- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Khm.
-
Armahun
addikt
-
FatalEror
addikt
molnarpeter
A kontrollálhatatlan kiszabadult...mi Vigilante kollégával szerintem maradunk csóró NV-sek.-
Amúgy ismerem mennyi erő lakozik ezekbe az intel fenevadakba,még régebben fogadtunk,hogy nem lehet kitolni a COD 4-et X3100-on...hát nekem sikerült igaz 640*480-ba és külön miden non illetve low-on volt,és karcos volt 10 FPS,de sikerült.Igaz amikor 480-on toltam ki akkor valahogy az utolsó pálya olyan rövidnek tűnt.
ZetorGumi
A l*f@szt (igen direkt írtam így majd vissza cenzúrázom
) zöldben NVIDIA feliratos logóban.
-
cday3
csendes tag
Múlt héten, kb. 3 év elteltével ismét találkoztam az ex. Geforce Ti 200 kártyámmal, amit kölcsönadtam.
Akkoriban nem volt pont akkora ventim rá, boltban sem volt pont raktáron, így megoldottam én a dolgot:Mivel gépet telepítettem és baromira zavart, hogy már "kicsit" zajos volt, ezért kicseréltem másikra, megint ugyanezen megoldás alapján.
-
törölt tag
No kis házibarkács esetemben is szűkségessé vált .... adott egy a képen is látható M-TECH NOBLE NOB09A házikó és proci egy AC A30 hűtést kapott ... no akkor jöttem zavarba amikor nagyjából kész és felrakni oldallapot .... hoppsza igenám de nem fér fel
na vazz , itt egy 300K-s gép és nem szeretnék fúrni faragni ...de fűrészelni sem
vagy ugrik nagyventi ... kis elfordítással nyertem kb 8mm-ert , na jó - már csak odakéne drótozni
Minden féle lefogatáson próbálkoztam , mert ugye kapásból csakis csavarozni akartam valami átalakítóval ... aztán jutott eszembe , hogy van nekem egy jóféle kis ragasztó/rudam . ( na nem az ) ez:No ezzel tökéletesen sikerült és szépen elfér
aki ilyen házat és AC A30-al rak össze konfigot , az erre számítson !
-
bandi94
tag
válasz
Ricsmex #30091 üzenetére
Ballagj át a hobbi elektronika totyikba, ott majd megmondják a tutit, én annyira nem értek hozzá csak kezdem kapizsgálni, de szerintem ehhez huzalpoti kell majd.
Meg lehet hogy egy poti kevés hozzá hanem valami áteresztőtranzisztoros megoldás kell.
-
Ricsmex
tag
válasz
#90933760 #30078 üzenetére
HKC USP 5550 tápom van, és csak 2 ventit szabályoznék így vele. Igen, mielőtt még valaki kérdezné, láttam róla a teszt videót. Egyik ismerősömnél pontosan ugyan úgy leteszteltük és egyáltalán nem észleltük ezeket a tüneteket.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Nincs véletlen valakinek fölösbe olyan 40 cm piros ledszalagja?
Nem baj ha használt. -
cday3
csendes tag
válasz
#90933760 #30073 üzenetére
Matsonic alaplap, Celeron 1200Mhz processzor (de lehet hogy 600-as, már nem emlékszem), 768MB ram, Matrox videókártya, hálókártya, wifi kártya, 120GB maxtor winyó.
Sőt, első körben volt bent egy színre fújt dvd lejátszó is. De inkább ezt a hőmérséklet/ventilátor/processzor szabályzó/visszajelzőt tettem bele. -
szab.tam
nagyúr
conrad.
idáig csak a pici, majd a közepes katalógust kaptam.
a kismadarak rendszertani osztályából az elmúlt időszaki teljesítménye következtében előléptettek főverébbé: elküldték az éves nagykatalógust.
genyók. merénylet. a mellékesen mindig ezeket lapozgatom. a másoknál bevett kávé + cigi helyett nálam ez hozza az eksönt. csak ebben a nyomtatott verzón az emben olyanokat is megtalál megvételre, amiket a netes katalógus menűrendszerében nem is keres... -
-
king.mp
aktív tag
szerk. idő lejárt.
Nem tudja valaki, hogy a 2,5"-os vinyóknak milyen távolságra helyezkedik el a 4 alsó csavarrögzítő furat ?
-
king.mp
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #30043 üzenetére
ilyennel én is foglalkozok, de nálam csak harisnyázott verziók vannak
De én van, hogy kombinálom őket, pl: molex-ből 1 sata 1 molex.
ésatöbbi ...
-
törölt tag
válasz
PumpkinSeed #30043 üzenetére
Mondjuk ő. 250 Ft.
Molex y keresőszóval keress. -
FatalEror
addikt
válasz
PumpkinSeed #30040 üzenetére
Asszem "Y" kábel/elosztó vagy mi a f@sz
-
törölt tag
válasz
PumpkinSeed #30040 üzenetére
Gondolom ez kéne. Létezik, párszáz Ft, vagy csinálsz magadnak.
-
PumpkinSeed
addikt
Olyan létezik, hogy 4 pinesből 2 négypines varázsló kábel? mert elfogytak ilyenkor mi a teednő?
Tép 500-es corsair cx500
-
bandi94
tag
Van itthon egy rendes méretű napelem, akkora mint egy a4-es lap.Azon agyalok, hogy azzal mit lehetne kezdeni
-
bandi94
tag
válasz
#90933760 #30031 üzenetére
Ez mekkora ötlet! Hőkapcsolót is lehet hozzá csinálni [link].Megjött a kedvem a barkácsoláshoz
Alkotni kéne valamit...Lehet, hogy a poén kedvéért szerzek egy ilyen Peltier modult és játszok vele kicsit
Szab.tam: Ilyen Peltier modult lehet használni hűtőkben a hőellenállás csökkentésére...
-
törölt tag
válasz
macko20 #30034 üzenetére
Hát nem tudom a Teszkó meg társai által árult izékban mik lehetnek, de az egyszerű meg olcsó után én a szart is odaírnám, persze kis betűkkel, mert nem minden az.
Invertert nem akarok, mert marha drágára se szeretném. Minden eszközöm megvan, csak peltier kéne, eddig egész pofásnak tűnik így a rendszer, de ha mást is venni kell bele már nem épp szórakoztató.
-
törölt tag
-
törölt tag
Arra gondoltam csinálok elektromos hűtőtáskát, mert valahogy szimpibb, mint megvenni egyet és szeretném magam barkácsolni, mert az király, na. Az érzés.
OSB lapból lenne az egész, 5 centis hungarocellel szigetelve, mert miért ne. Szóval belül valami műanyag lapok, alatta alufólia, majd a hungarocel és az OSB. Nagy és nehéz, de nem hordozhatóra akarom, hanem kocsiba. A hűtésről peltier gondoskodna, kívül belül frankó bordákat szerezni rá, kívülre egy 12 centis PC ventivel megtámogatni 12V-on. Hőfokkapcsoló más téma.
Orbitális hülyeség? Mert szerintem tök baró lenne.
-
FatalEror
addikt
válasz
king.mp #30027 üzenetére
Szimpla táblásításnál én sem szoktam csak mondták,hogyha az ember tényleg biztosra akar menni.Szóval nem szükséges nálam is teljesen jól megfog mindent simán egyedül amikor oszlopot ragasztottam össze akkor csináltam biztos ami biztos alapon,hiszen mégis csak egy teherhordó.
bandi94:Hasonló eset amikor medencén akartam átdobni a hosszabbítót csakhogy légvonalba elfogyott a vezeték és csobb.
-
bandi94
tag
Mikor faternál gurult el a gyógyszer a múltkor, a tónál csináltunk kis hodályt a birkáknak, egyszer csak fel idegeli magát valamin, elkezd összepakolni, szedi össze a hosszabbítót, ránt rajta egyet a hosszabbító körétekeredik a 20 as fúrónak, ránt rajta mégegyet, a fúró repül, csilingel, egyszer csak csobb.Beleesett a vízbe...
-
FatalEror
addikt
válasz
king.mp #30021 üzenetére
Én palmatexet szoktam és előkészítéshez még annyit,hogy érdemes érdesíteni a felületet mondjuk egy régi fűrészlappal stb.
kiki18:Amúgy pedig mindig jól meg kell kenni ragasztóval oldalakat és nem csak az egyiket,hanem mind a kettőt!Aztán pedig rendesen össze kell húzatni párhuzamszorítóval és nem ilyen gagyi pillanat szorítóval!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Ricsmex #30014 üzenetére
nem fog jól működni. nem szeret a levegő nagy sebbességgel kanyarogni. (még kicsivel sem nagyon.)
több csatornás kísérletet végeztem.
egy keresztmetszet csökkenés nélküli 1 db. 90 fokos bekanyarodást is nehezen szenved el.
nagyobb kanyargásnál lecsöken az áramlás, gyakorlatilag befékezi a ventit.
én hangtompítás miatt játszottam vele. ha nem béleltem ki, még hangosított is.
kibélelve jól halkított, de mint írtam, max 1 keanyart bírt el.a rajzon látható elképzelésben, (még aránytorzítással, keresztmetszetnöveléssel is), hatásfokot lerontó örvények fognak kialakulni.
ha nem kerül pénzbe, és unatkozol, meg lehet csinálni. extra nagy nyomású ventivel talán működhet.
én nem vágnék bele. -
FatalEror
addikt
válasz
ZetorGumi #30009 üzenetére
Na ez érdekes,mivel ugye a tartóléceknek amik a matracot tartják van egy négyzetfa belülrő felcsavarozva amin felfeküdnek,és ugye 200-as az ágy hosszósága és ahol 2 négyzetfa találkozott,(ergo 2db négyzetfából állt össze) ott törött el,de szép hosszan egy jó 20-30-cm-en keresztül.Hát mit mondjak az is egy FatalEror volt.
-
FatalEror
addikt
válasz
ZetorGumi #30005 üzenetére
Volt,hogy elöntötte a kaka az agyamat.....de egyet meg is agyaltam rendesen akivel ma együtt hálózunk,mármint nem együtt alszunk hanem szoktunk néha hálóban tolni egy kis cs-t meg egyebeket aztán ordibálunk hajnalig....Amúgy még egy sztori: egyszer ledőltem az ágyra és kettétört a keret.
Aztán jöhetett a csavarozás,aki nem hiszi annak lefényképezem.
szab.tam:Fogadd gratulációmat,nem lett az annyira rossz.
-
szab.tam
nagyúr
magas szintű, szakmai...
életet lehelltem az új tesztlapba, (p5e x38). így végre nemcsak alap, hanem emelt fesszel is kipróbálhattam a 2 nagy küzül az elsőt.
q6600, 3,4ghz, bios 1,4v@ load 1.312v,
24 fokos szoba, fullpasszívan 80 fok alatt tartható 100% load-on.
100% load-on konnektorból alapfeszen 148w, fent említett feszen 212w. hatásfokot, aprólékot levonva kb. 160 mehetett a procinak.
azt hittem, hogy a hűtő 200-at is tud, de valahol 180 körül tuti vége van. -
FatalEror
addikt
válasz
ZetorGumi #30000 üzenetére
Fú ne tud meg mennyire feszült voltam.A szomszéd kijött,hogy mégis mi van.De régebben iskolába volt,hogy tesiórán odarúgták a labdát...mondom a qrva anyátok jól belerúgtam a lámpák hiába voltak ráccsal védve függetlenül a lámpától,telibe kaptam az egyiket és elaludt valszeg a szál szakadt el vagy nem tudom mi történt.Aztán odarúgták még egyszer és következő rúgás jól pofán horzsolta az egyiket aztán az sem rugdosott labdát.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Battlefield 6
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Adobe Photoshop
- eBay
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest