Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
knorbi77
tag
Gondoltam kirakom hátha kell valakinek. Denon-1611 bontatlan! (nem én hirdetem)
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Most már bizonytalan vagyok mit vegyek, ez alapján talán csak rca-rca lesz a jó a hanghoz.Akkor gondolom a DVD-n 5.1 felejtős lesz.
Sanci38:Sorry, válaszként akart menni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
fenix
csendes tag
Helo mi a véleményetek erről a kábelről esetleg valakinek van vele tapasztalata, ha igen jó vagy rossz?
Inakistik Excellence 2 x 4 -
spiky03
veterán
Sajnos az asszony miatt kell a magyar hang
Én is angolul nézem, ha tehetem, meg ott nem baj annyira ha halk egy kicsit a center mert ott úgy is olvasom a szöveget
Amúgy nem minden filmnél van így, csak 1-2-nél tűnt fel.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Termi16 #1671 üzenetére
Sztem ezzel csak akkor foglalkozz, ha a 460-as sztereo hangja nem megfelelő számodra.
Jó dolog a külön sztereo, csak ugye ahhoz kezdheted elölről, cd,(DAC),erősítő,kábelek,hangfal megint egy valag pénz.
Persze ha a büdzsé engedi, akkor mindenképp.1674 Termi16: ez nem véletlen
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Tudtok valami jó belépős centert ajánlani. Mert szerintem az én kis Eltaxom nem olyan jó
Mert pl tegnap este is néztük a Silent Hillt (magyarul) és a beszéd néha olyan halk volt, hogy adni kellett rá még kakaót (pedig +9dB-ra van már állítva), a többi hangfal az meg jól szólt, az effektek rendben voltak, nem voltak hangosak.
Úgyhogy úgy érzem meg kéne próbálnom egy másik centerrel, hogy azzal milyen lesz a hatás. Mert ez így sajnos ront a filmezés élvezetéből Mert pl ah az asszony nyomja közben a chipszet, és csörög, nem hallani a beszédet
Persze az is lehet, hogy a film volt a szar, vagyis a szinkron keverés.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Viper26
nagyúr
válasz knorbi77 #1660 üzenetére
Rendben.
Nekem ma hozott a netdepo kábeleket (hangszóró, hdmi, optika), tényleg korrektek.Vasárnap végre össze tudom majd rakni a cuccot, remélem a beállítás is menni fog.
Szerinted a dvd-t akkor is köthetem az erősítőre, ha abban van külön erősítő?Hang és kép menne a Denon-ra, a gyári hangszóróit ugye nem használnám.Remélem ebből nem lehet probléma.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Termi16
őstag
válasz Szabikaa20 #1676 üzenetére
Ahogy nézem, avx-en most kelt el 4db is kb 3-4 napon belül.
Csak pont most nincs olyan, ami nekem megfelelne.Mindegy, nézelődöm még egy kicsit, aztán biztosan akad majd valami.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Toobee
veterán
Tegnap végre volt időm megnézni egy filmet, az új cuccokkal. (The Lincoln Lawyer BD25 DTS-HD: 4219 kbps, ebből ugye a DTS magot hallgattam) Sokkal pontosabb, részletesebb lett a hangja. Úgy, ahogy a mélyet is sikerült már beállítanom, de a mélyközéppel még nem vagyok kibékülve. Szerintem a Roti lesz a ludas, mert vágási frekv. nincsen, csak small, meg large. Gondolom a végfokon hiába állítgatom a vágást, vagy lehet, hogy pont az a baj, hogy ott állítom? A mélyebb frekvenciák nagyon jól szólnak, tegnap már túl sok is volt, bár ez szubjektív, mert lakótársam szerint lehetne még több is. Viszont még mindig borzasztóan zúg a végfok miatt, remélem hét végén lesz időm tápkábelt csinálni, meg beszerzek március elején egy Alces-t is, ha így se lesz jó, akkor rá kellene repülni valami végfokra, vagy egy öreg nagyvasra, amin van analóg bemenet. Esetleg tudtok most ajánlani valami jó vételt, 60 ezer ft-ig?
(#1673) Szabikaa20:
Bécsi úti MM-ben, az új JBL SCS-178 50e ft, mellé 1311 Denon 50e. Ha mindenképp új kell...Más téma: ingyen elvihető Saturnos hangfalkábel, olyanok részére, akik kis pénzből gazdálkodnak, és nagy segítség lenne nekik. Légyszíves olyanok ne keressen, akik rárepülnek minden ingyen cuccra, aztán meg rakják fel az apróra...
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Ezek szerint nem fogalmaztam pontosan!
A hangfalak már megvannak, az 5.1 teljesen készen áll.
Az biztos, hogy pár hónapon belül veszek egy komolyabb hm erősítőt is, ami egy HK 460 lesz valószínűleg. A kérdés az, hogy addig megéri-e sztereóval szórakozni, vagy nem?
Azért kérdezem, mert nincs se kedvem, se pénzem most külön kábeleket, lejátszót, dac-ot venni a sztereó cucchoz. Az biztos, hogy a HM vas lesz a rendszer motorja később, a sztereót csak és kizárólag akkor tartanám meg, ha sikerülne egy szintén HK vasat venni jó áron. Ha meg csak egy HM erősítőt veszek most, akkor azt mindenképpen eladom a későbbiekben.
Hajt a kíváncsiság a sztereó hangja miatt...2 napja eladtam az eddigi erősítőmet, azóta 1500ft-os pc-s hangfalról mennek a dolgok, hihetetlen vicces
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
THX, mindenkinek a gyors választ.
Nah majd első körben kipróbáljuk csak a maggal.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Patice
nagyúr
válasz Termi16 #1667 üzenetére
Ha viszonylag olcsón akarod megúszni a dolgokat, akkor egyáltalán nem rossz az elgondolásod, hogy veszel egy régebbi HM vasat olcsón mozizáshoz, aztán egy sztereó erősítőt a zenéhez.
Az olyan házimozi erősítők amik zenében is megállják a helyüket elég drágák, akár még használtan is. És egy eredetileg drága HM erősítőhöz nem árt ha tudásban/minőségben passzoló hangfalszettet szerez be az ember ami megint csak elég tetemes összeg lehet.
Ha megéri neked két rendszert fenntartani, akkor hajrá!
(Egyébként én is így döntöttem, de egyenlőre a sztereón dolgozom. )
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz spiky03 #1665 üzenetére
BD játékoson analóg 7.1-et fogsz találni inkább, de a válasz a kérdésedre igen.
Át fog menni a HD hang PCM-é alakítva, mert ilyenkor a dekóder a lejátszóban van.
Hogy érezhető lesz-e? Dinamikában, tisztaságban lehet. Ez nagyban függ a lejátszó beépített dekóderének minőségétől, az összekötő kábelek minőségétől, az erősítőd, a hangfalkábeleid és a hangfalaid minőségétől.
Valamennyire szerintem biztos hallható lesz a különbség. Hja és még egy tényezőt kihagytam. A film hangjának a keverésétől is függ, hogy mennyire szól jól. Egy sima DTS Core is nagyon ütős tud lenni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Termi16
őstag
válasz spiky03 #1665 üzenetére
Megoldható így a HD hangsávok lejátszása, viszont gyakorlati előnye nincsen ilyen rendszernél.
Kérdés:
Szerintetek ha 2-3 hónapra ideiglenesen vennék egy olcsóbb, 30-40000Ft-os erősítőt, hogy később megvegyem azt, amit kinéztem, akkor az sztereó legyen, vagy HM? A térhangzást tudnám nélkülözni, viszont most úgy látom, hogy a régebbi HM vasakat könnyebb továbbadni. A másik oldalról viszont, a sztereó erősítő hangja mérföldekkel jobb lehet. (Bár se dac, se megfelelő kábelek nincsenek) Erre kíváncsi lennék nagyon, de nem tudom, hogy most megéri-e ezzel "szórakozni".
-
spiky03
veterán
Egy érdekes kérdés.
Ugye mondtátok, hogy a HD hangok csak HDMI-n vagy analógon mennek át az erősítőbe, koaxon, meg optikain csak a "mag" megy át. Így ha pl lenne egy olyan BD játékosom, amin van 5.1 analóg kimenet és azt rákötném az erősítőm (RX-V365) analóg bemenetére, akkor ott szerintetek átmehet a HD hang? És a kérdés, hogy erezhető lenne a hatása? Különbözne a DD-től DTS-től?
Bocsi, ha nagyon hülyeséget kérdeztem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mhmpista
aktív tag
Hali
Wharfedale Zaldek s600 stereozáshoz szerintetek ez elég? Jók ezek arra?
-
-
bsanya
aktív tag
válasz knorbi77 #1661 üzenetére
Szerinted az Yamaha+Onkyo páros 100e megér? (tudva azt, hogy az Onkyo hangfalakról itt lebeszélnének )
"Viszonylag" kispénzből szeretném megúszni a "házimozisítást"
(tartaléknak van egy LG LH-T250SC hangfalszettem (a DVD lejátszója már megadta magát a sok mese nézésen ), annál csak jobban szól?! )
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
knorbi77
tag
-
knorbi77
tag
És ígértem mára egy beszámolót, ma voltam a Netdepo-ban, átvettem az MS carnival 7 subot az inakustik 2m Y kábellel együtt. Már alapól nagyon tetszett a doboz nagy mérete, de a minőség, ahogy csomagolták elképesztően jó, nem bontottam még ki műszaki cikket, ami ennyire gondosan lett volna becsomagolva. Azt hiszem mostantól favorit lesz nálam a Mordaunt-Short. Rászereltem a talpakat, bekötöttem, beállítgattam az erősítőt, és így első nap nagyon-nagyon tetszik, 16-18 nm a szoba, és a sub hangja fantasztikus, zenére próbáltam ki meg egy kis Battlefield 3-ra ps-en, mindkettőre nagyon jó volt, így estére hallhatóan finomodott a hangja, teljesen meg vagyok vele elégedve. Rengeteg tartalék van benne, a hangereje kevesebb, mint a felén van a hátulján, a membránnak sem kellett különösebben "megráznia" magát, hogy a szoba telítve legyen a mélyekkel, egyszóval: Tökéletes, egyelőre így érzem. Érdekes de a 65W és a 20cm-es membrán nagyon meggyőző, felülmúlja önmagát. Holnap töltök fel képeket és linkelem, átrendeztem kicsit a szobát a sub tiszteletére.
És azt még hozzátenném, hogy mindössze 1 napot vártam a subra, értesítettek, megkérdezték mikor megyek, vártak, úgyhogy ajánlom bátran a Netdepo-t én is.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz Ed Parker #1655 üzenetére
Jah igen már értem....Hát amúgy nekem bejött,de ezt lehet csak azért mondom,mert az első AV erősítőm volt!Nekem két JBL Control 5-el szólt,de azzal nagyon és szépen!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #1653 üzenetére
Hámmer bsanya forumtársunk kérdezte és neked volt,ezért elsőkézből tudnál neki válaszolni,hogy milyen?
Csa erre gondoltam.Zolika:
Abban azért komolyabb teknika van,szinte biztos hogy hasonló áron lesz mint az én pioneer-em.
Ugyanezeket tudja,csak innen tippelem.
Semmi érdeke olcsóbban adni,ha elmegy drágábban is.[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
válasz Ed Parker #1651 üzenetére
Annyit biztos nem költenék! A 220 50K környéke lesz, a 320 meg 80-90K környéke... Azt mondják. Egyedül a 320nál ez a hang formátum fog dönteni hogy megéri e azt a + 30-40K vagy nem, de ha ilyen hangformátum vagy mi ez nem lesz még egy jó ideig akkor nyilván marad a 220...
[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
válasz Szabikaa20 #1647 üzenetére
Azt úgy hívják, hogy marketing bullshit.
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Yamaha RX-V371 erősítőről illetve az Onkyo SKS-HT728 hangfal szettről? Mennyit érhet a kettő együtt illetve javasolnátok-e?
Teljesen alap dologra kellene, TV, médialejátszó, Xbox360, STB, DVD, lenne rákötve egy nagyon pici 18nm nappaliban.Köszi
SanyiXiaomi Mi 11i
-
ZolikaE46
senior tag
válasz geri788 #1645 üzenetére
Ez a leírása!
A Panasonic DMP-BDT500, DMP-BDT320, DMP-BDT220 Blu-ray 3D lejátszók főbb jellemzői:
• Full HD 3D
• Adaptive Chroma Processing képfeldolgozás
• 2D –> 3D konverzió
• 192kHz/32bit D/A konverter
• 7.1 analóg és két HDMI audiokimenet (DMP-BDT500)
• High Clarity Sound Plus és Digital Tube Sound (DMP-BDT500, DMP-BDT320)
• Pure Audio HDMI kimeneten
• LPCM/FLAC kompatibilitás
• VIERA Connect platform
• DLNA fájlelérés
• NAS médiaszerver
• Lejátszás külső merevlemezről
• Beépített WiFi
• Távirányítás okostelefonról
• Érintőpados távirányító (DMP-BDT500, DMP-BDT320)
• Multi User Mode (több felhasználós üzemmód)
• VIERA Link
• Ultragyors bekapcsolás és lemezbetöltés
• Alacsony teljesítményfelvétel(#1647) Szabikaa20: Én se tudom pontosan, de szerintem valami plusz hangformátum amit le tud játszani, de majd az okosabbak megmondják mindjárt...
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Remélem jók lesznek az új Pana játékosok.
-
ZolikaE46
senior tag
Láttam ezt a videót... nagyon komoly kis készülék azt hiszem ez most be fog törni rendesen a piacon...
Nagyon kíváncsi leszek mennyibe fognak kerülni itthon!?
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Itt is van....Ez az egyszerűbb verzió.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #1634 üzenetére
Kiváncsi vagyok mennyi lesz az ára vagy van már róla vmi info?
-
geri788
tag
Menyiért vesztegetik ezt a lejátszót??? Meg is találtam 270 eu ért.
[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
Köszi, pont olvastam ezt a cikket is! ...ha lesz valami infód róla, hogy hol lehet kapni "mármint itthon" jelentkezz valahogy plz. THX!
[ Szerkesztve ]
-
Wizard8
tag
Ilyen szettekről leszokták beszélni az embereket itt. Azért, mert ezeknek a hangja jóval gyengébb, mint a nem egybe szetteknek. Van amelyiknek rosszabb, mintha tv hangszórót használnál.
Én nem ismerem, de valószínűleg azzal a 60000-es használtal is jobban járnál, mint egy egybe szettel.
Viszont, ha mindenképp hasonlót akarsz, mint az az LG, ne vegyél anélkül, hogy hallanád. Menj el egy Saturnba vagy Media Marktba. Ott nagyon sok fajta ki van téve és kipróbálható, lehet, hogy találsz olyat ami tetszik. -
Fuji82
tag
válasz Stubi28 #1627 üzenetére
Köszi a linket de én ennél jóval szerényebb dologra gondoltam. Például ilyenre:http://muszakishop.hu/termek/6213/lg_ht503ph_hazimozi_rendszer.html
Ilyen kompakt rendszerrel nem is lehet megoladni azt, hogy HDMI vagy optikai kábel segítségével lehessen tv műsort vagy filmet nézni? -
ZolikaE46
senior tag
válasz Szabikaa20 #1629 üzenetére
Azóta nézegettem pár dolgot róla! Most már tuti, hogy ez fog kelleni nekem, csak az kérdés mennyi lesz az ára?
A 320-nak 80-90K körül mondják! A 220 pedig 150Dollár kint az-az szerintem itthon lesz egy 40-50K környéke. Kíváncsian várom...Főleg azt tetszik benne nagyon, hogy komoly zene hallgatásra is alkalmas, és támogatja az iphont és a NTFS fájl rendszert usb-n keresztül. Többiről nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Pár kép, telóval készültek, de azért a lényeget látni.
Azóta már visszamászott a dobozába.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
-
törölt tag
Még használtbol se futja,gyüjtögesss még..
Kérdésedre: Ha nem fogod használni a tévé médiajátszóját, akkor elég a HDMI egy ARC-képes erősítőre.
Ha igen,vagy nincs ARC (Audio Return Channel) az erősítőn, akkor kell optikai kábel is a tévétől vissza az erősitőre. Az 1.4 verziójú erősitők legtöbbször tartalmazzák ezt a funkciót. -
Ed Parker
nagyúr
Nem a popcorn hour lejátszókkal van baj,hanem az enyémmel.
Temérdek elégedett a210 tulajdonos van,de az enyém valahogy selejtes lehet,mert van hogy nincs hang,van higy újraindul.
De ahogy írtam,ha jó, akkor nincs vele baj,csak ezek a bakik miatt picit megutáltam.
De mivel te a300-at rendelsz,azzal biztos nem lesz ilyen gond -
Fuji82
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Panasonic TX-P42G30E plazma televízióm van és szeretnék hozzá házi mozi rendszert venni de max. 60-70 ezer forintért 18 négyzetméteres szobába, dvd film és tv műsorokhoz. Ha azt mondjátok jól szól a 2.1 akkor felőlem lehet az is, persze jobb lenne az 5.1. Nem igazán vagyok otthon a témában ezért kérem a segítségeteket. Nem tudom, hogy milyen kábel kell? HDMI vagy optikai. Hallottam, hogy akkor lenne a legjobb ha két irányú lenne az adatforgalom. A hangfalon(vagy erősítő) is lenne két HDMI csatlakozási lehetőség. Bemenet és kimenet is.Szóval ha van kis időtök lécci ajánljatok típust.
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Gábor
-
Viper26
nagyúr
Erősítőt felrakhatom sub tetejére ha az nincs használva?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Stubi28
tag
Üdv!
Egyenlőre szigorúan csak érdeklődöm!
Egy Yamaha NS-s34-as hangfalpár leválthatja elvben egy JBL SCS178 frontjait?
Kicsit mint ha a háttérbe szorulnánnak a szett frontjai a center hangzásához képest. De aztán lehet, hogy az állandó idő hiány miatt rendesen be nem állított hangzás miatt vélem csak így.
Illetve nem lehetnek kompatibilitási gondok, ha csak a frontokat váltanám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest