- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
Minek vegyek az ember 8euróé' kábelt az Aquaero-jához, ha meg tudja csinálni otthon is, jóval kevesebb anyagi ráforditással?
Ezt a kábelt gyártottam le magamnak, potom 1k ráforditással.
Olcsóbb, mint a bolti, és ugyanaz.
Harisnyázást ne nézzétek, az egy régi projektből maradt rajta.
-
Chello
tag
Megvan a tapi kapcsolásom
A 3-adik 5 voltos ágat kapcsolgatom.
-
szab.tam
nagyúr
bf fórumtárs v2.0.
szerintem lesz, aki érti...***
tényleg nem szoktam személyeskedni, és többen segítünk egymásnak, de kiborít, aki nem ismeri a válasz, szerkesztés, értelmezés, stb. funkciókat, csak vadul dobálja a dolgokat...
közben kicsit olvastam, értelmeztem, részben visszaszívom a leírtakat.
de csak részben... -
Chello
tag
Ha már itt tartunk jól elbarmoltam a hang részt.
Nen vettem észre, hogy van fejhallgató kimnet csak szokatlan helyen.
Mire megtaláltam szétvágtam a hang "dobozát", hogy hozzáférjek a vezetékhez.
most azon gondolkodok hátha rakok bele erősebb hangszórókat mivel az eredetiek eléggé hajamosak a torzításra és így már megvan a módom a cserére.Azért akarom kapcsolhatóra tenni a padot, mert baromi idegesítő ha belehadonászok és elklikkel vagy, ha megnyomom a burkolatot, mert úgy veszem észre néha akkor is bekavar amikor nem érek a felületéhez.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Chello #35992 üzenetére
itt inkább a mechanikus barbárkodásokat tárgyaljuk.
ha elektronikai modding kérdésed van, arra van külön topic-ja a témának, ott erre jobban kihegyezett kollégák vannak. -
Chello
tag
Valakinek ötlete arra, hogy a touch pad tápellátását egy szálon megszakítva leáll-e az egész működése?
Egy szálhoz képest mind a négy másikon öt voltot mérek.
-
Chello
tag
Ahoz kaptam ezt.
-
Chello
tag
Remélem érthető, hogy én tudom mi ez csak azt nem értem a villanyász boltok szerint hány mm-es az a 2 colos cső amihez.. és most megmérem 56mm mély és 64.5 mm széles belső méretü bilincset árulnak.
Nem tudtam megnézni mivel át kellett volna hozatni raktárról azt meg csak úgy blöffre nem teszik meg, hogy megnézzem kell-e.
-
LarsR
tag
válasz
ZetorGumi #35986 üzenetére
Megvilágosodtam köszönöm, nem tudtam hogy ez a neve. Minden esetre, valami találóbb neve is lehetne
Igencsak megtéveszti a laikus embert
Én ezt úgy venném meg hogy minél vastagabb falú cső legyen, plusz hozzánézném, hogy máshol milyenek vannak (esetleg pár helyen közelebbről is megnézném) felszerelve. Esetleg megnézném van-e direkt ilyen eladó és mennyibe kerül. Én így gondolom, legalább is nekem ez a természetes. Nem kezdek el valamit, ha nem is láttam még olyat, főleg nem közelről!
Van egy jó mondás: Ha nem tudsz úszni, ne mássz fára, mert elüt a villamos! -
LarsR
tag
válasz
Chello #35984 üzenetére
ŐŐ...
..Lehet, hogy fáradt vagyok, de mi a baj a fényképezőgéppel? Optikus az nem a Látszerész?Mi az a tetőtartó cső ami villanybekötéshez kell? Lehet hogy kábelsínre (kábeltálca,stb) gondolsz, de az ugye nem cső, viszont lehet fém és műanyag is. Falba műanyag (gége-,vagy merevfalú-) csövet raknak. Fém csövet max azok alkalmaznak villanyszerelésnél akik szeretnék felvillanyozni a napjukat
Az 1 col az 2,54cm
Az alu- és a horganyzott cső győzött és azt hiszem megyek aludni
-
Chello
tag
A fényképező gép jó ötlet csak nincsenek kéznél, hogy kiszedjem belőlük.
az a gyanúm, hogy, ha csak úgy bemennék optikushoz valami eladó idiótát találnék odabent aki nem lenne hajlandó összeegyeztetni elméjében a számítógép és az optika fogalmakat.Hanem minap hogy jártam.
Venni akartam tetőtartó csövet villanybekötéshez és hát, ha mindent jól emlékezek ki a fejemből azt mondta a csajszi, hogy 2 colos csőhöz adta minap a bilincset amin az én 50 mm-es alu csövem csak úgy átesik mivel nem vettem meg a horganyzott csövet. (később tudtam meg, hogy mással nem fog menni)
Én úgy emlékeztem, hogy az márpedig 2 col, de megkérdeztem még 2 üzletben.
Az egyik azt mondta, hogy ők ezt ilyen néven kapják és merem állítani, hogy nem is tudta volna fejből helyes-e az állításom.
A másik az előbbi bolt nagyraktára volt ahol szószerint a szemembe mondta az ember, hogy az említett 2 col az valami 60 milliméter fölötti értékre jön ki.Megnéztem értékváltóban 25.4 mm 1 col.
A - Nem colban van megadva az a 2
B - Régi mértékegységrendszerek egyikében más értéke volt a col-nakSzerintetek hogyan van ez ?
most így a gugliba beütve azt találtam, hogy néhányan a belső méretét adják meg pl. csöveknek nade ez már megint mi?
Nembaj, ha ez így volna akkor is legalább 5 mm vastag falú kellene legyen az a horganyzott cső és akkor az még éppen csak 60 kívül nekem a bilincs szélessége pedig 75 mm volt amit az állítólag 2 colos csőhöz vettem ????? Érdekesek. -
Chello
tag
Ígértem, hogy leirkálom a hűtőátalakítás részleteit.
kicsit tömör lett, de elméletileg műkszik.Itten .e http://1aa2cc3bb.blog.hu/
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #35977 üzenetére
ha nem működik rendesen, akkor nem repülő, hanem fűrész, fúró, stb. lesz beleállítva.
talán holnap kiderül... -
Chello
tag
Tudja valaki honnan szerezhetnék valami prizmát ami valamelyest szétterítené egy 5-ös narancs LED fényét ?
Az sem árt, ha lapos kb mint a LED az egészet körbeburkolom úgyis.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #35974 üzenetére
asszem tényleg lassan átszokom a heatpipe topic-ba. legalábbis vapor chamber témában.
ez már régóta túlhaladt a barkács, gány témán.
akit érdekel, inkább ott kövesse.az újab hűtőfaragásokat természetesen továbbra itt is közzéteszem.
de még 1:
ez a látvány így eléggé megichletett.
egy modding "world trade center in memoriam"
-hez... (hoz.)
vagy ilyesmi.lehet, hogy készítek egy hűtőt erre.
alapból nem szeretem a tematikus moddingokat, politizálni sem szeretek, de ez most komolyan beugrott. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #35969 üzenetére
kedvet kaptál?
besokalltál, hogy itt bénázok, és vergődök.
megértem.****
én közben leragasztottam, de a hőcső topicban beparáztam a számoktól. lehet, hogy valamit nagyon elszámoltam. majd holnap folyt köv...
b+ thomas!
én 6ml raktam bele, majd leragsztottam.
a tököm a mértékegységekbe.
(a végén meg így lesz a jó....)****
(#35973) sanyek2
de még mindig magadba zárod az infót, hogy milyen hűtőt akarsz, (vagyis nem akarsz, de fogsz), szétbarmolni. nagy örömünkre. -
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Lehet hogy nem ez a megfelelő topic a kérdésemre de hátha tud valaki segíteni. Olyan problémám lenne, hogy amit adnak az alaplaphoz kis védőlemezt nem tudom betenni a házamba. Vagyis berakni be tudom, csak a lapon lévő portok nem esnek a nyílásokra. Próbáltam úgy is hogy kivettem azokat a kis emelő bigyókat (nem jut most eszembe a nevük) az alaplap tálcáról, de úgy meg túl alacsonyan voltak a portok...ha meg bent voltak akkor meg túl magasan. És még nem is a nagyobb méretű emelők vannak hanem a kisebb fajták. Meg lehetne ezt valahogy oldani, hogy bele tudjam rakni a gépházba azt a kis lemezt?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #35964 üzenetére
mint írtam, a k2-nél igen.
a képen is jól kivehető.
hogy minden hűtőnél forrasztás van-e, ahol hasonló lyuk van, nem tudom.
mert van oylan, ahol csak egy csavar van behajtva, (asszem talána brocken?), és van, ahol lyukat látunk, de csak egy lehajló karom van, ami a következő lemezbe kapaszkodik, de ez oldható kötés.nem akartam ennyire tudományos lenni, csak arra akartam utalni a kopasztó kolléga felé, hogy nem csak úgy "gyere cipó, hamm bekaplak" téma ez.
nehogy esetleg tudatlanságból az élete fő spórolásából vett hűtőt 2 perc alatt hazavágjon... -
szab.tam
nagyúr
válasz
sanyek2 #35959 üzenetére
nem mindegyikről lehet leszedni.
ha a felső ragsztva van, nem megy.
pl. scythe mini ninja-k. hogy a nagyok is ragsztva vannak-e, nem tudom, azokról már nem szedtem le a kupakot.és van úgy, hogy ledugnak egy forraszpálcát a cső melett, és az összes lemezt odasütik. (hogy rohadjanak meg!!!)
ilyen pl. a alpeföhn k2.a többségről lejönnek.
én csavarhúzóval alulról mindig besegítek, majd amikor van annyi hely a 2 felső lemez közt, az ujjaimmal alulról benyúlok.
billegtető mozdulatok kellenek.
így a lemezek egyben visszarakhatatlanul csúnyák lesznek.
hűtőtől függően még így is 1-2 óra.
utolsó lemezek már nagyon nehezen jönnek le, mert a csövek egymáshoz képest befeszülnek.le lehet szépen is szedni, (én még nem próbáltam így soha), de az legalább fél nap...
-
Akcok94
senior tag
hello,
ma tulajdonosa lettem egy CM HAF 922 gépháznak és a belseje alumínium szürke(mivel azt hagyták benne festetlenül), ezt szeretném feketére változtatni. Milyen módszer lenne a legjobb és még a gatyám is maradjon rajtam.(porfestés, sima flakonos spray)köszi a választ.
Akcok94 -
xenonboy13
tag
Hali!
és akkor milyen csavarokat használjak a lefogatáshoz
(méret)
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Több moddertől láttam már, hogy passzív hűtőtornyokról leszedték a lamellákat.
Nekem is volna egy, és szeretném átalakítani, de nem tudom hogy szedjem le. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Gyíkac #35957 üzenetére
mert így van egy 40x40x400mm-es alakra "oszlop".
ami alul teljes felületen érinkezik a procival, és forralja belül kis nyomáson a vizet. a kamra sík oldalát pedig úgy bordázom fel, ahogy csak jólesik.
nem kell csöveket hajlítgatni, lyukakat fúrni, stb.
egyszerűen a kamra sík oldalfelületeit teleragasztom kedvem szerinti, tetszőleges színű, szagú, állagú és mennyiségű bordával, oszt' csókolom.de majd ha kész lesz, akkor jobban érthetővé válik.
ha (sajnos jó eséllyel), nem működik, akkor is felbordázom, és kiviszem a veletech-re.
ha másért nem a forma miatt.
mert lehet, hogy 2-3-5-10 próbálkozás is kell majd hozzá, de akkor is előbb-utóbb elkészítem a működő kamrát.
de azért nem adom fel teljesen az 1. sikerét. csak fel vagyok készülve a kudarcra. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Gyíkac #35952 üzenetére
szerintem itt rámkeresel, megtalálod az utolsó hsz-aim között.
(nem írnám le újból, mert már így is páraknak unalmas.)***
de valójában mi készül? könnyen lehet, hogy kb. 4 kilónyi fémhulladék.
egy politikus mondta egyszer az ellenfél szakpolitikusáról: "mélyen szántó szakmai tapasztalan nem korlátozza a döntéseiben..."
nálam ez pont így van. idáig a hűtők tervezési fázisában 20-30-40%-kal túlálmodtam magam, a megvalósult teljesítményhez képest.
de ennél annyi a változó, a hasra ütés, és a tecnikai malőr lehetőség, hogy talán van 20% esélyem, hogy működjön elsőre... -
Chello
tag
válasz
szab.tam #35941 üzenetére
Nekem is úgy van.
Én nagyobb tipliből vágtam tapétavágó késsel karikákat a csavarfejek alá és fentről van az anya, oda nem kell már semi alá.
Arra figyelj, hogy a 775 felfogatás meghajlítja az alaplapot ezért nézzed miközben meghúzod őket körülbelül egyenletes erővel, hogy amikor hajszálnyira éppen, hogy elkezd meghajlani az alaplap kb. ott álj is meg.
Ja és nekem pl. imbusz csavarok amiknek relative henger alakú fejük van. Nyilván ugye (nem süllyesztett ék szerü fejű) csavarokat használsz.
-
-
macko20
őstag
válasz
blasko92 #35947 üzenetére
De van ,a kiindulási alap a a belső térfogat,de ennél a hűtőnél nehézkes...azon kivül más tényezők is számítanak,vissza folyás ,és a gőz fel szállásának megoldása,az egyenes henger egyszerűbb,de a gyakorlatbani müködés a mérvadó
-
macko20
őstag
válasz
blasko92 #35945 üzenetére
Igen ,ezért változtattam többször az éteresnél is
-
blasko92
őstag
válasz
macko20 #35944 üzenetére
Régebben olvasgattam hőcsöves témával kapcsolatban, és azt írták, hogy a folyadék mennyiségét nagyon pontosan kell kiszámolni, hogy a hőcserélő fenntartható legyen. Ha kevesebb a víz, akkor leáll a folyamat, mert az összes víz gőzzé válik és nem marad alul mit felforralni, ha meg több, akkor túlnyomás keletkezhet és azért áll meg a folyamat.
De javítsatok ki, ha tévedek, eléggé laikus vagyok ebben a témában
-
macko20
őstag
válasz
xenonboy13 #35942 üzenetére
igen lehet de az alaplaphoz közvetlenül műanyag v papír alátétet tegyél!
-
xenonboy13
tag
Hali!
Lenne egy 775-ös hűtésem, de megnyúltak rajta a lefogatók esetleg ki lehetne cserélni csavarra? berakni egy szárat aztán rá rakni az alá tétet és az anyákat, kb így gondoltam
-
szab.tam
nagyúr
ok. csak nem volt egyértelmű a kérdésedből.
szó'gálati közlemény:
kamra belső falát próbáltam szál(as)ra csiszolni, de elfogyott a türelmem, és nekiestem egy lapos fémreszelővel. alulról, felülről, nagyjából párhuzamos lett, és összeért a 400mm-en.
zseniális ötlet volt tőled. remélem, segít majd a "lecsurgásban", felületnövelésben.***
más.
mai faragásom.
(vapor chamber mega tower + 16*x-box rev1. project.)ha nincs maród, fúrni kell pár lyukat.
csúnya lett, de célját teljesíti, és egy fúró sem tört el...
és beragasztva a helyére.
(így a vákumozás után csak egy lapot, (laposrudat), kell lezárásnak ráragasztani.) -
Livio
tag
válasz
szab.tam #35939 üzenetére
Na ja, ezt láttam már én is, de drágállom őket, ill jobban tetszene ha jobban sugár irányba állnának a foglalatok. Létezik még 1 a 2-be elosztó, az is jobbnak tűnt, abból pl 3 db-ot összecsavarva lesz 4 ága.
De a barkácsolós megoldástól sem riadnék vissza feltétlenül, és emiatt írtam, nem pedig azért, mert lusta lettem volna guglizni.szerk: a lámpa szépen ki tud szellőzni, lyukacsos
-
szab.tam
nagyúr
nem akarlak szopatni, mint az internet analfabéta újoncokat, de google:
e27 elosztó -> képektehát tuti létezik...
konkrétan ez pl:
(még ára is van...)
Cikkszám: FE.STZ.eloszto_4xE27****
itt kérdés, hogy mennyire szellőzik a lámpaszerkezet.
te tudod, mennyire perforált, átszellőző a gömb felső része. -
-
Livio
tag
Volna egy ilyen 40 cm átmérőjű lámpánk: Cotton Candy
Az a gondom, hogy elvileg max 60W-tal terhelhető, de igazából a benne lévő jelenlegi 100W-os is épp csak határeset fényerő szempontjából. 1 db foglalat van benne csak.
Beleraknék szívesen 3-5 db ledes izzót, de hogyan? Létezik valami ilyesmi E27-es izzófoglalat elosztó / adapter?
Ha csinálni szeretnék ilyen adaptert, kell-e bármi hozzá néhány anya meg egy apa foglalaton kívül?
(túl méretes persze nem lehet a cucc, hiszen be kell férnie a gömb felső nyílásán, amit pillanatnyilag nem tudok mekkora, nem akartam még leműteni) -
Chello
tag
Sima egy vagy 2 oldalas galvános nyákod van az USB-knél..
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorakoztato-keszulekek__4158724-hogyan-kell-kicserelni-a-processzort-a-tv-nyakbol-forrasztasos-technologiaval
-
FatalEror
addikt
válasz
kmisi99 #35932 üzenetére
Akkor állítsd fel a nyákot,egyik kezednél legyenek a jelölt pontok,a másiknál pedig maga az USB.A pákát előmelegítve,érintsd a jelölt pontokhoz,de csak a hegyét,és a megolvadt ónt,vagy cinket,nem tudom mivel forrasztanak,azt a páka hegyéről távolítsd el,majd ha letörölted,akkor mehet a következő pontra.És így szépen megpróbálod eltávolítani a forrasztóanyagot.Az esetleges érintetlen területet,pedig maszkoló szalaggal ragaszd le a nyákon,forrasztás előtt.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #35913 üzenetére
(a válaszod majd jöhet pü-ben is, csak azért rakom ide, hogy tudjam máshová linkelni a hsz-t...)
kamra szelep rev1.
kép:
jobb oldali kész.
szelep rész lesz kamrán belül.
a bal oldali még nincs összeragasztva. azt csak a külső rész (szivattyú oldal), demonstrálására raktam össze.
pont akkora ugye a vulkanizált lyuk, hogy a fescskendő kúpos vége totálisan légmentesen belenyomható.
legkisebb fecskendő belső átmérője 10 mm. ha szerzek egy 10/6-os, viszonylag puha csövet, azt beleragasztom a fecskendőbe. és a cső belső, 6-os átmérőjébe belepasszolna pumpád 4-es csöve.
kicsit bonyolult, többlépcsős, de levileg működnie kéne. (csak mivel ez utóbbi nem kúposan szorulna így rá, kiszökhet a levegő a 2 cső hengerpalást találkozásánál.)
másik verzió valami kétoldali kúpos izé, ahol az egyik olyan mint a fecskendő vége, a másik pedig kuposan beleszorulna a 6/4-es csövedbe.
de közben rámértem a fecskendő végére, és az 3.9-től szélesedik. elvileg jó lehet az is a csövedbe.
tehát 2 fecskendőt lerövidítek, légmentesen összeragasztom, és a 2 kis végét használjuk.
nagyon merev a 6/4-es csöved?és fogok készíteni egy gyufásskatulya belső részhez hasonlító kupakot, amivel a vákumozás és leoldás után, ragasztással körbezárom a bal oldalon látható, külső szeleprészt.
így az esetleges rossz vákuum / víz arány miatti bonthatóság elég macera, de több energiát nem fektetek bele. (menetvágás, légmentes oldható tömítések, stb. brrr...)
ugye 40x40x400 külső méret.
magadtól mennyi vizet raknál bele?
én hasra ütve fél decire gondolok. többre semmiképp. esetleg kevesebbre.
egy normál 6-os csöben pár csepp van. -
kmisi99
addikt
válasz
FatalEror #35931 üzenetére
1.Nincs hőlégfúvóm
2. ilyen pákám van
3.a két kijelölt pont a két usb amit cserélnékRuno Kösz ez hasznos volt.
-
törölt tag
-
kmisi99
addikt
Ki szeretném cserélni a gépházamban az előlapi usb paneleket. A nyáklapból hogyan tudom kiforrasztani az usbket? Hogy érdemes ezt csinálni?
-
Chello
tag
Na akkor mégegyszer, mert mire rájöttem hogyan kell megjeleníteni képet meg belinkelgettem őket addigra lejárt a hozzászólás módosítási időlimit
Aztán majd leírom, hogy mik is voltak ezek a lépések és lesz kérdésem is.
. -
Chello
tag
Hali.
Én kénytelen voltam a Compaq EVO N1015V laptopom hűtését átvenni a BIOS-tól, mert azt játszotta, hogy lehűtötte a procit 50 fokra majd hagyta 60-ra felmenni úgy, hogy addig kikapcsolt.
A képeken nem látszik, hogy a művelet délután X órától egészen pontosan hajnali 4 ig tartott első körben.
Majd később a kapcsoló szerelése ismét eltartott egy ideig.De hadd kezdjem az elején.
Itt van pár kép a arról az időről amikor 3-adszor neklifutva kis telefonos bíztatásra már sikerült szétszednem a házat anélkül, hogy eltörtem volna.
Elsőnek is levettem a hűtőt letöröltem a pasztát és vágtam neki szellőzőt amit majd lehet ellátok valami nagyobb lyukakkal rendelkező ráccsal is.
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-04/383283_26_2.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-04/383283_26_2.thumb.jpg
-
zoltanz
nagyúr
-
Satyricon
addikt
válasz
FatalEror #35916 üzenetére
Koszi!
Lompos48:
csak a tetejet akarom acetonnal megtakaritani. Fogom az enyhen acetonos fulpiszkalot, es szepen letakaritom vele a led tetejet. Am a kifurt lyukat megzenkoltam kicsit, es ebbe ment bele a pillragaszto. Igy vastagabb a tomites. Jah, alul is pillragaszto+szipoplaszt dolgozik. Remelem nem lesz gond vele. Na meg azt is, hogy a glycosam alu fagyallo nem oldja majd fel a ragasztot...
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Mirol tudom a muanyagrol leszedni a pillanatragasztot? Led izzorol szeretnem, amit a plexi tartalyom aljaba ragasztottam. Zsir lett nagyon, csak bemattult a led, ami varhato volt. Le akartam ragasztani h ne mattuljon be, de akkor meg nem fertem a kello helyre a ragaztoval. Szval? Milyen szerrel tudnam leszedni a pillragasztot? :S
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #35913 üzenetére
köszi.
készítek valami gumis, tehát rugalmasan illeszkedő és záró átalakítót.
a szelep és a cső közé.a fecskendők tű csonk része légmentesen zárva passzol a szelep vulkanizált részébe.
ezt kipróbáltam, egyértelműen működik.
sajnos a legkisebb belső átmérője 10-es, így lötyögne a pumpán lévő cső benne. és 2 kemény műanyag vagy szilikon nem zár. az egyik mindig "gumiszerű" kell legyen.ezt megoldom.
itt a nagy kérdés az, hogy amikor a pumpát leállítjuk, lerántjuk a csövet, akkor az idő alatt, amíg zár a presta szelep, mekkora lesz a nyomásnövekedés a vákuumkamrában.
de ezt egyszerűen és láthatóan le lehet ellenőrizni az üveges szerkezetemben.
lesz benne kis víz. és ha a művelet után forr 40-50 fokon, akkor jó a leoldás, nem szökik vissza levegő.
ha nem forr, akkor nem jó a leoldási technika.ekkor jön a menetes b terv. de az irdatlan macera.
-
LarsR
tag
Amikor már forró a helyzet
itt
-
=HG=
addikt
válasz
Satyricon #35906 üzenetére
Szerintem sehonnan. Ezek a lehetőségek
-
Satyricon
addikt
válasz
Anaren91 #35902 üzenetére
Hello.
Ismerem az uv filces megoldast, nekem fel evig az kavargott a rendszerbe, csak meguntam. De elmo.danam, ha a megfwlelo aranyba van bekeverve a uv filc es a glykosam alu, tokeletes hutofolyadek! Mind szinre, mind tartossagra!! Szval csak ajanlani tudom!
De most kek lottyot akarok, es feher leddel akarom megvilagitani alulrol. De ugy, hogy a led erosen beleszoruljon a kifurt lyukb, es a feje epphogy csak kilogjon. Aztan lehet csepegtetek alulrol bele pillanatragasztot, majd szaradas utan kinyomom a maradek lyukat vmilyen anyaggal mondjuk szipoplaszttal. Sztem tomitene rendesen! Velemeny? :s
FatalError:mi az az FBS???
remelem nem offolok ezzel a temaval, de ugy gondolom jobban illik ide, mint a vizhutes topicba. Elvegre takolni, es lehet ganyolni fogok...
-
Anaren91
senior tag
válasz
Satyricon #35898 üzenetére
Most lehet hülyeséget írok de mintha valahol olvastam volna hogy ugye vagy a szövegkijelölő, na annak a belsejében lévő betétet szétszeded és annak a tintását feloldod a folyadékban amit a vízhűtésbe töltesz és megvilágítod uv fénnyel vagy uv leddel vagy valami ilyesmivel akkor világítani fog az egész. Alsós koromba nagy divat volt suli diszkóba kidekorálni magunkat szöveg kijelölővel mer világított az uv fényben gondolom ehhez van köze. Bocs ha furán fogalmaztam de be vagyok kicsit bszva de ez a lényege. nem tudom hogy most az egész folyadékot akarod hogy világítson vagy csak a artályt de elvileg ez működik. Majd ha kijózanodtam be is linkelem neked hogy hol olvastam de per pil nem vok rá képes
(#35901) Satyricon : Ragaszdd bele akkor sziluplaszttal vagy mivel az a gumis izé ami nem ereszti át a víztet.
-
Satyricon
addikt
válasz
blasko92 #35899 üzenetére
De hulye vgyok basszus
a tartaly aljanak vastagsaga 4 cm. Es most neztem mwg, hogy az aljaba van furva 2cm-es lyuk, amibe menet van vagva. Fogalmn sincs mi celt szolgal, de azt hiszem ez a lyuk jo lesz annak, hogy a furoszarat megvezesse az aluba. Szoval holnap kifurom! Az a gond, ha ledet beleteszem, nem fog lezarodni tokeletesen az a resz, es tuti hogy szivarogni fog a viz. Ha meg bepillanatragasztozom, a led ki fog feheredni tole. Raadasul meg az is lehlehet, hogy a pillragasztot oldja a glykosam alu fagyallo. Bar ezt ketlem. Csak ugy vagyok vele, hogy jobb felni, mint megijedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest