- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz xxxthrief #25698 üzenetére
Hogy lehetne ennyi hűtő egy kupacon mind hibás? Megnézném az az embert,aki eggyesével kijuggatta a hőcsöveket ezeken a gyönyörűségeken.
Amúgy a kérdésre válaszolva nem,nem azok. Ezek csak alanyok lesznek egy átfogóbb tesztben,ami (reméljük) nagyot fog majd ütni.
szab.tam már igencsak jártas a lamellás hőcsöves témákban,érdemes követned.
szab.tam: Ha továbbadsz 1-2 nagyobb darabon,lefogatóval,lehet,hogy érdekelne .
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #25697 üzenetére
Ebbe mennyiségbe már bele van kalkulálva a selejtek száma is,vagy csak minél több annál jobb?
A postásra visszatérve általában én is mindent megtervezek,és felkészülök az esetleges hibalehetőségekre,de szokás szerint valami mindig bebax...
Amúgy nem találtál elég hőcsövet,vagy mit történt,hogy most ezzel próbálkozol...?xxxthriefiztos nem azok,mert ebből egy CPU,illetve lehet egy GPU hűtő párost szeretne kihozni,szóval hibásat max levélnehezéknek vesz....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz zolee5016 #25696 üzenetére
a bablé nem tudta megkülönböztetni a 9-et a 19-től.
és a printerrel kinyomtatott értesítőn a 3/9-et tollal átjavította 3/19-re, és bedobta a 19 postaládájába. mert hogy az is szabó.
hogy lássa mindenki, hogy ő észrevette a nagy tévedést, korrigált. ahelyett, hogy a 3/9 postaládájába dobta volna be. de ha felcsenget, akkor ugye még értesítő sem kellett volna, és kapott volna 500 ft jattot is. ki volt készítve az asztalra. a papucs és a nadrág is irányba volt állítva, ha véletlenül akkor csönget, amikor a trónon ülök. papír behajdtogatva, hogy 10 mp alatt kiérjek, hogy időben felvegyem a kaputelefont. nem mertem fejhallgatót felvenni, nehogy ne halljam meg. kedves vizuálisok: el lehet képzelni.
de hogy ennyire hülye, kretén, barom. és ezt 2x is egymás után 2 napon. erre már nem voltam felkészülve...a cpu vásárlós topicba azért beírtam:
"a topic címe: milyen cpu hűtőt vegyek?
háááát. én egy darabig semmilyet..."
(de amikor majd sorban töröm el a csöveket, kérdés: akkor is ekkora lesz-e a pofám...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz xxxthrief #25693 üzenetére
nézem a hirdetéseket. írok privátot. fizetek. elpostázzák. a postás kihozza. felcsenget a szomszédhoz, bedobja hozzá az értesítőt. majd megint. én 2 napig nem dolgozom, csak várom a csomagokat. 3 nap múlva a szomszéd bedobja az összegyűlt értesítőket. én bemegyek a postára. leszakad a karom. félúton vonalkódos lesz a gatyám. (hátul.) hazaérek.
asszem nem hagytam ki semmit.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Vegitaa
senior tag
...nekem is elkéne egy pár...
-
szab.tam
nagyúr
elvben jő ötelt, de én a gyakorlatból tudom, hogy nem így szeretném.
(több okból külön akarom kezelni a gyűrűket, lamellákat...)*******************
megjöttek a gyerekeim:
egy a kóser, egy az avas:
a nagy 2x8-as k2 batárral nem tudok mit kezdeni. egy péniszgyanta német kigyerek leforrasztotta a lamellákat. most már elkezdtem, levésem az egyikről a lemezeket, aztnán megpróbálom lecsiszolni. de másik két k2-t valszeg továbbadom. lehet, hogy kiegészítem lefogatóval és ventivel, majd utána. nem tudom. de nagyon bosszant.
a slim 2x6 os szépen kopasztható. de majd holnap folytatom, mára fáradt vagyok.
azt még nem tudom, hogy 2 db 2x6 os slimet, vagy egy 2x6-osat és egy 2x3-as at gyógyítok össze. majd kopaszon megnézem, hogyan hajlíthatóak a csövek[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz Zoli54213 #25690 üzenetére
1.Lépés vegyél egy csiszoló szivacsot,és azzal dörzsöld át alaposan a felületet,addig míg fakó nem lesz
2.Lépés?hogy valami erős alkohollal mondjuk acetonnal alaposan át törlöd a felületet(zsírtalanítás)
3.Lépés adott esetben a glettelés,de erre szerintem nem lesz szükség,hanem az alapozás,javaslom a töltő alapozót,mert a kisebb egyenetlenségeket eltüntet
4.Lépés,már maga a festés,itt is zsírtalanítás kezdünk az említett módon,és utána visszük fel a festéket....A festék függ a rászánt anyagi kerettől is...
HardCore is my LifeStyle
-
Zoli54213
aktív tag
Én mély kék festéket vennék, egy Thermalke Commander MS-I házat festenék be vele részlegesen (motívumok, egyes részek a házon). Milyen festéket érdemes venni? Milyen lenne jó? Sokat nem akarok rá költeni. Előtte készítsem elő a felületet valahogy vagy mi egy ilyen festés folyamata?
Előre is köszönöm a választ bárkitől is kapom!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Livio
tag
válasz szab.tam #25687 üzenetére
Csak egy ötlet (bár nem tudni ugye pontosan, hogy mire is lesznek ezek az alátétek, de ha úgy ahogy gondolom, akkor én így csinálnám):
Előre összeragasztanám a lamellákat és a hézagoló alátéteket szépen sorba pontosan. Vagy esetleg forrasztanám. Majd ezután fúrnám ki szépen pontosan méretre az egészet egyben. Végül ha valószínűleg nem kell soha leszedni a lamellát a hőcsőről, akkor azokat is összeforrasztanám a minél jobb hőátadás érdekében.
...ha úgy van ahogy gondolom -
szab.tam
nagyúr
válasz szacsee #25685 üzenetére
direkt nem akartam veled példálózni. mármint, hogy mennyikbe kerülnek a szerszámok...
csak én most nem hengerpalást kihúzott lammlákban, hanem formabontó módon allátéttel, azaz tömítőgyűrűvel való fellamellázáson gondolkozom.
(természetesen azon vélemények figyelmen kívül hagyásával, amik arról szólnak, miért is nem lesz jó.), mert hoy jobb lesz, mint a sima perforált lamellázás. többszörösen is, de ezt most le nem írom, mert hosszú. feltéve, ha nem találok 2-3 olyan körülményt, amivel nem számoltam éjszaka az alvás helyett....blasko92
így már értema beszorítást.
"És még egy árazást is be lehetne iktatni"
valóban. megtörtént ez is tegnap éjjel. a 16 oszlopos passzívnál, ha olyan lesz a hűtési teljesítménye és kinézete , mint gondolom, és a költségek is úgy alakulnak, 30-35k-ra gondolok. a 2x2x6 oszlopos is ennyi lesz....természetesen 5.9-el fogom fúrni, és rátolom a 6-os dörzsárat, ha már vettem....
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz szab.tam #25684 üzenetére
"én meg tiszta hülye vagyok. bátáym gépészmérnök. mindig utólag kérdezem meg, (4-6 hónap ), hogyan kellett volna. most előre fogom"
A múltkor mit is mondtál a házi barkács/gányosokra?
Előbb vág, utána ír, aztán pedig gondolkozik
Én azért javasolnám a kettévágást, mert az alátétek mérete között is lehetnek apró eltérések, és ha már 0,1-dal nagyobb a cső belső átmérője, akkor könnyen megeshet, hogy az 5. alátétet nem tudod rendesen megszorítani, és a fúró elforgatja.
Ha viszont kettévágod, és úgy fogod be a satuba, akkor úgy szorítja majd őket össze, mint egy szorítópatron. Így nagyobb esélyjel sikerül átfúrni mindet egyszerre
És még egy árazást is be lehetne iktatni, hogy a belső palástfelületnek jobb legyen a felületi érdessége, ergó jobb lesz a hőátadás
szacsee hihi Ilyesmiről...
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Ilyesmiről beszéltek?
Vízjel benne maradt, nem tököltem vele... lebuktam.Forrás... de én nem jártam erre...
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #25683 üzenetére
én meg tiszta hülye vagyok. bátáym gépészmérnök. mindig utólag kérdezem meg, (4-6 hónap ), hogyan kellett volna. most előre fogom.
blasko92
"Inkább egy olyan belsővel rendelkező csődarabot hosszában kettévágni, mint az alátét külső átmérője, és ez a két féldarab segítségével a satuba befogni "
hajszál pontosan ez a terv.
azaz a cső belső átmérője értelem szerűen pár száraddal, max 0.1 -gyel nagyobb.
vagyis így, ha kicist bővebb, nem kell hosszában kettévágni.[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz FatalEror #25677 üzenetére
A valóságban így néz ki egy kivágó/lyukasztó szerszám.
Rajzon pedig ilyesmi.
gyorsabb és gazdaságosabb, mint a fúrás.
A technológusok megtervezik a sávtervet, hogyan legyen elhelyezve a lemezen/szalagon a kivágandó rész, hogy minél gazdaságosabb legyen az anyagkihozatal.(Hülye suli.... )
A pillanatragasztó elpattanna Szerintem legalábbis.
Inkább egy olyan belsővel rendelkező csődarabot hosszában kettévágni, mint az alátét külső átmérője, és ez a két féldarab segítségével a satuba befogni
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #25678 üzenetére
jó akkor most nem teljesen ment át,vagy rosszul fogalmaztam meg "magam"...
Azt hittem,hogy tudod,hogy van valami speciális fúró,vagy akármi,és nem pedig egy egyszerű,"primitív" lyukasztó,van róla fogalmam,de nem biztos,hogy az úgy is,de szerintem felhasználási területenként változik,mert Pistának nincsen szüksége század miliméter pontosan kimart anyára,viszont mint múltkor is láttam az amcsi motorokba ott bizony ezred miliméter pontosságal kellet marni,mert ha nem passzol tökéletesen akkor széthullik a cuccBlasko:Én arra gondoltam amikor a szigeteléshez is kellet egyedi alu alátét,ott is kukáztam két darab titán csövet,megéleztem őket,és kapott egy 2,5mm vezető szárat,alut felkockáztam és hagymás alapon dinszteltem,majd megfúrtam őket egy 2,5mm fúróval(középen),és utána kis izmozással át lettek lyukasztva.....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
blasko92
őstag
Igen, ehhez nekik egy lyukasztó bélyeget kell csinálniuk.
"de olyat lehet házilag is fabrikálni,ha alu-ról van szó...."
Ha szerszámtervező vagy, és a megfelelő szerszámok a rendelkezésedre állnak, akkor minden gond nélkül
Egyébként nagyon patentosan ki kell számolni a robbanási hézagot, stb...
Valamint kell hozzá egy excenter présgép is.Eltérések mindenhol vannak. De tűréssel gyártják, és amikor egy munkadarab már kiesik a tűrésből azonnal beavatkoznak (jobb helyeken...) Ez meg a minőségbiztosítás része a dolognak (Vannak olyan folyamatképesség mutatók is, melyekkel úgy is ki lehet szűrni hogy van-e selejt, vagy nincs, ha épp nem azt emelted ki ellenőrzésre)
szab.tam "én fúrni fogom. valahogy oszlopba összefogok 10-20-at, és egyszerre megfúrom"
Nehézkesen, de talán menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
de mindig nem értem, hogy mit nem értesz.
gondolom komoly sorozatgyártó gépeik vannak, amibe ennyi egy új célszerszám. nem házilag fabrikált betétet fognaka gépbe rakni. és ennek ennyi az ára. úgy gondoltam, hogy ezekkel jobban képben, vagy mint én...
vannak olyan kis bizbaszok, pl préseknél, amiknek a legyártása nem 100 ezrekbe, hanem milliókba kerül...szerk
ok.
de nem tudom, hogy csinálják.
azt sem tudom, hogyan gyártják az alátéteket.
én fúrni fogom. valahogy oszlopba összefogok 10-20-at, és egyszerre megfúrom.[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz szab.tam #25676 üzenetére
hát az egyszerű primitív lyukasztó szerintem,de olyat lehet házilag is fabrikálni,ha alu-ról van szó....,amúgy meg valami bonyolult fúróra gondoltam,csak inkább kíváncsiság,de mivel lyukasztják őket,ezért szerintem sanszos,hogy nem is teljesen egyforma minden lyuk,hanem vannak pici eltérések....
[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #25674 üzenetére
igen. azt mondta a tag, hogy elég pontosak, de kell venni mintát, és meg kell nézni...
(#25675) FatalEror
gondolom, amivel a kis teli korongokból lyukas korong lesz. vagy akármi....
nem egyesével áll ott józsibá az oszlopos fúrónál.
gondolom valami célirányos betét a gépbe. és mivel ilyen méretet még nem csináltak, így le kell hozzá gyártani a szerszámot, sablont, akármit.
mi ezen a meglepő?[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz waterdragon1 #25666 üzenetére
a nagyobbik tömítőből nincs 6-os belső méret, (a szerszám 100k....), de nyers korongot adnak, és abból kifúrom magamnak.
a kicsit, (6x12x1.5) pedig tudok rendelni pár zacsival is...nagyon köszönöm a hasznos navigációt!
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #25669 üzenetére
értem.
túl hosszú lenne leíri az elképzeléseim, variációim hosszú sorát.
nem letorkollni akartalak, csak itt és most méb újabb ötletek nem kellenek. csak 2 méretű alátét, vagy akármi.de a kisebbik tömítővel már fogok tudni mit kezdeni. ha nagy nem lesz, már akkor is.
-
blasko92
őstag
válasz waterdragon1 #25666 üzenetére
Csak azt is milyen tűréssel gyártották...
Sanszos, hogy nem maradna meg stabilan a hőcsőn.szab.tam nem belepofedálni akartam írtad, hogy összecsúszna....
konkrétan ebből[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #25664 üzenetére
"Akkor neked mindenképpen olyan "alátét" kellene, aminek van egy kihúzott palátsfelülete"
sértődés ne essék: köszi, de nehogy el kezdjetek helyettem gondolkozni, hogy nekem mi kéne más...
semiféle kihúzott palástról nem beszéltem. itt és most nem. hajszál pontosan leírtam, mi kéne. azt majd tudom, hogy miért...pont az egyszerűsítés miatt kéne ez. hogy mi lesz a palásttal, vagy nem palásttal, majd megoldom..
tehát belső pont 6-os alu alátét, vagy akármi....
a kihúzott alulemez, az más tészta. az egy külön vágány.
(#25666) waterdragon1
a tömítéseket pont az előbb már nézegettem. csak a méreteket próbálom értelmezni:
ott a 6x12x1.5 pontos méret lesz? annak kéne lennie. nem?
"100 db az 330ft" - az pont tökéletes lenne.[ Szerkesztve ]
-
hekkerman
tag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy elfüstölt a neon vezérlőm. Hangra adott kakaót, de egyszer pattant egyet, és vége. Ha feltöltök nagyméretű képeket, valaki megtudná modnani, hogy mit cseréljek ki rajta?
-
waterdragon1
tag
válasz waterdragon1 #25661 üzenetére
a másik a: tömítésgyár.hu ott érdeklődj kb 100 db az 330ft volt 6x12x1.5
-
blasko92
őstag
válasz szab.tam #25660 üzenetére
Akkor neked mindenképpen olyan "alátét" kellene, aminek van egy kihúzott palátsfelülete.
Erre szakosodott céggel kellene beszélned, minél többet rendelsz, annál jobban jössz ki.Esetleg gyártathatsz egy célszerszámot, amivel rendes alu alátétből tudsz kihúzott palástfelületű lamellát csinálni.
Én valami egyszerű kézikaros szerkezetre gondoltam (régebben mi is csináltunk otthon egyet, amivel ólomlapból légpuska skulókat csináltunk. egyszerű kis szerkezet volt, egy félig kúpos nyomórúd, ami egy furatos zártszelvénybe ment bele)[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz waterdragon1 #25661 üzenetére
ok. thx.
de itt a problém magvát az hozza, hogy nekem pontosan 6mm-es átmérő kéne. nem 6.4, ami az m6-os csavarokhoz van.
igazából ezek nem is alátétek, hanem idióta módon speciális méretű "lyukas korongok"....(#25662) FatalEror
magamnak? itthon? 1-esével több ezret?az is kérdés, hogy omilyen súly / árra jön ki? mert egy alumíniumnak profilnál 1300-3000-ig jöhet ki. (a 3 az má rvalami durva mutatvány).
amiket hasonló nayságú alátéteket hirtelen láttam, ( 6-os belső méret persze nem volt jó), drabja 10(!) ft.
kb. 20 dkg, 3000 ft.
úgy komplett elment az eszük. a legdrágább profilár szorozva 5-tel....[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #25659 üzenetére
ez a baj.
ha külön oszlopkat akarok, nem megy, mert a lamellák a palástoknál összecsúsznak. így távtartás sincs.
egyre bonyolódik ez a dolog....[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
6mm belső ámérőjű alumínium alátétekre lenne szükségem.
pontosan 6 mm, nem 6,3-6,4...2 fajta kéne
- 2.0 mm vastag, külső átmérő 8.0-12.0 mm
- 1.5 mm vastag, külső átmérő 20,0-25,0 mmötlet?
olcsó is kéne legyen, mert többezer kéne....
(vagyis első próbára kicsit kevesebb: 1000-1000 db...)[ Szerkesztve ]
-
balu999
tag
válasz szab.tam #25650 üzenetére
Tervbe van véve a kábelek elrendezése , majd veszek valamit amivel felfúrom a kebleket is.
Szellőzés:nem húzom a gépet , kb net. meg torrent meg hon fut rajta.
Tegnap vettem egy új pc-t szóval már a játék sem ezen fog futni szóval csak net/torrent/zene/film feladatot fogja ellátni.Ehhez meg nem kell húzni , nem melegszik , játék alatt is 40c fok körül kering a cpu hőfoka.Amúgy ez az alaplap bele volt építve egy obi-s szerszámos táskába.Ami a táskában volt:
micro atx-táp,lap, vinyó+ a belöl a táska tetejében egy szétbontott 15"tft.A tft-is a gép tápjáról kapta az áramot szóval még külön adapter sem kellet.
Táska elhasználódott ezért szedtem szét de tervezem egy ugyanezt megcsinálni megint.
Ha ez meglesz megint rakok képeket fel. -
szab.tam
nagyúr
válasz balu999 #25649 üzenetére
barkácsnak jó. maximálisan topic on.
vannak, aki a falra szerelték fel a gépet, folyamatban is van éppen ilyen terv.de én aztal aljára biztos nem raknék semmit.
- az előbb leíírt rezonancia
- szellőzés. a meleg fölfelé menne, és ott az aszal lapja. ok, hogy a venti elkergeti, de akkor is...
- lefelé lógnak a kábelekklasz, jó, barkács, érdekes. de nekem nem kéne...
-
balu999
tag
Igen az asztal aljára van felcsavarva.
Addig míg nem írtátok a rezonanciát nem is figyeltem rá.Nagyon picit érezhető de csak ha oda figyelek , észre sem vettem eddig.
Nem darál semmit , elég magas az asztal.Nem egy szokványos magasság.Mivel az asztalt is én csináltam , figyelembe vettem a saját kényelmi igényeimet .Azt asztal kb. 80cm magasságban van.
Ha épp kell egy optikai a géphez ideiglenesen rárakok egyet.
Amúgy tetszik az ötlet nektek?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #25646 üzenetére
aha. és az asztalra könyökölve egy kellemes morajlást érez az ember, ahogy a lap átvesz minden rezonanciát.
és az asztal alatt, a lemenő nyári nap fényénél lágy, zsengén zsongó langyos szellő, torokból feltörő lehelletként lengeti a lengetni valót.
és valami csodára várunk. (gyk: valaki váratlanul lepippant - a szerző.) de megint nem...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz balu999 #25642 üzenetére
"...és az aljára facsavarral..."
de minek az aljára? asztallapnak? polcnak? készítettél 3 db, lényegében egyirányból látható képet. nekem kellett kb. 2 perc, mire megértettem, hol van a merre. (de még akkor sem biztos.)
kéne valami nagytotál, hogy értsük is...
-
balu999
tag
Sziasztok
Felrakok néhány képet az én házi gányolásomról.
Számítógép én csináltam , és az aljára facsavarral csavartam fel az alkatrészeket.
Alkatrész lista:
Chieftec micro atx 230w táp.
ASRock k7s41gx alaplap (AMD Athlon 3000+ Barton , 1,5 gb ddr1 ram , radeon hd3650 512 vga , pci sata raid)
2 db ide vinyó : 1*80gb quantum , 1*2,5gb quantum (ez csak azért , hogy nem a polcon porosodjon 2 film el is félr rajta )Lényegében ennyi
Még tervezek ugyanide egy p1-es gépet ugyanígy , csak életre kell keltenem (ezt már csak hobbyból )
[ Szerkesztve ]
-
sinya85
senior tag
válasz waterdragon1 #25640 üzenetére
Rycki kollégánál kapsz, molex csatit is tesz rá. Maga a led szalag meg öntapados.
ஜ۩۞۩ஜ
-
waterdragon1
tag
most mondja a nagy fiam,hogy szeretne ledeket is a gépbe azokat honnan lehetne készen hogy csak bedugom rögzítem és megy ?
-
waterdragon1
tag
válasz Kiki18 #25636 üzenetére
miből ?? a procihűtő a cél egyelőre + 2-3-4 db 12cm-es venti bele halkan de lehet csak 2 venti minél halkabb legyen a házam valami régebbi darab kb 19,5 cm széles és 44cm magas hossza előlap nélkül 43cm.nem oly kicsi de magasabb nem férne be max szélesebb egészen 26 cm-ig.
-
szab.tam
nagyúr
válasz waterdragon1 #25635 üzenetére
a thermalright-ot tartom valamire egyedül a hűtőgyártók közül. látszik, hogy használják az agyukat is, és van merszük néhány meghökkentő koncepciómodellt be is mutatni.
de ebben is van hiba. ha jól látom, a ház teteje tömör, nem rács. (ez nem látható pontosan.)
a rács oldalt van a hosszú csövekkel. az átszellőzésnek függőleges irányúnak kéne lenni, de itt láthatólag a szegény levegővek vízszintes irányban kéne átmennie a lamellákon...és hát egy összeszerelt állalpotot sem látok. mi nyomja neki a hűtő talpát a procihoz? az, hogy becsukom az ajtót?
olyan, mintha leálítanék 40 kiló bordát kicsit megfaragva a félig összeszerelt gépem mellé. attól még nem lesz lehűtve a proci...
ha valaki talána olyan képeket, videót, ahol ez a "hűtőház" összeszerelve, működés közben is látható, nemcsak a vigyorgó ázsiai fickó, a hóna alatt némi aluval....[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz waterdragon1 #25635 üzenetére
Ha nem elég széles a házad,hát vegyél egy szélesebbet.
-
waterdragon1
tag
válasz szab.tam #25634 üzenetére
Messzemenő respekt szab.tam munkájára de ezt én is túlzónak és nagynak tartottam.Nézve a szab.tam munkáját a passzív házról elgondolkodtatott és kedvet is csinált hozzá bár számomra kivitelezhetetlen de arra az útra lépek és kis barkácsolás felé. nekem sajnos túl nagy helyem nincs az asztal oldalában erre azt kell kihasználnom a gép teteje és a bútorlap közt csak 2 cm van de oldalra mehetnék ha lenne szélesebb házam .
-
szab.tam
nagyúr
válasz waterdragon1 #25630 üzenetére
thx, de ismerjük. ez ennek a thermalright koncepciónak a része.
asszem nem került sosem sorozatgyártásba. (vagy igen?)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
imibogyo
veterán
Huhh basszus ezt marhára be kell méretezni, mármint a felfogatását, hogy fel is feküdjön tökéletesen a procira, de ne is törje ketté az alaplapot. Gondolom a függőleges rögzítés is halott ügy. Inkább vízszintesen és a hűtő sarkait meg alátámasztva. Vagy mehet függőlegesen is, de akkor meg valami frankó csavaros rögzítést tudok neki elképzelni.
Amúgy nem hiszem, hogy nagyon hatékony lehet. Nagyok a távolságok. Olvastam régebben, hogy már egy Orochi sem sokkal jobb hűtésben, mint egy réz ninja, mert nem tudja már hatékonyan eljuttatni a hőt olyan messzire. A tömör "szab.tam-féle" blokkok sokkal jobbak erre. Vagy rosszul emlékszem/tudom és titokban helikopter vagyok.
Valaki vegye már meg a gépem. Nem tudom kezdeni az új projektet.
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
Más hozzáfűznivalóm nincs
baluka6 tudom
-
AndrewTdi
addikt
azigen.
ez like
-
waterdragon1
tag
szab.tam főleg neked de mindenkinek :ez brutális [link]
[ Szerkesztve ]
-
blasko92
őstag
válasz baluka6 #25623 üzenetére
A kolléga azt kérdezte, miként lehet egyedibbé, pofásabbá tenni a házát.
Hát adtam neki pár ötletet. Nem kell neki megfogadnia.Igen, azok a ventihelyek bármikor jól jöhetnek, de!!! az ember nem azért és úgy moddingol, hogy később a fejét fogja. (Bár ez ránk "házi barkácsosokra" jellemző, hogy előbb vágunk, aztán gondolkodunk... Persze ezt nem kell/nem szabad komolyan venni Kétszer mérj, egyszer vágj!!! )
Az oldalba nagyobb plexi sem rossz ötlet. Akár gravírozni is lehet rá.
Zoli54213 itt PH-n is árultak plexit, Nefas kolléga volt az egyik, nemrég amikor beszéltem vele még volt neki, csak már nem hirdette. Budapesten több üzlet is van ahol árulnak méretre vágva, imibogyo is nemrég rendelt. Árakkal, elérhetőségekkel Ő biztos tud segíteni.
Egyébként mekkora szabású moddingot szeretnél végrehajtani a házon?
[ Szerkesztve ]
-
baluka6
aktív tag
válasz blasko92 #25621 üzenetére
Most nem azért,de a aplexi szép,de semmire sem jó. A rácsra legalább lehet ventit rakni,ami az igazat megvallva akár mikor jól jöhet a hűtéshez. Nem mellesleg egy szép ventivel pofásan néz ki.
Szerk: Akkor már inkább az oldalára valami nagyobb plexi,akár egyedi mintával is....
[ Szerkesztve ]
-
Zoli54213
aktív tag
válasz blasko92 #25621 üzenetére
Egy kérdés még hogy hozzá való plexit hol tudok szerezni?
Igen, a házam fekete, teljesen kivilágítva kékkel[ Szerkesztve ]
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
blasko92
őstag
válasz Zoli54213 #25616 üzenetére
Vagdosni is akarsz/hajlandó vagy?
Ha a fekete fajta van neked, akkor szerintem jól mutatna, ha az elején a rácsos részeket lefestenéd fehérre. Esetleg valami apró motívumot is lehet a házra festeni valamilyen számodra tetsző színnel
Ha felül nincsenek ventilátorok, akkor kivághatod azt a rácsos részt, és lecseréled plexire.
-
Zoli54213
aktív tag
Valakinek lenne valami ötlete hogy egy thermalke commander ms-i házat miként lehetne szebbé varázsolni? Alapból is tetszik, de valami egyedit szeretnék, csak nem tudom hogy kezdjek neki
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
törölt tag
válasz szacsee #25614 üzenetére
Igazából ezt akartam hallani!
Vagyis pont ezt kérdeztem a léghűtés topicban! Hogy merre is kéne fújni?!
Köszi a tanácsot, így hogy leírtad teljesen egyetértek veled és meg fogom fordítani.
Plusz lentre a ház elejébe egy nagy ventit belökök( nem kötegelőzök, van még egy venti, meg a helye is megvan ) , ami akkor befelé fogja tolni a szelet.[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz #81556480 #25613 üzenetére
Nem feltétlenül jobb ha HDD-t a Marvell 9128 külső sata 3 vezérlőre kötöd. (Manual 8. oldal Block diagram)
Az AMD féle megoldás jobb lehet én azt gondolom.
SSD-nél még csak-csak nagyobb fájlok másolása esetén különbség is lenne, de a HDD adatátviteli sebessége a Sata 2-es csatoló felső határának közelében sincs, nemhogy átlépné. Késleltetés szempontjából megint csak az AMD vezérlője élvez prioritást...A fenti hozzászólásból arra következtetek és látom is, hogy a hátsó ventilátorok befelé fújják a levegőt, ami nem biztos, hogy szerencsés.
Elterjedt az ilyen felépítésű házaknál, hogy a HDD-t alúlról a második vagy harmadik helyre teszed, így a hosszú VGA-nak sincs útban és felette egy ventilátorral a ház elejétől friss levegőt fújathatsz. Két legyet is ütsz evvel egy csapásra:
1 . Hűvösebb lesz a HDD-d
2. A VGA is friss levegőhöz jut.
A hátsó ventilátorokkal pedig a már felmelegedett levegőt kifújatod, így valamennyire tehermentesíted a tápot, hogy ne azon távozzon az összes meleg levegő, ami a gépben van.
Persze csinálsz amit akarsz, csak leírtam, hogy így is meg lehet csinálni.Magyarán csinálsz amit akarsz, ha rám hallgatsz a vinyót lerakod alulra, az egyik hátsó ventilátort pl az alsót megfordítod, hogy kifújja a levegőt a gépből, a felsőt pedig kötegelővel a vinyó fölé rögzíted, hogy a VGA csatlakozó irányába nyomja a cugot...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szacsee #25609 üzenetére
JA az van a csatlakozó alá írva hogy SATA 3.
Eddig a sok kék közül az egyikbe volt dugva, de mivel lövésem sincs a seagate barracuda vinyóm sata 2 vagy3-as e így gondoltam megpróbálom ebben is. Nem vettem észre változást. Nem jó helyen van?(#25610) blasko92
A hátulja ki van csíkosan hajtogatva gyárilag, megy be ott elég levegő szerintem.
-
törölt tag
válasz FatalEror #25607 üzenetére
Folyamatban van valami hasonló is. NEm tudtam hogy van hengeres ide kábel, igazából le akarom majd cserélni satásra a CD meghajtómat aztán végleg eltűnik az a szürke széles izé ( ha arra gondoltál) ( a mobil rack meg megy a levesbe zellernek) Ja plusz még ha nagyon ráérős és akarattal teli kedvemben leszek, a táp kábeleit is behúzgálom plusz átalakítom hogy annyi vezeték legyen rajta amennyi kell.
-
törölt tag
Tsá !
Kedvet kaptam ma egy kis szerelgetéshez. A közel 10 éves házamat szétbontottam és kifújtam mattfeketére, az előlapi kapcsolók és USB csatlakozók kábelét behúztam fekete zsugorcsővel, amit tudtam eltüntettem vezetéket, és beépítettem a hátfalra két ventit.
Íme az eredmény:
A GTX 460-am szabadságon van, ez egy 8 megás videókártya holnap pedig érkezik még egy 4gb-os vengeance ram.
-
szab.tam
nagyúr
válasz blasko92 #25602 üzenetére
sajnálom, de valszeg nem fog maradni belőlük. vagy elrontom őket sorban a trancsírozás során. (a csövekre vigyázni fogok, nem úgy mint a mugenre...) vagy ha egybe tudom gyógyítani, fellamellázni, és lefogatót is tudok venni, faragni hozzá, rá tudnám szerkeszteni azt is, akkor aranyárban el kezdem árulni őket.
végre el kell kezdenem teszteni ezt a a részt is...[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Kiki18 #25596 üzenetére
még pontosan nem tudom.
először a kezemben kell legyenek, hogy lássam a méreteket.mivel több darab van, így a 3. csak fog sikerülni...
(mint a gerenda faragós székely viccben: ha el nem b*om, fogpiszkáló)fűrészelés, kopasztás, újból fellamellázás, hűtők egybegyógyítása, nem tudom. mindenképpen cpu hűtők maradnak. csövek különálló élet fognak élni. amennyi csak elfér.
a tuti az lenne, ha egy K2 alpenföhn 8-asat egy slim 6-ossal egybe tudnék szerkeszteni. az ugye 2*8+2*6=28 oszlopocska lenne...
elvileg el kell férjen, hiszen a k2-t úgy tervezték, hogy a 2x8-as sorok között 3 venti is el kell férjen ugyi. hát itt nem lesz venti, csak még pár csőoszlop....ez még a thermalright sentinel-en is túltenne...
lazítás képpen pedig hétfő délután 2 nagy ninjat x-ben szétfűrészelek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest