Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #82040 üzenetére
Main+LFE (LFE+Main?) néven található a Denonok menüjében, de nem ajánlott arra állítani, mert az esetek 99%-ában inkább árt, mint használ.
Arra nincs tippem, hogy nálad mi okozza a leírt jelenséget. Hallanom kellene.
Eredeti hangsáv, vagy magyar szinkron? Ha eredeti, akkor milyen fajta? Próbáld veszteségmentessel (DTS-HD Master Audio, Dolby TrueHD).[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz aldebaran #81820 üzenetére
Tegnap néztem meg a Fallout első két részét, és nagyon rég hallottam ilyen jó magyar szinkronos hangot. Itt tényleg érezni a térhangzást, illetve van dinamika (robbanások, effektek). Ez a release volt az: Fallout.S01.REPACK.2160p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265.HUN.ENG-PTHD
Ha a mostani beállítással nem jön át, akkor nálad valami tényleg rosszul van beállítva. -
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #81820 üzenetére
Restoration effect: néhány hibát a hangba iktatva (például lyukat a mélyek és magasak közé) nincs feltétlen átfedéses minden között, hanem nagyon nagyok az észlelt különbségek. Az egyenetlen spektrum is okozhat ilyet, viszont minden ilyen az anyagtól függ. Nekem is van olyan zeném, ami egy olcsó mobilos fülesen szól a legjobban, hiszen azon keverték.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #81426 üzenetére
Ha áramot szeretnél spórolni, az AVR-re kötött hangszóróid hatásfoka jó eséllyel jelentősen nagyobb. Amit egy átlagos soundbar 10 wattból tud, azt egy átlagos házimozi 1-ből.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #81377 üzenetére
Nem érdemes. Ez csak visszafogja az erősítő teljesítményét, hogy ne melegedjen annyira, ami dinamikaveszteséggel jár. Viszont bőven nem melegszik annyit, hogy baj legyen, ezért nem érdemes ezt a funkciót használni. Ha baja lenne tőle, amúgy is lekapcsol, és 1-2 másodperc múlva működik tovább. Amennyiben ilyet tapasztalasz, kizárólag akkor érdemes nem 8 Ohmra állítani. Én csak akkor tapasztaltam ilyet, amikor 2 Ohmot kötöttem az erősítőmre.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz aldebaran #75806 üzenetére
Jah ,a 806 ban lévő P5 az egyik legjobb felskálázással rendelkezik, nyugodtan bízd a Tv re nem hinném hogy van erősítő, ami azzal felveszi a versenyt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #75795 üzenetére
Engem még az OSD is zavar, még az ilyen képbe nyúlásokat is ki szoktam kapcsolni.
Lali-213: A hangmódot is, a gomb csak a group-ot állítja, de azokon belül van több (pl Dolby-n belül ProLogic).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz aldebaran #71904 üzenetére
Denonoknál amúgy is nagyon belenyúl a hangzásba a dinamikus kiemelés én alapból ki is lövöm az összes ilyen módosítót hülyeséget . Az 1700 megéri az árát sztem.
Hétvégén volt szerencsém hallgatni egy ( számomra) elég nagy értékű sztereó rendszert 3,6 M az erősítő és 1,9M a sztereó pár.
A srác nálam fertőződött meg de tipikusan az az emberke akinek rengeteg pénze van de nem igazán érdekli semmi.
bedobta ezt a rendszert egy hatalmas kupleráj kellős közepébe egy retro kanapé van elétolva konyha és nappali között van odabaszva ez a hangfalpár amit ha jön az unoka akkor bedobnak a kamrába ne hogy tönkre tegye. nyitott ajtóval mellette egy sírköves műhely, áll rajta a centis por az erősítőn és elhívott hogy hallgassam meg mert milyen jól szól.Miután átverekedtem magam egy fotelig a cipők meg kupleráj meg kutya csont között leültem meghallgatni ami abból állt hogy a srác felküdte szinte elviselhetetlen hangerőre és ott ült hogy na hogy szól oldogan vigyorogva. Kifejezetten szar volt, némi túlzással mert érezni lehetett mit tudna ez a Fyneaudio F502SP / Advance acoustic endszer de nem ilyen helyen ezzel az akusztikával .Konkrétan meggyőződtem róla mennyit számít hogy hol és hogy van elhelyezve. Így Semmit nem ér egy több milliós rendszer sem. és az én kis szaros belépő cuccom élvezhetőbb hangot produkált még zenén is mint ez a cucc, ez nem túlzás.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
roland198905
csendes tag
válasz aldebaran #71872 üzenetére
sziasztok,
Nem tudom , hogy maradhat-e ebben a topicban a kérdés , de valakinek van tapasztalata 10m HDMI (4k) jelátvitelben ? 4k projektor miatt kérdezem mivel már olvasgattam , hogy melyik lenne a jó megoldás (biztonságos), hogy ne "égjen" ki a hdmi kimenet az erősítőn a túl hosszú kábel miatt. Bízom benne , hogy más már megoldotta ezt helyettem .
Köszi
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #71867 üzenetére
Az önbemérés során az AVR nem változtatja az LFE értékét, azt minden esetben a felhasználó állítja be. A 120 Hz egy gyárilag alapértelmezett frekvencia.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #71857 üzenetére
Nem, ez a helyes. Sőt, az is helyes, ha a subot 10 méter távolságra írja, hiszen ez kompenzál a DSP-jének késleltetésére. A centis mérés csak szabadtéren működik, ahol nem fordulhat elő, hogy a fő hullám egy visszaverődés, koncerten simán belövik lézeressel, és ott már egyezik a mikrofonossal. Nagy moziban már van annyi zengés, hogy aszimmetrikus lesz a vége. A crossovereket valóban sokszor úgy állítja be, hogy a saját teljesítménykorlátait nem veszi figyelembe, így azokat jobb kézzel, de legjobb REW alapján belőni.
krx21: A meleg hangzás nem részletező, az a massza, amiből semmi nem lóg ki, ezért kellemes. Amin az utolsó fűszál zúgását is idegesítően elkülönülve hallod, az hideg.
-
törölt tag
válasz aldebaran #71647 üzenetére
Ha jól értem Patice leírását, akkor az LFE csatornán eleve csak 120Hz alatti jel mehetne, eredetileg így kevernek a hangmérnökök, de ha véletlen magasabb frekvenciákat is rákevernek, akkor az okozhat anomáliákat.
Mondjuk nálam inkább a vágási frekvencia kérdés, mert nálam is 80Hz van beállítva az összes hangfalra, de amikor mikrofonnal bemérek, akkor ezek teljesen mások.
Frontokat nálam 40-60-ra teszi néha Large beállítással.
Center talán 100 vagy 120Hz, a hátsók meg 150Hz.
De 80Hz-nél tűnik egységesnek a hangzás, de lehet még kísérletezek majd ezzel.szerk: közben látom megelőztek és rosszul írtam?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #71647 üzenetére
Erősítő legnagyobb értéke legyen. Mivel az LFE sáv eleve az esetek 99.9%-ában megáll 120-nál, ha raksz rá egy felesleges vágást, az csak fázist csavar a vágási ponton, akár kioltást okozva, ezért kell minél feljebb tenni.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz aldebaran #71629 üzenetére
Minden main small (ez az optimális), LFE a lehető legnagyobb értékre (úgy torzít a legkevésbé), erősítő 8 Ohmon (különben csak visszafogná magát). Ezektől csak nagyon specifikus esetekben térünk el.
-
krx21
nagyúr
válasz aldebaran #71550 üzenetére
Hát amennyit én tudok, hogy az első generációs Hdmi 2.1-es chip-ek nem voltak kompatibilisek az Xbox Serise X-el, PS5-el. Lehet PC-vel sem.
Tehát nem ment a 4K, 120Hz, VRR…
A Denon firmware javítást ígért, de nem lehetett megoldani csak külső + eszközzel. Aztán 2021.04-től gyártott készülékek új Hdmi vezérlővel készülnek már, ami jól működik… -
-igu-
addikt
válasz aldebaran #71457 üzenetére
Az enyém is hasonlóképp, bár egy bútorgyár szakboltjában rendeltem, hamarosan mehetek is érte.
Nem egy nagy etvasz: 1 polcos rendszer, legalul a robotporszívó lakik, van neki 20cm magasság, fentebb baloldalt ajtós, jobboldalt nyitott polc, mindkettő hátulról megnyitva, ez 23 cm-t enged magasságban. Az ajtós rész mögött az elosztó, 230/110V transzformátor, kábelek, egyebek, a nyitott részen meg a médialejátszó és az AVR lakik. Legfelül a center magában, aztán nagyjából ennyike. Az egész 110cm széles csak.[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
bunddog
tag
válasz aldebaran #71237 üzenetére
A Low Input piros mellet ott a SUB bemenet. Ahhoz fogod egy ilyesmi [kábellel] .
-
BBéci
legenda
válasz aldebaran #71149 üzenetére
Nem elsősorban azért kötelező a szubláda, mert a többi hangdoboz kevés mélyhangot ad ki. Anélkül nincs házimozi, csak valami ahhoz hasonló.
-
félisten
válasz aldebaran #71149 üzenetére
ÉN 2-3 hete adtam el az 1700-at itt az aprón. Nagyon jó kis erősítő és szépen megy a Monitor Audio-hoz.
Meglepően szépen keverte a térhangzást és jól bánt a mélyládával is.
Ha esetleg addig elnyújtózkodsz hangzásban nem fogod megbánni, egyedül az ereje kicsit kevés, meg kell szokni hogy 50% hangerő fölött van a hangerő és a kezelőfelülete elavult 8 bites,de amúgy rendben van.[ Szerkesztve ]
-
Ger_man
senior tag
válasz aldebaran #71155 üzenetére
Ajj igazad van, sajnos csak a 4K felbontás támogatott, nincs még sima HDR support sem. Egyébként mit kötnél rá? Mivel néznéd a filmeket?
Ha nincs Atmos-nak megfelelő hangfal-konfigod, akkor Blu-ray esetén TrueHD-t kapsz 5.1-ben, jelen esetben 5.0-ban. Netflix, meg appok esetén meg sima Dolby Digital(vagy Dolby Digital Plus-t) 5.1-et, vagyis 5.0-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest