Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz forma69 #86511 üzenetére
Nekem is X4000 van.
Nálam sorrend (legjobbtól visszafelé, mondjuk nem pont ugyanazokat a zenéket hallgattam, de azért volt egy kis átfedés):
- Pio BDP160 - hdmi - gyári CD-kel (van több mint 100) írottal nem próbáltam
- Pio - USB-ről
- Erőstő lejátszója - USB-ről
- Mediaplayer (Popcorn A210) - hdmiés pont a napokban próbáltam az Onkyo 7222 CD lejátszómmal(csak 1-2 CD-t), ez RCA-n, ezért nem volt valami jó, optikain mennyit javulna a hang az RCA-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
spacetime
-
nebulo5
senior tag
válasz forma69 #86528 üzenetére
Az eddig hallottak alapján, csakis az én véleményemet tudom leírni:
Ha okosan választasz cd játszót (esetleg hozzá egy DAC-t), illetve elfogadható írási minőséget tudsz biztosítani (a PC-kbe átlagosan fellelhető írók silány minőséget írnak) a cd-id írásához, akkor van alapja a cd zenei forrásnak. Kétségtelen, hogy a jövő, a media player alapú (akármilyen digitálisan tárolt forrás) zenei forrásokban van, de ahhoz, hogy az optimalizáltan megírt és lejátszható cd forrás minőségét elérd vagy akár túllépd, egyenlőre még, mélyen a zsebbe kell nyúlni!
Vannak komoly alapokon nyugvó érvek és ellenérvek, az elméletem alátámasztására vagy éppen a megdöntésére, de a végeredményt, nagy általánosságban, mindig az anyagiak szabják meg.
És még egyenlőre, meg sem említettem az egyéni ízlést! Pedig, ez is egy igen komoly tényező!
Az erősítődről, nem tudok véleményt alkotni, mert még sosem volt alkalmam meghallgatni. Számos házimozi erősítőt hallgathattam már zenei szemszögből megítélendőn, de ha optimálisan is voltak kiszolgálva, akkor is alkotható rájuk (nagy általánosságban) az a konklúzió, hogy aki tényleg zenehallgatásra adja a "fejét/fülét", az olcsóbban megússza, és jobb minőséget kap, ha sztereó erősítőt használ.
(nem azért készítenek sztereó erősítőket, hogy azok is céleszközhöz jussanak, akiknek nincs pénzük és helyük sok.1 rendszer kiépítésére)Üdv: nebulo
-
enricotoxic
tag
Egy barátomnál hasonlítottuk össze. AC Ryan mediaplayer-ről szólt a FLAC és a WAV, a DAC egy Heed Dactilus 3 volt (lehet, hogy akkor volt külön PSU a DAC-on). A CD Audio Innovations Alto (saját DAC-al és Dactilus-al is hallgattuk), erősítő Heed Obelisk Si + X2 táp, EPOS ES 14 hangsugárzók. Nagy különbség volt a, a CD sokkal zeneibb volt, jobb volt az atmoszférája. Barátomnak a CD a külső DAC-al, nekem a saját DAC-al tetszett a legjobban. Egy másik alkalommal hallgattunk egy Apple Mac Pro-t az analóg kijáraton keresztül és meglepően jó volt, de akkor nem hasonlítottuk össze a többi berendezéssel.
Lehet, hogy Denon X4000-en nem jönne ki a differencia. Milyen hangfalaid vannak? Milyen zenét hallgatsz?
-
nagyúr
Nekem volt erre egy tesztem. A médialejátszómról FLAC-ben, a CD játszómról CD-n játszottam le ugyanazt a tartalmat. Az erősítőn váltogattam a bemeneteket, 0 azaz nulla különbséget hallottam. (Kizárólag a a saját rendszerösszetevőimmel szerzett tapasztalatokról beszélek!!! Dune HD Max futóműként, Philips CD 753 futóműként, mindkettőből digitális koax az Arcam AVR 250-be, a lánc vége Focal Electra 926.)
-
Dorian
félisten
válasz forma69 #79929 üzenetére
Erősödni fognak a mélyek, de azt vedd figyelembe, hogy egy döngő mély mindig erősebbnek tűnik, mint a pontos. (Ezért is írtam korábban, hogy nem minden mélyládához van értelme megvenni)
A sínnek valójában már-már talán túl erős mélyei is vannak (a mellet, hogy pontosak), ez legjobban egy sztereó erősítőben vizsgálva jön ki.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz forma69 #79909 üzenetére
Erről azt gondolom, hogy ugyan minden sub-ba megfelel, de ahová érdemes megvenni, azok a sub-ok, ami képesek is a kábel lehetőségeit kihasználni: pontos, gyors, részletes mélyek.
Nem ismerem az XTZ subot, de nem tűnik rossznak.Kabel15:
Olyan kis szobába nem is valók nagy hangfalak, csak döngene az egész.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz forma69 #79902 üzenetére
Sub-nál ezt határozottan tapasztaltam, de az AVR-be egy már régóta (a sub-ban) használt kábelt kötöttem, így ezt teljes mértékben nem tudom megerősíteni. De gondolom ha sub-nál erősödött, akkor máshol is.
Amúgy olyan AVR-be javaslom, ahová kell, jót tesz egy kis agresszívabb hangzás, mint pl. Danon. Ha eleve olyan az AVR, akor nem biztos, hogy jó lesz.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz forma69 #79896 üzenetére
Ugye nem azt akarod, hogy bemagyarázzuk, mit kell hallanod? Ezt inkább magad.
Na jó, akkor elmondom: az extra tiszta magasak és a nagy térérzet rendben van, jól hallottad, ezt én még a nagy dinamikával és a kifejezetten erőteljes, de mégis precíz mélyekkel egészítem ki. Ha beáll, akkor a dinamika és főleg a mélyek javulnak. ja most látom, pont ezekkel egészítettem ki amit te írtálA durvább hajtogatások után kell kis idő, mire "magához tér", ha meg ráadásul új, akkor több.
Én most már az AVR-ben és sub-ban is azt használom, de lehet, hogy a sztereómban is az lesz.
Sub-ba főleg akkor ajánlott, ha maga a sub képes pontos mélyekre. Ott sztem ugyanazt csinálja sub sávban, mint teljes hangsávban egy erősítőben, csak a tiszta magasak ott a sub tartomány tetejére vonatkoznak, ez részletesebb mélyhangokban jön ki.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz forma69 #74801 üzenetére
az jo hogy van ket lehetoseg, de akkor az erositodnek is xlr kimenettel kellene rendelkezni. rca kimenetbol xlr-t csinalni lehet, de nem elvezed az xlr elonyeit.
atalakitoval szoktak ezt megoldani, de mondom ne,lesz jobb az rca minosegenel.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz forma69 #74796 üzenetére
miért lenne javulás? rca lesz az egyik oldala. ráadásul szerintem nincs felemás AQ subkábel. vegyél sima RCA-sat és esetleg egy Y-t hozzá, de valószínűleg fölösleges lesz hozzá, mivel 1 XLR bemenete van csak.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Dorian
félisten
válasz forma69 #73463 üzenetére
Nyugodtan használd. Ha van is változás, az olyan minimális mértékű lehet, hogy valószínűleg észre sem venni.
A bemelegedés ami esetleg észrevehető (de itt sem eget-rengető dologra kell számítani), sajátomnál ~40perc.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz forma69 #73451 üzenetére
Jól gondolod, az erősítőknek is kell bejáródás, ami típustól függően, 100-300 óra lehet. Például a Norma IPA-140 kezelési füzetében (itt van a kezemben) 200-300 órát ír a gyártó, aminek jogosságáról megbizonyosodtam, tényleg előnyére változott a hangja. Érdekesség, hogy bemelegedésre 3-4 órát írnak és ez is valós, ezért legjobb ki sem kapcsolni, ha az ember minden nap hallgat zenét.
(#73454) Oldfighter
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz forma69 #68629 üzenetére
Csak nem szeretnék fölöslegesen pénzt költeni, ennyi. Ha tényleg jelentős különbség van HDMI kábelek hangja közt, akkor valahogy közelebb raknám a PC-t és a mostani 5m helyett vennék egy "komolyabb" 1-1.5m-es kábelt. Kép engem nem különösebben hoz lázba, még mindig "egérmozizok".
Viszont lehet ami Neked nagy különbség, nekem nem ér egy gombot se.Placebó mindig benne van sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz forma69 #68629 üzenetére
nüanszokkal nem foglkozunk
megmondom őszintén,ha egy dupla árú kábel nem mutat azonnal valamit,hogy miért jó, akkor nagyon ritkán adnék érte annyit,amibe kerül.szerencsére sok mindent hallottam már, tehát ha valami kevéssé villantós, akkor nem értékelem alul. sőt.
Tamoo: azt azért én is észrevettem az egérmozin, amikor denont cseréltem. ott azért elég nagy volt a differencia. nekem itt lett gyanús a hdmi átvitel, hogy valami nem tökéletes, és itt sem lehet, hogy csomagkapcsolt átvitelnek mindegy a drót. de akkor még betudtam annak, hogy lehetséges, hogy valamit alakit a készülék, pl eltolja a feketét, szineket, v ilyesmi. de ennyi légy nem tévedhet
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz forma69 #65732 üzenetére
Ugyanaz a svéd cég (tulajdonos?) gyártja, ami a QLN-t, Proson-t és Dynavoice cuccokat is.
Azért nem elterjedt, mert fordítanak anyagiakat a marketingre.
Nekem is úgy lett Proson szettem, hogy azt sem tudtam mi fán terem, sosem hallottam róla.
A legjobb választás volt abban az árban.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
mivamma
senior tag
válasz forma69 #65258 üzenetére
Nagy baj szvsz nem lenne ezzel sem, de ha van rá lehetőséged, akkor lehet kapni osztottat is. És akkor mehet külön a 230 és a másikba a HDMI és az antenna.
Igaz, hogy ezt padlóra szokták tenni, de legalább kinéz valahogy.[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
Norbi 72
veterán
válasz forma69 #60295 üzenetére
Még nem nagyon hallgattam,kb.20 óra van benne.
Tegnap este néztem a Diana Krall riói koncertjét,nagyon jók a mélyek,lemegy rendesen,de az volt az érzésem,hogy a bőgőst egy kicsit lehalkították a többiekhez képest.Az upside down cimű filmnél meg egy kicsit túlzásba esett,vissza kellett venni.De lehet,hogy valamit elállítottam az erősítőn,a jövő héten szabin vagyok,lesz időm tesztelni,és járatni a madzagot.
Eddig subbal ment,és ezt nem is vettem észre.
Ezek csak apróságok,én vagyok tellhetetlen,a kábel jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
krx21
nagyúr
válasz forma69 #59401 üzenetére
Van már tapasztalat... (#59213) Dorian
Mondjuk érdekelne, hogy miben lett jobb, hogyan jön ki, mit mondanak...
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz forma69 #58908 üzenetére
Én öreg Hamáról váltottam Qed XT-re,nekem bejött,szebb lehet a hangja,nagyobb a tere.
De nem mindegy,milyen erősitőt/hangfalakat kell kiszolgálni..
Mondjuk én se a saját rendszeremen hallottam először(NAD/Focal/MA/Polk),de tetszett,bevállaltam,és szerencsére jól jártam.
Annyi fajta kábel van,hogy egy életen át lehetne kisérletezgetni..
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
-
Dorian
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz forma69 #57468 üzenetére
nekem ezzel nincs bajom. ahhoz, hogy valóban jól döntsön az ember, és ne csak készülékek halmazát vásárolja,hanem magának épitsen láncot, sok tapasztalt, és kisérletezés kell. magam részéről fizetnék is azért, hogy elhozzak haza 1-2 napra demokészüléket.
baj az, hogy még igy se érheti meg a boltnak a komolyabb eszközök értékvesztése miatt..
[ Szerkesztve ]
-
-
spiky03
veterán
válasz forma69 #56983 üzenetére
Elvileg van. "Megfogja" a sub-ot. De szoktak tenni a frontok alá-föl is.
Más.
A Pio-n, hogy vagy hol tudom azt bekapcsolni, hogy zenét hallgatok akkor a sub ne szóljon?
Mert hiába kapcsolom Pure-ba vagy Pure Direct-be, akkor is megy a sub.
Van valakinek valami ötlete?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
krx21
nagyúr
válasz forma69 #56983 üzenetére
Szerintem van... Olyasmi javulás lehet, mint a hangfaltüskék használatakor, csökken a rezonancia, pontosabb lesz a sub... Mondjuk én ezért nem pakolnék rá 5-6 sor téglát... Max tennék alá egy márványlapot...
Vagy ha súly kell rá, akkor már valami nehéz szobrot, legalább esztétikus, nem mint a betonlap...[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
válasz forma69 #56969 üzenetére
Nem most, csak ez lesz a következő lépés!
Előre megtervezem mire szeretnék majd költeni, és időben elkezdem pakolni a pénzt félre.
Szeretném majd a fotós cuccom is fejleszteni, van helye a zsebpénznek (magamtól kapom)!
A sub-od megvan még?[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
BBéci
legenda
válasz forma69 #54369 üzenetére
Találgatással nem jutunk előbbre, meg kell hallgatni! De ameddig egy halom ismert és kiváló mélyláda van a környéken, addig nem töröm magam az ismeretlenekért.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz forma69 #54364 üzenetére
Volt a nappalimban - ami 22 négyzetméteres - Velodyne DD15 és nem volt sok a jóból. Ez a Velodyne tervezőinek érdeme és egy picit a hozzáértő elhelyezésnek, beállításoknak.
-
BBéci
legenda
válasz forma69 #54360 üzenetére
Még nem találkoztam XTZ szubládával.
Semmi jót nem jelent, hogy sokan dugaszolva használják. Leginkább arra következtetek belőle, hogy elszabott konstrukció, amin úgy próbálnak valamelyest javítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz forma69 #54350 üzenetére
Ugyanaz a dobozméret nem lehet egyformán megfelelő reflexre és zártra is. Hiába tömöd be a nyílásokat, nem alakul ki akkora membránmozgást csillapító hatás, mintha egyharmadával kisebb lenne a bezárt levegő mennyisége. Ugyanakkor hiányozni fog az a plusz, amit a reflexcső ad a membrán hangjához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest