- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Analóg fényképezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni mélynyomó vásárlása ügyében.
Adott 2 +1 kérdéses Subwoofer amit kinéztem és erről szeretnék kérdezni tőletek.
Adott a lakás 23m² -es és szeretnék második Sub-ot a meglévő mellé.
Versenyzők:
1., Jamo J112, Az ára most 99 999Ft [link]
2., Klipsch R-12SW, Az ára 99 999Ft
+1 Kérdéses versenyző: Jamo J12 Sub 109 999Ft [link]
Azt tudom, hogy a Jamo és a Klipsch társult, ez tiszta sor.
A kérdésem az lenne, hogy ti melyiket ajánljátok illetve mi a véleményetek ezekről a Subwooferekről?
Megéri most a j112-es a 99 999Ft-ot szerintetek?
Jamo j112 vs Klipsch R-12SW közül szerintetek melyik a jobb?
Jamo J12 SUB vs Klipsch R-12SW szerintetek ugyanaz, tehát inkább Klipsch?
Vagy vegyek másodiknak is Monitor Audio MRW-10-est mert az jobb illetve ne variáljak a gyártókkal?
Köszi a válaszotokat, szép napot, estét nektek.
-
powerup2
addikt
válasz
alphamooncam #149146 üzenetére
Saját tapasztalat HEVC fájlok szaggatnak rajta mind a belső lejátszóján meg ugy az összesen kép hát ... lg tv-nek a belső lejátszója jobb nálam ezért került eladásra mert keveset játszok filmek futtatására 4K-ra nem jó igaz blu ray lemezt nem néztem rajta.
-
törölt tag
válasz
" milyen minőséget képvisel mondjuk egy 200K-s dedikált Blueray lejátszókhoz képest."
Sokáig PS4-et használtam forrásként, majd egyszer próbaként hozzám került egy Marantz UD7007.
BD filmeket hasonlítottam össze, de konkrétan a fejem fogtam olyan szinten jobb volt mind képben, mind hangban a Marantz...Megjegyzem sem a tv, sem a hangrendszer nem belépő szint...
A konzolok elsősorban játékra vannak...
-
MasterMark
titán
válasz
Nem lesz jó. Nem rossz, de azért messze van egy dedikált lejátszótól.
-
alphamooncam
őstag
Srácok !
Gyerek, karácsonyra konzolt kért.
Xbox x-et néztem ki.
Csendes, megbirkózik nagy bitrátájú videókkal, stb. szóval, ha már úgy is meg kell venni, befognám a szerkezetet forrásnak is...
Ha már itt vagyok, megérdeklődném, hogy a TAPASZTALATTAL rendelkezők, mit gondolnak, beválhat-e házimozi forrásnak is, milyen minőséget képvisel mondjuk egy 200K-s dedikált Blueray lejátszókhoz képest.
Előnyök? Buktatók ? Akármi, ami eszetekbe jut.
Környezet: Dedikált moziszoba, NAS, Denon DN700-AV, 5.db. JBL LSR 305, LSR 310S, XLR kábelezés, Supra HDMI, DarbeeVision DVP-5000S, Epson EH-TV5300.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Vikthor #149143 üzenetére
Mint felettem VoidXs írta, filmekre nem vonatkozik, ott vsync on és interpolálás megy ezerrel (legalábbis LCD-n).
Próbáltál már játékot játszani úgy, hogy ugrál a kép? Ahhoz nem lehet hozzászokni, ahhoz képest a "képtörés" (tearing) isteni jó. Persze lehet, hogy az LCD felnagyítja a problémát, mert játék esetén nem lehet interpolálgatni/trükközni az input lag miatt. Meg mint korábban írtam, valószínűleg a "villogós megjelenítőknek" (pl. plazma, crt) jobban fekszik. -
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #149135 üzenetére
Nyilván nem egyszerű, de előbb-utóbb feljebb kell lépni, nem? Már egy vacak mobiltelefon is 60Hz-el videózik!
Már az is jó lenne, ha 30Hz-re állnának, ehhez nem kéne "szabványugrás", ebből már "könnyen" lehet 60Hz-et csinálni.(#149139) MasterMark: vsync off, és folyamatos. Lesz "törés" mozgáskor, de még mindig jobb, mint az ugrálás. Freesync jó, de csak akkor ér valamit, ha mindenben benne lesz. Jelenleg se a TV-k, se az nVidia nem támogatja.
-
válasz
Hohocali #149137 üzenetére
"Grab a measuring tape. With each end in each hand, look straight ahead, and spread your arms apart until your hands dissappear from your field of view. Take that measurement.
Do the same vertically, and that's your aspect ratio!"
------------------------------------------------------------------------------------------
Fogj egy mérőszalagot. Mindkét végét fogd meg a kezeddel, nézz előre és tárjad szét a karjaidat amíg a kezeidet már nem látod a szemed sarkából. Jegyezd fel a mért távot.
Tedd ugyanezt függőlegesen, és megkapod a látási arányodat!"
Egy kicsit mindenkinek más, de ez normális.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
MasterMark #149136 üzenetére
Sync-ekkel nem lehet normálisan játszani, input lagot okoznak. A 24 Hz viszont bármilyen szinkronnal nézhetetlen, ha egyszer láttál HFR filmet, utána már nem tudod nem észrevenni, mennyire szakadoznak a mozgások, tökéletes kadenciával, moziban is.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #149132 üzenetére
Ha az emberi látást vesszük alapul, akkor vízszintesen legalább 180fokban, függőlegesen meg valamivel kevesebben működik, és 3D-ben. Legalábbis én igy látok. Határozottan zavar, ha felveszek egy búvárszemüveget, vagy befogom az egyik szemem (2D).
Se IMAX-ben, se itthon a TV-n nem érzem zavarónak, hogy függőlegesen többet látok, sőt épp ellenkezőleg. Egy ilyen után nézve zavar, ha újra 21:9-es képet látok.
A 24p meg igen kevés, a TV-ken ugrál tőle a kép. Ezért minden TV púpra van pakolva interpolációkkal. Nem egyszerűbb lenne, ha a forrás lenne normális? Néztem 60Hz-es videókat, egyértelműen jobb a mozgás benne. Persze lehetnek kivételek, pl. a plazma, mert az "villogtatja" a képet. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Hohocali #149131 üzenetére
Most már én is úgy látom, hogy a 16:9 (moziban 17:9 van egyébként) sokkal jobb, pedig nagy scope-fetisiszta voltam. Az IMAX viszont elindult 4:3 irányba, a Laser termekben így mennek a filmek, bár ez szerintem szükségtelen. A levágás nagyon csúnya tud lenni, ha nem terveznek vele, pl. a Hunger Games 2 4K verziója idegesítően vágja mindenhol a fejeket az IMAX részben.
A 24 Hz tényleg őskövület, és a HFR sokkal többet ad, mint bármilyen színtér- vagy felbontásnövelés. Nem ok nélkül használok SVP-t, viszont van egy elég nagy probléma: a házimozis lejátszók nem bírnak el elég magas minőségű HFR-rel, és nem oldható meg úgy, mint a HDR lemezek, hogy lejátszható nem HDR rendszeren, csak egy kis korrekcióval. Teljes szabványcsere kell.
-
Hohocali
aktív tag
-
VoidXs
nagyúr
válasz
robi-k #149127 üzenetére
Az IMAX támogatottsága hatalmas, egyedül ők kapnak valóban a stábtól egyedi verziót, sőt, sok blockbusternél IMAX az első (ez a verzió kizárólag ott mehet le), onnan butítják a filmeket máshová.
A táblázatban amúgy van egy felesleges oszlop, ugyanis moziban HDR10 forgalmazás nincs, csak Dolby Vision, az is csak a Dolbytól, engedéllyel. Egy másik próbálkozás az Éclair color, de jelenleg Hollywood kiköpi.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149119 üzenetére
tudtommal a rythmik már nem ad el külön erősítőket meg drivereket.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vikthor #149124 üzenetére
Ez igazából értelmetlen dolog, ami viszont egy nagyon jó vonzata, hogy végre kiadják az eredeti képarányt, nem vágnak le minden IMAX-re forgatott filmet scope-ra. Eddig a 3D verziókban lehetett csak ilyet látni, illetve 3 filmnél (TRON, Hunger Games 2, valamelyik Star Trek) a sima, de csak a 1080p változatban.
-
Srácok, új plecsni érkezik: IMAX Enhanced standard
-
m3ss
veterán
BK-XXLS400 meg az emlegetett klipschek hol kaphatok jo aron kintrol rendelve? ebayen nem latom lenyegesen olcsobbnak a klipscheket. vmi olyan bolt kellene ahol meg lehet adni eus adoszamot es vat nelkul lehet vasarolni, tudtok esetleg ilyet?
(#149118) bokarcsi71 ez a b&w meg arban emesztheto lenne, de a szine nem stimmel sehogy sem. fekete vagy sotetbarna lenne az igazi.
-
Norbi 72
veterán
-
zsoika
addikt
válasz
bokarcsi71 #149118 üzenetére
A BW asw600-at már linkeltem hogy jó. Szerintem annyit megér.
BBéci: Sok....annyit nem ér! Csak annyit akartam mondani hogy figyelni kell és türelmesen várni .....vannak akciók.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149114 üzenetére
Azt nem csodálom, nekem se kellett hirdetni a sajátom
Diy a szub, vagy gyári? emlékeim szerint van itt a fórumon egy illető, aki saját maga csinálta(tta?) a kabinetet valami magasfényű bordó szerű színnel.
-
-KP-
addikt
válasz
bajnokpityu #149112 üzenetére
Amerikából főleg internet direkt cégektől rendelkezve brutál ár/érték arányú cuccokat lehet venni. De ahogy írtam is, európában kapható modelleket listáztam csak.
Használtam Rythmiket, most adtam el nemrég egy Rythmik F12SE-t. Nagyon meg volt vele elégedve, de nem tudtam 2. darabot szerezni belőle. Újonnan meg közel 400 ezerért nem akartam behozatni.
Perpill amondó vagyok Rythmikből vagy a legkisebbeket venném, vagy a nagyobbakat. Az L12/LV12F vonalra gondolok, illetve az F18 vagy afelett. F12 helyett ott az Arendal Sub1. FVX15 helyett az Arendal Sub 1.5. 15 inches zártak helyett ott az Arendal Sub2. A nagyobb 15 inches reflexek helyett meg az Arendal Sub3. Ráadásul ez norvég cég, remek supporttal és az esetleges garis ügyeket is normálisan lehet kezelni. Rythmiknél ez a rizikó, beüt a krach és lehet usából illetve usába postázgatni horror áron.
Egyébként ha USA piacról rendeltek, akkor érdemes megnézni még a HSU ULS15-öt.
Esetleg majd ha megvettétek a Rythmikeket én meg az Arendalt majd tartunk egy szeánszt
-
-KP-
addikt
válasz
dave118 #149109 üzenetére
úgy, a dsp van olyan "okos" és észre fogja menni milyen módban van. Az XTZ Spirit 12 és a 10.17 mehetett volna még a zártak listájába is, vagy külön kategóriába, mert azok is mind ilyenek. Ugyanúgy az Arendal Sub is hibrid. Többféle eq és használható zárt és reflex módban is.
-
dave118
senior tag
válasz
powerup2 #149105 üzenetére
Nekem van subom köszönöm, sokad-rangú helyen szerepel a fejlesztése, viszont
(#149107) -KP- : ezt a listát mentem
szuper ajánlás, akár összefoglalóba is mehetne ilyen szintű lista. szerintem
Ezek a hibrid szubok hogy működnek? Ha zenét akarok hallgatni "lezárom"? Zenére sosem jutna eszembe szubot használni, bár lehet még nem hallottam olyan kaliberűt
-
-KP-
addikt
válasz
dave118 #149100 üzenetére
Tessék, ez az én saját szubjektív listám, megpróbálom elfogulatlanul összeszedni. Elsősorban az európai piacon kapható típusokat igyekeztem összeszedni.
Rengeted jó vétel van, csak ahhoz az szükséges, hogy az emberek kidugják a homokból a fejüket. Értsd, használják a 21. század vívmányát az internetet és a sarki hifiboltnál távolabb nézni. Félkövérrel jelöltem azokat, amik szerintem az ársávban a legjobbak ilyen olyan okból kifolyólag.
Zártak/passzívak 150-200 között:
BK-P12-300SB - nagyjából itt kezdődik a minőségi szub 150 ezer körüli áron.
BK-Double-Gem (dupla 25centis hangszóró, ha kell a teljesítmény, de limitált a hely)
BK-P12-300SB-PR (ha kis méretben szeretnénk nagy mozihangot)
BK-XXLS400 (ha fontos a zene)
(hybrid szub, használható zárt vagy reflex módban)
SVS-SB12NSD szerintem árában van jobb szub nála több is, de az árát nagyon jól tartja a használt piacon
SVS-SB1000Reflexek 150-200 között:
Klipsch R112SW
(hazai listaárakat el lehet felejteni, 30-40%-al olcsóbban berendelhető németből)
BK-Monolith
SVS-PB1000
XTZ Spirit Sub 12
XTZ 10.17 (3 féle eq mód és használható reflex és zárt módban is)
Klipsch R115SW (el lehet felejteni a hazai 280k-s listaárat, németből 600-650 euróért rendelhető)Zártak/Passzív radiátorosak 200-300 körül
SVS-SB2000
XTZ Sub 12.17 (3 féle eq mód és használható reflex és zárt módban is)
Canton Sub 1200R (nem ismerem, de sokan nagyon dícsérik)
Arendal Sound Sub 1 (perpill az egyik legjobb ár/érték arányú szub, valszeg ez lesz a következő saját szubom)Reflexek 200-300 között:
BK-Monolith+
SVS-PB2000
XTZ Sub 12.17 (3 féle eq mód és használható reflex és zárt módban is)Reflex 300-400k között:
Arendal Sound Sub1.5Zárt 300-400k között:
Powersound Audio S1510így elsőre ezek jutottak eszembe.
-
-
dave118
senior tag
válasz
powerup2 #149101 üzenetére
Láttam, akinek nem inge természetesen ne vegye magára. Kérdés, hogy jó-e az, hogy megint eljutottunk a "70k körül nézek szubokat, talán 150k körül már zenére is jó" szuboktól a 260k-s SVS sb-2000 ig
Ok, hogy ez egy ilyen szakma, csak hát azért mégis.
Kéne autó 5milláért melóba járni meg balatonhoz gyerekekkel ...haver jó autó 9-nél kezdődik, ha igazán jó autót akarsz ez range rover 18 milláért már jó
Bocs ez a haladó. Itt mondjuk elfér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest