- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv! Hdmi kábel kiváltásában kérnék segítséget. A probléma többrétű.
Kezdeném fontosabbal:
TV, ersősítő, amiben Apple TV 4K + NAS, Nintendo Switch és PS5. TV összekötve falon belül egy HDMi-vel az erősítővel, amibe be van dugva a másik 3 eszköz.
Sajnos az építkezésnél kicsit el lett cseszve a falon belüli cső átmérője, ezért a "kanyarban" a hdmi csatija nem megy át. Ezt úgy oldottam meg, hogy Kácsában vettem kábelt és hdmi csatit, és majd az onnan bérelhető szerszámokkal összeraktam. Ez idáig mind szép és jó, de valamiért 2-3 évente tönkremegy. Nincs mozgatva, nincs csesztetve, még széthuzigálva se, de egyszercsak nincs kép. A többi hdmi-nek semmi baja. Már 2x cseréltem, vettem a drágább kábelből is, de most megint szétment, most megint falon kívül van egy hdmi, és persze így tökéletesen megy, de ronda.
Elég nagy macera ez a kábelszerelés, mert 30+ km a Kácsa, elmenni megvenni a cuccokat, kibérelni, hazamenni, megcsinálni, naponta fizetni a bérleti díjat, majd visszavinni. Elmegy vele egy nap, és egy valag pénz pár méter hdmi-ért, 2-3 évente, rohadt unalmas.
Mivel a kábel átmegy, jó lenne valami moduláris kábel is, ami leszedhető csatival van, de ilyet nem találtam. Arra gondoltam, hogy lehet bérháznék egy veztéknélkülire, vagy egy UTP-s megoldásra. Egyszerre nagyobb befektetés de utána már jó lenne. Belépő szintű rendszerem van (alap 4K-s Denon és Mission), nem kell nagy csoda, a távolság is kevés (kb. 1 m), de van valakinek minél költséghatékonyabb tippje 4K@120hz? Vagy egyáltalán tanácsa, véleménye?A másik, ennek kapcsán merült fel egy másik ölet is, ez már kicsit macerásabb. Felmerült a 3. konzol vásárlása a szomszéd szobába (3 gyerek van). Van egy TV, itt lenne elhelyezve a konzol, de valahogy meg lehetne oldani, hogy ha úgy jön ki a lépés, a konzol használható legyen a nappaliban lébvő TV-n is (pontosabban az erősőn keresztül hanggal együtt, Konzol bent maradna, kontrollert kivinnénk, és a nappaliban menne a TV-n a kép.) Itt viszont a vezetékes megoldás nem müködik, kb. 5 m légvonalban, 2 könnyűszerkezetes, gipszkarton falon át.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok hozzáértők!
Lenne egy kérdésem tapasztaltabbakhoz: HDMI hiba okozhat-e fagyást a lejátszóban. Konkrétan Dune lejátszóval van gondom, és felmerült HDMI probléma. Szétesik, villódzik a kép, és szétfagy a lejátszó. Nem csak filmlejátszásnál, hanem akár indításkor főmenüben is előfordul.
Pusztán logika alapján én nem értem, hogy hogy okozhatna fagyást a HDMI. Ha csak szimplán képhiba lenne, akkor elfogadnám, de így a józan eszemmel nem értem...az egy kábel, ami továbbítja a jelet a kijelzőnek. Ha szar, akkor szar lesz, amit látok (vagy semmit sem látok), de mi köze ennek a készülékhez?Kérném olyanok véleményét, akik egy "kicsit" konyítanak a házimozi témához. Ha ti mondjátok, hogy lehet, elfogadom.
-
TazLeacher
nagyúr
Hát...nem fért bele az Onkyo 508-as a panelcsere programba...így vettem egy Denon X540-et...szerintetek lehet valamit kérni a hibás Onkyo TX SR-508-ért (ha igen, mennyit)? Hibátlan állapot, táv megvan...csak ugye a HDMI kuka. Van erre kereslet? Csak, hogy csökkentsem egy picit a buktát.
-
TazLeacher
nagyúr
Mi a véleményetek erről a kábelről? QED QE5015 PROFILE - 2.0m. Ez alkalmas lenne 4K lejátszó - erősítő ill. 4K konzol - erősítő közé?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Nemir Ombe #145515 üzenetére
De király vagy. Elvileg hazai...bár papírom már nincs róla.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Van nekem egy Onkyo TX-SR508-am (nem mai darab, nálam öregedett meg). A mai nap azt produkálta, hogy TV nézés alatt elment a hang (ARC). Egy idő után standby-ba kapcsolt. (Erre jöttem haza.) Visszakapcsoltam, mulla, semmi. Azt hittem valami beallítási gond van. Átkapcsoltam mediaplayerre, nincs jel, BD lejátszó, nincs jel. Kábelcsere volt, ugyan ez. Direktben a TV-re dugva (erősítő kihagyásával) mindkét eszköz jól működik.
Ezek alapján erős a gyanúm, hogy meghalt az erősítő (vagy benne a HDMI kimenet). A kérdésem az lenne, hogy ezen az opción kívül van-e bármi lehetséges magyarázata a dolognak?
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Azért ide írok, mert itt várhatóan értelmes véleményt kapok. Töröm a fejem a TV cserén.
Durván 4.2m-es nézi távolsághoz gondolkodom TV cserén, jelenleg egy 55"-os van. Az anyagiak nem kimeríthetetlenek, így van dilemma is. Főleg fHD tartalom (BD lemez vagy mediaplayeres anyag) menne a TV-n ritkábban UHD lemez illetve a gyerekek elég sokat néznek TV adásba mesét. Én játszom PS4-en, de ott nem ez a nézési táv, inkább olyan 2 m körüli (babzsák).
Árban ami beleférne az egy 55"-os Oled vagy egy 65"-os LCD maximum. Vásárlás után min. 3 évig nem akarok/tudok váltani. Ti melyiket választanátok? Az Oled mellett részemről a techikai előnyök állnak, főleg 3 év távlatában, a LCD mellett meg egyértelműen a méret, ami ilyen távolság esetén nem elhanyagolható.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz MasterMark #136648 üzenetére
Nem. Még nem. Szét kéne szedni mindent, és most ész nélkü nem állnék neki, ha nem muszáj.
De azt mondod kezdjek azzal? Én úgy tudtam, hogy egy HDMI vagy jó, vagy nem. Van olyan, hogy csak a hanggal van gond?
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv urak!
Mi okozhatja következőt:
A tv hangja ARC-on keresztül van kitolva a hangszórókra. Rendszeresen elmegy a hang. Ha kicsit megigazítom a HDMI kábelt, akkor visszajön a hang. Ha lennének más gondok, akkor a HDMI kábelre vagy az erösítő csatijára gondolnék, de mivel a TV és az erősítő között ez az egy kábel van, így gondolom produkálnia kellene más hibát is. De se a media player, se a bd lejátszó, se a PS4, se a tv használata közben nem jelentkezik képhiba, kizárólag hang az ARC-on keresztül.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz blakey #132174 üzenetére
Köszönöm, tényleg.
Mivel még nem használtam, kérhetnék egy kis segítséget? Onkyo 508-as elvileg tudja. 1 db HDMI van a kettő között, TV-n ARC-ba dugva, erősítőben az Out-ba.
TV-n beállítottam a Hangnál, hogy
- Külső hangszóró (optikai/hdmi arc), van még egy opció, hogy AV szinkronizálás, az ki van nyomva.
- Erősítő:
TV/CD-re van kapcsolva, kijelzőn DCK <TV Sp On>
Mi a gond? Mert hang az nincs...
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv! Csak egy gyors kérdés: van bármi más mód az optikai audio kábelen kívül, hogy a TV hangját eljuttassam a hanszórókba? 1 db HDMI van a falba behúzva, eddig set top box volt, így abból jött a hang. Most antenna kábel megy direktbe a falon lévő TV-be, és az optikai nem fér el a csőben ami a falban van. (Ezt mos ne firtassuk, el lett cseszve a cső...)
-
TazLeacher
nagyúr
Véleményt szeretnék kérni a hozzáértőktől:
Polk PSW110-es subom szervizben van kb. 2 hónapja. Nem tudják megcsinálni, nem jutnak vele dűlőre. A technikai részletek ebből a szempontból lényegtelenek, ami a lényeg, hogy nem megy.
Ezt ajánlotta a szerviz: max. 20.000 Ft-ból megoldják a javítást, de elektronika cserén esik át a készülék, és Jamo elektronika kerülne bele. Minden paraméter, minden stimmel a Polk-éval, de ugye Jamo, és a nyákra is ez van írva.
Első kérdésem, hogy ez mennyire frankó...már ami a végeredményt illeti. Én csak felhasználó vagyok, elképzelésem sincs, hogy egy ilyen módosítás mit vonz magával, mennyivel változik meg a sub annak lenni, ami volt.
A másik kérdésem, hogy véleményetek szerint egy ilyen mennyire eladható és mennyiért? Mert az a helyzet, hogy én nem tudtam kivárni a bő 2 hónapot és vettem egy másik subot, úgy voltam vele, hogy majd ha megcsinálják, azt eladom.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv! Van egy pol Polk 110-es Sub-om. Úgy tűnik, hogy valami feladta benne a harcot, mert nem kap áramot. 3 különböző kábellel próbáltam...most vagy nagyon balszerencsés vagyok, és mindhárom kábel rossz, vagy a láda.
Ha ilyen gond van, hova érdemes szervizbe vinni? Érdi vagyok, tehár vagy a környék vagy ugye Budapest.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
1. Nem tudom mennyire járok jó helyen, de itt elég sok a szaki.
Valami olyan berendezést keresnék, ami tudja azt, amit a T-Home felvevős set top box-a, tehát:
- élő TV adás rögzítése
- TV adás rögzítése, közben tudjunk mást nézni
- műsorújság alapján programozható felvétel, akár sorozatfelvételDIGI-hez kéne.
Van ilyen eszköz?
2. Más, nagyon kezdő kérdés, de ezzel mindig bajban vagyok:
Hangszóró kábel bekötésnél a jelölt (feliratos, csíkozott..stb) szálat a feketébe vagy a pirosba kössem?[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Tudom, hogy nem optimális, de ez van...
Szóval a két hátszó hangszóró magasságában kérnék segítséget, mi lenne a jobb. A kanapé a falnak van tolva, ide lesz konzolra feltéve a hangszóró. Milyen magasra tegyem. Nincs lehetőségem máshova tenni. Ez van, ebből kell gazdálkodni.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz z123456789 #105175 üzenetére
Köszönöm a választ neked is. Nekem sincs milliós hangcuccom, egy Onkyo 508-asom van Polk110-el és Mission Cinema 5.0-val. 55"-os LG LCD-m van, nekem teljesen megfelel. A vita megelőzése érdekében: teljesen tisztában vagyok a gyengeségeivel, látom is, de el tudom fogadni. Néztem plazmát is, a családunk szokásainak az kevésbé felel meg, így maradt az LCD. Mint írtam, tudom, hogy van jobb, de nekem ez már megfelel. Ebből azért nagyjából látszik, hogy azért alacsonyabban van az ingerküszöböm, mint itt a legtöbbeknek, elfogadóbb vagyok. Ha hozná a TV-m színvonalát nagyobb méretben, én már bőségesen meg lennék elégedve vele.
Még valami: csak éjszaka, lehúzott redőnyökjel mozizom.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz agabe #105163 üzenetére
A gond az, hogy élemben nem láttam még jó normál (nem jó, inkább átlag) minőségű vetítőt sem. A fal legnagyobb része fehér lesz, ahogy a mennyezet is.
4-500.000 Ft közötti vetítőt tervezek MAJD. Hogy ez idén, jövőre, vagy 2 év múlva, az passz. Az előkészítést így is, úgy is megcsinálom, mert így építkezésnél 1 Ft-ba nem kerül, az opciót meg meghagyom. Lámpának direkt "spot" jellegű beépített világítás lesz, hogy ne lógjon bele, ha úgy adódik. De az elhangzottak fényében érdemes átgondolnom, hogy mi, mennyit ér meg.
Nem igazából tudom, hogy mire számíthatok, részemről egy felső-közép kategóriás LCD TV minősége már elfogadható lenne.
Ugyanakkor az biztos, mert így volt eddig is, nekem elsődleges szempont az enteriőr, másodlagos a házimozi. A szoba elsődlegesen élettér, másodlagosan "mozi".
Ez már inkább konkrét vetítős téma, de ha már így belementünk:
Egy manuális, kihúzható vászon hogy áll meg alul? Tehát ha lehúzom, mitől nem libeg? A vászon "házát" gipszkartonba be lehet építeni egyébként? Nézegettem vásznakat eddig, laikusként, ilyen 100.000 Ft körülieket találtam 3 m szélességűeket (16: 9), ez lenne a méret. -
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a válaszokat. Akkor lehet dobom a témát, akármennyire is jó lenne. Sajnos a nappali az nappali, majd ha lesz egy külön mozi-szobám. (Soha?)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz devil-k #105129 üzenetére
Köszönöm a választ. Álmennyezet lesz, tehát a helye elég mobil lehet, a HDMI-t se kell most megvennem, mert megcsinálom a plafonig a helyét, utána végigviszem a mennyezet felett, és le tudom hozni szépen. A gond inkább itt amit utólag mondtál...sötét plafon. A fal, ahova vetíteni fog, az sötét lesz, ez elé jönne a vászon, de plafon egyelőre fehérre van dizájnolva, és valószínűleg az is maradna. Ez miért gond? (Tényleg laikus vagyok.) Vagy inkább úgy kérdezem: komoly gond? Link
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Nem tudom, hogy ide, vagy inkább a projektoros topcba való a kérdés, de itt általában több a szaki, így ide jöttem:
Épp építkezünk, és felmerült, hogy előkészítjük a nappalit egy projektorra. Azt szeretném kérdezni, hogy mire kell figyelni? Nem volt még projektorom, így laikusként az alábbi két dolog jutott eszembe:
- Az erősítőtől el kell vezetnem a HDMI-t a vetítő várható helyéig
- A vetítőnek áramot kell juttatnom a plafon környékén
Ezt hogy szokták kulturáltan megoldani? Plafon közelébe konnektor?További kérdésem az lenne, hogy védjem a berendezéseimet, ilyen túlfesz védelemmel ellátott elosztót használok. Van ennek valami olyan megfelelője, ami falba építve működik? Tehát valami extra, amivel a fali dugókat biztosíthatom?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Norbi 72 #101071 üzenetére
Kicsit bővebben igen. Kevesebb volt az 5.0-ám, mint ennek darabja. Most költözünk, és elég problémás a hátsó hangszórók elhelyezése. A kanapé mögött közlekedési útvonal van (lesz), ami nem túl széles, így a fal síkjából kilógó hangszóró eléggé bekavarna. 3 lehetőségem van:
1. Amit mondtam
2. Falra rakni, de úgy belóg
3. Kanapé sarkaihoz állványA harmadik variációval több gondom is van. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy az úgy kulturált lenne, valahogy olyan semmilyen, másik oldala, hogy azért ott a borításveszély fenn áll.
-
TazLeacher
nagyúr
Mennyire öli meg surroundokat, ha egy falban lévő lukba rakom őket?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz daniel2121 #93903 üzenetére
Hát akkor passz...ha az segítség, bútort is árulnak, de nem jut eszembe a neve.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz daniel2121 #93898 üzenetére
A Savoyában volt/van valami nagy lakberendezési áruház, ott sikerült kifogni. Azóta többször voltam ott, kerestem hasonlókat, már nem voltak...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz MasterMark #93886 üzenetére
Tudom...nem is vitattam. Annyira sem vájt fülű sem elkötelezett nem vagyok a témában, hogy bizonyos dolgokat beáldozzak ezért. Amivel "laikusként" tisztában vagyok:
- hátsó hangfal sarokban, alacsonyan és túl elöl van
- első párat a faltól el kéne húzni
- center lehetne közelebb a TV magasságáhozEgyéb? Tényleg kíváncsi vagyok...mivel költöznénk, most elképzelhető, hogy lesz lehetőségem ezekre figyelni...
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Egy jobb minőségű sztereó szett mennyire képes a térhatás "érzékeltetésére" film nézéskor? Belépő szintű rendszerem van (Mission MV 5.0 + Polk 110 + Onkyo 508), és elég valószínű, hogy hamarosan költözöm, de olyan helyre, ahol a hátsó hangszórókat (pontosabban az egyiket) nem tudom elhelyezni, csak messze és bénán. Mivel teljesen hülye vagyok a témában, ezért kérdezném, hogy mire számíthatok egy esetleges sztereóra váltás esetén...illetve kb. mennyi egy olyan pár, ami alkalmas lenne erre? 100% filmre kellene. Illetve nem tudom, hogy ilyenkor mi a szokás, de centert szoktak a rendszerbe rakni?
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Segítségre lenne szükségem, a gond az, hogy azt sem tudom, hogy mihez...
Mostanában ha megy a szett, akkor szoktam hallani halk puffanásokat. Az időköz változó, eddig legalábbis nem tudtam rendszerességet vonni semmivel. A hangot leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor valaki teli tenyérrel egy kanapéra, vagy keményebb párnára csap. Elég tompa, és egyáltalán nem "zavaróan" hangos, tehát aki nem figyel, az simán háttérzajnak gondolhatná. Egy darabig én sem voltam abban sem biztos, hogy valamelyik hangszóróból jön. Elég botfülű vagyok, így azt sem tudom megmondani, hogy melyikből (esetleg a ládából)...a csekély információk fényében valakinek van valami tippje?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Integra #70873 üzenetére
[GONOSZ ON]: 460.000 Ft [/GONOSZ OFF]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz MasterMark #46794 üzenetére
Olyan 2 x 10-11 m kellene kb. (lemérem majd pontosan), tehát ebből rögtön 2 kellene, és lenne pazarlás is bőven.
-
TazLeacher
nagyúr
Belépő szintű rendszeremhez keresnék kábelt a hátsó pároshoz. Bevallom őszintén, nem emlékszem, hogy milyen volt a mérete anno. Arra emlékszem, hogy azt tanácsoltátok, hogy fornt+centerhez vastagabb, hátsókhoz elég a vékonyabb kábel. Ha jól rémlik 2,5-ös és a 1,5-ös volt. Sajna megsérültek, és újat szeretnék venni. Igazából a "már elfogadható" kategóriában nézelődök, tehát a kritérium, hogy ne legyen nagyon sz@r. Ezt néztem. Elfogadható?
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm, de mondom, azért érdekes, mert fateroméknál a Pio VSX322-n ez simán megy. Van egy mód rajta, amit ha bekapcsolok, akkor nem nyúl bele. A TV adás szépen sztereó-ban szól, de amint BD-t kap, szépen megjelenik a True-HD logó, vagy a sima DD vagy DTS, vagy ami éppen van...
Ez nem katasztrófa, inkább csak érdekel, hogy miért nem. De értem. Ettől függetlenül érdekelne, hogy mi micsoda az erősítő menüjében, ha nem is piszkálom, szeretem tudni, hogy mi mit jelent.
De persze köszönöm.
-
TazLeacher
nagyúr
Tudna valaki segíteni? 2 napja kértem segítséget, hogy mit kellene beállítani, hogy az erősítő mindig a forrás alapján adjon hangot, tehát sztereó jel esetén ne csináljon "kamu 5.1-et". Azt a menüpontot, amit támpontnak kaptam, nem találtam, ezt keresném továbbra is, továbbá lenne még egy-két menüpont, ami nem teljesen tiszta. Ha valaki le tudná írni érhetően, megköszönném.
Onkyo TX-SR508 menüje:
1. HDMI Input
Ez egy teljesen logikus menüpont.2. Component
Szintén.3. Digital Audio
Szintén.4. Sp Config
Front
Center
Surround
Front High
SurrBack
SurrBack Ch
Crossover - ez mi?
Double Bass - ez mi?5. Sp Distance
Semmi extra.6. Level Cal
Logikus.7. Audio Adjust
Input Ch(Mux) - Main, Sub, Main/Sub
Input Ch(Mono) - Left, Right, L+R
Panorama - On, Off
Dimension - -3-tól lehet álíltani +3-ig
Center Width - 0-tól lehet állítani 7-ig.
Height Gain - Low, Mid, High
Dolby EX - Auto, Manual
Center Image - 0-tól lehet álíltani 5-ig
Audyssey - On, Off
Dynamic EQ - On, Off
Reference Leve - 0-tól 15 dB-ig
Dynamic Volume - off, Light, Medium, Heaví
Listening Angle - Wide, NarrowItt el tudná valaki magyarázni, hogy mi mit jelent, mit csinál? Van amire rájöttem magamtól is, de jó lenne tisztán látni.
8. Name Edit
Nem igényel különösebb magyarázatot.9. Hardware
Sp Impedance
Speakers Type
Front High/Zone2
SurrBk/FrontHigh
Remote ID
FM/AM Freq Step
SAT Radio
Antenna Aiming
Parental LockEzt igazából nem piszkáltam.
10. HDMI Setup
Audio TV OUT
LipSync
HDMI Control
Audio Return Ch
Power Control
TV ControlEzt sem nagyon, úgy látom ez inkább akkor fontos, ha a TV hangját szeretném kitolni a rendszerre. De javítsatok ki, ha tévedek.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #09634560 #31755 üzenetére
OK, ebből lényegében egy szót sem értettem. Én csak hobbifelhasználó vagyok, nem értek hozzá. Akkor máshogy kérdezem: normális, hogy kiírja? Jó ez nekem? Vagy ezt automatikusan odarakja?
Bocsánat, ha értetlennek tűnök, de tényleg vakhülye vagyok ebben a témában. Most próbáltam rákeresni erre: "Pulzuskód-mdulált hang" google-ban, de nem találtam olyan találatot, amitől okosabb lettem volna.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TazLeacher #31727 üzenetére
Nálam a dolgok nagyjából jól mennek, de a set-top-box esetében mindenáron "ál 5.1"-et ad.
-
TazLeacher
nagyúr
Csesztettem az erősítőt. Tudna valaki abban segíteni, hogy az 508-as Onkyon mit kell beállítani, hogy a hangszórók a forrás szerint szólaljanak meg? A múltkori Pioneer-es próbálkozásom alkalmával ott volt egy gomb, amit ha bekapcsoltam, akkor minden így ment. Tehát a TV adás sztereó volt, a BD filmeknél kijelezte a HD hangokat, illetve a DD vagy a DTS-t...
-
TazLeacher
nagyúr
Ez most nem feltétlen rólad szólt. Leírom neked is: ugyan ezen mentem keresztül, mint Te, pont ugyan így kezdődött, pont ugyan így volt. És igen, nekem sem tetszett sokszor, amit olvastam, kaptam, de elfogadtam. Köszönőviszonyba nincs a rendszerem az itt lévők rendszerének még a felével sem, de van egy vállalható, számomra nagyon kedves, és ami talán fontosabb, jó rendszerem. Bizonyára az itt tevékenykedők jelentős részének furcsa lehet, de nem vágyom jobbra. Számomra ezen felül már "pénzkidobás" lenne erre a hobbimra többet költeni, de ez van, nekem ez volt az, amennyit szívesen költöttem rá, és úgy érzem, megérte.
És igen, abban sajnos igazad van, hogy eléggé magasan van itt a mérce, ezt már többen kifogásolták, véleményem szerint jogosan. Ez azért van, mert eléggé "belterjes a topic". Amíg viszont ez így van, a többi dolog is így marad. Meg kell tanulni kihámozni ezek közül azt az infót, amit fel tudsz használni, az építő jellegű kritikát, és a többit pedig elengedni a füled mellett. Ez most nem önérzetről szól... -
TazLeacher
nagyúr
Igazából egy dolgot nem értek: a topic címe:
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható
Akkor mire számít az, aki tanácsot kér. Beírod Google-ba, hogy Házimozi erősítő és 50.000 Ft alatt nem igen találsz a boltokban. Akkor mire számít az, aki idejön és 50.000-ből akar komplett házimozit...? Be lehet nézni, jó...azt is értem, hogy sokszor bicskanyitogató a stílus és/vagy a "maximalizmus", de egy dolgot meg kell érteni: ez nem a kompakt rendszerek topicja, ez az erősítő + valamik topicja....
Azon háborogni, hogy miért nem ajánlanak itt ilyen rendszert, kb. olyan lenne, mint az XBox-os topicon szuámon kérni, hogy miért nem ajánlanak jó játékokat PS3-ra...
-
TazLeacher
nagyúr
Adott egy Pioneer VSX-322 erősítő, egy hozzákötött BD lejátszóval, HDMI-n keresztül. 5.0 van ráköve, a hangszórók az erősítő beállításoknál tesztelve lettek, szól mindegyikből a teszthang, az erősítő AUTO SURROUND beállításon van, tehát elvileg a bemeneti jel alapján kellene kiválasztania, hogy mit adjon ki. Egyszerűen nem sikerül belőle térhangot kihozni. Beraktam egy gyári BD lemezt (Gladiátor), de ott sem. A különböző hangformátumok logóját (DD, DTS..stb), - amit elvileg kiír az erősítő, ha ilyen formátumot érzékel - még nem is láttam rajta....csak akkor szól a többi hangszóró egyáltalán, ha ProLogic, meg ilyen izéket állítok be...mi lehet a gond?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Oldfighter #30434 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha egy hangszóró hátán 2 pár (két piros - két fekete) kábelcsatlakozónak van hely - nem tudom, hogy hogy hívják ezt, pedig itt mintha már olvastam volna - akkor hogy kell bekötni, ha csak egy kábel van? Vagy tök mind1, hogy melyikbe párba megy a kábel?
-
TazLeacher
nagyúr
Van ez az oldal, a demo-world. Nem tudom ki ismeri, de innen le is lehet tölteni ezeket az ingyenes demokat, vagy e csak egy gyűjtőhely, hogy milyen demok léteznek?...nem igazából találtam, hogy hol lehetne letölteni.Most néztem, hogy ezek nem ingyenes demok...ebayen az egyik 80$.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Megint itt.
Szóval: van egy kompakt házimozi, egybedobozos bögreszett. Vannak különböző eszközök (set top box, médialejátszó, BD lejátszó), aminek a hangját a hangszórókból szeretnénk hallani, de ugye ezen nincs, csak 1 bemenet. Az már biztos, hogy a kompakt ki lesz kukázva, és egy komponens rendszer lesz helyette, de kérdés: amennyiben most csak erősítőnk van, a hangfalak vásárlása későbbre tolódna, össze tudom-e valahogy kötni úgy, hogy a az erősítőt beillesztem a rendszerbe, és minden a kompakt cuccon szóljon, azt lényegében csak "hangszórószettként" használva?
Tudom, vannak hülye kérdéseim...
-
TazLeacher
nagyúr
Újabb amatőr kérdés. Ha van egy erősítő, ami nem tud 1.4 HDMI-t, de van mellette egy 3D-s BD lejátszó, ami viszont igényli, ezért a BD lejátszót direktbe kötöm a TV-vel, akkor mit kell még és hogy bekötni, beállítani, hogy a BD hangja is házimozin szóljon?
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm mindenkinek, milyen fitt mindenki vasárnap reggel.
-
TazLeacher
nagyúr
Csak egy gyors elméleti kérdés: ha az erősítő nem képes a HD hangokra, de a forrás az, akkor mi történik? Tehát, ha a lemezen True HD hang van, de az erősítő csak DD és DTS-t tud, akkor "visszahúzza" de lejátsza, vagy tökéletes kuss lesz, és egy szemernyi hang sem jön ki belőle?
-
TazLeacher
nagyúr
Csak a lényegre válaszolok, ami OFF persze:
Nem vagyok kutyás. Állatos vagyok, lényegében tök mind1 kis túlzással. Szeretem a macskákat is, csak máshogy kell őket kezelni. Úgy, ahogy szeretem a tengerimalacokat is, de azokat is máshogy kezelem. Nem vitatkozni akarok, mert állat-állat, de mások. És az való igaz, hogy a kutya viselkedése közelebb áll az általam "állati szeretetnek" felfogható dologhoz.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha elmész két hétre, és a macskának más ad enni, a macskának semmi baja...egy több éve veled (lakásban élő) kutya legalább az első pár napban tuti lelkibeteg lesz. Meg, ha majd látok macskát örülni, miután haztért a gazdája...akkor talán elhiszem...van macska a családban. Szeretni tud ő is...a maga módján. De aztán nagyon nem viseli meg, ha más megy haza, nem a gazdája, és ő adja a kaját...
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Deadzone41 #16228 üzenetére
Meg a mai napig vannak készülékek, amik nem játszanak le FLAC-ot...mi volt 10 évvel ez előtt?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Jégkokó #16197 üzenetére
Van itthon Nokia 6310i, a mai napig működik. Szerinted a mai telefonok is bírni fognak annyit?
Igazából film lejátszásra használnám amit a hálózaton küldenék át rá.
Ehhez nem kell házimozi, erre van a médialejátszó...
Meg sehogy se tudtam átvarázsaolni a hangot a tv re pedig minden kábelt bedugtam rajta.
Nem teljesen értem a gondot. Hogyhogy a hangot a TV-re? Pont arra van a házimozi, hogy ne a TV-ből jöjjön a hang, hanem a hangszóróból...miért kéne a TV-ből hangnak jönnie? Ezt most tényleg nem értem.
Továbbá: igazad van, csináld. Jobbat nem tudok mondani. Megfordult a kocka. Most Te győzködsz arról, hogy miért is jobb az. Engem nem kell meggyőzni, eddigi életem során 5 egybe házimozi volt a családomban (1 Samsung, 1 LG családi közösbe, és 1 Orion, 1 Samsung nekem, 1 LG fateroméknak mióta elköltöztem.), tehát lehet, hogy tudom, hogy miről beszélek. 1éve váltottam, ennek a közösségnek a hatására, és azóta is minden nap megveregetem a vállamat, hogy király csávó vagyok, jól döntöttem.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Jégkokó #16172 üzenetére
Kicsit másképp látom a dolgokat, mint itt a kemény mag, így megpróbálom neked elmagyarázni a lényeget, hogy megértsd:
Veszel egy ilyen cuccot 60K-ért, és nagyon örülsz, 'oszt annyi. 1-1,5 év múlva, amikor lejár a garancia, akkor szépen tönkre fog menni. Két választásod van: megicsnáltatod, vagy veszel egy másikat. Ha megcsináltatod, valószínűleg, 10-20K lesz a költsége, és talán még kihúz újabb fél-1 évet újabb hiba nélkül. A második vagy a harmadik ilyen kanyar után tele lesz a tököd az egésszel, és veszel egy másika, újabb 60K-ért...stb...stb.
Ha veszel egy olcsóbb használt 5.1-es erősítőt, ami jó állapotú, megbízható, az kijön kb. 40K-ból. Veszel hozzá valami olcsó szettet - lényegében akármit veszel jobb lesz, mint az egybe szett - és egy lejátszót. Lehet, hogy nem 60K lesz a vége, DE:
Ezek az erősítők nem 2 évre vannak tervezve, és a hangszórók sem. Ha mégis bármikor a jövőben bármi meghibásodik, akkor elég azt az egy komponenst javítani/cserélni. Illetve az ilyen rendszerekben benne van a továbblépés, vagy a kisebb pénzek belefektetésével való fejlődés.
Én a szüleim egybe rendszerét szerettem volna mostanában leváltani. Egy 40K-s erősítő + hozzá innen az aprókból a JBL 200-as 5.1 szett (33K). Ez így 73K, ehhez veszel valamilyen (amilyet akarsz) lejátszót, és kész. Később, ha komolyabbra szeretnél váltani, a hangszórókat eladod minimális bukóval, és veszel amit jónak látsz...stb...stb. Ez a két 1,5 évente vegyünk komplett házimozit hangszóróstul mindenestül nem túl pénztárcabarát megoldás. Ráadásul ha később egyéb komponensekkel is tudod bővíteni. (Mondjuk veszel egy médialejátszót, amit összekötsz az erősítővel, és ennyi).
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Patice #15786 üzenetére
Kb. a szoba felét (talán 2/3-adát) határolná be a 4 hangszóró. Tényleg nem a "maximum mozi" miatt kérdeztem. 50 évesek elmúltak a szüleim, és általában TV-t néznek, de alkalmasint (heti 1-3) megnéznek 1-1 filmet. Csak most elromlott a kompakt (egy 50K-s LG egybe rendszer), és elegük van, hogy 1,5 évente elromlik valami, és minden csere ezeknél. Tehát tényleg csak annyi kellene, hogy több legyen, mint az "élvezhetetlen" kategória. Ha kompakt szintjét már felülmúlja, akkor már jó.
-
TazLeacher
nagyúr
A JBL SCS 200.5-ről mik a vélemények? Anno a 178-at sokan ajánlottátok belépő kategóriának. Ez az utód, és van olyan jó (vagy jobb?) vagy esetleg ez már csak az előd sikerét kihasználva gyengébb. Ajánlott szett mondjuk egy kompakt rendszer kiváltására? 30 nm sok neki?
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Jó, akkor kérdeznék: melyik a legolcsóbb 1.4-es HDMI-vel ellátott erősítő? Ha valaki tud valami jó használtat, azt is szívesen fogadom...ilyen Yamaha v367 vagy Onkyo 308 környékében gondolkoztam, lehetőség szerint használtan, minél olcsóbban.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy nem erősítő, de segítségre lenne szükségem:
Van egy kompakt bögreszett, LG. Egyik napról a másikra nincs hang. Semmi. Nincs rádió, nincs a tv hangja, nincs a filmeknek hangja, sőt test tone se. A hangfalakak sem "búgnak", mintha nem is lenne benne áram.
Látszatra (tehát a kábelek a helyükön, nincs némítva...stb.) minden stimmel.
Van valakinek tippje azon kívül, hogy besz@rt az egész? Ha meg besz@rt, akkor valami olcsó összegért van esély ilyenkor javításra?
Vagy kezdjem el összeszedni a szüleim komponens szettjének az ötleteit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hálózati / IP kamera
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- Musk mellé állhat az USA az OpenAI elleni perben
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon