az MCACC által belőtt hangzása. Előtte ugyanezt tapasztaltam mindhárom új Arcammal és az SC-LX76-tal.
-
AkosAkos
aktív tag
GYORS SEGÍTSÉG KELLENE
Az LG HT805TH házimozin, ha berakom a pendrive-ot zenehallgatás miatt, akkor csak az első két hangszóróból jön zene. Hogyan lehetne megoldani, hogy mindegyikből szóljon? Előre is köszönöm! -
kufirc
tag
Tudna valaki segíteni abban , hogy a Pionner VSX-824 erősítőmet hogyan kell beállítanom , hogy az alap funkciókat (hangerő , csatorna váltás) vigye a Sony tv-n .
Nincs hozzá magyar nyelvű leírás , az angolom meg elég gyatra.
Az angol nyelvűhöz itt a link [link] -
aircom
csendes tag
válasz
Norbi 72 #98499 üzenetére
Köszönöm , akkor szerinted is a CA551 jobb. PM-ben is ezt javasolták, akkor nagy mellényúlás talán nem lesz a JBL-ekhez, mert most az Onkyoval elég "nyomulós, mozis" a hangja. Újév utáni héten küldi futárral az eladó, akkor kiderül, hogy milyen lesz. Addig az akusztikát igyekszem rendbetenni és a hangfalakat ideálisan elhelyezni. A Yamaha A830-ast sajnos nem tudok elmenni meghallgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asustor NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged