Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
n.dani
tag
Az akciós, 42e Ft-os árát szerintem megéri, ha ragaszkodsz a garanciás új készülékhez illetve a H/K-hoz.
Ha nem, akkor az expressz.hu-n van egy szép állapotban lévő Denon DCD-1400-as 25e Ft-ért, illetve egy Rotel RCD-8658X 37e Ft-ért. Ezek jó vételek szerintem.
"...bármiből épülhetsz a föld egy iskola, istenből van minden ezért nincs nyoma..."
-
knorbi77
tag
Na, kipróbáltam, és beállítottam mindent(minden speaker small, 80hz vágás, 100hz sub hátulján, és mélyhangok csak subnak ( sw mode : normal ), plusz a hangfalak hangerejét is állítgattam), és flac zenét hallgatok, úgy szól a cucc, ahogy az 5 éve alatt sosem hallotam Meg végre az új sub is úgy szól, ahogy eddig akartam hogy szóljon.
Köszi mindenkinek a segítséget!
BBéci-nek külön köszi![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sanyi0629 #3192 üzenetére
Ajánlott olvasmány a thx.com! Ott pontosan leírják, ábrák mutatják a hangdobozok elhelyezését.
(#3187) knorbi77
Igen. A mélyláda frekvenciaváltója magasabb állásban legyen, mint ami az erősítőn be van állítva. Ha van LFE bemenet a szubládán, akkor ne használj Y-t!(#3189) rajzol01
Szerintem nálad is, a 17 centis hangszórók miatt, érdemes a 80 hertzet választani.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sanyi0629
csendes tag
A JBL ES90 5.0 szettjében ES20 helyett tudnék ES30at venni jó áron. A problémám csak az, hogy ez már méretben kicsit nagyobb. 5.1 rendszernél a surroundok elhelyezése mennyire variálható? Azoknak balra és jobbra egyenesen, fül magasságban kell lenniük, vagy lehetnek magasabban (2,5m) a hallhatóra irányozva, esetleg lehetnek-e oldal irány helyett a hátam mögött 60 fokban, magasan, a fülem felé irányítva. Az utolsó verzió lenne a legjobb, mert ott nem zavarja a szoba összképét.
Köszi!Ui: Áruházi, hifi szoba kiállított darabokkal szoktak problémák lenni, vagy remélhetőleg nem engedték tekergetni a vevnek a potmétertt?
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Sziasztok,
van valakinek Rega Mira 3 erősítője? Sok jót olvastam róla és nagyon kíváncsi lennék a hangjára elő meghallgatás során
-
BBéci
legenda
válasz knorbi77 #3184 üzenetére
A nagy álló frontok (JBL ES 90) megkaphatják akár 40 hertzig is a mélyhangokat, de a .1 (LFE) csatorna jeleiből semmit! Az a mélyládára tartozik.
Ettől függetlenül, ha jóféle, erőteljes szubláda van a rendszerben, érdemes betartani a THX ajánlás 80 hertzes vágását.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
knorbi77
tag
Akkor összefoglalva, még úgy is hogy álló 3utas frontjaim vannak, érdemes small-ra állítani mindent, vágni 80hz-en, és lfe+main helyett csak subra küldeni(normal) a mélyhangokat?
-
Dorian
félisten
Nálam pl. small-ra van állítva minden. (régen próbálgattam a large-small beállításokat, már nem emlékszem, miért döntöttem így) Frontok Hz, többi 60Hz. A maradékot meg intézi a sub.
Ismerősnél (Onkyo508 + Mission mv) viszont a frontokat large-ra kellett állítani, hogy kicsit több mély legyen, mert az mv sub nem áll a helyzet magaslatán.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz rajzol01 #3177 üzenetére
Attól függ, hogyan viszonyul egymáshoz a tévé beépített lejátszójának és a külsőnek a minősége, tudása. A tévékben lévőnél egy Asus O!Play, AC Ryan, WD TV biztosan jobb, Egreatot még nem hasonlítottam. A Dunékről, a legolcsóbb TV-101-ről sincs értelme beszélni, azok az említetteket is verik. A Popcornok szintén.
(#3178) Tamoo
Sokan benyomják a loudness gombot és a bass/treble-t s maxra tekerik, úgy hallgatnak zenét, az tetszik nekik.
A Mission MV Pio 421-hez való.
A bass management hány hertzre van állítva?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Értem mit mondasz, és biztos igazad is van, de ha jobban tetszik...
próbálgattam pl. tegnap a Valkűr kezdő jeleneténél amikor megtámadják a tábort. Ha 80Hz-en vágok és csak a szubra megy a mély a géppuska hangja éles/közép, semmi "izgalmas", inkább bántó.... amikor a mélyet ráküldtem a frontokra is, akkor pedig durván jól szólt, a géppuskahang is megkapta a mélyet. Nem tudom, hogy a hangmérnök is így gondolta-e.
Pio-nál pl. ez a beállítás nem tetszett, az elvérzett, de a H/K-nál sokkal jobb.Próbálgatni fogom még az általad írt beállítást is, hátha meghallom benne a "jót".
-
rajzol01
tag
Számít az valamit a hangminőségben ha egy normál (nem hd) DTS vagy DD hangsávot, nem a TV-n optikai kábelen keresztül hallgatok, hanem médialejátszóval+hdmi-vel ?
-
Patice
nagyúr
Valamelyik nagy gyártónak eszébe juthatna külön médialejátszó processzort építeni a TV-kbe. Ha ezt megspékelnék egy vinyó rackkel és akár blu-ray futóművel, akkor egész komoly képességekkel bírna egy ilyen készülék.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz Viper26 #3168 üzenetére
Azt fel sem merült bennem, hogy a tévé beépített lejátszóját használja valaki zenéhez.
(#3155) Tamoo
Az LFE + MAIN, vagy L/R a lehető legidiótább beállítások egyike. Egy darabig én is rongáltam vele az ízlésemet, hallásomat. Éppen az a lényeg, hogy a szubtartománytól megszabadítsuk a frontsugárzókat, azért vágunk 60-80 hertzen. Te azzal olyat is ráküldesz szegény 16 centis membránokra, ami egy 25-ösnek is megterhelő.
Meg kell különböztetni a filmek 5.0 hangjában lévő mélytartományt a .1 LFE szubbasszusaitól! Mivel diszkrét csatorna, az erősítő is külön kezeli. Rákeverni a frontokra botorság. Te a Missionok szerény mélyeit próbálod azzal turbózni, ami szerencsétleneket hazavágja, még a középtartományát, annak (viszonylagos) tisztaságát is elrontja.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy őszinte legyek. Majd még próbálgatom.
Ha off-ról raktam low-ra, minta dinamikusabb lett volna (nem tudom ez-e a megfelelő szó rá), de az is lehet hogy csak valamennyit színezett a hangon és nekem tűnt úgy. Ha tovább kapcsoltam medium vagy high állásba, akkor "visszavett" a cucc elég erősen.(#3165) Patice: Ja bocs, tényleg!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #3151 üzenetére
Méretre kicsi, az álló hangsugárzókhoz képest.
Mozihoz szerintem minden képen small, sztereó zenéhez meg large, ha ezek a frontjaid.
Alacsonyabb hangerőn elmegy large beállításon is mozinál, de nagyobb hangerőnél már bizony szenvedhet a mélyek leadásától.
Small beállításnál is lehet játszani a vágási ferivel.
-
Peak
addikt
Én konkrétan aktivan használom a Dolby Volume szolgáltatást az esti filmezésekhez, mikor már asszony nyugovóra tért. Mindig HIGHon használom, szuper kis feature, de még nem csináltam hasonlitgatást a módok között. Nem lehet, hogy csak "szubjektiv hallás-becsapás" van a háttérben?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #3151 üzenetére
pontosan igy van.
én is Small-nak használom mind a 4et és csak a frontok kapnak teljes tartományt.ettől függetlenül egyszer kipróbáltam őket frontnak sima stereo forrásból... csak szuperlativuszokban tudok beszélni erről a közepes méretű "bookshelf" hangfalról!!!
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Ed Parker #3157 üzenetére
Patice hsz-a alapján ha large-ra van állítva nem számít a vágásiferi. Én arra lennék kíváncsi, hogy ez általában minden erősítőnél így van?
(#3156) ricsik: Ja! Lesznek most tavasszal valószínűleg bőven kiadások az autóra (kuplung, fékek, korrózióvédelem meg még kitudja), de utána ha minden jól megy ráfekszek a hangfal témára... addig remélhetőleg el tudok menni pár helyre hallgatózni is.
H/K tulajok! Dolby Volume-t van aki használja? Nekem a low beállítás dinamikusabbnak tűnt a kikapcsolt állapothoz képest. Lehetséges ez?
Illetve legalul van ugyanott a menüben, most nem emlékszem a nevére valamilyen EZ vagy ES EQ On/Off az konkrétan mire jó?[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Még csak próbálgattam a beállításokat, lényegesen több van a piohoz képest.
Kövezzetek meg, de nekem még a mély is jobban tetszik ha larga-ra állítom a frontokat és a szubot is LFE+L/R-ra (bár ez utóbbi lehet rossz húzás). Úgy látszik a mélyből a sok soha nem elég EQ beállításokat próbálgattam még, engem nem biztos, hogy zavar, ha színesebb lesz a hangkép. Valószínűleg csak a hangfalak hibáit/hiányosságait próbálom elfedni ezekkel a beállításokkal, de a lényeg, hogy nekem így élvezhetőbbnek tűnik.Zenére meg ott a JungSon.
Elég érdekes most az 5.0/erősítő ár arányom
[ Szerkesztve ]
-
-
Sala76
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről Harman - Kardon HD980 cd lejátszóról?
Üdv -
Stubi28
tag
Ma megjött végre a Samu BD C-5300-as BD player.
Sajna nem sok időm volt próbálgatni de azért átnyálaztam amit lehetett.
Gyári TF1-Apocalipto-300 BD lemezekkel, PCM-re állítva, még a gyengébb minöségű optikai kábellal is valami döbbenet mind a hang mind a kép.
Lemezről, usbről szinte mindenevő, egyedül a flac támogatását hiányolom.
Jelenleg csak ajánlani tudom, de majd a hét végén lesz nagyobb teszt.
Egyedül talán a sony játékosomhoz képest kicsivel hangosabb mechanikát tudom negatívként felhozni. -
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #3134 üzenetére
Small = vágási frekvencia aktív, ott vág, amire beállítottad.
Large = nincs vágás, a hangfal megkapja a teljes frekvencia tartományt
Persze hogy befolyásolja a hangot, hiszen az a dolga. Ha egy nagy álló hangsugárzót small beállítással használsz, akkor a vágási freki alatt nem sugároz. Vékonyabb hangja lesz, mintha sokkal kisebb doboz lenne.
Kisebb doboz esetén pedig a vágással megszabadítod a kis membránokat a mély hangok nagy energiáitól, amit ezek a dobozok jellemzően már nem tudnak megfelelően, lineárisan visszaadni, így kevésbé fognak torzítani és a nagy dinamika különbségeket is fogják tudni kezelni pontosan egy jól összehangolt mélynyomóval együtt.
-
rick009
tag
erősítő vásárlásnál mire kell odafigyelni!? szól minden csatorna és ennyi!?
-
drkotász
csendes tag
válasz nobeige #3137 üzenetére
Lehet , hogy igazad van , csak szakavatott emberek véleményét szeretném megtudni, mert nem akarok abba a hibába esni , hogy ha most veszek egy BD lejátszót , akkor már legalább olyant vegyek , ami azon kívül , hogy dekódolja (szinte már nem is kapni dekóder nélkülit ,ráadásul ahogy BBéci is mondja lényeges minőségi különbség van dekóder és dekóder között is) pl. a DTS HD-t , nem csak a 1510 Kbps DTS core -t szeretném hallgatni. Ha ehhez kizárólag sokcsatornás analóg jelátvitellel jutok , akkor próbálok ilyen BD játékost venni , hiszen nem akarom a régi , de hibátlan erősítőmet lecserélni. Ott vagyok teljesen bizonytalan ,amikor mondjátok , hogy HDMI-n is át lehet a dekódolt PCM jelet küldeni az erősítőnek , és az is nagy formátumú audio lesz , nem sima DTS.
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
sanyi0629
csendes tag
Sziasztok!
A Pioneer VSX-819H-m mellé úgy néz ki, holnap sikerül megvenne a JBL ES80 szettet. A Dali concept 6-on gondolkodtam még, de ezt nem tudtam meghallgatni. Sok rock zenére, kevesebb finom zenére, meg kb40% mozizásra tervezem a hangdobozokat, nem nyúlok nagyon mellé az ES szérival? Az ES80 helyett megére azt a sok pluszt árban az ES90 25-35m2-re? Surroundnak az ES20 helyett javasolt lehet az ES30?
-
Ed Parker
nagyúr
Ez egyébként egy faramuci helyzet, mert vannak albumok, amit az Istenért sem tudok lemezen megvenni, még a torrent utcai kedvenc áruházamban sem, ilyenkor marad az iTunes és az empéhárom
Pedig az epöl megtehetné hogy picit drágábban lossless formátumban is adhatná a zenéket.
A 160gb iPod igazán elbírja. -
Ed Parker
nagyúr
válasz knorbi77 #3140 üzenetére
Az mp3 "minősége" függ a forrástól nagyban, ha az jó volt még akár "jól" is szólhat, de ha már tömörítettet akkor inkább flac. Sokkal jobb hangja van.
Az iTunes-rol vettem már sok albumot,pl: Chris Bottit ami meglepően jol szol cd-re irva. A letöltött album 256kbps-es.Próbáld ki a spotify-t, nekem a külső dac egész jóra felkonvertálja, rengeteg jó album van fent.
-
BBéci
legenda
válasz knorbi77 #3140 üzenetére
Már sokszor leírtam, hogy számomra, és erről minden igényes zenehallgató hasonlóan vélekedik, az empéhárom élvezhetetlen vacak. Vallatni lehetne vele.
Veszteségmentes tömörítésű zenéket, FLAC, APE, keress, gyűjts!
Mentségedül szolgál, hogy rájöttél, mennyire silány, ezért fogalmaztam finomabban a szokásosnál. Már az empéhárom emlegetése kiveri nálam a biztosítékot.[ Szerkesztve ]
-
knorbi77
tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e valamilyen megoldást arra, hogy mp3 zenéket hallgatok ps3-ról optikai átvitellel a hangrendszeremen, oké. Viszont miután megnéztem pár filmet Dolby Digital hanggal, valamint pár klipet ugyanígy, rájöttem hogy az mp3 zenék sokkal-sokkal rosszabbul szólnak(szellősebben, nem olyan szobabetöltő, fülbemászó hangokkal) mint az előbb említett anyagok. Nyilván az mp3 azok körében akik jó minőségű zenét hallgatnak, nem létezik, ezért kérném a tanácsotokat, mp3-ban is vannak jó minőségű zenék, vagy más formátumot kéne választanom mindenképpen? Azt tudom hogy a bitrátát is kell figyelni, de nekem még a 360 kb/s zenék sem jönnek be annyira. A zenéket direct módban hallgatom, esetleg más hangmódban jobb lenne? Vagy az ilyen mp3 számok "javíthatatlanok?" Aki már vásárolt az ITunes-ban, ott esetleg vannak jobb minőségben/formátumban elérhető zenék? Mert akkor rászoknék az onnan való vásárlásra, legalábbis a kedvenc zenéimet megvenném onnan. Mivel House/RnB zenéket hallgatok, ezért leginkább onnan tudnám beszerezni őket, gondolom én. Előre is köszi minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz drkotász #3132 üzenetére
A BD játszó által PCM-re dekódolt HD hang tökéletesen megfelelő jel a Yamahád részére.
Szerintem ott vagy egy kicsit elbizonytalanodva, hogy túlmisztifikálod a HD hangot.
Az semmi egyéb, mint az eredeti PCM hang "bezippelve", amit ha kibont egy dekóder (ami akár a lejátszóban, akár az erősítőben is lehet), visszakapod az eredeti PCM jelet.Ezt az eredeti (kicsomagolt) PCM jelet venni tudja az erősítőd. Nem kell erőltetni az analóg kábelezést.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz drkotász #3132 üzenetére
Ha át is menne rajta, az erősítő számára értelmezhetetlen lenne, meg sem mukkanna. Sokcsatornás PCM-et küldhetsz rá, azt szeretni fogja. Az OPPO-95 dekódere annyira szuper, hogy ezt alkalmaztam, pedig az Arcam AVR400 HD-képes.
-
Peak
addikt
válasz Viper26 #3129 üzenetére
a Dolby Volume azt csinálja, hogy behúzza egy szintre a forrás dinamikáját. lehet hogy ugyan az mint az az éjjeli funkció vagy EQ vagy micsoda. erősítője válogatja, hogy tudja vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
drkotász
csendes tag
BBéci> A Yamaha erősítőmre dekóderes BD lejátszót kötök rá akkor sem megy át a TrueHD/DTS HD MA hangformátum az 5 éves AVR HDMI 1.2a tip. aljzatán ,nem ? tehát mindenképp többcsatornás analóg kimenetes lejátszót kell vennem , aminek az 5.1 analóg kimeneteit RCA-val összekötöm az erősítő többcsatornás analóg bemenetével, ami így már megfelelő lenne erősítőcsere nélkül a nagy felbontású HD hangok teljes megjelenítéséhez?
Mi a véleményed ? -
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #3118 üzenetére
Többször belinkeltem a JBL Synthesis Array rendszer honlapját és a róla írt cikkemet. Az 1400-as frontok mélysugárzója 35 centis, lineáris 30-32 hertzig, mégis 80-on vágják és úgy szól jól. Lehet kísérletezni, egyéni elképzeléseket megvalósítani, de a legtöbb belépő és alsó-középkategóriás hangdoboz megkönnyebbül, ha nem kínozzák a szubtartománnyal. A Mission MV-re ez fokozottan érvényes. Sokat kísérleztünk ilyesmivel. Ha egy 30 centis mélynyomóról, szubszonikus szűrővel levágjuk a 25 Hz alatti tartományt, sokkal tisztábban, megfogottabban fog szólni.
-
BBéci
legenda
válasz dhcodoki #3127 üzenetére
Egyetértünk, ultraszar. A padláson rohad egy pár, a hozzávaló centerrel, az első surround rendszerem részei voltak, tartozás fejében kaptam. Néhány napig tudtam elviselni, iszonyatosan gagyi még Pro Logichoz is. Kiráz a hideg, ha rágondolok.
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz Sam8888 #3122 üzenetére
Dolby Pro logic-hoz és a VHS-hez elég lehet. Bocs, de én ilyet véletlen sem vennék. Egyébként a DPL időszakba nekem volt hasonló. Csak az a félköríves kivitel. de még a nevét sem jegyeztem meg.. nagyon utáltam..
*közben olvasom, hogy 2.1-re kell, nem pedig surroundnak.. hát arra sem való..
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
a 460asomon még sosem hallottam, hogy elindult volna, pedig volt már egy 8 órás nonstop buli 7chan stereoban -15dB alatt nem volt hangerő és viszonylag zárt helyen is van
-
törölt tag
válasz Viper26 #3121 üzenetére
Erre: DTS-HD MA, audio bitrate: 3883 kbps
Egy ismerősömnek a megvétel pillanatától kezdve, addig amíg volt szerencsém meghallgatni (3 év) éjszakai üzemmódban volt az erősítője. A hifi cuccok beállításához kuka volt, ezért a "hozzáértő" és erre büszke barátnő lőtte be a rendszert.
-
Sam8888
tag
Sziasztok!
A minap szert tettem nagyon olcsón az alábbi hangfalra:
Jamo Sourround 100Semmi infot nem találtam róla a neten, valaki tudna nyilatkozni ezek minőségéről? (Még nincs nálam a cucc, ezért nem tudtam meghallgatni.)
Van egy Logitech Z-2300-am és arra gondoltam, hogy a monitorhangfalakat lecserélném erre. (Tudtommal mindegyik 8 ohm-os, a Jamo 5W-al nagyobb teljesítményű, bár inkább a hangminőség lenne a keresztmetszet...) -
Viper26
nagyúr
válasz #75912448 #3119 üzenetére
Akkor be is szerzem gyorsan, erre lesz szükségem, igaz?
English - DTS-HD MA Core 5.1 (1536 kbps)
Más:
Nézem du. a Halhatatlanokat, szól de nem az igazi...nézem a dynamic vol. éjjeli üzemmódban volt.
Egyébként olyat észrevettem, hogy néha pár mp-re halkabb lesz a hang, esetleg a dynamic EQ tehet róla?iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Tamoo
MODERÁTOR
Harmanokban (avr360 konkrétan) mikor szokott elindulni a hátsó venti? Megy most pár órája, már elég tisztességesen meleg és még semmi...
-
MaTTeS
senior tag
Nálam psw125 LFE állásba tekerve, erősítőn a front és center, sub 80Hz-en vágva.
Ne feltétlenül higgy a mérőmikrofon által bemért értékeknek, de próbáld ki melyik tetszik jobban. Nálam teljesen szétcseszte a hangképet, ezért ki is kapcsoltam az EQ-t.Beállítottam, hogy amikor zenét hallgatok automatikusan váltson át Pure Audio-ba, így kiiktatja a frekivágást. Persze akinek van otthon sztereó erősítője annak ilyennel nem kell szarakodni
-
Tamoo
MODERÁTOR
Próbálom belőni a H/K-t.
Vágási frekiket hogy lenne érdemes beállítanom? (Mission mv-8 szett + polk psw110)
Külön kell front-center-surroundra.(Bemérőmikrofont elfelejtettek küldeni majd pótolják....)
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3110 üzenetére
Kisebb hangerővel lehet átélni "megrázó" élményeket, anélkül, hogy a ház rád akarna dőlni és a szomszédok sem fognak utálni. Viszont kell hozzá pluszban egy sztereó erősítő.
(#3111) Sanci38
Igen, a N.A.F. ülőbútorainak mindegyikét felszerelik rezgetővel.
Sajnos megszünőben van a cég.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Azt gondoltam, hogy nem hülye ötlet, ha alkalmazzák.
A belinkelt oldalon jó pár rendszerben megtalálhatóak az olyan kivitelezések.
És szerinted/tetek hozzá tesz a filmekhez? Vagy mennyire hasznos?
Mert gondolom egy vagy inkább kettő jobb subbal is lehet elérni jó kis rezgéseket.
Nekem egy ilyen élményem a Világok harcánál volt, igaz, hogy moziban. Amikor jönnek a tripodok, akkor a gyomromban éreztem a mélyeket rendesen a pólus center mozijában.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #3106 üzenetére
Léteznek direkt ülőalkalmatosság aljára, vázszerkezetére erősítendő eszközök, "Bass Shaker" néven biztosan talál valami a Google. Több olyan kanapén ülve moziztam, amit effélék ráztak, nem hülye ötlet, autóhifiben is alkalmazzák.
-
Patice
nagyúr
válasz spiky03 #3106 üzenetére
Ilyen kanapéban eddig csak egyszer ültem valamikor 1998 tájékán vagy akörül az akkor nyíló Nyíregyháza Plázában. Egy Sony Pascal rendszer volt köré építve és a Sárkányszív c. film ment demóként egy 82 centis Sony 16:9-es TV-n. Régi szép idők.
(Akkoriban meghatározó élményem volt a Pascal hangzása, azóta sem hallottam többé.)
Sok értelmét nem látom, de alacsony hangerőn is lehet érzékelni a nagyon mély frekvenciákat vele.
(A további képeken szépek azok az XTZ szörnyek frontoldalon. )
[ Szerkesztve ]
-
priusz
aktív tag
A lényeg, hogy elégedett vagy vele. Ennyiért nem volt drága, bár a külsőre nekem nem tetszik, nálam a nappaliba nem nagyon maradhatna. Pláne az asszony meglátná... mehetnék hátamon a 35kg-os szörnnyel
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
spiky03
veterán
Szerintetek ezeknek van értelmük?
6. kép
Meg a butt kickereknek és társainak??
Vagy csak ánusz masszázsnak jók[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
zolaas
senior tag
Nna szóval. Első benyomás...a brutális jelzőt 2x töröltem ki. Aztán csak benn maradt 2. benyomás.... sokat finomítgattam, brutális Igazából sok minden nem maradt az asztalon ( egyenlőre egy asztal -ebédlő - alatt találtam neki búvóhelyet) Egyszóval összefoglalva - bődületesen erős. Még jó sok finomítást követel. Minden téren. Helyet kell neki találni vhol, ami nem igen lesz egyszerű. A kanapém rendesen átment masszázs fotelbe. Most baromira tetszik, de úgy érzem ehhez kicsi azért a szobám (cca25nm). Nem tudom, h megtalálom e a helyit vagy kidobja az asszony
Épp most mértem meg csak kíváncsiságból. Pont 1 ezresbe fájt minden kilója. 35 kg.A bombák földjén c. filmel tesztelem. Hál istennek nincs itthon senki
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Zanik
addikt
Belépő kategóriánál nincs sok különbség a házimozi erősítők között, érdemes hallgatózás útján eldönteni. Nekem a Denonok hangja egy kicsivel jobban tetszik (a kettő közül én azt venném), de H/K-val sincs problémám. Persze attól is függ mit kötsz rá.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Sala76
csendes tag
Sziasztok!
A két erősítő közül szerintetek (filmezésre és zenehallgatásra egyaránt) melyik a legjobb ár-érték arányban, melyiket javasolnátok?Denon AVR 1312
Harman Kardon AVR 156Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne.
Mi a különbség a két erősítő között?Sony STR-DE495 illetve STR-DE495p
köszönöm az esetleges válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest