Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #159061 üzenetére
A megnevezés nem az én gondolatmenetem, hanem a HDMI jogtulajdonosáé.
"Amikor már működik egy HDMI kábel, akkor ott nincs különbség a félmilliós és a 10.000 Ft-os között."
Ez így, ebben a formában nem igaz, legfeljebb te még nem tapasztaltál különbséget.
Nem csúcsdarabokat ajánlottam, csupán megbízható minőséget.Pont azt írtam, hogy a Roline az üdítő kivételek egyikének tűnik, tehát pozitívan nyilatkoztam.
(#159063) Z0mbi
Az általad említett utolsó 1 méter a készülék szempontjából tekintve az első és az a lényege, hogy kvázi szűrőként viselkedik, ami hallható.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Z0mbi
senior tag
válasz Mosqu!to #159061 üzenetére
Juj. 8 evvel ezelotti enemet olvasom. Aztan szopatott par HDMI kabel. Es megtanultam a sajat boromon: ez nem igaz.
egetvero kulonbsegek vannak hdmi es hdmi kozott (akkor is ha uigyan azt a szabvanyt tudjak)
A digitalis magasfrekvencias jelatvitel nem arrol szol csak hogy 1 / 0... Ezt akkor erzed mikor ugyanazt a ket ezkozt kiprobalod teljesen kulonbozo ugyanolyan hossziusagu kabelekkel...
Van 2000ft os kabelem ami jobban teljesit mint egy 20000 ft osom. es forditva.
Valamelyikkel megy az apple TV HDR10 valamelyikkel nem (mindketto HDMI 2.1 es) -
Callisto
őstag
válasz Mosqu!to #159036 üzenetére
Úton van még. Hollandia és Magyarország között Németeknél jelenleg.
Viszont sikerült szereznem egy 4 hetes ELAC Vela BS 403-at kevesebb, mint féláron.
Az illetőnek annyira tetszett, hogy a nagytestvérére cserél és gyorsban akarta eladni. Naná, hogy azonnal lecsaptam rá. Az meg is jött, pedig később vettem, mint a HD8-at.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #158779 üzenetére
Callistonak ezer köszi a leválasztó trafó próbáért, a gyanú beigazolódott. Bekötöttük a PC elé, és megszűnt a búgás.
Tud esetleg valaki erre alternatív megoldást? Esetleg itthoni üzletet/szakembert ahol lehet kapni, gyárttatni?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
libus
őstag
válasz Mosqu!to #158812 üzenetére
A "kényelem" fontosabb számomra.
De mint írtam, jelenleg nem engedhetem meg magamnak, hogy egy felsőkategóriás erősítőt vegyek.
Engem zavar az elöregedési hibák és hasonlók kockázata.
De megnéztem a 4810-et, de nem tudja a 4K-t Pedig ha médialejátszóval játszanám le a filmeket, akkor ezt tudnia kellene, mert nincs benne ARC sem.
De ahogy írod, hogy bíztos jobb fog lenni az X2600H az X550-nél, Annak én már nagyon örülök. Meg annak is hogy lesz rajta a 3 év garancia..
Használatba is max. olyant mernék megvenni ami még garis.Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
renatto
őstag
válasz Mosqu!to #158809 üzenetére
Bizony és arra mindenképp kellett még a turbó, hisz, amúgy csak alig megy 300-at. Gondolom itt jön be a Te 100-as benzined!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
-
Callisto
őstag
válasz Mosqu!to #158779 üzenetére
Mondom földhurok. Se másik kábel, se másik kártya nem fog segíteni szerintem. Ha mégis tudasd, mert kíváncsi vagyok.
Ha Budapesti vagy kölcsön adhatom a leválasztó trafót, hogy kipróbáld az megoldja-e.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
exception
aktív tag
válasz Mosqu!to #158768 üzenetére
Próbáld meg, hogy kikapcsolod a hardveres gyorsítást a vga-ról és úgy nézz 4k filmet. Ha akkor elkezd búgni, akkor a cpu zaját szedi össze a vga valahogy, simán lehet rossz a PCIe foglalat is. Mediaplayer Classic+LAV video, ebben ki tudod kapcsolni a D3D módot, akkor a CPU fogja egyedül számolni a videót, jobban fog pörögni.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Borisz76
veterán
válasz Mosqu!to #158768 üzenetére
Próbáld ki másik VGA-val , vagy a jelenlegit helyezd át egy másik PCI-E aljzatba.....hátha.
VGA-n csak 1 db HDMI kimenet van ?
Ha van több is, akkor másik csatlakozás esetén is zúg-búg ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Callisto
őstag
válasz Mosqu!to #158727 üzenetére
Ez földhurok. Nekem is volt, pedig a PC trafó high-end. Nem oldotta meg semmi (legalább is nálam), csak egy leválasztó trafó a számítógéphez. A földhurkot egyébként a HDMI okozta. Ha kihúztam a TV-ből akkor megszűnt, ami érdekes, mivel a TV nincs földelve a hálózati csatlakozónál.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #158750 üzenetére
Tapasztaltam párszor ilyet, talán pont Audia volt az egyik, amit emiatt nem tudtam a frontsugárzók erősítésére bevetni. Valamelyik Primare ugyanezt produkálta.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz Mosqu!to #158748 üzenetére
A processzort ne állítsd fix értékre a PCIe csatlakozónál van egy alap érték azt fixáld,ha az összes energiagazdálkodás ki van lőve.Szerintem sem a táp okozza közvetlenül,lehet az otthoni 230v-os hálózatban van valami gubanc,de 100%-ban nem merem kijelenteni.Amit Béci említett.biztos,hogy az elosztó földelt?Én sem használnék ilyen kétes kinézetű elosztót.
-
gago1975
őstag
válasz Mosqu!to #158740 üzenetére
Szia.
El kell, hogy keserítselek de a tápod illetve a Vega 64 nem szereti egymást.
Szeretném ha ezt elolvasnád: [link]A FOCUS PLUS és a GPU kompatibilitási problémái:
Bizonyos esetekben, amikor FOCUS tápegységet használnak bizonyos nagy energiafogyasztású GPU-val vagy VGA-kártyákkal kapcsolatban, értesítést kapunk rólunk.
Ha lehetséges kompatibilitási problémák merülnek fel, kérjük, ellenőrizze az alábbi információkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot további segítségért:FOCUS PLUS és ASUS GTX970 STRIX :
In very limited instances black screen may occur under heavy VGA usage. Current testing showed that certain VGA cards may emit higher than normal ripple when under heavy load and using a modified PCIe cables with enhanced shielding resolved the issue.FOCUS PLUS & Vega 56/64 :
For units with serial numbers before January 2018, in rare instances, possible system shutdown may occur when GPU is under heavy load. This is possibly caused by higher than normal peak current emitted by this particular range of GPU's when under heavy load triggering the PSU’s internal protection safety.[ Szerkesztve ]
Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #158736 üzenetére
Találkoztam már ilyen aljzattal, például a vasalóállványomon. Na de hangberendezésekhez, pláne komolyabb sztereóhoz megbocsájthatatlan bűn ilyet használni.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #158724 üzenetére
"földelt elosztóban volt, abban ugye forgatni nem lehet"
Ezt nem értem, miért nem lehet forgatni. Nem mellesleg a forgatás hatással van a hangminőségre, az egyik állásban tutira jobb, mint a másikban.
Szintén a jobb hangminőség érdekében választottam szét a hangrendszer tápösvényét minden mástól.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz Mosqu!to #158730 üzenetére
Valóban jó táp de én arra gyanakszom ezt arra feltételezem mikor hajtod a gépet akkor jön elő ergo mikor kell a legtöbb energia. Előfordulhat hogy a tápodba az egyik kondi puppos.
Akár kocsival elviszem az egész gépem hogy azzal is megnézzük.
[ Szerkesztve ]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
zsoika
addikt
Próbáld a VGA-t szoftveresen limitálni a monitorod frissítési frekvenciájára, hogy pl. betöltő képernyőnél ne szálljon el az FPS és így a terhelést (hőfokot is) le tudod venni róla.
MSI AB+Riva tunerrel szépen be tudod állítani ...kb. 2 kattintás.Nem cicereg magasfrekin ?
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Ha van alap zaj akkor 99% hogy a táp kérj kölcsön egy tápot és nézd meg vagy ha pesti vagy hétvégén ráérek és az én tápommal megnézhetjük.
Amúgy milyen géped van és mekkora táppal hajtod ?
[ Szerkesztve ]
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Mosqu!to #158724 üzenetére
Cseréld le a tápot a pc-ben !!!
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #158711 üzenetére
Teszteltem kihúzott USB headsettel, letiltott alaplapi hanggal. Teszteltem a tv kihagyásával, vagyis közvetlen az erősítőt kötöttem össze a pc-vel, a tv-t kiiktattam a körből (és még a coaxot is kihúztam biztos, ami biztos).
Egyik sem nyert. Ráadásul a teljes pc-hifi-tv egy kismegszakítón van. A háttérben nem ment mosógép/szárítógép/mikró/sütő.A hiba ezek ellenére fennáll. Neten keresgélve próbálkoztam 16-ról 24 bitre állítani a hangsamplingot, vsync on/off, egyik sem segített.
Persze próbáltam 2 különböző hdmi kábellel, az egyik optical fiber, mindkettővel csinálja, raádásul korábban egyikkel sem tette.Mi a jóég zajol akkor be?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Mosqu!to #158711 üzenetére
Miért van a tv közbeiktatva?
Simán avr-be vidd, külön csatornára meg a tv-t.
Nálam is jelentkezett most hasonló probléma.
Ha a tv és avr kapcsolatát megszüntetem, megszűnik.
Elsőnek hdmi-re gondoltam, de csere nem oldotta meg.
Kihúztam a tv-ből a koaxot, láss csodát csönd lett.
Úgy hogy én a szolgáltatóval harcolok majd. -
exception
aktív tag
válasz Mosqu!to #158699 üzenetére
Ez nekem nagyon áthúzás hangú. Én a helyedben kérnék kölcsön egy másik vga-t és kipróbálnám azzal, mert ez szerintem a GPU működésének a zaja. Alaplapi hangkártyánál is tapasztalható ez, ha mozgatod az egeret és dolgozik a CPU, akkor hasonló zajt produkál.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #158699 üzenetére
Megfejelném azzal, hogy a böngészés közben scrollozás is "behallatszik" a hifibe. Ilyet szarul földelt nagyon gagyi gépnél láttam utoljára, itt pedig csupa magas minőségű alkatrészek vannak PC és Hifi oldalon is.
-
őstag
válasz Mosqu!to #158322 üzenetére
Ha a hifisharkon elkezdesz keresni, onnan is előugrik jópár használt cuccot áruló bolt a magánszemélyek mellett. Pl. a brexit-ig őket ajánlom, mert eléggé profik és jó cuccaik vannak: 2ndhandhifi-uk. A posta 1 hét és nagyon profin csomagolnak.
-
sicc33
aktív tag
válasz Mosqu!to #158290 üzenetére
#158290 Mosqu!to
Igen sikerült beszélnem vele, bár téged szólítottalak meg véletlenül . Ő azt írta nem próbálta, illetve hogy nem a frissített 4308A modell.
Sajnálattal olvasom a natív támogatás hiányát . Pont az lett volna a cél, hogy ne kelljen még egy eszköz a streaming szolgáltatás használatához. Jelenleg egy Pi3 B+ és volumio párossal, "üzemel", külön sztereó rendszeren. Mivel a cél az, hogy a család többi tagja is egyszerűen tudja a saját fiókját, saját listáit hallgatni a nappaliban, célszerűbb egy nativ Spotify képes HM erősítőt beszerezni, amit hálózati kapcsolaton keresztül Spotify connect-el mobilról tudnak kezelni. Nekik a korábban ecsetelt módszer űrtechnika .
Melyik gyártó melyik évtől építette be a támogatást? Van erről valami lista esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #158162 üzenetére
No, eljutottunk oda, hogy a tv 24Hz-en megy, úgy rémlett, hogy ezt kiírja, de az lehert még a Pana plazma volt.
Viszont itt a régi átok: bődületesen szaggatnak a filmek, ha pc-ről játszom őket, pedig elég erős vas van azért mögötte, ráadásul a lipsync is mintha elcsúszna. Ezzel már sok-sok éve küzdök, ötletem sincs mivel lehetne megoldani. Nagyobb képmozgásoknál látszik, ahogy akadva megy a kép, valamint néha 1-1 frame kimarad.
Plexről nincs ilyen gond, gyönyörűen játszik bármit. Ha a pc-n kodit indítok, akkor is, de akkor meg a DTS-HD MA nem megy natív. Gondolom ezzel is kéne még egy sort konfigolni.
MadVR segítene ezen a frame dobáláson MPCHC esetén?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
exception
aktív tag
válasz Mosqu!to #158160 üzenetére
Nekem a MadVR teszi rá a 24p-t. 24p akkor lesz csak, ha MadVR-ban beállítod, vagy a képernyőüzemmódok között 24hz-re állítod a tv-t. Így sem teljesen kadenciahelyes, mert nem 23.976 hertz lesz, hanem 24, de majdnem. Ezt médialejátszóval gond nélkül tudja.
-
törölt tag
válasz Mosqu!to #158154 üzenetére
Denon esetében ezek a beállítások a "Video" menüpontban érhetőek el. A Te erősítődnél nem tudom hol található.
Az AVR-ek nagy többségében bele lehet nyúlni a képbe is, van lehetőség felkonvertálásra, egyéni képmódra," I P scaler" stb..Azonban szerintem erre semmi szükség, én kikapcsoltam mindent, a forráseszközt, és a megjelenítőt kell megfelelően beállítani.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #158154 üzenetére
Mindegyik erősítőnek van bypass beállítási lehetősége, amikor érintetlenül engedi át a képjelet.
Más kérdés, hogy ez némely esetben nem valósul meg a gyakorlatban, láthatóan romlik a jel minősége.[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
válasz Mosqu!to #158130 üzenetére
A 710 pedig 4k képes, nekem a 700 akkor csinálja ezt, ha 4k jelet kap.
Viszont azt nem tudom, hogy 4k-t tud e 60hz-n vagy csak 30 a max.
Annyit nézz meg, hogy ha bemész a grafikus beállításokba, ott a speciálisba és az üzemmódok között mekkora hz van beállítva, próbáld levenni 30-ra. Filmezni úgyis 24-en fogsz, szóval nincs jelentősége."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
powerup2
addikt
válasz Mosqu!to #158130 üzenetére
Nálam ilyen gond nem volt de ha hazaérek lefotozom neked nálam hogy van a beállitás de én amúgy használok 4k-s tv-ét én beiktattam egy hdmi osztót ami külön viszi a képet és a hangot a hang csak az erősítőbe megy a kép meg a tv-be. Én ezt használom.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #158125 üzenetére
Közben találtam ultra high speed kábelt 2.1 csatlakozókkal fiber változatban ugyanezen az áron: [link]
Van valakinek tapasztalata a MOSHOU kábelekkel? Mondjuk simán refundolok, ha mégse működne..Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
junior19
senior tag
válasz Mosqu!to #158093 üzenetére
Szerintem ha csak dts-t ír ki az erősítő, akkor csak a core adat kerül az erősítőre.
Nézegettem a neten, de szinte minden képen csak a Dolby TrueHD felirat olvasható, de ha ez megjelenik, akkor a dts hd-nak is meg kellene, ha olyan jelet kép. Én még nem hallottam olyan készülékről, hogy ezt menübe át lehetne írni, hogy hd hang helyett csak dts-t ír ki.
Egyébként egy médialejátszóval vagy bd lejátszóval ki lehet próbálni, vagy akár egy laptopot hdmi-vel összekötni a próba erejére, s akkor mit ír ki.
Szerintem 100%, hogy csak a core adat kerül az erősítőre, a hd-és nem.
Ami még lényeges a történetedben, hogy írod a plex használatát. Ha ezt úgy kell érteni, hogy a tévé lejátszóját használva van valahol egy plex szerver, s arról játszik a tévé lejátszója, a tv pedig hdmiARC-on csatlakozik az erősítőre, akkor viszont a plex is hiába tudja már a hd hangot kezelni, a HDDMIARC lesz esetedben a gyenge láncszem, ott nem fog kerülni hd hang az erősítőre.
Kicsit pontosabb leírás kellene a rendszerről, de egy médialejátszó használatával biztosan kiírná az erősítő a hd hangok jelzését is.codec project
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Mosqu!to #158045 üzenetére
Az Arendal 1.5 -el szemezek én is pár hónapja, nagyon jók a kritikái és a 13,8" tányér is meggyőző, pláne hogy lehet zárt-nyitott formában is használni. Jelenleg sub nélkül vagyok, csak 5.0, de már nagyon unom így... Esetleg tudja valaki, hogy az Arendal-nál a Black Friday létező fogalom, vagy nem szoktak akkor akciózni?
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Mosqu!to #158045 üzenetére
Kell a szub zenére is ilyen frontok mellett? Ezt kellene tisztáznod először is. JBL 4641 helyett vedd fel a listádra a KCS C118A és 218A típust. Méretben hasonló mint a JBL, de teljesen fekete a membrán is, úgyhogy szerintem szobában is teljesen korrektül néz ki.
Itt olvashatsz a tapasztalatokról:
Még felvenném a Martin Logan Dynamo 1600-ast a listára.
-
exception
aktív tag
válasz Mosqu!to #158029 üzenetére
Ami szép, az szép!
Azt kell állítanod, hogy a profiloknál a 2.0-át none-ra teszed, alapból ez az Anthem CinemaLogic vagy mi a bánat van neki beállítva. Mindent tegyél none-ra, amit tudsz, azzal azt éred el, hogy semmibe nem nyúl bele, csak simán úgy adja a hangot, ahogy megkapja.
A vágással és hangerőkorrekcióval állítja a szobához a rendszeredet. Komoly akusztikai problémák vannak nálad, ha így lőtte be, 160 hz-es hangot már be tudsz határolni, honnan jön, az a rengeteg csupasz falfelület nem tesz jót, szóval panelozás és utána jöhet az újabb bemérés."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Cseneles
őstag
válasz Mosqu!to #158029 üzenetére
Ha telefonon felhívsz segítek beállítani az ARC genesist és feltölteni helyes profilt a 710-re.
De előbb allítsd be te manuálisan a hangfal távolságokat és csinálj egy 6pontos bemérest és mindenféle állítgatás előtt mentsd el a genesisben, ne tölcsd fel és ne változtass semmit. Igy minden változtatásnál nem kell mérni, lesz egy alap amiből elkészíthetjük a változtatást vagy a neked megfelelő profilt.+436769587458 ezen elérsz. Viber segít ha nincs kedved normálon hívni
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Mosqu!to
addikt
-
veterán
-
mcmike
őstag
válasz Mosqu!to #157356 üzenetére
Akkor azt mondod hogy mediaplayer HDMI out -> HDMI splitter -> egyik HDMI a TV-be / másik HDMI az erősítőbe?
Ennyire jó lenne ez az LX73-as?
Én mondjuk első körben egy Yamaha RX-A3030-ra gondolnék, amit talán el lehetne csípni 180k-ból (jó ez mondjuk csak 4k-t tud és lemondok a HDR-ről). Vagy esélytelen gondolat? Vagy esélyes, de nem lenne érezhető különbség? Mondjuk ha megtalálom ma otthon a Night mode-ot, akkor lehet marad minden egyelőre...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
veterán
-
veterán
válasz Mosqu!to #157152 üzenetére
A típus egy Swans Diva 4.2F volt Hivox tuningos és szebben szólt mint a ML és ezt a tulaj is elismerte anno! Azt ne kérdezd melyik ML volt, mert fingom sincs!
Amiket a második bekezdésben írtál teljesen egyet értek👍
Úgy sem ezt a C97-et fogom megvenni, csak olyan szép lett volna ha véletlenül valaki ír róla egy szép beszámolót pozitív irányultságút🙂
Aztán lehet, hogy én leszek az, mert kíváncsiságból megveszem aztán legfeljebb bukóval eladom, vagy ki tudja lehet pozitív csalódás lenne, puding próbája az evés, vagy ez drága puding lenne🤣[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Mosqu!to #157050 üzenetére
Megfelelően vastag szőnyeg nem robotporszívó kompatibilis, pláne, ha gyapjú vagy hasonló, azokat csak nem sűrűn és kíméletesen szabad porszívózni és ráadásul nem "bakancsra" készült.
Jigsaw04 De még az is lehet, hogy csak a TE fülednek jobb, szóval minden relatív, ideálishoz / esetleg kompromisszumokkal, kell tanácsot adni(ez a lényeg) a többit meg döntse el ki ki maga , mit hogy valósit meg belőle ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #156618 üzenetére
A jobb kábellel is lekapcsol. A Streamaudioban nem volt hiba, a Totelnél nem volt hiba, nálam rendre összefossa magát, de már kizártam minden lehetőséget (bár szerintem ezeken a helyeken HDMI-vel nem táplálták.
Nincs kedve valakinek pár napig/hétig kipróbálni egy AVR4520-at? akár upgrade tekintetében is, addig egy sztereo/akármilyen HM erősítőt a saját portékából elfogadnék, hogy szóljon valami.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #156618 üzenetére
Azon gondolkoztam, hogy a klasszikus márkák kábelei helyett veszek egy HDMI 2.1-et, gondolva a jövőre.
Tudtok valamit erről a márkáról? Garancia a minőségre a 2.1 minősítés?Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Mosqu!to #156605 üzenetére
Ma reggel újrapróbálkoztam, a tv-be a pc HDMI-je és az AVR HDMI-je ment csak (LAN, coax nem), jobbhíján spotify-ról tettem be zenét, ami két számig ment, majd egyszercsak elnémult az erősítő, de nem kapcsolt le.
Ma szerzek egy jobb HDMI kábelt, hátha az szórakozott velem végig.
-
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #156589 üzenetére
"észrevettem, hogy az ARC-ba dugott HDMI kábelt meglökve is elő tudtam idézni az erősítő lekapcsolását"
Az lehet a csatlakozó aljzat hibája is, ezért előbb kérj kölcsön próbára egy kábelt, csak utána adj ki pénzt.
Mindentől függetlenül, ez bizonyos minőségi szint alá HDMI kábelben sem szabad menni, ez nálam a KCS-HH, AudioQuest Forest/Pearl, QED Profile.
"A falon egymás mellett van 3 konnektor, ezekbe van bedugva sorban a sub, erősítő, tv."
Az gyakorlatilag egy falon belüli elosztás, tehát minden egy helyről kapja az áramot. Haladó szinten a rendszer elengedhetetlen tartozéka valami normális, netán zavarszűrős elosztó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mosqu!to #156070 üzenetére
mielőtt keresztre feszitesz: pont nem venném meg se az ariát, se quadralt, se elacot. Naimmel pl jól érzik magukat ezek a szövetszerű membránok.
most perpillanat ha újat kéne vennem, én MA gold 200at venném ennyiért, de mivel ott a használtpiac is, így tényleg egyiket se. kicsit többért használtan valóban brillirozó cuccok is léteznek, amikkel nem hibát találsz idővel, hanem sok jó filmet, és zenét.
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #156060 üzenetére
Nekem tetszett az Aria hangja, abban viszont egyetértünk, hogy van más lehetőség, lehet olyat találni, aminek a hangja jobban megragadja az embert. Fontolgattam az Ariára váltást, de néhány hetes együttélés után lemondtam róla, éppen a fentiek miatt. Valamint azért, mert nem szólt jobban, mint az öreg Aurumjaim.
(#156058) -KP-
Ezt írta: 500000 forintig bezárólag, ami erősítőre vonatkozott, mi próbáltuk első lépésként hangdobozszett cserére rábeszélni.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mosqu!to #156024 üzenetére
Bemutatóterem / kereskedő függő is, hogy melyiket akarja jobban eladni. Általában amit ő importál. Persze tök jó hogy van lehetőség valahol meghallgatni őket, de sajnos az otthoni tapasztalattól messze van a különböző helyeken meghallgatott különböző dobozok összemérése.
Persze ezt most csak általánosságban írtam.
[ Szerkesztve ]
-
gt4r4
tag
válasz Mosqu!to #155999 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Viszont használtan nem mindig lehet tudni hogy ki hogy használta, mennyit ment, mennyire volt terhelve, volt e megfelelő szellőzése ha jól láttam a 4520 2012-es megjelenésű. Nem biztos hogy mindenki úgy vigyázz a cuccaira mint a hímes tojásra. Szervízzel meg annyira nem szeretek szórakozni.. (OFF)Itt békésen még a fű se nő, nem hogy normális szervíz, igaz a kollégáim műszerészek de az újabb típusokhoz nem értenek (/OFF)
Ettől függetlenül én is használtban gondolkodom, most vettem x2500h-t átmenetinek, de már az x szériában szeretnék továbbra is maradni, a 2809-hez képest érezhető a különbség, visszalépés..
Szerintem ha újabbat veszünk, valamennyire kiküszöbölhetőek a fent leírtak, de a 4000x-es széria nekem bőven megfelelő lesz, x4400h, vagy x4500h lesz, max 4300.[ Szerkesztve ]
-
gt4r4
tag
válasz Mosqu!to #155993 üzenetére
A 4520 kb melyik széria lehet a mostaniak közül? 6000-es? Nekem atmos igényem nincs, de mindenképpen újabbat szeretnék, hosszútávra kéne.. Igaz az új is tönkre mehet. Volt egy 2809-em de az sajnos meghibásodott. amúgy a mai denonoknak miért nincs ilyen távirányítójuk mint a 2809-nek is volt, szerintem az volt az eddigi legjobb..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest