- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
andras888
aktív tag
ÓÓÓ már úgy gányolnék valamit, de gépházat akarok cserélni nem akarom szétbarmolni, hátha ér még valamennyit.
-
törölt tag
-
FatalEror
addikt
És ennek mi köze a gányoláshoz?
Vagy retro topik lett?HardCore is my LifeStyle
-
Lompos48
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #32092 üzenetére
Még 20 év múlva találkozunk egy Christie's árverésen.
[ Szerkesztve ]
-
Blazehun
csendes tag
Valaki el tudja képzelni az első konfigom milyen lehetett:
Egy XT 4mhz turbó gombbal 7!
Hercules videokártya (monochrome)
Mono monitor kb. 12-13 kg
10MB vinyó márkára már nem emléxem, de olyan 3cm magas, 10cm széles és 15 cm hosszú lehetett, tömege kb 1 kg (mikor átcipeltem cimbihez, majd leszakadt a kezem)
Memória: ha jól tévedek 128kb volt 4 chipre szétosztvaJáték: 1 ilyen űrtankos szarra emlékszem vektorgrafikával! Prince of Persia orrba szájba, meg F19? repszim.
Karaj volt!
4Mhz XT monochrome monitor hercules vidkari 10MB winyó
-
blasko92
őstag
válasz
Satyricon #32076 üzenetére
Lézerrel kell kivágatni, és akkor nem mattul. Ha meg matt lesz a vágott felület, akkor ezzel a vihar öngyújtóval (tudod, a disznóperzselős) picit meg kell olvasztani a plexi vágott részér, és ismét fényes lesz. Vagy pilípapírral megcsiszolod. Mivel forgástengely, ezért fúrógéppel tudod is pörgetni, így jóval gyorsabb.
-
-
vtomi2
őstag
válasz
FatalEror #32081 üzenetére
De a tápot kéne odarögzíteni vhogy, mert jelenleg csak 1 csavar rögzíti fejjel lefelé.
Egyébként az a "lik" igazi gány. A fúró nem vitte a lemezt, mindig elcsúszott rajta. A pontozó sem segített, aztán felcsesződtem, és nekiestem vésővel
, az eredmény látszik. A végére már rendesen belejöttem.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Szépen lassan haladok az első dobozom átalakításával, csak egy problémába ütköztem, valahogy meg kellene fordítva a tápot, hogy felfelé nézzem. És mindezt minél kevesebb vágással, és fúrással, mert csak kézi szerszámaim vannak, meg egy 20 éves fúró, de az már alig visz valamit
.
Majd töltök fel képeket.
-
Satyricon
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #32075 üzenetére
Értem
Végülis én is bevállalnám, csak az a gáz, hogy a plexi vágásakor csúnya, nem átlátszó lesz a felület, és nem tudom, hogy azt ki lehet-e polrozni tükör simára. És ha ki is lehet, akkor géppel tuti nem fog menni, mert megolvad a súrlódás miatt. Úgyhogy marad a kézzel polírozás( Nem másra gondolni!
)... Az meg a 4 lábnál kb 2 napot is igénybe vehet...
Am lehet kapni a kívánt méretbe is a plexiket, vagy meg van szabva, hogy minimum 40-50 cm2-t lehet rendelni? Nekem kb 20x10x4 cm-es kellene
Szerk.: Jah, és jó tanácsokkal is el tudnátok látni?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Léztezik olyan bolt, ahol átlátszó plexiből az általam kigondolt minta alapján készítenek dolgokat?
Gondoltam felteszem Nektek kérdésem, hátha tudtok segíteni
Szerk.: Am háztalpat akarok csinálni/csináltatni, mivel a Sunbeam nem gyárt már ilyen világító háztalpat...
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
sanyek2
senior tag
Megrendeltem egy Samsung SSD-t, Basic csomagban, azaz keret nélkül.
Ma gyors összevagdostam egyet, de nem tudom tegyek-e rá homályosító fóliát.
A plexi kicsit karcos, de mivel rajt fog csücsülni az SSD, nem fog látszani..csak ha kifejezetten azt figyeli az ember...
A szélei szálasított alumínium élvédők.
Kép
Kép
Szerintetek? -
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Szeretnék segítséget kérni a következő probléma megoldásában.Van egy DELL házam amelyik a
sarkán szétnyitható,egyik felében a táp van,az alaplap a processzorral a hűtővel a memória blokkokkal,a másik
felében a HDD-k vagy SSD-k a különféle meghajtók,CD vagy DVD író-olvasó és a kislemezes egységek vannak.+van két ventilátorom amelyből az egyiket hátulra helyezném el,a másodikat előre szeretném elhelyezni a jobb hűtés-szellőzés végett.Szeretném a segítségeteket kérni hogy mindezeket az átalakításokat hogy tudnám a legjobban elvégezni?Az alaplap egy ASRock P4i945GC alaplap processzorral+Zalman hűtő, memória blokkokkal. Az előlapi USB csatlakozók azért nem fontosak mert a hátsók lennének úgy is használ-va.Laci.Soha többé ...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #32059 üzenetére
még mindig jobb, mintha 2 afganisztáni menekültet találtál volna a tengelybe kapaszkodva...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#90933760 #32056 üzenetére
xcilabokor. mérgező, mérgező... nem kell nyalogatni, nem kell szopogatni! (by nagy bandó / illetékes elvtárs a mérgező xiladekorról...)
ördögszekér?
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
Hogy hívják azt a bokrot ami a régi westernfilmekbe szokott átgurulni a tájon a széltől?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #32053 üzenetére
a very well, azzal a kis kezivell, az más téma. abból pedig csak tört fehér lesz. (jó esetben...)
amit én használtam:
color works
metalic
kék: art. 918581
zöld art. 918580fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
imibogyo
veterán
válasz
KillHates #32030 üzenetére
Kösz. Nem vagy gonosz bennem is meg van az önkritika. Azért is írtam, hogy négy kis tekerentyű az elülső felső csíkra és már kész is a sütő-forma. De ennyi belefér, szerintem a végeredmény nem lett rossz, ahhoz képest, hogy lényegében kukázott anyag van csak benne.
(#32032) Livio: Jól látszik ezen a képen, hogy kb 7 centi van ott, ennyi biztosan elég, ha hajlékonyak a kábeleid akár kevesebb is, ezt mindig az adott kábelek döntik el. Én inkább biztosra mentem. Még a "tetőt" én sem tettem rá, mert van egy elb@szott DVI-HDMI átalakítóm ami nagyon magas, lehet azzal is beférne, de ezt majd csak otthon tudom megnézni, mert most még vidéken vagyok. Helyette majd egy olyan kábelt fogok használni aminek az egyik vége DVI és a másik HDMI, így nem fog kelleni átalakító. Elkészült a tető is plexiből, zanéros rendszerrel, de valószínúleg nem is fogom felhasználni, mert kényelmes asztal mellett, hogy az összes csatlakozóhoz könnyen hozzáférek és rájuk látok. Helyette inkább a plusz USB kivezetéseket fogom majd megoldani, valamint a HDD rögzítést. Csütörtökön úgy is jön egy 2,5 Terás vinyó, mert a jelenlegi 200GB-os elég kicsi.
(#32042) viperabácsi:
(#32045) blasko92: értem én, csak drukkolok a minél több fehér gépnek.
(#32047) szab.tam: nem tudom, hogy az OBI-ban is kapható-e? Én 800 Ft-ért vettem a fekete és a fehér tubusát, és 1300-ért a metál kéket itt helyben Bicskén.. Azt hiszem valamilyen WELL a neve...
WELL-PAINT talán. Nem tudom, majd holnap meglesem. Az Intel hűtőért meg ne harapj, ennyire futja most. De ha adsz pénzt szívesen veszek egy komolyabb hűtőt.
(#32053) FatalEror: ja lehet. Tényleg nem tudom, most ezért nem öltözök fel és nem megyek ki a hidegbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közben tetű sebességgel haladok előre a géppel, és ellentétes irányban az elképzeléssel. Én egy szép gépet akartam, erre egy hányadékot csináltam belőle. De legalább megy. A gányolás meghazudtolhatatlan, ha a vérébe van valakinek akkor hiába.
Még nem menthetetlen, ha később sikerül vízbe ölni, akkor az egész tetejét ki lehet vágni és kiesik a gyönyörű ventilátor nyílás amit csináltam, aztán plexi az egész teteje. Meg az oldala is. Frankón meg lehet még csinálni, most egyelőre maradunk még a gányolásnál majd a következő konfignál szépkedünk (az összes gépemnél megfogadtam
).
Az alaplapgyártók meg nyalogassák le a PCBjüket. Az 5 csatiból, csak 4 érzékel ventifordulatot, ami most derült ki. De szerencsére a felső ventit látom ha megáll így annak nem kell visszajelzés.
Ott a harmadik tű is a csatiba, a SpeedFan felismeri az 5. visszajelzőt is, mint ahogy a harmadik vezérlőt is, csak épp nem működnek. Le vannak tiltva, vagy nem lettek beprogizva, de hardveresen ott van minden a deszkán. -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #32048 üzenetére
kék, zöldet már 100x linkeltem.
a piros csúnya, mert innkább rózsaszínes mályvába hajlik. (ezért is hsználtam mást a piros-feketére.)
és van még asszem feketében, és egy érdekes mély barnában. a barna az gyönyörű, érdekes, különleges.
abból fújnii valami, nem egy tucatcucc...
az összesnek van egy enyhe gyöngyház metál hatása.***
most hirtelen arra nem emlékszem, hogy a barna metál is ez a család volt-e, vagy egy másik. pár hónapja volt...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
imibogyo #32022 üzenetére
nagyon tetszik. szeretem a szögletes formákat, és ez a kék is bejön.
nem az obi-ban is kapható, kék metál festék? az egyik installációs bordás hűtőmet is hasonlóval fújtam. (a kék-zöldet.)***
most nézem. az intel gyári hűtőért harapok...
[ Szerkesztve ]
-
laczkooo
csendes tag
válasz
FatalEror #32043 üzenetére
Kösz megpróbálom röviden-Kaptam egy Medion házat elég ramaty állapotban-szinte a ház minden része sérült volt-kábelek,kapcsolók nélkül.Gondoltam ez jó kihívás lehet-mert itt adottak a méretek,helyek,alakok(egy teljesen újat csinálni sz.tem jóval könnyebb.A külsején sokat nem szerettem volna alakítani a helyre állításon kívül.Először mikor beleraktam az alaplapot a házba-a fűtést ki is kapcsoltam-de sajnos az áram elég drága így egy ismerős hőkameráját kölcsön kértem.A lyukak így kerültek oda hőelvezetés céljából-igaz kicsit kellet változtatni rajtuk a szimmetria érdekében.Az alsó lyukak pedig műanyag stuplik kék effekt filc tollal befestve.A lyuk-okon lévő egyszerű szúnyogháló duplán a szellőztetést és a porvédést kitűnően teljesítik.Ennyi röviden-bocsi a duplákért egy usb-internetről nyomom min térerővel a szomszéd Országból.
Három dolog számít a világon a PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ-na ebből nekem mind három hiányzik!!!˝ Nem az a baj,ha nem tudjuk honnan származunk-hanem az a baj ha nem tudjuk kitől."(Én)
-
laczkooo
csendes tag
https://picasaweb.google.com/104580089274650752102/2012OktoberMedionHazModding
Három dolog számít a világon a PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ-na ebből nekem mind három hiányzik!!!˝ Nem az a baj,ha nem tudjuk honnan származunk-hanem az a baj ha nem tudjuk kitől."(Én)
-
laczkooo
csendes tag
-
laczkooo
csendes tag
-
válasz
Ez állati lett! Szerintem is LogOut-on a helye!!!
Ha gonosz akarnék lenni, akkor nem kellene rá a plexi, csak egy LEHEL felirat kellene rá, és lehetne átfolyós bojlernek is álcázni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
megjött a kis dremel 200, a félbehagyott projectet be tudnám végre fejezni, de mivel annyira állat a kis gép, így szétvágom a régi házat, átalakítom mert így nem jó, meg most már pöpec lesz nagyon.
már előre látom a második elbasz*tt félkész gépem, de most már új tervek vannak a fejembenFüle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
imibogyo
veterán
válasz
FatalEror #32026 üzenetére
Kösz! Hát a belógatott SSD-nek tökéletes úgy, igazából akárhogy jó neki. Még tervezem esetleg az első fakkban történő elhelyezését is, de nekem nem fontos. Viszont a 3,5-es HDD-t valahogy még bele kell erőszakolnom, mert most egy 50 centis kanócon van a gép mögé téve. Eredetileg az alaplap tálca mögé lett volna becsavarozva függőlegesen, de ez nem is tudom miért elmaradt, festés után pedig már nem akartam csesztetni.
(#32027) blasko92: köszi neked is. Igen nekem is nagyon tetszik bár élőben szebb, mint a képeken. Sokkal összeszedettebbnek látszik. Akkor szedd össze magad és fejezd be a te házadat is, mert most én is nagy "fehér-ház lázban égek", mint azt a régebbi gépeimen is láthatod.
-
blasko92
őstag
válasz
Ez k.rva jó lett! Az eddigi munkáid közül ez lett a legkészebb, legszebb (szerintem legalábbis)
Tetszik ez a álló vga-s atbtx elrendezés. A fehér színtől meg egyszerűen erekcióm van. Én is fényes hófehér házat terveztem és kezdtem el csinálni, csak meló miatt abbamaradt....
-
GrooveHero
addikt
Melóhelyről írok
8-ra járok, de már 7-től itt vagyok, nem tudom meddig leszek ma, de jó lenne, ha nem a szokásos 4 óráig kéne lennem. Igen, sajnos jogos amit mondasz, a 7végének kb annyi[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Livio
tag
válasz
GrooveHero #32023 üzenetére
Jól sejted. Komolyan hülyét kapok ezektől az egyáltalán nem hatékony de a hétvégét elb@szó munkaszombatoktól
-
GrooveHero
addikt
válasz
#90933760 #32020 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a 24-ét és a 31-ét is le kell dolgozni majd szombatonként. Legalábbis nevelőmuter a munkaügyi központban dolgozik, szóval ha valaki, akkor ő tudja
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
imibogyo
veterán
Na volt egy kis időm, így az itthoni rengeteg "szemétből" megpróbáltam valami értelmeset alkotni. Hát ennyi sikerült. A lényeg, hogy bő negyede lett az új ház minden tekintetben a réginek.
Nagy volt a dilemma a teljesen kék és a kék-fehér kombináció között, de végül élőben a kék-fehér jobb, nem lesz olyan unalmas az összkép. A galériában látható róla egy kép amiről egy az egyben egy mini-sütő képe sejlik fel bennem (
) élőben valahogy ez sem ilyen.
Katt a képre további képekért. Sokat nem tettem fel, mert ha lesz időm erről is lesz cikk.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #32019 üzenetére
" ...5cm hosszú vékony forgáccsal,hólapáttal szedtem fel..."
ismerős. édesanyám lassan 2 éve nem volt nálam. (az általa nekem vásárolt lakásban.) nem mertem beengedni. na, ebből lett most elég...
rendezett fényképeket mutatok neki időnként. (hogy még az enyém, és ott lakom...)
és beszámolok a hűtő faragásaimról. és a félig meghalt szobanövényekről. azért ez nincs így rendjén...****
úgyhogy most egy komoly önrevízió lesz az ekövetkező időben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ó, bazd+ megvan. Október 22-t dolgoztuk le 27-én és most 2-át dolgozzuk le holnap 10-én. Gratulálok.
Na mindegy, én ezért megyek be inkább akkor és megmarad a hétvégém.
Egyébként idén már nem lesz több.
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #32018 üzenetére
Holnap én is itthon leszek,rám jött a cifraf*sás,szó szerint.
ma hazajöttem este, és még mindig itt a földön a halom alurúd, dobozok, félkész hűtők, stb. most lesz pont a végükre, és egy nagy elpakolás, takarítás...
Ááá sorstárs!Ma én is rendet vágtam a garázsba vastagoló gyalu elől teleszórta az egész helységet ezzel az 5cm hosszú vékony forgáccsal,hólapáttal szedtem fel.Szekrények,satupad,ablakpárkány,ezeken vastagon állt a por,le kellet porszívózni.Szerszámok lepucolás(tudom minek,de nem szeretem,ha dzsuvás amikor megfogom),szalagcsiszoló,rezgő,dekopír,gyaluk,felső maró,szűrők,porzsákok takarítása,vissza a kofferbe,és be a szekrénybe..stb.
Na mindegy most elmentek a szerszámok téli álmot aludni,a garázsba tisztaság uralkodik.
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #32017 üzenetére
ja, akkor ezért nem néz a plepsz holnap lakást nap közben. nem érnek rá. nem baj. akkor alszom délig, és közben majd gondolok rátok...
(eric cartmen effekt.)
ma hazajöttem este, és még mindig itt a földön a halom alurúd, dobozok, félkész hűtők, stb. most lesz pont a végükre, és egy nagy elpakolás, takarítás...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Holnap munkanap van vagy mi a rák? És mit kell ledolgozni? November 2. pénteket már ledolgoztuk előtte szombaton okt. 27-én, nem?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #32007 üzenetére
be lehet gyakorolni: úgy kell fényképezni, mintha telefonálnál. és mindent le kell kapni, legfeljebb publikálás előtt ki kell kockázni a hülyéket. (és a rendszámokat.)
-
törölt tag
Masszívabb, mintha befóliázná.
-
FatalEror
addikt
Ma valami eszméletlen dolgot láttam,maximálisan topic on,képet nem csináltam,mert parkolóba láttam,és elég hülyén nézett volna ki ha egy autót fényképezek..
Igen egy autóról lesz szó egy pegout-ról,aminek nem volt hátsó szélvédője egyáltalán,illetve a szigetelő gumi is hiányzott.Erre az okos magyar fogott egy 5-s plexit,és kívülről önmetsző csavarral csavarozta rá a csomagtartó ajtajára.HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA SuperNOVA 1300 80 PLUS Platinum Használt/Garanciális!
- Hibátlan - CORSAIR VS650 és COOLER MASTER MasterWatt Lite 600 ATX tápegységek
- Hibátlan - Cooler Master Hyper T20 - Hyper 212 EVO - Thermaltake UX100 ARGB processzor hűtők
- BE QUIET! Silent Wings Pro 4 140mm PWM fekete (3db)
- Hibátlan - BE QUIET! Pure Rock Slim 2 univerzális toronyhűtő
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest