Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- ZIDOO médialejátszók
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
Egy láma kérdés:
Miért mászik el a mélysugárzóm a padlón? Egyszerűen hol előre, hol hátra jön megy...PolkAudio PSW 125...18kg anyag is van benne, nem értem, hogy akkor miért "járkál"!? -
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz
JohannZimu #57095 üzenetére
Szembeszélben csökken a látás élessége, hunyorogni kell és lobognak a szempillák.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Oldfighter #57081 üzenetére
Szia.
Ha erre a tesztre gondolsz , akkor ezt olvastam és pont emiatt érdeklődök.
Jó lenne meghallgatni de csak ezért nem fogok hazautazni Magyarországra.
Tehát a kérdésem még mindig adott.
Erről jut eszembe.
Milyen német weboldalt tudtok ajánlani ezen kívül : MD-Sound.de
ahol házimozis berendezésekkel foglalkoznak és árulnak is.Hátha találok máshol olcsóbban....
-
Newsted
újonc
Sziasztok!
A segítséget szeretnék kérni;
Keresek egy ONKYO TX-NR609- hez MAGYAR használati utasítást bármilyen formában.Előre is köszönöm
-
válasz
bajnokpityu #57082 üzenetére
ez olyan, hogy az igazi és a szilikon mell között, mint a pure direct és a "megszínezett" hang...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #57082 üzenetére
100 méterről, ellenszélben megmondom, melyik az eredeti és melyik gumi.
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
MasterMark #57077 üzenetére
Egyébként nem azt mondom, hogy különbséget nem hallottam, hanem hogy sztereó fejhallgatóval nem éreztem az előttem vagy mögöttem különbséget.
-
BAUZSOLT
csendes tag
válasz
MasterMark #57074 üzenetére
Igen. Alapvetően nem is egy rossz minőségűvel, bár nem high end.
-
törölt tag
Én egyszer váltottam Yamaha 1400-ról (az sem piskóta) 3806-ra. Nem volt rosz a yami sem de a denon életet lehelt a hangfalakba (prosov V series, Béci sem ismeri), mindenki aki hallotta, nem gyózöt rácsodálkozni, utána káblcserével mé job lett, Tehát tapasztalatból +1-nek én is azt mondom: először erősitőcsere és a Denon 38-43xx szériával tuti jól jársz.
Ed parker: szerintem nem ő jegelte, hanem ő is arra hajt ezért figyeli.
-
Borisz76
nagyúr
Szerintem ebből a házimozi nem profitál.
Mivel ott adott a hangsáv amit simán kitol a pc az erősítő számára és az dekódol.Elsősorban a játékok térbeli hangzásán javít.....
Csak az nem tiszta még számomra , hogy ha ilyen hang megy ki az erősítőre akkor az mit is kezd vele ?Esetleg a kérdésemre tudtok válaszolni ?
Nem vagyok "profi"
ezért is kérdezek !
-
Tamoo
nagyúr
Új VGA-t kell venni ha jobb hangot akarok? [link]
Kíváncsi lennék ez a TrueAudio jótékony hatással lehet-e a mi szemszögünkből is (HDMI kimenet). Elméletileg ha más nem alacsonyabb latency értékek révén? -
ra^ven
senior tag
Üdv!
Korábban említésre került, hogy többen dilemmáznak, hogy hogy tudnák összehozni a számítógépes hangfalszettet a TV-vel, találtam valamit, amely megoldást jelenthet, kérlek nézzétek meg, tényleg segíthet-e.
Ugye többször beszéltünk olyan átalakítóról, amely csak sztererót tud továbbnyomni, ez a dekoder mintha komolyabb lenne:
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dunkel #57046 üzenetére
Vállalhatóan szól alap kábellel is, de hogy elemében legyen kell a kiszolgálás és komolyabb kábel. Az más kérdés, hogy a végösszegből lehet jobb dobozt is kapni. Bár ott is végig kell zongorázni ugyanezt és máris drágább.
TCr: Én még mindig azt mondom, hogy gyűjtögess még lóvét ha fejleszteni akarsz. Vagy most megvehetsz egy nagyobb vasat és akkor dobozokat később. Így előre is lépnél és nem lenne kidobott pénz (fölösleges lépcső).
-
-
putyu10
aktív tag
Tudom már volt róla szó, használ valaki centernek álló frontot?
-
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #57042 üzenetére
Nem a doboztól kellene várnom?
Azt gondoltam, hogy az új áron 90e Ft-os Libra 5.0 szett igencsak kis falat a 1908-nak. -
TCr
veterán
válasz
Ed Parker #57038 üzenetére
Ahogyan a jelenlegi dobozaim is mutatják, a megfogottabb, nem hivalkodó, nem túl rámenős, de annál részletesebb hangot preferálom.
A jelenlegi hangsugárzóimmal a dinamika hiánya a bajom.
Az a (lehet bárgyú?) sajátos elképzelésem, hogy jobb monitorokkal pontosabb, dinamikusabb, "gyorsabb" hangot kaphatnék azon a 18 m2-en, ahol hallhatom.
Rosszul indulok neki és érdemesebb lenne hangfaltuningot alkalmaznom inkább?4 db monitor hangsugárzóra és centerre lenne mondjuk úgy 150 ezer Ft-om, ez persze egyelőre csak elméleti dolog.
Ha azt mondjátok, hogy a Libra-hoz képest ekkora összegből nem érdemes továbblépni, akkor hagyom is a francba az egészet.(KEF IQ 30 + hozzá center talán szóba jöhetett volna, de elvitték még azelőtt, hogy lehetőségem lett volna meghallgatni)
Patice: állványokat tudnék csináltatni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #57035 üzenetére
Nem csak egyféle üdvözülés van. Így is lehet élvezetes mozit építeni, na meg mindenkinek mások az igényei. Persze lehet mosolyogni, csak nem biztos hogy igazad van.
Én mondjuk a hátsókat kifogásolnám, de arra se mondom rá hallatlanul, hogy tuti gáz. Mindenesetre fölöslegesen nagy az biztos. -
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #57035 üzenetére
Hát nem tudom én, hogy mi lehet ott.
De elvileg sokan megfordultak már nála és mindenki jót mondott. Igaz ez nem a mostani felállásban volt, hanem amikor még egységes volt a hangfal szett.Meg nekem az jön le az írásaiból, hogy azért csak ért valamit ő is a házimozihoz. Megfordult már nála pár vas.
De persze lehet, hogy tévedek.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
spiky03 #57019 üzenetére
Véleményem szerint ott több gond is van. Elég rég óta olvasom azt a fórumot is, így az illető "fejlesztéseit" is, de bele se merek gondolni, hogy milyen hangzás lehet ott teljesen más gyártóktól származó hangsugárzókkal. Ami még tetszik az a vita a mélynyomókról. Nem semmi figurák vannak ott.
-
TCr
veterán
Szerintetek a Proson Libra 653 után milyen monitorsugárzókra lenne érdemes váltanom?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #57020 üzenetére
Fekete alap, fehér szöveggel nekem is bejönne.
-
junkpod
veterán
-
szinimini
senior tag
HElo heloo
a Dali Basis 100 sub mond vkinek vmit?
-
Sefter
veterán
válasz
JohannZimu #57021 üzenetére
Kételyt érzek benned Luke....be fog szippantani az erő sötét oldala...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #57020 üzenetére
Imperial red...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #57013 üzenetére
kár h piros.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő: mélynyomót, ami alsó reflex-es és előre sugárzó hangszóróval van ellátva mire érdemes helyezni? Spéci lábakat már kapott a Polk-om, a változás döbbenetesen jobb lett! Már csak azt nem tudom hagyjam-e a szalagparkettán szimplán, vagy tegyem szőnyegre, esetleg gránit lapra!? Köszi a segítséget!
-
robi-k
őstag
válasz
Focal rajongó macsek! Ez de durva
Bár én szívesen cserélnék a macsekkel, és én is naphosszát hallgatnám a Focalokat, még szundizás közben is(#57014) Toobee
Egy biztos - nagyon vagány, és nem csak a szőnyeg -
cdl
senior tag
Sziasztok.
Lassan bővitem a hangfalszettemet 5.0-ra.
Dali Concept 1 fog hátra kerülni a falra.
Ez a Vogels tartó jó megoldás lenne a falra rögzitéshez?http://www.streamaudio.hu/vogel-s-vlb-200
Esetleg hangfalkábelt tudnátok ajánlani?
Mivel kb 18m kell, jó lenne viszonylag olcsón megúszni.
A frontoknak és a centernek VDH van, de ezeknek valami gazdaságosabb kellene. -
Toobee
veterán
válasz
Ilyen jöhetne nekem is!
-
JohannZimu
senior tag
Pityu: Ilyen szőnyeg van már?
-
Borisz76
nagyúr
A Sony STR-DN1030-hoz nézegettem az ELAC ládákat. ( Lassan 1 pár Front-ot akarok venni, kezdésnek )
ELAC FS 57.2 329.- Euro
ELAC FS 58.2 419.- Euro ( Ez a szimpatikusabb a két ELAC közül. )De ennyiért lehet kapni a :Dali Zensor 7-t is.
Szerintetek ?
Esetleg hasonló árban jobb láda létezik ?
-
CHaooSS
őstag
Nem akarom szidni a Kácsát, de kicsit lassúak , tegnap rendeltem meg, ma rám írtak még , hogy szerelve kérem e. gondolom holnap meg visszaigazolják és megkapom a teljes árat. remélem azért péntekre meglesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest