-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Még nem találkoztam olyan házimozi erősítővel, amelyik optikai bemeneten ne fogadott volna minimum 5.1-es hangot. Ettől persze lehet, hogy létezik, de "ritka, mint a fehér Zorro".
Ugyanis arra vannak kitalálva, hogy a digitális bemeneteken érkező kódolatlan adatfolyamot feldolgozzák.(#19096) Laca0
Ezt például elfogadnám, de amit linkeltél az borzalmas, viszont annyi pénzért nehéz jobbat találni. -
Laca0
addikt
Erről a hangfalsettről mi a véleményetek? [link]
-
-
BBéci
legenda
Elképzelhető, hogy Kínában gyártják, de semmit nem spórolnak ki belőlük, abban biztos vagyok. Közvetlenül az Emotivától lehet megvenni, nincs nagyker, kisker és hasonlók.
Amcsiban sokkal olcsóbbak a műszaki cuccok. Például a Denon AVR-3313 ajánlott fogyasztói ára 1199 dollár [link] (265000 Ft) itthon 399990 Ft [link] . -
b0077
tag
Sziasztok!
5.1es erősítő vásárlás előtt állok, olyan 20e Ft-ot szánnék egy jobb használt erősítőre. Találtam is jó párat ebben az árkategóriában.
Tv-t(optikai kábellel) és a számítógépet (3 rca-jack kábellel) szeretném összekötni vele. Az erősítők hátoldalán könnyen kivehető, h megvan-e a 6 analóg rca bemenet (bemeneti szinten ténylegesen tudja-e az 5.1-et vagy csak lekeveri sztereo-ból mint 1-2 erősítős dvd lejátszó), viszont az optikai bemenetnél nem lehet látásra eldönteni h 5.1es-e csak h van-e rajta vagy nincs.
Az lenne a kérdésem, h általában minden 5.1es erősítőn amin van optikai bemenet illendő lenne 5.1esnek is lennie annak a bemenetnek?? Még a kézikönyvek se nagyon részletezik h 5.1esről van-e szó vagy csak sztereo.
Régebben pl vettem egy sound blaster x-fi xtreme hangkártyát, de hiába volt rajta optikai bemenet az csak szereo volt.
Előre is köszi!üdv!
-
cekkk
veterán
válasz
Kamikaze240 #19031 üzenetére
Szia!
Alfa av a hatvan utcán.
De vigyázz mert Attila, majd minden szar rád akar tukmálni, vagy is ránk akart
-
törölt tag
Jól hallottad részben: a legtöbb tv sztereón küldi át a máshonnan kapott jelet az optikán, de a saját tuner, és a saját médiajátszót minden esetben a valós x.1-es jelet küldik amennyiben felismerik.
Igen. minden gyártó gyárt jó és rossz konsumer terméket: Yamaha, Onkyo.. Ha mondjuk 4 számjegyú vagy 6xx Vamahával jössz kkor azt mondom: vágj bele... Pio hangfal tényleg nagy rakás: eg éven belül többen vettek egybeszettet és egy-két héten belül kicserélték a hangdobozokat annyira gyenguszok voltak...
Ha hangfal upgrade-t be tudsz vállalni akkor 120 körül az Onkyo 5405 már vállalható.... vagy van ahol a 309-et Onkyo SKS álló csomagban árulják. De nem a 120 hanem a HD élvezethez a 600 is kevés ujonnan, ezért mondjuk: használtat ha lehet...
TCR: Régi B-s samsungok keverték le. De ha nem ismeri fel,pl LG-k néma marad.
-
BBéci
legenda
A tévék kiadják optikain 5.1-ben a saját tunerjeik és beépített médialejátszójuk hangját.
Aki mást állít annak nem szabad egy szavát sem elhinni.
A felsorolt márkák többségére senki nem mondott rosszat, valamit félreérhettél.
Az tény, hogy az olcsó Pioneer hangdobozok gagyik, de kínálnak olyat is, amire én is csak csorgatom a nyálamat. TAD.
120-ból tényleg csak rengeteg kompromisszumot követelő rendszert lehet venni. Ha visszaolvasol meglátod, sok hasonló kérdésre próbáltunk válaszolni. -
TazLeacher
nagyúr
-
Laca0
addikt
Most hallottam, hogy a TV-k nem küldik át 5.1-ben a hangot optikán az erősítőnek.
Tényleg így van? Ez hogy lehet?!? Minden TV ilyen?
.
Másik téma: nagyon köszönöm az eddigi segítségeteket is, de most már teljesen össze vagyok zavarodva... Nekem régen (10éve, azóta nem foglalkoztam ilyesmivel) a hangtechnika az Onkyo, Yamaha, Sony, Pioneer, Panasonic, Philips volt. Ebben a sorrendben. Az Onkyo-ról azt tudtam, hogy nem tud rosszat gyártani. A Pioneer is etalon volt akkor....
Most meg sorra leszóljátok ezeket is. Ennyire megváltozott a zeneipar 10 év alatt?!?
Tudom, hogy hülyeséget kérdeztem, mert minden nagyon megváltozott, de ennyire megbízhatatlanok lettek ezek a márkák is? Ilyet régen nem hallottam, hogy a Pio hangfala gagyi, vagy hogy a Yamaha jó-jó, de nem az igazi.... hogy az Onkyo ilyen apró hangfalakat gyártson, azon tényleg lehidaltam...
Én már nem bízom ezek után senkiben sem... tán még magamban sem ...
(itt most nem rátok céloztam, hanem a márkákra)
Próbálok jer1cho segítségével használtan összehozni egy normális rendszert, de 120ezer alatt csak erős kompromisszumokkal lehetséges. Többet nem tudok és nem is akarok erre költeni. Úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy keressek egy "megbízhatóbb" márkából (pl. Onkyo) egy új szettet, ami belefér a keretbe, vagy inkább kössek kompromisszumokat.
Tudom, hogy ezzel nem loptam be magam a szívetekbe, mivel 120ezerért nem lehet normális rendszert venni, de én nem vagyok vájtfülű, nem hallgatok zenét, rádiót rajta, csak a filmeket szeretném élvezni...
Bocsi, hogy a zavaros gondolatmenetemet rátok zúdítottam és foglaltam vele a sok byte-ot a fórumban! -
Rebell
senior tag
-
nebulo5
senior tag
Szerintem, azok az Emotíva-k, nagyobb igénybevételnél sem melegednek komolyabban. Akik tervezték, azoknak nem az anyagspórolás volt az egyik főbb szemszög.
Nagyképűségre vallana, ha valaki ezeket fikázná... -
BBéci
legenda
válasz
cintula187 #19048 üzenetére
Ebben a topikban soha, senki nem ócsárolta az Emotiva készülékeket.
Ha most kellene valamit venni magamnak, első helyen lennének. Persze az USA-beli árakat tekintve.
UMC1 proci, 499 dollár, kb. 110000 Ft.
XPA5 végfok, 899 dollár, kb. 200000 Ft.
Szerintem 1 M alatt nincs ellenfelük. -
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #19048 üzenetére
Valószínűleg valamit elnéztél, nem hiszem hogy az emotiva-t ócsárolták volna.
-
törölt tag
Hümm...én ehhez nagyon kispályás vagyok, csak álmodozom ilyen mozi szobákról...
Viszont lenne egy kérdésem, ha már a szellőzésről beszélünk.
Arra gondoltam, átrendezem a szobát...
Ami annyiból lenne macerás, hogy a TV-t és az erősítőt radiátor közelébe kellene tennem.
Most kb. 40 centire előtte egy bőrkanapé van, ami kicsit langyos, ha télen befűtök...Bár elvileg egy kb. 80 centi magas komód is az említett cuccok alá kerülne, ami viszont sokat lefogna a melegítésből.
Szóval ha jól gondolom ezt a dolgot, akkor a berendezésnek nem lenne baja, nem melegedne, viszont lehet kicsit fáznék télen. Vagy nem jól gondolom és a TV-t meg az erősítőt is fűtené a radiátor?
-
spiky03
veterán
válasz
cintula187 #19043 üzenetére
Jaja, én is azokat sasolom.
A fenti kép is onnan származik.
Vagy 1-2 jó kis moziszoba.
És feltűnt, hogy elég sok helyen úgy használják az erősítők/végfokok/procik elhelyezését.
Ezért is bátorkodtam megkérdezni, hogy mi a véleményetek ezekről.
Mert ugye itt mindig emlegetitek, hogy legyen elég helye szellőzni.
Ezt én meg is fogadtam szépen, és megemeltem a polcot egy kis DIY polclábakkal, meg leszedtem a szekrény hátát is félig.Pedig nem is olyan erőművem van, mint a képen.
-
spiky03
veterán
Az ilyen rendszerek, hogy szellőznek?
Talán hátul lehet valami ventilátor, vagy valami hűtő alkalmatosság
Vagy nekik nem kell? -
Kamikaze240
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
törölt tag
válasz
Hívd fel őket, debreceni cég.
-
cintula187
addikt
Hali!
Egy ilyen minőségű monitorhoz milyen minőségtől felfele illik erősítőt választani?
-
Peak
addikt
Hopp de kis csinos darab 3kUSDért...
http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx-nr5010-83033.html7 db önálló 192kHz/32bit Burr-Brown DAC ... fincsiii...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Bekötnek ott bármit, csak kérd meg az eladót. Bár csak sztereóban tudod meghallgatni, filmezni nem hiszem hogy leültetnek.
-
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek. lenne egy kérdésem. Valamelyikőtök nem tud olyan helyet debrecenben ahol ilyesféle házimozikat lehet meghallgatni. Voltam pár napja a media marktban de ott egy rendszer volt bekapcsolva az is csak 2.1ben aztán az úgy nem az igazi. Mivel fogalmam sincs rendesen hogy szól egy ilyen rendszer ezért is szeretném kipróbálni hogy legyen egyátalán fogalmam róla.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv. -
Tamoo
nagyúr
-
xtremetuning
addikt
Popcorn mode - on
Jim X : repjegy helyett költsd hifire
-
spiky03
veterán
-
nebulo5
senior tag
Éppen akartam menni, megnézni egy jó kis akciófilmet... de akkor most, még várok egy kicsit....
-
Laca0
addikt
Hali!
A Yamaha RX-V363 erősítőről mi a véleményetek? Megfelel egy "kezdő csomaghoz"? -
kene84
aktív tag
Sziasztok!
Samu d550-es plazma és popi a-210 mellé gondoltam egy többcsatornás házimozira.
De legalábbis mindenképp szeretném kiváltani a TV hangfalait.Abszolút távol áll tőlem a téma ezért kérem a hozzáértők segítségét,hogy mit érdemes venni egy 20nm-es szobába?
Tökéletesen megfelel a használt is, példaként most gyorsan találtam hardveraprón az alábbit:Kb ilyen összegben(180k) húznám meg a határt is,de ha azt mondjátok hogy ennyiből nincs minőségbeli különbség az első hozzászólásban említett belépő szintű házmozi szettekhez képest akkor választok onnan egyet.
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Logitech Blue Yeti mikrofon állvánnyal
- Új, bontatlan dobozos Beats Studio 3 Wireless fejhallgató 1 év garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged