Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Igen, ezek kellenének, mert ha elindítok egy filmet, legyen az bármilyen hangsávval is, hadd menjen már rendesen, és nyilván jó lenne ha a HDMI-ről kapná le a hangot. Pontosítsunk, amit elspőre néztem, az a 420K a típus, de nem tudom, ez most más modellt jelöl-e mint a sima 420-as, egyébként nem mindenáron ragaszkodom ehhez, Yamaha 371-est is néztem, meg 520-ast is. Az 521-es meg már jó 20 ezerrel több pénz. Kérdés, szolgáltatásban kell-e nekem annyival több a pár fontos dolgon felül, vagy sem.
-
Tamoo
nagyúr
HD alatt a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio értendő elsősorban.
Erre neked szükséged van? Mert nekem speciel nincs, de már szinte minden új gép tudja. Ha neked ez kell (bár nem fogod élvezni az előnyét) akkor nem szóltam.
Ezenkívül a 420-al annyi gondod lehet, hogy nem tudja az ARC-ot, HDMI-n nem fogad hangot ha én is jól értelmeztem a dolgokat (VSX-421 tudja). -
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #997 üzenetére
Ha már a BD lejátszón van 2 HDMI kimenet, akkor a nagyon jó kábel menjen közvetlen a TV-be, a másik és a többi eszköz meg az erősítőbe és onnan tovább.
De egyébként próbáld ki, kíváncsi vagyok, hogy tapasztalsz-e különbséget. Az erősítőnk kb. egy színvonal, a TV-m viszont sokkal gagyibb, így én nem vettem észre különbséget.
-
Ed Parker
nagyúr
Jaj dehogy, ne hülyéskedj már
Semmi ilyet nem éreztem. Még most is kacagok, meg amikor olvastam is: ha nem túl gagyi...
A humor texten keresztül nem úgy jön át.Csak mer' ma vettem pár kábelt, oszt' nem tudom hogy az egy überklasse hdmi kábelemet mi közé kössem, innen indult az alap gondolat.
Bd->tv, mert a bd-n két hdmi is van, egy direkt a hangra, vagy denon->tv? -
Rick4
félisten
De leírtam, van cegy alap hangfalszettem, aminél a lényeg, hogy mind a hat hangszóróból jöjjön a hang, és jobban szóljon mint a tévé. Tehát a dekóderek kérdése a lényeges, másban nem hiszem, hogy mondjuk dupla árig az én hangfalaimon hallható különbség lenne. Adott a médialejátszóm és a műholdvevőm, képileg oké minden, de a jelenlegi erősítőm csak az analóg sztereóból tud 5.1-es csinálni, ami ugye nem tuti. Ennyi lenne a készülék feladata, és leírtam, nem veszek kétszer drágábbat, képileg hangilag nem lesz 2x olyan jó.
-
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #989 üzenetére
Milyen bizalmat? Nem tudtam, hogy milyen cumód van, de nem úgy ítélek meg embereket, hogy az illetőnek milyen a házimozija
Azt hiszem, hogy a válaszomból valamiféle lekicsinylést éreztél, nincs ilyesmiről szó.
Visszatérve a kérdésre, szerintem nem lesz észrevehető különbség, de a VT30 már nagyon jó TV, esély azért van rá. Ki kell próbálni.
-
ginola
addikt
Már hogy lenne ugyanolyan.
Ezen a belépő szinten semmi értelme! Mki ezzel a HDMI-vel jön...........
Más:
Édesapám kölcsönadta veterán ONKYO Integra TX-DS989 erősítőjét, hát nem semmi nagy vas, haver azt mondta:
Tibike(én lennék) felkapom és viszem, hát nem jött össze nekiTöbbet kéne kondiznia, pedig csak 22kg.
-
Tamoo
nagyúr
Feltételezem HD-t hangminőség szempontjából hallgat az ember, nem azért, hogy elmondhassa, hogy tud HD-t (mint "szolgáltatást").
Belépő szinten nem jön ki a HD előnye.
(#993) ginola: Én így, hogy a forrás a számítógép, vagy tv media player-e, nem is használok hdmi-t, csak optika+coax
-
Rick4
félisten
Még mindig nem értem, a belépő szint is ugyanolyan a HD tekintetében, mint a kettővel komolyabb. A szolgáltatások lehet hogy bővebben, de a HDMI-t áttolja a tévére, hangot lekapja. Mint említettem, okkal nem a csúcskategóriát keresem. Pár szolgáltatás kell, aminek a megléte fontos, a többi annyira nem.
-
Ed Parker
nagyúr
Nekem is lenne egy hdmi-s kérdésem
Ront valamit az erősítő a képminőségen ha abba dugom a bd-t, media p.-t, wii, stb és onnan megy egy kábel (arc) a tv-be
Vagy dugjam direkt a tv-be mindet? -
-
Viper26
nagyúr
Srácok adott egy DVD lejátszó ami AV-re van kötve a TV-n.Jól gondolom, hogy azon nem megy át 5.1?A baj az, hogy a lejátszón nincs optika vagy bármi más.RCA-jack van kötve a fejhallgatóra a TV-n, hogy a műsor is azon szóljon.Aztán ennyi.
A kérdésem az lenne, ha vennék egy blu ray lejátszót az vinné-e a DVD-ket is, illetve rá tudom-e kötni az 5.1-et, és onnan TV-re optikával. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #975 üzenetére
Igaz nem hasonlítottam össze a kettőt, de az 5-ös és 4-es széria között szerintem túl sok különbség nem lehet a bemérőmikrofonon kívül. 520-asat pl. szerintem már nem is sok helyen lehet venni, elég erősen kifutó.
-
Rick4
félisten
A kérdés legfőképp azért merült fel, mert az edigitalnál a pio 420-nál nincsen jelölve:
[link] de az 520-asnál már igen,
és a Yamaha 371-esnél is fel van tüntetve: [link]
Tudom, van jóval olcsóbb is, én csak a leírásból indultam ki, de a Yamahához máshol is írják, a pio-ról meg ezt nem tudom elmondani. Tehát kérdés, ennyiért tudja vagy sem? -
ZolikaE46
senior tag
sorry
-
ZolikaE46
senior tag
Sorry
-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok Sorry, hogy ide írom, de a másik topikba nem ír senki!
1. Abba kérném a segítségeteket, hogy sajnos elromlott a dvd lejátszóm és akkor már szeretnék egy blu-ray-t ami tudja a 3d-t. Sokat nem szeretnék költeni, de örülnék ha lejátszana mindent divx, mkv, vob, wmv stb... és ami még nehezebb komoly zenét is játszanék róla! Mit ajánlanátok?
2. A következő kérdésem van még, hogy van pár régebbi lejátszóm itthon csak nem tudom melyiket használjam Komoly zene hallgatásra:
-Yamaha DVD-S350
-Yamaha DVD-S557
-Samsung SV-DVD40
-Samsung DVD-SH854
-Sony DVP-S715
-Pioneer DV-380Ti mit gondoltok?
3. Erről meg csak szimplán kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek!? Athene MKII, with AS-P300
Nektek mi a véleményetek? Előre is nagyon köszönöm a válaszaitokat és segítségeteket!
-
Rick4
félisten
Srácok!
Mit mondtok erre az erősítőre? [link]
A feladata mindössze annyi, hogy a tévénél jobban szóljon, és a jelenlegi hangfalakkal együtt egy mozizás jobb legyen mint tévéről. annyi a lényegi kérdés, hogy ez a készülék képes-e dekódolni és megszólaltatni True-HD és DTS HD MA hangokat? Köszi! -
spiky03
veterán
Azért előfordul jobb minőségű rap szám is.
pl egy régi klasszikus Warren GAmúgy én is rap, hip hop kedvelő legény lennék
-
Dorian
félisten
Szerintem rap-nál két dolog kiemelten fontos:
A mélyek mennyisége elegendő legyen, és egyben kellően megfogottak legyenek
A közepek tiszták legyenek a megfelelő beszédérthetőség miatt -
BBéci
legenda
Úgy emlékszem, az első hozzászólásba beleírtuk a választ, szubládát bármilyet vehetsz, a lényeg, hogy minőségben passzoljon a többi hangdobozhoz, méretében, erősítő teljesítményben a szobához is.
(#958) McBJani
Amelyik állódoboz nem tudja megszólaltatni a rapzenék mélyhangjait, azt fel kell gyújtani.
Mondj egy hangszert a templomi orgonán kívül, amelyik szól 38 Hz alatt!
Zenéhez NEM használunk szubládát. Kivéve, ha kis szatellit az összes többi hangdoboz, amik nem szólalnak meg 80 Hz alatt. -
McBJani
tag
Melyik erősítőt ajánljátok 60.000-Ft alatt, mozira és rap-zenére?
Esetleg nincs valakinek eladó Wharfedale 300 5.1-es hangcucca cseresznye színben?
A Wharfedale VR 8 Sub is elég egy 16nm-es szobába vagy inkább jobb egy VR10-es, mert a Rap-hez kell a mély -
BBéci
legenda
válasz
Relaxing #953 üzenetére
Nem volt módom összehasonlítani őket, viszont Neked éppen azt javaslom. A Te pénzed, a Te hallásod, a Te ízlésed.
(#954) gorbep
Fogalmam sincs, milyen a hangja, még csak nem is láttam olyanokat, de tök mindegy, sürgősen verd ki a fejedből a megvételét!!!
Csakis olyan kompakt dobozokat nézegess - bőséges a választék - amikhez később tudsz és szeretnél is venni hozzáillő frontokat, centert. -
gorbep
senior tag
Köszönöm a választ!
Amúgy a hangja milyen?
Sajnos hátul nagyon kevés helyem van, így csak ilyen kompakt hangszóró férne el. (Tetőtér 45°-os menyetzettel
) De frontnak biztosan nem szeretnék VM-et. Sub-nak POLK PSW 110 -et tervezek. A frontok még kérdésesek. Egyenlőre ennyire lenne keret, frontnak addig maradnak a régi B31 Preludiumok. Tudom nem szeretitek az ilyen vegyes felvágottakat.
-
gorbep
senior tag
Látom a Polk VM 10 nem ingerelt senkit válaszadásra. Csak nem érdekes, vagy senki sem találkozott vele..... Tehát még egyszer röviden: ajánljátok surroundnak?
-
Toobee
veterán
Ugyan nem tudom, hogy milyen programot hasznalsz, de VLC-ben space megnyomas utan van ilyen. Ha egybol bezarom, akkor nem, de akkor sem, amikor lemuteolom a Win7-et.
(#948) BBéci: ezzel kapcsolatban...Robi! Kesz mar a Dune taptuning? Nagyon szivesen osszevetnem a Duommal. A most szombati moka kabel hianyaban elmarad. Illetve, ha valaki tud 3 par analogot hozni, akkor megoldhato, de amiket rendelten, csak hetfore er ide
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy pontosan ide való-e a kérdés, de hátha!
Denon AVR-1306-os erősítőm van.Számítógéppel van összekötve optikai kábellal.Eddig sztereóban hallgattam, de most lett hozzá több hangfal, szóval áttekertem az 5 channelre. Annyi a probléma, (ami végülis nem olyan nagy probléma, de egy kicsit zavaró)hogy ha bármi hang abbamarad, a hangfalak pattannak egyet, de ez csak az 5 csatornás opciónál.Sztereónál semmi utóhang.
Valakinek hasonló probléma, vagy esetleg valami megoldás?Köszönöm.
Üdv. -
Csabroncka
addikt
Szia, én ilyen problémát nem tapasztaltam a VSX-520-asommal. Van rá kötve bőven: Mindig tv dekóder HDMI-n, BDP 430 HDMI-n, és a PC koaxon, mindent megjegyez, a rádióállomásokat is. (vissza is vittem volna ha ilyen baja lett volna!)
(Én Pio rendszert szerettem volna, az Onkyo-t sokan dícsérik)Ma voltam a Netdepo-ban hallgatózni ezt, ajánlották hozzá, szerintem 140 ért teljesen korrekt hangja van, a Heco II-nél biztosan szebb a mély.
-
McBJani
tag
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy mi a kulonbseg a wharfedale vardus 250-es es a 300-as frontok kozott?
Mi a velemenyetek a markarol es a 300-asrol? Foleg mozira es rap zenere hasznalnam!
Az 5.1-re 150.000Ft-ot tudnek kiadni kb., az erositore pedig 60.000 ft-ot!
Erositot denont, onkyot esetleg pioneer 520-at szeretnek.
A pioneerrol azt olvastam a vasarlok hozzaszolasaiban, hogy nem menti el a csatlakoztatott dolgokhoz beallitott ertekeket, sem a radioadasokat.
Eleg hihetetlen, de ezt olvastam az edigitalon!
Melyik webaruhazat ajanljatok, ahol jo aron be tudnam szerezni a cuccokat?
Bocs az ekezetert, mobilrol ment!
Udv.:Jani -
Toobee
veterán
OSD menühoz való kompozit kábelből van olyan, ami nem 3 csatis? Mivel nekem csak videó rész kellene, de nem nagyon találtam ilyet.
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Nagy eretnekség CD lejátszásra Blu-Ray lejátszót használni? Van ugyanis egy 11 éves Panasonic S75 DVD lejátszóm (jelenleg ezt használom CD lejátszásra is), s arra gondoltam, hogy egy 40-50.000Ft-os Blu-Ray lejátszóval végeztetném a CD lejátszást a jövőben, s nem hagynám meg a DVD játékost. A lejátszót egy Onkyo 608-al kötném össze.
Tudnak ezek a lejátszók valami újat mutatni a régi DVD lejátszókhoz képest CD lejátszás terén?
Tudom, hogy a mostani megoldásom sem az igazi, ha azt mondjátok, hogy rosszabb nem lenne az új rendszer, nekem részben már az is elég.
Ellenben, ha azt mondjátok, hogy szerezzek be egy CD lejátszót, s a blu ray-t a másikon nézzem, akkor az is megköszönném, de lehetőleg egy lejátszóban gondolkodnék max 60.000 forintig.
Köszönöm
-
Toobee
veterán
Na, voltam ma megint a Govillben, zsugorcsövet vettem, mert a hétvégére minden meglesz a tápkábelhez. Nem is tudom miért, de rákérdeztem, és volt raktáron 2,5-es szilikon szigetelésű kábel, hoztam is 2*1,5m-ert, meg akkor már rákérdeztem a 4-esre is. Azt mondták, hogy most nincs, de hoznak pár napon belül, úgyhogy abból is rendeltem 3 métert. Kíváncsi leszek a különbségekre. Így hirtelen lesz most egy 1,5-es 2,5-es és egy 4-es. Dugók meg IEC ugyanaz lesz.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Szabikaa20 #929 üzenetére
Miért ne lenne a 1612-es Denonon USB?
-
Szabikaa20
őstag
Köszi!Ez egy sokkal kielégítőb válasz volt!Most annyi pénzem nincs,hogy 300k ig hangfalakat vegyek,de akkor veszek csak 150k körül két frontot és majd idővel hozzá a többi hangszóró....Vagy inkább célozzam meg a 1612-est?Bár azon nincs USB és főleg azmiatt is kéne...
-
Tamoo
nagyúr
-
BBéci
legenda
Tudtommal a Lupusnak csak analóg kimenetei vannak, ezért a digitális kiesik. Viszont meglehetősen viccesnek tartom a 60000 forintos DAC-ot egy hasonló árú házimozis géphez kötni.
(#926) Szabikaa20
Brutálisan hatalmas a választék, nincs értelme felsorolni a 300000 forint körüli összegért kapható 5.0 szetteket. -
Tamoo
nagyúr
Elméletileg mi nyújt jobb hangminőséget?
Hivox lupus c mk2 + Pio vsx-421 analóg bemenet, vagy ha egyből vsx-421 digit bemenetre dugom a cuccot? (persze majd ki is próbálom ha meglesznek a kábelek) -
BBéci
legenda
válasz
knorbi77 #923 üzenetére
Igazából a Diamond meglehetősen szerény képességű sorozat, ahhoz megfelel a házon belüli szubláda is, de az előző mondatomban megfogalmazottakat fenntartom, nem tartoznak az általam ajánlott termékek közé.
Sajnos azt sem merném állítani, hogy egymáshoz terezték őket. Amióta kínai a cég, összelapátolást emlegetnék inkább, mint megfontolt, szakszerű tervezést. -
knorbi77
tag
Neharagudj, azthittem rossz "szájízzel" mondtad. Igazából nem azért szeretnék olyat mert olyan jó lenne, hanem azért mert Diamond 8.4-es szettem van WH-20as center+surround-okkal és a WH-210-es subot gyakorlatilag ezekhez tervezték, dizájnban abszolút a képbe illene. És bízom a wharfiban.
-
knorbi77
tag
Valaki tud esetleg olyan helyet, ahol valamilyen oknál fogva még van a hátsó, sötét raktár eldugott sarkában egy Wharfedale WH-210 sub?
Csak azért kérdezem mert megnéztem rengeteg oldalt, és ti biztos tudtok jóval többet itt M.O.-n.
-
gorbep
senior tag
-
gorbep
senior tag
Tisztelt Fórumtársak!
Van valakinek tapasztalata Polk VM 10-es hangkeltővel? Tudom nem túl gyakori...
Meg lehet valahol ilyet hallgatni? Háttér sugárzónak szánnám, mivel méretben pont megfelelő lenne. (Csak kicsit borsos az ára) De ha hosszú távra is megfelelne elgondolkoznék rajta.....
Előre is köszönöm az észrevételeket!
-
Patice
nagyúr
-
Bódi Erik
csendes tag
Köszi, de szerintem elég lesz most a házimozi is.
Én valahol luxusnak tartok 2 komoly rendszert tartani, ezért egy jó házimozi is megteszi.
A blu-ray-ben van dac, meg az erősítőben is, kell közé egy harmadik is?
Vagy ez csak akkor kell ha nem elégszem meg a beépítettek hangjával?Köszönöm hogy segítesz.
-
Patice
nagyúr
válasz
Bódi Erik #905 üzenetére
Házimozi rendszeren akarsz CD-t hallgatni? Lehet, de mozihoz mozirendszer, zenéhez sztereó inkább.
Egy blu-ray lejátszó fogja kezelni a CD-t, de akkor ajánlanám egy DAC beszerzését is a rendszerbe (akár később), mert az alap blu-ray lejátszók alap hanggal is bírnak. A legtöbb lejátszón van digitális kimenet, azt érdemes használni. Ide köthető egy DAC. A minőség miatt.
-
Bódi Erik
csendes tag
Mert csak abból indultam ki, ha van az erősítőben "anyag" attól nem kell félni, viszont ha kezdésből veszek egy gyengébb erősítőt, akkor azt cserélgethetem, míg el nem érem azt a hangot, ami már megfelel.
Továbbá erősítőhőz könnyebb hangfalat választani mint fordítva, nem?Kábelekre én is kb 50 ezerre gondoltam.
Milyen forrást javasolsz? Cd vagy inkább blu ray és az játssza mindkettőt?
-
Patice
nagyúr
válasz
rayoliviero #896 üzenetére
Jól van beállítva most a rendszered.
Ha az erősítőn 90 a mélyládán meg 85, akkor köztük lévő sáv kiesik. Nem nagy veszteség, de mégis csak elvész.
-
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #901 üzenetére
...és annál már csak egy: a felvétel, keverés minősége
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Windows 11
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- OpenWRT topic
- Titan Quest II
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest