- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Raptorom elektronikájára akarok tenni bordát. Persze a csavarok közé. Viszont az rövidre zárná. Mit tegyek alá gap pad helyett? Antisztatis zacsiból amibe az alaplapokat adják egy réteget? Vagy rajzlap?
Érne egyáltalán valamit az egész? -
-
Zotya21
senior tag
válasz
#08668160 #36190 üzenetére
szerintem meg legalább az a 12 centis venti csendes és még fúj is rendesen ha jóltetted rá
én mnidig ezt a megoldást használom de inkább 2db 8 centissel bármilíyen kártyám is legyen ha meglehet rajt oldani mert a repülégép turbina ami már jópár éve hódít szánalmas egy dolog
fogni kell egy aida64 et meg egy videókártyakinzó programot
megnézed miylen a hőmérséklet alapon ha nme magas elindítasz egy játékot ha akkorsem tul sok mehet a furmark ésha aztis birja akkor maradhat és még megsem süketülsz a turbinától
de nemárt ellenőrizni naponta a hőmérsékletet játék közbe
nekekmis gányolt hűtő van a gtx 480 on hát a crysis 3 közbe én óránként lestem mivan
de nem a gyári szerinti 95 fokon ment hanem a gányoltal 71 en
-
törölt tag
Sziasztok .
Lehet rossz helyen érdeklődöm,meghalt a Sapphire 6850-esemen a ventim,kapni meg nem igazán kapok hozzá,mi a jó fenét tehetnék vele,most egy 12 cm-es ventivel hűtöm .
Ráragasztottam a bordára,de igy meg porzik mint állat .
Valakinek valami ötlet,mit tudnék tenni vele ? -
lukaszokni
aktív tag
válasz
#90933760 #36154 üzenetére
En anno villanyszerelo gipsszel kentem ki az apro lukakat (festheto is), abban a szezonban kidoglottek, bar azok poszt mehek voltak. Kovetkezo evben sem volt gond, utana megint. Ilyen a termeszet koforgasa. Abbol az "alombol" szarmazo egyedek megjegyzik a koordinatakat es visszamennek ugyan oda tabort verni.
-
Puma K
nagyúr
válasz
FatalEror #36181 üzenetére
Megkerestem a csavarokat amit tudtam (elég undorító módon lett felrakva közelről nézve) és azokat kicsavaroztam.
10-12 csavar fog 1 gipszkarton elemet, majd annak az elemnek amelyiknek kiszedtem a rögzítő csavarjait széttrancsíroztam az egyik sarkát így már megláttam a belső váz egy részét és kb be tudtam határolni, hogy hol érnek össze az elemek.
Csavarhúzóval végig szántottam a találkozási pontoknál majd a szétszedett saroknál megfogtam és elkezdtem húzni és szépen el is engedte a fal ezt a részét.Jelenleg olyan mintha egy vak ajtó lenne tudom nyitni-csukni.
Ha lesz időm folytatom a bontást tovább.
-
Anaren91
senior tag
válasz
Rivaul #36182 üzenetére
Csiszold meg egy kicsit finom csiszolópapírral.
Más: Elkészült a tegnap elkezdett Pizza Htpc. A gép teljesen működik és hála a zseniális mérnöki munkának nem is melegszik
képeket inkább csak linkelem mert elég sok készült nem akarom televágni a topicot.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]A venti mellett az a hangfal izé a szerelőnyílásunknak a takaró lemeze. Ezen keresztül lehet lehúni a lapról a ventit és felnyitni a szerkezetet
.
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Mielőtt műanyagot fújnék mit ajánlotok hogy rajta is maradjon a fény? Xbox gányolásnak vetemedtem de dobja a festéket folyton a fényes műanyag -
FatalEror
addikt
válasz
#90933760 #36175 üzenetére
Persze nyomjad nyugodtan jó lesz az,de mi mozog a csavar fában,a dűbel-tipli a betonban.
Amúgy is a magyar építőipar kalmopirinje a purhab,és a sziloplaszt.Főnök nem ér össze a fal meg az ajtó,lese tessék szarni,kinyomjuk purhabbal.Főnok nem ér össze az abalak,és párkány,lese tessék szarni kinyomjuk sziloplaszttal.Puma K
Jó kis videó ügyes megoldás,a mágneshez sok türelmet kívánok,mert nem lesz egyszerű menet. -
törölt tag
Korlátnak a lábai ami a betonba van belefúrva. Tegyük fel jó pontos a lyuk és alig mozog benne alapból. A minimális rést purhabbal ki lehet nyomni? Mert nincs itthon cement.
5 méter széles, és a két végén a falhoz is rögzítve lesznek a lécek, szóval nem csak a lábak tartják a korlátot. -
Puma K
nagyúr
Hali!
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy szobánk amit gipszkarton fallal választottunk ketté, szigetelés és semmi egyéb nincs a falban csak a váz és a gipszkarton.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám lebontani a legegyszerűbben és legkevesebb piszokkal?
Keressem meg a lapok rögzítési pontjait és csak simán csavarozzam le?
Sajnos már jó pár éve meg van a fal így nem emlékszem a pontokra, hogy hol kéne keresnem a rögzítéseket.
Üdv
Puma -
Anaren91
senior tag
Na ma belekezdtünk haverral egy a javában gányolás projektnek
A fekvőházas gépét átszereljük egy pizzásdobozokból összeeszkábált "asztalba" Előre bocs a sok képért. Egyenlőre ennyit sikerült megoldanunk, holnap folyt köv. Esetleg ötleteket elfogadunk hogy hogyan lehetne a tápot rögzíteni a dobozhoz, mert nincs rajta menet csavarozáshoz
-
szab.tam
nagyúr
válasz
SüdiLaller #36162 üzenetére
román ambilájt.
más.
létre kéne hoznom egy fb profilt. de nem személyeset, mert olyat valszeg sosem fogok. hűtő témakör...
a regisztációnál rögtön elakadtam. vezetéknév, keresztnév, stb.
ha valaki vágja egy ezt a rém egyszerűnek tűnő témát, írjon már pü-t.
(de ha írt, akkor ide írja ki, hogy pü ment, hogy nem százan keressetek meg...)
előre is nagyon köszönöm!
(ööö: igen sürgős...) -
törölt tag
válasz
SüdiLaller #36165 üzenetére
"mi" gyártottuk az első ambilight készülékeket pécsen az elcoteq-ben, szóval közeli élményem van, hogy is működik. nekem tetszik az enyém is
-
SüdiLaller
aktív tag
-
törölt tag
válasz
SüdiLaller #36162 üzenetére
Karácsonyfa led sor. Háborús filmeknél vagy sci-fi filmeknél átállítom mindenféle színűre hogy villogjon...
-
sanyek2
senior tag
válasz
SüdiLaller #36160 üzenetére
xD
6 led is bőven elég hogy szép legyen a végeredmény. a 20, amit én pakoltam be az már brutális! -
törölt tag
válasz
SüdiLaller #36160 üzenetére
-
-
sanyek2
senior tag
válasz
SüdiLaller #36158 üzenetére
Köszönöm szépen! A képek messze nem adják vissza az igazi fényét, és fényerejét.
-
SüdiLaller
aktív tag
-
sanyek2
senior tag
Egy sztori,
...és a folytatása.
A régi, 6 led helyett 20 került egy 10mm-es homályosított plexibe.
A régi plexi fele ilyen vastag volt. -
gyuszaa
őstag
Purhab
-
törölt tag
-
szegi2
csendes tag
válasz
Chello #36116 üzenetére
Vettem. Előéletét nem ismerem. Mivel az akkumulátora hibás volt gondoltam azt akarták cserélni és valahogy kiszúrták a kábelt (talán csavarhúzóval). Előfordul.
Van 4.3" gps lcd kijelzőm, gondoltam kicserélem és kész. De ez nem 4.3" hanem 4.7" így kénytelen voltam bepróbálni egy javítást.
Párszor már szétszedtem. Rosszul raktam össze és becsípte a gps antenna kábelét, aksi nem érintkezett, stb. Szerencsére tartós lett a forrasztás bírja a hajlítgatást.
-
törölt tag
Nem tudom hol a bejáratuk, mivel le van fullra deszkázva. Ott biztos nem jutnak be, megnéztem. Akkor hol? Szerintem sehol, ezért kérdem, hogy ezek túlélték tavaly nyár óta az egész telet bent a redőnyben amiket bezártam akkor? Azt megint kétlem. Rejtély. De ha sokat kínlódnak velem kibontom az egész tokot és kirohasztom onnan mind egy szálig, aztán szórakozzanak a jó anyjukkal alulról.
-
törölt tag
Ahhjaajjjajjjjjj... Mindegy.
Darázs szakértők. Tavaly ezek a tetves dögök beköltöztek a redőnytokba, egy darabig szórakoztunk majd bedeszkáztam a rákba a rést. Megszűnt a gond. Viszont megint elkezdtek ömleni befele, ezek találtak új rést? És miért csak most? Vagy amit tavaly bedeszkáztam azok túlélték ott bent és most kelnek ki? Darázskirálynő is van akkor? Vagy mi a fszom az.
-
gyuszaa
őstag
Nem rossz ötlet, csak szeretném ha a vrm feletti borda is szellős lenne ( eléggé termeli a hőt az llc miatt), meg az északi hídnál is.
-
-
proci985
MODERÁTOR
Megkérnék mindenkit, hogy ha valami problémája van és segítséget kérne vele a témakörben, akkor írja le ide és ne aprót linkeljen.
Okkal lehet csak a HAn illetve a dedikált lokális adok-veszek topikokban hirdetni. Illetve ha valami nem tetszik a moderációval/szabályzattal kapcsolatban, arra is van dedikált topik. A legszebb nőkre is.
-
FatalEror
addikt
válasz
#21346560 #36130 üzenetére
Elkúrtam nem kicsit,nagyon
gyuszaa
Jó lesz,oldallapot mindenképp old meg,hogy jó legyen a huzat,és csak a tervezett helyeken jusson be,és ki a levegő!Chello
Arra gondoltam,hogy a kutya sem néz errefelé,csak az itteni "oszlopos" tagok,illetve mindig kapunk egy új tagot a családba!SüdiLaller
Jól válaszd meg az öltözékedet,miben várod őket,mert még a végén úgy jársz mint a BME-s srác,se szó,se beszéd,csak visznek bilincsben ozt jólvan' -
gyuszaa
őstag
Át szeretném alakítani mostani házamat, hogy megfelelő huzat legyen benne.
Szerintetek mennyire életképes megoldás ez? :Elöl az 5,25-ös bővítőhelyeknél ha benézek vízszintesen, szemben fogad az Alpenföhn Triglav hűtőm.
Azt terveztem előröl egy Arctic F12 Pro szívná a gépházba a friss levegőt ( ~92 köbméter/óra ) melyet továbbítana
a processzorhűtőnek ( ~ 102 m3/h ) és közvetlenül mögötte a gépház hátulján meg 2 db Arctic F9-ek ( ~ 73 m3/h ) szívnák ki a levegőt.
Természetesen ezek az értékek maximum fordulatszám mellett történnek, de engem nem zavar a hangja.
Gondolom így már kellemes huzat keletkezne, ami jóval effektívebb lenne, mert most nincsen plusz ventilátor, és a gépház oldala sincs fent. ( Van egy plexi ablak a gépház oldalán, melyből ki kell vágni egy téglalapot, hogy kiférjen a hűtő teteje, mert minimálisan túl ér. ) Illetve mindent úgy alakítanék ki, hogy ne legyen felesleges rés sehol természetesen. -
zolee5016
őstag
1 előnyöd van.....ha úgy sikerült ahogy akartad ..akkor jó lesz...ha meg nem úgy, és mégis faxa lesz akkor meg ráfogod,hogy úgy akartad!!!!!!
Kreativitás kérdése...sok sikert!!!
-
FatalEror
addikt
válasz
syberia #36117 üzenetére
Igen mehet dekopírral,csak támaszd meg majd a lemezt,mondjuk rétegelt lemezzel,nehogy a pengemozgása "megnyújtsa" a lemezt,és felhullámosodjon.Csinálhatod flexel is,akkor pedig célszerű egy enyhén nedves rongyot rakni a vágás szélétől pár centire,hogy valamennyire elnyelje a keletkezett hőt.ne hogy deformálódjon a lemez.Ha vágás után nem érzed elég "erősnek",és van annyi helyed,akkor 4-5mm vastag laposvassal betudod vasalni,mondjuk alu legyen az anyaga,azt relatív egyszerűbb megmunkálni.Illetve éleket élzáróval-élvédővel zárjuk,ezt villamos boltokban,illetve hardverapro-n is betudod szerezni.
-
zolee5016
őstag
válasz
syberia #36117 üzenetére
Amilyen volt a kérdésed a válasz is olyan volt
Mivel a házszabás ,átépités eléggé egyénfüggő(tehát mindenki másképp csinálja) így konkrét példát nehéz felhozni,vagy konkrétumot ajánlani
Javaslom -e topicot kicsit visszanézni,nemrég volt felsőtápos házátalakitása itt egy -két tagnak(nekem is) -
agoka07
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
A nap folyamán nem volt alkalmam írni, szét volt szedve a PC. Alakítottam egyet rajta, későbbiekben megosztom a képeket is.
-
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #36110 üzenetére
Persze azért az alapvető festési előkészületeket sosem árt betartani,no meg azt sem gondolom,ha van egy rozsdás lyuk,csak be kell vele fújni,és újra szilárd fém a lyuk helyén.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FatalEror #36109 üzenetére
Azért előtte javallott csiszolni kicsit.
Ez kell a fórumtársnak!!
"Használati útmutató:
A felületet alaposan meg kell tisztítani nedvességtől, zsírtól és szennyeződésektől, lepergő részektől. Fém felületnél távolítsuk el a rozsdát és rozsdamentesítővel kezeljük. Felhasználás előtt a palackot fel kell rázni (kb. 1-2 perc). Felhordható a palackot függőlegesen tartva kereszt irányban kb. 25-30 cm-ről. A felhordást több vékony rétegben végezze, hogy elkerülje a megfolyást. A kupakon jelölt szín és a lakkozott felület között árnyalatnyi eltérés lehetséges az alap minőségétől függően. Hideg időben a palackot melegítsük fel langyos vízben 20-25ºC-ra. 15ºC alatti hőmérsékleten ne alkalmazzuk A palack öntisztító szeleppel van ellátva, így nincs szükség a szelep tisztítására. kb. 10 perc után érintés száraz. A teljes száradási idő 24 óra.
"
-
FatalEror
addikt
válasz
Andrew_31 #36108 üzenetére
Igen az lehet,léteznek olyan alapozók,melyeket direkt rozsdás felületekre találtak ki,lényege,hogy nem kell szöszölni a rozsda eltávolításával,hanem ráfújod,és asszem a rozsdát megköti vasoxid gyanánt,de ebben nem vagyok biztos,csak abban,hogy ha ráfújja rozsdára,arra már mehet a festék.
-
syberia
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy megoldható lenne e a CM Elite 331 házam alaplap alatti részének a kivágása igényesen kivitelezve, hogy ne kelljen cpu-hűtő cserénél a lapot kiszerelnem, elég macerás tud lenni
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest