Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • blasko92

  őstag

  Igen, ezek a fő lépések vannak a menetfúrásnál.

  Én M3-asnál nem nagyon szoktam végigvinni mind a három lépcsőt a menetfúróval (mivel nekem nem is készletben van, csak a készrevágó van meg), de vigyázni kell, nehogy beletörd a menetfúrót az anyagba, mert azt onnan többet ki nem szeded, hacsak nem lóg ki valamelyik vége. De ha van türelmed és időd, akkor végigcsinálhatod mind a három lépcsőt. :)
  Egyébként ha ügyesen csinálod, akkor elég a 2. és a 3. lépés is.

  A süllyesztésről: orsómeneteknél a menet végén van egy letörés, ez a letörés a magátmérő alá megy (M3-as csavarnál ~2x45°-os letörés van), azért, hogyha a csavar vége roncsolódna a menet ne károsodjon, és könnyebben belekapjon az anyamenetbe.

  Anyamenetnél a névleges átmérőnél nagyobb süllyesztés van (M3-asnál ~3.5-ös fúróval kell süllyeszteni), azért, hogy a menetfúró könnyebben belekapjon, felverődés esetén a menet itt se károsodjon, az orsómenet könnyebben belekapjon.

  Neked, ha vékony anyagba akarsz menetet fúrni, akkor nem kell mindkét felét megsüllyeszteni a furatnak, mert így kisebb részbe tudsz menetet vágni, ergó gyengül.
  Elég arról az oldalról, ahonnan majd belekapatod a csavartot.

  Egyébként hajtószárat is lehet kapni külön, de megéri beruházni egy készletre, mert ki tudja mikor lesz még rá szükség :)

  Házilag gányolt heatpipe még nincs a tervek között? Bár annak az elkészítése nem túl könnyű dolog....

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák