- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #150696 üzenetére
Az a kiló szerintem 100000 forintot akar jelenteni, nem tömeget.
Ha a kategória hasonló, hogyan lehet drágább? Úgy gondolom, az árak alapján kell összehasonlítani, tehát egy 2002-2008 közötti 500000 forintos erősítő hangját egy ma újonnan ugyanannyiért kaphatóéval. Írtam korábban, hogy a 2002-es listaárán 340000 forintos Denon AVR-3802 hangját a mai ugyanannyiba kerülők között hiába keressük, körülbelül 5-600000-ért kapjuk meg. Legalábbis a füleim szerint.
(#150697) balint5933
"Azt honnan tudom meg, hogy egy hangfalhoz mekkora teljesítményű erősítő az ideális?"
Sehonnan, nincs olyan. Erről már többször volt szó, nem teljesítmény és terhelhetőség alapján állítjuk össze a rendszerünket."Mi történik akkor, ha a csúcsteljesítménynél nagyobb végfokra kötöm rá a hangfalat?"
Akkor még semmi, de ha egy hangszórót tartósan túlterhelnek, akkor mechanikai sérülések keletkezhetnek benne. De akkor is leéghet a tekercs, ha alacsony teljesítményű erősítőt maximumon járatsz és az négyszögjelet küld a hangszórókra. -
törölt tag
válasz
Dorian #150696 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat.
Lenne még egy kezdő kérdésem.
Azt honnan tudom meg, hogy egy hangfalhoz mekkora teljesítményű erősítő az ideális?
Hangfalaknál megszokták adni az ajánlott erősítő teljesítményt (amit a gyártó ajánl, de ez nincs mindig megadva), illetve a folyamatos terhelhetőséget, és a csúcsteljesítményt.
Mi történik akkor, ha a csúcsteljesítménynél nagyobb végfokra kötöm rá a hangfalat?
Mert a surround és a center hangfalak megadott csúcsteljesítménye kisebb, mint a frontoké (nyilván)...Mi a tapasztalat, mikor kapom a legideálisabb, legkiegyensúlyozottabb hangminőséget, van valami bevált képlet erre?
-
Dorian
félisten
Még jó, hogy nem kilóra mérik a hangminőséget...
Mozivasak esetében van egy részt drágítás (ugyanazt a minőséget magasabb sorszámú vas tudja, tehát tolódnak a kategóriák) másrészt a procik és szoftverek fejlődése miatti hangi fejlődés.
Összességében -de nem kizárólagosan- azért sztem kijelenthető, hogy a hasonló kategóriájú vasak 5-10 év távlatában bizony jobb hangot tudnak, de drágábbak is valamivel. -
törölt tag
Múltkor linkeltem be nektek több régebbi erősítőt...
Arra lennék kíváncsi, hogy ami 5-10 éve közép vagy felsőkategóriás erősítőnek számított (pl. Onkyo TX-NR906), ami 2009-ben fél millió forintba került, hangzásban lehet -e olyan szinten, mint a ma ugyanennyibe kerülő erősítők, vagy úgy kérdezem akkor, hogy ma ha újan vennék erősítőt, akkor mennyibe kerülne, hogy olyan hangzást kapjak, mint amit az Onkyo TX-NR906 képvisel?
-
WaterWave
veterán
válasz
Shkiz0 #150691 üzenetére
Mennyi rá a maximum keret?
Jha látom 50-60k. Nem rossz vas, nekem anno 607-es volt, de nem volt semmi hdmi panel problémám, ami nem azt jelenti, hogy nem létezik a jelenség, mert igenis létezik, nagyon sok elszállt.
Szerintem a 609 rendben van, bár én 25 nm-re 818-ast vennék, igaz az 110-ezer, de azért az komolyabb. -
Sziasztok
Tervezek venni egy házimozi erősítőt, és Onkyo TX-NR609-t néztem ki.
Kicsit kutakodva a neten, beleakadtam abba, hogy nagyon sok hdmi panel hibás lett.
A gyártó ugyan hirdetett visszahívást, és garancián túl is javították viszont ezt a programot ez év derekán sajnos megszüntette a gyártó.
A korábban itt a csoportban is posztolt link, ahol sorozatszám alapján lehetett ellenőrizni problémás e a készülék vagy sem már nem él.
Esetleg van infója valakinek arról, hogy itthon javítja e valaki térítés ellenében, ha arra kerülne a sor, vagy ha mindenképpen ilyet akarok, akkor marad az imádkozás?Itt a ph-n is találtam egy eladó darabot, amihez az eladó ezt írja:
Az erősítőben újfajta dts chip van, így elvileg a szokásos onkyo hiba nem jöhet ki rajta.
Ennek van valóság alapja, vagy szimplán bullshit?
Erről semmit nem találtam a neten, plusz ugye a forrasztás szokott elengedni a nagy hőtől, és "reball" kell neki, ez esetben meg nem hiszem hogy a chipen múlna bármi isEsetleg mit ajánlanátok helyette ha úgy van?
25nm2-es helyiségbe látná el a feladatát, ethernet és/vagy wifi legyen rajta, és hasonló árkategóriában legyen (50-60K) mint a fent említett Onkyo.Válaszokat előre is köszönöm.
-
MasterMark
titán
Köszi mindenki. Ez a Domus szett ránézésre tettszik. Na majd talán lesz valamikor valami belőle.
Ideje lenne már a Canton FR1-ekről továbblépni.
(Amúgy semmi baj vele, most is imádom.)
-
-KP-
addikt
válasz
MasterMark #150682 üzenetére
Mióta Franco kiszállt belőle és befektetőcsoport vásárolta fel a márkát azóta nem az igazi. Ezt nem én mondom, hanem korábbi SF tulajok.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Pl. [link] egy nem rossz Sonus "induló" szett
-
BBéci
legenda
válasz
Néhány éve nyitottak lefelé és piacra dobtak viszonylag kedvező árú hangdobozokat, amikből házimozi rendszer is összerakható.
Venere, Chameleon, Principia. -
válasz
Fateromnam Sonus Faber Concerto-ja van és hozzá vett a Toy sorozatból centert és 2 surroundot. Előtte sztereózott, Copland erősítőt használt, most megy van egy 500-as Anthem AVRje. Panasz nincs rá, annyi szent.
-
MasterMark
titán
Hifi són most is, meg a múltkor is nagyon tetszett a Sonus Faber.
Két kérdés:
Van ennek valamilyen lakossági változata?
Illetve hogy lehet-e belőle mozit csinálni? -
WaterWave
veterán
Ne veszekedjetek
Onkyot annak javaslom aki kezdi a házimozit... a magamutogatós, ki ha én nem, elsöprő de sok részlet azért nem hallható... aztán ha lenyugodtál és átértékelted az életed, és persze ha asszony is engedi, akkor lecseréled egy malacra, és rájössz, hogy a sok apró részlet több mint a dübörgés
-
Tonyka 2
tag
válasz
gago1975 #150674 üzenetére
Jókora különbség van.
Sztem elhanyagolhatóbb, mint a 906 vs 1008 közt. Reméljük azért a toroidra még rá ismersz, ahogy a külön video, és audio tápra is. Esetleg javaslom még a súly összehasonlítást is. Látom megragadtad a lényeget a dologból, remek. A 906 csúcs vas volt, a 1008 felett meg még volt két vas. De semmi gond, neked elhisszük, h jobb.
-
-
gago1975
őstag
-
Tonyka 2
tag
válasz
gago1975 #150669 üzenetére
Nah szóval szeretném hallani mitől is jobb a 1008? Ahogy említették, és amúgy nem a 3008, hanem az 5008 van egy szinten a 906-al. Szóval szép szép a hosszú írásod, csak épp az alapokkal állsz hadilábon. Én ha nem tudok valamit, akkor nem okítok másokat. Jah és még megemlíthetjük a 7 sorozattól megjelenő HDMI panel gondokat, ami elkísérte az Onkyo modelleket egészen a 10 sorozatig. Szóval még kockázata is van a 906 utáni modelleknek.
906 vs 1008
-
törölt tag
-
Tonyka 2
tag
válasz
gago1975 #150666 üzenetére
Majd ha veszed a fáradtságot, és megnézel két belső képet, akkor rájössz, miben különb a 906. Addig légyszíves minőségről ne szónokolj. Ha újabb valami, attól még nem lesz minőségibb, h a megépítettsége gyengébb, mint az öregnek. Mitől is lenne, talán azért csodák nincsenek. Továbbá, a felsorolás alapján, feltételeztem, h nem szempont a szolgáltatás. Ismét feltételeztem, az alapján állította fel a sorrendet a kérdező, h bármelyik vas szóba jöhet. Így valószínűsíthető, nem játszik szerepet a HDMI milyensége. Szigorúan hangminőség tekintetében közelítettem meg a dolgot, ebben továbbra is a 906 a vezető. Szvsz.
-
gago1975
őstag
válasz
#37030656 #150664 üzenetére
Szia Bálint.
A sorrend az Onkyo-nál attól függ, hogy milyen funkciókat, szolgáltatásokat keres az ember.
Neked mi a fontos, mire használnád? %mozi, % zene ?
Én személy szerint a nagyon régi HDMI 1.3-as erősítőket már nem venném meg, messziről elkerülném.
Tehát a Onkyo TX-NR906, Onkyo TX-SR875, a Marantz SR6003 alapból off.Hangzásban, tudásban, szolgáltatásban ezek közül a TX-NR1008-as a legkomolyabb. Viszont csak HDMI 1.4-es, emiatt a 4K-t csak részben tudja.
A kérdés sokkal tisztább ha az ár/érték arányt, illetve a felhasználási igényt vesszük.
Melyik mennyibe kerül, neked milyen teljesítményre, szolgáltatásra van szükséged, milyen hangfalakat szeretnél hozzá, illetve milyen hangfalaid vannak most.
Azt több nálam bőven jobb hozzáértésű forum társ leírta már, hogy az erősítő értékének (itt most ne a használt árat vedd figyelembe) minimum 1,5x-ét ajánlott egy hangfal szettre elkölteni, hogy minőségben megfelelő legyen a komplett szett.
Ezek közül amiket felsoroltál a TX-NR626-os valamint a Marantz SR5008 a két legfiatalabb készülékek ezek 2013/14-es modellek. A 626-os már tuti HDMI 2.0-ás a Marantz nál nem tudom.
Minőségben és bővíthetőségben a Marantz sokak szerint jobb a kettő közül.
-
gago1975
őstag
válasz
Tonyka 2 #150665 üzenetére
Szia.
A sorrend az Onkyo-nál attól függ, hogy milyen funkciókat, szolgáltatásokat keres az ember, mennyire fontos, hogy megelégszik a HDMI 1.4-el vagy kell neki a HDMI 2.0-ás csatlakozás ezáltal tudja a real 4K-t továbbítani a TV felé vagy csak felkonvertált legyen.
Én személy szerint a nagyon régi HDMI 1.3-as erősítőket már nem venném meg, messziről elkerülném.
Tehát a Onkyo TX-NR906, Onkyo TX-SR875, a Marantz SR6003 alapból off.Nem mellesleg amit írtál (A 906 a legkomolyabb ezek közül) egy blődség, mind minőségben mind tudásban a TX-NR1008-as bőven a TX-NR906 felett van.
Korban is fiatalabb, 2 év innovációs különbség is van kettő között + a magasabb osztály (10-es sorozat)A kérdés sokkal tisztább ha az ár/érték arányt, illetve a felhasználási igényt vesszük.
-
törölt tag
Hello!
Házimozi erősítő vásárlás előtt állok.
Többet is találtam, használtan venném, szerintetek melyik vassal járnék a legjobban
Marantz SR6003
Marantz SR5008
Onkyo TX-NR906
Onkyo TX-SR875
Onkyo TX-NR626
Onkyo TX-NR709
Onkyo TX-NR1008Aki ismeri nagyjából ezeket, szeretném ha tudna javaslatot tenni
Köszönöm.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Plexicushio #150657 üzenetére
Ez a Norstone valóban szép, de funkcionalitás tekintetében nem a legjobb, max egy erősítőt tudsz rápakolni vagy a center hangsugárzót, de akkor mást nem.
(#150658) TaaT: ok, akkor tárgytalan.
Laci: köszi.
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #150638 üzenetére
itt van még egy cikk:
https://www.gikacoustics.com/room-setup-speaker-placement-201-part-two-subwoofers/
-
Plexicushio
senior tag
-
-
gg72
veterán
Sziasztok! Pioneer SC-LX87 erősítőhöz keresek új sorround-hangfalakat. Eddig Quadral Argantum Phase-ek voltak, de új helyre költöztünk, ahol lehetőségem lenne kisebb méretű hangfalak elhelyzésére a hallgatói pozícióval egy vonalban (eddig hátul voltak kb. 45 fokos szögben, közöttük a back-sorrund hangfalakkal). A front és center sugárzók Quadral Platinum sorozatból valók (M35 ás M10 Base). Mit javasolnátok? Gyorsan ezeket találtam:
[link]
[link]
[link] -
opi064
tag
Üdv! Új vagyok itt, egy kis segítséget kérnék: Vásároltam egy Yamaha RX-A880 házimozi erősítőt és csak egy gyors beállítás kézikönyv járt hozzá. (kb.40 oldal) A neten van fennt egy rendes 190 oldalas mindenre kiterjedő manual, de angolul. (Sajna nem tudok angolul...) Nem tud valaki egy magyar, részletes kézikönyet valahol? Esetleg valamelyik közeli tipushoz való is jó lehet a komolyabb beállításokhoz. Ez a 4. Yamaha erősítőm, eddig mindegyikhez volt rendes manual. Most megspórolta volna az importőr?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest