- 
			  PROHARDVER! Házimozi haladó szinten 
 Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
 Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Dorian félisten válasz  Osynho

üzenetére Osynho

üzenetéreSzerintem ha a 21xx Denon hangja nem elégít ki zenére, akkor másik mozierősítővel csak nagyon drágán tudnál előrelépni. Ezért azt javaslom, hogy első körben egy külső DAC-ot tegyél elé (+IC kábelek), az nagyon sokat fog javítani, lehet nem is lépsz tovább. Aztán ha ez sem elég, akkor jöhet a sztereó erősítő (ami mellé úgyis kell a már meglévő DAC). 
 Itt valamelyik kolléga pont hirdet Lupus C mk2-t.
- 

Thuglife senior tag válasz  maxika2004

üzenetére maxika2004

üzenetéreProson Event hangsugárzókból egy szett esetleg? 55e-ból megvan az 5.0. Plusz még egy sub 50e körül és egy ARC képes használt erősítő? 
- 

TCr veterán válasz  maxika2004

üzenetére maxika2004

üzenetéreKoncentrálj inkább valami normálisabb polcsugárzókra, de ezeket a bögréket felejtsd el végre. 
 60-70k körül lehet kapni kis JBL 5.1 szettet, a pontos típusa most nem jut eszembe.
- 

maxika2004 őstag válasz  #09634560

üzenetére #09634560

üzenetéreIrtam már feljebb hogy jó lenne, de sajna hely miatt nem férne el a szobában ! most itt tartok..... 
 Onkyo HT-r578 az erősitő.. elvileg kicsit jobb mint a TX-SR309 ugye ?
 árilag viszont ugyanannyi .... kiérti eztetet ..???Onkyo HT-r578 AVR + Onkyo SKS-HT648 hangfalszett ezen még tanakodom...  
 esetleg hasonló árban kicsit nagyobb, jobb lehetne, de állóak semmiképp !
 mert a jobb -ball frontot. polcra kell tennem...
- 

#09634560 törölt tag válasz  maxika2004

üzenetére maxika2004

üzenetéreOnkyo HT-r578 és a belinkelt hangfalszett?? 
- 

üzenetére maxika2004

üzenetéreHát az bizony baj. 
- 

Osynho addikt Hello. Denon 2106-ra köthetek 4 ohmos hangfalakat? Csak tesztelés céljából, nem hosszú távon. 
- 

üzenetére maxika2004

üzenetéreÖsszesen 130k, de a hangsugárzószett irányáron van, vagyis alkuképes. 
- 

üzenetére maxika2004

üzenetéreDenon jobb.. Onkyo hangfalak felejtősek. 
- 

pr0bi senior tag MM-ben méterre kapható (1200 Ft körül) inakustik exzellenz kábelek milyen minőséget képviselnek? Dali Concept centerhez megfelelő lenne vagy felejtős kategória? 
- 

üzenetére #09634560

üzenetére"Más modell az 578 .... már látom, de 10 ből 5 helyen egylapon emlitik, egy árban-névvel 
 Köszi a segitséget, de az eleje szerintem nem igy van ...?????
 mindjárt idegbajt kapok ezeken kiigazodni ...     szóval a AVX-390 és s3405 komplett szettes.... 
 [link]és ezeknek az erősitője a : HT-R390 amin elöl nincs USB 
 ami NAGYON HASONLIT A TX-SR309 - re amin elöl VAN usb és aktiv sub-osMost uj választás elött vagyok , ebben mi a véleményed? AVX-390 80k 
 [link]TX-SR309 AVR 70k SKS-HT648 hanfalszett 70k összesen 140k DENON 1312xp 134k [link] Az utolsó kettő közül mejik a jobb választás ? illetve van e valami lényeges külömbség ami fontos lehet !?? 
- 

üzenetére maxika2004

üzenetéreNem vagyok még negyed isten se  de: Az AVX390 az a 3405 erősitője, amit a passziv subkimenetről ismerhetsz még fel az általad emlitettek mellett.Ezek önálló modellje a 309 ami ugye aktiv subkimenetes. Más modell az 578 ami inkább kb. 509 alattinak felelne meg: kb ha lenne 409. de: Az AVX390 az a 3405 erősitője, amit a passziv subkimenetről ismerhetsz még fel az általad emlitettek mellett.Ezek önálló modellje a 309 ami ugye aktiv subkimenetes. Más modell az 578 ami inkább kb. 509 alattinak felelne meg: kb ha lenne 409. jobb erősitővel és több csatlakozóval... jobb erősitővel és több csatlakozóval...
- 

maxika2004 őstag válasz  maxika2004

üzenetére maxika2004

üzenetéreNa aki ezeken az onkyo erősitőkön-szetteken eligazodig, ember legyen a talpán ! 
 és aki elmagyarázza a tutit az egy FÉLISTEN !szóval a HT-S5405 Komplett szettben van egy TX-SR309 -es erősitő 
 ami HT-R548 is ????? vagy ez egy más cucc ????mert elvileg egy néven van .... [link] de: TX-SR309 ... [link] (alul) 
 tehát ezen 3 hdmi bemenet, előlapon usb mellett jobra csak a jack helye van !!!!!!!!ezzel szemben a : 
 HT-r548 .. [link]4 hdmi bemenet , és az usb mellett ott a jack is ! 
- 

ricsik őstag válasz  Ed Parker

üzenetére Ed Parker

üzenetéreMilyen rippelőd van pontosan? Én már nagyon rég a digi híve vagyok kényelmi szempontok miatt. Nyilván komoly cucc kell egy jó flac gyártásához, olyan amit valami pöcs felkonvertál 128 kbit-es mp3 ból és letöltünk szart sem ér. Amúgy találtam erre egy progit, ami elég jó százalákkal megmondja, hogy a flac tényleg flac, vagy mp3-ból kódolt. Nálam is talált elég sok ilyet. Egyből mentek a lecsóba. 
- 

maxika2004 őstag ehez a párositáshoz mit szóltok: ...?? HT-R548 ( TX-SR309) AVR - SKS-HT648 hangfalszett 
 140k és ez rendesen meg is haladja a keretemet...vagy joval olcsobban : AVX-390 Komplett rendszer.... 80k 
 szerintetek ez rosszabb lenne annyival, amennyivel olcsóbb ?
- 

Ed Parker nagyúr 
- 

BBéci legenda válasz  bajnokpityu

üzenetére bajnokpityu

üzenetéreAmikor először feldobtam a témát és belinkeltem Darvas László ezzel foglalkozó írását, engem virtuálisan megköveztek ebben a topikban is. Szegény DL is kapott hideget, meleget. (#20969) skoos 
 Jó választás, H/K AVR 360 passzolna hozzá.
- 

bajnokpityu félisten 
- 

skoos őstag ES30+ ES25C+ ES20 mennyire hangzik rossz vételnek egy kb 3x3m-es hm "sarokhoz" a 24nm-es nappaliban (3x8m)? 
 Mit ajánlanátok erősítőből? Csak lazán, 50%-on sem igen fog menni, papírfalaim vannak.
- 

python1 veterán válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreNa az már biztos! 
 Már én is másképp látom a világot,és meg tudom különböztetni a különféle minőségű felvételeket.
 Most tesztelem majd a HDMI kábelek közti minőséget.DLP-t viszont már teljesen kiboncoltam a szó szoros értelmében,szétszedtem atomjaira,még az optikai részt is tisztítás céljából.Ne tudjátok meg mennyit szívtam vele. 
 De amit utána látok 
 DLP az biztos,hogy tökéletes színvilágot,kontrasztot tud.LCD-nek fel kell gyűrni a gatyát,de majd kiderül,hogy mire lesz képes.
 Eddig DLP vezet,hiányosságai(hang,Lens Shift hiánya) ellenére.Gratulálok Pisti! 
 Nem kis melód fekszik benne,gondolom.skoos:jól hangzik,csak figyelj oda a helyes alátámasztásra frontoknál. 
 Én,elsősorban H/K ajánlanék hozzájuk.
- 

bajnokpityu félisten Kipróbáltam az ösvényt. Mozira azonnali beszaras, olyan dinamika. 
 . sztereon meg hallani,h nyers. Esku kisebb meg a felbontas is. De elac mintha kapott volna egy subot alul ra,finoman.. főleg nem csak több lett a mély, de izmosabb.Jo lesz majd... 
- 

BBéci legenda válasz  ricsik

üzenetére ricsik

üzenetéreAz írható lemez fajtája, minősége, égetésének sebessége, a szoftver, az író készülék képességei is befolyásolják a végeredményt. Az Olive grabbelőnek is kiváló, össze sem hasonlítható a pécékben lévő meghajtókkal, szerintem Ed annak merevlemezére gondolt. 
 Úgy teljesen hihető és elfogadható, hogy nem hall különbséget.
- 

- 

BBéci legenda válasz  Ed Parker

üzenetére Ed Parker

üzenetéreKét egyforma lejátszóval, ugyanannak a filmnek eredeti és másolt változatával lehet összehasonlítani. 
 Nem állítom határozottan, hogy minden esetben egyértelműen rosszabb minőségű a BD másolat, ellentétben az audio cédékkel. Kaptam 12 db filmet, azok eredetije nincs nálam, közvetlen összehasonlításra nem volt lehetőségem. Amikor sorban belenéztem mindegyik filmbe, meg nem mondtam volna, hogy 1080p Blu-rayt látok. Ennek számos oka lehet és nem vonok le belőle messzemenő következtetéseket. De azért inkább választom az eredetit, ha már lemezről van szó.
- 

na megvan köcsög mérőmikrofon még igy el állitani a 2 frontot komolyan mondom már azt hittem leégett az erősitő vagy valami az egyik front +2 volt a másik -14 nem tudom ezt hogy lötte be  köszi a segitséget köszi a segitséget esetleg ha abban tudtok segiteni miért nem megy át optikai kábelen a hang 5.1be számitó gépröl azt is szivesen venném bár az nem ide tartozik.. esetleg ha abban tudtok segiteni miért nem megy át optikai kábelen a hang 5.1be számitó gépröl azt is szivesen venném bár az nem ide tartozik..
- 

nem nagyon értek hozzá eddig mérö mikrofonnal lett beállitva megnézem akkor valahol a menüben de akkor amit a mérö mikrofon beállit az vonatkozik rádiora is sztereoban is? Mert az ez elötti technics sa-da8 nál amit beállitottam 5.1be az nem számitott sztereoba és sajna nem találok balance beállitást sehol.. 
- 

#75912448 törölt tag válasz  ricsik

üzenetére ricsik

üzenetéreA kérdés megfogalmazásából nekem az jött le, hogy a már rippelt és megírt BD milyen lehet PC-n ill a "kedvenc" játékoson. Ha így értelemezem, akkor PC-s lejátszással biztosan rosszabb lesz a képminőség. Ha úgy értelmezem, hogy a rippelt BD-t, és az eredetit is a kedvenc lejátszó játssza, akkor elenyésző, vagy láthatatlan lesz a különbség. A kérdés nyilván megjelenítő függvénye is, ezért egyértelmű válasz nem adható, szvsz. 
- 

Ed Parker nagyúr 
- 

ricsik őstag Hát valószínűleg nem sok olyan van aki megmondja egy BD lemezről, hogy melyik az eredeti és melyik a másolt. Nyilván nagyon jó felszerelés kell hozzá. Már itt megvolt egy jó nagy előszűrés. És csak ezután jön az emberi tényező + a sok évnyi tapasztalat. Hidd el, ez mind keveseknek adatik meg. Az hogy szerencse, vagy átok ki-ki döntse el. 
- 

sziasztok lenne nekem egy pioneer vsx520 -as erősitő az lenne a gondom hogy az egyik front gyengébben szól mint a másik,lehet valahol állitani a balanceot?eddig észre sem vettem csak most hogy probálnám a pc-ét optikai kábellel rákötni az erősitőre és mivel csak sztereoba szól nem 5.1be igy vettem észre.gyengébb optikai kábellel kötve és hdmivel is. 
- 

spiky03 veterán Erről mi a véleményeteket: 
 Onkyo TS-SR578
 Haver nézte 13nm-e lenne, elvileg majd polc Elac-okkal.Elég lenne oda? Valamint ezekről a kábelekről valami infó? 
 1
 2
 3Melyiket érné meg? Vagy teljesen mindegy? Hátsókhoz lennémnek csak.  
- 

mandju senior tag Sziasztok! mit ajánlotok popcorn és erősítő közé hangátvitelre (spdif)? optikain, vagy digit koaxon kapok jobb hangminőséget? ha ugyanolyan árfekvésű kábelt használok... köszi 
- 

hami85 aktív tag Sziasztok! 
 Harman Kardon AVR-360-ast nézegettem most 130.000 Ft Saturn Mammuth. Ezt az erősítőt megéri megvenni? (Pl. Az AVR-165-höz képest jobbak ezek a nagyobb erősítők?)
 Köszi
- 

Laca0 addikt Pont a HDMI hangkezelési hiányosság miatt cserélné az 506-ost modernebbre. Jól emlékszel! Ott a pont!  
 Ha tud valaki egy 1.4-es 3D-s HDMI-s ARC-es erősítőt használtan, jó áron, kérem szóljon priviben! 
 Addig is marad az 506-os, aminek a minőségével egyébként tökéletesen meg vagyok elégedve.
 Nem hiszitek el, hogy milyen jól szólnak a filmek ezzel a Jamo S506-os hangfalszettel... 5.0, nincs mélynyomó, de olyan a basszus, hogy remeg a padló meg a heverő alattam! 
 Kellett kicsit állítgatni (kb. 2 hét), hogy kijöjjenek rendesen a hangok, de most már szuper.
 Most tűnt fel, hogy az erősítő is 506-os meg a hangfalszett is 
- 

BBéci legenda válasz  xtremetuning

üzenetére xtremetuning

üzenetéreAkiknek jó a látása és a hallása, azok elférnének egy törpeállamban? Érdekes megállapítás. (#20929) aldebaran 
 Igen, csak aktívot.
- 

aldebaran addikt Van egy pioneer vsx-416 erősítőm, ez a használatija. 
 Ehhez csak aktív mélyládát lehet tenni? A 17. oldalon van a sub csatlakoztatása.
- 

Rekro aktív tag Sziasztok Egy Onkyo ht-s5405 vételét terveztem, de kifutó model lett és HT-S4505 van helyette. 
 Összehasonlítgattam a tulajdonságokat, nem túl nagy szakértőként nem fedeztem fel komolyabb különbségeket. Valamiben eltér egymástól a két model vagy kb. ugyanazt fogom kapni?(kicsit több pénzért)köszi 
- 

zolaas senior tag 
- 

Laca0 addikt válasz  #09634560

üzenetére #09634560

üzenetéreDe ezen csak 1 optikai bemenet van. Attól tartok, hogy ha mégsem kezeli rendesen a hdmi audio-t, akkor már nem marad helyem mással csatlakozni. 
 Minőségre melyiket tartod jobbnak: Onkyo SR506 vagy Denon 1312?
 (minőség alatt a mozizást értem... ...nem szoktam zenét hallgatni... ...nem szoktam zenét hallgatni... ) )
- 

BBéci legenda Nincs számítógépes BD meghajtóm, ezért nem végeztem olyan összehasonlítást. 
 Lejátszási minőség tekintetében biztosan van különbség, ahogy asztali készülékek között is.
 A másolatról az a véleményem, hogy biztosan nem éri el az eredeti gyári lemez kép- és hangminőségét, ahogy a CD-k hangja sem. Bármit sugall az elmélet.
 Van 8-10 írt BD-m, azoknak a minőségétől sem vagyok elájulva.
- 

skoos őstag BBéci, összehasonlítottad már, hogy egy mezei számítógépes BR olvasóval felrippelsz 1:1 egy BR lemezt és onnan játszod le, vagy ugyanazt a lemezt a kedvenc BR lejátszód pörgeti, mi a különbség? Digitális anyagról lévén szó, elvileg nem lehet nagy különbség... 
- 

zolaas senior tag Onkyo 808 vs onkyo 616 ?? Haver venné, nagyjából egy árban, persze a 808 használt. Én simán azt venném, de győzködnöm kell még kicsit.  Dali Concept 8 -hoz. Dali Concept 8 -hoz.
- 

üzenetére maxika2004

üzenetére309 csipes (és az 509 is). Ami diszkrét a 308, 313 és ezektől felfelé vagy Onkyón kivül a Denon 1313, Pioneer VSX 520, 422 a belépők közöt. Egyébként a 309 elég türhető hangot produkál egycsipes létére. 
- 

üzenetére #09634560

üzenetéreOkés, én is igy gondoltam.... Erősitő, ebben az árban a belépő szintűTX-SR313 modelljében ...... 
 ....... Újdonság az is, hogy a korábbi hagyománnyal szakítva már a belépő szintű készülékek esetében is az ebben az árkategóriában megszokott „egycsipes” integrált erősítős teljesítményfokozat helyett diszkrét alkatrészekből, önálló tranzisztorokból megépített vég-fokot használ. "a TX-SR309 ben milyen van ? illetve ezen a szinten kell ezzel foglalkoznom ? 
 ha igen akkor melyek a jobbak... meg olcsóbbak.... 
- 

Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3658, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

de: Az AVX390 az a 3405 erősitője, amit a passziv subkimenetről ismerhetsz még fel az általad emlitettek mellett.Ezek önálló modellje a 309 ami ugye aktiv subkimenetes. Más modell az 578 ami inkább kb. 509 alattinak felelne meg: kb ha lenne 409.
 de: Az AVX390 az a 3405 erősitője, amit a passziv subkimenetről ismerhetsz még fel az általad emlitettek mellett.Ezek önálló modellje a 309 ami ugye aktiv subkimenetes. Más modell az 578 ami inkább kb. 509 alattinak felelne meg: kb ha lenne 409.  

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
 )