Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
Nekem egy 3m-es 18Gbps-os Oehlbach kábel csinálta azt, hogy hiba nélkül üzemelt 2-3 évig, aztán avr váltás után se kép, se hang. Azt hittem, hogy az új avr a hibás, vissza raktam a régit, és megjött a kép. Másik kábellel az új avr is adott képet, azóta sincs baja. És mindez 1080p 60hz-en, szóval nem a kábel határait feszegettem.
Vagyis van olyan, hogy működik, aztán nem, aztán megint működik! -
Smiley
addikt
Nekem itt azzal van a bajom, hogy kifizetek streamingre egy szemmel lathato osszeget, es tenyleg nincsenek nagy igenyem csak a DD kuldje ki optikan. Nem erdekel ha a 4k szar bitrate-el van, es hogy a legszarabb tomoritett hang van rajta. Nekem megfelel ez az oreg Yamaha meg a 3.0-as Polk Signature felallas boven. Amugy epp azon gondolkoztam hogy ki akartam kukazni a 12TB-s torrent/plex servert ezzel energiat (kb havi 60kw)takaritva meg mert ugyis ott a streaming de ugy nez ki marad. Lemondom a streaming-et a Netflix kivetelevel, aztan megoldom magamnak.
-
kene84
aktív tag
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi hangfalak illetve erősítő kombóhoz keresnék hozzá illő mélynyomót.
Tudnátok segíteni, hogy mit érdemes keresnem?Erősítő: Marantz SR5014
Front pár : Monitor 300
Center: Monitor C150Előre is köszönöm!
-
b.
félisten
Szia! A Marantz a Denon egy cég égisze alá tartozik, a menürendszerük is szinte ugyan az. A Véleményemhez hozzá tartozik, hogy középkategória alsó Denonom volt csak,igaz több darab (1700-2500-3200- 2700) eddig Marantzból pedig Közép felső (5015- 6015-5014,ez van most)
Nekem a Marantz hangzása jobban bejön, mint a Denoné, szellősebb, elkülönült, a mélyládát szépen feszesen kezeli, de azzal sem voltam elégedett maximálisan a Yamaha 1080 után és a Denonnal sem.
A 2700 örülök, hogy elment a háztól. ( Denonból eddig az új belépő 1700 tetszett talán a legjobban amúgy)
Olvasva a teszteket a Marantz az kb az egy-két szériával feljebb lévő Denonnal van pariban, azaz a Marantz 60 kb az 3-4000 szintjén mozog az 50 pedig inkább már az 4- 6000-es Denonok szintjén járOlvasva AV fórumot van több emberke, akinek van/ volt Arcam és volt Denon is, szinte egyöntetű a véleményük, hogy az Arcam hangzásban jobb, de az ötöshöz még meg kell venned a Dirac-ot, ami plusz 350 dollár és a HDMI panel régebbi benne , kisebb a teljesítménye isa nagy testvérekhez képest és szolgáltatásokban elmarad ezért a pénzért.
Az AVR 10 re írják, hogy akkor már arra érdemes lépni inkább. én is ezért engedtem el az 5 kezét nyáron , pedig tűrhető áron fértem volna hozzá ( 800 K)
A Marantz- Denon ugyan abban az árkategóriában viszont szélesebb szolgáltatás csomagot nyújt.
Az új Marantzokról elég jókat írnak, helyedben nem mérlegelném a Denon 4700 at annyiért 2023 küszöbén hanem a Lényegesen fejletteb,b szintén Denon márkacsaládhoz tartozó Marantz 50 ben gondolkodnék az Arcammal szemben, de azt se dobd ki a listáról sztem mert biztos jó vas. -
embe
nagyúr
válasz
Derron #73681 üzenetére
250-ért esetleg ez a cucc, ugyanattól az eladótól:
Erősítő: Harman Kardon AVR 370: 140eFt.
Hangfalszett, 2 mélynyomóval: Harman Kardon HKTS-16 5.2-es: 110eFt.
Még lehet kedvezményt is kapsz ha hozod mindkettőt. -
Joshi
titán
válasz
Smiley #73668 üzenetére
(#73688) Smiley
Nekem is ott van ez a menü, csak ahhoz a hangüzemmódot mozira kellett tenni.
Ja és összekevertem, mert a Netflixen van 5.1 az HBO Max és Disney+-on nincs. Ahogy nálad is. Ja elég gáz így.
Nekem van egy Oppo 203 a lemezekhez, meg nem rég vettem egy Ugoos AM6B Plus lejátszót a DoVi anyagokhoz. Most így egész jól lejátszhatóak a videók. Igen, hiába van nekem is stream szolgáltatások, inkább le szoktam tölteni a filmeket. Így legalább van sokpontegy.
-
Smiley
addikt
Ez asszem 2019-es. Amugy meg egy rakas szar az egesz. A multkor fakadtam ki a HTPC topic-ban.
A Netflix meg az Amazon mukodik, az HBO es a Disney meg le se szarja ezt a beallitast a sony android tv-n. Az 1080p mi stick-en persze mukodik, de ott nincs 4k.
Tehat a sorozatok streaming-re venni kene egy appletv, de mivel az nem tudja a DTS/DTS-HD-t ezert a filmekre meg mondjuk kene melle egy PC is mert a TV-ben olyan gyikfing a hw, hogy a Plex mar nem tudja 4k streaming-et rajta original quality-ben. De az appletv miatt akkor mar kell 4k passthrough erosito is, mert a streaming az nem megy PC-n ugy, hogy a hangot at tudja adni egy barmilyen optical audio-s erositonek. Aztan meg is erkeztunk oda, hogy havi 5 darab sorozatert meg talan 1 filmert elkolteni erre az egesz szarra kozel fel millat... hat inkabb veszek egy hasznalt erositot 100 alatt ami tudja a HDMI-t meg dobok ossze egy dupla hdmi kimenetes pc-t es letorrentezek mindent. Jah es en voltam az aki az elejetol szeretne fizetni a szolgaltatasert mert semmi nincs ingyen, de ezt tenyleg mar a vicc kategoria. Ott kene tartanunk hogy bekapcsolom a tv-t es elinditom a filmet/sorozatot. Ehelyett mindenfele hulye szabvanyoknak nezzek utana meg vegyek 8 eszkozt hogy tudjak fizetni a 6 streaming-ert, amikor ez pont a kikapcsolodasrol kellene, hogy szoljon. De mivel a userek 90% ezeket mobilon nezi, nem is erdekli oket hogy ez mukodjon. -
m3ss
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #73683 üzenetére
sztem dual link, de akkor sem ertem. a single link dvi-on meg ehhez kepest is fele a savszel.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a jelenlegi kis kompakt 2.1 es számítógép hangfalamat valami komolyabbra. Jelenleg a tévéhez használom, filmezésre és zene hallgatásra. netflix, youtube, néha playstation, így fontos lenne hogy az erősítőn legyen HDMI bemenet. A szoba mérete 20nm.
2 lehetőséget látok, vagy egy soundbar, vagy egy dedikált házimozi rendszer. Viszont ahogy az árakat nézem a keretből (200-240.000ft) itt jó esetben csak két polc sugárzó és egy erősítő jönne ki. Megéri ilyen keretből ilyen rendszeren gondolkodni, vagy egyenlőre maradjak a soundbar kategóriánál és majd idővel ha nagyobb lesz a keret és az igény, akkor nézzek egy komolyabb rendszert?
Egy minőségi 2 hangfalas rendszerrel tudok olyan hangzást létrehozni, hogy a filmeknél ne érezzem a hiányát a hátsó hangsugárzóknak? Vagy azok mindenképpen létszükségesek a megfelelő film élmény érdekében?
-
m3ss
veterán
na mind1, hasznalom dvi-hdmi adapterrel. mukodik minden aminek kell. azt mondjuk valaki elarulhatna nekem, hogy hogyan megy at ennyi savszel a dvi-on?
atraktam a madvr-t hdr passthroughra, es 4k, hdr, 60hz film is atmegy rajta hanggal is. kozben elvileg 7.92 gbit/sec a dvi?
-
Azteeek
tag
válasz
Gombinyó #73586 üzenetére
[Btech bt77]
Én ilyet használok monitor audiohoz, csavar nélkül tökéletesen tartja a hangfalakat és a vászonra sem fog rá. Minden irányba dönthető -
-igu-
veterán
Főleg, ha nincs róla számlám, és azt se tudom, hogy az előző (német) tulajdonos hol vette. Már ha számít ez egyáltalán.
Egyébként azt gondolod, hogy megérte volna a garanciális ügyintézés egy Vodka okán, ahelyett, hogy vettem egy méretben jobban passzoló 12 eurós kábelt, ami tökéletesen teszi a dolgát? -
WaterWave
veterán
Marantz és a Denon hasonló de azért vannak különbségek. Én nagy Malacos voltam (7011, 7012, 7013) aztán el kellett adnom az utolsót mert felültem a ps5 4k120Hz vonatra. Most egy Denon 4700 van de nem bántam meg mert azért más egy fokkal.
De hogy megfogalmazzam, szerintem:
Marantz: Zenén jobb szerintem mint házimozin. Basszusoknál itt kicsit visszafogottabb, Jelen van, de nem elsöprő.. Magasságoknál kicsit visszafogottabb.
Denon: Szerintem házimozin jobb mint zenén... Basszusok ütősebbek. Magasságoknál jobban nyílt a terep és szerintem részletesebb.
Denon meg azért lett, mert még a tavalyi áron tudtam megvásárolni. Olyan szinten megromlott a forint és akkora a baj, hogy a most sorban következő 4800-as denon bele fog nyalni az 1 millás vételárba, ami azért vicc, mert ez egy középkategóriás erősítő... Pár éve ilyen áron 8-as malacot vettél.
-
a347
aktív tag
válasz
Gino20 #73664 üzenetére
Köszi szépen. Azért egy belépő szintű erősítőhöz képest az Arcam még szép hogy ég és föld. De mondjuk a legújabb középkategóriás Denonhoz kèpest a tavalyi legkisebb Arcam már nem ennyire egyértelmű számomra. Persze, az sem mindegy milyen elvárásai vannak a usernek.
Mondjuk a jelenlegi kis Yamaha rx- v4a-mhoz képest szerintem mindkettő nagy ugrás lenne. Egy Monitor Audio Silver rendszert szeretnék majd megszólaltatni 5.1-ben. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Vicarious1 #73666 üzenetére
Mind DD+, esetleg DD+ Atmos, ha elérhető. A hang olyan kis részét teszi ki a teljes sávszélnek, hogy nem éri meg ezzel szórakozni.
-
Vicarious1
aktív tag
Audio minőségében van különbség a Netflix csomagok között, vagy csak a képben?
-
Gino20
őstag
Mindenki beszél itt a kábelekről Neked meg senki semmit
. Megint csak egy kis saját tapasztalás: Belépő Denon S960 = ~X2700 után az AVR10 elődje, vagyis az AVR390 szó szerint ég és föld az S960-hoz képest, persze ez így nem fer összehasonlítás, de Én már csak Arcam vagy Anthem / Nad/ ...
A Denon audiszihez képest az Arcam által használt Dirac kalibráló szintén más liga.
AVR5 esetén ha jól tudom sajnos a Diracot még X EUR-ért meg kell venni, így ezt azért még kalkuláld bele.
Remélem kizökkentve másokat a kábelből, nálam jóval többet tapasztaltaktól is kapsz még választ -
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #73579 üzenetére
Abszolút értem amit írsz, de ahogy korábban is írtam ez már nekem too much (az 500Ft-os fekete - piros ARC kábel ajánlása), mindezt mondom úgy, hogy kettönk közül teljesen egyértelmű, hogy melyikünk a kompetens személy, de kis tapasztalás alapján sem tudok egyet érteni. Természetesen nyomokban sem azt mondom, hogy kábelre a rendszer 10-20-30%-át kell költeni....
Egy zsák pénzért az SVS adapterhez egy ilyen húgy kábelt kaptam és ez lett az eredménye [link] Durva, hogy 7m-eről erősebb hangok hallhatóak, ami nem a csobogó víz, hanem a sercegő rántott hús
, de alatta szerintem jól hallható az a kopogó/hüppögő hang. Ez nekem kezdő LMBTQ-sként a gőzfürdőben többnapos fejfájást és anyázást okozott, majd végül a kácsától vettem pár ezer forintért 2db kábelt és lőn csoda meggyógyult. Az anyaghasználatról, a csatlakozók közti különbségről nem is beszélnék, mert felesleges, mindezt pár ezer forintért.
Ahogy írtam korábban is, abszolút megértem a "harcodat", nem is mennék ezzel szembe (főleg a témát illetően a kompetenciámmal) csak ahogy írtam, nekem ez a "100Ft-os" drót a too much, akkor Én inkább kácsa pár ezer forintért........szóval nem is ragoznám ezt tovább.. -
Joshi
titán
Látom volt egy kis pucolás, nem is baj.
Akkor egy ON kérdéssel fordulnék a fórumlakókhoz. Van egy Sony A1 tévém ami egy optikai kábellel csatlakozik a Marantz 7011 erősítőre. Az a gondom, hogy Netflixen nincs 5.1-es hangom. Nyilván sima DD 5.1-ről beszélek, hiszen optikain nem is menne át az Atmos. Próbáltam HBO Max-ről, de ott úgy emlékszem működött. Mi lehet a gond?
-
Joshi
titán
Nem véletlenül mondtam, hogy ez nem házimozi téma. Ne a HTPC topikba menj, hanem az 1050-es topikba. Vagy valamelyik 10xx-es topikba kérdezz.
-
m3ss
veterán
#73583m3ss
erre a vga-s mizeriara vki? mi kulonbseg lehet a front hdmi bemenet es a hatso hdmi bemenetek kozott ami ezt okozna?
lehet a front visszabutitja a jelet...amit kiad a hdmi 2.0b porton a 1050ti azt meg vmiert nem szeretne a denon?
igy viszont ha dvi adapterrel hasznalom, es azon is atmegy a 4k 30hz-ig bt2020 mellett, sot a vesztesegmentes audio is, akkor madvr tonemappinghoz eleg az 1.4 hdmi is...60hz film nem menne at ha jol gondolom.
ergo aki madvrrel akar hdr tonemappolni nem kell "uj" erositot venni, x4000 is tudott 4k 30hz-et.
mindjart visszakuldom ezt a jo kis optikai hdmi kabelt, es elovezem a regi 10m-es 1.4 hdmi-t mert ennyi erovel tok felesleges. dvi dual link 8 gbit, hdmi 1.4 meg 10 gbit... -
-igu-
veterán
Még aznap a kukában végezte.
Ahogy 3 különböző helyen nem működött, lehetett tudni, hogy nem marad meg itthon. Most beraktam a noname 2m-es kábel helyett az új 1m-es "gamer" kábelt, ugyanolyan jónak tűnik pár perc teszt után. A csere oka annyi, hogy ez jobban passzol hosszban. -
Smiley
addikt
válasz
VoidXs #73606 üzenetére
Lassan fel fog nolni egy olyan generacio amelyik mar nem ismerte/hasznalta az analog technikakat. Nekik mar nem fogjak tudni eladni ezeket a tularazott szarokat.
En mindig ezt a kerdest szoktam feltenni... Ha egy TXT-be bele irom az, hogy "Hello World" es azt atzavarom barmilyen digitalis jeltovabbitasi technologian akkor abban egy passziv madzag anyaga es egyeb tulajdonasagai megis milyen modon tudnak beleszolni?
1, Ha ezt egy mezei madzagon kuldom at ami tudja teljesiteni az adott atvitel kovetelmenyeit akkor "Hello World" lesz a vege.
2, Ha ezt egy olyan mezei madzagon kuldom ami nem tudja teljesiteni a szabvanyt akkor hianyos van egyaltalan nem olvashato lesz a vege.
3, De mi van abban az esetben ha egy ilyen csoda draga madzagon kuldjuk at? Sokkal teltebb "Hello World" lesz vagy esetleg sokkal dinamikusabb "Hello World" lesz?Erre altalaban mar nem szoktak tudni valaszt adni.
-
Joshi
titán
Nekem is van több AQ kábelem és hibátlanok. Nekem nem gond ha kicsit többe kerül mint egy noname. Ha valaki megkérdezi hogy mi a véleményem az AQ kábelekről, én biztosan pozitívan fogok vélekedni. Ez van. Van akinek a Sony tévé is sz@r, van akinek az LG a király.
ui.: egyébként én nem izgultam rá az ezüst tartalomra, szóval nekem már a Forest széria is enyhe túlzás. Ezt a Forest 48Gbps-es kábelt is ezért vettem, na meg azért is, mert még nem volt ilyen sávszélességű kábelem.
-
-igu-
veterán
Pár hete kukáztam ki egy 2m-es AQ Vodka-t, mert se az AppleTV 4K/Anthem avr, se az Anthem/Philips tv, se a pc/monitor között nem működött, átfordítva se. Egyáltalán semmi jel nem ment át rajta.
Most a helyi közértben vettem akciósan egy drótot (12€), kíváncsi vagyok, hozza-e a Vodka szintjét az AppleTV és az AVR közé füzve... -
VoidXs
Topikgazda
A Certified-ra. Egy AQ termék se érte el soha.
#73598: Örülök, hogy te jó darabot kaptál, de ettől még nem lesz megbízhatóbb. Az volt az eredeti állításod, hogy a felárért cserébe minőségibb, ellenőrzöttebb darabokat kapsz. Ez egyszerűen nem igaz. Az összes kábelemre költöttem annyit, mint te az AQ-dra, és mégis az enyém esetében van sokkal nagyobb biztonsága annak, hogy működik az elvárt esetekben, és hogy egyáltalán gond nélkül illeszkedik.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest