- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoky21
tag
Sziasztok!
Karácsonyra a nappalinkba (28nm) szeretnénk egy új 5.1et vásárolni (DVD lejátszó nélkül). Jelen pillanatig egy Genius HF5050eset használtunk, ez szorul cserére. Ettől mindenképpen ersebbet szeretnénk, mert nem voltunk vele 100%-ig megelégedve. 80-90e a limit. Mit tudtok ajánlani? Egy internetes honlapon Akai hangfalok vannak erősítővel együtt szettben, de nem ismerem őket, mennyire jók, megbízhatóak. Remélem lesz pár jó tippetek, ötletetek, köszönöm!
-
dunkel
őstag
válasz
KisTücsök #97094 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam: filmeknél nem demóztuk a truehd - atmos különbséget. Lehet ha visszakapcsolunk akkor lett volna meglepetés. Ugyanakkor igaz, hogy nem jött ki úgy mint a demóban.
Akkor majd visszatérhetünk rá, ha az a tudás a filmeknél is "kijön".
Elég kemény vagy, hogy ezt így hallatlanban kinyilatkoztatod 3 sor élménybeszámoló alapján. -
-
"Az én botfülemmel nemigen tudom megkülönböztetni a 320-as mp3-at a tömörítetlen formátumoktól jobb cuccon se."
Ne állítsd be magad botfülűnek, nem vagy az, a többség ugyanúgy nem tudná megkülönböztetni normális tesztkörülmények (értsd amikor nem tudod, épp melyik szól) között. Csak van aki ezt tudja és bevallja, van aki nem tudja, vagy nem vallja be.
-
Cseneles
őstag
Az mp3 úgy tudom h olyan tömörítési eljárás ami a füllel nem hallható frekvenciákat levágva botfülűek számára közel azonos minőséget nyújt...valami ilyen rémlik régről
Ez olyan mint hangfalaknál kb hogy 32 000 Hz-ig elmegy a magas tartomány hiába nem hallod, összképben még is ad egyfajta csengést, dinamikát az egésznek
-
Tamoo
nagyúr
Ha ugyanabból a forrásból származik a flac és 320-as mp3... valóban nem tudom őket megkülönböztetni.
(De aki meg tudja az is csak bizonyos zenénél és adott részletre kihegyezve a magas tartományban.)
Nem tudom hány olyan rendszer létezik ahol ez lenne a szűk keresztmetszet. -
Tamoo
nagyúr
De ez egy viszonylag kevés változós "kommersz monitor". Nem egy belkin usb kábel vagy mp3 fogná vissza.
Az én botfülemmel nemigen tudom megkülönböztetni a 320-as mp3-at a tömörítetlen formátumoktól jobb cuccon se.
Azt az XS 2.1-et már megvenném jó áron. Egyszer majdnem vettem használtan, csak lecsúsztam róla.
-
aircom
csendes tag
Köszönöm a beállítási tippeket, lassan már bejáródik a JBL 280 szett. De dolgozik a kisördög
A tanácsotokat kérem, hogy ehhez a szetthez milyen erősítőt ajánlotok a mostani Onkyo TX-SR600E helyett, ami már tudja a "mai elvárásokat"? (Az asszonynak mutattam a Denon X2000 tesztjét ééés tetszene neki az internet rádió, android-os vezérlés és pendrive-ról FLAC)
-
spiky03
veterán
Én úgy mondanám, hogy azért a demóknál jött ki jobban mert ugye ott direkt ez a lényeg, hogy megmutassa a tudását az Atmos.
Filmeknél meg ugye pl a Ninjákban ott egy elég akció dús jelent volt, így ott nem volt annyira "tiszta" a hangzás, vagy, hogy is mondjam.De szerintem is érdemes ellátogatni hozzájuk. Én elfogadnám úgy ahogy most van azt a moziszobát.
-
BBéci
legenda
Nemrég szó volt egy házimozi rendszerről, benne OPPO lejátszó, Lexicon erősítő, Norma előfok, ELAC FS 600-as hangdobozok és Xtremetuning szerint tudásának 15 %-a jött ki belőle. Nem MP3-mal, hanem Blu-ray lemezekkel.
Ezek után erősen kétlem, hogy helytálló lenne a tipped.
Az MP3 eleve akkora hendikep, mint versenylovon egy kétmázsás ballaszt.Miért nem vennéd meg? Ha egyszer kipróbálnál egy olyat, vagy hasonlót, utána nem állítanál ilyet. Volt nálam ez és ez, mindkettő olyan élményben részesített, amit még feleségem is gyakran emleget. Apósomat alig lehetett kirobbantani a székből, annyira tetszett neki a 2.1. Életemben összesen nem hallgattam annyit zenét PC-ről, amennyit a két cucc tesztelése alatt.
-
-
BBéci
legenda
Hozzáteszem, a megfelelő körítés ahhoz kell, hogy kihozd a hangdobozokból a maximumot, mindazt, amiért fizettél. Letéve a monitor két oldalára, nyomtatókábellel csatlakoztatva, netán empéhárommal, benne marad a tudásának 70-80 százaléka.
(#97077) demars
Azt a három betűt elrettentő példaként szoktuk emlegetni. Nem tudom, létezik-e még a legalja.hu, na, az oda való. -
BBéci
legenda
Van értelme, de igazán csak akkor, ha megfelelő minőségben tudod ráküldeni a hangjelet. Kezdve az operációs rendszerrel, folytatva a lejátszó szoftverrel és befejezve az USB kábellel, mert mindegyik durván befolyásolja a hangminőséget. A tápkábelt kihagytam, abból is hifis célokra gyártottat illik a hátsójába dugni.
A veszteségmentes tömörítésű, vagy tömörítetlen zene alap, azt gondolom, említeni sem kellene. Sőt, nagyfelbontásúval is érdemes kísérletezni. -
Jassz
tag
Sziasztok!
Ne üssetek agyon a kérdésért, de van értelme pc-hez ilyen: [link] vagy ehhez hasonló hangszórókat csatlakoztatni ?
-
dunkel
őstag
válasz
Norbi 72 #97048 üzenetére
Igen, örültünk volna, ha nem velünk járatják a dobozokat
Az installáció sem mondható még késznek.
Amit viszont el lehet mondani, hogy az Atmos elég jól működik, legalábbis az atmos demo anyagokon. Blu-ray ugye nem sok van, de mint megtudtuk már 200+ film ilyen hangsávval készült szóval érkezni fognak.Kérésemre (picit duzzogva) meghallgattunk egy 1 perces atmos jelenetet 7.2 truehd-ban, 7.2 atmosban és 7.2.4 (teljes) atmosban. Már 7.2 atmos esetén is van javulás térleképzésben a sima truehd-hoz képest, és ez jó hír az ideális elhelyezést nem tudó és/vagy akaró hobbistának. A teljes atmos függőlegesen is növelte a teret, működik a dolog.
Film jelenetek között ez annyira nem jött át, egyedül egy mozzanat volt a tininindzsában amikor megvolt az átmosz többlet amire úgy felkapja az ember a fejét.
A vendéglátás szívélyes volt, látogassatok el bátran az Octogonaudio-hoz.
-
demars
addikt
Sziasztok. Ismerősnek keresek hangfal szettet. Mivel a környéken nemigen van max Pestig mennénk, ha jó áron találnánk. Onkyo tx-sr508 as erősítő mellé kellene. Kb 25 nm szobába.
Végignéztem avx, jofogás stb. hirdetéseket de messze vannak ahhoz, hogy hallgatózni járjunk.
Lenne ajánlat? Esetleg amit ismertek...?!
Ezt nézegetjük:
http://www.hazimozigyor.hu/taga_harmony_tav506_v2_50_cinema_pack_2049Mélynyomó ráérne pár nap múlva is, van egy heco 300 watt aktív itthon elfekvőben.
-
Mark023
tag
válasz
Oldfighter #97065 üzenetére
Elnézést, figyelmen kívül hagytam! Akkor hol, foglalkoznak ilyennel?
-
nagyatt
tag
Sziasztok,
Tegnap voltam a Pólus MM-ben, és a Dali lektor6-os szettet 270.000 Ft-os áron akciózzák!!! A Zensor7-est pedig 300e ért. Illetve ki volt állítva egy Ikon6-is de az még nem volt beárazva...
-
-
taknyí
senior tag
Erre valaki?
-
Szabó0922
tag
Sziasztok
Onkyo TX-NR906 erösitött tudnák most venni de nem tudom mennyit ér,Ti tudtok segiteni?előre is köszönöm -
Mark023
tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy Samsung HT-Dm150 típusú 5.1 házimozi rendszerem mélynyomó nélkül. Gondolkoztam, hogy vásárolnék, hozzá egy sub-ot de több kérdés is felvetődik bennem ezzel kapcsolatban, illetve nem is akarnék sokat költeni rá max 5k.A sub kimenti része 3-6 ohm- működik 3-nál 75W 6-nál pedig 46W!
Amit kinéztem eddig az ez lenne:
http://hangcenter.hu/termekeink.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1316&category_id=374Érdeklődtem tőlük és azt mondták, működik a házimozival és kb 45 50W-ot fog tudni kipréselni magából!
Nem tudom meg fogja e tudni hajtani ez a házimozi, mert ez 4-8ohm elenálású, illetve van e valakinek valamiféle tapasztalata ezzel a fent linkelt termékkel kapcsolatban?
Vagy valamiféle építő jellegű ajánlat tanács?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest