- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajor14 #3496 üzenetére
Szívesen.
Laptopon is be kell állítani de ahhoz te lehet jobban értesz: a videokártya és a hangkártya beállításaiban is passtrough kell mennie, (én az enyém rádugtam és alapból arra állt rá a gépem, így semmit nem kellett állítanom). És a többi komponensnél is így kell eljárnod.
Ha gond van kérdezz és segítünk. -
-
Tamoo
nagyúr
Kíváncsiságképpen próbálgattam, hogy a H/K 360 milyen zenére. (tudom csak misönöm' van). Nagyon durván elvérzik a jungsonhoz képest, de még csak azt se tudom mondani, hogy a vsx-421-től többet mutat. Érdekes. Nem tudom, hogy ennyire nem szeret valami "komponenst", vagy mi lehet, esetleg az én ízlésemmel van a baj... De mindenesetre különösebben nem zavar, mert mozihoz szántam...
-
ginola
addikt
Egyik barátom panelbe lakik, milyen antennát lenne érdemes vennie viszonylag olcsón erősítőjéhez?
-
bajor14
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom összerakni a rendszerem, de valahogy nem minden úgy van, ahogy elképzeltem.
HDMI-vel az erősítőre van dugva a TV, a BD és a laptop, de csak a BD-ből jön át hang. Viszont az is csak a két fronton szól, pedig ha pl rádiót hallgatok, akkor szól a 2 front a center és a 2 háttér is. ?????? Valaki tud pár tanácsot adni? Előre is köszi! -
Termi16
őstag
Meggyőztetek, holnap ráhajtok a Denonra!
-
Termi16
őstag
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat.
BBéci: JBL-ek mellé is a Denon? Ha te ezt mondod, akkor nem kérdés és megyek érte
Árat direkt nem írtam (azért, hogy ez ne befolyásoljon senkit), kb ugyanannyiba lennének. A Denonból tudok alkudni picit, az használt lenne, így olcsóbb lehet kb 20-25-tel. A H/K vagy zsír új, de gari nélkül, vagy pedig kiállított próbadarab lenne, így az picit drágább.
Megmondom őszintén, hogy nem érdekel, hogy új vagy használt, garis vagy nem, csak a lehető legjobban szóljon, úgyhogy ez lenne igazából "A" szempont.
-
jcage
tag
Nem biztos, hogy rám gondolsz, de nekem is voltak problémáim a 255-el. Én egy 360ast kaptam, ami már az első órák alatt sokkal többet hozott ki a dobozaimból. Most még finomítottam a beállításokon, de már ott tartok, hogy új dobozokat nézek hozzá. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy Extreme aláírása nagyon helytálló...
Üdv,
JJa és egy voks a H/K-ra...
-
spiky03
veterán
Ezt mondta az eladó is, hogy 10-ből 10-en Elacot vesznek, akik meghallgatják.
Ezért leszek én is kíváncsi erre a "csoda hangfalra"
Meg jelenleg csak ők forgalmazzák. A StreamAudio még nem adta be a derekét.Amúgy neked mik a tapasztalataid már róla? Jobba valóban mint a Dali?
-
BBéci
legenda
válasz
Termi16 #3471 üzenetére
Nemrég írta egyik topiktársunk - elnézést kérek, amiért ne emlékszem a nickjére - hogy 255 helyett 460-ast kapott, ami nagyságrenddel jobban szól. Olyan részletek kerültek elő, amik létezéséről korábban fogalma sem volt.
Ennek ellenére a Denont választanám, de csak szubjektív érveim, szempontjaim vannak. -
Termi16
őstag
Lenne egy dilemmám, amiben talán tudnátok segíteni.
Van most AVX-en egy DENON 2311-es vas, meg árulnak H/K AVR460-at is. Ezek között vacilálok nagyon. Az előző H/K-val nem igazán voltam elégedett, úgyhogy lehet, hogy most valami más kéne, de az is megeshet, hogy a Denon-nal rosszul szólnának a JBL-ek.
Meghallgatni nálam egyiket sincs lehetőségem, de másoknál talán lesz, csak ugye nem az én cuccommal.
Mit gondoltok, mennyire lenne rossz lépés a Denon, vagy egyértelműen H/K és kész?
Normális esetben fel se merülne a kérdés, de az AVR 255-tel nem volt túl nagy eresztés a rendszerem, ezért a kérdés elsősorban.Már kb 3 hete nincs erősítőm, kezdek megőrülni, és a pénz is megvan, csak dönteni kéne, úgyhogy segítsetek!
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #3465 üzenetére
Jah, sajnos nem. Vennék ha lenne rá pénzem.
300bók kilehet hozni egy rendszert
Csak kíváncsi vagyok, hogy neki mi a véleménye, mert a kornernél nagyon dicsérte az eladó az elacokat.
Jelenleg a hallgatózási fázisban vagyok csak.Meghallgatok pár minőségibb hangfalakat is, és kíváncsi vagyok az eredményre, hogy tényleg hallható-e hangfal és hangfal között a különbség, legalábbis számomra.
-
BBéci
legenda
Csak sajnálni tudom azokat, akik a biteket számolgatják meghallgatás helyett.
Azok a gyári lemezek, amit említettem, pontosan azonosak voltak, mégis jelentős mértékben másképp szóltak. Ugyanarról a sablonról készültek, a szokások gyártási eljárással. Rettenetesen feleslegesnek érzem, hogy ezen vitatkozunk. Te nem hallasz különbséget, mások, többmillióan meg igen.(#3458) spiky03
Eltac 720-ért? -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #3454 üzenetére
Denon 3312-es és nem 20, bocsi.
Meg azt javasolta, hogy 15nm-re is bőven kell az álló frontok. Meg a hangfalválasztásnál azt a technikát ajánlotta, hogy sztereóban kell meghallgatni, és ha úgy tetszik, akkor az tuti jó lesz mozin is.
Ezt ti is így gondoljátok?@Tamoo
Igen azt, ha jól tudom az a legkisebb Polk Audio szett. Amúgy meg igen, kinek mi tetszik.
Kíváncsi leszek majd ha megyünk hallgatózni, hogy hallok-e köztük különbséget.
Volt olyan verzió is az Elacból, ahol a 45 körül volt egy center, 75 egy pár hátsók és hozzá 180 a párja a fronoknak, ha jól emlékszem. De a legdrágább Eltac front 720ba volt. -
spiky03
veterán
Nah most jöttem haza a Korner Audio-ból.
Hallgatózni most még nem hallgatóztunk, mert nem jelentkeztünk be csak elmentünk, de jót beszélgettünk ott az egyik emberkével. De ha minden jól megy akkor két hét múlva elmegyünk és viszünk lemezeket is meghallgatni. A kiszemelt hangfalak, amiket tesztelünk azok a következőek lesznek: Polk Audio, Mission és a végén, hogy sírjunk, egy Elac szettet.
Megnézzük egy Denon 1312-bel meg egy Denon1912 is. Kíváncsi leszek, hogy mik lesznek az eredmények.De lehet, hogy egy Denon 3320-al is megnézzük, hogy mit tudnak a hangfalak.
Mondott pár érdekes infót ez eladó. Elvileg Dali Conceptet a Polk Audio lenyomja, ez igyaz? Nah meg, hogy az Elac visz mindet, és 10ből 10 vásárló azt veszi amikor meghallgatja.
Remélem azért ha hazajövök nem fogom kalapáccsal szét verni a cuccomat. -
ajózsi
csendes tag
Sziasztok
szerintetek ez a magas sugárzó mennyire szólhat szépen ? -
törölt tag
-
sanyi0629
csendes tag
A korábbi kábeleket használom hozzá. A frontokhoz és centerhez Catharsis 2.5 kábelek ( [link] ), a hátsókhoz sajnos csak 1.5-esek vannak, valami gagyibb. De csak ideiglenesen, mert új helyre kerül hamarosna a rendszer, és új kábelezés lesz, tehát akkor fogok jobbkat vásárolni.
Egyébként, mint mondtam, még a Saturn europarkban volt cseresznye ES90-30-25 szett 295-ért, kiállítva, azt mondták, kb 10%-ot engednek szettben belőle.
-
sanyi0629
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #3256 üzenetére
Köszi, idővel meglesz, egyelőre bejáratódnak, esztitikailag viszont már most is lenyűgöz.
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Lehet offtopikolok, de ez a topik pörög ellenben avval ahol választ kaphatnék. KMplayerről lenne szó. mp4 ben levő filmeket 1 hete alul 1 centis csíkban a képernyőn elmosódva jeleníti meg. AVI, mkv nál nincs ilyen gond. Legfrissebb verzió, milyen beállítást kéne változtatnom?
Előre is köszi -
Peak
addikt
Bevetettem még egy notebookot a teszteléshez, egy Optiarc DVD RW AD-7580S SATA CdRom Device optikai egységgel.
Csöcsre bytera és bitre pontosan ugyan azt a WAV fájlt készitette az EAC szoftver ezzel is, mint a Samsung és Slimtype esetében.BBécó: A DAC a byteokból állitja elő diszkrét módon ( a kvantálás visszafelé (ADC) ) azt a feszültséget (mVoltot), ami az analog hangkimeneten megjelenik. Ha egy hanganyag 45millió bytejából egy sem különbözik, ott nincs egyazon DAC-nál különbség az analog hangban. A DAC mindig pontosan ugyan azt a feszültséget fogja egy adatból előállitani. ( Ha nem ezt tenné, hibás lenne!) Ha bárki bármit hall byte-azonosság esetén, az már szubjektiv, beleképzelés, az emberi különbözőségek csodája egyazon eszköz esetén.
Ami valós analog különbséget okoz, az első sorban a futómű minősége és képességei, aztán DAC-ok különbözősége, és így tovább, tehát gyakorlatilag minden ANALOG eszköz, ami egy hangláncban megjelenik, AZ okozza a hangminőség különbségeket.
Pont ezért gondolom azt, hogy egy mai digitális forrású rendszer legfontosabb eleme a DAC, akár külső, akár belső (erősítőben).
Szerk: Jah és az az USB-s külső drive... hát egy kalap hulladék Audio CDre
-
Peak
addikt
Ah még egy difit találtam, az USB-s olvasó nem támogatott néhány speciális adat olvasást, tekintve hogy 7 éves olvasó. 556 különböző byteot találtam az EAC által készitett 45339548 byteos WAV file-jában az újabb olvasók WAV fájljaihoz képest. A két újabb (samsung és slimtype) byte-ra azonos volt. Izgalommal várom a kontrol-irást holnap.
Nagyon érdekes ez a teszt.
-
Peak
addikt
Ahogy ígértem csináltam egy kis összehasonlítást potom 4 óra alatt.
Hardware:
- Samsung SH-S223F (TSSTcorp CDDVDW SH-S223F) SATA-II desktop
- Slimtype DVD A DS8A4SH ATA Device - notebook
- LG GSA-2164D USB2.0 External DVD-ReWriterVirtual Hardware:
- Daemon Tools virtual SCSI drive
- Nero ImageDriveSoftware:
- CloneCD v5.3.1.4.
- Daemon Tools Pro Advanced v4.41.0315.0262
- EAC v1.0beta3
- Nero 11 Platinum v11.2.00400Forrás:
Everything but the Girl - Five Fathoms MAXI CD (Audio CD)
http://www.vinylsearcher.com/items/virgin/everything-but-the-girl/five-fathoms.aspx?tuneid=4702083
A CD karcmentes volt, legalábbis szabad szemmel erős fénynél sem láttam rajta semmit.A tesztelés végeredménye és tapasztalatai:
- Minden szoftver pontosan ugyan akkora állományokat készített bármelyik hardver esetén
(Tehát az EAC - bit-to-bit összehasonlítással 100%-osan megegyező - .WAV állományokat készített mindhárom fizikai és két virtuális meghajtóról)- A kereszt-tesztelés érdekében (eltérő IMAGE formátum és adatkezelés) a virtuális meghajtókba más és más szoftverek által készitett képállományt illesztettem, és ezekből mindegyik arra képes szoftverrel .WAV állományokat készítettem, amelyek megegyeztek egymással a nyers diszkrét audio-adatok tekintetében.
A Nero 11 pl. a WAV végére az info block-ba betette a CD Track adatait, előadót, dalcímet, stb. Ilyen különbséget találtam, meg egy 2 byte-os technikai block eltolást.
A hangadat byte-ról byte-ra mindenhol megegyezett.Holnap csak a poén kedvéért veszek egy csomag valami gagyi CD-t a MediaMarktban, mind a négy ripper szoftverrel visszaíratom a maga által készitett Image-állományokat, majd újra berippelem, és összehasonlítom az állományokat.
Igy kiderül, hogy tényleg lehet-e bit-to-bit / byte-to-byte, azaz 1:1-ben Audio CD-t másolni.
-
Szabikaa20
őstag
Csak érdekességképpen!Ma volt szó a merevlemezekről,hogy nagyon drágák...Hát akkor ez mi???
-
Sala76
csendes tag
Egy nagy "piros pont" (még ha csak így is) zolaas kollégának a segítőkészségéért!!
-
ginola
addikt
válasz
pauliboy23 #3427 üzenetére
Értem.
-
robi-k
őstag
Srácok, ki látta cekkk-et? Teljesen eltűnt a fórumról
-
zolaas
senior tag
Ezért elnézést kérek, tegnap nem igazán voltam formában. Mivel Zotyó nap volt minknálunk és eléggé megártott ez meg az, "kissé" túllreagáltam az ügyet. Nem mentegetőzni akarok, mert még számomra is bunkóság volt. Elnézést.
-
Stubi28
tag
Bocs, ha badarságot kérdezek de a vágási frekit, amiről annyi szó esett fentebb, hol kellene keresnem?
Yamaha Rx V359 az erősítő, de semmi erre utalót nem találok. -
Stubi28
tag
válasz
pauliboy23 #3427 üzenetére
.
-
-
Tamoo
nagyúr
gotham (SPK 2*2.5) és kácsa (KCE-LSW25) hangfalkábeleket hasonlítgatok, vesszek meg nem tudom melyikkel a jobb... Lehet egyikkel se.
viszont így elsőre mindkettő jobbnak tűnik az inakustik star-tól. Gothamnek mintha "mélyebb karaktere" lenne a kácsától, de nem tudom mi a megfelelő szó rá.
-
Joshi
titán
Üdv. Minap vettem egy Harman AVR 156-os erősítőt és hozzá egy 5.1-es hangfal szettet. Kérdésem az lenne hogy miután elhelyeztem végleges helyükre a hangfalakat akkor a távolságokon kívül (Distance) érdemes beállítani a hangszintjét is (Level adjust)?
Ha mondjuk Dolby TrueHD vagy DTS MA szól azt kijelzi az erősítő? Honnan tudom hogy éppen milyen hang szólal meg? Szinte mindenre Logic 7-et ír. -
Viper26
nagyúr
Gondoltam megnézem a Star Trek elejét, erre még mindig csinálja ezt a lehalkulós hülyeséget...
Dolby volume meg sincs említve a leírásban. -
benvolio
őstag
Legelső házimozi erősítőm ilyen Yamaha volt.
Jamo Studio 170-es frontokkal, 3utas 60W-os Videoton hátsókkal és Technics centerrel! Panasonic sztereo videomagnóval, 55cm-es Daewoo TV-vel!
De!! Ezekhez fűződnek a legjobb élményeim, mert akkor kertes házban laktam és a fakeretes ablakok beleremegtek.
Brutális volt akkoriban az Ál/Arc, Szikla, Ryan közlegény stb. műsoros kazettán.
Csak egy kis megemlékezésként írtam.
Üdv! -
pauliboy23
senior tag
Hali!
Érdeklődnék, hogy a System Fidelity HT-R405 erősítő-röl milyen tapasztalatok vannak esetleg? Most nem szeretnék komolyabb erősítőre beruházni, ez nekem ideális lenne, egyelőre 2 db Jamo FC 1000-es hangfalakhoz venném. -
Toobee
veterán
Azt lehet tudni, hogy a Rotel processzorom hátulján milyen célból van Ethernet csatlakozó? Az adatlapomon megtalálható a pontos típus.
-
knorbi77
tag
Ha valaki nagyon jó teszteket szeretne a hangfalaihoz, vagy megtudni, mit lehet belőlük kihozni, akkor javaslom ezt az oldalt, THX, DTS, DOLBY "trailer" is nagyon sok van fent, én már a nagy részét meghallgattam és rá is másoltam a ps3-amra, megdöbbentően jó hangjuk van, a kedvencem a DTS paint symphony, és minden fent van veszteségmentesben is! A letöltés része időigényes lehet. És vigyázni kell a hangerővel, mert jó párszor majdnem rám borította a házat a sub.
Szerk.: Bocsi, ha már kiírták párszor
Én amióta olvasom a fórumot, nem láttam.
-
MaTTeS
senior tag
Szeptember vége-október eleje környékén volt ez a brutális áremelés. Addig, ahogy Béci is írta 15000Ft körül voltak a 2TB-os vinyók. Sőt láttam 5400rpm-est (film tároláshoz tökéletes és kevesebbet fogyaszt, és halkabb) 14000Ft-ért is.
Ahogy az informatika fejlődik, 2 év rengeteg idő és ezért durva, hogy egy akkori friss technikát ma, 2 évvel később 30%-al drágábban lehet csak kapni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #3410 üzenetére
Azt tippelik,kb a 650, es a 800 kozott lehet. 800ast sem hallottam meg. Tudtad,h van focal fules is?
Szep,es nem draga.A 650et ismerem, ezert lett 701-esem. Csak vicc,de tenyleg jobbnak tartom. Igazabol utobbi kozepevel 98%ig vagyok csak elegedett,ezert keresek majd meg jobbat.
-
MaTTeS
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged