Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy9
őstag
válasz
bokarcsi71 #145596 üzenetére
Valószínűleg. Brutál szub, imádni fogod.
-
Dagidög
senior tag
Köszönöm a válaszokat a reflexnyílás tömésével kapcsolatban. Még kísérletezek vele, majd beszámolok az eredményekről.
A múltkori posztom óta alakult a rendszer. Meglett a hm szekrény, rákerültek a vasak és a center - így a hangfalról leváltak a hangok, falra került a tv, a háttereket fali konzolra raktam, a frontok között már nagyobb a távolság és még jobban beforgattam őket, így még egy fokkal kellemesebb lett a hangzás.
A center még így is egy kicsit alacsonyan van a hallgatói pozícióhoz képest. Meg szeretném emelni az elejét, erre tudtok valamilyen filléres megoldást?A szoba csillapítását házilag tuningolni hogy érdemes? Van rá általános szabály, hova milyen és mennyi panel kerüljön? Rengeteg a csupasz falfelület csúnya csörgővisszhanggal (meg még ki tudja mivel).
-
lemmy9
őstag
válasz
bokarcsi71 #145593 üzenetére
A Platinum v.2 a jobb. Onnan ismered meg, hogy nem teljesen kocka, hanem az aljánál, és a tetejénél is lekerekített.
A szabolcsi famintás a jófogáson, az az. Írja hogy 28 kiló. Arra kell figyelni, hogy az első szériák elég érzéketlenek voltak a jelerősségre a feléledéshez. Ki kell próbálni, hogy halk mozizásnál lekapcsol-e a film alatt. Az utolsó szériák már javítottak voltak, nem volt ilyen probléma.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bokarcsi71 #145590 üzenetére
Azt nem tudom tapasztalat alapján minősíteni, mert nem volt hozzá szerencsém. Neten találni a kettő közti különbségről (emlékeim szerint) és a nagyobb teljesítmény szól a v2 mellett. Nálam, a 22 nm.-en biztosan elegendő lenne a sima SW 10-es is, mert jelenleg 1/3 hangerőn szólaltatja meg az erősítőn -3 dB-re csökkentett jelet, de eléggé szomszéd idegesítő így is.
Csinos "kis" trafó van benne...
[ Módosította: Tamoo ]
-
nebulo5
senior tag
válasz
bokarcsi71 #145586 üzenetére
Hello!
A csatolt képen a SW 10 v2 van! A sima SW 10-nek a membránjában nincs az a "koncentrikus" kőr!
És valóban egy remek kis méregzsák. Kb. 2,5 - 3 éve van egy ilyenem, azóta meg sem fordult a fejembe, hogy feljebblépés címen érdemes lenne valami mást beszerezni. Árán bőven túlmutató doboz. Akkoriban, volt nálam jó néhány sub, kerestem a megfelelőt. Zártak is felkeltették a kíváncsiságomat, de mivel zenéhez egyáltalán nem használok mélynyomót, így a reflexes "picit dögösebb" hangvilága mellett döntöttem. -
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. Szeretnék egy kis segítséget, illetve tanácsot kérni. Adott egy LG C6 tv készülék és egy CXUHD lejátszó. Jelenleg egy AQ Cinnamon hdmi kábelem van. Mire érdemes cserélni?
(#145588) BBéci - kábel cserére gondoltam
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #145583 üzenetére
A kettőből az egyik fő chip hibásodott meg.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #145581 üzenetére
Nem nagyon. A Denon 3808-am 25-ért számították be alkatrésznek és abban kicsit komolyabb cuccok voltak.
-
TazLeacher
nagyúr
Hát...nem fért bele az Onkyo 508-as a panelcsere programba...így vettem egy Denon X540-et...szerintetek lehet valamit kérni a hibás Onkyo TX SR-508-ért (ha igen, mennyit)? Hibátlan állapot, táv megvan...csak ugye a HDMI kuka. Van erre kereslet? Csak, hogy csökkentsem egy picit a buktát.
-
lemmy9
őstag
válasz
bokarcsi71 #145577 üzenetére
A Platinum SW-10 v.2 ,egy rendkívül jó ár-érték arányú, nagyon jól sikerült szubláda.
A többi Taga kuka szerintem. -
Quetz
őstag
válasz
bokarcsi71 #145563 üzenetére
Számomra a legnagyobb minőségugrást a mélynyomó hozta. Volt idő, hogy az volt a legdrágább eleme a rendszeremnek. 180k kategóriában itthon én az SVS PB1000-t nézném meg, és élnék a 45 napos próba lehetőséggel. Külföldről utána olvasnék az XTZ SUB 12.17-nek- szimpatikus, hogy üzemelhet zárt és reflexes üzemmódban is.
Az én Arendal mélynyomómat sajnos nem tudom ajánlani, mert az kilóg a keretedből. -
bokarcsi71
aktív tag
Ezek a TAGA subwooferek milyenek? Használ valaki ilyet?
-
Steady74
addikt
Hallotta már valaki a 2070-es ELAC szub kistestvérét, a 2040-et? Köszi
-
Yocee
aktív tag
Érdekes dologgal találkoztam. Vettem egy új tv-t, egy Philips Androidosat. Nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatásaival, lejátszik mindent, de van egy fursaság: 1080p Atmos hangú videó tökéletesn megy, kiírja az erősítő, hogy Atmos. Uhd videó Ac3 hanggal tökéletesen megy, kiírja az erősítő, hogy DD. De Az UHD Videó Atmos Hangal nem megy, a tv azt mondja, hogy nem támogatott formátum, a Kodi meg csak sztereóban küldi ki. Amint átváltom a hangot Ac3 ra, akkor megjön a DD logó... Természetesen ARC-vel van összekötve a Tv a Pioneer erősítővel, Kácsás hdmi kábellel.
-
Tottu
senior tag
Hamarosan szeretnék én is összerakni egy "haladó" házimozit, eddig egy Logitech Z906-ot használtam.
A kérdésem az lenne, hogy a mai TV-k mellé indokolt-e a médialejátszó, ha optikai kábellel kötöm össze a TV-t és az erősítőt? A kinézett TV: LG OLED55B7V, valamint az erősítő: YAMAHA MUSICCAST RX-V583 7.2
Egy média lejátszó mivel adva többet attól, ha a TV-n egy külső tárolóról játszom le a filmet?
-
Quetz
őstag
válasz
bokarcsi71 #145561 üzenetére
Sehol sem kapott 5 csillagos értékelést.
- UK AVForums review
- What Hifi reviewAz összevissza specifikációk 26-30 Hz-re teszik a az alját. Új ára 190k huf, ennyiért már kaphatsz olyan mélynyomót ami lemegy 20Hz-re.
-
bokarcsi71
aktív tag
Tannoy ts2.12 subról vélemény? Kb.20 négyzetméteres szobába. Tannoy jupiter 308 front, mercury m center, és m2 hátsó hangfalhoz?
-
alphamooncam
őstag
válasz
hétalvó #145554 üzenetére
Örülök, hogy tetszik a BX5 mozira. Szívesen átmennék, mert kiváncsi vok, de hétvégi apuka lévén nálam a gyerek...
Sajnos sokan tapasztalás nélkül terjesztenek olyan dolgokat, amik, hát nemigazán állják meg a helyüket, pl. amit most Te is tapasztaltál, hogy aktív monitorokkal nem "lehet" mozizni, mert a hagyományoshoz, elterjedthez képest gyenge.
Szal kiváncsi lennék a konfigodra forrástól a monitorokig, hogy néz k, ill. a szobakorrekciót megoldottad-e és ha igen hogyan.
Az én rendszerem full balanced: PC->Denon DN700AV-> JBL LSR305 (5x)+ JBL LSR310.
A Denon professional sorozatból való, és nincs benne szobakorrekciós lehetőség. Gondolom kommerszet ( sz*rt ) nem akartak beletenni, ha meg már professzionális felhasználásra készült lesz ott aki ezt megoldja. Szobakorrekció Win EQ APO-val működik -még ismerkedünk.
Alkalomadtán átmehetnénk egymáshoz, ha nem lakunk túl távol egymástól.
-
Quetz
őstag
válasz
szrobert #145555 üzenetére
A D+M csoport csinált egy android/iphone appot hozzá, amivel az Audyssey beállításait lehet mélyebben változtatni. Többet tud, mint a sima bemérés, de kevesebbet, mint az Audyssey PRO rendszer. Ezen a néven találod meg a google playen: Audyssey MultEQ Editor App. Az audioholics cikkében vannak screenshotok, érdemes lehet megnézni.
Nekem megérte a 20 eurót, még úgy is, hogy nem tökéletes az app jelenleg. De egyszerűen tudok vele kipróbálni különböző beállításokat, ha ahhoz van kedvem.
-
hétalvó
addikt
eddig nem hittem benne de aktív speakerkből simán lehet jó mozit össuehozni. m-audio bx5 sztem elmegy kezdésnek. és balanced
hozzá egy jó kis halcro. vagy bármi ami real xlr kijáratos. (tudom az se, de a kimenet ok már)parasounddal össze is fogom rakni
akinek van kedve ma átnézhet hallgatózni.
unatkozom. úgyis mindenem tiltjáka zenét csak nem veszik el tőlem
-
alphamooncam
őstag
válasz
#98221312 #145547 üzenetére
Csak azért kérdeztem úgy hogy, hogy rávilágítsak arra, hogy pusztán az, hogy az EQ-t végleg kiiktattad olyan érzetet kelt, mintha az EQ-zás maga rossz lenne.
Kezdjük azzal, hogy miért is EQ-zunk. Vélhetően azért, hogy a hallható hibákat kijavítsuk.
Hibák mértéke függ a hallgatói környezettől, a készülékek minőségétől stb., de egy viszont biztos, hogy óhatatlanul jelen vannak.
A javítás célszerű módja ugyanúgy függ az alkalmazott eszközöktől, módszerektől, ami a Te esetedben, ha jól olvasom lekorlátozódott az AVR-be beépített korrekcióra, ami olyan amilyen.
Megértem, hogy úgy döntöttél hogy nem használod, mert nem érted el vele azt a célt amit szerettél volna, de ennek az oka nem feltétlenül magában, az EQ-zásban keresendő.
Aztán itt van még az is, hogy maga az EQ-zás - akármilyen jól is csinálják- óhatatlanul késleltetést visz a rendszerbe, csinálja azt az AVR, vagy bármi más.
A hang visszaadásban mindennek ára van, és ez jól érzékelhető, csak az a kérdés, hogy melyik a kisebbik rossz.
Én spec. EQ hívő vagyok, mert azt tapasztaltam, a berendezések és hallgatói környezet tökéletlensége nagyságrendekkel nagyobb hibákat visz a rendszerbe, mint az EQ-zás, ha megfelelő eszközökkel és módszerekkel csinálják.
P.S.: Biztos van itt vki. aki jobban elmélyedt a témában mint én, és el tudja érthetően magyarázni, hogy a rendszerbe vitt késleltetés miért, és hogyan ront a hangon. Megköszönném ha megosztaná ezt velünk.
-
VoidXs
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- LG LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- iPad topik
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest