- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
3.Aragorn #22195 üzenetére
már statikából is rossz voltam, de:
ha a winyó nem hason vagy háton fekszik, akkor a az egész forgás totál kiegyensúlyozatlan lesz. nem?
konkrétan. a lemez adott pontja amikor fent van, akkor a centrifugális erőből a nehézségi erő kivonódik, alul pedig hozzáadódik. (vagy ilyesmi...)a gyakorlatban semmi nem történik, mert több winyóm ment / megy így, de elvben akkor is gázos....
viszont ha vízszintesen pörög, (hdd hason vagy háton), akkor az a sugár irányú erők kiegyensúlyozottak, és az egész lemezre egyformán hat a nehézségi erő.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
imibogyo #22191 üzenetére
brutális ez a quad-radiátor
tölti be a képet, halad lefelé a csík.. még mindig radiárot, még mindig radiátor te jó isten még mindig radiátorha még nincs meg hogyan építed be, akkor lenne egy ötletem: az 5'25"-ös tartókból az egyiket teljesen kiszedni, a másikat elforgatni 90 fokkal és így "álló helyzetben" lennének az optikati meghajtók(ha kell egyáltalán), és akkor az elejében szépen meglenne az icipici radiátorod(ha nem érthető berajzolhatom paintel
)
-
imibogyo
veterán
válasz
3.Aragorn #22195 üzenetére
Átalakult!
Majd erre! Ezen azért látszódnak a költözés és az idő nyomai, nagyon igényelne már egy festést, vagy épp egy fémtisztára csiszolást. Nekem úgy tetszett a legjobban, nagyon ipari hatása volt, csak aztán belevittek, hogy legyen fekete.
Jelenleg pedig üresen áll és várja, hogy egyszer befejezem.
-
imibogyo
veterán
válasz
3.Aragorn #22192 üzenetére
Nem fáznak, csak szeretném ha "kompakt" maradna a gép a maga módján.
Csak a CPU-t kell egyelőre hűtenem, tehát nem hiszem, hogy sok gondja lesz egy quad radinak, azzal, hogy elvigyen egy alapon mászkáló 2600k-t. VGA meg ugye nincs, de majd valami fekete nyákosat fogok szerezni, lehetőleg olyat amin eleve rajta van az FC blokk.
Amúgy most nagyon jól jönne a régi házam amit csináltam.
-
imibogyo
veterán
Jelentem hivatalosan is befejeztem a vizsgaidőszakomat, úgyhogy flexre fel.
Holnap délután a következő dolgok várnak rám.
- festéket és kiegészítőket megvenni
- ház elejét szétflexelni
- quad radiátort beépíteni valahogyAz egyedi házamat, most egy kicsit félreteszem, mert már unom. Kell a változatosság.
Mondjuk a vízhűtést is össze kéne állítanom, de sajnos még nincs meg a CPU blokk. Tehát pár napig biztosan nem lesz kész a gép. Ja meg eladtam a 6870-et is, mert nem ment a színe a többi cucchoz.
-
zolee5016
őstag
-
imibogyo
veterán
válasz
oroszbence #22185 üzenetére
Na jó de azért a HSZ vadászat és a válasz gomb használata szerintem teljesen jogos. Csak én sem akartam szólni, de az én csőrömet is baxta.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
oroszbence #22185 üzenetére
"komolyan mondom ha forumot olvasok olyan mintha ha nyelv tanárhoz járnék"
csak olyan... (- 2 vessző...)
(#22187) DiceBlade
én csak arra utaltam, hogy a vesszőket hiányoló kritikánál illik vigyázni, hogy legalább az helyes legyen. én pont ebbe sétáltam bele pár hónapja. azóta inkább hanyagolom a kérdést... (azaz másra hagyom...) -
szab.tam
nagyúr
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
FatalEror #22182 üzenetére
nah mostmár kiégtem rajtad...
1. van szerkesztés és válasz gomb is, ráadásul ingyenesek
2. van off gomb is, de azt csak akkor használd ha felvetődik egy másodlagos téma, egyébként ne offoljuk szét a témát
3. ha nincs mit mondanod, egyszerűen ne írj
4. fogalmazz, írj helyesen és központozást vagy valamit igazán használhatnál mert már-már érthetetlen amit írsz -
FatalEror
addikt
Vagy úgy is mondhatnám "call of duty"
-
FatalEror
addikt
Na várjatok csak lehetőleg mindjárt jövök egykis eszme cseréért de elöbb árazok
-
zolee5016
őstag
Na ITT a "kicsike"
Hogy tudjam érzékeltetni mekkora beletettem egy tápot a tetejére meg 1 rack-et .6-6 centi maradt el jobbról és balról,ugyhogy a mélysége nem kicsiMivel a cd helye mégsem lett kivágva még eldöntheted atx vagy btx legyen.oldalára a plexinek 3 lik van a hátulja még polirozásra szorul.
Átmérő:47
mélység belsö:24
szélesség:27
Na eeze aze! -
zolee5016
őstag
Látom van terved bőven 5 perc és tolom a dobot!
-
FatalEror
addikt
az aljába lenne venti mert kicsi fém kerekeken állna
-
FatalEror
addikt
Ezért szeretném megcsinálni a kocsi formájú gép házat mert semmi nem lenne rajta mint lámpa utánzat raknék rá usb portot és ez max a külsejét meg vagy szálcsiszolom vagy savval maratom és ennyi
-
Melack
veterán
válasz
zolee5016 #22159 üzenetére
Én nem ebből indulok ki. Nekem a gyári házak sem tetszenek. Szeretnék eljutni oda, hogy teljesen egyedi házat tudjak építeni, ami a minimalistánál is minimalistább - semmi csics, ami rejtett, az nagyon rejtett, ami lehet minden passzív hűtés, halvány fehér ledsor, de csak éppen hogy pislákoljon a kocka éle. Ennyi
-
FatalEror
addikt
De szeretnék egyszer egy fagyasztóba építeni egy pc-t és az egészet oda adni bacsisnak hogy játsszon vele egy kicsit
-
TaaT
nagyúr
remélem még nem volt
-
FatalEror
addikt
Az odd helynek a "lyukára gondoltam"
-
FatalEror
addikt
[link]Kéne ebből is csinálnom egy pc házat csak most valahogy nincs rá pénzem
-
FatalEror
addikt
Melack:
Már nem azért de ezek a mai házak nem a "gyerünk józsi b@sszá oda még 2 lapáttal a mixernek van még anyag" paks ezért nem fog felrobbanni ellentétben japánnal akik kiskanállal mérik még a cementet is -
zolee5016
őstag
válasz
talpas #22147 üzenetére
thx Ha elárulom miből indult! a homlokfal hasonló lesz csak kicsit szerényebb kivitelbe!
Az első képen a már szétkapott procihűtők a másodikon az elméleti helyükön.a süllyesztés már folyamatba, a kábeleik fekete 14-es vill.gégecsőbe lesznek! az ötletgazda gép!
Melack Emil -ed cimee? Összerántom a cuccost azt küldöm! -
FatalEror
addikt
Aki unatkozik vagy van egy kis szabad ideje és szereti a cs-t az szedje a mwf2 editiont és bármelyik cscrys szerón megtaláltok OnlineKillerE2100 néven
-
FatalEror
addikt
Úgy sem jelentenek fel mert nem hallják mert úgy ordít a gyerek apoka meg szerintem nagyott hal meg ő is szereti a füvet este 8-kor vágni és az egyéb dolgok
-
FatalEror
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #22151 üzenetére
Viszem a flex gyűjteményemet is
-
FatalEror
addikt
Nekem meg az intercity
-
FatalEror
addikt
Áh hülye az összes a kivéve a hátsó szomszéd ő az egyetlen akitől megkérdezem hogy nem baj ha flexelek egy kicsit?? az egyik szomszéd-nak van egy 2-3 éves gyereke ráadásul kislány az észkombájnok meg kiküldi EGYEDÜL hogy hintázzál a bénája meg kiesett a hintából és olyan hangosan kezdett el visítani hogy a lakásba lehet hallani és ez rendszeres főleg nyáron ilyenkor kimegyek a garázsba egy kicsit flexelni a másik szomszéd meg öreg de barom idegesítő amikor azzal jön hogy a kutya UGAT akkor fibernet (már nem az van) anno úgy csinálta meg a kábeltévé internet kombót hogy a az utcai villanyoszlopról húzta be és apoka telének a sarkábol egy idézőjelesen levágott egy 0,5méteres darabot ráadásul nem is ott ahol háza van de hogy tudjon panaszkodni azt mondta hogy 3 év múlva hozzá fog érni a tujája hát basszus a telket vette meg nem a levegőt de az nem számít hogy a csatornából csak a faleveleket szedem mert állandóan eldugul
-
zolee5016
őstag
válasz
Melack #22143 üzenetére
Tudod nekem gyerekkori álmom volt ,hogy "vezér " legyek 22 évesen ilyen remekművel tanultam ! A mai napig a vasut a szivem csücske,igaz teljesen más iparágban lettem középvezér,és dolgozom 13éve.Ha érdekel van részletes adatlapom minden magyar,és nálunk futott valamennyi vasuti járműről is.
-
Melack
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #22138 üzenetére
Kezedben a flex-szel mondd ártatlan arccal, hogy "nem én voltam
"
Szerintem elhiszik
-
zolee5016
őstag
válasz
FatalEror #22125 üzenetére
Ma már otthon vagyok,de ha megyek a mühelybe holnap pontos adatokat dobok!
Addig "Hogyan toldottam a házba"cimű barkács! -
FatalEror
addikt
Végre a szomszédok újra a flex isteni nótájára ébredhetnek
de lesz@rom amióta én ideköltöztem azóta már lecserélődött a szomszédság körülöttem ergo én voltam itt legelőször tehát minden jog fenntartva NEKEM ha meg reklamálnak előveszem a 2600W-osat az úgyis gyorsabban viszi az acélt -
FatalEror
addikt
végre feltámad a totyik a hamvaiból
-
FatalEror
addikt
lécci ha közebe van mondj egy átmérőt illetve az sli az enyém is beveszi csak ha berakom az Msi 990fxa gd80-asomat akkor már nem fér be semmi vagy ha tudsz dobj pár képet nagyon kéne a cucc
-
zolee5016
őstag
válasz
FatalEror #22112 üzenetére
Hi Ha érdekel 1 van nekem félkészen (mosógépdob) oldala, cd hely kivágva.
Azért nem fejeztem be mert oltári nagy. Amikor láttam kb 2 éve a pazar cuccok között,nekem is bejött a dolog .Most igy utólag meg hogy bele kellett toldani a gyári házamba a táp helyét ,lehet hogy jobban jártam volna vele mert tényleg hatalmas, és simán beveszi az sli-t is.
Asszem ilyesmiről beszélünk -
FatalEror
addikt
Megkéne törjük ezt a kínos csendet csak nem tudom mivel........
-
FatalEror
addikt
Illetve GOMEZGURU-nál érdeklőttem azt mondta ma fog jelentkezni hogy mekkora átmérőjű dob van nála
-
FatalEror
addikt
Tudom Pénteken megyek körülnézni a méhbe
-
FatalEror
addikt
A mosógép dobot Lehet eladnám de előbb elvinném versenyre nekem a modding egyfajta szórakozás imádok a szerszámaimmal valami használhatót alkotni legyen szó fáról,fémről
A mosógép dobbal az a baj hogy most bányásztam ki egyet ami 5kg-os mosási kapacitással rendelkező gépből ez természetesen kicsi tehát most megy a vadászás egy 7kg-os mosási kapacitással rendelkező rossz gép dobjára -
FatalEror
addikt
de ezt tegnap fejeztem be:
a pc asztalom egy 2m széles és 1,5m mély fenyőlap és a belső fele felvan akasztva falra k előröl pedig 2db ajtós szekrény tartja (nagydolgokat nem kell elképzelni minimalista dizájn,én csináltam )
fogtam egy alaplap tálcát beletettem az egyik szekrénybe és az alaplap tálcán lévő jukakat át fúrtam a szekrény oldalába majd ezeket a lyukakat pedig felbővitettem 5-ös fúróval majd 5-ös tiplipálcát ragasztottam bele ->ez egyfajta alaplap tálca beletettem egy próba deszkát rajta egy 1kg pocok hűtő meg egy gtx480 terhelés teszt elbírja-e a tipli pálca a cuccost+ black plate, slot jelölés
elbírta kivágtam dekopírral a feljelölt részeket,és a többit a táp helyét majd a venti hejeket körkivágóval kivágtam csináltam 2x2cm-es négyzetfából hdd tartót becsvaroztam+kapott ventit -
Melack
veterán
válasz
FatalEror #22114 üzenetére
Észrevételek:
- Válasz gomb használata: nagyban segít megtalálni, hogy kinek válaszoltál
- Helyesírás: könyörögve kérlek, legalább valamennyire figyelj erre. Édesanyém a haját tépné, hogy az osztálya sem tud jobbat írni - ált. iskola 4. osztályEz nem basztatás, de könnyebb lenne mindenkinek
És akkor a mosógépdob milyen szerepet fog betölteni? Vagy az egy másik projekt?
-
FatalEror
addikt
igen igen de ha majd a nyáron adigra spórolok még +pénzt,beszerzek egy alaplap tálcát és akoré megprobálok rityenteni egy autó formát alulemezből azt szallagcsiszolóval megcsinálom szálcsiszoltá és kész egy franko gépház
-
FatalEror
addikt
Azért is akarok mosogép dobot moddolni hogy a pc házaknál a a megszokott formatervnél valami merőben ujjat tudjak kreálni de oersze a mosogép dobnak is meg kell kűzdenie a flexemmel
-
FatalEror
addikt
Hát igen ezt mondom aszthiszik hogy ha raknak bele plexit meg 3neont akkor a föld legfacáb configját birtokolják,általában a külcsin mindig fontosabb mint a belbecs
nekem a legjobb gépem is egy egyszerű sharkon scorpio2000-es be van -
Melack
veterán
válasz
3.Aragorn #22105 üzenetére
Grétsy tanárúrnak jelentem
Mondjuk lassan tényleg kellene egy auto korrektúra
Én konkrétan kivagyok ezektől a neonfényes vackoktól. Ha én gépezni szeretnék, akkor max a billentyűzet világítson, a többi meg legyen szépen csendben, sötétben. Esetleg egy mattfekete ház fehér fénnyel az éleken, de csak halványan - kicsit Tron, de az a max. Viszon a steam punk nekem begyere, így ha én lennék a zsűri tagja, azon kívül az összest lehúznám.
-
FatalEror
addikt
Hát de ....
Nincs kedvem még egy vitrint csinálni....egy már van
meg nekem aztán oj mind1 hogy melyiken gépen inditom el a CSS-t az 5 közül -
3.Aragorn
addikt
válasz
FatalEror #22103 üzenetére
Először is magyar 1-es: "apszulút"
(abszolút-nak írják...)
Ha a steam-punk fogalmat nem vesszük olyan szigorúan, a fent linkelt rat-bike-okat simán el tudom képzelni egy világégést követő utópisztikus világban.
-kinézet?
-vagy a beleőlt munkaórák száma?
-vagy a kivitelezés,megvalósítás?A kinézet mindenképpen számít, de ez szubjektív, h kinek mi tetszik.
Munkaórák száma nem annyira, hiszen sok munkáról még megsaccolni is nehéz, hogy mennyi időt vett igénybe. Ahogy Melack is mondja: az összkép a fontos. Feltételezem, miután elvitted a versenyre a masinát, nem fogod elpasszolni. Szóval otthon lesz, neked kell h tetsszen, meg legfeljebb a haveroknak, akik a csodájára járnak majd. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FatalEror #22101 üzenetére
Versenye válogatja...
A kinézet, összkép mindenképp, a kivitelezés minősége is szokott lenni és a kreativitás is.
A beleölt munkaóra annyira nem. Nem tesznek különbséget egy otthon, házilag hajtogatott gép és egy CNC-műhelyben legyártott darab közt, még ha ugyanúgy néznek is ki. Ezt ki-ki anyagi keretei határozzák meg, de a kreativitás miatt nem feltétlenül jelent hátrányt.Sajnos nehéz olyat kitalálni, ami korábban ne lett volna valahol, valamilyen formában. Épp ezért kap inkább hangsúlyt az összkép. A technikákat lehet koppintani, de attól még nem lesz a gép szép. Ahhoz összhang kell a kinézetben.
-
FatalEror
addikt
Nem azért mert ha az utolsó 2 szempontot figyeljük akkor simán van esélye egy ütöt kopott vasnak mert az a noti modding nekem nem nagyon tetszik de ha a kivitelezést és a munkaórák számát vesszük figyelembe akkor apszulút esélyes mert az öszkép vitatható de az igényesség és a kivitelezés az viszont nem (pozítív irányban)
-
FatalEror
addikt
Akkor most egy kérdés egy modding versenyen mi alapján pontoznak
-kinézet?
-vagy a beleőlt munkaórák száma?
-vagy a kivitelezés,megvalósítás?
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest