Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Oldfighter
senior tag
Subon maxra állítsd a potmetert. Erősítőn kell az LFE jelét 120 Hz-re állítani. A hangsugárzóid vágását úgy old meg, hogy az alsó határfrekvenciához számolj 20-25 Hz-et. Ha már a távolságoknál ennyire félremér az erősítő, ahogy lentebb írtad, akkor kézzel állítsd be az értékeket.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
devil-k
nagyúr
válasz Swen_N #86695 üzenetére
Ha van lehetőséged, erősebb vasat válassz a Dali Lektor szetthez, ha abba az irányba mész. Az X2000-rel is elmegy/elboldogul, de azért egy X4000-től lesz ütősebb a mozi. Ha pedig Dali-Denon vonal marad, akkor Dynavoice Thunder T12 szubot ajánlanék.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Mankó
veterán
válasz Norbi 72 #86687 üzenetére
3 napja kérdeztem, hogy az erősítő 90-en vág, mire állítsam a subon a vágást. Akkor azt a választ kaptam, hogy 120-ra. Ezzel a beállítással mi legyen?
Most hogy gondolkodtam az elhelyezéseken, lehet nem is olyan nagy hülyeség az, hogy az erősítő más távolságokra állította be a hangfalakat, mivel hely hiány miatt (panel) oldalra került a sub láda.
Megyek tesztelgetek, aztán majd jelentkezek egy véleménnyel.
Persze ha másnak van más ötlete a beállításhoz, ne fojtsa magába! -
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Szeretném megkérdezni a véleményeteket a következő termékekről.
Van e valakinek ilyen és mi a véleménye róla.erősítő:
Yamaha RX-V775
Denon X2000szett:
Dali lektor 6 5.0
Quadral ARGENTUM 470 5.0mély:
egyelőre mély nélkül, később mondjuk Proson R10felhasználás: 80% film, 20% zene (rock)
szoba: 20nm panel.Jelenleg a Yamaha erősítő felé húz a szívem, a hangfalakkal kapcsolatban még bizonytalan vagyok.
köszönöm
Swen
-
őstag
Hali!
Van egy Wharfedale Amber 5.0-ás szettem. Sal mélynyomó van hozzá. Most láttam ezt a hirdetést. Szerintetek megérné megvenni? Mennyit érhet?
Köszi, üdv!
mod: egyáltalán milyen ez a sub? Használtan van ennyiért jobb is?
[ Szerkesztve ]
-
Adamo55
tag
-
adodaniel
őstag
válasz Adamo55 #86686 üzenetére
Ne ott hallgasd meg! De mondtuk már párszor. Ezek a szettek a szakboltok szinte mindegyikében megvannak és nem csak egy gyenge X1100-ast lehet alájuk tenni, hanem akár a te X2000-esed is.
MM-ben hallgatni semmivel sem különb, mintha a tescoban tennéd ugyanezt.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Hát amit állított a vas...70 hz-es vágás egy 80 hz-ről induló szatelitnek..nem is értem.
A hangfaltávolságot már lemérted,hagyd úgy.
A vágást a 80 hz-es alsó határ miatt én 90-re tenném mindenhol.Subon crossower koppig feltekerve,mono subkábel az LFE csatiba dugva,erősítőn LFE:120-130 hz,próbálgasd.Az is lehet,hogy majd feljebb kell menned a szateliteknél is.De lehet,hogy a 80-at is elbírja,próbáld ki így:Hangfalak 80 hz/LFE 120 hz,majd 90/130,100/140 tesztelgess,majd írjál véleményt.
(#86678) Adamo55 Igen,buta dolog. Átmenetileg,ha tényleg nem bírnád ki,vehetsz használtan egy jó subot.
[ Szerkesztve ]
-
Adamo55
tag
válasz adodaniel #86684 üzenetére
Kicsit nehézkesen mennek a dolgok, de ha minden igaz akkor a concept szettet veszem meg, de ha mégsem akkor ugyanott vagyok, hogy kéne egy szettet vennem
Ezért megelőzöm a bajt és körülnézek, hogy ne érjen akkora csalódás
Egyébként a concept szettről nem akarok letenni!Meghallgattam a zensort és lektort is az MM-ben de igazat megvallva annyira nem tapasztaltam nagy különbséget (mondjuk nem bömböltettem csak stílusosan muzsikállt) :S állítólag sok eltérés van és a lektor jobb. Mondjuk a zensor egy x500-al volt meghajtva a lektor pedig egy x1100-al
[ Szerkesztve ]
-
-
devil-k
nagyúr
válasz Adamo55 #86678 üzenetére
Hiba.
Nekem legelsőnek a szubláda volt meg, aztán jött az 5.0. 1,5 hónap múlva
Lacielvtars
Így jött a pénz. De nem is bánom mert rá pár hétre feltornázták a szub árát.
(#86682) Adamo55
Dali Lektor 6. 5.0 szett
Dynavoice T12 szub
Denon X4000 ... stb.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Adamo55
tag
válasz Norbi 72 #86675 üzenetére
Igen. Csak mivel nagyon kedvelem a mély hangokat ezért félek, hogy megváltozna a véleményem a vásárolt szettről doboz nélkül, és ezt nem szeretném.
Tudom, hogy elég buta dolognak hangzik, de nagyon zavarna, ha nem lenne láda. és sok az a 1-2 hónap még tudok venni egy normális mélyet.
Inkább akkor most választok egy kissebb tudású szettet amihet tudok párosítani! -
-
BBéci
legenda
válasz Adamo55 #86671 üzenetére
Menj el hozzájuk, hallgasd meg! Nyilván ne csak a Prosont, hanem mindent, amit ajánlanak abból az árkategóriából, amit megjelölsz.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Részben ízlés dolga, nekem nem jönnek be az állványosak (kérlek, ne használd a polcsugárzó megnevezést, mert téves és félrevezető), sem sztereóra, pláne házimozira. Természetesen vannak kivételek, mint a Focal Micro vagy Diablo Utopia. Bár könnyen lehet, hogy az árukból inkább vennék Electra 1028-at.
(#86668) Adamo55
Az speciel nekem nem tetszik, mert hatalmas batár frontokhoz pici center és hátterek tartoznak.
Még érdemes a Proson hangdobozokat is meghallgatni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nagy helyiségben, mint pl. Kimi 60 négyzetméterese, elvész az állványosok hangja. Egyáltalán nem mindegy, hogy a 80 és 500 Hz közötti tartományt mekkora membránfelület szólaltatja meg és mekkora doboztérfogat van mögöttük.
Vegyük példának a Monitor Audio Silver 8-at és a Silver 2-t.
Az állódoboz mélyhangjait az említett 500 hertzig 2 db 6,5 colos szólaltatja meg, más feladatuk nincs. Az állványos 8 colosa kénytelen felmenni 2 kHz-ig, mert nincs középsugárzója. Nagyobb membrán, magasabbra hangolva. És még nem beszéltünk a doboztérfogatról, ami alapvetően meghatározza a mélyátvitelt.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Összeállítottam az otthoni rendszert a fórum tagok megállapításai alapján (polcsugárzókat fali konzolra raktam), de még mindig nem az igazi, így elkezdtem szórakozni az erősítő beállításaival.
Megpróbáltam kalibrálni is az erősítőhöz adott mikrofonnal. Az egyik dolog, ami zavart a kapott értékekben, hogy a hangfalak távolságát furcsán becsülte meg. Pl. a bal oldali surroundot 2.7 m-re, a jobb oldalit 0.9 m-re állította és hasonlók. Érdemes megtartani ezeket a beállításokat vagy inkább a hallgató pozíciójától számítva állítgassam be az egyes hangfalak távolságát? (Én most az utóbbit használom, de elég furcsa néha a hangzás)
Másik, hogy lehet a frekvencia vágásokat kellene a megfelelő értékre beállítani.
Gyárilag a satelitek 80 hz-25 khz-ig szólnak, a közép 65 Hz-25 khz-ig, a sub 35 Hz-150 Hz-ig szól (a frekvencia vágás a sub dobozán 40-180 Hz között állítható.
Kalibrálás után az erősítő Front 90, Center 70, Surround 70, Sub 90 Hz-es freki vágásokat javasolt, a sub-ot hátul 120 Hz-re állítottam, hangerő 60%-on kb.
Az erősítő egy Onkyo TX-NR 609. A hangfal rendszer Boston Acuoustic 5.1 A2310 HTS.
Szerk.: A szoba mérete: 4 m * 5,5 m.Szükségem lenne a hozzáértésetekre, segítségetekre, hogy mit mire lenne érdemes állítani, mert érzésem szerint ettől jobban is tud szólni cucc! Bár az is lehet, hogy az eddigi beállítások voltak ütősebbek, vagy csak az a furcsa, hogy máshogy szól és szokni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ezt a nem ajánlott polcsugárzó frontnak dolgot indokoljátok már meg, hogy miért. (80Hz-es vágás mellett) Komolyan érdekel.
-
BBéci
legenda
válasz Adamo55 #86663 üzenetére
Az szerintem a KEF szégyene. A többivel nem lehet egy napon említeni.
Annyi pénzből inkább Dynavoice szettet vegyél, ha újat akarsz.[ Szerkesztve ]
-
Adamo55
tag
Kef mint hangfalgyártóról mi a véleményetek?
Esetleg érdemes gondolkozni ebben? -
krichd1
addikt
válasz gutentag #86638 üzenetére
Csak QED jöhet szóba ?
Ebben a kategóriában nem rossz kábel a Silver XT, elég népszerű, bár saját rendszerben nem muzsikált jól, viszont másnál elég jól. Ha dugózod, figyelj oda a forrasztás minőségére.
Lehet már linkeltem, de én ezeket a szériákat ajánlom: [link], [link].Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Warter
addikt
válasz devil-k #86653 üzenetére
Miért ne mehetne? Be lehet azt állítani, csak macerás.
Adamo55: Nem tudom, hogy milyen routered van, de jó eséllyel egy teljesen azonos routerrel össze lehet őket kötni. És akkor a másik routerbe dugod az erősítőt. Bár ez itt már erősen off.
B megoldás veszel power-over-ethernet aljzatot és azzal dugod össze őket.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Adamo55 #86652 üzenetére
Most sajnos nem tudom fejből, hogy a Denonon FW-t lehet-e pendrive-ról frissíteni, de úgy emlékszem, hogy nem. Egyébként nem adnak ki rá sűrűn FW-t.
Ha pedig netrádióban, Spotify-ban és hasonlókban gondolkozol, akkor érdemes a kábeles megoldást kivitelezni. (Én nagyon szeretem a Spotify-t, szerintem a világ egyik legjobb programja).
"wi-fi-laptop-kábellel az erősítőbe és úgy osztom a netet, csak nem tudom ez mennyire kivitelezhető"
Hogy a laptop wifire csatlakozik és Te kábelt dugsz a laptopba és úgy frissítenél az erősítőn? Ez nem fog menni.
Warter
Igen?! Ez nekem nagyon új akkor... És hogyan?[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Adamo55
tag
válasz devil-k #86650 üzenetére
Hát lehet hogy igazad van de nem akarom mindig kihúzogatni viszegetni, egyrészt jobban sérül mint ha csak a helyén lenne és másrészt nem akarom mindig kötözgetni meg ilyenek. amúgy ha már megvan a cucc akkor már szívesen használnék(akár előfizetéses) rádiót, szerintem nagyon hasznos dolog ha van net a gépen.
Esetleg még arra is gondoltam hogy wi-fi-laptop-kábellel az erősítőbe és úgy osztom a netet, csak nem tudom ez mennyire kivitelezhető[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
Tamoo: meg mindig ugrasz a kabeles beirasokra, szerintem pont azt tanacsoltam ne vegyen semmit kezdesnek, ha vesz is olcsot ajanlottam.
Ha pedig olcso kabelt vesz, sokat segithet az ezust vagy rodium.Xt: nem is kernem, hogy athozd a kabeleket, tudom meddig er a takarom. Nekem a kis akkusztikai tanacs boven megfelelt. Tudtam en hogy nem jo, de nem mertem hozzanyulni. Utana is kellett mennem. Az allvanyok is szepen hoznak.
Alakul lassacskan
Bp-nek is igaza volt a forrassal es a tappal.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
-
dunkel
őstag
válasz Patice #86640 üzenetére
Én fizetnék érte, de nyilván 10-15 -ért nem fog velem senki szóba állni. Plusz valószínű miattam nem is működne a dolog: több olyan rendszerelem van amin már nem szeretnék változtatni. Másrészt meg a korábbi felvetéshez visszakanyarodva, 10-ért kijön, van mondjuk 40 pénz amit elkölthet + ha valamit cserélni kell annak az ára. Eléggé lehetetlen küldetés, nem?
De pl. akusztikával kapcsolatban fogadnék el tanácsot, mit lehet a mennyezettel kezdeni "kis" pénzből, max 5-6 centi vastagságban amit a nappali elvisel és a vetítésnél sem hátrányos.
-
Adamo55
tag
Denon Avr x-2000 erősítőt össze tudom kötni valami módon (nem kábeles megoldással) az internettel? Hallotam hogy van egy kütyü amivel ez megoldható...
Segítenétek hogy mivel meg hogy érdemes ezt megtenni? -
gg72
veterán
Yamaha RX-V2600 erősítőmmel kapcsolatban lenne egy kérdésem: amennyiben DTS 96/24 jelet kap, úgy habár a kijelzőn megjelenik a 96/24 felirat, de a menüben a Signal Info pontban a Sampling csak 48kHz-et mutat (a Flag1-nél pedig 96/24-et). Amennyiben HDMI-n keresztül többcsatornás 96kHz-es PCM hang érkezik (pl. DVD-Audio-ról, vagy BD-ről), akkor a Sampling ott már 96kHz. Ezek szerint a DTS jelet habár 96kHz-en kapja, de lekonvertálja 48kHz-re?
-
-
Patice
nagyúr
válasz dunkel #86635 üzenetére
Igény az lenne rá, de kb. csak ingyen. Félreértés ne essék, szeretek segíteni, tanácsot adni, ha úgy érzem hozzá tudok szólni, de sok embernek akár az is elég lenne ha venné az időt, fáradtságot és persze költséget és néha elmenne pár fórumtárshoz, vagy ismerőshöz meghallgatni más rendszert, más hangot.
Persze aki nem akar komolyabban foglalkozni ezzel, annak felesleges. De nem hinném, hogy a mi szintünkön bárki is fizetne azért, hogy egy "megmondó" társaság pénzért kezelésbe vegye a rendszerét.
(#86638) gutentag:
Nem hallottam még azokat a kábeleket, de rossz véleményt sem. Az a QED Metal dugó szvsz. kicsit fölé lövés (jó lenne, de drágán adják). Ezt a csatit sok hazai kábelgyáros használja, vagy a más bevonatú, kicsivel drágábbakat is.
(#86639) Norbi 72
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gutentag
tag
válasz Patice #86592 üzenetére
Szia!
Egyelőre a QED Ruby Anniversary Evolution-t és QED Silver XT-t néztem ki, mint egy kompromisszumos megoldást. Viszonylag jó értékeléseket kaptak mindenhol (pl. What HiFi - bár ők nem tudom mennyire elfogulatlanok), és az áruk sem olyan vészes, 2500 Ft/m. Ezen kívül egy hasonló márkájú de olcsóbb kábel-t is kéresgélek a QED-től, mert a hátterek kábelezéséhez összesen kb 30m fog kelleni. Olyan max 80-90-nél többem nincs most a kábelezésre dugókkal együtt. Érdemes legalább a frontokhoz és a centerhez a QED Metal dugót (3500Ft/db) venni?
Esetleg milyen más márkát tudnátok ajánlani (konkrét típusokat légyszíves) ami ilyen árkategóriába beleférhet és mégis jól szól? A Frontokra és a centerre mehet jobb típus 2x3m + 1x3m hosszú.
Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dunkel #86635 üzenetére
Egyáltalán nem törvényszerű, hogy csak horrordrága megoldásokkal lehet jobbá tenni a hangzást. Egyesek olyan brutális tévúton indulnak el, hogy az embernek feláll a hátán a szőr. Mondhatnék példákat, de nem teszem.
(#86636) devil-k
Azt is csak akkor, ha valaki ide beteszi a linket.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz JohannZimu #86632 üzenetére
Lópici Gáspár?
(#86633) xtremetuning
Maximálisan egyetértek. 2004-ben regisztráltam oda, de még 200 hozzászólásom sincs, egyszerűen totál felesleges a billentyűket koptatni, de olvasni sem érdemes semmit a hirdetéseken kívül. Szánalmas.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz liszi70 #86627 üzenetére
Mielőtt magatokra veszitek : a hangos 'megmondó' emberek rendszereiről beszélek. Legfőképp 'avx'-es állatfajta. Mindent tud, az ő ujjából szopták ki az elektromosságot, bármilyen készüléket képes a sárga földig alázni, aztán átmész hozzá (több esetben vettem a fáradtságot) és ledöbbensz, hogy ez az ember hogy mer bármiről véleményt mondani.
Azért szeretek ide járni, mert épkézláb, földönéllő társaság. És a nagy többség tudja a helyén kezelni magát.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
JohannZimu
senior tag
válasz xtremetuning #86625 üzenetére
Én éppen pénteken hallottam egyet az "egykezeseid" közül, plakátragasztói szavakkal kifejezve: "úgy is mondhatnám" "háromcigis hang volt, persze mikor a legjobb rip-ek előkerültek a tartsolyból...
-
Patice
nagyúr
Csak vicceltem. Bár lehet lenne rá igény "odafent"...
-
nagyúr
válasz Norbi 72 #86609 üzenetére
kis fogalommagyarázat ahhoz, amit bbéci írt. az alsó és a belépő kb. ugyanaz. csak az alsó degradáló, a belépő meg pc.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #86627 üzenetére
Az is bele tartozik.
Leginkább az adott készülékekből kihozható hangot minősítjük és akkor van baj, ha az csak töredéke a maximumnak. Legtöbbször szinergia, akusztika, elhelyezés, kábelezés, tápellátás miatt.(#86626) Norbi 72
Csak moderátoroknak és házigazdáknak van "hozzáférésük".[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Csak jó hangot nem hallottam még egyiknél sem."
És az adott rendszerhez és árhoz képest jó hangot?
-
Norbi 72
veterán
A 322-es csak egy példa volt,lehetne szanálni szépen..
És ha egyetértünk abban,hogy az "ajánlott" szó nem illik oda,te is törölheted,vagyis gondolom,ha te (is) írtad,van hozzáférésed.
Hírtelen ott volt nyitva a lap,bármelyiket linkelhettem volna,a hangsúly frontra monitor elég,vagy álló?
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #86623 üzenetére
Minek ? Tele az ország önkéntes tanácsadókkal.
Csak jó hangot nem hallottam még egyiknél sem....(tisztelet a kivételnek, amit talán egy kezemen meg tudok számolni...)...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz Patice #86620 üzenetére
mivel még nincs semmilyen rendszerem, ezért pont ott fog vele tartani, ahol bárki más.
az ára garantáltan jobban fog tetszeni annál, hogy ráköltök alsó hangon fél millát másvalaki lakásának az akusztikájára.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #86621 üzenetére
Valamennyire ismerlek már ebből a szempontból.
Lehet kellene csinálni egy házimozi tanácsadói vállalkozást az itteni fórumtagokból.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Minden normális szakember és médium a belépő elnevezést használja, szó sem lehet "alsó"-ról. Az a belépő a házimozizásba.
Az ajánlottat és sem tartom szükségesnek, pontosan azért, amit leírtál. Az összes H/H-t és Onkyót is említhetted volna, nem csak a belépő Pioneert.
Sőt, igazából egyáltalán nem kellene készülékeket felsorolni, mert jelenleg úgy néz ki, mint egy sima, válogatás nélküli felsorolás.
Ajánlani bármit, csak egyéb körülmények ismeretében lehet.Miért vennél a netlomtárnál Polk Audio hangdobozokat, amikor a forgalmazó Octogon Audiónak is van üzlete?
(#86619) tPedro_
Egyértelmű, hogy az egydoozos szettekről másként kell nyilatkozni. Úgy, hogy csak nevükben van közük a házimozihoz.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #86620 üzenetére
Nocsak, lett egy szóvivőm ? Nagyjából ezt írtam volna, azzal megspékelve, hogy átviszem a kábeleket, de ha nekem van igazam, akkor pay now következik....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
tPedro_
őstag
Ezt laikuskent is tamogatnam, mar napok ota gondokodtam, hogy fel kene hoznom a temat. Engem is felrevezetett, mikor eloszor erdeklodtem erositok felol.
A masik, hogy ajanlott kompakt rendszerek is szerepelnek benne, holott ezeket a hozzaertok kozul szinte sose ajanlja senki, sot lebeszeli rola az erdeklodot.
-
nagyúr
válasz xtremetuning #86611 üzenetére
jó, akkor asszem otthon fényképezek egyet, és szavadon foglak.
-
Adamo55
tag
Sziasztok!
Bocsi az off hozzászólásért, de gondoltam hátha érdekel valakit a dolog(szerintem jó vétel, ha valaki tv-t keres).
[link] -
xtremetuning
addikt
válasz velizare #86610 üzenetére
Mielőtt félreértenél : akusztika az első és olcsóbb, mint a kábel.
DE ! : ahol a szobát nem tudják kezelni, mert nem ! (az okokat ragozhatnánk, de felesleges), ott egy kábelcsere simán belefér.7alvóhoz legalább 4 féle kábelt tudnék vinni, ami megoldaná 80-90%-ban a baját. Az már más, hogy nem érné meg, mert nem szeretné megfizetni.
-
nagyúr
válasz xtremetuning #86600 üzenetére
eggyel lejjebb tamoo leírta az aggályaimat. de amit írtál hétalvónak, az is tökéletesen vázolja a helyzetet. nem tudom, hogy az ottani eredeti szobaaukusztikán mégis milyen kábel segíthetett volna érdemileg, de esélyes, hogy kb. egyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Jó reggelt az uraknak!
Az 1.hsz.-el kapcsolatban lenne javaslatom,kíváncsi vagyok,ki mit szól hozzá.
Belépő kategória ajánlott erősítői nevet javaslom átírni Alsó kategória ajánlott erősítői-re,és a fapados vasakat kivenni belőle,vagy az ajánlott szót kivenni belőle.Mire is gondolok,vásárlói kérdés,példa:
-Érdeklődnék,hogy mi a vélemény a Pio 322-esről?
-nehezéknek jó(álltalános vélemény)
-az 1. hsz.-ben ajánlott erősítő!
-még az ellenségemnek se ajánlanám....Tehát itt szerintem egy kis finomítás szükséges.
Más:A Yamaha RX-V771 szerepel az alsó-közép,és a középkategóriában is.
Denon X2000 inkább alsó-középkategóriás,a középkategóriába az X3000-es való.
Elég sok új vas hiányzik,pótolni kellene őket:Denon X1100W/2100W/3100W
Harman Kardon 161/171
Onkyo TX-NR 535/636/737/838
Pioneer S310/510 VSX-(329)/423/529/828/923/924/1023/1024
Marantz NR 1505/1605 SR 5008/5009
Sony STR-DH530/550/750/850/1050/2800ES
Yamaha RX-V 377/477/677/777A csillaggal (*) jelölt modellek tavalyi évjáratúak, de összeállításunk megírásakor még kaphatók vagy rendelhetők.
A csillagokat át kellene helyezni.
[ Szerkesztve ]
-
-
devil-k
nagyúr
Nálam a HDMI kábel és az akusztika nem egy téma/kategória. Az, hogy hogyan rendezi el a dobozokat, az már az ő dolga. Ettől függetlenül az eszközöket össze kell kötni "valamivel", nem? S szerintem, akinek már van egy tisztességes rendszere, ne használjon "gatyamadzagnak" valót se kép, se a hang tekintetében.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Warter
addikt
válasz Lacielvtárs #86604 üzenetére
Oh, ez csontig hatolt. Éreztem.
-
válasz Patice #86602 üzenetére
Így van Uram...
én is szeretnék persze jobbat, nagyobbat, fényesebbet, de a jelenlegi lehetőségeimhez mérte, elértem amit tudtam és szerettem volna. természetesen érdekel a véleményetek, azért is vagyok itt, és el nem fogtok soha elűzni innen... tanulok, tapasztalok.... imádok köztetek lenni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Patice
nagyúr
válasz Lacielvtárs #86598 üzenetére
És ahogy látom sikerült is, mert hallgattál az itteni tanácsokra és előítéletektől függetlenül hajlandó voltál tenni is valamit ez irányba, + elmentél hallgatózni, vásárolni.
Akartál jobb hangzást, tettél is érte, és most (egyelőre) elégedett is vagy az eredménnyel.
És ez a lényeg.
(#86601) Tamoo:
Ilyenkor az itteni közösség felelőssége az, hogy milyen irányba terelünk. Sokan tudják ezt, sokan meg nem. ez van sajnos. Aki egy kicsit hajlandó többet olvasgatni a fórumot, az tudja kire érdemes hallgatni, kinek a hsz.-eit érdemes figyelembe venni.
Aki erre nem hajlandó, annak több lesz a tanulópénz.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #86595 üzenetére
Nem akarok én savazni senkit.
Csak jön a "kezdő", bepréseli a dobozokat a szekrény mellé és kérdezi milyen HDMI kábelt vegyen.... a téma meg elindul HDMI kábel irányba, hogy ilyet vagy olyat minimum... meg akkor már tápkábelt is természetesen, mert annak is óriási jelentősége van.
Na mindegy, mindenki annyi tanulópénzt fizet amennyire hagyja rábeszélni magát.(Nem azt akarom mondani, hogy nincs jelentősége, csak azt hogy torz kép alakul ki.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest