Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
skippper
senior tag
https://www.bauhaus.hu/fibrotech-basic-falburkolo-panel-60-5x244cm-light-oak-hangszigetelo.html
Ez a cumó jó valamire? Feleségkompatibilisnek tűnik
-
spiky03
veterán
-
python1
veterán
válasz
Perillustris #180697 üzenetére
Bocsi
Tulajdonképpen ilyen megoldásra gondoltam,
Nyugi én sem értem amit írtam.
Meg ilyenekre.
[link]
Igaz ezeknél a megoldásoknál barkácsolni kell, de asszonybarát is egyben. -
python1
veterán
válasz
Perillustris #180695 üzenetére
Tegyél a szekrény tetejére egy bútorlapot, ami kijjebb ér (egyben díszítés is lehet) vágj bele végig egy nútot, és egyszerűen szereld fel a bútorlap tetejére a vásznat, így észrevétlen marad, és dizájnban sem utolsó, mintha egy koronaléc lenne a szekrény tetején.
Már ha tetszik ez a fajta megoldás. -
Perillustris
senior tag
Sziasztok,
Erre tudtok esetleg alternatívát? 45 cm mély felsőszekrény elé kell lelógnia a vászonnak.
Nagyon elvetelmült ötlet, ha két ilyenre teszem a tokot, úgy, hogy a 3-3 ágat lecsavarozok róla? Feltételezve, hogy úgy is szintbe lehet hozni és el is bírja, de ez nyilván élesben derül ki.
-
Khaosz55
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #180691 üzenetére
Látnád amikor a párom elkezd zenét hallgatni, meneküljön mindenki, de tény most jódarabig marad minden így.
-
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
denesdr #180679 üzenetére
Kíváncsian várom mit mutat majd nálam a Crown XLS 1002vel, a zárt Ulti helyén
Aki csinálta nagyon jókat írt róla.
Mondjuk ugye nálam mások a nappali körülmények mint nála.De ha minden jól megy vasárnap minden kiderül, hogy elég e az az egy szub vagy kellene mellé a zárt Ulti is.
Igaz az Anthemmel nem tudom majd bemérni mert elszállt a hálókártyám a laptopban.
Úgyhogy azzal a méréssel fogok tesztelni amit a zárt Ultival mért. -
spiky03
veterán
válasz
paler #180668 üzenetére
Nálam is ez a terv, csak még vennem kell egy PCt, mert mindig másra kellett most a pénz.
Más
Ha minden jól megy szombaton hozzák a micro martyt
Mondjuk csak vasárnap fogom tudni tesztelni, mert szombaton nem leszek otthon.Van esetleg pár javaslatok, hogy milyen film jelenetekkel vagy zenével lenne érdemes összehasonlítani az Ultival?
Helye ugyanott lesz, ahol most az Ulti van.Természetesen nem -50dBn tesztelek majd, hanem -20dB
-
paler
aktív tag
Ha kiszeretnèm próbálni a Cavern, akkor HDMI-n keresztül is működne a kalibráció, vagy csak audio kimenetet keresztül? Ha nem, akkor marad a hangkártya. De egy hangkártya megfelelő jelerősèget fog tudni biztosítani az erősítőnek? Továbbá ha nem vègfok hanem AVR lenne az erősítő, akkor is kell a Mini DSP a subhoz?
-
skoos
őstag
Sziasztok! Jó rég voltam erre, de kis segítségre szorulok:
Denon X3000 és Dynavoice Challenger M65 5.0 szettem sokéve elvárás szerint teszi dolgát. Annyira, hogy zenehallgatáshoz kiegészítettem egy Vincent SV227 brutál sztereó erősítővel, elképesztő, hogy milyen csodára képes ezekkel a falakkal is.
Nappali átszervezés miatt, polc hangfalakra kell cserérlnem a 2 frontot.
Nem cserélném a teljes szettet, hacsak nem nagyon muszáj. De két szépen szóló, jó jazz és rock hangzású polchangfalat keresnék, főleg sztereózáshoz, a mozi kevésbé érdekel. 250e-ig.
Extremeaudionál találtam 180ért KLIPSCH RP-600M párt, de nem ismerem és fogalmam simncs, hogy mit nyerek/veszítek. Biztoas jobb fal, mint a challenger, de ez polcsugárzó, nem tudom mit és hogyan.
Tudom, sztereo téma, de végülis egy meglévő HM rendszerbe tenném.
Mit gondoltok/javasoltok?
Ha megveszem ezt a falat, el tudok állni a vásárlástól, ha nem jön be? Nem akarok szemét lenni az eladóval sem. Mondjuk a kinlézett Klipsch pont kiállítói darab...
Üdv,
Sanyi -
Zomb€€
őstag
válasz
Zomb€€ #179485 üzenetére
Üdv újra.
Szerintem sikerült összehozni a hangfal elrendezéseket.
Az atmosok (CL,CR) kikerültek a frontok vonalába, és a hátsó hangfalak kábeleinek lesz hagyva annyi lauf, hogy "nagy mozi"-nál bekerülnek a szaggatott vonalú helyekre hátulról. Szinte referencia 5.1.2
A folytonos magenta vonalak jobbra és hátul fix függönyök, a szaggatott pedig szintén függöny, ami a már említett „nagy mozi”-nál kerül felrakásra :)
Nagyjából mentes a hely rezgő alkatrészektől, egy darab van, viszont az rögtön a sub mellet.
Egyedi gyártású szekrény, ahol a htpc, avr, egyéb eszközök kapnak helyet, viszont fogalmam sincs, hogy mennyire fogja szétütni a sub. Eredetileg falra lett volna függesztve, de inkább áttértünk lábakra, amiket a földön és az érintkezésnél is csillapítunk, ezen kívül mire érdemes még figyelni?
Érdemes lenne a sub mögé és a sub-médiaszekrény közé is tenni valamit csillapításként, vagy felesleges?
-
powerup2
addikt
Nálam jól megy az arc a lényeg a helyes sorrend ha beállitod a cec-t mindent ki kell kapcsolni. Majd aztán csak a tv távját használni. És a távon nem lehet beállitani hogy tv-re váltson. Nekem magától vált ha pl forrást váltok egy streaming szolgáltató felé, és ekkor a zidoo ki is kapcsol. Ha nem vált át nálam akkor az arcam app-ot használom.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Arcam AVR390 az alany. Az ARC és a CEC problémám van vele.
Az erősítőbe egy Zidoo Z9X van bekötve.
Tévé egy TCL.
2 hete szívok vele, nem bírom normális működésre bírni. Más erősítőkkel ( Onkyo, Yamaha, Denon, Pioneer ) normálisan működnek - kisebb anomáliáktól eltekintve.
Végig mentem a szokásos beállítási hülyeségeken. Ha a Zidoo áramtalanítva van, akkor többnyire jól működik. De ha áram alatt van, és hiába van kikapcsolva benne a CEC, már hülye a rendszer.Tudom optikai kábellel megoldható, de jó lenne a CEC-et használni, mert akkor nem kellene optikai kábellel vesződni.
Az erősítő menüjében be van kapcsolva a CEC, és az ARC is. Viszont amikor a menü első pontjában a bemenetet kiválasztom, van egy Display lehetőség - nos ez a tévé. Ennek viszont nincs dedikált gombja. Nekem olyan távkapcsoló van, mint a fotón látható. Viszont találtam a neten olyan távval is ezt az erősítőt, amin a jobb alsó VCR gomb helyett TV felirat van.
Valahogy nem lehetne összehozni, hogy valamelyik gomb lenyomására átváltson az erősítő a tévé be/kimenetre? -
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #180649 üzenetére
Ha ugyanazt a mikrofont használod, csak más programból, ez maximum akkor lehet probléma, ha az egyik figyeli a preamp értéket a kalibrációban, a másik pedig nem. Van ilyen eset (pl. Cavern leszarja, REW nem), de akkor is egyszerű eltolással korrigálható. Amúgy sem az abszolút hangerőre van szükségünk kalibrációhoz, csak a relatívra.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #180645 üzenetére
REW-ben is lehet átlagolni, sőt, ha csak a spektrum kell, akkor kvázi végtelen pontra egy zajban mozgatott mikrofonnal, végtelen átlagolással.
Viszont a metodika is más, egyetlen pontra se fognak egyezni. Ez a nagyon nagy gond az Audyssey-vel is, ezért kellett delta mérés MultEQ-X-hez is. Újonnan amúgy a MultEQ 100%-ban támogatja a REW EQ-kat.
-
-
mettek
addikt
válasz
denesdr #180639 üzenetére
Most mértem be Dirac-kal. Nálam sztereóban most is jobban szól Dirac nélkül. Pedig 2 fajta mérést használok, egyikben full frekin engedem, másikon csak 500hz-ig. Harman -6db görbe. De valahogy bedögleszti a hangot, beszűkíti a színpadot, nem tud mit kezdeni vele. Viszont most legalább eq nélkül is viszonylag egyenletes a görbém, nem szakad be 100-400hz között mint a polcsugárzóval.
itt a mert görbéje a frontnak. Amúgy ez simán lement 30hz-ig.
-
BBéci
legenda
válasz
mettek #180628 üzenetére
"előre néző reflex nyílása van ami lehetővé tetszi hogy falra toljam"
Azzal agyonvered a jó hangzást!
quadral Aurum hangdobozaimnak hátul van a reflexnyílása és a 21 centis mélysugárzója is. Gyári javaslat szerint a mögötte lévő falhoz 15-20 centire kell elhelyezni. Sokáig úgy használtam, de nem volt a színpadnak kellő mélysége, egy síkból szólt minden. 40-80 centire, pláne 1 méterre eltávolítva ez óriásit változik, mintaszerű a színpadkép, de vérszegény lesz a basszus. Kompromisszumként kénytelen vagyok sztereó zenéhez szubládát alkalmazni. -
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
mettek #180628 üzenetére
Nem az előre néző reflexnyílás miatt gerjeszti kevésbé a szobát, hanem azért, mert kb 100Hz-től lekonyuló mélyátvitele van (ami általában sokkal jobban passzol a room gainhez mint egy mélyebbre menő flat átvitel) mint a legtöbb Focalnak.
Például egy 5 centis, hátrafelé nező reflexnyílásnak elég a mögötte lévő faltól kb 5 centi és már rendesen működik is, ha közelebb toljuk, akkor sem fog jobban gerjedni, hanem pont ellenkezőleg, csökkenni fog a nyílás hangnyomása (a hangolási frekvenciájával együtt) és a hangsugárzó átvitele elkezd hasonlítani egy zárt dobozéra.Szerk.: azért írtam, hogy kb, mert vannak eltérések a modellek között, a 926-os mélyátvitele 80Hz-től kezd esni:
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #180626 üzenetére
Ja meg ami még tetszik benne hogy előre néző reflex nyílása van ami lehetővé tetszi hogy falra toljam, nem kell behúzni 20-30 cm-rel, meg így a mélyet sem gerjeszti túl a szoba úgy mint a hátsó bass reflex-nél. Ettől függetlenül volt egy kis hiányérzetem az előző hangfal után mert az az élénksége miatt sokkal inkább kidomborította az énekhangot, hangszereket. De valamit valamiért, ez egységesebben szól. Tolhatom neki a hangerőt nem lesz bántó.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #180625 üzenetére
Ne vedd el a kedvem tőle. Nálam ebben a nappaliban eddig ez szól a legkevésbé bántóan. Dirac nélkül is teljesen lineáris a frekvencia és végre nem harsány. Nem azt mondom hogy ez szól a legjobban és legzeneibben de a legkellemesebben az biztos. Sajnos kicsi ez a nappali a fényesebb hanghoz.
-
BBéci
legenda
-
VoidXs
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #180619 üzenetére
A belépő szobakorrekciók annyira pontatlanok, hogy nem képesek ilyesmire, ekkor segíthet egy ilyen feature. A Dirac-nak mondjuk pont mindegy, az magasakkal tökéletes.
-
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #180619 üzenetére
mert itt dB tudsz csökkenteni és aztán pl a diracba minimális korrekció kell.
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #180611 üzenetére
Igen és eddig tetszik. Void jól mondja, kicsit háttérbe húzódóbb a magasa de nálam pont ez szól jól. Eddig minden hangfal harsányan szólt. Kicsi 100-500 hz közötti beszakadással és bántóan sok magassal amivel a Dirac is csak szenvedett. Most ez az Aria 926 pont jó. Persze nem olyan hatásvadász a hangja mint más márkának de nagyon kellemes hosszan hallgatható. Még a csöves végfok sem kell neki, avr önmagában szépen hajtja.
Csak a centerrel vagyok gondban mert a sajátja ócska, a magasabb kategória meg 1.3 Misi. Ezért gondoltam a Revelre. Az valamivel olcsóbb és jó is. -
mettek
addikt
Hallott már valaki Revel-t és Focal-t is?
Az érdekelne hogy Revel center mennyire illeszthető be Focal Aria frontokhoz.
Amit találtam YouTube-on, ott nagyon minimális eltérést véltem felfedezni a 2 márka között. Egyiknek sem tolakodó a magasa ha minden igaz. -
lethos
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hangfal vásárlás ügyébe.
A Testvérem szeretne aktív hangfalat ‘esetleg’ plusz mélynyomó van.
Ő is kezdő ezen a téren szóval nem a high-end érdekli, de a minőség fontos neki.
Tidalt használ, és elsősorban zene hallgatásra lenne. Műfajokat mindenevő.
200e Ft szán rá, lehetőleg újat.
Előre is köszi. -
haarmaan
tag
Sziasztok egy kis segítség kéne ONKYO TX-SR608 vagy TX-SR607 hez keresnék magyar nyelvű kézikönyvet. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Üdv Gabi.
-
spiky03
veterán
válasz
kimi02 #180590 üzenetére
De ha jól emlékszem neked nem zárt az Ultid meg nem is 15", hanem 18"?
Van most az AVXen egy 3000es, nem tudom megérné e lecserelni rá az XLS1002t.@ctrlaltdel13
Amikor megkérdeztem, hogy több szubra is jó e az EQ ezt válaszolta VoidXs, remélem nem haragszik meg h idézem
Minden esetben elég, akár 5.3 is menne vele DSP nélkül.Szép az erősítőd, van benne szufla
Gondolom itt 1-1 csatornát kapnak az Ultik és nem hídba közöd őket? -
Joe123
senior tag
válasz
Darth_Revan #180600 üzenetére
A lejátszódhoz specifikus utángyártottat nem ismerek, de pont most vettem ilyen univerzális, USB-n keresztül programozható cuccot a szüleimnek. Ha nem találsz konkrét utángyártottat, opció lehet esetleg. A szoftverében BD3100-at nem találtam, csak BDX3100-at. Teljesen szabadon programozható amúgy. Kipróbáltam a saját TV-mmel, azzal tökéletesen működött. Van rajta négy makró gomb is, mindegyikre fel lehet 6 gombnyomást rakni, pl. egyszerre tudja be/ki kapcsolni a tv-t, bd lejátszót, erősítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max