- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FatalEror #25598 üzenetére
Bármi is lesz,biztosan izgalmas lesz és hasznos infókkal teli. Azt élvezem szab.tam munkáiban,hogy ha 10 év múlva nekem eszembe jutott volna,hogy csináljak,akkor sok pénzt pazaroltam volna,ugyanezekért a tapasztalatokért cserébe,amiket itt ő most mindig közöl velünk és cikkeket ír róla.
Ha egyszer én is passzívan kezdek gondolkodni (
) Legalább lesz forrásanyag,amin elindulhatok.
Nem is kevés, most hogy így belegondoltam.
-
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25587 üzenetére
Esetleg
A megfogásához ott a gyárilag is használatos csavaros megoldás
Vagy teszel rá egy csappantyút, vagy mágneseset.
Itt is dörög
Csak nem félsz?
FatalEror akár azzal is, vagy egyszerű csapos zsanérral
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25580 üzenetére
A lemezelést meg lehet oldani másik gépház oldallapjából, ha megfelelő méretű
(Nekem is erre kell ráfanyalodnom... )Az oldallap hiánnyal pedig... Szerzel megfelelő méretű lemezt, két sarokpántot (így nyitható lesz az oldallap), a lemez másik végét, amelyik a ház hátuljánál lesz, azt meg meghajlítod, teszel bele a megfelelő helyre furatot és kész.
Esetleg próbálsz keresni valami kompatibilis oldallapot
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
blasko92 #25578 üzenetére
hát ha megjön csak akkor tudok mondani valamit!
De kivágom amiket irtál!
Neonzöldre festem a belsejét !
lemezt valahonann keritek!
1 másik gép oldalából kivágott lemez is jó?
mert itthon csak 4-es lemez van ami ha kivágom kb 5 kilóaz elejét leveszem viszem a vasba (müanyagot
)
helyére teszem a lemezt a sarkát lekerekitem az oldalához!
rakok rá 3 ventit ha ráfér! a tetejére is 3 ventit! meg az oldalára nem ameikre festek a másikra 1 nagy slim ventit ha van ilyen
de ez még csak elmélet!
Amugy az alapszineket mivel fessem ?? fújós festék jó?Most irt vegitaa kollga hogy a 02-es háznak amiről most szó van nincs meg az oldala :S
azzal lehet valamit kezdeni? -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudja valaki, hogy honnan lehet olcsón beszerezni hangszigeteló ~tompító szivacsot?
Lehetőleg Debrecenben. ( árral ) -
mrterminator
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #25569 üzenetére
láttam, szerintem tőle videókat, de nem találom azóta, úgyhogy megköszönném ha a blogját megmutatnád, sokat segítenél, akár a jővőbenihez ami már mozogna.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BRIKLY #25567 üzenetére
A "Hundred"-ekre gondolt. Pl: Twelve Hundred.
mrterminator: Nem csak ők... Huujj... Thermaltake, Silverstone is...
Volt egy modder, aki ilyet rakott a ház elejére és tetejére is. Mindkettőt motorral hajtotta. Ha érdekel megkeresem a blogját. Onnan leshetsz instrukciókat.
-
mrterminator
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #25566 üzenetére
én is szeretem, de tény, hogy nem saját találmány, innen kölcsönözve: zalman z11
Én is várom hogy fog mutatni
De mozogni az tuti nem fog, pedig gondolkodtam rajta, van is micro szervó motorom is. Elektronika kellene még hogy hőmérséklet hatására nyíljon stb...de az most túl nagy feladat nekem. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mrterminator #25565 üzenetére
Nem túl eredeti, de szeretem ezt a "sárkányhát" szerű mintázatot. Vonzza a tekintetet, főleg ha megoldod a motoros mozgatást.
Alig várom, hogy a komplett gépet lássam.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
BRIKLY #25558 üzenetére
miért is kell terelés? mert az egyik szív, a másik fúj?
sima rács nem jó?
ha lefested feketére, és a rácsot is, semmi nem fog látszani a rács alatti egyenetlenségekből...
simán rárakod felülről. vagy egy 2 oldalú, öntapadós, gumicsíkkal, vagy rácsavarod. éns az oldalsókat ragasztottam, a felső csak rá van rakva. -
BRIKLY
veterán
Autó légterelő:Jó ötlet,valami hasonlóra gondoltam én is, de az épp kicsi.
Venti méret átalakító: Kéményt nem akarok ráHangfalrács:Jó ötlet, de hol vegyek? és abból hogy csinálok légterelőt? ja,és satum sincs..
Na, majd mindjárt gányolok valamit.. -
szacsee
nagyúr
válasz
BRIKLY #25555 üzenetére
Minap vettem hangfal előlapi rácsot (olyan mint a hangszóró rács), csak fémből.
Turni nem drága és ha elég nagy, hogy a gép tetejét lefedje tutin néz ki.
Satupadba befogsz 2 fadarabot és közéfogod a szélét, visszaperemezed, hogy jól nézzen ki és a tetejére szerkeszted és kész is a cumó.
Egy hátránya a víz....
- Az ellen nem véd - mondaná Szalacsi bácsi.Drágább verzió ez, ha megfelel a kinézete...
-
imibogyo
veterán
Nem mindig jó az ha gyors vagy. Anyagilag biztosan nem. Mert előbb tudod kezdeni a következő gépet.
Még megjön a héten remélhetőleg a bekapcsoló gomb, meg a táp lefogatását is lefixálom. És akkor ez most kész. Remélem hamarosan megtalálja új gazdáját.
A vízhűtés a következő gépbe megy már csak, ami most már tényleg a minimalizálás jegyében fog készülni és magamnak, tehát az lesz a "végleges" gépem. Legalábbis jó hosszú ideig. Már most is mini gépet szerettem volna, de közbe szólt a sors, vagyis a hardverapró, ezért lett ez az X6-os konfig, egy gyenguszka 570 GTX-el.
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25547 üzenetére
1 db ODD és 2 db HDD elfér az 5,25"-ös helyen, szóval a 3,5"-ös helyet ki is lehet babrálni.
Esetleg kivágod az elejét, és beépítesz egy új lemezt, amin lesz 2 db 120-as ventinek hely
Megcsinálhatod alsótáposra is, és akkor a táp alulról szívja majd mindig a friss levegőt, mint az új alsótápos házaknál.
Szerzel még lemezt, és megcsinálod kábel managementesre a házat, így a lógó kanócok nem kavarnak be a levegő útjának.
Esetleg még + lemezeléssel eltakarod az alsó részt, ahol a táp van.
-
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25543 üzenetére
Szerintem indulj ki azokból a motívumokból, formákból amik neked tetszenek/jelentenek valamit, majd gondold el, hogy a házon miféle képen tudnád viszont látni (festve, alakosan)
Vagy milyen egységeket szeretsz: rácsok, plexi, stb.
Fogj egy papírlapot, és vázolj fel pár lehetőséget az oldallapokra, előlapokra
Mik lesznek majd a gépben? Konkrétan hány darab HDD és optikai meghajtó?
Milyen vga? Hűtők?Ha ezek megvannak, akkor lehet gondolkodni a belső ürítéséről
-
Vegitaa
senior tag
Még majd lesznek házak...
-
FatalEror
addikt
válasz
AndrewTdi #25522 üzenetére
Hát tulajdonképpen rántottát csináltak,mert Bacsis csinált még rajta karalábét,és még krumplit,majd rántottát,náluk így telik egy vacsora készítés.....
Már látom,ahogy a kislánya írja a fogalmazást....:hát a vacsora az úgy telik,hogy apu előveszi a 386-ost majd felteszi rá a különböző zöldségeket,majd a 486-osra a tojást....
-
blasko92
őstag
Blőőőőőőő
-
válasz
TESCO-Zsömle #25517 üzenetére
Irónia volt,gondoltam érződik a szmájliból. Sry,ha nem jött át.
-
BRIKLY
veterán
Alakul a ház. A tetejébe beépítettem egy 12-es ventit.A terv az,hogy a venti szelét elterelem a gép elé. csak nem tudom hogyan,miből,hogy ki is nézzen valahogy.
Ja, és ezt már nem vasfűrésszel vágtam.A döglött flex-em elejét befogtam a fúróba..
Jó kis multifunkciós gép ez. Jó turmixnak, fúrónak,flexnek.
Képek hamarosan..
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest