Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Másfeles mindenhova elég, nem folyik benne túl nagy áram ugyan de nem árt előre a 2 és feles mivel a frontok és a center több jelet kap. Viszont a vastagságnál jóval többet számít a fajlagos vezetőképesség és a minél kisebb szennyezettség. Ha az elgondolásod abszolút érvényű volna akkor hátra kellene vastagabb mert hosszabb lenne a jelút.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Hangszoro kabel kerdesem lenne:
5.1 rendszer eseten mire szamithatok akkor ha a frontokhoz vastagabbat viszek mint a hatsokhoz?
Milyen vastag kabelt erdemes valasztani egy also kozep kategorias erosito es egy kozepkategorias hangfalhoz?
(626 os onkyo, b&w 704 elol, 705 hatul)Az elgondolas az hogy elore 4mm2 minel rovidebb, hatra 2.5mm2.
Nem felesleges a 4mm2 elore? (ugy remlik minel rovidebb, es nagyobb a keresztmetszet annal kisebb az ellenallas)hosszabb tavu terv hogy egyszer az erosito upgrade -elve lesz a hangfalakhoz
koszi
-
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #84291 üzenetére
Ahhoz a Sony vetítőhöz talán illenek az abba az árkategóriába tartozó vásznak. De egye fene, tegyünk rá még egy százast.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mandju
senior tag
Ebben igazad van. De ha valaki korszerűbb gépet keres hdmivel, hd vel, annak nem alternatíva, hiàba ver köröket hangminőségben a màsikakra. Ezért van létjogosultsàga az x2000, x4000 szériànak és a többi ùjdonsàgnak. Egyszerűen màsok az igények... Usbről mp3, netradio, arc, stb
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
BBéci
legenda
válasz mandju #84280 üzenetére
A besorolás azért nem egyszerű, mert a Denon főokosai éppen akkoriban variálták a számozást.
Abban igazad van, hogy a 4308 ára 2500, a 4310-é pedig 2000 euró volt. A 4810-et adták 3000-ért.Azért nem csak az a 160000 forintos 4310 a csúcs vétel, hanem amit Liszi megvett, az AVC-A11XVA ugyanannyiért nem kicsit jobb buli.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mandju
senior tag
válasz Norbi 72 #84282 üzenetére
Ezért nem értettem, miért hoztad fel példának...
ha megnézed a trendet, az elmúlt egy év eladásait, (4310et) 240-160 ig találsz eseteket...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Norbi 72
veterán
válasz mandju #84280 üzenetére
Szeretem, amikor valaki elkotyavetyél valamit, odaad gombokért, aztán a sok megmondóember évekig példálózik vele...
Még nekem is karcsú volt az ára,de a hátteret nem ismerjük...egy kifizetetlen adósság,házasság/temetés...bármi lehet az oka..
(#84281) Sanci38 elbeszélünk egymás mellett,azt hittem szemezel a belépő Anthem vassal,ahhoz képest az 5007-es sokkal jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Nekem volt mindkettő és a 4308 hangja szerintem tényleg jobb. Bár én sem egymás mellett hallottam a kettőt.
A 4308 egyébként eggyel magasabb kategória, mint a 4310... az új áruk között is volt vagy 5-600 Euro eltérés a 4308 javára.
Jobb felszereltség, komolyabb mikrofon stb... jobb hang... de a saját portékát nem fényezem.
A 160 ezres Denon 4310 fehér holló kategória. Ezelőtt soha nem volt és mostanában nem is lesz ennyiért hirdetve.
Szeretem, amikor valaki elkotyavetyél valamit, odaad gombokért, aztán a sok megmondóember évekig példálózik vele...
Magyarország én így szeretlek.
Ez év január végén 220.000 ért ment el a 4310esem. Ehhez mértem a 4308 árát.
-
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #84273 üzenetére
Érdekes, hogy a Polk Audio magyarországi disztribútora szerint a Pioneer erősítők nem passzolnak a hangdobozaihoz. Nem is ajánlja azt a párosítást.
Itt jön be, amit az előbb írtam. Igen, az ízlés, ami lehet kissé furcsa, de egyáltalán nem elítélendő.(#84274) Norbi 72
Egyesek szerint a 4308 hangja jobb. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert egymás mellett nem hallottam őket. Mindkettő kiváló, de a 4310 újabb, ezért azt választanám.[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #84271 üzenetére
Tudod azt, hogy hány embernek bejön a pisi-kaki és a szado-mazo szex?
Inkább a 4310-et választanám, még akkor is, ha ugyanannyiba kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #84265 üzenetére
Szerinem RTi-hez jó a Denon, viszont Denonhoz sok mást inkább választanék, mint RTi-t.
Kimi volt az egyik, akinek nem jött be ez a párosítás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lemmy9
őstag
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Zanik
addikt
Edigitálnál eléggé leakciózták a Yamaha RX-V775-öt, hátha érdekel valakit:
http://www.edigital.hu/Erosito/Yamaha_RXV-775_fekete_7.2-es_hazimozi_erosito-p417064.html
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Norbi 72
veterán
Én úgy vettem észre,itt sokaknak tetszik az amcsis,nyomulós hang,bevallom,nekem is.Természetesen amiket fölsoroltál,egytől-egyig kíváló hangfalak,mindnek megvan a saját karaktere.Szóval csak annyit akarok mondani,hogy nem hallottam nyafogni a srácokat,akik Denon+RTi párosítást választottak.De várjuk meg a véleményüket.
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #84260 üzenetére
Mivel csak egy mondatot írtál, azt úgy, egészében véltem viccesnek. A TSi szerintem is erősen karcsú egy Denon AVR-3808-hoz. Kategóriáját tekintve az RTi már rendben lenne, de hangkarakterét illetően nem a legjobb párosítás. A Polk amerikai stílusú nyomulását, erőszakosságát kissé visszafogja a Denon, ugyanakkor az erősítőben lévő finomságok elvesznek. DALI, Focal, ELAC, Monitor Audio, quadral, Canton sokkal kellemesebb társai lennének egy Denonnak. Természetesen szvsz.
-
devil-k
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz devil-k #84192 üzenetére
Óóóó, hát szívből gratulálok, sok-sok kellemes moziélményt kívánok. Lassan a fél ph-nak HW55 van
Picit kalandozom, megszokott szidni a LOTR Fellowship BD transzfert, a bőv kiadást is. A hangja miatt folyamatos tesztanyag nálam, és valóban nem egységes az összkép, de nekem mégis bejön. A helyszínek miatt sok csapongás van sötét, mozis színhőmérsékletű sárgák, külső helyszínek között, utóbbiak néhol a sok fricska ellenére odaszögeznek. Az extended v részletességével sincs baj, ez pl egy totál nyers, képjavítóktól mentes kép.
-
rootmin
tag
Adott egy HDMI kimenet hibás (más szempontból hibátlan) Denon AVR-3808
Mennyi lehet a reális értéke?
Elsősorban stereo erősítőt kerestem de kaptam egy nagyon jó ajánlatot amit nem szeretnék kihagyni.
A sok-sok extra funkciót és csatornát egyelőre ki nem használva kérdezem: stereo erősítőkkel összevetve milyen minőséget képvisel kb?
(elsősorban tapasztalata lennék kíváncsi, a stereo - avr ár ökölszabályt ismerem) -
törölt tag
Irtam Dolby Atmos leirást, Ha Béci és Tamoo jóváhagyja hamarosan soron kivül bekerül az 1 sz hsz-ba.
Aki kéri elküldöm de ugyiis meg fog jelenni és nincs bő lére eresztve.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz adodaniel #84234 üzenetére
"A surroundokat egyébként ti befordítjátok teljesen a hallgatási pozíció irányába? (Már akinek nem dipól van...)"
Erről nemrég volt egy kis eszmecsere itt. Ugyanis többen egyetértettünk abban, hogy a THX által javasolt (Surround Left & Right Speakers (SL & SR): Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listene") beállítás, nem szentírás, főleg akkor, ha a szoba, az elrendezés nem tökéletes.
Ebből adódóan, van aki a hallgatói pozícióba forgatja, van aki nem. Van aki fülmagasságba helyezi, van aki fentebb...stb. A legjobb megoldás, ha megkérsz 2 barátodat, hogy segítsenek. Ők irányszóra lentebb, fentebb helyezik a dobozokat, te pedig a fő ponton hallgatod. Ha megvan a kívánt magasság, akkor oda kell rakni. Szóval nincs egységes egyezés ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz adodaniel #84203 üzenetére
3808-ashoz minimum RTi szett,sőt,LSIm...
(#84217) python1 Az 5007-es ha nem lenne elég( )előfoknak is használhatod később,sok videót/képet láttam így használva.Persze ha tornateremben laksz..
(#84245) BBéci Egy percig sem,kérdezd meg Vikthort,Digitalt,TSI-nél feljebb gondolkoznék.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kufirc #84240 üzenetére
Kérlek, olvasd el a topik összefoglalót! Ezt a kérdésed feltevése előtt kellett volna megtenned, de jobb későn, mint soha.
(#84241) bbmt
A házimozi egyik alapszabálya, hogy a hangdobozoknak egyazon gyártónak, ugyanabból a családjából kell származnia. Tehát JBL E szériás centert vegyél![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #84205 üzenetére
Egyszer azt írod - jogosan - hogy a hangdoboznak nincs teljesítménye, utána pedig azt, hogy mégis lead. Olvasd már el, amit idéztem!
Azt kérdeztem, hogy ez mi: "5 W/dB/nm2"??? Mi az a nm2???
Melyik mai erősítőn van Deprez műszer? Talán McInthoson és a nagy Denon végfokon láttam. Tehát azt kijelenteni, hogy a többség 30-40 wattot enged a hangdobozaira, légből kapott feltételezés.
Az utolsó két pontot inkább ne feszegessük. Nem feltűnő az érzékenység különbség, ha az lenne, a világ legnevesebb hangdobozgyártói nem készítenének olyanokat, amiket linkeltem. De ha Te meghallod...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
A régi JBL frontokat lecseréltem JBL E80-ra,így azok hátra kerültek.A center viszont maradt(JBL ATX 10C) és felmerült bennem, hogy érdemes-e azt is lecserélnem? Ha igen akkor maradjak a JBL-nél vagy "mindegy", hogy milyet veszek? Mik a "jó" center ismérvei?
A kanál a gyengék villája
-
kufirc
tag
Sziasztok
Kezdő vagyok a témában és nem szeretném elszúrni mindjárt az első házimozim vásárlásánál, ezért Hozzátok fordultam , remélve , hogy itt biztosan találok választ a kérdésemre.
Az lenne a kérdés , hogy egy 8 ohmos hangfalszettet rá lehet e csatlakoztatni 6 ohmos erősítőre úgy , hogy a végfok vagy a hangfalak később meg ne adják magukat ???? Nektek ez bizonyára banális kérdésnek tűnik de nekem sajnos fogalmam sincs.Válaszotokat előre is köszi
-
Gabesz26
senior tag
-
VIBO
őstag
Sziasztok. Szerintetek hol lehetne eladni egy hdmi repeatert? Erről lenne szó:konig_kn-hdmirp25. Mennyit ér?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
tjojo
tag
válasz Kroland25 #84233 üzenetére
Nekem 4810 volt (4520 elődje) sima 826-806-cc800 szettel. Szerettem és tetszett is, bár viszonyítási alapom semmi. Én inkább vennék 4308-4810-et megtámogatva egy jó 5 csatornás végfokkal, vagy a különbözetet jó/jobb (3D-s, két HDMI kimetes) forrásra fordítanám, vagy még inkább kábelekre.
-
adodaniel
őstag
Kis beszámoló és egyben tanulság is.
Sikerült lecserélnem a hátsó állványokat magasabbra (120 cm + tüske). Eddig gyártatott 80 cm-esek voltak. Így a hátsók magasai már 60 cm-rel vannak a fülmagasság felett. A különbség valami elképesztő. Álmomban nem gondoltam volna. A térérzet sokkal jobban megvan, eddig sokszor elégedetlen voltam vele. Úgyhogy most fülig ér a szám ettől a minimális befektetéstől is.
A surroundokat egyébként ti befordítjátok teljesen a hallgatási pozíció irányába? (Már akinek nem dipól van...)
[ Szerkesztve ]
-
Kroland25
tag
Helló! Egy denon 4520 mennyire lenne jo vétel egy focal szettemhez 826w 806w cc800 w?valakinek tapasztalat?
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #84223 üzenetére
Mondjuk az a két pár fehér hangfal oldalt fent és hátul fent találn hoz valamit. De a nagy electrához képest azok mit adnak hozzá?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Oldfighter
senior tag
válasz Szaszabond #84208 üzenetére
Meg kéne nézni még az erősítőn a beállításokat. De szerintem jelentősen javulni fog a mélytartomány.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
válasz Osynho #84220 üzenetére
Missiont nem hallottam, viszont Avianoval rendelkezem. Denon, Marantz ( ehhez hangolták állítólag) nagyon szereti. Szerintem egálban lehetnek, különbség a hangkarakterisztikában lesz. Én javasolnék egy meghallgatást valamelyik bemutatóteremben.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
gorbep
senior tag
válasz gorbep #84225 üzenetére
Végignéztem az összes képet..... nem olyan kicsi az a kép, csak szerintem ennyire csal az optika....... hát van a rendszerben anyag..... a srác nem sajnálja a pénzt, mégis "mezei" kábelekkel kábelezett és Emo XPA-1 monoblokkokat használ...... most ezen elgondolkodtam.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
-
gorbep
senior tag
Lehet, hogy a fénykép kedvéért hátrébb húzták a kanapét....
mert ebből a távolságból az a kép elég csenevész....... fele távról talán jó lenne, és akkor visszafordítva a dobozokat pont jó 5.1......
Vagy egy kémfotó a Dolby BiTmos-ról.....
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Z0mbi
senior tag
adozatlan penzt temetni. kb ennyi
-
cintula187
addikt
Ennek a szettnek mi értelme van?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
devil-k
nagyúr
-
Osynho
addikt
Elméleti kérdés:
Mission m34i-t Mordaunt Aviano 6-ra cserélve mekkora előrelépést lehet tapasztalni hangban? Tudom, ez nem számszerűsíthető, de érdekelne egy-két vélemény, hogy elinduljak a lejtőn. Egy Denon 4306-ra lenne kötve, úgy olvastam, ez ízlik az Avianoknak. -
gorbep
senior tag
válasz python1 #84217 üzenetére
Én már hallottam UPA-5-öt..... nem volt rossz, az UPA-500-nál sokkal jobb volt.... Sajnos az Onkyo-val semmi tapasztalatom nincs.....
Az UPA-5 bőven éri az Ebay-es használt árát..... 100 alatt is cseréltek már gazdát....
-
python1
veterán
No srácok,alkul a kép nállam is.
Kicsit emeltem a kereten.
1 variáció; Onkyo 5007
2 ; Emotiva upa-5Az Onkyo azért lenne szinpatikusabb,mert az eredeti árát tekintve,csak egy millán felüli erősítő. Viszont az Emotiva a későbbiekben fejleszthető,processzor cserével.
Szerintetek?Mondjuk nincsen kőbevésve,hogy ezek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz xtremetuning #84206 üzenetére
Gratula hozzá!
Héliumos? -
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #84206 üzenetére
Bazi nagy kerted lehet, ha ennyi és ilyen vastag locsolócső kell hozzá. Csak nem tudom mi a pékért rendeled darabokban! De legalább szép színes a borítása. és még hangoló-gyűrűt is adtak hozzá.
Egy valódi "álom" - nekem...
Egy készülék kapja, vagy minden fog kapni a jótékony hatásából?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Szaszabond
aktív tag
válasz Oldfighter #84190 üzenetére
és az Y elosztótól megoldódik a gondom? tehát meg fog szólalni a SW a DTS jel alatt?
-
robi-k
őstag
-
törölt tag
1: más teljesitményt ad le kis és nagy érzékenységgel ugyanugy mint ahogy más teljesitményt 4, 6 vagy 8 ohmon.. tehát ugyanazt adja amit az erősitő diktál tehát minél magasabb az érzékenysége egy hangszórónak, leadott teljesítményemellett annál hangosabb lesz. 3 dB-enként nő duplájára (csodálom pont Te nem érted)
2. Ez mit akar jelenteni?
" és a hátterek-front 5 W/dB/nm2 különbsége
A kérdezett hangfalszett (Yamaha front-háttér különbsége.. te általad felhozott 88-84 között 4 dB különbség van és picit feljeb helyezkedik el a Yamahánál de az 5-öt sokallom..(ez 1+kétharmad hangerőnövekedésnek azaz 1/3-addal nagyobb a te átalad felhozott példánál.)
3: ezt valóban elirtam: Volt lenne, helyes érték 8 Ohmon 2.38 4 Ohmon 2 de megcserélve (8 Ohmon 2 Ohmal mérve) 3 dB növekedés jönne ki.
4. 30-40 watt fölé csak a nagyon elvakultak és a halláskárosodottak tekerik"
Honnan lehet tudni, hogy éppen 30-40 watton áll az erősítő hangerő szabályzója?
Depréz- müszerrel. akkor lesz kb 103 dB a hangerő érzékenység fügvényében.
5: mekkora értéket adnak le ill áramot vesznek fel adot hangerőn"
Pontosan annyit, amennyit az erősítőtől kapnak.
6. A "felvesznek" még oké nem is tudnak se kevesebbet se többet felvenni de a "leadnak" már ebben a formában nem igaz. Függ érzékenységtől, terheléstől... ha erősen alul/tulterhelődik bizony tüskék, Henry (önindukciós, tehetetlenségi) áramok emellett rendkivül káros egyenáram keletkezik mely pl. pillanatok alatt kilövi a magassugárzókat.
7. "Center-front különbség méginkáb feltünő "
ezt nem hangerőre hanem érzékenységre értettem és az 5 dB/W/m különbséget akkor hangerő fügvényében változtatja a center erejét, kis fokozaton kis nagy fokozaton erősebb értéket téve rá?[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
válasz adodaniel #84167 üzenetére
Igen, foleg filmnezesre lenne.
Elolvastam mindkettorol par tesztet, osszehasonlitottam mit tudnak es inkabb az Onkyo TX-NR616 mellett dontottem. Az airplay-hez nem ragaszkodom, viszont a dupla usb csatlakozo jol fog jonni, plusz van meg 1-2 aprosag ami tetszett.Hozza pedig gondoltam egy Jamo S606 hcs3 5.0 szettet. Az erosito tesztjeben is ezt hasznaltak hozza, kezdesnek megteszi. Aztan majd idovel bovitem egy melynyomoval.
Koszi a segitseget.
-
robi-k
őstag
válasz adodaniel #84201 üzenetére
Szerintem érdemes (annó a Streamaudio-nál hallottam a 400-as szettet, nekem tetszett).
-
adodaniel
őstag
Polk Tsi 400-as szettről (+CS10, Tsi 100) mik a vélemények? Érdemes leutazni Ceglédre érte? Mordaunt Short MS904, 905C és 902-t váltanám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba