- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- CES 2025: nagyon csinosra sikerült az új Yoga 9i sorozat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz Wind-Storm #23198 üzenetére
Hibás volt a kártya. [link]
és mindent elkövettem,hogy megjavuljon. kicsit koszos volt, így gondoltam hát mit veszíthetek? elmostam. nem javult meg. melegítettem hajszárítóval, nem javult meg. ment a tepsibe, és 7 percre a sütőbe. hetek óta nyúzom,semmi baja.Tehát ki merem jelenteni,hogy nyugodtan el lehet mosni a gép cuccokat,csak sok időt kell szánni a száradásra. nekem másfél napot volt a parapet fölé lógatva,és még ráadásnak fél órát szárítottam hajszárítóval.
-
Wind-Storm
őstag
válasz BRIKLY #23197 üzenetére
Ezt te általános célú takarítás címszó alatt végezted rajta?Erről jut eszembe: még a 8ker/8. em. panelházban csőtörés volt valahol a 10. emeleten, és reggel bokáig érő vízben keltem a szobámban, az akkori gépem a földön volt, ahogy felemeltem a gépet, csak úgy folyt ki a víz belőle..
és persze, hogy a merevlemez az aljában volt... egy slim 30 gigás maxtor...
Sikerült még vizesen is bekapcsolni, az meg felpörgött leállt, felpörgött... elég mosógéphangúan
Szárítás után tökéletesen működött tovább... és talán még azóta is működne ha nem szedtem volna szét. -
BRIKLY
veterán
válasz Wind-Storm #23196 üzenetére
Nem kell finomkodni.dobd be a mosogatóba, és sikáld el körömkefével,meg persze önts rá egy kis JAR-t. ahogy én csináltam a videokártyámmal.
azóta is tökéletesen működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
FatalEror
addikt
válasz Wind-Storm #23194 üzenetére
konkrétan igazi citrom leve higítva vagy töményen,megmikrózva,de holnap megnézem a forrasztó könyvben és megmondom,de vannak spéci oxid eltávolító szerek,csak ezeket álltalába bő vízzel kell lemosni.....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz Wind-Storm #23189 üzenetére
Nem ajánlom a WD40-et mert maradéktalanúl kurv@nehéz,és erős vegyszerekkel lehet csak lesikálni,hogy többet nem maradjon ott,de én egy forró citrom savas oldattal próbálkoznék,mivel forrasztásánál is szokták ezt a fajta oldatot használni az esetleges oxid réteg eltüntetéséhez...
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
ZetorGumi
addikt
-
Wind-Storm
őstag
Itt is megkérdem, ha már másutt nem kaptam rá választ..
[link]
A HDD-m hátulján már (feketednek) oxidálódnak az üresen álló réz végződések.
Gyanítom, hogy a másik oldalon is ugyanez a látvány fogadna ha leszerelném.
Találkoztam már döglött hdd-vel amin teljesen feketére voltak már oxidálódva az érintkezők.
A lényeg, még hibátlan, nem akarom, hogy az esetleges kontakthiba miatt bármi baja legyen, ha már 4 éve tökéletes állapotba van.. Leszerelném és WD40-nél tervezném megpucolni.
Valaki szokta ezt az anyagot ilyen célra használni vagy mással kéne? -
MeroM
senior tag
válasz FatalEror #23187 üzenetére
nah hagyjuk a témát viszont olyan kérdésem lenne, hogy van egy fekvő microatx es ház, szeretném megcsinálni vmi fasza gépházra elejét lecserélni stb viszont csak microATX es táp megy bele valakinek vmi ötlet hogy lehetne megoldani h az atx es táp belemenjen? esetleg szétszedni a tápegységet és úgy beépíteni?
-
-
törölt tag
válasz FatalEror #23177 üzenetére
Ne hagyd a "puná"-d vidéken
Hidd el, igénytelenek mindenütt vannak. Sokszor a vidéki tudatlannak nagyobb becsben van tartva a pár forintos P3-asuk, mint másnak a pár éves gép...hiszen az egy SZÁMÍTÓGÉP!
De pro és kontra mindenhol vannak példák.
imibogyo: Kipróbáltad már a szénlapátolás terén magad? Ha igen, jöhetnél nosztalgiázni, ha, nem, akkor itt az alkalom[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz FatalEror #23177 üzenetére
Ez inkább ember függő dolog.
Én mióta felkerültem az nagy Pestre sokkal több "parasztot" ismertem meg, mint vidéken. Ahogy Tiger.huhhhh is írta, nem a lakóhelyétől lesz valaki "paraszt", amit én mondjuk bátran vállalok, hogy az vagyok, nagyon szeretek a kertben dolgozni, még a rota-kapával és a láncossal is jól bánok, ettől még nem érzem magamat kevesebbnek (sőt, legalább több dologhoz értek), mint egy városi ember.
(#23179) Tiger.huhhhh: te városi vagy, ugye? Csak mert élvezet ilyet olvasni, hogy: Sokszor a vidéki tudatlannak.... Ilyeneket bárki írhat bárkiről. Engem például sokkal jobban idegesít a "városi" "metrónlábatletaposómégsembocsánatotkérő" emberek, és még sorolhatnám...
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz imibogyo #23175 üzenetére
Jól értetted,és tisztelet a kivételnek,de velem nem egyszer fordult elő,hogy valamit vidéken hagytam,és nem úgy kaptam vissza mint ahogy otthagytam,erre jó példa amikor a egyszer vidéken hagytam a puna cipőmet és egy hét múlva mentem vissza érte,és valami katasztrófális állapotban volt,kiderült,hogy abba mentek kapálni a szőlőbe,és nem is először fordult velem elő.....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
törölt tag
válasz FatalEror #23173 üzenetére
Elég sok városi gépet láttam...egyik egy laptop volt, eladta a gazdája 10 ezerért, mert 2 perc alatt kikapcsolt, pedig csak a szűrőt kellett kitakarítani, a hővédelem blokkolt, de vett helyette másikat
Nagyon sok volt, amiből lapátolni lehetett a port, a hűtőt úgy kellett áztatni, hogy le jöjjön róla a ráégett por, a vírus írtó nélkül használt netesekről már nem is szólva ...szvsz: Nem a vidéki teszi a paraszt felhasználót
Persze mindezt megtalálni falutájt is. -
JetiRulez
őstag
válasz tothbabi58 #23149 üzenetére
Az komoly szituáció lehetett.
(#23148) Str8 sk8r:
Köszönöm a tanácsokat.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
szab.tam
nagyúr
nb hűtő ragasztva van? mivel?
a kötöző szép gány, ide való. de hosszú távon az tényleg lazulni fog.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
A hegesztő trafót állítsd be 80 amperre (nehogy megolvassza az anyagot) oszt hajrá
Linkelj róla egy képet, több ötletet fogsz olvasni -
MeroM
senior tag
Üdv uraim! olyan kérdésem lenne hogy : van egy 478 as alaplapom a hűtést tartó keret eltört tudom h nem pénz,de esetleg valakinek valami ötlet hogy lehetne utánnamászkálás nélkül itthon megcsinálni? 2 fül tört le .....
-
imibogyo
veterán
válasz NEMO1968 #23126 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy azok, de használhatja rá őket (nagy odafigyeléssel, mert könnyen baj lehet belőle (rövid nyél)). Simán szoktam én is favésővel esztergálni, de nézz meg pár videót ott is simán használják a sima vésőket, csak hosszabb nyéllel.
Nálam mindig a forgó anyag és a késtámasztó közötti távolság dönti el, hogy hosszú nyelű, vagy rövidebb nyelű szerszámmal is merjek-e dolgozni. Ha 1-5 mm-re be tudom állítani a távot, akkor a sima kis vésőkészletemmel dolgozom, ha nem akkor a hosszú nyelűekkel (csak az enyémek nem ilyen szépek).
És persze, hogy fémhez mást használunk (abban én nem vagyok nagyon otthon), de azért el szoktam boldogulni vele, főleg ha nem valami brutális acél.
-
szab.tam
nagyúr
válasz tothbabi58 #23150 üzenetére
azért egy félkezes fényképdokumentáció jöhetett volna.
pl. ezért is cinkes a kunkori cerkáról gipszmintát venni. és a vákum még összemenni sem engedi. azt csavarnyúzóval döfködni! jááááj....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Wind-Storm
őstag
Ezt muszáj lájkolni
-
törölt tag
Jajjj
-
tothbabi58
csendes tag
Vigyázzatok, mert én egyszer ki akartam gipszbe önteni a kezem negatívját, egyszerűnek tűnt egy kisebb vödörbe csuklóig érő gipszbe tartottam a kezem, míg jól meg nem száradt, aztán jöttem rá, hogy az a pici elhajlás az ujjaimnál nem engedi kihúzni a kezem, így aztán elkezdtem csavarhúzóval döfködni, míg bele nem trafáltam a tenyerembe (máig megvan a nyoma) a gipszet ugyan elöntötte a vér, de akkor sem engedte a kezem. Aztán épp csöngettek, muszály volt ajtót nyitni vödrös kézzel, teljesen elmebetegnek néztek. Aztán végül addig kalapáltam a müanyag vödröt, hogy először a vödör majd a jó kemény modellgipsz is végre eltört, szerencsére a kezem csak vérzett de ki tudtam szabadítani. Így aztán nem lett kézalakú függönytartóm, amit olyan jól kitaláltam!
Remekül élhetsz Kaliforniában, ha történetesen narancs vagy. /Freddy Allen/
-
tothbabi58
csendes tag
válasz JetiRulez #23112 üzenetére
Van egyszerűbb magyarországon bármelyik hobbiboltban kapható anyag: levegőn száradó gyurma. Ez van fehér és terrakotta szinben, baromi keményre szárad, akár szobrászkodni is lehet vele, de Rayher féle öntősablonokba is lehet préselni, vagy síma gipszkiöntő sablonba, sormintához inkább a Rayhert ajánlanám, ha a képkeret széléről van szó.
Remekül élhetsz Kaliforniában, ha történetesen narancs vagy. /Freddy Allen/
-
Str8 sk8r
őstag
válasz JetiRulez #23143 üzenetére
...nem tudom milyen célra kell, de talán a csontenyv igény szerinti mértékben elkeverve fűrészporral (por álagú fa darálék) szerintem megfelelhet a célnak...asztaloséknál szinte "mindenre jó"... ...
...az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, és száradás után könnyen megmunkálható...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
baluka6
aktív tag
válasz Titagyerek #23145 üzenetére
Bocs,igazad van,rosszat néztem.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz JetiRulez #23143 üzenetére
Azt se tudtam, hogy létezik ilyen, míg rá nem kérdeztél. Ezt követően fél percbe tellett rákeresni angol wiki-n, majd 2 percbe megírni a hozzászólást.
Mások szerint? Passz...
Olvasd el a témában itt tolongó "mások" hozzászólásait. Könnyű lesz, mert egy sincs.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
JetiRulez
őstag
válasz TESCO-Zsömle #23122 üzenetére
Mások szerint?
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
baluka6
aktív tag
válasz FatalEror #23141 üzenetére
Na ez a modding rész nem egy rossz ötlet!
Találtam egy oldalt ahol leírjak aránylag normálisan a műgyanta használatát: [link]
Hát ha szüksége van valakinek rá.
Amúgy olyan boltot nem találok,ahol árat is írnak,mert FatalEror linkjén nincsenek árak. Vagy én vagyok vak... -
FatalEror
addikt
válasz baluka6 #23140 üzenetére
Esetleg itt:[link]
Jah és valamit ötlet egy Chieftec Dragon torony házi moddingolására?Szerintem az előlappal kezdjél valamit,mert egy hatalmas egyszerű egyszínű unalmas terület......
az előlapnál van az a rész amely egy hézaggal van elkülönítve a a külső résztől.....,na akkor a belső részt kivágni,tegyél a helyére plexit és a plexibe belelehet gravírozni a hulk feliratot,és esetleg elférne még 2db zöld led szallag/neon cső[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
baluka6
aktív tag
válasz sketchifun #23139 üzenetére
Értem. És hol tudok venni üvegszálat meg műgyantát? Mert nem nagyon találok kézenfekvő boltot a környéken...
Jah és valamit ötlet egy Chieftec Dragon torony házi moddingolására? -
Atipapa
csendes tag
Hát ezt én is ki próbálom .
Privát üzenetre akkor is válaszolj , ha nemet mondasz valamire , mert így illik , különben bunkónak tartanak , és ezen ne is csodálkozz .
-
baluka6
aktív tag
válasz Titagyerek #23130 üzenetére
Elmegyek az állat kertbe és egy medve mancsával megvalósítom. Az talán elegendő lenne méretileg.
De amúgy ezt az ötletet én full komolyan gondoltam,szóval értelmes ötletet is várok -
Titagyerek
tag
válasz baluka6 #23129 üzenetére
megkérsz valakit hogy álljon modelt...
és öntesz a kezére műgyantát mikor megszáradt leveszed róla ...
kicsit megunná az életét mire megszárad a gyanta...“ Én nem félek a számítógépektől! Attól félek, hogy nem lesz elég belőlük. ” ♥♥DFI LANParty♥♥Az élet egy szar játék de a grafika nagyon ottvan
-
baluka6
aktív tag
Hali
Szerintetek egy Chieftec Dragon toronyházból mit lehet kihozni? Olyan ötletem lenne,hogy az oldallapra csinálnék egy Hulk kezet +D-sen. Szóval kikalapálnám az oldallapból Valami ilyesmi formát szeretnék:[link],mint az autó ajtaján is van. Ezt szerintetek hogyan lehetne kivitelezni? Lehetőleg házilag... -
kzkz
őstag
válasz FatalEror #23123 üzenetére
Köszi az infót , már várom a kütyüt
Időközben kénytelen voltam áttervezni az ITX-es házat, mert az egyetlen előny, hogy kisebb méretileg, nem kompenzálta nálam a hátrányokat a mATx-eshez képest:
-összesen kétféle lap közül lehetett választani FM1-hez, és hát más foglalatnál is hasonló a helyzet,
-azonos tudást tekintve mATX-hez képest horror ár: (17e<->27e és 23e<->38e),Szóval ilyen lesz a ház (a tápnál nem ér véget, hanem még tart kb. 3cm-t, hogy a kábeleket legyen hova tenni:
[link]Méretei: kb. 50x33x10,2cm.
Jó helye lesz a monitor mögött[ Szerkesztve ]
-
JetiRulez
őstag
válasz TESCO-Zsömle #23114 üzenetére
És ezt így lehet kapni valamelyik áruházban így készre keverve. Egyáltalán milyen néven lehet keresni?
-
imibogyo
veterán
válasz FatalEror #23102 üzenetére
Olyan nincs, hogy valami nem esztergakés.
Amúgy igen, én is sima favésőket használok amikor nagyolom az anyagot. Általában akkor váltok át kézi szánra, amikor már kell a pontosság. Bár ez nagy mértékben függ az anyag méretétől. Ha nem túl nagy, akkor rögtön szánnal kezdek, két három fogásból úgyis megkapom már a forgástestet.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz JetiRulez #23110 üzenetére
Compo is also the shorthand term for "composition ornament", a general term for molded and cast mixtures composed variously from linseed oil, pitch, whiting, hide glue, and various binders and aggregates such as horsehair, hemp or dried clay. Decorative elements are cast from this material and applied to walls, ceilings, doors, and mantels for an overwhelming decorative effect. (Wikipedia)
Mert Wiki mindent tud.
Hunglish by Google:
Compo is a rövid kifejezés a " kompozíció dísz ", egy általános kifejezés a fröccsöntött és öntött álló keverékek változóan a lenmagolaj, szurok, tőkehal, hide ragasztó, és a különböző kötőanyagok és adalékanyagok, mint a lószőr-, kender-vagy szárított agyagból. Díszítőelemek leadta az anyagot és az alkalmazott falak, mennyezetek, ajtók és mantels egy elsöprő dekoratív hatást.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
JetiRulez
őstag
válasz FatalEror #23111 üzenetére
Ebből az anyagból készítették a dekor elemeket és miután megszilárdultak, ráragasztották az üres képkeretre.
Titagyerek:
Na ez...! Na ez nem semmi.
Nekem erről az jutott eszembe, mikor öcsémmel eresztettük ki a fáradt gőzt:
Ctrl+Alt+Cipőtalp[ Szerkesztve ]
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Egy dekorációs anyagot keresek. Édesanyám látott a Deko tévén egy műsort.
Fa képkerethez a dekorációt egy úgynevezett "kompó" nevű anyagból préselték hallása szerint. Ez egy hőre lágyuló, képlékeny anyag. A műsorban megemlítették továbbá, hogy halcsont-enyvet is tartalmaz.
Én nem tudtam neki segíteni. Nem találtam a neten, hogy mi lehet ennek a magyar neve. 1-2 külföldi oldalon, ahol képkereteket és valami leírásokat látok, szintén szerepel több helyen a "compo" szó, de a szótár nem tudja lefordítani.
Köszönöm a segítségeteket![ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz Wind-Storm #23108 üzenetére
Vagy csak gyorsan akart egy desinget.......
HardCore is my LifeStyle
-
Wind-Storm
őstag
válasz Titagyerek #23103 üzenetére
Biztos rájött, hogy nem oldható kötéssel van rögzítve a teteje
-
macko20
őstag
Egyértelmű ,szemből brutális erő behatás ,ha látnám a cipő lenyomatát megmondanám hol készült melyik boltban adták el és mikor
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
TESCO-Zsömle
félisten
Képaláírás: Modding bakanccsal.
Nagyon is ide tartozik.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FatalEror
addikt
Valaki nagyon düh-be jöhetett......,ez már kemény bafmeg..
orichalcos:vagy csak szimplán megpróbált egy pár horpadást ki kloffolni aztán kicsit elszaladt vele a ló...
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
oriic
HÁZIGAZDA
Fogadjunk moddingnak indult aztán elgurult az illető gyógyszere:
Live-Die-Respawn
-
Titagyerek
tag
ez nem ide tartozik szerintem... van az ilyen képeknek topic???
nem tudom mi történhetett vele... kaptam hogy adjam le a méhbe“ Én nem félek a számítógépektől! Attól félek, hogy nem lesz elég belőlük. ” ♥♥DFI LANParty♥♥Az élet egy szar játék de a grafika nagyon ottvan
-
FatalEror
addikt
-
Titagyerek
tag
válasz imibogyo #23087 üzenetére
hát igen az ilyen öregektől lehet tanulni...
amit mostanában tanítanak a suliban az semmi...
mai autószerelő lecseréli az utángyártott alkatrészt aztán kész...
a papám elég sok mindenhez ért...
és eddig 1 olyan autója volt amit nem törötten vette...
egy mitsubishi colt-ot vett totálkárosan és kikalapálta utána az anyukám is összetörte párszor és mindig kikalapálta és még mindig autó
kb 5-6 éve egy daewoo kalos-t vett totálkárosan és kikalapálta és azóta is mind a 2 jármű még jármű...
most 80van éves és pár hónapja hosszabbíttatta meg a jogsiját és még mindig is megy a műhelybe és javítja az autókat...
a bátyáim is elég ügyesek és ők is csinálnak elég törött autókat de ők sem olyan ügyesek mint a papám
én meg egy ilyen fura gyerek vagyok mert engem nem annyira érdekel ez inkább a pc világ meg az elektronika forrasztgatások...“ Én nem félek a számítógépektől! Attól félek, hogy nem lesz elég belőlük. ” ♥♥DFI LANParty♥♥Az élet egy szar játék de a grafika nagyon ottvan
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest