- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
válasz
chopin42 #66094 üzenetére
Ha csak a háló kell, akkor Alin keresel mesh fan kifejezésre, és van 30cmx1m aránylag olcsón. Vagy veszel szúnyoghálót antracit színben. Az topikhű. Van vászonszerű és műanyag verzióban is. Háztartási boltokban szokott lenni, a műanyag (merevebb) ritkább, de még kapható. Az Alis cucc műanyag.
-
Shingen
addikt
Olyan kérdésem lenne alu lapra akarok szegecselni réz lapot díszítésnek.
Na most az a bajom ha a vörösrézlapot felpolírozom idővel megfeketedik, bemattul.
Gondoltam polirozás után a rezet lefújom vékony lakk réteggel, de ha az alu lemezhez szegecselem, akkor a kalapálástól le fog pattogni lakk réteg.
Gondoltam arra is előtte felszegecselem a rezet az egészet lepolírozom, és után kimaszkolm az alu felületet és úgy adok lakk réteget a réznek.
De mivel a rézből elég kanyargós, cirádás minták lesznek kivágva így szinte alig lehetne kimaszkolni...
Vmi ötlet? -
chopin42
őstag
Üdv! Phantek entho pro házikóm 5.25 helyeit szeretném valami mesh anyaggal lefedni a műanyag takarók helyett, mert tennék oda egy ventit.
Igazából érdekelne, hol/hogy keressek megfelelő rácsos anyagot, ami gépházhoz való, illetve csinált-e már valaki ilyet? Erről lenne szó, jobb oldali kép műanyagjait cserélném.
Köszönöm! -
Sokimm
senior tag
Ez még jobb mint az én ötletem! (nem tudtam mivel férnél be, hogy bevágj egy kis "vállat" a belső falhoz, sajnos dremer-ből indultam ki, ott meg a legkisebb korong is nagyobb ennél).
Viszont a kémiai / lángszórós részt ne felejtsd el, mert akkor a megkövesedett menet letörheti a csonkod is! -
emre
veterán
-
Sokimm
senior tag
válasz
hentes555 #66086 üzenetére
Egy pont félcolos lyuk átmérőjű vasdarabot befognék az ütvecsavarozóba, és miután kémiailag oldottam picit a menetet, jól megütögetném. (ha a csőbe bele tudod dugni szorosan, akkor finoman az O ponttól egy kis szögben eltolod a vasdarabod végét, és máris "befeszül", így belsőleg fogtál rá a beletört csőbe.)
Persze előtte csavarlazító, meg kis lángszóró, meg kutyafülével rásegíteni a kötésre, hogy engedjen el.
Ez csak egy topichoz hű tipp. -
Submarine
senior tag
válasz
Blabcsi #66079 üzenetére
Hali!
Szerintem sem érdemes. Főleg elbarmolni tudod csak, nagyon pici csatlakozók, kötélidegzet kell egymás mellett forrasztgatni, meg könnyű szétégetni az egészet.
Azt a winyót akár még adatmentőnek-rendszerteszternek is tudod később használni.
Átalakító meg van ezerkettőér: [link]
Mondjuk a keret borsosabb(közben kerestem rá pontosan mi-micsoda).macilaci78
-
moleculez
veterán
Csak most találtam rá erre a topikra, kezdésnek megosztanám veletek a 60£-os csavar meséjét, avagy saját balfaszkodásom.
A projekt:
Jött a londoni szaridő, gyereknek jó lenne bent egy kis rongyhinta. Gondoltam egy combosabb kampóscsavar a plafonba, karabíner, azt eriggy. Hát majdnem...
A munka:
Kezdésnek keressek fúrható plafon felületet, amikor mindenhol álmennyezet van. Ajtófélfa -> felejetős, olcsó szar ajtókeret. Okés, találtam az előszoba , és a folyosó találkozásánál. Ebben a házban eddig mindenre elég volt a kis Bosch akksis csavarozó-fúró. Eddig. Oké, lementem vettem egy ütvefúrót. Tipli a lyukba beletörik, fogóval kihúzom, jön vele együtt az anyag -> új lyuk. Négyszer. Fúrószár hegye elpattant. Vissza ugyanoda, vettem fúrószárat, fém tiplis csavart is, biztos ami biztos. Ekkor 4 lyuknál tartottunk, volt amelyiket kitömtük glettel, tiplit bele, azt majd lesz valami. Már majdnem megfelelő mélységű lyuk, hát ott egy acélgerenda. Azt ugye csak nem állunk neki kifúrni. De. Após csak tudja. Rossz ötlet, az új fúrószár megolvadt (!) ha nem látom nem hiszem el. Lyuk megvan tipli bele, hinta fel. 6 óra alatt két embernek sikerült felrakni egy csavart. Anyagárban mindennel együtt olyan 60£ állt meg a történet. Persze minden tiszta por volt napokig. Két nappal később, meghúztam a csavart jobban, egy csavarhúzót át a kampón, megfeszítem elpattan. Azóta ugyan hinta nincs, a plafonban van egy fél csavar, meg 4-5 beglettelt lyuk. -
hotkar
senior tag
válasz
Blabcsi #66072 üzenetére
A HDD SATA csatlakozókiosztás (ami az alsó képen van) szerintem tök zöldség, ugyanis a Ground érintkezőknek mindig hosszabbaknak kell lenni, mint a többi; itt a 3 voltos, 5 voltos és a 12 voltos érintkezőkből valójában csak 2-2 db van, nem pedig 3-3, mint ahogy feliratozva van.
Csak azért írtam, hogy nehogy meglepődj első bekapcsoláskor. -
Blabcsi
senior tag
válasz
tupacamaru #66070 üzenetére
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Egy kis súgást kérnék a bütykölőktől.
Adott egy 2,5-es SATA hdd, amit szeretnék a laptopom ( ASUS x551ca ) dvd meghajtójának helyére betenni.
Viszont a lapi dvd csatlakozója, ha nem tévedek slimline sata, így nem lehet simán kicserélni a kettőt...
Ötleteket kérek!
:R -
Inhouse
őstag
válasz
Sokimm #66062 üzenetére
Azért ennyire nem sarkos, de elvileg ez erre, a másik arra való. Valószínűleg egy indítóakku is kihúzza ilyen üzemben a garancia időt, ha vigyázol rá... A munkaakku sokszoros árával számolva, talán ugyanott vannak az élettartam végére, max az egyiket sűrűbben kell cserélni ugyanannyi idő alatt. Mindenképpen zsebbenyúlós történet.
A szivattyúk meg nem szeretik az olcsóbb inverterek nem szinuszos (kvázi színusz, vagy valami hasonló szögletes jelalak) kimenetét, melegednek, zajosak, leéghetnek... -
lemmy71
őstag
válasz
Sokimm #66065 üzenetére
Használt akksit ne vegyél soha
inkább egy kicsivel többért egy újat
Persze hogy bírja az állófűtést, nekem a kamionban egy száraz levegős EBERSPACHER kályha van, sokszor ment non-stop, meg mellette a tv cb-rádió szellőztetés stb. amikor benne aludtam 6 - 8 óránként beindítottam 45 percre a motort, így nem volt vele soha gondom. De volt hogy egyszer a telephelyen bekapcsolva felejtettem a kályhát és ment egész hétvégén, hétfő reggel küllőre indult a motor
Van benne feszültség figyelő is és ha lement a fesz akkor lekapcsol mindent és egy indítást hagyott a motornak, de ezt még nem tapasztaltam.
-
-
lemmy71
őstag
válasz
Sokimm #66063 üzenetére
Én nem igen ismerem a munka akksikat, indító akksiból Banner Buffalo Bull SHD -t (12V 180Ah 1000A) használtam sokáig, egyszer egy ismerősöm ajánlotta a ZAP SHD -t, hihetetlen de jobban bírta mint a kétszer olyan drága márkás banner
bár lehet hogy mázlim volt és egy bitang jó szériát fogtam ki
-
Sokimm
senior tag
válasz
Sokimm #66062 üzenetére
[MAD-12-150] http://www.magev.hu/webset32.cgi?Mageev-Rainbow@@HU@@362@@GOOGLEBOT
Ez az akksi pl 45A lehet tölteni, gondolom a kisütése is ennyire kalibrált, de ez egy 100.000 forintos akksi.
Ez alá ne adjam akkor? -
Sokimm
senior tag
válasz
Inhouse #66061 üzenetére
Ennek tükrében (30A feletti ciklikus akkuk ára horror) elszontyolodtam.
Pont azért gondoltam autó akksira, mert az nevetve képes 300A-ra, akkor 35A már nem lehet gond... tévedtem...
Milyen márkát ajánlotok akksiból amúgy? kis Ah elég, csak a terhelhetősége legyen 35A körüli.Nekem noname-ek a 180e forintos akksik is, azért érdekel a véleményetek etéren is.
Az ilyen ciklikus akksit is lehet a CTEK autós akksi töltőkkel nyomni ugye? (kis árammal tölt, nem bonyolítom gyors töltéssel a témát). -
Inhouse
őstag
válasz
Sokimm #66059 üzenetére
Az indítóakku arra van, hogy feltöltve várja azt, hogy mikor kell beindítani a járművet. Ilyenkor kap egy rövid idejű nagyobb terhelést, pl. izzítás 10s 70A, majd indítózás 1s 350A, a motor beindul, a generátor üzemel, a visszatöltés megindul. Ideális esetben ez legalább addig tart, amíg a kivett áram visszatöltődik, ez pedig nem 11s. Ezek az akkuk nem szeretnek folyamatos terhelés alatt lenni, 12,4V alatt másodlagos szulfátosodás indul meg, ami tönkreteszi.
A munkaakku (ciklikus akku) C5, C10, esetleg C20 terhelést kaphat folyamatosan a 10,5V-os kisütési határig, majd megkapja a visszatöltést. Meg van adva, hogy kb. hány ilyen teljes ciklust visel el az élettartama alatt. -
lemmy71
őstag
válasz
Sokimm #66057 üzenetére
Nem tudom milyen akksikat akartál beszerezni de két sorba kötött 180Ah aksi töltésére egy [ilyen] is megfelel, a telepen pont egy ilyen van néha használják is töltésre nem rossz szerkezet
Ha két akksit sorba kötsz akkor onnan már 12 voltot nem szabad levenni, mert kinyírja az akkukat, elég neki egy kis fogyasztó is
olyankor áramátalakítót kell használni. [Ez] az én kicsikém 70kiló, kicsit viharvert de vidáman tekeri a 14 literes v8 -t
-
Sokimm
senior tag
-
Sokimm
senior tag
válasz
lemmy71 #66056 üzenetére
Ez a beszéd, akkor nem kell nekem!
2db 12V-os akkor meg úgy a legjobb tölteni, ha veszek még egy lidl-s töltőt, és mindkettőt rajta hagyom az akksin?
Az áram felvételét azért még kellene néznem, hogy ha feltöltöttek, akkor "áramtalanítsam" a töltőket a hálózatról. Arra van valami ötletetek? Digitális fogyasztásmérő, kalibrálható (vagy fix kis amperű érték esetén) kimenettel (mikortól engedjen el egy relé-t, és akkor már boldog is lennék).szerk: Oh és alámerülés ellen valami védelem létezik 12V-os akksikhoz?
-
lemmy71
őstag
válasz
Sokimm #66055 üzenetére
A kamion akksik 12 voltosak és általában 180ah cirka 1000A indítófeszültségűek, kettő van sorba kötve. Darabja 35 ezertől indul, tehát a két aksi minimum 70 rugó
kell ez neked
Amúgy 35 körül már kapsz használható töltőt, de a sorba kötött két 180ah akksit 16 ampernél többel nem szabad meghajtani
Nekem egy brutál töltőm van hozzá, 70 kiló egy kiskocsit csináltam hozzá
anno húsz éve 1000ft/kg csinálta egy elektromérnök, egy fázisról megy 12/24V plusz bika, de csak bikázásnál bírja a 20ampert feletti teljesítményt, töltésnél 20 ampernél leégeti az egyenirányító kockákat és leveri a 25 amperes biztit.
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy 24V 25A-es DC tápom, egy 24V-os inverterem és szeretnék venni akksit, és töltő elektronikát venni / csinálni hozzá. (1db 24V kamion akksi, vagy 2db 12V-os autó akksi?)
2db 12V-os autó akksi is szóba jöhet, csak akkor annak a töltését kell megoldnai.
Ti mit tennétek a helyemben?
A kamion akksi töltők 70k-nál indulnak (CTEK, vagy valami minőségi) ahogy láttam, a kínai dobozos verziót nem akarom megvenni....
Most a lidl-s 12V-os töltő tölti a 2db autó akksit (egyszerre egyet...) , de manuálisan (kézzel) kell áttenni az akksik töltésére, ha az egyik kész, és ezt akarom elhagyni. Teljesen automata rendszert szeretnék.
Jah az inverter csak akkor kapcsol be, ha nincs áram (forgatószivattyút hajt, semmi állandó elektronikát nem, van idő "kapcsolgatni").
A válaszokat előre is köszönöm! (ui: Kellemes pihenős ünnepeket!)
Még esetleg az nagyon igénytelen dolog, ha a DC tápon beállítok 24++V-ot (valamennyivel nagyobbat a 24-nél, hogy töltsön) és amikor az akksi lemerült állapotban "visszakapja" a DC tápot, akkor berántja az adott fesz különbséghez tartozó amper mennyiséget (gondolom nem mind a 25A-t), majd ahogy közeledik a kiegyenlítődés, csökken az áram is, és csak az áramot kellene vizsgálnom, hogy ha már kevés folyik, akkor lekapcsolom a DC tápot a hálózatról (feltöltött akksi esetén).
Ez nagyon ogre dolog szerintetek? -
-
Inhouse
őstag
válasz
lemmy71 #66051 üzenetére
Nem volt rajta öntapadó, de lehet, hogy az előző gazdája azt már elhasználta. Ennek szerintem egyébként nem kell. Kültéri, így egy átlátszó szilikon burokban van. Méterenként vágható 230V-os, nem kell adapter hozzá, csak egyenirányítanás. 3m-t kaptam. Elsőre nem voltam képben, kettévágtam, mert 50cm kellett volna a kisebbik szekrény alá. Na, akkor melegedett. Aztán egymás mellég raktam félbevágva, így 50cm, csak 2 sor, úgy hideg. Mérve olyan 5W/m körül van.
-
-
pjen
félisten
Én először számolnék.Esetleg olcsóbb lenne valami 3cm vastag deszka,bútorlap+2-3mm vastag valemez borítás.A tölgyet valami más célra felhasználni.
-
macilaci78
nagyúr
Ahogy írtam, gyengető gyalu, beállítod, hogy 3 mm-t vegyen el az anyagból, áttolod az egyik oldalán az egészet, majd beállítod, hogy 2 mm-t vegyen el, áttolod a másik oldalát is, mind egyforma vastag lesz annyira, hogy egy tetszőleges lemezt tegyél rá.
Lehet tovább finomítani sziszolóval akár már visszarakás után is.
Ha van türelmed, akkor egy kézi szalagcsiszolóval és 40-es papírral, vagy kézi gyaluval magad is ledurvázhatod.Én ilyen-olyan hulladékfát teszek a kalapálandó, fúrandó motyó alá, hogy ne a fa asztallapot gyötörjem, így a fenyő is sokáig tart.
Van egy kb 40×190 cm méretű 15 mm vastag rétegelt lemezem, merülő fűrész alá is jó lesz egy darabig.
Majd átfúrom a lapot, hogy a gérvágót, satut, rétegelt lemezt rögzíthessem: M8 csavar, nagy alátét, szárnyas anya. Már megvan a felcsavarozható 6-os elosztó kapcsolóval, pákának, hőlégfúvónak, ilyesminek, ne kelljen a vezetékeket kerülgetnem. -
lemmy71
őstag
Vedd ki a deszkákat és egy asztalossal idegencsappal ragasztasd össze, a tetejét gyalultasd meg simára utána ha nagyon igényes vagy kézi szalagcsiszolóval finomíthatsz rajta. Fedésnek borításnak elég egy egyes inox lemez is, az asztal tetszőleges sarkára az asztalláb vonalába pedig teszel egy cirka 40X40X10 ritplatnit és azon vidáman tudsz bármit kalapálni
nem az egész asztal felületen szoktunk össze vissza kalapálni
-
Samus
addikt
válasz
macilaci78 #66040 üzenetére
Leginkább szerelni. Néha kalapálnék is rajta, általános barkácsolásra, de nem ütni-verni. A deszkák ingyen voltak (disznóól bontásból), azért került rá, mert nagyon masszív anyag. OSB szintén van itthon (12es).
Mivel próbálhatom egyenesbe hozni? Elektromos gyalu elérhető és lepkés korongom van még.
A vaslemez jó lenne rá, elég lehet 4-5mm is, vagy komolyabb kellene?
-
macilaci78
nagyúr
Mire akarod használni?
Elviheted a mostani léceket egy asztalos műhelybe, ahol kb 5 mm anyagveszteség árán alul-felül síkba gyalulják.
Én 30mm vastag borovi fenyő hajópadlót tettem fel.
Rétegelt lemezben is gondolkodhatsz.
Bútorlapból van 25 mm-es is, vagy 2 réteg 18 mm-es.
Az egészre dobhatsz egy fémlemezt, vagy OSB-t, 4-6 mm vastag dekorlemezt (bútorhátfal), vagy akár kimaradt laminált padlót. -
do3om
addikt
olcsó... maradni fánál csak mint írták szépen legyalult keményfát használni szép sík felületet kapsz (azért elég vastagság is meglegyen, ne hajoljon). Ha hegesztéshez, flex.....is menne akkor fa alap persze szépen síkba, és vékonyabb lemezt rá elég egy 3-as, bőven megteszi.
Én nagyjából ingyen jutottam a 12-eshez, eredetileg szalagfűrész asztalnak szántam de azt végül vettem gyárit, igaz kis javítást igényelt.
Amúgy eszembe sem jutna ilyen vastagat venni -
-
törölt tag
Gyalu, csiszoló.... Ki kell szedni a púpot. Ahol satupad van, ott szerszám is.
Osb fájni fog, mert ahogy szárad, egyre könnyebben fog szálkásodni.
Igénybevétel jellegétől függően (száraz/nedves, hőterhelés, mechanikai igénybevétel) inkább bútorlap, textilbakelit, vagy esetleg vaslemez, műgyanta....
De szerintem próbáld síkbahozni mielőtt bármire beruházol. -
do3om
addikt
Én is ezt javaslom, osb szálkásodni fog amikor felsérted.
Ha csak hobbi cél van akkor jó a bútorlap, ha extra védelmet akarsz és esetleg valahol akad polikarbonát abból ráraksz egy réteget és az tuti védelem.Én a sajátomból kiszórtam a deszkát, és egy 90x110cm-es 12mm vastag kazánlemezt kapott. extra sima, és egyenes a felület. Mondjuk komoly igénybevétele van.
-
lemmy71
őstag
Mikor adná meg magát a mosógép ha nem most
A biztonsági ajtó kapcsoló érintkezője égett be, amikor kipattintottam a gumi peremet az ajtó és a dob között szépen meg is nyílt
nem volt a kéznél MacGyver féle ragasztó szalag így a jól bevált tip top ragacsra bíztam magam
[Mennyire lesz ez így tartós
]
-
-
Samus
addikt
Adott egy nagy házi készítésű satupad. A belseje nem mai tölgyfa deszkákkal van kirakva (szögvasba vannak beleültetve). Mivel a deszkák nem mai darabok, ilyen-olyan egyeletlenségek vannak benne, tennék rá OSB lakot, de van ahol felfekszik, van ahol rés van alatta, és van, ahol felfelé hordósabb a deszka.
Mivel tudnám kitölteni az alatta lévő hézagot, ha rárakom az OSB-t?
-
Archttila
veterán
válasz
macilaci78 #66021 üzenetére
Azt hiszem ez lesz a megoldas! Nagyon szepen koszonom mindenkinek a segitseget!
-
fant0mi
őstag
Idei buherafa osszeallitas. [link]
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Archttila #66012 üzenetére
Ha nem arra tervezték, hogy falon lógjon, akkor odafigyeléssel. Meglehet, hogy az oldalai nincsenek összetiplizve, lamellózva. Egy rendes függesztett szekrénynél nem a sarkokban lévő 2-2 csavar tartja meg a polcon tárolt motyók súlyát (porcelán étkészlet, stb), hanem a mellette lévő tiplik.
Ez a bútor sendvicspanelből épül fel: van valamekkora kerete, két oldalt 4-4 mm bútorhátfal színével kifelé, közte papírrácsbetét, mint az olcsó ajtóknál. Nemigen tudod tuningolni súlyra.
Megoldás lehet, ha alul megtámasztod, például egy vízszintes lécet felcsavarozol a falra, erre ráül a bútor, felül pedig konyhaszekrény függesztővel felakasztod. Ez a vasalat állítható, így tudod úgy szintezni, hogy felül csak az előre bukásnak tartson ellen, de a súly nagy része az alsó lécen feküdjön fel. -
A Zéé
addikt
válasz
Bile Demon #66018 üzenetére
A PUR habos a kedvencem!
El tudom képzelni az alkotót, ahogy megfogalmazódik benne az ötlet, és azt mondja mellé, hogy "ha így sem maradsz benne, kib.xlak az ablakon!" -
Boldog karácsonyt kívánok minden topiklakónak! 🎄
-
Bile Demon
őstag
Topikhű megoldások:
[link] -
törölt tag
válasz
Archttila #66015 üzenetére
Ha jól látom kb 31.5kg az önsűlya, plusz amit ráraksz.
Én ilyesmivel raknám fel: [link]
3-4db felülre, és legalább 2db alulra. Alulra elvben nem kellene, inkább azért érdemes, mert a szekrény nem függesztésre lett kitalálva, így viszont valamelyest tehermentesíteni lehet az összeszerelésnél használt csavarokat.Szerk.: De majd jön a Medve László, és jót röhög rajtunk.
-
rosejbli
senior tag
válasz
Archttila #66012 üzenetére
Elvileg van náluk ilyen fém sín, amire a konyhaszekrényeket lehet felrögzíteni olyan kis körmökkel, amit felcsavarozol a szekrényre és csavarhúzóval rá lehet feszíteni.
Ilyenre gondolok. Ebből raksz 2 szintre (felső, középső) és simán elbírja. Arra figyelj, hogy a falba a sínt komolyabb csavarral rakd fel, illetve, hogy precízen kell felrakni, hogy párhuzamos legyen a 2 sín. -
Archttila
veterán
Sziasztok!
Mit gondoltok, ezt a polcos elemet fel lehet szerelni biztonsagosan egy betonfalra?
A letoltheto doksi alapjan (elvileg) nem, illetve gondolom megoldhato, csak a sulya miatt nem ajanlott vagy nem tudja a fene... ezert is kerdezlek benneteket
Elore is koszonom! -
Inhouse
őstag
válasz
Barret001 #66008 üzenetére
Hopp, az véletlen, de akkor szerencsém volt.
Legközelebb jobban figyelek, és Reissert is rakok!
A fura az, hogy pl. ez egy B&D vezetékes csavarbehajtó (imádom!), és a táska csuklója egy vas tengely, de a nyitófülek meg ezek a szétszakadó műanyagból kiképzett sz.rok.
A gagyi ütvefúróm dobozán már a csukló is saját anyagából kivékonyított megoldás, ott azt is ki kellett váltani. -
Submarine
senior tag
válasz
MaCS_70 #66003 üzenetére
Üdv!
Elcseszett műanyag menet+lemezcsavar kombóhoz:
Hasonló átmérőjű vezeték szigetelést szoktam volt beleragasztani pillanatragasztóval, mint ami belefér. Nem kell vele finomkodni, csak megvárni míg teljesen megköt (24h).
Nem tudom milyen anyag az az ABS, de remélhetőleg a pillanatragasztó összeragasztja a másik műanyaggal. Közben olvasom, hogy a lego is ebből van, szerintem azt viszi.
A szigetelés műanyagja kicsit keményedik is, de a csavart éppen ezért megfogja.A "próbaragasztást" meg úgy értette a kolléga, hogy próbáld ki, ha nem jön össze legfeljebb ugyanott leszel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...