Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mosqu!to

    addikt

    Köszi a válaszokat, hát előrébb egyelőre nem lettem, de legalább lebeszélődtem az erősítő cseréről (egyelőre)
    Mondjuk amúgy is, ha már váltok, akkor lehet érdemesebb megvárnom a HDMI 2.1-et, mert kétszer cserélni már azért fájna, viszont a a 2.0b képességei sajnos látható, hogy nem lesznek elegendőek középtávon (120Hz nem megy már neki, pedig a tv-n játéknál jól jönne)

    A 2 HDMI sajnos nem igazán opció. Jelenleg egy Vega 64 liquidem van, és sajnos erre csak egy jutott, 4 DP társaságában. Válthatnék egy Vega 64 Nitro+ -ra, de ez visszalépés teljesítményben, hangban.

    Régen a rendszer így nézett ki:
    PC >> HDMI >> Erősítő >> HDMI >> TV

    Most ez a felállás:
    PC >> HDMI >> TV >> Optikai >> Erősítő

    Így azonban valahol lekeveri (szerintem a tv) a többcsatornás hangot, és mindenképp sztereó jut csak az erősítőig. Áthidaló megoldásként médiaszervert tettem a gépre, a tv-re Plex-et, és hálózaton jön az anyag, így már lemegy a dts/ac3 a tvből az erősítőbe.

    Ugyanakkor ha tv bekapcsolás nélkül csak zenét hallgatnék a gépről, akkor megint gondban vagyok, mert tv nélkül nincs kapcsolat.

    Az alaplapon nincs optika, így annak kivezetése nem megoldható jelen állapot szerint. Az alaplapi HDMI nem tudom, hogy képes-e hangot közvetíteni, ezt még megpróbálom valamikor.

    Ami még felmerült bennem, hogy veszek egy hangkártyát (Asus Xonar DSX?), és onnan optikán küldöm az erősítőbe a hangot.

    Esetleg alaplapot cserélek egy olyanra, amin van optika, és marad minden a régiben, de ez meg egy csomó nyűg, gépet átépíteni, win nem tudom mennyire nyavajogna az alaplapcsere miatt (így esetlegesen egy reinstall is kell), etc.

    Mit javasoltok? :)

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Új hozzászólás Aktív témák