- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grigorisz
aktív tag
Én is megosztom veletek egy egykori Gány/passzívvá tételi próbálkozásom, ami meglepően jól sikerült vagyis működött. Az alany egy 9600 Pro és egy s370-es borda. Ami nem látszik és képem sincs róla az a rögzítés ami sima 3-as csavarral lett megoldva a bordába vágott menettel.
az eredeti
az átépített
-
FatalEror
addikt
válasz
#90933760 #36897 üzenetére
Használj beütős dübelt,vagy mi a szösz a neve,lényege,hogy van egy menetes szár,végén 4db pofa,ezt beütöd a furatba,viszont a pofák miatt már kihúzni nem igazán lehet,a végén pedig egy anya van,amivel földhöz szorítod a munkadarabot.Amennyiben a terasz járólapos,akkor a talpnak a helyét ki kéne vágni,és a beton alapra szorítani a talpat.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
#90933760 #36897 üzenetére
nem tudom mekkorat eshetsz, ha kidol a korlat, de az a tiplis csavaros megoldas eleg gyengusnak tunik. haveromek teraszan is igy van es nem idotallo dolog, hamar kiborult. (kettes metro felujitott allomasain is igy van megoldva...)
sztem maradj a kirohadtak potlasanal, egy lukban vasrud korben cementtel eleg eros, h rabizd magad.
nemreg tettunk be kresz tablat demszki oszlop helyere (5-8cm-vel vastagabb luk), lehet kapni barkacsaruhazakban gyorskoto cementet, azzal oldottuk meg. kicsit draga, meg por alakban mergezo, de negyed ora alatt kesz a betonod. -
törölt tag
A múltkori terasz korlátos dologhoz visszatérve. Nem tudom miért nem jutott előbb eszembe ez és miért purhabozni meg lefúrni akartam a lábait. Jah, a gány ösztönök.
Szóval mezei zártszelvény aminek az aljára egy négyzet lap van hegesztve és ki van fúrva 2 vagy 4 sarka. Nem tudom mi a pontos neve és hogy kapni-e egészben vagy csináltatni kell. Tipli, csavar és már állanak is mint a f.. akarom mondani mint a cövek a terasz szélén.
4,7m kb a szélesség. Most per pillanat 4 láb van ami mind kirohadt, szerintem ennyi elég az újnak is (mivel kitakarná a helyüket). Vízszintesen kerülne rá deszka, léc akármi. Most 3 van és elég nem masszív. Én 4-re gondoltam, de valami erősebből. De lehet akár tetőléc is, bár szeretném ha tényleg erős is lenne. Vagy van tetőlécből vastagabb is?
Aztán simán kapupánt csavarral rögzíteni a zárt szelvényhez. A lécek végeit meg szögvassal a falhoz. Majd jöhet a nádszövet és odadrótozom végig. Voálá.
Most épp 90 centi magas maga a korlát, mert ennyin kezdődik az ablak is, jó lenne növelni. Lehetne kerek 1 méter, de nekem az 120-130 szimpibb lenne csak akkor kitakar már egy kis részt az ablak látómezőből.
Pedig így lesz, mert akkor ha kint ülök az asztalnál nem fogja látni este a fél megye a noti fényében a képemet ahogy az orromba turkálok. -
nézzbe
aktív tag
Nos nem egy "Skeleton" ,de azért itthonra jó az pláne hogy itthon található anyagokból készült , itt egy kép a végeredményről ,
és itt a link a How it's made részről ; ) -
tajcsi
őstag
Kicsit off de kell a segítség. Overclock.net-en van valaki tag? Kellene onnan vennem valamit...
De ha van itt olyan aki elég jól hozzátud férni használt hűtőkhöz, elmondom, hogy kellene kettő thermalright t-rad2 vga hűtő...aztán hátha..kellene egy kis gányolásra a cucc. De pont olyan kellene, nem más... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #36887 üzenetére
nekem volt egy ilyen kártyám. (nem 9550, hanem 9600 pro.)
nem most, kb. 10 éve.
vettem rá egy akkor igen drága zalman hűtőt, (a hőcsöves szendvics, oldalsó ventivel, típusát nem tudom már), mert a gyári megállt...akkor még gőzöm sem volt ilyenről, hogy fillérekből kiváltható lett volna, némi faragással.
de nyugi:
a sütőben elkövetett, végleges vga trancsírozással, megsemmisítéssel elévülhetetlen érdemeket szereztél nálunk... -
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #36883 üzenetére
Régebbi,most ástam elő,már jó régen mutattam nektek.
de ami az aranyszabály(os)ságunk.
nincs, amit itt nem lehetne megoldani befőttesgumival, szigszalagal, gyorskötözővel...
Régebben írtam,hogy egyszer kettétörtem az ágyam egyik hosszanti deszkáját,amit kívülről látsz,és belülről arra fekszenek fel az ágyrácsok.Talán még a kép is itt van a fórumon,hogy "szépen" megcsavaroztam gy.:alulról,meg felülről kapott 8-10 4*80-as pozdorját.De előtte gyorsan kellet szervizelni,mivel este feküdni akartam rajta egy nőszeméllyel,annak meg mégse mondhatom,hogy oszt figyej má',az ágyamat eltörtem,de a földre még feküdhetünk....Szóval előkaptam a szövetes ragasztószalagot,és azzal egy jó 50cm-en körbe bandázsoltam
,de faszán tartott,mert kibírta az egész éjszakát.Aztán másnap megcsavaroztam,biztos,ami biztos.
ZetorGumi
Na pont ez a különlegessége a gánynak,hogy szarsz az egészbe,ahogy esik úgy puffan,és a végén,mindig klappol,és összeáll.Ellenben,ha tisztességesen akarod megcsinálni,ott szopsz a dolgokkal,ahol csak lehet.Baltoafarkas
Semmi értelme,de volt egy uncsi délutánom,egy fölös kártyám,és egy fölös bordám,gondoltam alkotok,így legalább elmondhatom,hogy még egy ilyen 9200-s radeon nincsen.Illetve állat módon nézett ki a gépben is. -
törölt tag
válasz
FatalEror #36878 üzenetére
Akkor jól sejtettem hogy milyen kari. Nekem is volt 9200 kettő is, előtte 7000. Max Payne 2 elment rajta 800x600-ba minimumon. Én ilyeneket használtam még 4-5 éve.
Ennek minek adtál ekkora hűtést? Sima gagyesz passzív bordával elment, olyan zölddel ami a s370 meg slot1 deszkákon volt az északin. Ja hogy így erősebbnek tűnik.28W volt a TDPje. Ehhez hozzáadjuk a GPU sokkal jobb hőtűrését, meg hogy 10 éves ráadásul faszom tudja milyen csíkszélen gondolom 130 körül. Simán mentek ezen 120 fokon.
A fasza gány az alap. Azért kötelező megcsinálni. Én arra gondoltam hogy azon kívül minek tette rá.
Ha volt ilyen szándék a gányon kívül.
-
nézzbe
aktív tag
válasz
szab.tam #36875 üzenetére
És valóban , én néha kénytelen vagyok ilyen megoldásokhoz folyamodni, "muszály ócsóba" megoldani alapon, de olykor azért egész szép lesz ami kikerül a kezem közül . De ha már van itthon eszköz amivel meg tudom valósítani a dolgokat , és ha unatkozok is akkor csak csak lemegyek a pincébe alkotni valamit
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #36876 üzenetére
ez új, vagy valami elfekvő anyag?
hőterhelés hatására a gumi néha kínai nevet kap: Peng.
amikor elválik a körkörösség.
és minden esik. általában lefelé....****
de ami az aranyszabály(os)ságunk.
nincs, amit itt nem lehetne megoldani befőttesgumival, szigszalagal, gyorskötözővel... -
FatalEror
addikt
Úgy érzem,most már nekem is villantani kell![link]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
nézzbe #36860 üzenetére
esetleg másoknak is tanulásgos dolgokat faragsz, kreatív módon.
ami vga-ra megy, azokat ide is publikálhatnád.
vga egyedi hűtések, legalább életben marad az a topic is...(#36873)
az előbb említett topicban talász hasonlókat, ez is igencsak elférne az ottani gyűjtésben.****
ezeket azért jó "beképelni", mert mások is, akár fillérekből tudják hasznosítani.
nem bonyolult dolgok, csak képzelőerő, némi kreativitás, és bátorság kell hozzá.
és simán le lehet utánozni. és nem kell kifizetni az elcseszett gyártók, méregdrága, marketing alapú bénázásait..****
én mostanság motivációhiányban és "alkotó válságban" szenvedek...
-
nézzbe
aktív tag
válasz
FatalEror #36866 üzenetére
Hmm not bad ! ha tehetném inkább forrasztanám , amibe csak a sünik anyaga gátol, réz sünivel könnyebb lenne , kell a rézcső és alakra hajlítani , majd az egyik oldalát (igen sok oldala van a körnek
) el "laposítani" D alakra és könnyebb úgy kivágni a nyílásokat és a forrasztás is tuti lesz meg a hő átjut a csőre is , valamit csak két csatlakozó kell e végre
-
törölt tag
válasz
bandy13 #36861 üzenetére
Erről eszembe jutott, amit egyszer réges régen eszkabáltam
http://prohardver.hu/tema/hazi_barkacs_ganyolas_takolas_megdobbento_gepek/hsz_14119-14119.html
-
imibogyo
veterán
-
FatalEror
addikt
válasz
nézzbe #36865 üzenetére
Jók ezek a barkács képek!Ha egy kis kedved támad,akkor a 8800-as kártyához a VRAM hűtésnél lehetne mókolni,csak rézcsődarab kell hozzá,és a bordák helyét kivágod a csőben,ráülteted a VRAM bordákra,FBS-el körbe kened kívülről,hogy ne eressze,és a VRAM bordákat (süni+cső) PVC csővel kötöd össze össze a kanyaroknál,ergo a cső belsejében lesz a borda,ami átmegy a víz,közben a ram talpa,pedig a chipre illeszkedik.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #36852 üzenetére
ok. tehát kint kisebb a nyomás. akkor bent nagyobb. arra gondolsz, hogy nem befelé fog szippantani + oxigént, (ugye a levegővel együtt), hogy a kamrán belüli égés, robbanás történjen? ez igaz.
de ha belül nagyobb a nyomás, akkor jön ki az éter.ha belül hőtágulás van, és a lezárás tökéletes lenne , akkor akár "kuktaszerűen" felrobbanhat a cucc.
és a robbanászerűen, hirtelen kiszabaduló éter, étergőz berobban, sokkal nagyobb kárt okozhat, mint egy lángocska a teflonozás mellett, amit le lehet videózni...de ha az égés folytán megszűnik a túlnyomás, akkor visszaégés is lehet. és újból a belső égés, robbanás....
nem tudom jobban körbeírni.
de holnap, (ööö: már ma), átgondolom újra...
szerintem ez az éterhűtés nem biztonságosan járható út.
inkább valami normális vákuumozási és lezárási eljárás kell. desztvízzel, stb...a sztenderd, ipari hőcsőgyártás metódusát kéne utánozni.
amit még mindig nem láttunk. sehol, pontosan... -
szab.tam
nagyúr
válasz
#21346560 #36847 üzenetére
ha látnád, mit csináltam az utolsó kreálmányommal, még te is örülnél.
amikor a brocken-re felhúztam és rákalapáltam az intel bordákat, egyet kihagytam a számításból. a direct touch blokkoknak az a hátránya, hogy kicsit erősebben (F > 0.0137 chuck norris), ránéz az ember, a blokk vájataiból a lapított csövek kihajlanak. homorúak lesznek, nem fekszenek fel a procira. átlát az ember alatta úgy, hogy egy filmet is meg lehet nézni....
hát én kalapáccsal és egy lapos alurúddal meggyőztem őket, hogy ugyanmá', menjenek vissza a helyükre.
valamennyire vissazmentek.elég szép lett az eredmény, képek majd később.
az x38 775 lapomra gyakorlatilag így felrakhatatlan.
de holnap tovább elbeszélgetek vele, újból előveszek valami szerszámot...képsorozat lesz, igen érdekes, elég vandál téma...
-
Goblin12
őstag
válasz
krisztianAMG #36849 üzenetére
Addig én is eljutottam, hogy gombelem meg pár led. Azt hiszem körbenézek máshol is, annyira beleéltem magamat, hogy muszáj lesz csinálnom valamit,
Azért köszi.
-
-
Goblin12
őstag
Én még mindig valami esztétikus szép munkát szeretnék csinálni, nem valami gányoldát.
-
haxiboy
veterán
Sajnos nemtudom hova írjam. A tápegységem kábelét szeretném meghosszabbítani, azt amelyik a CPU-ra megy 4+4pin.
A tápom enermax liberty 500w-lenne. Létezik direkt ilyen kábel, vagy a teljeset hosszabbra kell cserélni? -
FatalEror
addikt
válasz
Goblin12 #36815 üzenetére
Szia!
Nem a legszebb,és legjobb megoldás,de a topikhoz a hű!
Szóval vízálló led szalag,azt körbefűzöd a küllők közt a tápkábel csatlakozását körbekend szilóval,és arra mehet zsugorcső,az egész kegyere áramforrása egy IP65-s villanyszerelési dobozban lenne,víz por ütés álló,és ide futna a 2db vezeték,első,és hátsó kerék,tápvezetéke,és ebben a dobozban lenne a kapcsoló,és az akku pack is. -
Blabcsi
senior tag
válasz
Goblin12 #36838 üzenetére
Elég jó fénye van, olyan 3-4 méterre lévő falon árnyjátékoztunk a lányaimmal.
Egy 1.3 Ah zselés aksi van felfogatva a műanyag dobozomban és a piros fényvisszaverő alá van rejtve a ledszalag, nem látszik semmi sem, csak a kapcsoló, ha valaki aláfekszik, mert az alul van.bandy13 Én is száguldok vele, pedig a bringa önsúlya kb.30 Kg!!! Na, jó 35-nél többel nem tudok menni.
Egy 3 sebes agyváltó van benne, de 3.-ban nem bírtam kitekerni, csak 42.5 km/h-ig bírtam, de a gép még bírta volna.Persze fogok képet feltenni, ha nem felejtem el.
-
-
Blabcsi
senior tag
válasz
nézzbe #36821 üzenetére
Én ledszalagot javaslok, nem fogyaszt annyit, könnyebb, nem sérülékeny, tartósabb, olcsóbb, stb, stb.
-
Rivaul
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #36827 üzenetére
Ezek mindenért szólnak manapság
Közbe elolvastam a szabályokat. Sok minden ki van kötve de én sem látom egyértelműen tiltottnak ezt így. Bár az biztos hogy növeli az esélyét egy szimpla igazoltatásnak...
-
nézzbe
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #36827 üzenetére
A színnel van a baj , csak fehér-sárga lehet elől , hátul meg piros sárga és fehér (tudtommal), már a sufni tuningolt autókba a kék helyzetjelzőért is beszólnak
-
nézzbe
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #36823 üzenetére
Nekem jó a kék is
csak a sündőröknek nem
meg a kollégának is fehér kéne szerintem , LCD-ből lehetne bontani még , a pc-mbe az van
-
Rivaul
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #36823 üzenetére
Ezért "kishazánkéberőrei" nem büntetnek?
-
törölt tag
[link]
Egy ilyen hűtőt kaptam a procihoz. Frankó kis felfogató van hozzá, szerintem ezzel átalakítás nélkül felrakható majd AMD-re a blokkom is. Mert semmi szarozás csak egy sima leszorító és ugyanilyen a blokk is. Bár a blokk lehet kicsit vastagabb, mit a hűtő alja. Nem tudom, de szerintem fasza lesz. -
Goblin12
őstag
válasz
nézzbe #36817 üzenetére
Üdv.
Köszi mind2tőtöknek a működése az mágnesekkel van valahogy megoldva. Kép
Hogy hogyan is rakd fel a biciklire.
A kiszélesítés az még esetleg működne is, csak az a baj,hogy:
1. 27"-os kerékre van | enyém 26"
2. a gumi vastagsága nem lehet több mint 38 mm, mert különben mögötte marad a led és csak oldalra világít előre nem.Igazából annyira nem tűnik komplikáltnak a dolog. Valaki LED Mátrixra tippel, de nem tudom, ahoz nem igazán értek.
Ha esetleg van valami egyéb 5let az jó lenne.
RIBI: Amit linkeltél car wheel LED, azok csak ilyen ledcsövek abba igazából nincs semmi izgalmas, hogy is modnjam a figyelmet felkellti, de ez a cucc mégis csak ad egy feelinget.
-
Ribi
nagyúr
válasz
nézzbe #36817 üzenetére
Igaz valószínűleg elég sok ilyen diy izé van.
De hogy mi a valós neve nem tudom.
De lehet hogy a kocsiba szerelhetőket is át lehet alakítani. -
nézzbe
aktív tag
válasz
Goblin12 #36815 üzenetére
Hmm ez olyan elven működik sztem mint ahogy én oldottam meg hogy a ventilátor állónak hasson [link], valószínűleg a kerék fordulat számából oldja meg hogy jó helyen égjenek a ledek ,hall szenzorral meg lehet oldani hogy kapjál jelet amit aztán egy mikroprocesszorral feldolgozol , én a venti 3. lábát használtam erre a célra ott ugyanis azon az ágon jött a vissza jelzés.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Biciklimre szeretnék valami pofás LED-es lámpás figyelemfelkeltő dolgot alkotni.
Iylesmire gondolok: Revolights De ez nem jó az én kerekemre mert túl vastag. / Mountain Bike/ Ez a cucc meg csak verseny bicókra jó.
Minden féle érdekel, csinálnék maganak ilyet csak nem tudom, hogy kell.
Ha van valakinek már valami elkezdett ilyen projectje az is érdekel.
Köszi.
-
FatalEror
addikt
-
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #36808 üzenetére
Kedves idegen!
Ami megtörtént,megtörtént,változtatni már nem tudok rajta ez van,akkor ezt szerettük csinálni,az amcsi meg vegyen fel a listára azt sem írom,hogy ne próbáld ki otthon,mert úgy is leszárjak,és minél jobban tiltasz valamit,annál inkább megakarják majd csinálni,úgy hogy csak annyit mondok,hogy aki fékezhetetlen vágyat érez,az ne otthon csinálja.Amúgy talán én is fejlődőképes vagyok,múltkor füstbombát akartam csinálni,csak műtrágyát meg egyebeket kellet volna nyílt láng fölött főzni,szóval nem akartam,hogy belerobbanjon a képembe! -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #36807 üzenetére
ilyeneket nem szabad posztolni. a húgyagyú, mindent megfigyelő amcsi nagytesó már fel vett a listára, mint veszélyes egyént...
meg minket is, mert veled társalgunk.
úgyhogy kiszólok:
- uraim! én ezt az embert nem ismerem! és nem értek vele egyet.***
(#36806) Runo
medvék télen alszanak... -
FatalEror
addikt
válasz
#21346560 #36806 üzenetére
Fú régebben állandóan azzal szórakoztunk,nitrohigító és már égett is a fél Duna part,dezodor robbantás stb.Párszor meg is ütöttük a bokánkat,de sosem tanultunk belőle,szerencsére kinőttük!Azóta már csak óvatosan bánok a dolgokkal,nem akarom ugyan azokat a hibákat elkövetni!!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #36800 üzenetére
komoly.
elképzelem, ha én töltöm meg a ragasztott kamrát éterrel. valószínű 70 foknál elszállt volna, mint egy kukta.
és egyben lobbant volna be.
csak a vákuum + desztvíz lesz a megoldás.
de múlkor azt olvastam, hogy nemcsak vizet raknak bele. hanem kis alkohol és metanol is megy bele.
okát nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- Adóbevallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest