- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz BBéci #150399 üzenetére
Pedig jó dolog.. Multiban mikor halálra lövöd a többieket de hátad mögött hallod ahogy elsuhan a golyó...
és mindezt 4k-ban, és egy kábellel, és izébizé
Ettől nem leszünk kevesebbek, inkább ez minthogy eligyuk, elcigizzük a pénzt.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
BBéci
legenda
válasz WaterWave #150401 üzenetére
Menj el lőtérre, szituációs lövészetre! Az valami!
Tévét bámulva, fotelben ülve, az egérrel, kontrollerrel úgy tenni, mintha lőnél...[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Hohocali #150397 üzenetére
A 4K játékban és szövegeken ad csak durva változást, de a filmek soha nem igazi 4K-k, csak a fényértékek. A színek felbontását rendszerint negyedelik, nem adnak ki 4:4:4 vagy RGB verziót lemezen, csak moziban, de sokszor ott is mindegy, mert már eleve nem így veszik fel. Azt is tegyük hozzá, hogy tökéletesen éles képet kizárólag a RED kamerák tudnak hozni, a többiek vagy túl nagy sugárral AA-znak, vagy nem bírják teljesítménnyel a hibátlan rögzítést, így eleve a legnagyobb filmek 20%-ánál nyújt láthatóan többet a 4K. Ettől függetlenül én igyekszem mindig a 4K verziót beszerezni, mert csak az hozza ki a maximumot a Full HD-ből, lévén ugyanez a probléma a FHD lemezekre szintén igaz, ott a szín effektíve már csak 960x540.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Dagidög
senior tag
válasz Mosqu!to #150395 üzenetére
"(120Hz nem megy már neki, pedig a tv-n játéknál jól jönne)" - Nincs olyan tv, amely natívan tudná a 120 Hz-et játék alatt buherálás nélkül (javítsatok ki, ha tévedek).
(#150402) BBéci: Vannak olyan szituációk, amelyeket a való életben sosem élhetsz át vagy nem szeretnél, különben maradandó sérülést szereznél vagy meghalnál. A játékok ezt küszöbölik ki. (Mondom ezt úgy, hogy hónapok óta nem játszottam számítógépen, de annak más oka van).
-
Mosqu!to
addikt
válasz Dagidög #150404 üzenetére
Az idei OLED-ek (LG B-C-E-W8) elvileg tudja a 4K+HDR+120Hz-t, de egyelőre a HDMI 2.0b szab határt ennek.
De ha esetleg ezt nem is tudja, a 4K+HDR+60Hz+4:4:4 színteret 10bittel tudnia kéne, de ugye ez is csak 4:2:2-ben megy a HDMI-nek hála.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dagidög #150404 üzenetére
Mindössze két TV létezik natív 120 Hz támogatással (a 65-ös LG C8, és egy noname, talán Vizio), a többi csak interpoláció. Az nVidia BFGD-t várom nagyon, az értelmes minőségben is fogja majd ezt tudni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Hohocali
aktív tag
válasz VoidXs #150403 üzenetére
Ezzel mind egyetértek.
Ugye ma már az emberek, ha vesznek egy nagy kijelzőt, nem csak mozizni akarnak rajta, hanem mást is, pl. játszani. Engem is ez motivált elsősorban a HDMI2 irányába, nem a filmek.(#150406) VoidXs: ez a BFGD hogyan lesz meghajtva? DP? 3D-t tudni fogja?
(#150407) Patice: ha a 3D érdekes, akkor óvatosan ezekkel az átalakítókkal, mert az nem megy át rajtuk.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Mosqu!to
addikt
válasz VoidXs #150406 üzenetére
55C8 -am van. Az nem viszi?
Hosszú HDMI kábelem amúgy már van. Egy DP-HDMI átalakító is elég akkor? Van jelentősége, hogy milyen verziójúj DP/HDMI az átalakító, vagy mivel úgyis csak a hangot viszi, így nem?
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
BBéci
legenda
válasz MasterMark #150411 üzenetére
Nem vitatom, de a véleményem, ami teljesen szubjektív, nem változik. Akik rendszeresen és sokat játszanak PC-n, konzolon, azok a való életben furcsán viselkednek, egyesek harcba akarnak szállni az egész világgal, mások visszahúzódóvá válnak, kerülik az embereket. Nem a társas kapcsolatokat építik és ápolják, nem a szabad levegőn töltik az idejüket, nem sportolnak.
Nyilván vannak kivételek, mint az élet minden területén. Lehet ésszel, heti 3-4 órában művelni az effajta játékot. Hallottam olyanokról, akik napi 6-8 órát játszanak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #150411 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy egy jobb játék világának és történetének kidolgozottságának, illetve minőségének film már koncepciójában sem kerülhet a közelébe, könyv is csak ritkán szokott. És ezek csak azok a faktorok, amiket össze lehet mérni. Az Assassin's Creed (1-4), Mass Effect (1-3), illetve Witcher játékok ennek a mintapéldái. Mielőtt előkerül, inkább én mondom ki, hogy az AC film egy ritka szar, de köze nincs a játékokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
válasz Mosqu!to #150415 üzenetére
sixpak: Tán te is játszol v.mivel? Én a Battlefield 3,4-et nyomom( ki gondolná mi, az arcképemből) napi szinten ....igaz fél éve akad a netem így manapság csak heti 1-2 alkalommal.
BBéci: Ez a kedvenc játékom. [link] 2011-es a játék és iszonyat szépen kidolgozott. A mostaniak meg kimondhatatlanul szépek.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz BBéci #150412 üzenetére
"Akik rendszeresen és sokat játszanak PC-n, konzolon, azok a való életben furcsán viselkednek...."
Nem akarlak megbántani, tudom hogy jóval idősebb vagy mint a topik látogatóinak többsége (szerintem a fenti megnyilvánulás is ennek tudható be), de azért ez jó nagy faszság, igazából nem is értem, hogy honnan veszed ezeket.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
nagyúr
"És ugyanez elmondható a rendszeresen fórumozókról is."
Telitalálat!
[link]
A túlzott mértékű játékkal, és a túlzott mértékű fórumozással is elfed az ember bizonyos személyiség-zavarokat, problémákat.......... Persze ebből elindulhat a vita, hogy mi számít "túlzott"-nak.[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Főleg aki jómunkásember annak se lehet élete, ha a konzol levezetést nézzük
ne általánosítsunk köszi• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
tomyka74
senior tag
íme aki még nem látta!
-
Dzsano89
tag
Sziasztok!
Nagyon segítségre lenne szükségem!
Számítógépet kötnék össze erősítővel.
Alaplap: Asrock Z370 Fatality Gameing K6
Erősítő: Yamaha HTR-2071S/pdif ha jól írom (digitális kábellel) kötöttem össze! Már a megszólaltatás is nehezen ment, viszont már az erősítőt sem tudom átállítani 5.1 re. valaki tudna segíteni, hogy érdemes jól haszálni ezeket a dolgokat?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!Üdv: Jano
-
Dorian
félisten
Igazából azon csodálkozom (irigykedem), h hogy van ennyi időtök, h játékra is jut. Utoljára akkor játszottam, amikor még vagy nem dolgoztam vagy nem volt összeköltözős komoly kapcsolatom. Hogy kutyáról, gyerekről ne is beszéljek.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
nagyúr
-
Mosqu!to
addikt
válasz Dorian #150426 üzenetére
Van két kutyám, munkahelyem, saját háztartás és barátnő, aki 5 napot hetente velem van. A maradék két napból az egyikben játszom, a másikon barátokkal találkozom, na meg amikor asszony hajat mos/szárít, lábat áztat, telefonál, stb, akkor kisebb sessionoket be lehet iktatni. Továbbá néha átjönnek barátok, és együtt játszunk sportot, mortalt, valamilyen racinget vagy logikai/ügyességit, akár négyen is. Ilyenkor jönnek akár barátnők is, sőt, akár többen is vagyunk, mint 4 aktív játékos.
Szerencsére a játék már rég nem egy antiszociális tevékenység, sokszor ez hozza össze a társaságot, és közben van lehetőség ugyanúgy beszélgetni, mint egy sörözés/vacsora mellett (na meg persze rendszerint ezt is össze tudjuk kötni a "játékkal".Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
zsoika
addikt
válasz VoidXs #150427 üzenetére
Nem, nem. A héten 2 napot is filmezéssel töltöttem (3db /nap) aztán 16.30-ra hazaér a család és akkor velük foglalkozok. Este 20.00 körül fürdés (sokszor a fiammal együtt), aztán dumcsi az ágyban és diavetítés vagy mesenézés közösen... 21.30 alvás. 22.00 körül Én visszamegyek a nappaliba és játszok éjfélig(ha az asszony nem jön le ). Valahogy így.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Dorian #150426 üzenetére
Én meg azon csodálkozom, hogy másoknak nincs idejük semmire.
"Utoljára akkor játszottam, amikor még vagy nem dolgoztam vagy nem volt összeköltözős komoly kapcsolatom. Hogy kutyáról, gyerekről ne is beszéljek."
Én minden nap mindezekkel foglalkozok (kivéve kutya, mert azt időpocsékolásnak tartom ha van gyerek) csak mértékkel. Sok a 24óra/nap, sok minden belefér.
Edzeni sajnos már nem tudok ,de nem az időm miatt, hanem a vállaim nagyon tönkrementek(akadnak, kattognak)...ezt nagyon sajnálom. -
VoidXs
nagyúr
válasz Dzsano89 #150431 üzenetére
Tálcán hangszóró ikonra jobb klikk, Hangok, első fül (Lejátszás), digitális kimenet jobb klikk, tulajdonságok, speciális, és a legördülő alján kell lennie a DD Live-nak.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dzsano89 #150434 üzenetére
Fura, pedig a Realtek chipek szokták támogatni a DD-t. Ha itt nincs, akkor rendszerszinten nem lesz 5.1, de filmet át tud küldeni, ha a bitstream be van kapcsolva a lejátszódban. A támogatott formátumok fülön emellé még be kell pipálni, de az gyárilag úgy kell legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsano89
tag
-
tomyka74
senior tag
válasz zsoika #150432 üzenetére
ezen én is csodálkozom! csak én az edzés szemszögből! ott is minden elhízott disznó azt mondja nincs ideje edzeni, ez a legnagyobb kifogás a lustaságra!!
de ez nem ebbe a topikba tartozik tudom!
de gondolom mint a sportolásban itt is érvényes az íratlan "szabály" : arra van időd amire csinálsz magadnak,minden más csak kifogás!!
annyira szeretem ez olyan szép gondolat![ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #150440 üzenetére
Az enkóder hardveres, de minden ALC-be bele van építve, a vezérléséhez kell szoftveres támogatás és a Dolby modul egyedi kulcsa, amit az alaplapgyártó vagy megvett, vagy nem, általában meg szokták. A Dolby soha nem adott ki teljesen szoftveres megoldásokat, nehogy megjelenjenek a megoldásaik kínai termékekben vagy az open source közösségben. Az Atmos for Headphones az egyetlen kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dzsano89 #150442 üzenetére
Én azért tökölnék még a PC-vel. Ha sehogy nem bújik elő a DD, akkor vegyed a legolcsóbb DD-képes hangkártyát, de én semmiképp nem használnám a beépített médialejátszóját egy TV-nek sem, meg ha van PC, akkor semmi másnak sem, egyszerűen annyira jobb egy PC képdekódolása és -feldolgozása. Természetesen ha nem akarsz költeni, amit leírtál, ARC-vel működik.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Dzsano89 #150446 üzenetére
Bármit ami működik. Digitális jel, a többi parasztvakítás. Arra figyelj, hogy HDMI v2.0 kábel legyen.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dzsano89 #150445 üzenetére
A HDMI sokkal jobb az optikainál, mert tömörítetlen hangot visz, nem is értem, miért nem vetettem fel. Úgy csináld, hogy egy HDMI a PC és AVR közé, egy másik pedig az AVR és a TV közé, akkor kevesebbet kell vele szöszölni.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest