Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz szkink #92678 üzenetére
Ha szabvány menetes (mondjuk M6, vagy M8, stb.) a JBL tüske, akkor én kipróbálnám első körben az állvány alatt. És akkor hallod, hogy milyen mértékű a változás.
Utána meg esetleg kölcsön kért, vagy használt tüskékkel tudsz még kísérletezni, hogy mennyire vállnak be, mennyit hoznak a hangon.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
devil-k
nagyúr
válasz szkink #90656 üzenetére
Azért a félreértések elkerülése végett:
Attól, hogy egy kábel 30.000 Ft/métere nem egyenlő azzal, hogy az adott rendszerben többet tud mutatni, mint aminek "csak" 10.000 Ft/métere. Attól, hogy drága valami, nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó is. Erről sokan elfeledkeznek.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz szkink #90629 üzenetére
Csak annyi történt,hogy a régi cuccot elpasszoltam,újak vannak a helyén,kábelek maradtak,még.
Jelenleg tökéletesen működik(szerintem),de idővel ez is egységesítve lesz.De ezzel most nem foglalkozom,először front/Center csere van napirenden.Robi,ez neked is szólt,idővel kialakul a cucc.
-
carpediem007
tag
válasz szkink #90071 üzenetére
Pionner VSX 424 erősitőhöz. Gyártói oldalon megnéztem ami van. De a fent említett kérdésre ott se találtam konkrét választ.
Lenne egy nagyon fontos kérdésem, amit holnapig el kellene döntem.
Heco Victa Prime 502 + 202 + C102
5.0 Házimozi Hangfalszett
http://www.netdepo.hu/heco-victa-prime-502-+-202-+-c102-4194.html/hun/
Erröl a szetről mi a véleményetek? 140 ezer környékén megtudnám vásárolni, megéri szerintetek?
És egy PIONEER VSX 424 erősitő elég lenne hozzá?
Köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szkink #89571 üzenetére
Ha már sikerült eldönteni, milyen kábelekkel fogod használni, akkor kezdhetsz gondolkozni a hangdobozok belő átkábelezésén, tuningján. Alaphelyzetben rémesek, sokat lehet javítani a hangjukon.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz szkink #88284 üzenetére
Mivel az egy bögreszett szubja, teljesen felesleges akár 5 forintot rákölteni a tuningolására.
A frontok cseréjével összehasonlíthatatlanul nagyobbat lépnél előbbre. Várj és gyűjtögesd a rávalót!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz szkink #88282 üzenetére
Konkrétan a JBL az egyik legrégebbi hangsugárzó gyártó, a mozik jelentős részében az ő hangládáik szólnak. Házimoziban a JBL Synthesis rendszerek képviselik (nem kizárólagosan) a legmagasabb kategóriát.
Az ES széria jó választás, rendben van az ár/érték aránya is.
Az a Proson kábel szintén megéri az árát, (mint általában a Proson termékek) de amíg nem árulod el a szubláda pontos típusát, addig nem lehet hozzá kábelt ajánlani.Viszont centerrel kezdeni a fejlesztést, nem a legjobb ötlet.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
-
nagyúr
válasz szkink #85855 üzenetére
majdnem szabályszerűen igaz az, hogy 1-1,5m-es HDMI kábel ami 7-10e HUF-ba kerül rossz nem lehet. Ebben a kell gondolkodni, mondom ezt én úgy, hogy nekem meg filléres kábeleim vannak még... amit tervezek lecserélni természetesen...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz szkink #85843 üzenetére
ahogy nézem a felsorolt üzletekben a Hama Pro kategória már nem okozna csalódást, majd a többiek megerősítenek ebben vagy sem, én attól lejjebb nem adnám mindenesetre. Más boltok miért nem jók? Sok jó márka van még, esetleg Kácsa audio?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
-
Oldfighter
senior tag
válasz szkink #85127 üzenetére
Azért emeltem ki ama bizonyos félmondatodat, mert sajnos sokan az igénytelenség alsó határáig is lemennek, mert úgy vélik, hogy panelbe nem való minőségi házimozi rendszer, meg nem kell nagy teljesítmény, álló frontsugárzók, stb. Nem beszólni akartam, hanem kiigazítani.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
BBéci
legenda
válasz szkink #85138 üzenetére
Olyat keress az erre szánt 50000 forintodért, aminek új ára 100000 körül volt. Valaki már javasolta, hogy böngészd szorgalmasan a hirdetéseket és ha találsz valamit annyiért, linkeld be ide, majd véleményezzük.
-
BBéci
legenda
válasz szkink #85135 üzenetére
Pénzkidobás, mert rettentő vacak a hangja és egy év múlva a feléért tudnád csak eladni.
Azért a pénzért két klasszissal jobb használtat kaphatsz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabroncka
addikt
válasz szkink #85127 üzenetére
itt nézd meg őket.
Próbálj HDMI-s erősítőket választani, olyan 2008-2011 közötti alsóközép kategóra lesz az 50 ezres rész!
Válassz ki az összeset amit találsz, akár mondjuk vateráról is, linkeld vissza ide őket és biztosan segítünk a kiválasztásban!
Nem kell nézni a teljesítményt! Amire egyedül figyelj, hogy HDMI-s legyen és 50-ért
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz szkink #85124 üzenetére
Mindent megértek és elfogadok, de ezt a kijelentést nem: "a panelba elég ez amit tudnak".
Ha így állsz hozzá, reménytelen a segítségnyújtás.A tévékből SPDIF 5.1 jelet lehet kinyerni, tehát vagy SPDIF bemenetes erősítő kell melléjük, vagy digitális/analóg átalakító. Ezt teljesen értelmetlen és felesleges tovább ragozni. Különösen azért, mert már többen, többször leírtuk.
A HDMI ARC most nem játszik.(#85123) lemmy9
Neked nem tetszett.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szkink #85088 üzenetére
Bögreszettnek nevezzük azokat, amelyeknek a hangszórói műanyag bögréhez hasonlító házacskába vannak szerelve. De azok is ebbe a kategóriába tartoznak, amik méteres csövek tetejében helyezkednek el. A hangjuk sem jobb, mint amikor egy bögrébe belebüfögsz. Általában egyetlen nagy papírdobozba csomagolva árulják a bögreszetteket, ezért az "egydobozos" elnevezést is használjuk.
Csak az a célravezető megoldás, amit már ajánlottak: a TV optikai jelét kell analóg 5.1-re alakítani. Az kerül amibe kerül, más lehetőség nincs a jelenlegi eszközeiddel.
-
BBéci
legenda
válasz szkink #85079 üzenetére
Nem privátba való téma!
Szívesen segítünk, de ahhoz olyan kérdéseket kell feltenned, ami érthető. Azokból, amit eddig elárultál a rendszeredről, nem lehet választ adni a kérdésedre.(#85080) liszi70
Valahogy úgy kell értelmezni az impedancia kérdést, mintha ellenállás lenne (nem az), ezért is Ohm a mértékegysége. Minél kisebb az érték, annál közelebb van a rövidzárhoz, ami ugyebár a nulla Ohm. Az egyszerűbb felépítésű és minőségű erősítők működése és teljesítménye az impedancia csökkenésével arányosan veszít a stabilitásából. Ennek következménye lehet a torzítás a négyszögjel, ami kinyírja a hangszórót. Ha annak lengőtekercse összeolvad, máris előállt a rövidzár, ami az erősítőt is tönkreteheti.
Az idei Denon erősítők hátulján már ott a 4 Ohm és a Made in Japan felirat! Nem Malaysia, nem China.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest