- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
enricotoxic #86498 üzenetére
Nem fárasztó hidd el!
Ez a hobbim mint itt sok más embernek,és szeretem művelni,örömmel hallgatok zenét,mozizok. Ebben megtalálom az örömöm mint hobbi,szívesen költök ill fejlesztgetek. Persze nem mindenki gondolkodik itt így,de ez látszik is a hozzászólásokból.Ha már erre is sajnálnám az energiát,pénzt,időt akkor az azt jelentené,hogy vagy süket vagy vak vagy halott lennék.Egyébként processzornak menne?
-
python1
veterán
válasz
enricotoxic #86496 üzenetére
Megkérdezem neked igaz,hogy eddig mozis vonalon futott,de biztosan van valami összehasonlítási alapja.
Volt neki pár Denon vasa is. -
python1
veterán
válasz
enricotoxic #86493 üzenetére
Ez még megvan?
Egyik ismim ilyet vett,és nem tudom,hogy nem-e ezt vette meg.
Na mindegy,egy Omkyo 5007-ről váltott erre a zenei képességei miatt. -
enricotoxic
tag
Ez milyen kategóriájú használt Denon-nak felel meg?
-
mettek
addikt
válasz
xtremetuning #86490 üzenetére
vicces az ára
-
ProdyG
őstag
Béci, vagy bárki más:
Arcam AVR-500 és egy MED800 lejátszó közé kb milyen árkategóriájú HDMI kábelt javasolnátok?
Eddig elvoltam a koax-szal, de most vennem kell vmi HDMI-t, ha szeretnék HD hangokat, és az erősítőnek megfelelő tudású kábelt vennék... köszi! -
python1
veterán
válasz
enricotoxic #86487 üzenetére
Nem is én fabrikálnám hidd el.
Szakemberre bíznám a dolgot,mint minden másban is.
-
python1
veterán
válasz
enricotoxic #86484 üzenetére
Akkor lehet,hogy egy BD lejátszó lesz a befutó nálam is.
-
enricotoxic
tag
3500 fontért jól szól? Még jó. Összeereszteném a tuningolt LX71 készülékemmel. Kíváncsi lennék mi és mekkora a különbség, mert biztos van.
"Elképesztően jó, persze BD-játszós viszonylatban."
Na ez az, egy BD lejátszó érje már el a CD hangminőségét. Akkor Te is érzel visszalépést hangban a CD és a BD között? Hiába a high res. Pedig alig kell még dolgozni a készülékeken, hogy jó hangjuk legyen.
-
BBéci
legenda
válasz
enricotoxic #86478 üzenetére
"venni egy jó hangú BD playert, de ilyet még nem hallottam."
Akkor ezt sürgősen hallgasd meg: [link]! Elképesztően jó, persze BD-játszós viszonylatban.
-
enricotoxic
tag
válasz
python1 #86479 üzenetére
Nem vitatom, hogy jobb lett, de én a 30 ezres tápkábel és a referencia coax árát a lejátszóra költöttem volna. Nem tudom mi volt a donor, lehet, hogy az volt a racionális előrelépés. Én azt gondolom, hogy tápellátás nagyon vacak még a drága lejátszókban is, ezt érdemes tuningolni első körben.
Kíváncsi lennék milyen CD játszó?
-
python1
veterán
válasz
enricotoxic #86478 üzenetére
Ez így igaz!
Cd lejátszót tuningolgattam magam otthon,cserélhető hálózati kábelesre oldottam meg. 30-ezres tápkábelt dugtam a farába meg egy referenca minőségű coaxot. A különbséget zongorázni lehet.Most egyébként én is pályázok valami komolyabb CD játékosra.
-
enricotoxic
tag
válasz
mettek #86459 üzenetére
Hallgass BBécire!
Nagyon sokat kísérletezgettem én is, a CD játszó valóban a legjobb, ha zenét akarsz hallgatni. Vagy nagyon zsebbe nyúlni és venni egy jó hangú BD playert, de ilyet még nem hallottam. Az is megoldás, ha veszel egy jobban megépített BD lejátszót és elviszed egy szakihoz, hogy a hang is rendben legyen. A BD donor 50e, tuning 30e-től kezdődik. És akkor ilyen kiadványokat is meg lehet hallgatni. Előnye, hogy felhasználhatod a készüléket házimozihoz is és ott is jobb lesz a hang, pláne akkor, ha sok koncertet hallgatsz, elég sok elérhető BD-n.
Az is igaz, hogy a legtöbb zene CD-re érhető el és azt már meg lehet úszni 40e körül, én az Audio Innovations Alto-t javasolnám, az analóg és a coax kijárat is nagyon zenei. Én úgy érzem a Philips-ek túl vannak értékelve, nekem picit fedettek és komorak voltak, de azért egész jók pláne 20e körül. Én azért még egy 20 ezret rádobnék, mert annyival jobban szól egy komolyabb lejátszó.
-
hétalvó
addikt
nehez eset ki a/b-zni az optikat a koax ellen az biztos, nem reg volt par nap mikor nagyon nem hallottam ki. de csak addig reszelgettem a kabelt, hogy kis elteres lett, de nem kell eg es foldre gondolni. kicsit finomabb, jobb ter, folyekonyabb, de nem 40k kulonbseg
. az optika kicsit nyersebb hang. de ez csak az en itthoni velemenyem. kacsaban is megjegyeztek ezek a digitalis kabelek nalam nem mukodnek megfeleloen a hdmi-vel egyetemben. vagy szimplan keves a rendszerem hozza.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gorbep #86471 üzenetére
Ezzel nem vitatkozok, igazat adok. Volt olyan nekem is hogy nem tudtam volna ki AB-zni, meg volt olyan is hogy a koaxot jobbnak találtam.
"erősen készülék függő"
"ha túlgagyizták az átalakítót, csak hogy legyen rajta olyan is, az más tészta"Valószínűleg amúgy itt van lényeg. Alaplapokon és filléres kivezetéseken lehet sokszor "túlgagyizzák"
Hosszra írtam én is, hogy oda egyértelműen optikai. -
Lacielvtárs
nagyúr
tény hogy sima mezei volt, mert anno még nem hittem/tudtam hogy a kábelek mennyit jelentenek
most hogy a hangfalak kábeleit cseréltem ahogy tőletek tanultam hoztam egy "komolyabb" optikai kábelt
és felszámoltam az átalakítókat is, így már csak olyan eszközöm van amin közvetlen bemegy az optikai kábel, mert anno volt toslink átalakító és igaz nem vagyok egy profi fülű user, de még ahogy azt a toslink átalakítót kiiktattam, már a magasabb hangok is szebbek lettek...
de nem tartom kizártnak hogy ez már nálam pszichológia és csak bedumálom magamnakszkink: tény hogy az az Onkyo AVR is már egy másik világ, nekem is az volt anno, mikor az enyémet beüzemeltem
-
BBéci
legenda
válasz
mettek #86470 üzenetére
Kb. 22 éve hallgatok zenét CD-ről, közben minden létező egyéb forrást kipróbáltam és maradtam az optikai korongoknál. Az kétségtelen, hogy igazán jó hangot az 500000 forintnál drágább CD-játszók adnak és nem nagyságrenddel jobbat, mint a PC alapú lejátszás, szinte ingyen, ott csak a külső DAC-ot kell megfizetni. Persze az is hatszámjegyű összegbe kerül.
(#86472) Lacielvtars
S/PDIF lehet koaxiális és optikai!
A koaxiális kábel minősége drámai mértékben meghatározza a hangzást. Ha valami mezei kábelt használtál, akkor simán lehetett jobb, az optikai.
Olyannal még nem találkoztam, hogy az optikai jobban szólt volna. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
gorbep #86471 üzenetére
+1 az optikának
amúgy én magam is használok, analóg kapcsolatot is az erősítő és pc között, no meg van optikám és hdmi-m is.
volt anno optika is meg koak is, és ha hiszeitek hanem az optikán szebb volt a hang mint a koaxon...
szerintem nincs miért kövezni, szerintem ezek tények, én is tapasztalatból modnom hogy jobb az SPDIF mint a koak -
gorbep
senior tag
ezt már sokszor olvastam itt, hogy a koax SPDIF jobb mint az optikai......
azért ez ebben a formában NEM IGAZ!
erősen készülék függő..... nem egy készüléknél jobb volt az optika, felénél kábé ki AB-zhetetlen a különbség ( 500 Ft-os noname 20m optikám vs. VDH + Kácsa+ minden IC, ami kezem közé került-tel tesztelve...
)...... szigorúan az én tapasztalataim alapján..... és tudom a kétszeri átalakítás....de ha értitek is, hogy hogyan működik, akkor rájöttök, hogy a kétszeri átalakítás csak fix idejű késleltetést visz a rendszerbe, ami sem bithibát sem jittert nem okoz mérnökileg igényes vill-opt és opt vill átalakítás esetén..... ha túlgagyizták az átalakítót, csak hogy legyen rajta olyan is, az más tészta.....
és ne feledkezzünk el arról, hogy az optikai átvitelnek occó kábelen se kottyan meg 25m átvitel, nincs földhurok, kapacitás, induktivitás, nemesfém vezetők ( ezüst, arany platina+ spéci dielektrikum) igény, rácsatolódó induktív zavar........ja hogy nem lehet érte sok pénzt kérni.....szerintem innen fúj a szél.... nem érdeke a gyártóknak. Szerintetek ha a kétszeri átalakítás bit vagy fázis hibát vinne a rendszerbe használnának optikai átviteleket...és a távközlési kábelek nem csiga 1.8 MHz-es ütemezésen ketyegnek mint az SPDIF
........
Magánvélemény..... most jöhetnek a kövek...
-
mettek
addikt
nincs de kénytelen lennék venni 1et 1et mert nagyon sok zenét nem tudok kikölcsönözni amit hallgatnék...
Amúgy nem egyszerű kiigazodni most melyikőtök mond jobb tippet... Csak egy egyszerű cd player vagy egy dacos komolyabb...na mindegy, ezen még van időm agyalni. Köszönöm mindkettőtöknek: Bbeci, Tamoo
-
"Viszont a 10000 Ft iszonyúan kevésnek tűnik"
Pedig lehet venni annyiért olyan használt CD-játszót, ami az ő rendszerébe simán elég lenne futóműnek. Nem vagyok meggyőződve, hogy kihallaná a többszörösébe kerülő lejátszók cizelláltabb hangminőségét. Mint hogy az is nagyon rendszer-függő szerintem, hogy van-e annak jelentősége, hogy PC-s íróval, vagy kifejezetten audio írásra javasolt íróval készül el egy CD.
-
mandju
senior tag
válasz
hétalvó #86453 üzenetére
Ezt nem igazàn értem... A hifacehez nem igazàn kell usb kàbel.
Mondjuk musi és xmoshoz kell... Ezt alàírom...
Most csak alaplapi optikain tudom levenni a hangot (hdmi hiànya végett) és emiatt szeretnék valami usb spdif transport megoldàst. Dacot nem akarok, egyelőre meg vagyok elégedve a rotel proci dac-jàval.
-
BBéci
legenda
válasz
mettek #86465 üzenetére
Nem éri meg.
Az eladók annyi ostobaságot hordanak össze, hogy fáj.Itt egy NAD C 545 BEE, nekem is van olyan, szívből ajánlom.
-
BBéci
legenda
válasz
mettek #86455 üzenetére
Az Exact Audio Copy szoftverrel igen, de valami jóféle CD futómű ajánlott hozzá, mert ami az átlagos számítógépekben van, az ebből a szempontból öt forintot nem ér.
Az optikai kábel minősége jelentős mértékben beleszól a hangba. 10 méteres hossz esetén legalább 20000 forintot kell kiadni rá, hogy elfogadható legyen a végeredmény. -
mettek
addikt
Vettem 10m optikait, rákötöttem gépre és összehasonlítottam a popcornos minőséggel. Lehet hogy a kábel miatt de egy hajszálnyival pontosabb szebb hangképet ad a mediaplayer.
Amúgy zenei cd-ről a számokat át lehet másolni a szgépre veszteség mentes formában? -
hétalvó
addikt
tamoo: az alaplapi es egy xonar koax kimenete kozott oriasi a kulonbseg. xonar alapjaraton az oppok kozelebe ert.
mandju: hdplex tapot is kezdj belekalkulalni az arba. hiface evoval nem jarnal rosszulkulsok plussz usb kabel is kell amit illik az elejen belekalkulalni.
mindenkinek: alaplapi kivezetest felejtsuk el. -
enricotoxic
tag
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
20-25000 huf környékén melyik a legajànlottabb usb-spdif transport?
Musiland, suricata, xmos, hifaceElőre is köszi.
Htpc és rotel rsp1068 közé
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #86437 üzenetére
Denon 2805 és Mission mv8 amit talán Lektorra készül cserélni.
Az erősítő használt áránál többet kellene költeni dac-ra+kábelekre hogy előrelépjen. Előbb vennék egy nagyobb Denon-t vagy Arcamot minthogy ezt lépjem (feltéve ha tényleg Lektorra vált).Ha a zene elsődleges és nem másodlagos akkor meg sztereó kell.
-
enricotoxic
tag
Abban igazad van, hogy nem ez a gyenge pont a rendszerben.
"hangkártya digit és egy alaplap digit kijárata közt nem lesz szakadéknyi különbség"
Mind a kettő gyenge hangminőségű.
"Házimozi erősítő elé DAC-ot kötni nagyon rossz ár/érték arányú fejlesztés."
Csak akkor, ha a zene másodlagos. Jó lenne többet tudni a rendszerről és az igényeiről. Úgy pontosabban lehetne válaszolni.
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Egy ONKYO TX-NR535 - höz (végül ezt választottam) tervezek hangfalakat, mi a véleményetek a Magnat Monitor Supreme 1002 5.0-ról és egy Magnat Monitor Supreme Sub 202A-ról ehhez az erősítőhöz? Házimozi célra lenne, a szoba adottságai közel sem ideálisak, 25-30 nm-ről lenne szó, és szomszédok is vannak
-
Gabesz26
senior tag
válasz
KisTücsök #86424 üzenetére
"a Nad olyan magasságokba emeli a hangot, hogy azt mások csak többször ennyi pénzért tudják"
Hallgass meg egy Arcamot, aztán térjünk vissza erre a megállapításodra!Szerintem ez volt a lényeg, és utána csak a példák jöttek egyik és másik oldalról is, hogy bőven volt összehasonlítási alap, ráadásul nemcsak a kisebb kategóriákból.
Tévedés joga fenntartvaBBéci majd javít, ha rosszul értettem volna.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
enricotoxic #86426 üzenetére
Alapvetően igazad van, de pl egy Asus hangkártya digit és egy alaplap digit kijárata közt nem lesz szakadéknyi különbség. (jó eséllyel meg sem tudja különböztetni a rendszerén)
Házimozi erősítő elé DAC-ot kötni nagyon rossz ár/érték arányú fejlesztés. Nagyon zsebbenyúlós már maga a DAC is ha határozott előrelépést akar és akkor még a kábelekről szó sem esett. Itt már számít, főleg az analóg összekötő. Én nem biztatnám erre, legjobban akkor jár ha szimplán koaxal összeköti és az erősítő dac-ját használja. Feltételezésem szerint nem ez a gyengepont a rendszerében.(#86428) KnockOut87: Remélem amúgy rám is figyeltél és nem feleslegesen koptatom a billentyűzetet. Sokszor úgy érzem nincs értelme.
-
mettek
addikt
válasz
enricotoxic #86426 üzenetére
ez esetben szerinted érdemes megpróbálni ezzel a toslink átalakítóval optikain vinni a hangot az erősítőbe?
-
enricotoxic
tag
válasz
mettek #86415 üzenetére
"hangkártya van és ha ezt optikain kötöm rá a az erősítőre akkor a hangkártya dac-ja mennyiben szól bele a minőségbe? ronthat a minőségen?"
A DAC nem szól bele, de sajnos nem mindegy, hogy milyen az optikai vagy a S/PDIF kijárat, nagyon nagy minőségi különbségek vannak, amit sajnos bárki igen jól hall. Tapasztalatból mondom, hogy nem mindegy, hogy mi a forrás, akkor is, ha külső DAC-ot használsz. Ugyan azt a DAC-ot használva egy rendszerben, ha csak a forrást cserélgeted akkor azonnal hallani fogod a differenciát. Gondolj bele, ha nem így lenne, akkor egy transportnak használt Sony DVD és egy Wadia CD játszónak ugyan olyan lenne a hangja. Én nagyon örülnék neki, mert jó hangot kvázi olcsón fel lehetne építeni. Sajnos nem így van.
Azt gondolom, hogy egy jó USB-s DAC-al jobban jársz, ha a zene is fontos.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #86419 üzenetére
Én alaplapi digit kijáratról beszéltem. Egy kivezetést kell venni ami tüskéről kihoz egy RCA aljzatot. De a xonarodon is van ilyen tüske. Olvass utána a témának.
~30e alatti hangkártyákkal/DAC-okkal nemigen fogod überelni a Denonét. Ezért kell digit kimenet használnod és abból is jobb a koax (RCA - RCA) mint az optikai.
-
mettek
addikt
a xonar-on egy toslink átalakítóval van optikai kimenet. A mikrofon kimenetet alakítja optikaira.
Azt viszont egyértelműen tudom hogy az alaplapinál tényleg többszörösen szebb, erősebb hangot ad a xonar, ezért is vettem bele (játékokhoz). Ég és föld a különbség az alaplapi és a xonar között. -
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #86415 üzenetére
"hangkártya van és ha ezt optikain kötöm rá a az erősítőre akkor a hangkártya dac-ja mennyiben szól bele a minőségbe? ronthat a minőségen?"
Semennyire, mivel az nem dolgozik. De alaplapi tüskéről kivezetett koax-al jobban jársz. Vagy Nem tudom a xonar-on valamelyik jack működik-e koaxként. (ha igen, használhatsz ilyen átalakítót)
CD lejátszót is lehet csak futóműnek használni koax kábellel és akkor szintén az erősítőd dac-ja dolgozik. Használtan ~10e körül már lehet vállalható "futóműveket" találni.
-
mettek
addikt
válasz
ProdyG #86414 üzenetére
valószínűleg igazatok van tamo-val
Teló kiiktatva.Tervbe vettem egy dac-os denon dc lejátszót de csak később. Aztán így újra előtérbe kerül a cd. Nem gondoltam volna hogy egyszer újra cd-vel fogok zenét hallgatni...
Egy kérdés még ezzel kapcsolatban. Az asztali szgépemben egy asus xonar d1
hangkártya van és ha ezt optikain kötöm rá a az erősítőre akkor a hangkártya dac-ja mennyiben szól bele a minőségbe? ronthat a minőségen?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mettek #86412 üzenetére
Szerintem az volt a fő gond, hogy a telefon DAC-ját használtad....
"mp3 és a flac között helyezkedik el a minősége" --- Ez hülyeség. Van tömörített és tömörítetlen... Ezzel az mp3 "utálattal" sem értek egyet. A rendszerek 90%-ban nem egy 320-as mp3 lenne a "szűk keresztmetszet".
-
mettek
addikt
válasz
zolaas #86410 üzenetére
a Deezer nem egészen mp3. Szerintem valahol az mp3 és a flac között helyezkedik el a minősége. 320kb/sec-et nyújt. Gondolom ludas volt a minőségben az iphone is. Most mediaplayerről a flac eszméletlen szépen szól. Asszem el fogom felejteni a telefonos zenehallgatást az erősítőn.
-
Mankó
veterán
Felrakosgattam helyukre a hangfalakat, megint elojott bennem a kerdes, hogy a melyladanak a frekivagasat mire allitsam? 180-40hz kozott lehet allitani, 250w-os a hangfal, altalaban 50esen hallgatom a rendszert. Persze hanganyag minosegetol is fugg. Az erosito most 90 hzen vag. Mire allitsam a sub-ot, hany hz-re?
Koszi -
ProdyG
őstag
Sziasztok, úgy néz ki jövő héten új fejezetbe kezdek megint, mert sajnos nem bírok leállni. Az Arcam 300-as leváltására érkezik egy AVR-500.
Még mielőtt nekem esnétek, igen, ennek a példányak is volt melegedési gondja, de vissza lett küldve a gyárnak, ahol megbuherálták és ígérték, hogy nem lesz többet baja. Remélem valóban így is lesz...
Viszont erről az erősítőről itt és máshol is csak jókat olvastam, szóval nagyon kíváncsi vagyok mit fogok hallani a 300-as után a GS20-as dobozokkal. Valójában elégedett vagyok most is, csak egy kis plusz erőt hiányolok az egészből. Remélem megérkezik hamar
Majd beszámolok. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #86405 üzenetére
Szerintem meg nem neked irtam..
nem rád értetem.. csak hogy három embernek lehet igaza... lehet másnak is..
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #86384 üzenetére
Az utolsó 2 mondatokat remélem nem rám értetted. Én is volt hogy mást tapasztaltam le is torkolltak párszor volt hogy nem volt igazam de nem sértődtem meg.
Audysseyt meg általában egyszer vagy kétszer kell használni. Nem felesleges és nem haszontalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged