- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Objektívek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz Satyricon #86368 üzenetére
Van olyan zárbetét, ami akkor is működik, ha mindkét végében van kulcs. Tehát lakásajtó, valaki otthon benne felejtette a kulcsot belülről, de kívülről még nyitható. Ha be tudsz jutni máshol, akkor egy másik kulccsal nyitható lehet simán, ki tudod szerelni és el tudod vinni zárszervizbe.
Ilyen recés kulcsos zárat szét lehet szedni, át lehet kódolni. Ha nem menthető, akkor a meglévő kulcshoz lehet őj zárat csinálni, nem kll tudja, fene, hány embernek új kulcsot adni.A másik megoldás a zártörés: a zárbetétet roncsolják, az ajtó sértetlen és nyitható lesz. Új zárat kell venni.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
PROTRON
addikt
válasz Satyricon #86368 üzenetére
Ráadásul úgy hogy félig bele van törve?
Mert elsőként gondoltam ha van féléved akkor ott a [lockpickinglawyer] tecső csatorna, prímán elmagyarázza mivel hogyan tudsz 30 sec alatt kinyitni bármilyen zárat...
De szerintem Ő is azzal kezdi hogy piszkáld ki belőle amit benne felejtettél.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
őstag
válasz Satyricon #85993 üzenetére
USB-n sajnos nem lehet átvinni PCI-t. Egyébként PCI vagy PCIe?
PCIe-t esetleg ki tudsz hozni a lapról, ha van benne mPCIe, vannak riserek, amik ezt megoldják, bár általában csak x1-es.
Ha írsz konkrét típust a Lenovoról, segítek kideríteni.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
PROTRON
addikt
válasz Satyricon #85591 üzenetére
alaplapi UEFIban kéne lennie egyenkénti pwm vezérlésnek a ventikhez, beállíthatóan. Túrd fel.
De van 1-2 egész egyszerű progi is, JayzTwoCents is ajánl egy egész faját, keress rá.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Satyricon #85588 üzenetére
de nem írtad be hogy hány %on járatod.
Ha meguntad a sikertelenséget, ezt 10 secbe került megtalálnom, lehet ha egész perceket szánok a kérdésre, találok közelebbi forrást is.
BTW nekem van egy 200-as ventim, amit szintén úgy kaptam hogy nem működik, a tápvezetékeit már próbálgattam, eredményre nem jutottam, az meg se moccan...ha neked még is sikerül, majd érdekel a megoldás.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
őstag
válasz Satyricon #85584 üzenetére
Nekem ez úgy néz ki, mintha nem találná el a kommutációt. Ha eddig ment, és most nem, akkor kiesett egy fázis. Ez lehet tekercshiba, vagy a vezérlésben lévő meghajtó hibája is. Én magam egyébként PC ventinél nem láttam még ilyet, csak más EC motornál.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
PitLee
őstag
válasz Satyricon #84128 üzenetére
Nem ismerem az E46 difijét, de más ipari gépeknél pl traki, teherautó lehet állítani a kúpkerék és a tányérkerék pozícióján.
Gyártója válogatja, van amit csak hézagoló alátétekkel a csapágyaknál lehet állítani, és van olyan aminél a tányérkereket körmösanyával míg a kúpkereket hézagolóval lehet állítani.
Szerintem először a csapaágyakat kell megnézni, hogy jók e még, ha jók akkor lehet hézagolni, ha fogaskerekek nincsenek túl elkopva vagy törve.
Festeni szokták a tányérkereket és nézni kell hol ér össze a két fogaskerék, a festéken hagyott nyomból látszódik, hogy merre kell állítani, ha kell. -
leweegee
aktív tag
válasz Satyricon #83467 üzenetére
Szia!
Teljesen mindegy, valtakozófeszültség esetén nincs polaritás. Az egyik fehér a barnára a másik fehér a kékre. A megfelelő szigetelésre ügyelj! A fényerőszabályzás nem biztos, hogy fog működni. (Annak függvénye, hogy a led panel dimmelhető e vagy sem.)@Gézengúz: Nm
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #82692 üzenetére
Kifújhatod óvatosan, hogy ne tegyél kárt semmiben.
Az olajozással óvatosan, inkább hagyd...
A magnófejet egy puha ronggyal és alkohollal nyugodtan, sőt a gumigörgőket és a tengelyeket is.
CD lézerfejhez ne alkoholizálj...egy száraz fültisztítóval óvatosan, érintőleg, az ujjaid között pörgetve portalaníthatod és kicsit polírozódik is...de csak nagyon finoman.
A hangszóró membránra semmit.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
j.bravo
addikt
válasz Satyricon #82692 üzenetére
Hangszórómembránra nem kennék semmit, nem változtatnám meg a tömegét (tudom, max. 1-2 grammról lenne szó, de elvből inkább nem), - illetve tartanék tőle hogy szilikon- vagy más olajba később beleragadna a por. Szóval békén hagynám.
Magnó fejének alkohol mehet, a cd-t is békén hagynám ha olvas rendesen.
Kvardlipot: korábban (bő 20 éve) tisztító lemezt, amin apró kis kefe volt, próbáltam a messzerűen (hol igen, hol nem) működő meghajtón; nem hozott változást - de azóta fejlődhettek ezek a lemezek
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
rednifegnar
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
-
-
Panthera
őstag
válasz Satyricon #82499 üzenetére
Szerintem is fólia, ha sima a hangfal felülete. A membrános rész érdekesebb, bevágni és behajtani vagy inkább előre kivágni? Melyik nyújtana szebb végeredményt?
[Hangfal építés topic] -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Satyricon #82416 üzenetére
Fogsz egy darab deszkát, a négy sarkára alulról felcsavarozol 1-1 antigravitációs talpat, a közepére egy nullponti elemet, bekötöd gen3+ szupravezetékkel, igény esetén egy kapcsolóval és kész is vagy.
Dezső bá' a szomszéd a kerti partikhoz csinált így lebegő neutronfáklyákat. A polarizált prizma-búrákkal földöntúli színeket árasztanak.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #82312 üzenetére
Rakd bele a sima sztereó potmétert és a kapcsolást oldd meg máshogy. 230V megy bele, vagy adapterről? Mit kapcsolt vajon a poti végén levő? Ha 230V-ot kap, akkor rakj a vezetékére egy ilyet és a poti végén azt a 2 pontot zárd össze!
Azt azért nagyon meg kéne nézni, hogy az eredeti lineáris volt-e, vagy logaritmikus...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
darvinya
titán
-
inf3rno
nagyúr
válasz Satyricon #82312 üzenetére
Próbálkozz meg a hobbielektronikás fórumon, ha még nem tetted: [link] Hátha van valakinek, vagy tud boltot. Ahogy nézem az apró részén is néha van poti: [link] igaz nem olyan, mint ami neked kell. Gondolom. Nem értek hozzá sajnos, csak nagyon alap szinten, ami egyetemről elektronika órákról megmaradt. Elképzelhető, hogyha megkérded a hirdetőt, akkor van neki más fajta is, nem csak ez, amit hirdet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #82298 üzenetére
Lomex, HeStore...az ilyeneket nehéz lesz.
Milyen készülék ez? Mit kapcsol a kapcsoló?
Mert sima 50k sztereó (gondolom log) poti és a kapcsolót meg másképpen...ha bekapcsoló...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
rednifegnar
senior tag
válasz Satyricon #82304 üzenetére
hat igen az gond mert ha magamnak lennek akkor vennek egy mezei azonos meretu sztereo potit es arra atultetnem a kapcsolot, nyilvan ez nem egy kezdoknek valo modszer. pl:
https://www.hestore.hu/prod_10039227.html
amugy leteznek egesz fura elvarazsolt cuccok. multkor a haverom megtalalt egy gitar pedallal. abban is egy hasonlo poti van, ranezesre mezei sima poti. de az megse jo bele mert valami nagyon fura karaketerszitikaja van a rajta levo szen retegnek. venni persze nem lehet.
viszont van valami olasz faszi aki tud ilyet gyartani es a fel vilag (vagy az egesz) tole rendelgeti, nyilvan nem olcson de legalabb van.A camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Satyricon #82302 üzenetére
a polirozassal amugy is leszedted volna a maradek vezeto anyagot.
nem lehet osszelegozni es osszeragasztgatni, kipotolva a hianyt, stb ?
amikor mar olyan, hogy nagyon recseg es nem kapni cseredarabot akkor en azt szoktam, hogy beteszek elotet ellenallast ezzel eltolva a munkapontot, hogy ne a kikopott veztosavon csuszkaljon.
masik megoldas ha mar ez se segitett, hogy a ket szelso erintkezot kiforrasztom es megcserelve (nyilvan kabeldarabbal) forrasztom vissza. igy igaz hogy forditva kell tekerni de legalabb hasznalhato marad a cucc.A camera does not make art, the artist makes art.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Satyricon #81448 üzenetére
siman el is csiphetted volna a labakat es ugy konnyu egyenkent kiforrasztani (ha mar úgy is kuka).
azt kell tudni hany kilos, leteznek ilyenek, pl:
https://www.ebay.com/itm/152256358501
https://kinaiwebaruhaz.hu/b50k-50k-ohm-kettos-linearis-kupos-hangeroszabalyzo-potenciometer-kapcsolo-y5n2-a6s0-588114.html[ Szerkesztve ]
A camera does not make art, the artist makes art.
-
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #81417 üzenetére
Nem a szívünk csücske amikor kosárban hozzák, hogy csak össze kéne rakni, ha sikerül megjavítani, kb az a piros lehet a baja...ja az meg otthon maradt, de mindegyikben ilyen van...gázon melegített szeggel is kijött ám...
Ez nem te vagy, de egy elkezdett forrasztás is nyögős már. Ez is egy szakma, és nem adják a forrasztóval és az ónszippantóval. Vannak olyan szopatós NYÁK-ok, ahol elméretezik a furatot és bele van feszülve az alkatrész lába. Hiába szívod le az ónt, akkor sem mozdul. Sokszor az a fólia kímélő megoldás, ha a rossz alkatrész lábait elcsipkedjük (műszerész csípővel) és így már egyesével ki lehet operálni a gyártó felmenőit emlegetve...visszafelé már nincs akkora gond.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Satyricon #81417 üzenetére
Ha már ilyesminek a beszerzésén agyalsz, ajánlom az Alit mint beszerzési forrást.
Én jópár éve rendeltem egy hasonló szettet: [link]
Kicsit több féle heggyel, de analóg 60W-oa pákával. Ilyen táskába dobálós, helyszínen forrasztós készletnek.
Nos azóta a forrasztó állomásomat kb kétszer, vagy háromszor kapcsoltam be...
De mint alább írtam az itthoni javításokat szinte teljesen leépítettem.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Satyricon #81412 üzenetére
jo sok folyasztot kell ranyomni es kiforraszto (onszivo) harisnyat neki. ezek par ft-os tetelek barhol kapni es nem kell masra varni. kovetkezo amugy is az lesz hogy kell megfelelo uj poti es azt vissza kene forrasztani.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
biker
nagyúr
elég ha túrós a forrasztóón a sok melengetéstől. de lám más is ezt mondja, na ezért nem harapott rá senki, mert az ilyen sosem gyors és könnyű munka. okkal lett otthagyva
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Sándor -P20-
senior tag
Igen tipikus megrendelői hozzáállás. (sajnos egyre gyakoribb)
Csak pucolni kell, de amikor hozzáérsz félig szétesik, és természetes hogy te nem értesz hozzá, te szaggattad ki, cserélted össze a csavarokat szóval vegyél egy újat!
Sajnos volt már részem benne. (nem is egyszer) Ezért nem vállalok szinte semmi szervizes munkát! (Pláne arrogáns mindenhez értő újgazdagnak)
Természetesen maximális tisztelet a kivételnek, amikor a megrendelő azzal kezdi, hogy belenyúltam!
Na az ilyet ha fogamat is szívva, de néha be szoktam vállalni, leginkább azért mert általában már mindenki visszautasította, ráadásul legtöbb esetben valóban a javítás a megoldás.
Vagy nem telik másikra, vagy mert ennek a "színe" tetszik...[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
biker
nagyúr
válasz Satyricon #81410 üzenetére
"Mivel én már elkezdtem, ezért nem hinném, hogy sok munka lenne vele."
vagy már fel van válva a fólia és órákig tartó műtét
Ez a mondat olyan volt mint a "nem kell erős gép, csak netezés" == youtube 4k HDR video közben online játék és stream, plusz az apró
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mephi666
nagyúr
válasz Satyricon #81016 üzenetére
a 30éves b&d még szerintem "made in usa", az elmúlt 15 (vagy több) évben viszont már "made in china" ...árazást is ehhez alsóbb kategóriába lövik be hobbyra valószínű bírni fogja azért
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
lemmy71
őstag
válasz Satyricon #80279 üzenetére
A polírozógépnek nem csak a fordulat szabályzás a lényeg. Magyarán ha te egy "dimmerrel" szabályzod a fordulatot, attól még nem lesz polírozógéped. Egy valamirevaló polírozógép "kuplungos" amivel nehezebben égeted meg a lakkozást, amit te akarsz tákolni azzal majd több kárt csinálsz mint hasznot
Amúgy sok sikert hozzá, egy autó polírozásánál topikhű lesz a munkád az 100% -k -
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #79841 üzenetére
Van direkt potméter ellenállás sávra való spray, de az sem mindenható. Ha elkopott, akkor csere. Meg kell nézni, hogy egy sima potméter, vagy valami spec, pl. középkivezetéses, stb. Igyekeznek olyat gyártani bele, ami még nem volt, hogy szívás legyen cserélni...
Üdv Inhouse
-
Dani_kp
addikt
válasz Satyricon #75890 üzenetére
Ebben semmi különleges dolog nincs. Nekem van egy akkus fűnyírom, házilag épített akku-pakkal. Azon is olyan a BMS, hogy nem engedi túlmerülni a cellákat, azonban, ha a gép leáll, mert nincs már benne kraft, akkor hiába nyomkodom a visszajelző gombot nem világít, azonban, ha éppen csak rádugom a töltőre és már le is veszem, akkor viszont már pirosan világít a visszajelző led, és rá is lehet mérni az akkura, hogy megnézzem mennyit is merült.
Szóval nem kell aggódni, ez azért van, hogy lehető legjobban megvédjék az akkukat, mert nem minden júzer ilyen aggódó és figyelmes a dolgaira.https://ingatlan.com/33821564
-
Bile Demon
őstag
válasz Satyricon #75876 üzenetére
Most vettem 18V akkut (Makita BL1840B), személyes átvétel úgyhogy fizetés előtt megnyomtam a gombot és 1 egységet mutatott, de nem villogott egy másikat is megnéztük az is. A töltő 35 perc alatt végzett, 4.1V/celláig töltötte (20.5V-ot mértem a végén).
Szerintem, ha töltő normális ideig tölti és nem jelez hibát, akkot jó lesz. Ha lassan tölt / balanszíroz / kondicionál akármi, akkor állj el a vásárlástól mert az már túltárolt / értékcsökkent akku.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
Barret001
addikt
válasz Satyricon #75876 üzenetére
Kíváncsi vagyok a fejleményekre! Komolyabb töltők a 2V-alá merült (/cella) akkut halottnak tekintik,és nem kezdik el tölteni. Nem volna szabad lemerülnie,mert attól erősen sérül.Pedig a lítiumos akku nagyon-nagyon soká merül le álló helyzetben.Akár évekig kitart a töltése.
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz Satyricon #75872 üzenetére
Mivel automata a töltője és feltöltés után csepptöltésre vált, ezért amíg a töltő zöldre nem vált.
Azért multiméterrel rámérnék merülve és feltöltve is. Az akkura 6-12 hó gari lehet, ha tárolás közben lemerült, egy lítium akku sérülhetett is...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lemmy71
őstag
válasz Satyricon #75815 üzenetére
Ne is mond azok a az AM2 -s keretek főleg az asrock -nál valami rideg bakelitből voltak, egy istenért sem lehetett visszaragasztani Nekem is letörte a toronyhűtő és egy darab kötöző dróttal orvosoltam Gondolom az is rásegített törésre amikor online spinerezés közben resetelt a gép, én meg reflexből belerúgtam
-
Top cat
addikt
válasz Satyricon #75777 üzenetére
Az árukereső kérdezz felelek oldalát is érdemes néha megnézni. Ott írják, hogy román.
Rákeresve én is megtaláltam Hauch Tomi videóját.#75770 Gyarmati_
Az Alza megbízható, nem egy sufni bolt. -
senior tag
válasz Satyricon #75753 üzenetére
Ehhez mit szólsz?
Nekem ez a terv, mert ez kicsi könnyű, behajtásra tökéletes és kisebb fúrásokhoz is.
Ha erősebb csavart (pl.:szerkezetépítő 10*250) kell behajtani arra meg ott az einhell.[ Szerkesztve ]
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
senior tag
válasz Satyricon #75717 üzenetére
Általában a 12v-os gépek kisebbek, könnyebbek, kicsit gyengébbek, de csavarozásra szerintem jobbak. A 18v-os gépek erősebbek de nehezebbek is. Ha csak 1 gépet szeretnél minden funkcióra akkor én 18v gépet ajánlom.
Makita
Én ezt a szettet vettem, igaz nem Makita de barkácsolás céljára kiváló.
2 ilyen akku szett
Lámpa
CsavarbehajtóEATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Bile Demon
őstag
válasz Satyricon #75717 üzenetére
üdv,
Én 4 éve vettem Makita akkus fúrót/csavarozót. Kofferben 2db 2Ah 10.8V akkuval töltővel.
DF3310DSAE. Akkor ez volt a legkisebb/olcsóbb szettben (akkor... 35e HUF).Tetszik, hogy:
-kicsi, odafér mindenhez is
-igazából az erejével sincs gond.
-akku jól bírja (20m2 GK álmennyezet teljes bontása és újraépítése egy akkuval)
-pánthely fúrás stb.Nem tetszik, hogy új korától lóg a tokmánya... A régi NIMH-s Skil vagy a melóhelyen műhelyben kallódó mindenre IS használt öreg (de Made in Japan) Makita akkus fúrónál nem lötyög a tokmány és nem is lóg...
Aztán vettem egy kicsi olcsó Hyundai ütvefúrós gépet is (építkezésre koszolni), az is meglepően jól bírja, talán most kezd ennek is lógni a tokmánya, de még mindig jobb, mint a Makita. A hétvégén a fürdőben azzal raktam fel mindent IS, szekrények, mosdó, tükör. Csempébe, porotherm válaszfalba talán kíméletesebb, mint a kalapácsos gépek. 8-as lukig nem problémázott, 6-ossal előfúrtam, de nem volt vészesen lassú és tuti nem szakadak össze a belső szerkezete a falnak. A mosdónál a 2db furat kitágításához vettem csak elő a 230V-os gépet (ahhoz volt 10-es fúróm).
Csavarozni 4x50-es csavarnál nagyobbra nem használtam + gipszkartonhoz, ezekkel semmi gondja nem volt egyiknek se.
Bruhe
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #73502 üzenetére
A tápot át kell kicsit alakítani, hogy a 12V legyen stabil, vagy akár lehet 14V is. Egy öreg AT-s tápot alakítottam át. 4db nagy ovállal brutál jól szól egy barátomé. Sima zárt doboz, szerintem bélést sem raktunk. A rádiónak csináltam AUX bemenetet. Került mellé a dobozba egy szivargyújtó aljzat is. Kapott 2 fogantyút, meg vagy 4 lábat, vagy kereket...erre már nem is emlékszem.
Üdv Inhouse
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz Satyricon #73502 üzenetére
Gugli a barátod... [link]
Mod:
Ja meg mink...
Csak ne felejts el ide feltolni képeket a végeredményről...
És pár jótanács:
Tökéletes térhangzást a zőőőőccsága ziggzallag adhat csak. (meg a térkő)
És kell még bele minimum másfél rúd melegtakony, vagy fél csomag gyorskötöző...
A legjobb a kettő együtt...[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
cinemazealot
addikt
válasz Satyricon #72843 üzenetére
A mai AAC codec-ekkel egyébként már 64 kbps bitrátával is tűrhetőek a zenés műsorok, a beszélgetősek meg pláne. Ha a munkahelyen többen is ugyanazt a rádióadást hallgatjátok, akkor viszont megtehetitek, hogy beüzemeltek egy helyi klienst, ami egy kisebb stream-szerverrel "továbbosztja" helyi hálón a műsort. Így az internet felé csak egy adatfolyammal terhelitek az adatkeretet (~230 MB 8 óra alatt), helyi hálón meg talán már nem akkora gond, ha több irányba megy az a 64 kbps-os folyam.
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #72825 üzenetére
Az egy hülyeség, a netes rádió stream max 256kbit/s, de ezek inkább csak 128 vagy 192kbit/s. (8bit=1byte, 1024 byte=1kbyte, 1024kbyte=1Mbyte, tehát 256kbit=32kbyte=0,03125Mbyte/s, azaz napi 8órában hallgatva 15Mbyte adatforgalom, 128kbitnél csak a fele egész napra) Ha böngészőből hallgatjátok, az több lehet a reklámok miatt. De a streamet beadva egy VLC playernek, csak annyi amin fut a rádió. De már 64kibt/s-al is jó háttérhallgatásra. De ha a főnök nem meggyőzhető, akkor mivel azt mondtad, hogy pénzt is szánnátok rá, akkor mobilnet valamelyikőtök telefonjára. Vagy vesztek egy feltöltős kártyát csak erre.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #72784 üzenetére
Ha nincs PC, vagy laptop a környéken, akkor telefonon is fogható a magyar rádiók 99%-a és még pár millió külföldi. Érdemes egy VLC playert felrakni és azzal megetetni a streamet, mert a böngészők elhallgathatnak némi inaktivitás után. Szóval 2021, irány az internet!
Üdv Inhouse
-
-
Inhouse
őstag
válasz Satyricon #69811 üzenetére
Ez így nem igazán fog működni sajnos.
Sony autórádióknál volt vezetékes távirányítás lehetőség egy 3,5mm-es jack aljzaton keresztül (hátul). Ellenállásokon keresztül kellett a gombokkal testhez zárni a különböző funkciókat. Régebben az előlapok is így működtek, manapság már gyakran van ott is processzor és adatokat küld az előlap a fő egységnek. De ha ilyen is lenne, az elöl levőből neked kellene kivezetgetni. Gyári megoldást erre nem nagyon tudok. Vannak olyan fejek, ahol programozható, hogy milyen változásra mit csináljon (univerzális kományvezérlés), de neked még mindig nincs meg, hogy mi adja a jelet.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
válasz Satyricon #69270 üzenetére
1mm vastagságú? Nem írtad el véletlenül? Egy képet rakhatnál fel, hogy mi ez, hová és hogyan rögzítenéd.
Alapvetően autóra ragasztani szélvédőragasztóval szoktak ilyesmiket (kartusban kapható, bér nem épp olcsó).
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest