- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Különben ha beleteszed az 1066os Ramot és frisitesz egy Biost akor megy rendesen.
-
Klemens
őstag
válasz
Dani_kp #2092 üzenetére
Ez nem biztos, hogy így van.
RAM-os totyikban mondták, hogyha a lap kezeli a 800-as RAM-okat, az kezeli az 1066-osat.
Az a lap amelyik támogatla az 1066-os RAM-okat az is csak 800-on fogja hajtani az 1066-os RAM-ot.
Szvsz a RAM-os totyikban meg kellene pontosan tudakolni.
Szerintem meg kérdezd meg, hogy valójában milyen is az a Gaba táp. Teljesíteni még talán teljesít megfelelően, de védelem szempontjából nem az igazi.
Nekem mind1, hogy mit csinálsz, csak egy jó tanács volt. -
Dimitryj
aktív tag
válasz
kételkedem #2068 üzenetére
Én a helyedben fabrikálnák valami tarót amire rá tudod csavarozni; és 1 db 8 cmes venti elég akár elé, akár alá, de semmiképen nem fölé
Nálam pl a régi gépházamban az 5.25 ben volt 2db vinyó és előttük a takarólapot kivágtam (2 elemt) köralakban össze ragasztottam, és ment bele egy glacialteh silent blade (olcsó halk és jó). -
Dani_kp
addikt
Ácsi!! Stop!!! a gigabyte g31m-s2l csak 800 mhz-ig támogatja a ramokat!!! ezért ne vegyél 1066-osat!
#2085 Kasza08: háát ez alaplap függő, pl. az én lapomba nem, de egy p35-ösbe vagy p31-esbe gond nélkül
illetve egy békéscsabai fószernak az asus p5b alapfeszen 3 ghz-t megy a proci!, de ebben az alaplapban kell neki egy kis feszt tolni hogy stabilan menjen 2,8 ghz-n!
-
nesa
veterán
válasz
kételkedem #2068 üzenetére
Tekerj bele a HDD aljaba 2db alaplapi tavtarto csavart es ugy csavarozd fel, majd esetleg csinalok kepet.
-
Zefír
őstag
-
Dani_kp
addikt
Nagyon jó és így hogy felhúztam 2,8 ghz-ra nagyon gyors
. Inkább vegyél 2*1 gb ramot, hogy daulba tudd őket hajtani
, az +teljesítmény növekedés.
#2076 Klemens: ha cserélnék is vmilyen hardvert akkor vga-t vennék bele. Kb. 6 hónapja használom ezt a tápot és nagyon faja
#2077 Zefír: ipon-on olcsóbb az e2180-an mint az általad linkelt honlapon, amúgy meg mindegy hogy honnan veszel e2180-at mert mind 2 ghz-s alapon.
#2079 KillHates: nekem veniknek lesz kivágva hely...3 db-nak ebből egy cm 120-as kék ledes, valószínű azt fogom előre rakni
. Amúgy meg mind a 3 venti 120 mm-es de van még egy 80-asom is
.
-
Zefír
őstag
válasz
KillHates #2056 üzenetére
Bocs h tegnap eltüntem csak elmen ta netem.
Segítsetek van egy ien
alaplapom:
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_g31m_s2l/19314
és kinéztem ezt a procit:
http://www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=2&group=26&product=7381DE az alaplapnak a FOGLALATA: LGA-775
És a proci Foglalat típus: Socket 775Ez nagy gond? vagy nem lényeges?szóval passzolni fogbele?
HELP!!
-
kételkedem
addikt
-
nesa
veterán
válasz
kételkedem #2059 üzenetére
Huteneni a HDD oldalat ill az aljat erdemes, a HDD aljara pont fetudsz rakni 1 8cm ventit keresztbe 5v hangtalan nekem is igy van.
-
Kasza08
őstag
válasz
Nekem vannak valamivel nagyobb ventijeim, nem csapágyasak, ha érdekel még szólj!
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
De mért így akartad megoldani a hűtést?
Mobilrack szerüség csak azért hogy könyen ki tudd szerelni vagy azért hogy az 1ik 525ös helyre tudd rakni a vinyót? -
kételkedem
addikt
Sajnos az extra HDD cooler teljes bukás.
Rettenetes zaj mellett gyakorlatilag nulla hűtés jellemzi. A képen is látható venti és hűtőborda valamikor egy proci hűtését végezte. A venti méreténél fogva iszonyúan pörög, de levegőt alig szállít. Kicsit csapágyas már és visít
A kék borda természetesen csak a kép kedvéért volt rálökve a vinyó tetejére, de a ventitől tényleg többet vártam -
Klemens
őstag
válasz
kételkedem #2046 üzenetére
Szerintem esetleg úgy lenne értelme, haz az egész HDD tetejét süni borítja be, de így tényleg nem sokat ér.
-
válasz
Ez nagyon pöpec! De mit hűt az a kék borda?
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
Komoly; csak az a borda minek? Mert sokat nem hűt (főleg ott ahol van).
Próbáld meg megoldani úgy hogy a levegő körül járja, mert nem a teteje melegszik hanem a motor meg az elektronika szóval inkább az aljára kell a hűtés. De azért nem rosz. -
Dimitryj
aktív tag
Pfff itt meg mitörtént???
-
Dani_kp
addikt
Azért rakok fel pár képet a jelenlegi kinézetről
Képek:
Eredetileg narancs lett volna, de elfogyott mire teljesen lefújtam volna, ezért szürke lett!
Hátlap (eredeti állapotban), itt először is levágtam a peremeket utána pedig a két 8 centis ventinek a helyét kaptam ki.
link
link most így áll! még a csavarokat rendesen be kell csavarni és a 2 lap zsír patent lesz.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Hi!
Hát igen ha valaki kreatív és vmi moddolni akar csak kiröhögik
.
Nagyon jó lett az extra hdd cooler
.
-
törölt tag
válasz
Klemens #2036 üzenetére
mth mindenkinek nyitott természetesen és a nevezés és látogatás még mindig ingyenes
nyugati mellett van gyalog 3 percre itt a térkép
kisebb kommunikációs hiba volt a szerkek között, így most javítottam a hírt. 18.áig kell leadni a nevezést, de 25.én startol a rendezvénysory
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #1973 üzenetére
nem feltétlenül a támogatók hiánya volt a döntés oka. múl évben pl ha jól tudom ingyen kaptuk a helyet csak mennyünk ki... de az infomarket mostanában konzol és mobil kiállítás lett, így a színvonal is igen alacsony...
-
Kasza08
őstag
-
Dani_kp
addikt
Fúú mekkora pörgés volt itt
hirtelen nem is tudtam hogy hol kezdjem el
.
Először is grat. a nyerteseknek
.
kételkedem: hogy állsz a pctv-vel?
Bakker ennyire szar napon is csak tegnap volt
de komoly, hogy ennyire összeesküdjön ellenem minden
. Hétfőig állnak a munkálatok, mert eltörtem azt a fúrószárat amivel a csavarnak fúrtam a lyukakat a fába és a zártszelvénybe
ráadásul 2-t is és ebből az egyik csak kölcsönbe van/volt nálam
. Ráadásul 3 raiser csavart is sikeresen eltörtem illetve 2.t elhajlítottam
. Mind1...azért valami jó hír is ennyi panasz után
annyit tudtam ma csinálni hogy az alaplap felüli oldallapot "pontosan" méretre vágtam h ne lógjon túl sehol és ez fel is lett "csavarozva", és ugyan ezt megcsináltam a ház alján lévő borítással.
Azért raktam idézőjelbe a csavarozást, mivel kb. 4-5 mm még nincs becsavarva, mert nem tudom tovább tekerni a szelvénybe
....kézi erőmből többre nem telt már....illetve a 2-es fúrószár túl kicsi de a 3-as már túl nagy, szóval majd veszek 2,5-ös szárat és azzal is megpróbálom
, de mivel holnap zárva van a gazdabolt és más nincs itt kp-n ezért csak hétfőn tudom folytatni... Illetve még annyi csináltam h amit szereztem gépházat alkatrésznek annak a hátlapját leboncoltam
nem épp szak szerű eljárásokkal
.
Ja és még valamilefestettem a zártszelvényből készült vázat is, hogy a későbbiek során ne rozsdásodjon
.
"Röviden" és tömören ennyi
.
-
Klemens
őstag
Annó?
Most érettségiztem fizikából (meg minden másból is), de ennek ellenére suta vagyok hozzá, valahogy ez a rész sosem maradt meg bennem (más dolog sem nagyon, de ez főleg
). Majdnem egész nap ezt csináltam, utánaolvasgattam.
Azt már tudom, hogy figyelni kell, mert a poti melegszik meg ilyenek.
Bonyolult ez még nekem no.
Nem véletlen nem az autóelektronikát választottam szakmának (mondjuk főleg azért ,mert hivatalosan nem is mehetnék, mert színtévesztő vagyok).KillHates: pill és megy a privi és hálás köszönet!
Meg azért teljesen nem oldja meg sajnos a problémámat. Addig fogom használni, míg nem sikerül egy normális és valahogy kinéző előlapi ventilátor vezértlőpanelt csinálnom. Utána ígérem, hogy visszaszolgáltatom neked hibátlan állapotban.Amúgy ez a MTH az nem csak a versenyzőknek van? Vagy oda akárki elmehet nevezés nélkül is?
-
Zefír
őstag
olyan zöld ventit hollehet veni és menyiért?
-
fero02 és
Klemens ! Kérlek küldjétek el a címeteket privátban, hogy hétfőn fel tudjam adni a csomagokat!
-
Zefír
őstag
válasz
kételkedem #2029 üzenetére
fuh hát én mamár sétálni sem tudnék nem h futni
majd holnap. de azért köszi
-
kételkedem
addikt
Mindenki kezdő volt valamikor...
Nagyon jó hely a PH! a legtöbb fórumozó tényleg segíteni akar, a viselkedési szabályok egyszerűek. Fusd át az alapelveket. -
Zefír
őstag
Am mit gondoltok a vista xp kérdésel kapcsolatban ? nemtom h meiket tegyem fel ha kész az uj konfig
-
válasz
kételkedem #2022 üzenetére
Persze, hogy is mehetett ki a fejemből!
Körülnézek! -
Zefír
őstag
kételkedem
Kicsit oldschool-os lett nem gondolod? -
Zefír
őstag
Köszi az ötletet körülnézni mindenképpen elmegyek
De nemvagyok benne biztos h bármitis elérnék hiszen mégcsak 3hónapja kezdtem el a moddingolást. semi multam nincsen nemhiszem hogy egy általam épített plexi ház megállná a helyét . Tanácsokat köszönöm de mint mindenki tugya tanácsokból sosem elég.Kivéve ha azok anyucikánk tól származnak -
Semmi gond!
Én úgy csinálnám a Te helyedbe ha van plexi dögivet, hogy egy sima háznak csinálnám meg mindekét oldalát és esetleg az előlapját. A fém vázat azt vagy lekrómoztatnám vagy fényes feketére lefújnám! Az optikai meghajtó és a floppy házát is krómoztatnám, vagy fújnám!
Ez jóval kevesebb munka és sokkal egyedibb gép! Ha megcsinálod akkor viszont ITT a helyed!!! -
Zefír
őstag
KillHates bocs nemgondoltam hogy enyire pörög a topik
És nem küldtem el röktön azt az utána lévő hozzászólást.
Köszönöm az ötleteket a házzal kapcsolatban még átgondolom h elkezdeme.a pénzel nemlenne gond faterom ingyen tud hozni plexit és szép egyenesenis tud vágni
Az a zöld venti meg télleg teccik
Most készítek egy uj konfiguráciot még kel egy proceszor és rakhatom ösze már várom
jah bocsánat a sok kis fej miatt.bevoltam zsongva -
válasz
kételkedem #2014 üzenetére
Oké-oké! Bocs, csak a Te válaszodba írtam bele, hogy nem érdeme neki ezzel vacakolnia...
Mégis milyen írányba gondolkodjak? Mi az amivel mostanság pimpelnéd a géped?
-
Zefír
őstag
KillHates ha irok gyorsan 985 azaz márcsak 984 hozzászólást kapok egy ien szép zölden világítós ventit?pont passzolna az elöbb említett plexi házba
-
kételkedem
addikt
válasz
KillHates #2012 üzenetére
Sosem lesz full plexi házam, nem tetszik és nem praktikus, mindennapos használatra nem, csak mutogatni való. Viszont ha már a kedves fórumtárs megkérdezte, hát elmondtam, mire kell figyelnie
Vigaszdíjnak bármi megfelel! Egy bármi, egy akármi, egy valami, egy egészen aprócska hasznosság
-
válasz
kételkedem #2004 üzenetére
Nos?
-
válasz
kételkedem #2010 üzenetére
Szerintem ordenáré szívás plexi házat házilag csinálni.
Én állandóan koszos az egész, mert a PC iszoyat mennyiségű port képes a semmiből is magába szívni. A plexi meg feltöltődik és szép folyásmintásan lerakódik rá a redva -
kételkedem
addikt
Vágj nagyon pontosan, vagy a legjobb, ha leszabatod a plexi lapokat. Ragasztással vagy csavarozással erősítheted össze a lapokat. A ragasztás legyen precíz, ne follyon meg a ragasztó. Fontos a méret. Legegyszerűbb lemérni egy normál lemez házat és azt elkészíteni plexiből. Természetesen egyedi méretben is készítheted, de akkor a csatlakozók, kábelek hosszára nagyon figyelj.
Azokból a pici jelekből ne készíts sormintát, egy jelből is sejtjük a mondat jelentését
-
válasz
kételkedem #2004 üzenetére
Mit szeretnél?
-
Zefír
őstag
Szép estét!
Segícséget szeretnék kérni az itt járkáló emberektől.
Az ötletem az lenne ,hogy öszeszerelnék egy plexi házat.
De nem gány munkát kéne végeznem.
Adtok ötleteket h miket vegyek figyelembe a ház öszerakásakor?
-
Klemens
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest