Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #2999 üzenetére
SB-tuning? Vagy valami más volt?
-
bajnokpityu
félisten
kábeleknél is szokás rezgéscsillapitani.
Hivox a legjobb belső kábeleit is csillapitotta, Valhallának is vannak csillapitott kábelei.
Nem hallottam még ki, hogy mennyit ér,de mindkettőjüket, meg Ricsifiút is komoylabbnak tartom annál, mint, hogy poenból, v divatolásból javasolják.
Más kérdés, hogy ehhez biztosan el kel érni egy szintet.Láncon mókoltam otthon még kicsit. Újra vanik bódottá, elégedettség.
-
Csabroncka
addikt
-
benceb77
tag
Hi,
Az mennyire normális, ha a hangfalakból hangzásmód váltás (Dolby Prologic, Neo DTS, THX ...) közben halk pattanó hangot hallok a hangfalakból még akkor is, ha semmilyen jelforrás nincs az erősítőre csatlakoztatva csak 220v + hangszórókábelek?A másik hasfájásom, amire egy másik fórumon már reagáltak páran, hogy médiaplayerről történő lejátszásnál pattanó hang jön a hangfalakból hangsáv váltásnál, pause utáni folytatásnál, illetve felirat váltásnál. (Ezekben az esetekben az erősítőn látszik, hogy bontódik a jel, és mikor újra visszakapja akkor jön a pattanó hang, Onkyo TX-NR609).
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #2966 üzenetére
Köszönöm, akkor kihagyom
Befejeztem a tápkábeleket, nem raktam a dugókba kondit, mert most nem volt kedvem forrasztgatni, meg keresgélni, hogy milyen az, ami belefér. Még olyan kérdésem lenne, hogy láttam már kvarchomokkal töltött kábelt is. Az milyen funkciót lát el? Nem lenne nehéz kivitelezni, ha van értelme, akkor lehet csinálnék egy olyat is.
-
mike710
aktív tag
Az alábbi házimozi szettet néztem ki:
- Forrás: Samsung BD-D5100
- Hangfalszett: Onkyo SKS-HT528 / Onkyo SKS-HT648
- Erősitő: Denon AVR-1312Mivel ez lesz az első erősítőm,az lenne a kérdésem,hogy a fent említett hangfalakat és BD lejátszót gond nélkül tudnám csatlakoztatni az erősítőhöz?(gondolom buta kérdés,de biztos ami biztos
)
Milyen kábeleket kéne vásárolnom?
Melyik hangfalszettet ajánlanátok a kettő közül,másik ajánlatot is meghallgatok hasonló árkategóriában. -
kimi02
őstag
Volt nálam egy fórumtárs , és hallgattunk zenét és mozit is.
Neki Pio VSA-AX10 van , mikor hallgattuk a zenét pl: Allan Taylor - Colour To the Moon az Onkyo 876 és a Polkok társaságában , meglepődve hallotta , hogy milyen jól szól a rendszer,
Mondta , hogy nem sok különbség van a VSX-AX10-hez képest. -
python1
veterán
Sony ES kategória a felső kategóriába tartozik,válogatott alkatrészekből stb.
Sony egyébként mozira kiváló a QS,ES kategóriától,én most váltam meg egy 798-as modelltől, Yamahát (630)ast váltott le annak idején.Én csak jókat tudok mondani róla,egyébként maradt még egy a gyűjteményemben(Sony STR-DA50ES) legnagyobb megelégedésemre.Ha kimondottan ez a márka érdekel,akkor csak bátorítani tudlak.
-
knorbi77
tag
Mivel EISA díjas, elég jó lehet, bár én nem ismerem. Egyébként szerintem azért nem írnak sokat mert nincs akkora kínálata, és nem tekintik olyan szintű gyártónak, mint az igazi HM erősítők gyártóit. Ezeknél a gyártóknál(Sony, Panasonic) csak a drágább típusok említhetők meg pl. egy Denon, Yamaha mellett.
mike710 : "Belevágásnak" nem rossz
Jó egy ilyen rendszer, mert később azt a részét cseréled jobbra, amelyiket akarod.
-
mike710
aktív tag
Ehhez a párosításhoz mit szóltok?
Onkyo SKS-HT648 + Denon AVR-1312.
-
Leo66
csendes tag
Ismeri valaki a Sony STR DA 5400ES hm erősítőt? Milyen hanggja van a többi márkához képest? pl: Denon 3310, 4310? A Sony erősítőkről keveset lehet olvasni. Miért?
-
ferko0726
tag
Sziasztok!
Egy Mission 33i 5.0 hangfalszetthez tervezem házimozi erősítő vásárlását!
Két konkrét típust néztem ki Denon 1912 illetve Onkyo TX-NR609.
Szerintetek melyik lenne a jobb választás illetve a mission szettemhez melyik erősítő lenne a legjobb, persze ha teljesen más erősítőt javasoltok szívesen veszem az építő ötleteket!
Köszönöm előre is! -
spiky03
veterán
EZ nem hangzik rosszul azért.
-
Viper26
nagyúr
Hátsó hangszórók néha fura sistergő hangot adnak ki (csak TV adásnál/PL II cinema beállítás).Minden más rendben, párbeszédeknél hallani néha...A TV adó hangsávja miatt lehet?
Bármilyen filmet nézek (DD/DTS) nincs ilyen probléma.
-
Destructo
senior tag
A választ előre is köszönöm!
(Privátban is megírhatjátok)
-
ginola
addikt
Elképzelhető, hogy csavaros banándugó miatt pár decibellel hangosabbra kell tenni a rendszert, mint amikor csupaszon csatlakozott a szetthez, vagy csak haverom hallja így a saját rendszerében? Ún. placebó hatás?
-
bajnokpityu
félisten
-
Stubi28
tag
Nincs köztetek senki aki esetleg megfizethető áron szeretne mostanában eladni cd playert?
Pár ezer forintos készülék kellene ismerősnek.
Akinek van, kérem privátban keressen meg.
Üdv! -
nagyfejü
őstag
Tiszteletem az uraknak!
Kinéztem egy pár erősitőt amit a keret elbirna , de nem tudom ár/érték /tudás alapján melyik érné meg jobban?Pioneer VSX-421
Pioneer VSX-521
Onkyo TX-NR509
Denon AVR-1312
Yamaha RX- V371Kérem a t.hozzáértők segitségét.
üdv -
Toobee
veterán
Úgy néz ki, hogy hiVOX Zoli mutat egy kis hajlandóságot arra, hogy eljöjjön. Talán Ő tud segíteni zúgás témában. Végül beruházok egy Alces3-ra is. Remélem péntekre elkészül a Lupus is. Azt mondta hogy még a régi árán megkapom az újat
-
Toobee
veterán
Gotham digit koax kábellel valakinek tapasztalat? A hangfalkábelük bejött, gondoltam kipróbálnám a koaxot is. Milyen dugóval lenne érdemes szereltetni?
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #2950 üzenetére
A berillium az egy fém, a Focal esetében az Electra és az Utopia sorozatba szerelt magassugárzók alapanyaga.
-
ginola
addikt
Sziasztok!
Ha van vkinek eladó, vagy kipróbálható Alces-e kérem írjon privire.
-
Destructo
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni,hogy mennyit érhet egy hibátlan Onkyo tx-sv9030 erősítő? Távkapcsolója nincs meg!
Választ előre is köszi!
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #2946 üzenetére
A tisztelet szólt belőlem, azért írtam idézőjelbe...
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #2937 üzenetére
Érdemes akár etalonnak is elmegy.
-
sirfer
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #2937 üzenetére
Ilyeneket ne írj a Focalról, mert az "Öregek tanácsa" szét fog kapni.
A "Beryllium" nem típus, hanem technológia.
Persze, hogy hallgasd meg. -
benben23
csendes tag
Sziasztok!
Egy JBL ES80 szetthez melyik erősítőt válasszam?
1. Denon AVR-1912 (~150e)
2. Denon AVR-2311 (~200e)
3. Harman Kardon AVR-365 (~200e)Film/zene : 60/40 %
-
rick009
tag
üdv!
nagyon nem értek a házimozizáshoz, de szeretném ha valami kezdő cuccot sikerülne összeállítanom, olvasok már jó idelye, nem sürget senki ráérek. a vizuális ingerekért felelős forrás már megvan egy 42" pana plazma képében, ám a hangkeltő egyenlőre várat magára.
most kinéztem ezt: LINK
a szoba kb. 12 nm, és panel, így extra igényeim nincsenek. hdmi nem szükséges, de legalább optikai legyen rajta. hangfalakkal majd később, az még túl nagy falat... ha van esetleg jobb ötlet szívesen várom, vélemény? kb. 150-et szánok az egészre (és ha az itteni nézetet nézzük akkor az bele is fér használt motyokból) -
skoos
őstag
Ma voltam Nyugatvégi MMben.
Hallgatóztam picit, majd jött egy kedves fiatalember és elmondta szubjektív véleményeit.
Én mondtam, hogy AVR360 hoz a 23nm nappalimba keresek ES80 szettet, de persze olyan nem volt, sz.tem már nem is igen lesz...
Viszont említette, hogy a Studio 180 vagy 190 (ez közelebb lenne tudásban az ES80hoz) jobban merné ajánlani zenére is, mert sokkal toleránsabb hangolású, finomabb zenére, de továbbra is nagyszerű a filmekhez. Most 199.000 az 5.0 a 180as ből és 0%THM-mel is megvásárolható...
Szerintetek? BBéci?
-
Szabikaa20
őstag
Most tudtam meg,hogy haverék-nak elég komoly házimozijuk van... Denon AVC-11xv és Focal Beryllium(vagy valami ilyen nevű hangfalak) milyen kategóriát képviselhet?Gondolom elég jót,mert elmondása szerint 20000€(~6000000FT) volt pár éve!
Érdemes lenne meghallgatnom nem?
-
T-Tboy
tag
válasz
Stubi28 #2932 üzenetére
Köszi, majd szétlesek akkor a Vatera-n ez ügyben!
Na, írj majd akkor kis beszámolót a Samu BD-ről. Én speciel nem tudom a Samu-k milyen játékosok, ezé ajánlottam inkább a LG-t, de Neked meg pont ezzel a márkával gyűlt már meg a bajod párszor ahogy írtad.
Remélem örömöd leled majd a Samu-ban, s beválik, gratula hozzá! -
Gabesz87
veterán
Szerintetek melyik BD lejátszót érdemes megvenni, ami wifis? (ill. wi-fi ready) Fő szempont az ár, lehetőleg olcsón.
Samsung BD-D5300: 27000-ért láttam
Panasonic DMP-BDT111: 37000
Pioneer BDP-333 30000 használtan
Samsung BD-C5500: 30000 hardverapron, de bontatlan
LG BX580: szintén hardverapro 35000, de újonnan is kb 38000 -
zolaas
senior tag
Üdv! Kis segítség kellene. Hozzám került pár tápkábel. Márkát szándékosan nem írok. Kellene nekem 1 hely ahonnan többféle dugót is tudnék rendelni. Köszi.
-
T-Tboy
tag
Csüt.-ön megvettem életem első gyári BD lemezeit, a Cora-ban vannak most akciósan 2990-3490Ft-ért/db.-ja.
A Tolvajtempót és A bombák földjén című filmet akasztottam le. A Tolvajtempóba azt sajnálom, hogy a magyar szinkron csak sztereó, nem 5.1-es. Egyik-másik írott dvdmnek is van olyan minőségű szinte a képe mint ezen BD kiadványoknak. Viszont A bombák földjén film dts hangja nagyon tetszik. A Avatar lenne már vhol jó árban kapható és lecsapnék rá, ott azért az élénk színek miatt is igazán szép a HD-s kép. Eddig még csak 10-en pár Gigás anyagban láttam HDD-ről. Az is tetszett. -
Maxell014
senior tag
akkor most melyik yamaha erősítőt érné meg megvenni? htr 3063 50ezerért vagy rx v371-et 60ezerért?
előre is köszi
-
Peak
addikt
sziasztok.
tanácsot kérnék, hogy hova kéne elhelyezni a subot, amit rendeltem.
http://kepfeltoltes.hu/120303/nappai_www.kepfeltoltes.hu_.jpgköszönöm a tanácsot.
-
Stubi28
tag
Sziasztok!
Egy Sony F110-nek mi lehet a reális ára, illetve érdemes vele foglalkozni?
Egy ismerősöm szeretné megvenni de nem tudja meddig menjen el licitben.
Hétvégi sztereó rendszernek szánja valami kellemesebb hangfalakkal, nem "tuc-tuc" zenére. -
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #2919 üzenetére
Bevallom nem nekem kell. Egy vevőm kért meg, hogy segítsek.
Teljesen zöld vagyok a házimozihoz!Akkor majd mondom neki, hogy hallgassa meg ezt a hangdobozt.
Köszönöm, hogy fáradtatok a témában! -
ginola
addikt
Onkyo DX-7211 CD lejátszóról mi a véleményetek, milyen áron mennek reálisan?
-
bajnokpityu
félisten
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #2914 üzenetére
Köszi, most már igen!
A jelszó: Proson 51 MkII -
daneel92
tag
sziasztok!
samsung ue37d5000 tévémhez szeretnék 5.1es hangfalszettet vásárolni (szóval dvd-lejátszó nem kell hozzá, közvetlenül tévére kötném). nem nagyok az igényeim, minél olcsóbb, annál jobb. mit tudnátok ajánlani? -
Maxell014
senior tag
Üdv
lécci meg tudnátok nekem mondani hogy a yamaha htr 3063 v367 és yamaha htr 3063 v371 között van-e különbség és ha van akkor mi? -
Tamoo
nagyúr
válasz
Thuglife #2909 üzenetére
Most igazából nem a Mission szetthez keresem az erősítőt. Volt egy jó lehetőségem, hogy "megszabaduljak" a vsx-421-től, bűn lett volna kihagyni, így előrelátóan szeretnék egy jobbat venni, ami az esetleges későbbi terveimhez is megfelelő lehet. A h/k 360 110-ért garanciával nekem egész jó ajánlatnak tűnik
-
Tamoo
nagyúr
H/K 360 bemutató darab 110e-ért szerintetek?
-
Rebell
senior tag
2871 erre vki??
-
Tamoo
nagyúr
Elvitték a VSX-421-emet
úh most HM vas nélkül maradtam, lehet nézelődni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- BMW topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest