Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Grazban van egy audiophil szalon,minden betévedő hallgatózót,kávé különlegességgel és/vagy üditővel kínálnak.Eszükbe se jutna ezért pénzt kérni,persze más pénzügyi viszonyok jellemzik a lakosságot az is tény.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
gyurczy #57497 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy Audi s8-at egy igen szűk réteg engedhet meg magának.
Ez kb hifire lebontva mintha 15-20M láncot akarna valaki tesztelni.
Ellenben hogy valós példát mondjak, még ha tudják is hogy nem veszem meg, mert családos vagyok és kicsi, egy gt86-ot bármikor elvihetnék a toyota szalonból.
És nem lenne szájhúzás, csak annyi hogy hozom a kulcsot es kb mikorra hozod?
Sok kereskedőnek szerényebben kellene viselkednie, és ez most nem a stream-ről szól, csak általában mondom.
De ha már Audi, Weiden mellett van egy Audi kereskedés ahol kb 3-400auto van, simán lehet probálgatni, akár 200-al is, de ugye az Németország. -
gyurczy
őstag
Sétálj már be egy Audi kereskedésbe, és vigyél el egy S8-at próbakörre, aztán majd írd meg itt, hogy mennyire voltak segítőkészek.
Ne keverjünk ide más boltokat, egy élelmiszerbolt, vagy egy sima műszaki cikkeket árusító bolt azért teljesen más tészta. Ott az üzletben párhuzamosan több vásárló tudja a portékákat megtekinteni, egy hifis boltban viszont fura lenne, ha kettőtöket ültetnék be a hallgatós szobába, és párhuzamosan menne két zene két rendszeren. Amíg a meghallgatás egyszemélyes, és nyitvatartási időben max 4-6 embert tudnak kiszolgálni, ráadásul olyan portékával, ami luxuscikk, és a legolcsóbb termékek ára is a magyar átlagjövedelem egész szorzataként állítható elő, addig igenis kell szelektálás.
És ha már családi példa: anyukám fogorvos. Szerinted hány ember nem fizette ki a fogpótlását? Hány ember rendelte meg, és nem ment el érte soha? Szerinted a 40 év alatt mennyire tudja felmérni, hogy ki a problémás páciens? Szerinted szelektál, illetve emberre szabja a szolgáltatást (előre kifizetni, stb.)? A válaszok gondolom egyedül is mennek. Nincs ez máshogy más szolgáltatónál sem. Gondolom apád sem látja szívesen és kíséri körben a boltban azokat, akik csak trécselni mennek be, és soha nem vesznek semmit.
-
cekkk
veterán
válasz
Toobee #57478 üzenetére
Én nem temetem az üzletet, de aki ilyet kitalál, hogy a bemutatott termék megtekintésért/hallgatásáért pénzt kérnek.
(#57480) bajnokpityu
Az összes olyan bolt elmehet ahol nem a vevőkért vannak, hanem fordítva.(#57487) bajnokpityu
Én nem mondtam, hogy zárjon be ezzel a kereskedői személtettel nem értek egyet, hogy pénzt kérnek érte.
Akkor ennyi erővel ha kipróbálsz egy bemutató kocsit és nem veszed meg ott rögtön akkor ezért is pénzt kérhetnének.(#57490) gyurczy
Elég sokan tartanak fent boltot(most konkrétan nem csak hifire gondolok), de ne az legyen már az általános, hogy belépőt szednek mert megakarok nézni tapogatni valamit, árat megtudni. -
gyurczy
őstag
válasz
Ed Parker #57462 üzenetére
Jézus! Kicsit nem figyelek, aztán már mindjárt leírtok egy jónevű boltot, csak mert le mertem írni a saját véleményem? Ez komoly?
(#57462) Ed Parker: Mondok egy példát. Van egy jó autód, mondjuk ritka, és gyors is. Ha elmegy valaki megnézni, akiről első pillanatban látod, hogy az életben nem lesz pénze a járgányodra, de mivel jó kocsi, elmegy egy mesekörre bemondva, hogy érdekli a gép, vagy valóban vásárlási szándéka van, és komolyan gondolja. Melyikkel foglalkoznál? A második tesztpilóta után az emberek felét lepattintanád, mert nem teszel bele időt és üzemanyagot az ő szórakozásába. Hogy az eladó van a vevőért? A vevőért igen.
(#57463) bajnokpityu: Hozzászólás első sora is ide is illik.
(#57468) forma69: Végre! Emotiva-t pont ezért nem forgalmaznak. A boltban mindenki beleszeretett, majd berendelte kintről, mert magánban lényegesen olcsóbb behozatni, mint cégre, plusz nincs haszonkulcs. Szerintem teljesen igazuk van.
(#57476) cekkk: Látom te is fogtad a lényeget.
(#57481) xtremetuning Na! Látom neked nem kell magyarázni.
-
törölt tag
-
bajnokpityu
félisten
jobb lenne, ha bezárnák a boltot? egy kezemen meg tudom számolni, hány helyen kap a hifiben érdeklődő ember értelmes tanácsot.
ők bezárják, aztén majd megy a belterjes fórumozás, minden szar összevásárlása, mert, hogy fene tudja hogy fog szólni az ebayen megvett valami. és a végén sokkal többe fog kerülni. ugyanaz a hang.
értem én,hogy lázadsz, de ne pont a streamék ellen,akkormár inkább valami gustustalan kereskedő ellen tennéd
-
xerobyte
aktív tag
A tegnapi napi nagy megrökönyödés után, hogy nincs elég ereje a Challangernek, most, hogy már szebben szól és nagyjából stereora már be bírtam állítani az erősítőt is belekezdtem egy kis fizikázásba, mert hát mérnök vagyok én is vagy mifene, viszont valószínű, hogy Ti ehhez jobban értetek.
Időközben rájöttem, hogy nem bi-wire, amit én csinálok, hanem most épp bi-amp. Ettől jobb lett a mélység és erő is, bár még messze a bemutatótermitől, de gondoltam nézzünk bele a specibe.
A Pio erőlködőm 6 ohmos (nem 4-8), a Dyna meg szintén 6 ohmos (OK, tudom, hogy ez így nem igaz, de mindenki tudja mit akarok mondani). Ezzel szemben a bemutatóteremben a denon 4-8 ohmos volt és single wire + jumperekkel is sokkal erőteljesebben szólt, úgy, hogy -65 Db-n volt, nekem itthon ugyanahhoz a hangszintet -30Db kell, de erőben így is alatta maradok, nem akusztikailag, hanem érezhető erőben mondom.
Azt is tudom, hogy a két karakterisztika eltérhet és ezért semmitmondóak ezek a számok, de mégis érdekel, hogy két újonnan egyforma árú erősítőben mi a fene okoz ekkora különbséget?
Tudok valahonnan szerintetek egy denonx2000-et szerezni pár napra? Megöl a kíváncsiság, hogy megnézzem azzal hogy szól a lakásomban.Tibi
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #57481 üzenetére
Igen, ebbe én is belegondoltam utána, de ezt általámosságban értem.
Az meg aki ilyet csinál és nem ott vásárol meg is érdemli ha így viselkednek vele.
Nekem csak helyi tapasztalatom van, itt más a hozzáállás es segítőkészek.
Ami engem illet, igen én is szűrném azokat akik komolytalanok. -
forma69
tag
válasz
xtremetuning #57483 üzenetére
"hogy fülelésért pénzt kérnek, amit valamilyen módon levásárolhatsz náluk"......pontosabban levonják a megvett hangfal árából!
-
xtremetuning
addikt
válasz
Sefter #57482 üzenetére
"Még azt is elfogadhatónak tartanám, hogy fülelésért pénzt kérnek, amit valamilyen módon levásárolhatsz náluk...ezzel nem lehetne senkinek baja.."
- Pontosan. Ha már hülyére veszik (illetve próbálják és azt hiszik, hogy nem átlátszó) őket, legalább fizessenek érte. És utána levásárolhatod. Így is működik.
-
Sefter
veterán
válasz
Toobee #57478 üzenetére
A kiállításon segítőkészek voltak...az is lehet csak szimplán nincs raktáron a cucc, vagy rossz napja volt az embernek...ezért még tényleg nem kell temetni a boltot..
Ricsi: egyetértek
Még azt is elfogadhatónak tartanám, hogy fülelésért pénzt kérnek, amit valamilyen módon levásárolhatsz náluk...ezzel nem lehetne senkinek baja..
-
xtremetuning
addikt
válasz
Ed Parker #57462 üzenetére
Nem tudhatod, mi van a háttérben.Az idejükbe belefér, de kíváncsi lennék, ha Te lennél a forgalmazó és megtudnád, hogy hozzád 'tesztelni' járnak, aztán megveszik olcsóbban innen-onnan (miközben te igen nagy pénzt ölsz bele, bemutató termet tartasz fent, fűtesz, állod a kismillió költséget), akkor milyen lenne a szád íze. Amit meg pláne nem tudhatsz, az az Ő tapasztalatuk e téren.
Mi van, ha Ők számszerűsíteni tudják, hogy mennyi a 'tesztelő' és a valós vásárló ??? Kíváncsi lennék Nálad milyen aránynál telne be a pohár ??? És ezt értem mindenki másra, aki itt szájhősködik, de én szivesen átállítanám a túloldalra is egy kicsit...... -
bajnokpityu
félisten
stream menjen a csába? hogy gondolod ezt?! velem teljesen korrektek, segitőkészek voltak mindig. sőőt, békés baráti beszélgetés közben se ronditott oda a boltvezető, hogy pityu te egy hülye vagy, fos hangfalat vettél.
utóbbi bolt szerencsére semmi olyat nem árul, amit meg akarnék venni újonnan, és máshol ne lehetne megvenni. elac,norma,sonus, stb...
-
Oldfighter
senior tag
válasz
xerobyte #57472 üzenetére
A te hozzáállásod alatt azt értettem, hogy máris eladnád. Okés, ezt közben pontosítottad, igényfelmérést tartasz. De ha most a visszalépésen gondolkodsz, azzal szerintem porul fogsz járni a minőség terén. Légy türelmes, gyűjtögess a többi hozzávallóhoz, de vissza innen már ne lépj.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #57471 üzenetére
De te a boltban való hallgatásért fizetnél nekik.
Amúgy aki ezt nem bírja ki ne menjen kereskedőnek. Mondom ezt úgy, hogy apum az már vagy 25 éve vállalkozó, szolgáltatásban van inas kora óta és én ebben nőttem fel. Még akkor is kimennek segíteni valakinek ha abból nincs pénze, később az ilyenek miatt úgy is hozzánk jönnek vissza.
De az ilyenek mint a stream is, ezek után menjen az picsába... -
forma69
tag
válasz
bajnokpityu #57471 üzenetére
Hazahozatalról nem volt szó, csak az ottani meghallgatásról. Itthoni tesztlehetőségért én is fizetnék szerintem más is, csak nem tudom kivitelezhető lenne-e a bolt részéről?
-
Sziasztok!
Szeretném kicsit fejleszteni a "hangrendszeremet". Egy Philips FR 976 házimozi erősítőm van, amit 2.1-ben használok filmekhez és zenéhez is. A hangfalam Jamo Studio 130. Első körben a hangfalak lecserélésére gondoltam, BBéci már mondta, hogy nem lesz nehéz ettől jobb hangút találnom.
Nem tudom, hogy a hangfal vagy az erősítő a gyengébb láncszem, de ha másik hangfallal érezhetően jobb hangminőséget érnék el, akkor megtartanám az erőlködőt. Szubládám van, nem érzem szükségét a cserének, valami magyar építésű cucc.
Nem vagyok audiofil, de szeretnék egy kicsit jobb minőségben zenét és filmeket hallgatni. (5.1 hidegen hagy.)Kérdésem az, hogy milyen fronthangfalat tudnátok ajánlani 50-60 ezerig, ami érezhetően jobb hanggal ajándékozna meg, az adott erősítővel?
Ja, sajnos fontos a mérete is, nem lehet magasabb 90 cm.-től és szélesebb sem lehet 28 cm.-től.
Köszönöm!
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Oldfighter #57467 üzenetére
Egy V3-as kiállító darabot hallgattam és egy új V4 jött.
Pont ilyenre lenne mondjuk a 8 nap, hogy itthon is kipróbálhassam, szvsz ez most nem az én hozzáállásom hibája, most szembesültem vele, hogy még egy 160K-t rá kellene dobni az egészre és ez annyira már nem tetszett, mert így is túlfeszítettem a keretem. Elindultam 150-től, eljutottam 250-ig és 490 lesz a vége?Persze a PC-t még lehet ha berhelem, akkor 410, de érezhetően a fölött, amit én ideálisnak éreztem rászánni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
forma69 #57468 üzenetére
nekem ezzel nincs bajom. ahhoz, hogy valóban jól döntsön az ember, és ne csak készülékek halmazát vásárolja,hanem magának épitsen láncot, sok tapasztalt, és kisérletezés kell. magam részéről fizetnék is azért, hogy elhozzak haza 1-2 napra demokészüléket.
baj az, hogy még igy se érheti meg a boltnak a komolyabb eszközök értékvesztése miatt..
-
Oldfighter
senior tag
válasz
bajnokpityu #57463 üzenetére
Ezzel a hozzáállással tényleg öngólt rúghatnak, mert ugye az ehhez hasonló fórumok egyfajta reklámterületnek számítanak nekik.
Én azt sajnálom, hogy a Cinema Paradiso nem nyitott még bemutatótermet, mert én meg onnan tapasztaltam a vásárló felé mutatott előzékenységet. -
forma69
tag
válasz
Nem olyan régen én is telón beszéltem velük, és szóbakerült a meghallgatásért némi illetmény bevezetése is. Kérdeztem miért? Azért, mert sokan itt hallgatják meg, DE nem itt veszik meg.
-
xerobyte
aktív tag
Bocs, hogy újba, de más kérdés:
Ha ráadom a fejem, akkor milyen médialejátszó egységet szoktak mostanában ajánlani:
- 3D még mindig kell
- jó lenne, ha valahogy a gépről tudnám rápakolni a cuccokat, mint egy médiaszerver
- DTS-MA legyen
- játsszon blurayt és mkv-t isÉs mindez 3D nélkül verzióban feltéve?
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Sefter #57459 üzenetére
Igényfelmérek, hogy merre is érné meg továbbmenni. Picit kezd sok lenni anyagilag a cumó és nem érzem így átgondoltnak eléggé (most a mozizáshoz akkor kell egy mély is, amit később akartam beszerezni, de nem akarom, hogy kihasználatlanul itt áljon ez a szett, mert azért nagy kár lenne). Az, hogy kitettem nem jelenti, hogy feltétlen el akarom adni, csak mérlegelem a lehetőségeket : )
Minél többet hallgatom, annál inkább megtetszik...Túl az első 10 óra bejáratáson stereo zenében már gyönyörűen szól biwire.
Visszavitel: mivel ott helyben személyesen meghallgattam a kiállító darabot azt mondták, hogy így nincs 8 nap elállási jogom.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ott a pont.
ezután én sem ott venném meg az biztos.
el kéne dönteni hogy ki van kiért? -
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #57460 üzenetére
ez öngól. hány olyan ember van,aki később pont azért fog tőlük vásárolni, mert korábban embernek nézték.
Ez furi,nem jellemző sztem a stream audiora.
Egyébként én is visszasirom a korner audiot, "audiofil" elődjét. legkellemesebb eladóval ott találkoztam. ha ma még működne az a kis bolt, rendszeresen visszajárnék, és ha tehetném vásárolnék ott.
-
-
törölt tag
válasz
MasterMark #57446 üzenetére
Lehet csal az enlékezetem de kapható volt subwooferrel az az aiwa és annak nem emlékszem hogy lett volna se saját tápellátása, se egyéb be-kivezetése. A center és suorrund hangfalak kivitele, csatlakozója megegyezett a subéval. Innen a tanács.. aztán léhet hogy ez másik... de ki lehet próbálni, csak ésszel vele: Ha jól üzemel,igazatok van, de ha búg ezerel és fülsiketitő hangja lesz az mnc-nek akkor hangszórószintü a kimenet és rövid időn belültökkrevághatja az mnc erősitőjét. s ha nagyob hangerónél se moccan meg a sub akkor vonali de azt kizárnám,
-
Thom!
veterán
Velodyne subot ki forgalmaz itthon?
-
spiky03
veterán
A Stream Audio-nál nem tartják érdemes hangfalnak a JBL ES80-ast, meg a Monitor Audio BX5-öt.
Így ezeket nem lehet meghallgatni.
Tegnap mentünk volna haverral meghallgatni azokat, plusz egy ELAC FS57-t. Csak ez volt, meg BX6.
Így most nem mentünk. Pedig kíváncsi lenék egy JBL-re, hogy az milyen lehet a többihez képest. -
törölt tag
válasz
tevike #57443 üzenetére
Kisszótár neked:
Aktiv: az egy előerősitett ki/bemenet, melyet a forrás csak egy bizonyos szintre hoz fel, a jelett hallhatóra erősiteni a mélyláda feladata, előnye hogy a hangerőváltoztatással amit a forráson végzel el, az kihat a mélyláda hangerejáre is tehát hogy ha az aiwán hangositanál,akkor a mélyláda is megfelelően felhangosodik.
Passziv: ott teljes egészében az erősitő erősiti fel, a mélyláda dolga ennek a leadása -igen, jól érted az összes többi hangfal is passziv bekötéssel üzemel tehát egyenrangúak..
Vonali mikor egy dedikált -vonalszintű- jel megy ki, ennek teles felsolgozása, elő- és végerősitése a rácsatlakoztatot készölék feladata.A mnc-d csak aktiv bekötéssel valamint sorba kötve tud jelet fogadni, nálad kizárólag csak az utóbbi jön be, tehát a aowából a frontokat az mnc csavaros speaker inputjaiba kötöd, éc onnan vezeted ki a hangszórókhoz.
Xerobyte: mindenki ezt hangoztatja, te most már megérted, miért. És be kel járódniuk,sokat finomodik majd, erre jó a hátérrádiónak való használat fél hangerő alatt.
-
tevike
senior tag
válasz
#09634560 #57441 üzenetére
" a rajta lévő passzív nem az mnc-hez való " - ezen kívül értem mind!
Filmezéshez nem egy pöpec, de én egy amatőr kis otthoni filmezős vagyok, nagy hangtechnikát nem várok, csak hogy ha egy látványosabb filmet nézek legyen egy jó hang hozzá
Ha a golyó amit ellőnek nem érzem úgy h a fülem mellett ment el hanem a hangszóróban az nem fogja kiverni a biztosítékot
Szóval technikailag, az MNC ezen az aiwa-n működik, ugye? Mert aktívat fogad be én is úgy tudom
Illetve segített már egy ph-s kolléga, és mondta h csak aktív megy rá.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
#09634560 #57420 üzenetére
Időközben kiment az MA is, csak a programok szórakoztak. XBMC összetojja magát, powerDVD szépen elvitte, a kábelnek nem szabad problémásnak lennie.
A frontok bi-wire-oltam, így korrekt a dolog. Zenére már szépen szólnak.
Viszont azt látom, hogy egy mélynyomó mindenképp, egy médialejátszó pedig valószínűleg dukál a full film élményhez...és anyagilag ezt így soknak tartom már, pedig gyönyörű ez a hangfal, de elgondolkodok a folytatáson, mert nem akarom kihasználatlanul itt állítani. -
törölt tag
válasz
tevike #57377 üzenetére
Én csak technikalsg tudok válaszolni: mélyládának saját erősitője van igymüködne a hangfalcsatlakozókon keresztül mivel egyéb lehetőséged nincs amivel bekötheted, a rajta levő az passziv, nem az mnc-hez való.
Mélyládát nem ismmerem, ilyen Aiwával volt dolgom úgy 15 évvel ezelőtt. Filmezésre alkalmatlan.Csak sztereót fogad. -
tevike
senior tag
Van valakinek kapacitása megválaszolni az én kérdéseimet is?
[link]
-
karika011
tag
válasz
bajnokpityu #57435 üzenetére
Nem az is hdmi-vel , de nem csak hangerő állításkor , hanem ha nyomsz egy pillanat állj-t filmnézés közben
a távirányítón pl. mármint a médialejátszó távirányítóján. -
bajnokpityu
félisten
válasz
karika011 #57434 üzenetére
jééé, kattogó hang hangerősállításkor?
műszaki oka is lehet, pl, hogy egyenáram van az audojelben, ilyenkor a kapcsoló felületek érintkezésekor pattan egyet. a BR lejátszó esetén analóg van összekötve?
Tényleg nagyon szerettem a 247et. A 247/8/9 et, és ezekből a BEket, egy enyémnél jóval kisebb szobában hallgattam. Meglett volna a 249BEre akkor a lé(használt áron, természetesen
) és nem véletlenül vettem meg a legkisebbet. Ár/értékben sztem a 24x széria a legjobb Elactól.
XT: az én értékrendem szerint a szarrágás határvonalán belül vagyok. Csak megfontolom, hogy mi mennyit ér meg nekem. Az, hogy kácsáékkal kellően jóban lettem, és ők ajánlották fel a "kedvezményt" nem változtat azon, hogy így is-úgyis megvettem volna, mert ez árral arányosan dobott a hangon. Itt, ebben a láncban. Kedvezmény nélkül valszeg tettem volna egy kört a Coffee-val is, hátha féláron tudja a diamond hangjának 90%át.
-
karika011
tag
válasz
bajnokpityu #57426 üzenetére
Pedig nálad sem voltak rosszak azok az elac-ok, de igaz ami igaz nálam jobban szólnak
.
Én most keresem az hogy mivel tudnék minél többet kihozni belőlük. Attól félek én is elindulok " lefelé a lejtőn".
Más: adott egy rendszer med600x3d , ca651r , elac FS247 , a médialejátszó és az erősítő hdmi-vel összekötve
ha film nézése közben bármit nyomok a távirányítón az hol kisebb hol nagyobb hangerővel kattogó hang hallatszik a hangszóróból.Az erősítő minden bemenetén megvan ez a jelenség.Ha bluray lejátszóval próbálom semmi gond , a médialejátszót kipróbáltuk másik ca651R-rel is ott is csinálta.Valaki találkozott hasonló hibával? -
Digital
addikt
Hali!
Miben változna a mélysugárzó hangja, ha szimpla kábel helyett Y-al lenne összekötve az erősítővel?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #57430 üzenetére
Az usbt sem listaáron kaptad....
Egyébként meg ne mentegetőzz, ismerünk......
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #57428 üzenetére
van,amiért adtam. tabla, usb azonnali szerelem volt.
-
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #57428 üzenetére
Én sem, de néha muszáj.
-
xtremetuning
addikt
válasz
"De Soha nem adnám érte listaárát,." - ájtatosmanó, Te SEMMIÉRT sem adnád....
-
gyurczy
őstag
válasz
Ez elmondható a 409-re is simán. Jól szól, de 2 milláért...
-
bajnokpityu
félisten
sztem sehol se érvényes. rubi előtt is jóval nagyobb érték volt, sőt ajpw m előtt is sokkal komolyabb dolgok vannak, mint az 1:2-es szabályból jönne.
nálam is az elac volt a gyenge láncszem, amikor eladtam. nagyon szerettem azt a dobozt, de ide szimplán kicsi volt. aki megvette, hozzá való szobában hajtja boldogan.sztem a nagy elacok ára túlzás. akárhány lánc végén hallottam a 609et, egyik alapján se érte listaárát. ez már túl nagy focipálya neki. a kisebb elacok a jó vételek, pláne használtan.
gyurci: alapvetően egyet értünk.nekem azért tetszett, mert kb a 247 karaktere, annak hibái nélkül. könnyen kiszolgálható szép doboz. De Soha nem adnám érte listaárát,.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #57417 üzenetére
bajnokpityu: 607 X-Jet-et is lehet kukázni 2000€ környékén. Meglepődtem, hogy a Media Markt is árulja az ilyen nagyvasakat kint.
BBéci: A 609 óriás? Akkor az 509 mi?
A 607 a 22 m2-re sztem oké lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #57417 üzenetére
A 609 egy óriás, én hangot akarok, nem méretet! Nem bálterem a nappalim, hanem 22 négyzetméteres szobácska. De ezt pontosan tudod.
A 407 listaára 3700 euró, szerintem a bekerülési nem lehet több 2500-nál. És az vadi új. Kicsit használt, bemutató darab még olcsóbb lehet.
Azon elmélkedtem, hogy nálam a 247 BE milyen embertelen jól szólt. Igaz, a sokat emlegetett kiszolgálást megkapta. A 2500 eurós hangdobozpárt 5000 eurós erősítő hajtotta, 3200 eurós kábellel voltak összekötve és két Lessloss is volt a láncban. A CD-játszó és az erősítő között Ricsi 4500 eurós Transparent XLR-je közvetítette a jeleket.
Ezért kezdem azt vallani, hogy a sokat emlegetett 1:2 arány csak alsó-középkategóriáig érvényes, (mert nagyon sok olcsó hangdoboz rettenetesen pocsékul tud szólni) feljebb már minimum a szubládát is bele kell számítani. A high-end pedig teljesen más tészta, más arányokkal.(#57423) Norbi 72
Tutira úgy értette, hogy elqrt magyar hangú film. Sajnos ez szinte az összes szinkronra érvényes, engem vallatni lehetne velük. -
Pepszi
tag
sosem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet, de ma a 7 és 8 éves kölykeim gru2 helyett
a mammamia-t választották. néztem velük de elég vacakul szólt. félve merem megkérdezni, de másnak mi a véleménye?
most beraktam egy kis chris jonest és megnyugodtam, hogy a mélyek és a magasak is megvannak még
(3808+c6) -
törölt tag
válasz
xerobyte #57418 üzenetére
Sztereóról nem is lesz szerintem normális mélyhangod.. próbáld meg csak a core-t kiküldeni,passtrough ha az megy 5.1-ben akkor hagy adig ugy mig nem veszel job kábelt (próbára hozd el) mert a lagolást az is okozhatja.
Greike: azt kelene megtudni hogy a trafó NAD vagy philips, ha Nad akkor bizony best buy, bár philipsként is szerintem megálná a helyét 60-ért. ha tényleg tud annyit. Mert a tápon bizony sok mulik.
-
greike
tag
Sziasztok!Lehet hülye kérdés csak nagyon felkeltette az érdeklődésemet egy dolog. Az avx -en látok egy hirdetést Philips avr9900 és azt írják egy az egyben a Nad 747 kivéve nincs rajta ipod csatlakozó!Próbáltam utána járni a dolgoknak és minden stimmel kiló,méret,7x60 watt egyedül a teljesítményfelvételt nem találom a Nadnál ,Philips 435 watt .Képeket is néztem és ott is ugyan az a belseje.A kérdés valaki hallotta már ezt a Philips avr 9900 erősítőt? Nadról mit lehet tudni valamelyik márkához hasonlít a hangzás világa? Vagy semelyikhez sem lehet mert az olyan Nados? Most találtam az egyik német fórumon valaki össze tudta hasonlítani a két készüléket és nem volt különbség a hangzásban! Akkor ez a Philips best buy 60-ért?
-
xerobyte
aktív tag
válasz
MaTTeS #57389 üzenetére
THX ajánlás 80-on volt az x over, levettem 50-re.
De valahogy ez az egész nem az igazi.
Nem tudom, hogy a pio 922 a kevés. Ennyire nem szabadna neki, mégsem belépő vacak...Valami más van itt, de nem jövök rá, ami idegesít.A jumper a helyén van, mivel nem biwireltem, nem mozdítottam. A honlapjuk azt írta a felsőbe kössem a single wiret, oda kötöttem, aztán kipróbáltam az alsóval is, semmi változás,
Valami default erősítőbeállításra gyanakszom, hogy át kellene állítani, de nem találom.
A másik fele a filmezés meg tragédia, a PC-m nem igazán szuperál normális forrásként. Vagy csak stereot érzékel az erősítő, vagy ha kiadom a dts ma-t, akkor laggol a kép nagyon.
-
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #57411 üzenetére
Legalább 12 éve kedvenceim az Utopiák, de véresen komolyan gondolom, hogy inkább az ára kellene. Egyiket sem tudom elképzelni a nappalimban, viszont a 247 és a 249 BE csodásan mutattak és szóltak nálam. A 400-as sorozat nagyon hasonló kinézetű, viszont a JET5 bitang jóra sikeredett. Mintha a mélyközepek mágnese is változott volna. Egy biztos, a 407 hangja nekem nagyon tetszik. Nem annyira, mint az ötös és hatos sorozatúaké, de azok 10000 eurónál kezdődő áraikkal nem az én dimenziómban vannak. Még disztribútori bekerülési áron sem.
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #57412 üzenetére
Ez övön aluli volt...
-
tjojo
tag
válasz
JohannZimu #57409 üzenetére
Ennyi ökörséget összehordani.. Így próbáljon az ember komoly dolgokról beszélni.
Viszont Pennáék tényleg szerveztek korábban ilyen látogatást. Azt a részét komolyan gondoltam.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57411 üzenetére
Én biztos ráfeküdnék az enyémre, amíg meg nem oldódna a hazaszállítás...
Bocs mindenkitől a sok sületlenségért.
-
BBéci
legenda
Oké, hogy merjünk nagyot álmodni, de tényleg nagyon boldog lennék egy Primare SPA23 erősítővel, ELAC FS 407 frontokkal, a szett 401 centerével és 403 háttérsugárzókkal. Inkább vetítőre és vászonra költeném azt, amit az Utopiákon megspórolok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #57407 üzenetére
Ha jutna nekem is én emelek 2 helyett is.
-
Valkűr
addikt
Csatlakoznék a Wilson Audiohoz, ha van még hely
-
Toobee
veterán
válasz
JohannZimu #57401 üzenetére
Mi negyen is leejtettuk a granitlaprol
igaz en csak disznek voltan ott.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57402 üzenetére
Majd én tartom a forrasztóónt...meg a vizes szivacsot...hátha azért is jár egy Ymer... -
törölt tag
Focal-Elac- Dali és Monitor Audio gyárlátogatást szervezhetne a főnököd.
A választást még pénzfeldobásos módszerrel is elfogadnánk.
Bajnokpityu: én Arcam, Cambridge audio(tudom neked az nem jön be) és Primare-t ragasztgatnék de jelen állapotomban még egy onkyo-t is szivesen forrasztgatnék. -
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #57401 üzenetére
hát, én most ayrenek v bladelius bácsinak segitenék pár forrasztásban
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest