- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22398 üzenetére
Én ezért választottam a DeWALT-ot amikor vettem a DC981KL-emet (ez volt az első DeWALT-om) akkor néztem több gépet is több gyártótól de amikor elmentem akkor a kezembe fogtam (a többi márka után)és nem próbáltam ki,de azt éreztem,hogy ez egy jó gép és megvettem aztán igazam is lett .....tehát ha veszel egy gépet akkor először fogd a kezedbe és ha azt érzed,hogy igen ez egy jó gép akkor vedd meg.....
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22396 üzenetére
A fúrószár készlet és az a fém tokmány többe kerül mint a fúrógép többi része
Az az igazság,hogy én tervezek már mióta egy komoly ütvefúró vételét de mindig visszahátrálok......múltkor majdnem vettem egy ilyet:[link] csak egy kicsit olcsóbban de aztán megláttam ezt:[link] és ennek duplája a forgatónyomatéka de ezt meg nem tudom beszerezni de szerintem egyik se ha lesz valami nagy dolog amihez ilyen komoly gép kell,majd kölcsönzök egyet........[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22394 üzenetére
Ez sem egy rossz választás:[link] tudom nem DeWALT,de a METABO-is nagyon jó,csak míg a DEWALT az építőiparba lett tervezvekíméletlen bánásmód,hajigálás,dobálás,) addig a METABO az asztalos iparba lett tervezve,mind a 2 gép bírja a huzamos munkát,és mind a 2-ő made in germany a 2 gép közt a külömbség annyi,ha ledobod a 2 gépet 5 méterről a betonra akkor a DeWALT az kurv@isten,hogy túléli addig a METABO-nak "csak"98 százalék esélye van rá
HardCore is my LifeStyle
-
imibogyo
veterán
Szia!
A mostani tervek sima Sketchup képlopásból vannak. Amiket még láthatsz komolyabb terveket a galériában azok 3ds Max-al készültek.
De igazából egyik sincs kidolgozva, mert általában az idő a szűk keresztmetszet.
Sketchup-ból is ki lehet hozni nagyon sok mindent. De ahhoz rengeteg idő kell.
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22390 üzenetére
Hát nekem csak 20k volt,de ezek a fúrószárak mind cobalt-ból készültek,ráadásul csak egy cobalt fúró 2000ft és azok nem is csúcsprofilosok.......és ha megnézzük,hogy db van benne,akkor relatíve nem is sok érte......de egy kőrfűrész tárcsa 60k-ért azért az kemény bafmeg
HardCore is my LifeStyle
-
-
imibogyo
veterán
válasz FatalEror #22387 üzenetére
Szia!
Köszönöm!Tudom, hogy lehetett volna fokozni, de mindent kézzel kellett csinálnom így is, mert a műhelyemet hátrahagytam, amikor felköltöztem Pestre. Szóval jelenleg 30 négyzetméteren kell megoldanom a műveleteket. Pedig otthon van eszterga meg minden ami kell. Hát ez van.
Nem ragasztottam! Egy mert olyan stabil a ház, hogy nagyon, kettő mert nem volt és most nem is szerettem volna normális ragasztóra áldozni. Viszont szintem minden lap találkozásánál van derékszögű fém merevítő.
Lakásfelújítás mellett így is "zsebbe nyúlós" volt ez a kis modding.
M_o_g_y_i:
Köszönöm, az elismerő meghökkenést![ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
-
imibogyo
veterán
Üdv mindenkinek! Ha valaki a másik topicot nem olvassa, berakom ide is!
Próbaképp összeraktam egy kissebb változatot a tervemből, 50 centis hosszal, de például a tápom kábeleit alig bírtam elrendezni a vízhűtés csövei mellett/ között. Sajnos a Corsair 850TX nem moduláris. Így visszatértem az eredeti tervhez.
Ez a mai napon el is készült!
Na jó nem teljes még, de sajnos vissza kellett térnem dolgozni, így egy nap alatt ennyi tellett tőlem. Viszont a legidegesítőbb, hogy kivettem a tartályból az UV csövet, és elfelejtettem visszarakni, szóval majd fúrhatok egy lyukat a ház aljába és szülésznő módjára játszhatom vissza bele. Mert jelenleg nem 100%-os a - Szotyi25 által csak "fluxus kondenzátor"-nak hívott - tartályom.
Első vízhűtésem amúgy!
20,5 fokos szobában IDLE: 28 fok a proci, 22 a viz.
LOAD: jelenleg fél órája megy a Prime95 47-53 fok a proci, 35 a viz.
És ezek passzív adatok.Még rengeteg tenni való van a házzal (vizhőmérők elhelyezése, takaró lapok helyére tétele, kábelezés, oldallapok legyártása stb.), de egy nap alatt szerintem nem rossz eredmény. Ja és ami nem látszik a képeken, az az, hogy a függőleges fa lapra vannak a vinyók felfogatva Scithye Himuro-kban. Szerettem volna őket teljesen elrejteni.
Meg kifogyott az elem a fényképezőből igy nem tudtam a többi oldalról készíteni fotókat. A galériában csak olyan állapotról van, ami még messze nem volt "végleges". De majd ha felhozom a saját gépem, akkor pótolni fogom normális fotókkal.
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22382 üzenetére
Nem, a Szerszámdiszkonté. pl. DeWALT D21717K ütvefúró
Ilyen az a Makita készlet.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22381 üzenetére
Mármint a DeWALT honlapja ??
Hát azért nem merem ajánlani mert egy DeWALT készlet még nem nézett ki ilyen sz@rul........de egy próbát megér,viszont a fúrószár készletem semmi ahhoz képest amikor nagy mellel bementem egy üzleteb,hogy kérek egy ilyen és ilyen DeWALT fűrészlap tárcsát,majd közölték hogy 60rugo,majd lenyomtam egy ötös lottó reklámot.........[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22380 üzenetére
Azt látom, nem a legolcsóbb.
Viszont a honlapjuk informatív, nézelődni jól lehet rajta.Ez mondjuk ilyen "hobbi" bit és fúrókészlet, ezen az áron nem olyan rossz azért.
Amire én használom, szerintem majd keresek valahol, vagy van a Makitának is ilyen készlete, igaz lényegesen drágábban (viszont többféle cuccal).[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22379 üzenetére
Hát ezt nem tudom amit linkeltél az nekem kicsit hamisítvány szagú szerintem ne vedd meg,viszont nekem ilyen van:[link]ez nagyon baba megérte az árát amiből még nagyon profi,kiegészítők terén az a fűrésztárcsák de a csavarozó pengélyi is jók ja és szerszamdiszkont ban ne nagyon vásároljál,mert roh@dt drága
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22378 üzenetére
Az egy éven belüli garanciális dolgok tetszenek, elég korrekt.
De utána lehetne +2 év, mint a többire. Bár tényleg nem hiszem, hogy nálam bármelyik is elromlana 3 éven belül.
A DeWalt kiegészítők milyenek?
Láttam ma egy bit- és fúrókészletet, elég jó áron.
>>>EZT<<<[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
M_o_g_y_i
A DeWALT-hoz nem kell garancia,nem lesz vele gond a büdös életbe de nem is így van ahogy gondolod,mert a garr náluk így néz ki:
30 napos csere garancia:
ha bármi van a géppel,akkor 30napon belül díjmentesen kapsz egy zsír újjat
1 év díjtalan szerviz garancia:
elviszed minden alkatrészt igyen kicsrélnek rajta,és nem kell munkadíjat fizetned ez a kopó alkatrészekre vonatkozik,és elvégzik a karban tartást is
1 év garancia:
anyag vagy gyártás hiba esetén díjtalan csere[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22364 üzenetére
Mondjuk ez épp nem így van, láttam olyan videót, amiben nem DeWalt fúró volt szétszedve, de annak is ferde fogazású volt a lehajtás.
És szerintem nagyobb erőkhöz ez szinte "kötelező" lenne, nem tudom melyik gyártó nem így csinálja.
Amúgy csak most vettem észre, hogy a DeWalt nem is 3 év garanciát vállal, csak 1 évet...
Á bazz...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-
Klemens
őstag
válasz Morty1987 #22373 üzenetére
Ha jól értelmeztem, akkor ezzel a forró oldattal az alumínium felületét lúgossá lehet tenni, azt pedig már lehet fújni, mert azon megtapad a festék.
Ehhez kellene ám anyagismereti és kémiai tudás is ami nekem nincs."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Morty1987
csendes tag
válasz Klemens #22366 üzenetére
Kis szériában biztos megvan az ára... de nagyobb tételben olcsóbb szokott lenni....
Hozzánk a legközelebb, Makón hőkezelnek és eloxálnak - amit tudok - és kb olyan 5k körül....
Van házi eloxálás is... bár ezzel az a gond, hogy sokan inkább az alu zsírtalanításának mondják.... itt ph-n is találtam egy leírást, hogyan csinálta egyik tagunk....
Sok helyen még azt írják hozzá, hogy a sima háztartási ruhafestékkel lehet a tri-sós oldatot színezni olyanra amilyenre akarod....
Bár ugye ez nem konkrétan eloxálás - hiszen az eloxálás hasonló kémiai úton megy végbe egyenáram segítségével.
Én mindenféleképp megkeresnék egy céget és árajánlatot kérnék rá, hogy mennyiért is csinálnák meg... - az ilyet (is) jobb szakikra bízni szerintem
De sok sikert hozzá
Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó
-
ZetorGumi
addikt
válasz Wind-Storm #22370 üzenetére
Az igaz, hogy most keltem, csak aztán rá kb 20 percre néztem a képet, és esett le, hogy hülyeséget irtam. És az EPS az egy csatlakozó, alaplapi táp.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
válasz Wind-Storm #22367 üzenetére
PS/2 mouse interface. CN2-t keresd a leírásban.
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
ZetorGumi
addikt
válasz Wind-Storm #22367 üzenetére
EPS.
Processzor plusz tápja.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
Morty1987
csendes tag
válasz Melack #22352 üzenetére
Igen jól számolsz, valóban elég lenne 1 táp viszont, a gond ott kezdődik hogy egyik gép se megy 24/7-ben... és mint ahogy előttem is jelezték.... hogy mindenféleképp kell a 2 táp, hiszen a víznek mindig mennie kéne - illetve célszerű ha megy
A válaszokat köszönöm, azért tettem fel ide a kérdést, mivel "modding"nak gondoltam.... de akkor ezek szerint még sem az - ha senki nem rukkolt elő konkrét megoldással
-
szab.tam
nagyúr
válasz Klemens #22358 üzenetére
alapozó. ugyanmá'...
alsó kép.nem mondom, hogy követendő példa. csak egy idétlenkedés volt a részemről.
hőleadást biztos rontja.én inkább utánaéznék az eloxálásnak. én még nem csináltam, járj utána, és majd számolj be. de az lesz a megoldás.
[link]:
"•Az eloxálás során kialakult porózus oxidréteg lehetővé teszi a felület tetszés szerinti színezését pl. fekete, kék, piros,zöld, arany stb. (színkatalógus);
•Alumínium felületkezelés javítja az alumínium tulajdonságait pl. hűtőbordák esetében-hőleadás, vezetőképesség"[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22357 üzenetére
Mások is ezt mondták, ill. az összeszedett infók alapján DeWalt lesz.
Most inkább kértem kölcsön egy ~8e. Ft-os EXTRAÜBERBRUTÁLMINŐSÉG baumaksz-lóv kvaliti SDS-es kalapácsot, amit most akarok megoldom ezzel, majd később megveszem a D21717K-t.
Ár-érték aránya a legjobb úgy látom.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van esetleg köztetek olyan aki már CPU vagy hasonló bordát fújt feketére?
Vannak ilyen tapasztalatok?
Nekem tervbe van véve, de mivel alumínium és réz, úgy néz ki nem olyan egyszerű/olcsó."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
FatalEror
addikt
M_o_g_y_i :
ezt ugyan nem biztos,hogy érted de a lényeget látod méghozzá,hogy miért olyan jó a DeWALT:
[link]
[link]:ebben a videóban kicsit lealázza a makita-át
[link]:itt pedig megmutatkozik miért állok a makita-vál hadi lábon
bár ezek a videók akkus gépeket mutatnak be,ez jellemzi az egész márkát,mely mélyen igaz az egész termékpalettáraHardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
-
bandi94
tag
Én is beleszólok a kisgép dolgokba...Szóval Bosch.A Bosch leadta a minőséget mára, csak a kéket szabad megvenni otthonra is.Boschból csak fúrókalapácsot szabad venni, abból is azt aminek félig fém a háza.Ha jól emlékszem adnak hozzá SDS plusból sima tokmány átalakítót...Makita:a legújabb szériák nem bírják addíg mint az egy két évvel ezelőttiek.Faterék építkezésén használják őket télen nyáron, szóval ami egy gép itt nálunk bírja, az tud valamit.
Amit nyugodt szívvel lehet venni az a DeWalt és a Hilti.Van egy Hilti fúrókalapácsunk, egyszer átment rajta a teherautó (homokban volt a gép).Eltörtött a kábel rajta más hibája nem lett...
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
BlackPriest
őstag
válasz Melack #22352 üzenetére
rosszul, mert ha nem megy mindkét gép, nem megy a szivattyú minden esetben.
az Y kábel nem hülyeség, csak meg kell oldani, hogy egyszerre csak egy irányból kapjon tápot. legegyszerűbb, de nem automatikus megoldás egy előlapra helyezett kapcsoló.
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
3.Aragorn
addikt
válasz Morty1987 #22349 üzenetére
"Vízzel szeretnék meghajtani mindent."
Én árammal próbálkoznék...
Egyébként itt nagyobb eséllyel tudnak segíteni:
Vízhűtés topic -
FatalEror
addikt
M_o_g_y_i :
Hát az baj hogy ha nagyobb lenne a kereted akkor biztos hogy a METABO-t mondanám,30k nál vannak ilyen impulse,tourqe control,code funkciói a METABO-nak míg a DeWALT-nak nincsen, mivel a DeWALT-ot a nyers brutalitás jellemzi minőség ,teljesítmény,tartósság szempontjából és mind a 2 említett márka made in germany felirattal büszkélkedhet a gépházán[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
Morty1987
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Adott egy számítógépház melyben 2 számítógép fog elhelyezkedni. Vízzel szeretnék meghajtani mindent. Bal oldalt a nagy gépem a jobb oldalt a kis letöltő gép foglal majd helyet... - tápegység hiány miatt még nem került átszerelésre a kis gép a házba.
Mivel mindent vízzel akarok hűteni, ebből következik hogy a 2 gépben lévő processzorokat is víz fogja hűteni. Megoldást keresek - több ötlet is felmerült, de mivel nem értek hozzá így rá vagyok hagyatkozva a szakikra - arra a problémára hogyan lehet üzemeltetni biztonságosan 2 tápegységről a szivattyút, úgy hogy ha a nagy gép megy akkor is menjen, ha a kis gép megy akkor is menjen a szivattyú, ha mind a két gép megy, akkor is menjen a szivattyú.
Első körben egy Y kábelre gondoltam, de aztán hirtelen elvetettem az ötletet, mivel logikusan átgondolva, ha megy mind a két tápegység, akkor valószínű hogy nem 5V-ot vagy 12V-ot kapna a kábelen keresztül a szivattyú valamint az visszafolyó áram nem biztos hogy egészséges lenne, mely rövid úton átküldené valószínű a túlvilágra....
Tehát a probléma adott.... 2 tápegység, 1 szivattyú, ha a gép megy, a szivattyúnak is mennie kell....a problémát, csak gépházon belül szeretném megoldani, külső erőforrás igénybevétele nélkül - 230V-trafó-szivattyú
A két tápegység amiről szó van :
Chieftec GPS 500A
Corsair AX 750 esetleg AX850 - ez a tápegység még nincs meg....Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm
Üdv MoRty
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22345 üzenetére
A Makita ha tényleg Kínában készül - a boltos azt mondta a telefonba - akkor kizárva úgy néz ki. A kék Bosch is "Made in Russia" - mondjuk ezt nem tudom, hogy előny v. hátrány.
Metabo és DeWalt játszik jelenleg.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
FatalEror
addikt
válasz M_o_g_y_i #22316 üzenetére
M_o_g_y_i:én azért ajánlom a DeWALT-ot,mert ők a mágnestartót is fémből csinálják ellentétben a konkurenciával,ahol csak műanyagból készülnek
donpe:a bosch széria jó,de messze nem a legjobb....de nem is DeWALT,hanem a HILTI
és itt egy link ahol vannak FLEX termékek:[link] és még a flex-re visszatérve,én ebből is a DeWALT-ot preferálom,mivel a nekik van egyedül a világon porkilökő rendszerrel ellátott flex-ük,ami többszörös élettartamot biztosít a többihez képest[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
törölt tag
válasz M_o_g_y_i #22340 üzenetére
Neked is válaszolok opti06
Ezek pusztán netezős, filmnézős gépek, arra elegendők. Lassan megvan ismét az igény egy játékokat kiszolgáló gépre is, egy komoly konfigot nem kenegetnék grafitos zsírral Nem volt semmi normális cucc itthon (akkor), ezért került rá ez. Majd kiderül, mi lesz az eredménye...lehet, hogy tényleg úgy össze szárad, hogy a proci magját úgy kell legyökölni a hűtőről Ezek filléres dolgok, nem félek kísérletezni velük -
opti06
aktív tag
válasz #10726912 #22334 üzenetére
grafit vezeti, mivel grafitos a zsír szvsz az is..
szilikonos pasztákat nem ajánlom.. idővel elszáradnak szétporladnak,
nálam az abszolute befutó AC MX-2 30g-os tubus 5k volt anno, azóta vagy 50gépet kentem át vele, több mint a fele megavn, és minőségben sem utolsó...
(pl vga-m zsír új gyári paszta helyett 5fokot javult, csak a paszta miatt! még ez egy 4890en volt, mai közép/felső kategórián alapból hasonló zsír van, mostani kártyám (6970 pl 1 fokot javult paszta miatt csak) -
M_o_g_y_i
őstag
válasz #10726912 #22334 üzenetére
Zsírral csak egyszer, jó sűrű szilikonos zsírt kentem egyszer kényszerből AthlonXP procira. Igaz az jól viszi a hőt és nem vezeti az áramot. Legutóbb egy GPU-ra szilikonos tömítőpasztát voltam kénytelen használni, de semmivel nem lett melegebb, mint előtte volt a gyári rózsaszín x@rral.
Nem egy csúcs-VGA a cucc, "netezős-filmnézős" alsó kategóriás kártya csupán.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szab.tam #22338 üzenetére
Ha rászánod magad, két óra alatt végzel első nekifutásra az egésszel. Én is tartottam tőle..lebontod az oldalát, (az alján két csavar szokott lenni, a hátsó oldalon van vagy 5) és befújod csavarlazítóval a motoron a csapágyakat (én kivettem a motort is, egy 8-as csavar tartotta), aztán egy kis olajat kell rácsöppenteni, kézzel forgatni a motor tengelyét és mehet vissza.
Ja az elavulásos téma:5 helyen rohad a lemez Csak azért, mert a minőséget kelti életre -
szab.tam
nagyúr
válasz #10726912 #22337 üzenetére
nem néztem végig az 50 percet...
mosógép csapágy.
ismerős történet...
de én ki nem szedem.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
válasz szab.tam #22336 üzenetére
Ha végig nézed figyelmesen a filmet, szó van arról, hogy a kommunista blokkban más volt a rendszer. Ez a kapitalizmusról szól. De mindenki maga dönti el, hogy a műanyag egyszer használatos fúrók, barkácsgépek, játékok vagy épp a nyomtatók világában mennyi példát talál...van egy automata mosógépünk, 6 éves, megszorult a motorjában a csapágy. kivettem a motort, gondolván, hogy majd kicserélem. A motor össze van SZEGECSELVE. Megolajoztam a csapágyakat, most megy, ki tudja meddig...Van egy Hajdú Energomat, ami félre van tolva, tartalék. Nem 6 éves. Működik. Én találok példákat bőven az életben.
-
szab.tam
nagyúr
válasz #10726912 #22335 üzenetére
édesapám anno alkalmazott matematikusként spirálkonstruktőr volt, (aki a wolfram izzószálakat tervezi), a tungsramban. (ma g.e.)
neki erről elfelejtettek szólni....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
törölt tag
Ha még nem láttad, nézd meg. Villanykörte össze esküvés.
-
törölt tag
válasz opti06 #22332 üzenetére
Vigyáztam vele, nagyon keveset kentem rá, össze raktam, hajszárítóval felmelegítettem, aztán óvatosan szétszedtem és megnéztem, hova jutott el: nem folyt szét, nem csurgott ki. Nem tudom, hogy vezeti-e az áramot, azért teszteltem, hogy vajon mennyi marad rajta...a CPU hűtőt már nem állta a kezem, annyira meleg volt, de a zsír ott maradt. De most már lusta vagyok szétszedni.
donpe: Ez jogos Akkor rajta hagyom, megnézem mi lesz az eredmény, van tartalék CPU Akkor ezek szerint senki nem gányolt így?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #10726912 #22321 üzenetére
Kiegészítés: Megint elindítottam a prime95-öt, de most már megy egy 12 centis tápventi is, ami a ház oldalára van szerelve. Fél óra után 43 fok'C a végeredmény. Kérdés: Szerintetek maradhat a gépzsír rajta? Mi nyűgöm lehet, ha nem kenem át hűtő pasztával ezeket a cuccokat?
-
DiceBlade
aktív tag
hát igen.. régen nem garancia+1napra szóltak a termékek... azóta rájöttek hogy magukkal csesznek ki ha valami sose romlik el
-
donpe
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #22324 üzenetére
Nah EZ szerintem még mindig elég sok magyar háztartásban jó szolgálatot tesz. Nekünk 2db van, egy ilyen sima és egy újabb sebváltós is. Épp glettet kevertam vele a múlt hét végén.
Az előbb említett agyonverhetetlen sárga, az pedig (L:http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/elektromos_gep_barkacsgep/furogep_marogep/orosz_furogep_orok_darab_1492190522.html)Ő(/L) 16mm-es tokmánnyal. A leírás hűen tükrözi a termék minőségét.
[ Szerkesztve ]
-
donpe
aktív tag
válasz M_o_g_y_i #22322 üzenetére
Nekem Makiata, Bosch és Black&Decker tapasztalatok vannak. A Blacky kisflexek igaz olcsók, de sz*rt sem érnek, szétmegy benne a fogaskoszorú.
Makita - Bosch - OK.
Flex "flex" - nagyon OK
Hitachi fúrókalapács nálam bevált. Az egyik melós az első héten megforgatta vele a vésőt a betonban , a tokmánya szétment, de gariban javították és már jó néhány éve kiszolgál, semmi baja nincs.Persze még mindig a legjobb az orosz technika. Régi narancssárga műanyag burkós, nagytokmányú, lassú fordulatú sima (nem ütve) fúró. Faterék kb 25 évig mindenre nyúzták, amit el tudsz képzelni. A cucc nem leégett, hanem a műanyag burkolata elfáradt, elporladt.
Azóta is azt síratja fater. -
M_o_g_y_i
őstag
Most már kék a Professional széria, akik ilyen gépet használnak szintén elnyűhetetlen daraboknak tartják őket. Viszont a Makita is erről híres, és most a kolléga a DeWalt gépekről is u.ezt mondja...
És döntsön jól az ember!
Azt szűrtem le eddig, hogy (a kisebb márkákat leszámítva) a Hitachi mellett nem nagyon szól semmi, a Metabo sem kiugró, viszont a kék Bosch, Makita, DeWalt nyugodtan vállalható. Az viszont biztos, hogy olyat kéne választani, amire 3 év garanciát adnak, nem ipari felhasználás esetén azért ugye lassabban romlanak el ezek a cuccok.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
törölt tag
Nem tudom, kinek mi a tapasztalata ezen a téren..a lényeg, hogy szétszedtem két gépem (socket-A-s)+ egy radeon 9800 Pro-t is, amin ZALMAN hűtés van. A CPU-knál meg a VGA-n letakarítottam a hűtőpasztát, aprólékosan minden honnan. Aztán mentem a pasztáért, hogy újra kenjem a cuccokat...perszehogy nincs sehol. Berágtam, mint a 6-os anya és lekentem mindent grafitos gépzsírral dögölj meg, ha nem bírod szemlélettel. Ez volt egy hete: azóta a 2.5 gigás AMD-t teszteltem prime95-el: a legnagyobb hőfok 57 volt nem tuning hűtővel 40 perc után Vettem már pasztát azóta, de kíváncsi vagyok, meddig bírja a gépzsírral. Így a csapágy sem szorul be a CPU-ban A VGA is kellemesen érzi magát egyenlőre
-
BlackPriest
őstag
-
donpe
aktív tag
Flex márkájú kisflexeket, szerszámgépeket lehet itthon kapni?
Van otthon egy piros-fekete műanyagburkós közép méretű (kb 20éves), és két full alumínium burkós brutál nagyflex (kb 30évesek?).
Nah ezekre megállja a helyét az "Életre tervezve" szlogen. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz FatalEror #22300 üzenetére
Eddig 1:1 az állás a 1630 és a DWD024 között, esetleg BOSCH GSB 13 RE is szóba jöhet.
A 2 sebesség nekem fölösleges, akkora terhelést nem fog kapni.szerk.: a kék Bosch egyre esélyesebb...
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Jah, a CPU hőfoka is simán elmegy 100 fokig, és a GPU is 120 fokig, csak épp nem fogja túl sokáig bírni ha huzamosabb ideig ezen a hőfokon üzemel...
Hiába mutogatod az operating és non-operating hőmérsékleteket, attól még nem egészséges 50°C felett egy merevlemeznek huzamosabb ideig.Még emlékszem, amikor régen 55°C-on sült a maxtor merevlemezem és leállás után sokáig forgott még a tányérja, majd a fej csak nagyon sokára adott lemezsúroló hangot amikor leállt teljesen a forgása a tányéroknak.
-
válasz Wind-Storm #22298 üzenetére
-
-
csicsaaa
tag
válasz FatalEror #22310 üzenetére
Majd a jövőben egy olyan gépházat csinálok, amit ugye én csinálok és ugye az új alaplaphoz nem adnak microkapcsolót!Ezt szeretném megvalósítani igényesen, legjobb tudásom/unk szerint!
Remélem érthető voltam!Köszönöm a hozzászólásokat a témához!Védd a fákat, egyél hódot!!!
-
csicsaaa
tag
válasz Wind-Storm #22308 üzenetére
Persze vezetékkel gondoltam használni
Amúgy köszi a szó tippet azthiszem ez lesz az ahol keresgélnem kell!Védd a fákat, egyél hódot!!!
-
Wind-Storm
őstag
válasz csicsaaa #22307 üzenetére
Én úgy oldottam meg, hogy Lomex-ben nemrég vettem ilyen tüskesort, [link] elfűrészeltem a 3. pinnél, maradt 2 és arra közvetlenül ráforrasztottam a nyomókapcsolót (a forrasztózsír csodákra képes )
Te gondolom vezetékeket szeretnél ráforrasztani, azt ugyanúgy meg tudod oldani, de akkor vékony falú kis átmérőjű zsugorcső sem árt hozzá.[ Szerkesztve ]
-
zolee5016
őstag
válasz 3.Aragorn #22305 üzenetére
Én is megütköztem rajt,de lehet.A régi gépeimbe mind 40-55 fok körül voltak a vincsik abból 2 most is hiba nélkül teljesit.
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
3.Aragorn
addikt
válasz Wind-Storm #22298 üzenetére
Már 45 fok veszélyes lehet?
Én ezt nem tudtam... -
csicsaaa
tag
Hol tudnék venni olyan micro kapcsolót amit a pc házakhoz adnak, vagy legalább is olyat ami jó alternatíva, esetleg kevés átalakítást is igényelne?
Igazából ez is megfelelne, csak akkor írjátok meg hogy hogyan csatlakoztassam az alaplaphoz kókánymentesen foglalat hiányában?
THXVédd a fákat, egyél hódot!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Be Quiet 850W Moduláris Tápegység
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest