- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pee13
senior tag
Voltam a telken, megcsináltam a kocka vázát. Nem írogatok külön, itt a galéria: [link]
-
Speed®
titán
-
Zefír
őstag
válasz
Voyage #12090 üzenetére
Képeket tudsz majd mutatni?
Pee
Úgy legyen!
Most megőrítettél az ITX_eddel.
Azon gondolkodok, eladom ezt a lapomat, meg házamat és veszek egy Zotac ITX-es lapocskát, bele végom fatergépéből az E5400at ő meg megkapja az E5200amat.
4670-majd cserélve lesz meg aramok is bővítve 4gigára. +vmi más táp egy Lian Li házikóban.Most ezen gondolkozok szabadidőmben.
-
pee13
senior tag
Elkezdtem a másik gépet az idei mth-ra csinálni. Ez egy plexi koceka lesz, egy itx konfig fog lapulni a plexi alatt. A cucc vázát 1x1 centis négyzet keresztmetszetű alu/vas rúdból fogom csavarozni/hegeszteni. Az elméleti képeketn csak félresöpörtem a cuccokat az asztalon, ez van.
A plexi matt, és 2 milis. Elvileg holnap tudok szerezni rudakat, és akkor nekiláthatok a váznak is.
kép -
Voyage
aktív tag
Szép lett!
A gond csak az, hogy nekem hatul lett kivagva, es tokeletesen latszik meg most is a vagas, mert fa vago lap volt a dekopirba, lusta voltam lemenni a varosba femvago lapert, ez meg be-be szakitotta, mikor bemelegedett a lap...
Parafat egyebkent honnan tudnek szervalni?
Illetve te plexivel fedted le? En tobbet abbol nem veszek, most is 1 tabla vagy 6k volt. -
Zefír
őstag
válasz
Voyage #12078 üzenetére
Elárulom, a mostani házamban alulra amit vágtam venti hely az is hatalmas hányadék.
Picit rá csiszoltam és betettem a ventit nemis látszikA házikóról annyit, hogy nyugodtan
Szerintem eléggé szokatlan alakja van.MTH-ra énis fogok csinálni másikat az nagyobblesz ennél, de nemsokkal, sak egy tápnyi hellyel.
-
Voyage
aktív tag
Hatalmas, eszembe se jutott volna!
Köszönöm, holnap neki is esek.
Én sima reszelővel estem neki, kb 1.5 óra reszelés után a 12-es venti körül nagyjából eltüntek a csúf hegek, de mikor ránéztem az oldallapra......inkább feljöttem ide megkérdezősködni...
Az a kis parafa-fa kuckó meg ötletet adott, ha nincs ellenedre, lehet én is belefogok egy ilyenbe, csak jóval nagyobb méretekben.. -
Zefír
őstag
válasz
Voyage #12071 üzenetére
Hát így az oldalával, nem végod hanem csiszolod.
Én a plexit is flexxel vágtam
Ennél a 2 gépnél és méég ennél is
Az egész plexi + faAmúgy eltértrem a témától de így gondoltam
Szerk:
Én tuti flexxel vágtam volna alapbólHa gondolod itt nézz körül.
Én midnent flexxel vágok
Azért a fát azt nem -
Voyage
aktív tag
Sziasztok!
Kellene nekem help.
Kivágtam a ház oldalát, hogy majd ott lesz a plexi, igenám, de mivel sima dekopírfűrészem volt, nem lézeres, meg mittudomén milyen, ezért néhol meggörbült a külső vonal, azaz ferdén vágtam. Mivel nincs az a reszelő, meg idő, amivel kb 1cm-et lereszelek 20cm szélesen, ezért arra gondoltam, hogy ráteszek egy ilyen vékony gumiréteget, és a mögé teszem a plexit csavarokkal.Valahogy így: [link]
A kérdés az, hogy ezt a gumit hogy hívják, és hol keressek ilyet?
-
igaz nem pc, de gányolás rendesen
ma elromlott a lámpám csepelen... hát nem akartam Tököl-Csepel viszonylatban aszfalt matrica lenni, gondótam meg kéne oldani valahogy a dógotmire jó a beugrós mobiltelefon
ez telefon, nem kamera meg mp3 lejátszás kell hanem lámpaled, ja és kukázáskor is jól jöhet, heheheeeee
-
jaja1981
addikt
-
nemethati
senior tag
válasz
stikyo #12056 üzenetére
Egyre tutibb a harisnyázás, csináljunk boltot belőle!
30%-ot kérek -mint "ötletgazda"- minden megcsinált darabért, ebbe belegazdagszunk bizony mondom
Én nem reagáltam túl a vinyó rezgését, szerintem a ventiké jelentősebb.
Polifoam + parafa kombót választottam, a szendó felépítése:parafa - poli - parafa - poli - parafa
Erre tettem rá simán ill. a házat is ilyen "bakokra" helyeztem, nullára csökkent a rezonancia, ami padlón és a csempén tisztán hallható volt.
Plexi lapot ne vegyél barkácsboltban, vékony - drága - és könnyen karcolódik.
Ez jónak tűnik elsőre [link]! -
stikyo
tag
válasz
nemethati #12048 üzenetére
Tetszetős! Tényleg, plexit hol lehet kapni nagyon olcsón? A Praktikrbn sokallom az árát
Én most a vinyómmal vagyok leakadva, egy olyan megoldást szeretnék csinálni, mint a Scythe Hard Disk Stabilizer 2. Prototípusom: [link] No more rezgés! Csak hát nem néz ki olyan jól, és nem a legbiztosabb rögzítés...
Konkrétan Ő tetszett meg: [link]Harisnya update: [link]
-
nemethati
senior tag
Akit érdekel: elkészült a gépem [link]
-
Solfrutta
tag
válasz
horowitz #12046 üzenetére
A Gépromboló galériájában lévő albumomban találsz három képet a fiókgépemről.
-
horowitz
csendes tag
sziasztok!
sztem jó topikban kopogtatokszeretnék egy fiókba pc építeni
volt már vmi hasonló próbálkoás? ha igenn pár linkkel képpel ötlettel megdobálhatnátok
ez az egész még csak a fejmben létezik kivncsi vagyok mikorra készül el
köszi előre is segítséget
-
stikyo
tag
válasz
Wannacoke #12041 üzenetére
Nemtom itt mi a laza, de agyonrúgnám az ilyen csatikat.. Egyébként belekukkantottam a satás végibe, és 1-2 láb kicsit le van nyomódva.. kap majd egy kis gémkapcsot
Más: Kicsit kiegészítettem a piros harisnyát, mert túl rövid volt. így már jobban fog hajlani az ATX kábel, és könnyebben el tudom rejteni. Fekete cipőfűző: kicsit szöszös, de majd az öngyújtó segít rajta! Rakok maj fel az elkészült példányról is képeket, most csak ennyi update van:
[link] -
stikyo
tag
válasz
Wannacoke #12037 üzenetére
Köszi, nem kellett más, csak szerencse, tök véletlenül találtam meg a fűzőt a kerékpáros koszos olajos cuccok között.. azért is olyan szép tiszta az egyik
Ahogy megláttam, hogy üreges a belseje, már raktam is a kábelre
Feleslegesen amúgy, mert asszem ez a rossz átalakítóm: néha nem ad áramot, a vinyóm így elég gyakran leállt munka közben ....
-
pee13
senior tag
Mindenkinél emelt sebességet az UPC?
-
Solfrutta
tag
Még egy kis hétvégi modding lesz, és kész vagyok a házikómmal.
Erre katt...
Az előlapi fóliázás nem sikerült olyan jól, de nem lényeg, úgy is be lesz tolva az asztalba. -
fkenny
senior tag
volna 1 kis gondom . Kéne nyomtatnom 1 dokumentumot holnapra de mind3 gépen ezt íja ki[link] nem tom mit csináljak, már kitakarítottam az egészet de utánan is bedobta ezt az üzit :S HELP
-
stikyo
tag
Valaki tud valamit a cipőfűző gyakorlati alkalmazásáról?
Vettem egy méter feketét 250Ft-ért (pontos átmérőről nem tudok nyilatkozni
) és kipróbálom! A bakancs fűzőm jónak tűnik, de ez a fekete nem olyan szép szövésű. Mindegy, meglátjuk. Próbált már valaki fűzővel kábelharisnyázni? Nem veszélyesek az elektromos alkatrészekre?
-
Üdv Urak!
Nincs valakinek (Budapesten) véletlenül egy kis matt fekete spary elfekvőben (például még a fele megmaradt)? Nem akarok megvenni egy egész flakonnyit, mert kis felületet kellene lefújnom. Ha van valakinek egy fél flakonnal, akkor pár száz forintért megvenném (vagy egy sörért/csokiért).
-
stikyo
tag
Sziasztok!
Ha már úgy is maradt az akrilból, gondoltam a mobil rack-et is lefújom.. És hogy javítsam a szellőzését, ki is fúrtam: [link]
Itt [link] pedig sajátos kis harisnyázás, nem szokványos anyag felhasználásával: ez a harisnya nem az a harisnya... de akkor mi? A helyes megfejtést beküldők ajándék cipőfűzőt kapnak (a készlet erejéig..) -
pee13
senior tag
Úgy gondoltuk, hogy nem kell bukócső. Igen, ez az első kép, a hétvégén dobtam össze a szomszéd kétéves fiával. Találtam a sufni mögött néhány monster truck kereket, a maradékot meg hurkapálcából és technokolból raktam össze. Azért fekete, mert éjjel kinnfelejtettem, és ráült az éj leple!
Ja, és remélem mindenki észrevette, hogy nem ül senki az autóban! Ugyanis találtam egy távirányítót, és összedobtam hozzá egy vezérlést is! Majd néha kölcsönadom a kisfiúnak játszani.
-
pee13
senior tag
-
Badman 4ever
őstag
Hali!
Nem éppen számítógépet gányoltam, de ebbe a topikba való a munka. Történt ugyanis, hogy a Concorde X-913-as lejátszóm csatlakozója a garanciaidő lejárta után elkezdett vacakolni. Hol nem szólt sztereóban, hol a külső hangszóró is szólt. Szétszedem a lejátszót, hogy megnézzem mi baja. Nem volt nagy munka, 4 csavar tartja az egész fémházat. Elkezdtem görbítgetni az érintkezőket, de az egyiket letörtem, azt amelyik érzékeli, hogy be van-e dugva a füles és átvált a külső hangszóróra ha nincs.Tehát szólt a külső hangszóró a fülessel együtt. De gondoltam egyet és megforrasztottam egy mezei egyszerű pákával és utána szigeteltem celluxal a fémházat, hogy ne érintkezzen a forrasztással és győzelem, újra szól a zene.
Íme a végeredmény:
Képek: Előlap Hátlap Forrasztás -
Zefír
őstag
Úristen srácok!
De rég jártam erre!Volt valami amiből kimaradtam?: D
-
fkenny
senior tag
én újabb művel jelentkezem jelentkezem ami a pici htpc lesz ám de nem gyönge. folyamatosan csinálom és sok változás lesz rajta [link] Várom a reakciókat.
-
Pista0001
addikt
Ha már a melegedős routereknél tartunk: íme az én megoldásom. A router egy Surecom EP-4904SX, a venti pedig egy 6 cm-es mágnescsapágyas Sunon egy szebb napokat látott telefon gyorstöltőről hajtva. Hangja még mindig semmi pedig már pár hónapja megy 24/7-ben. "Normál használat" során nem volt a routerrel semmi gondom, de amikor nagy mennyiségű adatot (több gigányit) kellett az egyik gépről a másikra másolni akkor fél perc alatt leesett az adatátvitel sebessége alig 1500 kbyte/mp-re (amúgy 5500-6000 között szokott lenni). Így már jól bírja
szerk.: a képen a venti csak a vaku miatt "áll".
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari