Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Rolibratyo #181899 üzenetére
Bocsi, vak vagyok. Az átlag AVR kimenete 1.4 vagy 2 volt, ezekkel nem lesz gondod.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo #181895 üzenetére
Ki tudja mennyire hiteles a forrás ez egy hozzászólás volt a másik fórumon. Most valami XLR-t kell néznem, a Roland vagy a Kácsa kábeleket nézem. 9 kábel kell majd a végén így iszonyat összegeket nem akarok rá költeni. Ahogy nézem nem igazán mindegy melyik kábelt veszem, a tesztek arról írnak hogy a rossz kábel nagy alapzajt tud csinálni. Hirtelen ezt találtam.
[link] [link] -
VoidXs
nagyúr
válasz
Rolibratyo #181896 üzenetére
Itt csak azt írja, hogy milyen gain esetén milyenek a feszültségek, de ezzel csak akkor vagyunk előrébb, ha tudjuk az erősítő gain-jét. Normálisabb gyártók ezt le szokták írni. Ha viszont PC-s EQ-d van, akkor az erősítőoldali gain-ekkel is tudsz játszani, hogy a vonalszinten vitt jel maximális legyen.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
VoidXs #181893 üzenetére
Ha a végfok gain-re gondolsz arról Khaosz55 írt itt
Nem aggódom különösebben, csak a saját rendszerben már megéltem, hogy ha az EQ és a Crossover is a PC-n fut, akkor forrás oldali jelveszteség miatt, pluszba kellett tekerni a procit a korábban megszokott hangerőhőz, ahol már hallható alapzaj is megjelent, így a keresztváltás maradt inkább a procin.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181892 üzenetére
Ezek a jelszintek már mindjárt jobban néznek ki.
És az a lényeg, hogy a végfok teljesítményének kihasználásához szükséges jelerősség a fentiek alapján jóval alacsonyabbak, mint amit a proci max. ki tud adni.Mindenesetre azt továbbra is tartom, ha ezt ilyen részletességgel beleírnák a specifikácókba, jóval egyszerűbb dolga lenne egy földi halandónak összeillő elő-végfok párost választani.
-
rudi77
tag
válasz
Rolibratyo #181889 üzenetére
Arcam av860+Rotel RMB1585 rca-val és xlr is régen nálam tökéletesen ment.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
A végfokok erősítése általában bőven max teljesítményre hajtja őket kisebb bemeneti szinten is. Ne (feltétlenül) aggódj emiatt. A gain-ről ír a doksi? Az itt az igazán fontos.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Én pl ezt találtam az AVSForum-on.
Oh, and so all of you "Experts" can stop contemplating your respective navels about the whole XLR/RCA issue..
Here is what the Harman/Lexicon Engineers sent me. But, I'm guessing you're all smarter than them, and still need to
diagnose, measure, ponder the subject yourselves....
For your XLR and RCA questions. You'll see below:
The XLRs are approx. twice the amount of output as the RCAs which is why you have the differences. This is normal. However at any given time the current changes between the nominal and the maximum output. So...you'll see the below nominal and maximum outputs
RCAs have a nominal 1V rms with the maximum output at 5.5V rms.
XLRs have nominal of 2V rms with the maximum output at around 11V rms
Remember, this changes from any given moment so you'll never receive the full maximum output.
--------------
Bye!!! -
Khaosz55
addikt
válasz
Már én sem tudom. Valami fórumon olvastam, hogy nem annyi a kimeneti feszkó hanem sokkal több, de megnézem melyik oldal volt az.
PL a Rotel jelenlegi dirac-os procijára RCA-n 1volt van írva. El tudod képzelni hogy házon belül csinál a Rotel egy olyan procit ami nem kergeti ki a maximumot a saját végfokukból?
Ha így van az vicc lenne szerintem.Ha megjön a lexicon, akkor ki fogom deríteni hamar, hogy elég-e a kimeneti feszkója.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181821 üzenetére
Jogos. Valamiért én a 2VRMS-nél csak az RCA kimenetre gondoltam.
Az AV860 manualban az alábbit találtam:
Preamplifier outputs
Nominal output level 1V RMS / 2V RMSAz MC-10-esében meg ezt:
Preamplifier outputs
Nominal output level 1V RMSMindkét esetben az angol nyelvű pdf-et töltöttem le.
Hogy miért nem bírják ezeket az adatokat rendesen megadni azt nem értem. Ahogyan azt sem, hogy a gyártók ebben az árkategóriában miért épp a kimeneti jelszinteken spórolnak...
Gondolom az 1V RMS az RCA / a 2V RMS meg az XLR kimenet lesz, remélhetőleg az MC-10 esetében is, csak ott épp lefelejtették az XLR-hez tartozó adatot beírni.
Ezek alapján úgy tűnik az MC10 se a legjobb párosítás a Rotel RMB1585-höz:
INPUT SENSITIVITY
Line Level Inputs (RCA): 1.9V
Line Level Inputs (XLR): 3.8VLehet ehhez tényleg XLR-RCA átalakító kell, hogy ki tudd használni a végfok teljesítményét.
Többiek mi erről a vélény?
-
spiky03
veterán
-
Dudi1984
csendes tag
Harman kardon avr255/355 házimozi erősítőhöz keresnék firmware file-t.
A legújabb 0.98.3.1 verzió előttiek érdekelnének.
0.94.1.1
0.95.1.1 stb.x55update.zipnéven fut. Ha esetleg van valakinek még ilyen, kérem küldje el nekem.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #181882 üzenetére
Ha azonos, vagy megközelítőleg hasonló a frekvenciamenetük, akkor nincs problèma általában.
Nálam a vászon miatt a frontok magasainak hangerejét feljebb kellett venni, hogy kb azonosak kegyenek, ameddig ezt nem tettem meg, nagyon elcsúszott az egèsz hangzás, tompább lett. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #181880 üzenetére
Inkább a közèp ill magassugárzó ami jobban meghatározó ilyen esetekben, mint ahogy a fülünk vagyis az agyunk a magasabb frekvenciájat 2x hangosabbnak halljuk mint az alacsonyabb frekvenciákat.
Tehát inkább az azonos frekvenciamenet a lènyegesebb, azèrt is jobb ha azonos minden sugárzó, vagy legalább 1kHz- tól felfelè. -
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #181872 üzenetére
Azzal nem lesz gond szerintem. Rew-ben kimértem és a frontokhoz képest - 3dB-re állítottam az atmost sugárzókat. Valamiért jóra sikerült neki a doboz amit csináltam mert a plafonba szerelve a mély átvitele olyan mint a frontoké. Amikor kiprobáltam a sub nélkül full rangeben csak lestem milyen böszmén szól a plafonba. Igaz érthető, 20cm-es mélyközép van benne [VX8-W] .
-
achilleuss
tag
Na, érkezik Amerikából a másik lézerfej a Denon DVD-3910 lejátszóba. 70e-ért vettem használtan+6e postaköltség. Aztán Amerikából rendeltem egy Hitachi HOP1000 eredeti lézerfejet a Global Albani-tól/ [link] . De ez se 100-as. A pesti denon szervízből/Totelszervíz kft./ az írták, hogy nem biztos , hogy teljesen kompatibilis a HOP 1000-el a 3910. Kérdésemre azt válaszolták, hogy a Hitachi HOP1200S a megfelelő hozzá, de mivel nem tudnak megbízható helyről rendelni eredetit, így nem javítják. Megrendeltem a HOP1200S-t is, 29e
ugyanonnan a Global Albani-tól. Ezzel is megy, a HOP1000-el, a Mátrix 4-et csont nélkül végigviszi, pedig a kétrétegűekkel szokott vacakolni. Egy számtek üzletes ismerős 10 agyonhasznált kétrétegű dvd lemezemről készít egy-egy másolatot/legális eredetiről egy másolat/ és kíváncsi leszek, hogy szaggat e ugyanannál a résznél, abban bízok, hogy hiba nélkül viszi majd a másoltat. Ha nem , akkor nem az a gondja. Egy másik szerelő azt mondta, hogy a softverfrissítésre kéne rámenni, a neten van hozzá, de nekik nincs idejük keresgélni. Persze ez egy 2006-os cucc, és tán 2010-ben beszüntették a gyártását, utána nem valószínű, hogy volt hozzá újabb frissítés. De végülis egy 2010-es frissítés is megfelelő lenne szerintem, ha ennek sérült valamilyen szinten a softvere. Viszont hallottam olyat is, hogy softverfrissítés után még jobban vacakolt a szerkezet, lehet hibáztak a frissítésnél, azt is el lehet rontani. Rendeltem még egy kínai HOP1200S utángyártottat is/ 6e /, lézerfejjel fel vagyok szerelve, 3 új lézerfej..
Nemrégiben cd-t játszottam vele, azt csont nélkül viszi/amivel elindul, mert ott is válogat/. Olyan brutál hangzása van az új HOP1000 fejjel, hogy ha csak cd-t tudnék vele hallgatni ilyen minőségben, már akkor megérte/nekem
/a ráköltött mani. De azért a cél a házimozizás, lehetőleg minél több dvd filmemmel.
A régi fej, ami benne volt, Hitachi HOP1200N-R-el/közel sem valószínű, hogy az volt benne az eredeti, mert akitől vettem, az is használtan vette, tehát cserélgethették már benne a fejet/ csak az egyrétegűvel indult el rögtőn. A két rétegűt akkor vitte, ha az egy rétegűvel ment vagy 30 percet. Az új, HOP1000-es fejjel elindul minden kétrétegű dvd lemez, viszont sokkal lassabban.
-
Gino20
őstag
válasz
Ez nálam anno konkrétan problémát okozott. Az akkor új Klipsch RP 5. szett majd korábbról a Dali Phantom E60 atmos sugárzó nem működött együtt a dirac korlátai szerint (ezt egy rew, carvern lehet megoldja, nem tudom). Az érzékenységbéli különbségek akkorák voltak a sugárzók között, hogy diracban éppen le tudtam húzni a klipsch 5. csatornát a Dali .2 csatorna szintjére és valójában még ekkor sem kaptam jó eredményt. Lagymatag lett az egész. Éppen ezért le is cseréltem a dali "atmos" sugárzókat gyártón belül klipsch-re, majd lőn csoda helyre állt minden.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Különben érdemes a dirac futtatása előtt, REW-ben kimérni a hangsugárzó távolságokat FL-hez képest? Mert az egy dolog, hogy beállítom a távolságot a procin, a Rotelnél ha beállítom ellenmérésnél kiderül, hogy nem jó távolság (delay), de be tudtam szépen állítani csak nem annyi mint amit a menüben beállítok.
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
-
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #181846 üzenetére
Nincs neki akadálya, azonban arra figyelj, hogy a hangerő különbségek legrosszabb esetben is 10 dB en belül legyenek majd a leghalkabb és leghangosabb hangsugárzót tekintve (a szükséges hangerő mellett). Ezt nyilván az atmos végfok megfelelő bemeneti érzékenységével (1.0 V) ill. az atmos sugárzók érzékenységével is tudod korrigálni. Ezek majd a Dirac során kapnak jelentőséget. Volt akinek újratervezés lett, mert nem voltak megfelelőek a rendszer elemei és nem lehetett normálisan beállítani.
-
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #181861 üzenetére
Nálam az oled tv-nél nem olyan a tápkábel hogy csatlakozós fogom bedugok egy másikat hanem fixen van rögzitve de ezt úgy kell elképzelni mint egy atx-es csatlakozót amit az alaplapba bedugsz. de ahhoz hogy kicseréld meg kell bontani a tv hátulját. És ezért ez gari vesztéssel jár.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #181852 üzenetére
Igen ez is jó lenne és van is hely hozzá, de ez annyira randa... Ép elég elviselnem az ultikhoz vásárol végfok kinézetét.
Illetve pár dolog nem derül ki.
- Ventilátor gondolom van benne. E400-ról találtam videót a ventije mint egy drón kb.
- Mekkora alapzaja van, mert én az ilyen végfokoknál általában tapasztaltam.
- Mekkora bemeneti jelszint kell neki? Lehet ki sem tudom hajtani procival. -
powerup2
addikt
válasz
VoidXs #181856 üzenetére
De komolyan hogy gondolhat ilyenre egy épp eszű ember főleg ha nem marketing a cél ? meg hogy nőt a betekintési szög. Ez kb olyan kicserélem a hangfalkábelt és hopp a gyártó által megadott szórási tér nő. MTM tipusú centernél cseréld ki a kábelt és akkor a lesugárzási terület 10-15 fokról 50-re nő ez kb ilyen ergo hülyeség az egész.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #181855 üzenetére
Az a baj, hogy ha valaki kimond egy ilyet, a gyártó felkapja, és bekerül a marketinganyagokba. Ugye így jött létre a switchezés is pár hónapja. "Demókon" is az van a kézikönyvükben, hogy kérdezzék meg a jelenlévőket, mit hallanak, majd helyeselniük kell, függetlenül attól, hogy mekkora baromság.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Khaosz55 #181851 üzenetére
Az általános bekötés az, hogy van egy XLR kimenet, ebből az XL-t simán párhuzamosan rákötik az RCA-ra, vagyis ugyanaz a csatorna mehet ki két külön erősítőre. Innentől szabadon használhatod bármelyik kimenetet bármilyen bekötésben, és hiába van -3 dB az RCA-n (az aszimmetrikus természete miatt), azt vissza tudod tolni channel volume alól. Ha mégis az lenne, hogy az elektronika blokkol egy kimenetet (ezt volt gyártó, aki teljesen analóg megoldotta, az is érdekes mérnöki megoldás, csak nem vág témába), akkor egy XLR-RCA a megoldás, az is van bőven.
-
python1
veterán
válasz
Vagy ajánlom még ezt is,.
Teljesen jó, ha jelet kap automatikusan bekepcsol, tulajdonképpen nálam is ezek vannak, csak a kétcsatornás változatai. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #181847 üzenetére
De azt azért meg kell néznem, hogy a procin egyszerre megy ki a jel XLR-en és RCA-n is. Rotel RMB 1585-ön nincs is váltó kapcsoló az RCA és XLR között, csaknem fake XLR.
Vagy úgy érted, ha nem megy egyszerre a XLR és RCA kimenet a procin akkor veszek egy XLR-RCA kábelt és úgy hajtom meg a RCA bemenetes végfokot. Kár vont eladnom a CAV A8M-et. Tökéletes lett volna az atmos csatornához.
Nem tudom át kell gondolnom, lehet elsőnek atmos nélkül használom a rendszert így az atmoshoz még nem kell végfok. -
denesdr
addikt
Ha valaki egyszerű beavatkozással szeretné növelni a TV-je betekintési szögét (!!!): [link]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Ne aggódj a jelszintek miatt, úgyis lehet a procin csatornánként állítani. Általában még ugyanazon a csatornán egyszerre is működik az XLR és az RCA (ekkor az XLR-nél 25% jelszintesés lesz), nem szokott gond lenni. Ha valamelyik gyökér gyártó mégis ezt tenné, átalakítható.
-
Khaosz55
addikt
Hali,
a következő kérdésem van. Egy processzort (MC-10) lehet úgy használni, hogy az egyik végfok XLR-el vinné a 5.0.0-át a másik végfok meg a RCA-an a 4 db atmos hangsugárzót? Van ennek technikai hátránya. Össze lehet hozni a jelszinteket ?
Ha nem lehet, akkor XLR-es végfokot vennék valami 8Ohmon 4X100W körülit. Használtba csak RCA bemenetest végfokot találtam ami meg XLR-es volt az meg túl drága atomoshoz.
Talán még erre is gondoltam, ha nem lesz használtban, szerintem az atmoshoz megfelelő lenne. [link] -
Domi2003
csendes újonc
Hali!
Érdeklődni szeretnék HDCP verzióval kapcsolatban!
Milyen hátrányai vannak a HDCP 2.2-nek a 2.3-al szemben?
Üdv:Zoli -
weinmaker
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni subwoofer ügyben.
2 külön erősítőm van, egy a házimozihoz aminek van subwoofer kimenete, és van egy sztereo vintage erősítőm aminek nincs.Ha szeretném az aktív szubot a sztereó rendszeremhez használni, akkor megoldható-e az, hogy a vonalszíntű jelet kapja a házimozis erősítőtől, a sztereó rendszert pedig a speaker inputra kötném be. Okozna-e ez problémát, vagy valami kárt a rendszerben?
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #181840 üzenetére
Akkor hova lenne érdemes vinnem?
Egy szaki ajánlotta őket, aki kb 3 hónap múlva tudná vállalni a javítást mert annyi megrendelése van...Mindegy holnap felhívom őket aztán kiderül mit mondanak.
-KP-
Negatív. Nem tudom ki az?
Talán Dreamcinema? Ott volt 510es a nappaliban, de nem tudom ők foglalkoznak javításos ügyekkel is? -
Gubu0101
veterán
válasz
spiky03 #181828 üzenetére
Uh hat ez mar regen volt,meg asszem a 1305 vagy 6-os denonom volt,pontosan nem emlekszek a szamara
Nekem szerencsere a szomszedom egy nagyon jo muszeresz volt,o csinalta meg.Ennek szerintem mar tobb mint 10 eve,akkor par ezerbol megusztam.
Azota se vettem denont.1 ev utan 2x ugyan azzal a problemaval tonkrement,masodik javitas utan adtam is el. -
Morris
veterán
Szerintetek hogyan lehetne megoldani a 115sw erősítőjének szellőzését?
-
spiky03
veterán
Baj van
Úgy néz ki tegnap este megadta magát az Anthem.
Hallgattuk rajta a Firestickrol a Spotifyt, a hangerőt feltekertem -10dBig ha jól emlékszem és egyszer kikapcsolt.Utána próbáltam bekapcsolni de már nem tudtam.
addig jutottam mindig, hogy megnyomom a bekapcsoló gombot, a kijelzőn megjelenik az üdvözlő felirat és utána pakk kikapcsol.
Valaki találkozott már ilyennel?
Pihentettem, kihúztam az áramból is, hátha túl melegedett, de sajnos később sem támadt fel
-
Khaosz55
addikt
Ha jól értelmezem akkor a lexicon-ra külön nem kell megvenni a dirac-ot? Elméletileg csak le kell tölteni az oldalukról ?
Python melyik Roland XLR kábelekre gondoltál? [link] [link] [link]
Nem akarok semmi vitát, de majd ha minden összeállt kipróbálom pl a frontoknál, hogy van-e értelme drágább XLR kábelnek. -
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo #181820 üzenetére
MC-10-nek mi a max kimeneti feszkója? Mert ahogy nézem a 2VRMS a fülhallgató kimenetre vonatkozik. Egyértelműen nincs adat megadva az RCA és XLR esetén.
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181813 üzenetére
Nem azért ajánlottam, mert rá akartalak beszélni, hanem, hogy a felsorolt procik közül egyet meghallgathassál.
Az MC10 kimeneti jelszint szempontjából a végfokodhoz mindenképp jobb választás. Ha valamikor lecserélném a malacot én is kizárólag olyan procit vennék helyette ami legalább a korábban említett RCA 2V, XLR 4V-ot tudja.
Anno én is szemezgettem vele, mikor beakciózták a németeknél, de addigra nekem már ki volt építve a 8 magassági csatorna, ill. az auro 3d hiánya (MC10) miatt maradtam a jelenleginél.
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #181811 üzenetére
Igen elég, de úgy néz ki, hogy előfokot néha maxra járatom a végfokban meg tartalék marad. Hülye példa, de kb olyan mintha vennél egy sport kocsit aztán a gázpedál alá raksz egy kockát.
De, mindegy úgy néz ki meglesz a Lexicon Mc-10. Remélem nem lesz pofára esés belőle és elégedett leszek vele. Már csak egy 8ohm minimum 4x100w RMS végfok kéne az atmoshoz akárt használt is jó vagy digitális. Illetve XLR kábelek. -
-KP-
addikt
-
Khaosz55
addikt
Anthem AV70-re meg 10.7VRMS-t ír a gyártó a subra 11VRMS-t. Ezt sem értem majdnem... 5-8x annyi mint más gyártóknál?
Különben mi a helyzet az AV70-el? Mert valami okál fogva azt mondják inkább a AV90-et vagy a 8805A-t. 90-en árát nem szánom rá. Illetve egyáltalán nem tudom milyen a bemérő rendszere az Anthem-nek. -
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo #181808 üzenetére
Köszi, rendes vagy, és ajánlották is a 8805A-t, de olyat fogok venni mi kihajtja a végfokot. Nem azért vettem 5x200w-os végfokot hogy benne maradjon csatornánként 50-70W, mégha ki sem használom.
-
python1
veterán
válasz
I'am Dony #181811 üzenetére
Így zajosabb lesz a rendszer, torzításban is hozzátesz rendese, mèg alacsonyabb hangerőnèl is.
Most szembesültem ezzel a problèmával, mikor zenei láncba integráltan egy CA streamagic- ot, de xlr kineneten helyreállt a dinamika, ès így már hozta azt a szintet amièrt èpítettem a láncot, ès igen, így hozza a papírformát is. -
I'am Dony
őstag
válasz
Khaosz55 #181803 üzenetére
Igen, papírforma szerint nem illenek össze. Viszont a Te példád is mutatja, hogy ameddig elegendő az adott hangerő, ezek fel sem tűnnek. A táblázatot figyelmen kívül hagyva van hiányérzeted? Mert ha nincs, akkor nem feltétlenül kell ragaszkodnod az erősebb kimenethez.
-
-KP-
addikt
Érdekes módon még az ősrégi Anthem MRX300/500/700 széria is bőven erős végfokokhoz.
PREAMPLIFIER
Maximum Output at <0.1% THD 4.9 Vrms, subwoofer channel 7.2 Vrms -
python1
veterán
válasz
Rolibratyo #181808 üzenetére
Teljesen jók a kimeneti szintjei.
Azt azért érdemes mérlegelni végfok vásárlása előtt, hogy mit szeretnénk, rugalmasabb kezelhetőséget kell választani. Én is ezt tettem mikor a végfokaimat vásáróltam, 3 bemeneti szint közűl választhattam, és szintén 3 bemeneti csatlakozással.
Szóval meg kell tervezni előre mit és hogyan szeretnénk, már csak a jövőre nézve is. -
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Khaosz55 #181794 üzenetére
Ha érdekel mit tud a Marantz AV 8805 Atmos 7.2.6 / Auro 3d 13.1 kiépítésben audyssey vs. PC / Cavern / JRiver / Wasapi / konvolúciós szűrőkkel azt nálam is meg tudod hallgatni.
Az a 12km távolság meg nem lehet akadály.PS: A Marantz se túl fickós kimeneti jelerősség tekintetében, de ettől még egy hallgatózást megér.
Rated Output
Unbalanced RCA Pre-Output: 1.2 V
Balanced XLR Pre-Output: 2.4 V -
python1
veterán
válasz
denesdr #181804 üzenetére
+1
Így van, nekem az ősrégi arcam processzoromon választható ezek a kimeneti szintek, tulajdonképpen PC-vel kombinálva egy modern 7.1 vagy 5.1.2-es processzort kaptam fillérekből.
Na ezt lehetetlen utolérni, felűlmúlni bármilyen FW frissítéssel.
Azért ez tényleg furcsa, vagyis a mai "trend" hozza ezt sajnos. -
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #181803 üzenetére
Az RMB 1585 bemeneti érzékenysége 1.9 V, úgyhogy a RAP 1580 tényleg kevés hozzá. Számomra meg az (is) érthetetlen, hogy egy ilyen DAC-os készülék miért nem tudja az ezer éve standardnak számító 2 V unbalanced, 4 V balanced analóg kimeneti szintet klippelés nélkül. Ebben a konkrét esetben meg ráadásul házon belüli készülékekről beszélünk...
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #181799 üzenetére
Igen azon is gondolkodtam, viszont nincs nagyon összehasonlítási alapom. Elégedett vagyok vele, de nem volt még másik HD-es procim vagy AVR-em diraccal. Tehát nincs viszonyítási alapom. Tehát kipróbálnék mást. Nem tudom még lehet megvárom a Rotel procit ha majd jön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Energiaital topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro