Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dhcodoki
senior tag
Ismerek egy céget akik megcsinálták panelba a szobát. Asszem 5 misi volt, de ebbe benne van a technika is. A szigetelés és akusztikai rész, majdnem elérte a felét. Persze ennél olcsóbban is ki lehet hozni. (meg drágábban is) De minimum a nagyszoba (~5m*3,5m) lenne illő hozzá. Amiből az előtétfalak elvennének jó pár centit.
-
Ed Parker
nagyúr
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #294 üzenetére
Mondjuk akkor egy Dali Concept szetten meg mondjuk egy nagyobb Yamahán is hallható lenne?
Vagy ugye a fentebb említett két Onkyo-n.
Meg ez a szett így már elég lenne az én igényeimnek, egy panelba
Szerintetek arra mennyi az esély mondjuk, hogy egy panelban/társasházban kiépíteni egy külön moziszobát? Lehet annyira szigetelni? Vagy ez a No Chances kategória már? -
ginola
addikt
JM Lab COBALT 5.1-ot hallott innen vki?
A Dali Ikon 6-hoz képest hol helyezkedik el? -
vasii
senior tag
Hello,
Onkyo SR508-on lehet olyat allitani, hogy a kepet atengedje hdmin a tvre, de a hang masik forrasbol szoljon? Tehat konkretan az xbox kepet tolja at a game inputrol es a zene meg a PC inputrol szoljon?
-
Relaxing
tag
Sziasztok,
Mondnátok egy erősítő rangsort mondjuk a középszint alján valahol? 5.1 elég!
Thx
-
spiky03
veterán
Persze gondolom csak a hozzájuk illő hangfalakon?
Más:
Szerintetek egy center cserével javulna a hangzásom? Persze az nem ugyanabból a családból származna, mint ami most van, mert azt veszem észre, hogy vannak olyan filmek, ahol a beszéd halk.
pl esténként -40 v - 35ön nézek filmet, viszont vannak olyan filmek ahol ezt -30ig is fel kell tekerni.
Center cserével kiküszöbölhető ez? -
Arnee01
csendes tag
Hol kezdődik az a szint (erősítőben), ahol már "előbújnak" a valóban HD hangok?
-
Patice
nagyúr
A sötét színeket gondolom abból a megfontolásból választotta, hogy a szoba falairól minél kevesebb fény verődjön vissza. Így sokkal kevesebb a zavaró hatás, optimális körülményeket teremt a vetítéshez.
A vetítővászon visszaveri a fényt, de nem csak azt, ami a vetítőből jön, hanem ami a környezetből származik. Persze a más más szögekből érkező fényeket másmilyen hatékonysággal.
-
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #279 üzenetére
Hát igen.
Nem mindig a nagy a jobb ugyebár -
ZolikaE46
senior tag
Valaki mondja meg nekem légy szíves, hogy az Egreat R6C-nél van 3db rca egy jobb bal hang kimenet és video kimenet. Amihez az van írva, hogy composite... Na most elvileg azt lehet használni coax-nak is vagy az csak video kimenet simán?
-
Lac-coo
őstag
válasz
Szabikaa20 #251 üzenetére
Amúgy mit tippelsz, a nagyobbik panel ( 250/500) hozza úgy ahogy torzításmentesen a kb 200 wattot? Te mit tapasztaltál, nem kattog a hangsugárzó nagy teljesítményen ?
-
spiky03
veterán
EZ azért már durva.
De biztos jól szólhat. -
Tamoo
nagyúr
Koax-ból 4m mennyire gáz?
-
Patice
nagyúr
válasz
Ed Parker #263 üzenetére
Átmegy persze.
Az az értelme, hogy Arnee01 fórumtársunknak olyan erősítője van, amin csak 2 HDMI bemenet van, ebből az egyikre a PC megy, a másikra XBox.
A két másik dolog amit rá szeretne kötni a TV-re/erősítőre: egy DVD játékos + médialejátszó.
Amúgy most elgondolkodtam kicsit.
Ha a HDMI képességeit maximálisan ki akarod használni, akkor talán így lenne a legjobb:
PC: HDMI-vel erősítőbe. (Mert lehetnek HD hangok)
Xbox: HDMI-vel TV-be, optikain a hangot erősítőbe. (Mert nem hiszem hogy lennének HD hangok, vagy igen?)
DVD: Ahogy már írtam, a képminőség miatt HDMI-vel a TV-be, optikain a hang az erősítőbe. (HD hangok nem lesznek.)
Médialejátszó: HDMI-vel az erősítőbe, mert lehetnek HD hangok.
Így ha jól számolom az erősítőn ki lesz használva mindkét HDMI (PC + médiajátékos), és két optikai.
A TV-n van 4 HDMI bemenet (megnéztem 3 hátul + 1 oldalt), ebből lesz használva 3 (Xbox, DVD, és egy az erősítőből.) Az oldalsó meg jó ha van, mert esetleg más is ráköthető még.
Az erősítőn pont marad még egy koaxiális digitális bemenet. Erre lehet kötni még a TV koax kimenetét is, ahogy Sanci38 javasolta, ha pl. a TV beépített médialejátszóját is használni akarod. (Megnéztem, ezen a TV-n a digitális kimenet nem optikai, hanem koaxiális.)
Így az erősítő összes digit csatlakozása fel van használva már.
-
Arnee01
csendes tag
Ja igen, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe...
Koax vagy optika amúgy mindegy? Meg gondolom nyilván jobb ha forrásból erősítőbe közvetlenül, mint TV-n "átfuttatni" (tv-be hdmi, onnan optikus erősítőbe, bár ugye ez így-is-úgy-is lesz).Egyébként köszi a segítséget, megvilágosodtam, nem is a világvége ha nincs egy erősítőn megfelelő mennyiségű (akár nulla) hdmi. TV-be mehet minden forrásról a hdmi, erősítőbe meg optika vagy koax, és csókolom (kivétel ugye a nagyon HD hangok, amik 1.hsz. alapján csak hdmi-n mennek ha jól értelmezem).
helyesírás javítva
-
Lac-coo
őstag
válasz
Szabikaa20 #251 üzenetére
Köszi !
Jelenleg egy pici Pioneer S21W mélyládából szedtem k iaz erősítő modult, csináltam egy atomstabil 25 mm falvastagságú mdf ládát, egy Krüger&Matz KM380T11 15" hangszóróval, nagy bajom nincs vele, szép precízen, telten szól, de az ultragagyi erősítőmodul nagyobb hangerőnél igencsak torzít, kellene egy erősebb ...
-
Hali!
Köszi mindenkinek, aki írt a zenékkel kapcsolatban!
Üdv!
-
axwel18
senior tag
válasz
bajnokpityu #248 üzenetére
Ismerősömnél. Boltba még nem láttam ilyeneket.
-
Patice
nagyúr
válasz
johnny82 #181 üzenetére
Zenék, előadók, válogatások amit, akiket szeretek hallgatni:
Enigma
Vangelis
Enya
Café Del Mar válogatások
Buddha Bar válogatásalbumok
Jean-Michelle Jarre
Blank&Jones - Relax válogatásai
Acoustic Alchemy
Etta James
Parfüm filmzenéje
John Mayer - Live In Los Angeles 2008
Michael Bublé
Seal
Spyro Gyra
Váczi Eszter Quartet - Vissza Hozzád (2008)
Yonderboi
Dream Dance válogatás-sorozat (csak mert anno ezeken kezdtem)
Hed Kandi Records szinte összes válogatásalbuma (house, deep house)
Zero 7
Mo-Shic
Late Night Alumni - Empty Streets (2006)
Pendulum
Kirsty Hawkshaw - Meta-Message (2005)(Azokat próbáltam kihagyni, amiket előttem is említettek. Azokból én is sokat ismerek)
-
ricsik
őstag
Minden tekintetben jobb lesz az alaprajz alapján. Mind a szoba kinézetét illetően, mind a HM hangzást és képet illetően. A mostaninál 5 méterre az 50 colos plazma is bolha, ráadásul a hangfalak elhelyezése sem írnak le a hallgatót középpontnak tekintett körívet. Érdemes a hangfal elhelyezésénél számolni a centiket, nekem bevált.
-
Szabikaa20
őstag
Hát mit szeretnél tudni róla?Megvagyok vele elégedve!Bőven van benne szufla,gyengébb is elég lenne!
Egyébként ilyen hagszórót hajtok vele Monacor SPH-250CTC.Ez 2x8Ohm 2x100W RMS,de nekem 1x4Ohm,1x200W-ra van bekötve!Mivel az erősítő is 130W RMS 4Ohm-on!
Egy pár kép...A reflexcsövet holnap szerelem bele,de már így is jól szól!Hát hallani kéne így nehéz...
[Kép1]
[Kép2]
Kép3
Kép4 -
spiky03
veterán
-
axwel18
senior tag
válasz
bajnokpityu #244 üzenetére
Futólag igen. Korrekt hangfalak. Kidolgozásra jónak tűnt nekem hangra is elég jó volt. De csak kb 5 percig láttam hallottam.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #244 üzenetére
Ez abszolút jogos kérdés!
Mivel én nem hallottam, nem nyilatkozom róla. -
t-bali3
senior tag
Nem kérdeztem, miután a G30 pl a szórólapon is rajta van szerintem nem.
-
axwel18
senior tag
válasz
lehasznalo #235 üzenetére
Akkor szerintem ezzel járnál legjobban tudom kicsit túlzás lenne a hangfalaidhoz de ennyiért best buy szerintem.
-
axwel18
senior tag
válasz
lehasznalo #233 üzenetére
Film vagy zene lenne az elsődleges ?
-
lehasznalo
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Házimozi erősítő vétel előtt állok.
A következő szetthez szeretnék egy erősítőt Rubicon RP 16.
[link]
A cél 5.1-es, ha lehet "olcsón" 7.1-et ám legyen, bár még nincs meg a kellő mennyiségű hangfal hozzá. Kérdés érdemes-e 5.1 helyett 7.1-et venni.Szeretnék 100e ft. alatt maradni, ha lehet akkor 80 körül max.
A TV - Samu 6100 LED 40"
-
ZolikaE46
senior tag
hi all nincs ötletetek honnan lehetne tölteni jó minőségű zenéket illetve házimozi tesztelőket dts meg hasonlóakat.
Jó lenne esetleg ha tudnátok adni zene címet ami nagyon sok hangszeres illetve házi mozi tesztelőt ami körbe járja a hangszókat meg van benne basszus. Youtubon elég rossz minőségű minden... de esetleg ha ott is van valami jó minőségű meghallgatnám előre is köszönöm!
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
A Saturnban most olyan "akció" van, hogy behozol egy (szerintem akármilyen) elektronikai kütyüt és elengednek a termékek árából. Denon HM erősítők vannak nagyon jó áron 1912-től lefelé (1912 140e Ft), valamint a Dali Concept hangfalak és a H/K erősítők is jó áron futnak (H/K 460 azt hiszem pl 170 e Ft).
Én az Aréna Plazában néztem körbe.
Bár csak érintőlegesen tartoznak ide a Tv-k is jó áron mennek PS51D550 - 210 e Ft; Pana 42" G30 160 e Ft körül.Jah és ez nem egy fizetett reklám
-
Lac-coo
őstag
Szabikaa20, és hogy szuperál ez az olcsó subpanel? Talán mégis sikerül szereznem egyet a nagyobbikból ...
-
MaTTeS
senior tag
Gyorsan megrajzoltam hogyan fogom átvariálni a szobát.
Jelenleg így néz ki: [link]
Ilyen lesz: [link]A mostani több sebből vérzik, az új elrendezés sokkal jobb lesz szerintem. A bal frontnál lévő sarokba kellene valamilyen lombos, sötétség és páratűrő növényt vennem majd.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
-
bajnokpityu
félisten
ez a musiland mennyibe kerül?
igy a felhasznált dolgok,meg tudás alapján nem lehet egy kategória a kinainkkal.2-3szorosába kéne kerüljön.a kis pocketDAC egy elég érdekes szerzet volt.igy utólag nem is tudom,hogyan tetted fel a kérdést fapacinak,hogy létezik,h legyőzte a zerot?
a pocketdac egy rohadt trükkös kapcsolású,de elavult nos dac.sem felbontása,sem sávszéle nincs,de olyan lelkesen zenélt,h ihaj.akksiról meg főleg.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #213 üzenetére
Kábelezés a ludas szerintem is, de a forrás oldalon. Nincs szakavatott tapasztalt fülem, de szerintem sok a zaj.
(#217) Dorian: Igen néztem azt, csak nem tudtam milyen minőséget képvisel. Ezek szerint nekem elég lehet.
Újban még ezt találtam így hirtelen [link], de nem tudom ez is milyen lehet, bár talán nincs is koax bemenete. -
Tamoo
nagyúr
Jungson sztereó erősítő bekötve, hangminőség javulás zene alatt vsx-421hez képest... szerintem semmi... ez így elég gáz
Valószínűleg muszáj lesz DAC-ot vennem, csak ez lehet a baj gondolom. Nem érzem "tisztának" a hangot 3méter jack-rca kábel után....pedig reménykedtem, hátha jó lesz... Viszont már így is fáj amennyit ráköltöttem, még egy DAC is.
-
MaTTeS
senior tag
Kalkbrennert én is szeretem. Az ő zenéit subbal megtámogatva szoktam hallgatni. Olyankor zúzósabb/partizósabb kedvemben vagyok
Más: eldöntöttem, hogy hétvégén teljesen átrendezem a szobát. Így végre a sub elkerül a sarokból, a hátsókat is normálisan el tudom majd helyezni, a frontokat/subot 90 centire el tudom húzni a faltól anélkül, hogy zavarna ,és minimum 1.5-2m-re lesznek a hangszórók a sarkoktól.. Később rakok fel vázlatot hogyan képzelem el a dolgot.
Nem tudom gond-e az ablaknak, ha arra néznek a hangszórók. Lesz előtte vastag sötétítő függöny, szóval akusztikailag nem lesz problémásabb mint a mostani csupasz fal. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
xtremetuning #198 üzenetére
Azaz, blu-ray DTS HD MASTER, tetszik nagyon.
Na majd meghallgatom milyen sztereó rendszeren.
Én még ezekkel kiegészíteném a listát:
Fleetwood Mac
EaglesTátrai Tibor:Latin
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- PlayStation 5
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra