- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nézzbe
aktív tag
jah igen a kábel"harisnya"
, piacon veszem rengetegszer ilyen fekete bandázst igen jó anyag és szépen is lehet vele dolgozni ha nagyon precízen csinálom
pl a 20tűs atx csati egész jó lett
-
nézzbe
aktív tag
Csóri 350-es Be Quiet! tápba hőérzékelős fordulatszám szabályzás van , a két athlon pedig tolta bele a meleget rendese s így süvített már mint az állat így a venti alulról át lett téve a túlvégre plusz egy "légterelő lap" be lett téve hogy szépen a gép elejétől szívja a hideg levegőt és ne tudjon melegedni a cucc. Be is vált szép csöndbe van most már
, Plusz 10Gigás rendszer vinyó (maxtor) vetekedik egy 10K-s SCSI vinyó hangjával így az 3 zokniba plusz egy szivaccsal van körbe véve hangtompítás gyanánt
-
Den
veterán
válasz
porpi007 #37047 üzenetére
A homokszórás túl durva ehhez, a vörösrezet szétszedi.
én megpróbálnám valamilyen higítóval vagy körömlakk lemosóval. Ha nem megy akkor fúróba fogható polírozó fejjel, és polír pasztával.
De ahol nikkeleznek, ott a felület előkészítést is elvégzik, valószínű, hogy ezzel a vékony lakkréteggel is boldogulnak.
-
na akkor:
- kell neked legalább egy gomb (ha resetről lemondasz)
google: vandal proof momentary switch (helyi elektro bolt: fém nyomógomb)
- lehetőleg led nélküli, az nem vonzza a gyereket
- a régi kapcsoló vezetéke pont jó lesz, át kell csak forrasztani.
(nyomógombról még tudni kell, hagy push on és push off csatijai vannak, vagy csak az egyik, de ez esetben a push on kell neked, ami megnyomásra élesíti a gépet, ha atx-ről beszélünk)
- mivel sérült a ház eleje a gomb körül, kell egy fúró és méretre fúrni az új gomb helyét és simán becsavarni.
- ontopicabb lesz, ha csak lóg az új kapcsoló, mint csigán a szeme, de le fogják tépni a gyerekek.
- opciós ha külön fém/műanyag lapra fúrsz lukat az új kapcsolónak, a régi helyét pedig ezzel lefeded, nem tudom mennyire van meggyepálva a gépház eredeti kapcsolója.ha nagyon on-topic akarsz lenni és kedvünkben járni, akkor mezei villany kapcsolóval oldod meg a problémát, amit ragasztó pisztollyal, sziloplaszttal rögzítesz a házhoz majd feltöltöd a képet ide
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ti hogyan rögzítenétek a táptakarót egy alsó tápos gépben?
-
Hubba12
senior tag
válasz
Irmscher 353 #37675 üzenetére
Az elég csunyácska
Nem is a pénzel van itt baj hanem a munkával amibe egy ilyen dolog kerül... -
Irmscher 353
aktív tag
válasz
macko20 #37673 üzenetére
Hacsak nem a low cost megoldást választja:
Kábelharisnya -
macko20
őstag
válasz
Hubba12 #37671 üzenetére
te tudod megmérni
sata 5X kábelhossz, a netes képek alapján levehető csatis így végig lehet harisnyázni !
ide 4X kh ,a netes képek alapján Y elágazós tehát nem lehet ráhúzni a harisnyát
6pin vga 6X kh
24pin 24X kh
4pin 4X kh
8pin 8X kh
a végén összeadod /+zsugorcső / és elmegy az egésztől a kedved -
Hubba12
senior tag
Sziasztok valaki meg tudja mondani hogy kb hány méter harisnya kell egy táp szálankénti harisnyázásához? XFX por 550w
-
zolee5016
őstag
eléggé érdekes megoldás jutott eszembe.....
Előzmény
1.: ha jól tudom a hütőfolyadékok desztvíz alapúak!!??
2.:A rozsdamentes anyaggal nem vesznek össze hosszutávon sem a hütőfolyadékok!?
3.: az ötlet...a csőbe belülről egy kb 1,1,5 mm széles rozsdamentes lemezcsíkot húznák végig...ez megadná az ívek stabilitását,és nem kivülről kéne mókolni....
4.: ez a cső belső keresztmetszetéből nem venne el annyi a víztől.hogy ez a hűtési teljesitmény rovására menne,hiszen vannak vékonyabb csövekkel megoldott hűtések is.....
Jól gondolom??? -
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #37664 üzenetére
ok.
ha nem kapsz sehol, és lesz energiád zuglóban járni, előre szólsz, feljössz, és levágjuk. ha kell 2, ha kell 3 db-ot.
(kicsi azért nekem is maradjon, hátha hőcsövet akarok belőle készíteni...) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #37663 üzenetére
+ FatalEror: Köszönöm, de nem szeretnék sok pénzt és energiát beleölni. Reméltem, hogy az első ragasztás kihúzza addig, míg kipróbálom, hogy van-e baja az elektronikának, de régi ez a ragasztó, nem bírta.
Most veszek másik ragasztót 2k-ért, és ennek a 3/5-ét belenyomom a tengelybe a vascső köré. Ismerek embert, aki vállalná a tengely legyártását, és a gyártót is meg lehetne buzerálni, de amíg nem tudom ,hogy az elektronika jó-e, addig semmi ilyen nem jön szóba.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #37661 üzenetére
1. bp-től nem lax annyira mesze.
2. bronzkerben tuti levágnak 15 centit is.
3. ha a helyi gazdabó'ton kívül gondolkodsz, akkor már tök nyolc, hogy tőlem viszed el a lágyabb vörösrezet, vagy a brozkerben veszel acélt. és én még messzebb is lakom. -
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #37661 üzenetére
Pedig nem vêszes az àra 1,5k lehet.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #37660 üzenetére
Három helyi boltba megkérdeztem, de elküldtek anyukám nunájába a 15 centis darabommal...
Nagybátyám adott egy ágyvasat, de ez olyan rozsdás, hogy már a látványától tetanuszmérgezést lehet kapni...
Ráadásul a falvastagsága is nagyobb, mint a rézé lenne.
sz: A boltokban csak egész rudat tudtak volna adni, ami 3m.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #37655 üzenetére
és bronkerben sem kapni?
ez fura lenne.
vagy túl messze van biciklivel?azért kérdezem, mert múlkor a pincében találtam egy 12*1-es vörösréz csövet. vagy 1.5 m hossszú.
neki volt támasztva kívülről a pincerekeszemnek. vagy valaki tudta, hogy barkácsolok, vagy szimplán hülye volt. elkövettem egy rövid közvélemény kutatást a szomszédok körében, de senki sem tudta, miről van szó.tehát ha sehol nem kapsz, akkor levághatunk belőle.
azaz szívesen segítek, ha nem kapsz a bronzkerben, de nem pótlom az eseteleges lustaságot. merthogy én is az vagyok... -
törölt tag
Megveszik a prociblokkom, úgyhogy hétvégén gány. A procira a 6870 referenciahűtését fogom rátenni, ha rámegy. Simán elfektetem a gépet, ráteszem, lesúlyozom, fújatom ventivel meg alulfeszelem. Béke.
Ha közben a radit is megveszik akkor már csak a VGA-t kell idle hűteni, az meg el fog menni (amúgy nem) a két literes edénybe, majd azt is fújom ventivel.
Aztán lassan csak összeáll ez a mocsok. -
macko20
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #37643 üzenetére
18mm az már sok? aluból lenne 1mm falvastagság
-
Arlekim
aktív tag
Egy kis on:
Pár napja a haverral összeraktuk életünk első vízhűtését. A gép, meg minden az övé, én csak a barkástechnikát adtam hozzá..
A csövek benzincsövek, a radiátor egy kocsi hűtője, a szivattyú, és blokkok gyáriak, a bilincsek awab bilincsek
Sajnos nem készítettem oldalról fotót, ott látszanak a méretek. Alumínium maxi toronyház, a vízzel teli hűtő pedig megbillenti az egyensúját a háznak, ezért óvatosan kel mozgatni.Az eredmények nagyon szépek, annak ellenére hogy passzív a rendszer
-
Arlekim
aktív tag
válasz
agoka07 #37646 üzenetére
Én a homokfúvást javaslom, mert az "felpolírozza" a fém felületét is, és rozsdátlanít.
És mivel bringa, egy cink alapú alapozást is javaslok, a későbbi sérülések esélye miatt.
Alapozóval, színnel, fúvatással együtt 10-15-20 körül várható a vége, ami hely, és jóindulat függő.
Bp-i címet privátban tudok szükség esetén. -
szab.tam
nagyúr
válasz
agoka07 #37644 üzenetére
szétszeded atomjaira, lemar(arat)od a régi festéket, majd szinterezés. annál tartósabb egy ilyenre szerintem nem lesz.
az esetleges meneteket az eljárás hogyan befolyásolja, nem tudom, mint azt sem, hogy lehet-e maszkolni.
mert a nagy hőhatás miatt a maszkolás esetleg elválik, elég.az is kérdés, hogy csak a fém vázat szeretnéd festeni, vagy műanyag részek is vannak-e.
a modding és a hogy is néznek ki gépeink topic-okban vannak, akik már végeztettek ilyet. ők majd elnavigálnak....
találtam közben egy pc ház szinterezés leírást.
-
agoka07
senior tag
Sziasztok, van egy régebbi bicóm, amit fel akarnék újítani, legfontosabb a festés. Ehhez kellene valamiféle festék ami nem pattogzik le könnyen. Elsőre a festék spray-t gondoltam de nem ér semmit kopik és egy gyengébb fizikai hatástól is karcolódik. :/
-
TESCO-Zsömle
titán
Hi!
Nincs valakinek fölösbe 12mm-es külső átmérőjű szálegyenes acél, réz vagy alumíniumcső? Minél merevebb, keményebb, annál jobb.
Úgy 15 centi kéne.
Előre is köszönöm!
-
johniee
senior tag
Végre normálisan néz ki a gépházam előlapja
[link]
Nemsokára beépítés, csak még hagyom száradni 1-2 napig, mert nagyon makacs ez a króm festék, már többször kellett újra fújni -
talpas
aktív tag
válasz
#90933760 #37634 üzenetére
Ezt alkottam idegből vagy 6 éve, a forró lapra nem lehetett még este sem ráállni, a főfalig átmelegítette a napocska.
De azóta is megmaradt, darazsak innen viszik a cellulózt, kívül feketedik, a ruhákat azóta nem viszi el a szél, viharban a két ház között átzúgó szél kb. mintha beledőlnék középre, akkorát domborodik.
Megtartottam mert ez így egyszerű és nagyszerű, nekem. Bármikor bontható alul kifelé nagyobbra nyitható.Mekk Elek is érdeklődött már de ez 1 észrevéttitkos projekt.30-as szögvas /bontott/ Sikháló, Nádacska.
-
Rivaul
addikt
válasz
#90933760 #37634 üzenetére
2 pokrócot feszíts ki a megadott méretekre hajtva így lesz egy kb képed arról hogy mennyire lesz sötét. Ha csak 95cm-t hagysz sztem még az is elég karcsú lesz. Esetleg ha a felsőt döntve tennéd fel mint egy kis tető? Akkor több fény jutna be de a napot még visszafoghatná. Persze nem tudom hogy pontosan mire van mód/lehetőség. Azért a pokrócost mindenképp ajánlott megcsinálni mielőtt nekiállsz
-
törölt tag
Kettes számú probléma, hogy 5 méteres faanyagokat nem hoz el a posta, se futár se semmi. Adott cég saját kocsival maximum 10ezrekért, mert azt láttam is valahol. Szóval csak is környékbeli bolt, de itt meg nem tuti hogy minden megkapok vagy pont olyant kapok ami kéne. Na mindegy. Fuvaros ismerős meg van aki elhozná 3-4 ezer körül mindet, akármikor. Még úgy is benne lennék a 30ezerbe szerintem. Dekopír, fúró, csavarozó meg van amit kölcsön tudok kérni.
Viszont felvetődött egy újabb probléma, ha én csak egy 70 centis csíkot hagyok ahol bejut a fény akkor a szobába mocskos sötét lesz.
Pedig a korlátot nem akarom alacsonyabbra, akkor az árnyékolót kell magasabbra hagyni, 1m helyett mondjuk 75 centi.
Mert jelenleg:
árnyékoló 1m
üres 70 centi
korlát 1mEz így sok lesz, mert igaz a terasznak jó, de tuti sötét lesz a szobába tőle. Módosítva meg lenne:
árnyékoló 75centi
üres 95centi
korlát 1m
Csak nem tudom, hogy így nem-e lesz sötét még mindig. -
törölt tag
Szóval a terasz átalakítás árai... Több bolt árai.
Kell két OSB lap. Mivel 4.7m széles a terasz ezért kicsit le kell vágni mindkettő végéből és pont középen lesz a találkozás, mögötte a merevítő léccel. Illetve 1m magas, kicsit le kell vágni hosszából is. ~8kA korlát deszkái ami 25x100 és 5m. ~5k
A gerenda ami az OSB árnyékolót fogja, ahhoz kell két 5m-es alul-felül. Meg kell egy pluszba, mivel 5 merevítője lesz és 1m magas. ~8k
A zártszelvény lábra a korlátnak nem találtam árat, de maga a zártszelvény ami kell 4-5m az ~3k, tehát ennél biztos több. Ha fából csinálom a lábat és sarok összekötővel rögzítem akkor a fa hozzá is ugyan ennyi + sarok összekötők amiből amúgy is kell egy szatyorral, igaz annak darabja 100Ft, meg kapupántcsavar, facsavar, tipli, festék. Olyan 30 ezerből kijön az egész. Kb. én is erre számítottam. Azért még elgondolkozom rajta, hogy érdemes-e ráköltenem ennyit a családi házra....
-
rlazol
veterán
válasz
FatalEror #37630 üzenetére
nem a franc vigye el, az agyban volt a csavar, csak olyan mélyem, h észre se vettem. Persze megfelelő hosszúságú és laposságú csavarhúzóm nem volt hozzá, mehettem venni az Obi-ba...
Több, mint egy éve nem használtam, akkor vsz a sógor itt lévő szerszámkészlete segített ki, csak már nem emlékszem rá.
Kutyafáját neki az egész délután elment ezzel.
Mindenkinek köszönöm a segítségét! -
rlazol
veterán
válasz
Lucas Kane #37626 üzenetére
-
gyuszaa
őstag
Guglizd ki típus alapján a manual-t biztos le van írva benne, esetleg képpel szemléltetve.
-
rlazol
veterán
válasz
Lucas Kane #37623 üzenetére
nem megy... erőltetni nem akarom mert félek, h beletöröm a pengét...
-
rlazol
veterán
sziasztok!
kérdés:
Bosch típusú dekopírfűrészem van, és elfelejtettem, hogy tudok benne pengét cserélni... tavaly még ment.
A fűrészlapot alul fogó csavart meglazítottam, de nem tudom kihúzni a pengét, erőltetni nem akarom és nem emlékszem, h kellett csinálni...
Ki tudnátok segíteni?köszi
-
törölt tag
Szerintem meg alig érne valamit az egész, de mindegy ez gány topik szóval nyugodtan csináljátok, de előre szólok hogy sokat nem fog érni.
Nekem úgy néz ki van vevőm a radiátorra, csak épp a következő radiátorom nincs még meg. Úgyhogy érdekes lesz. Esővizet kell tisztítanom és vödörbe hajtom addig.
-
szab.tam
nagyúr
ja, értem.
több emeletes hűtőt faragtam már össze.
a felső blokkrész a + réteg és ragsztás adta hőlépcső miatt később lép működésbe, és pár fok különbség végéig megmarad.
kizárólag passzív hűtésnél van, (lehet) értelme, aktívnál gyakoratilag semmi. mindegy, hogy az emeleti blokkrész lég vagy víz. a processzor hőfokában nem lesz változás.
az alsó részhez tartozó venti +100 fps többet ér, mint blokk tetejére akármi.
mondom, aktívnál. passzívnál teljesen más szabályok működnek.****
(#37617) FID
a blokkban, a hőcsöveknél már 1-2mm anyagvastagság súlyos hőáramlás romlást, (akadályt), okoz. nemhogy a bordázatot valami trutyival kinyomni, és majd a hő nem mm-eket, hanem centiket fog vergődni, alapvetően rossz hővezető anyagon keresztül. mert a paszták, thermal lapok, keresztmetszetileg igen rossz hővezetők. ezt sokan nem tudják, nem értik. feladatuk a levegő kiszorítása, ami még rossazbb hővezető.tehát érdekes elgondolás, de elég komoly összeggel lefogadnám, hogy semmi +-t nem hozna.
csak akkor, ha az alsó részből kijövő csövek lamellázata nem kapna aktív hűtést. úgy esetleg lenne + hozadéka az emeleti víznek. -
válasz
Hubba12 #37616 üzenetére
Megvalósítható sima cpu blokkal könnyű viszont a szkájtoknak ugye van egy kis süni ott azért gáz.
olyat kell keresni aminek sima ott a felület de középen van a venti szerintem igen hatásos lenne és a radit fel lehetne csavarozni a venti helyére.Vagy a süni részt gap paddal kinyomni, néha gondolkozom rajta. Hol az a mine 2? meg a lemez olló?
Vagy megkérdezem szab.tam-ot hogy gyünnek le a lamellák. -
szab.tam
nagyúr
válasz
macko20 #37599 üzenetére
tehát a púpos kondik a nagy, több éves állásban maguktól szétnyíltak?
(#37609) Xantor
megkockáztatom, hogy moddolatlanul, venti nélkül kb. annyit tud, mint egy ninja.
hogy miért, azt most nem állok neki leírni. több oka lehet.
és a ninja(plus)-t fele annyiért megkapod... -
macko20
őstag
válasz
Lucas Kane #37605 üzenetére
a polaritásra figyeltél ugyi?
-
Lucas Kane
tag
válasz
Lucas Kane #37583 üzenetére
-
Zotya21
senior tag
válasz
Gyíkac #37603 üzenetére
jah a panelnek se árt ha hűl
9800gt m nekemis volt
ugyanaz mint a 8800gt csak átvan írva a bios
de ottis hercre azonos
mai napig nemértem akkor micsináltak vajon
lehet nem sikerült a 9 es széria időbe
tisztítani nálam az ecset a bevállt ezköz plusz tüdő
pasztát meg énis kb évenként cserélek és soha nemvolt bajom semmivel így
-
Gyíkac
aktív tag
érdekesség: ha a vga hátulját, azaz felfelé álló részét egy ventivel megszelleztetjük folymatosan 3-4 fokot is jelenthet! Igaz ilyenkor érdemes havonta egy nem használt puhább kefével megtiszítani.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
Zotya21 #37601 üzenetére
A 8800 gts hűtők nagyon jók voltak!
és jük voltam 8800-ra és 9800-ra is természetesen a feferencia nyákokra.
A fő porobléma: A gyártó ad vagy 1-2 nagyon jó esetben 3 év garanciát.
A tervezett avulás érdeklben olyan pasztát tesz rá ami 2-3 év alatt szinte beton keménységre szárad...
ugye a garancia lejártáig ha szétszeded akkor uggrott a garancia..
De ha nem szeded szét akkor a kártya annyiszor felfőzi-lehűti magát, hogy a gpu bga lába már már a végét járják. Pédául: nekem volt 9800 gt-m megvettem vagy 1 évesen gari lapot nem kaptam, szétszedtem egyből, mx4-et pakoltam alá. Azóta is vígan megy egy nem éppen tisztán tartott gépben. És 8800 gts hűtéssel idle 50 volt terhelve 65. 65-nél már 100%-on ment a hűtés. (kicsit belek kell nyúlni a bioszba).
-
Zotya21
senior tag
válasz
Gyíkac #37600 üzenetére
hát jah inno-sat soha
gigabájt vagy evégéa esetleg még asusamugy nemértettem soha hogyan hogyan gondolhatják a gyártók hogy iylen kis bigyó hűtésekkel jóklesznek a kártyák
főleg amióta ez a referencihűtők föcsögnek vicc
mind kivan számolva miliméterre hogy ennyi fémből készült hűtővel még éppen nemdöglik meg a kártya
aztán jön egy melegebb nap és legyet hogy mégis
nemvéletlen van szétgányolva az én hűtőm is azért is mégiscsak 20 fokkal hidegebb és a venti se pörög 4500 on hanem csak 1600on
és igy nicncs olyan hangja mint amikor egy repülő akar felszálni XD
bírtam amikor már rázkódott a gépház annyira nyomta neki 4000- 5000 körül Xd
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest