- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatalEror
addikt
válasz
M_o_g_y_i #22299 üzenetére
Hát jó értem én a fém hajtóműházat csak az már a 30k kategóriánál kezdődik,meg van nekem mint említettem 2db akkus fúróm,természetesen mind kettőt szét kaptam és a hajtóműház is fémbe van bugyolálva,és arra jön a 3mm vastag műanyag ház és ezáltal rendkívül ellenálló tehát a fúrógépeknél is fémbe vannak bugyolálva a fogaskerekek,csak a 2sebességeseknél teljes fém hajtóműházba vannak,hogy egy komolyabb esést is túl éljenek hiba nélkül
ezért szeretem a DeWALT-ot
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
FatalEror #22287 üzenetére
Lehet, csak nem túl sokszor.
És persze a garanciát ekkor el is lehet felejteni szerintem.
Azt tudom, hogy amelyik nem mechanikus ütőművel ellátott, csak azzal lehet födémet, panelt fúrni. Azt pedig otthonra fölösleges tartani, annyit nem kell használni. Építkezéskor persze jól jöhet, de az vajmi ritkán van nálunk mostanában...SDS-es a minimum, amivel betonnak nekiállnék.
Megnéztem ma a kék Bosch-t egy boltban, a szaki is azt mondta szinte tök mindegy, hogy ezekből a "profi" gépekből melyiket veszi otthonra az ember, mind jó lesz. Mivel az iparra vannak kitalálva, otthon pedig csak néha van használva. De az még ajánlotta, hogy ha előfordul majd a tartósabb meló is a géppel, érdemes olyat választani, aminek a gépháza fém, nem csak a fúró műanyag burkolata. -
-
zolee5016
őstag
válasz
osonte #22295 üzenetére
Saját tapasztalat nem leugatni egyből!!Az az igazság ,nem is igazán értem a külön adok hütést a hddnek dolgot.Nekem volt komplex hdd hütőm(teljes passziv borda+2venti) de 5-8 foknál nem hozott többet! A ventilátor meg inkább csak televágja porral,de még annyit sem ér.Így hütés nélkül a hdd-im (pedig 5 van )35-38 fokosak.
-
-
osonte
őstag
-
FatalEror
addikt
-
FatalEror
addikt
válasz
M_o_g_y_i #22276 üzenetére
Figyu a DeWALT a legjobb,nekem van egy dc981kl amivel kúpcserepet fúrtam a tetőn majd legurult a tetőn majd esett 4 métert a betonra és a mai napig semmi baja,a másik a dw907ka-m az meg 3m esett és annak sincsen semmi baja úgy,hogy egyszerűen elnyűhetetlen,nekem több DeWALT gépem is,van és szavamat adom rá hogy ez nem fog elromlani csak úgy
-
M_o_g_y_i
őstag
-
BlackPriest
őstag
én is árulok ilyen multi előlapi panelt, hasznos cucc
-
bandi94
tag
válasz
HollyBoni #22259 üzenetére
Ne állj neki.Még gyakorlattal is nehéz az ilyen sokrétegű nyákokról leforrasztani a csatlakozót.Nyák sérülése nélkül nem is igen lehet megoldani.Egyébként nem csak azt a négyet kellene leforrasztani, hanem az összes többi kisebbet ami köztük van.Szerintem inkább vágd ki a sarkát a bordának, az sokkal egyszerűbb, meg ha szerencéd van akkor egy izmosabb ollóval is le tudod vágni a lemezeket.(csak utána nem bizto hogy jó lesz az az olló valamire is
)
-
FatalEror
addikt
Alapvetően a jelölt pontnem csatlakoznak a többi forrasztáshoz,de a hő miatt a többi forrasztást is meg olvadhat....de nem értek hozzá annyira
-
HollyBoni
veterán
Le kellene forrasztanom a DVI portokat a VGA-ról,útban vannak. Nem megy rá a hűtés amit vettem. Elég lenne azokat a pontokat kiforrasztani amit bejelöltem a képen? Illetve lehet valami komolyabb baja a kártyának?
-
Melack
veterán
válasz
Cseri0058 #22256 üzenetére
De szerintem neked ilyen kell: usb3 front audió meg ami kellhet
Egyéb kérdés?
-
Melack
veterán
válasz
Cseri0058 #22256 üzenetére
Akkor alapból úgy kell keresned. Nincs lehetetlen, csak túrni kell.
Íme 1 db a sok közül: 5,25ös panel
És a második: eSATA audio
-
Cseri0058
őstag
olyan előlapi cuccos nincs amin van mikrofon meg mondjuk usb 3mas port?
-
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Cseri0058 #22251 üzenetére
"van 2 usb port mellette 2 kihagyott hely"
a képen ez nem látszik, így nem is értem...hol van az usb port, és milyen kihagyott hely?
egyébként az ilyet barkács nélkül egy 5.25" helyre való panellel szokták megoldani.
azon van minden.
pl egy igen összetett.
természetesen vannak olcsóbbak, egyszerűbbek is....és a mic + front 2 jack-jét az alaplapi audiókivezetésre kell dugni.
ennek hiányában a hátsó kvezetésekbe kel dugni 2 szteró jack hossazbbító kábelt (papa, mama), és előrehozni. azt pedig valahgoy beaplikáni.de érdemes lenne a sajátodról képet csinálni, hogy megértsük az usb melletti helyeket...
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hogy hol tegyem fel ezt a kérdést de próbálkozok itt!
[link]
van egy ilyen házam.
az lenne a kérésem hogy valahogyan meglehet e oldani hogy elől van 2 usb port mellette 2 kihagyott hely.oda belehet tenni mikrofon csatlakozót.olyat hol lehet kapni? vagy valahogyan meglehet oldani hogy elől is legyen mikrofon csatlakozó?
válaszotokat előre is köszönöm. -
M_o_g_y_i
őstag
Ilyen fúrót véletlenül nem birtokol valamelyikőtök?
-
FatalEror
addikt
bandi94:
Csak egy kis házi barkács kell hozzá,én már csináltam bele volfram karbidból egy hegyet úgy hogy ha az egyik kikopik nem kell a küszörüléssel időt pocsékolni,mert ott a másik napra készen.
De ha tudsz szerezni ipari gyémántot akkor egy kis epoxival kell bekenni a körkivágó vágókését,beleforgatod az ipari gyémántporba 1 nap száradás és azt már nem koptatja ki semmi -
FatalEror
addikt
válasz
bandi94 #22237 üzenetére
Ez fajta függő mert a karbidnak semmi baja nem lesz de ha beszerzel egy egykésest akkor annak kiveszi,de azt simán meglehet élezni a többinek meg nem tudom,én egy 100 évessel csináltam,de annak semmi baja,igaz abból még nem sajnálták ki az anyagot.
[link] ez egy egykéses,ezt lehet élezni meg mivel ezeknek volfram karbid foguk van,nem megy ki olyan könnyen de lehet élezni is a kését,és ha moddingolsz,akkor ezzel még a házba 12 centis venti lyukakat is tudsz csinálni. -
manoarc
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #22230 üzenetére
-
FatalEror
addikt
válasz
3.Aragorn #22229 üzenetére
A fémfestékkel én sem vitatkozok, de az üveg festék se üveg "festésre" van,hanem 3 dimenziós minták készítésre,és mivel a fémfesték érdes felületet hagy maga után addig az üveg nem és azon is megtapad,tehát fémen is meg kéne.De te is tudod,hogy ha fémet festünk előtte mindig zsírtalanítunk
-
3.Aragorn
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #22230 üzenetére
Hm, Akkor lehet, h mégiscsak kevés lesz...
A YateLoon ventik egyébként jók. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
manoarc #22216 üzenetére
Nem biztos. Attól függ, hogy a tápban 4p-es venti van-e.
Eszerint egy sima 2p-es YateLoon D12SH-12 van benne, de 2007-es a hsz...
A venti 2200-as maximális fordulaton 88 köblábat mozgat meg percenként (CFM).
sz: Én ilyet tennék a tápba: Noiseblocker M12-S3HS.
6 év gyártói garancia van rá.
-
FatalEror
addikt
válasz
3.Aragorn #22221 üzenetére
Szerintem ha lesz zsírtalanítás akkor nem fog lejönni,mert az üveg és (ha festett) fémlemez között nincs túl sok külömbség felületben,mert ha azt nézzük akkor a festett felület sem teljesen egyenletes,míg az üveglapé igen,ergo a fém ha zsírtalanítva van nem kéne hogy le essen róla.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #22215 üzenetére
ööö. igen....
mondtam én, hogy már staitkából is szar voltam. nemhogy még mozog is valami....
-
Melack
veterán
válasz
3.Aragorn #22217 üzenetére
Egyelőre a rajz van meg, hogy milyet csinál rá. Az oldallapot kell átvinnem hozzá, és azt ő már kezeli. Üvegről sem jön le a festése, amit csinál, de ha jól tudom, otthon nála az asztal fémlábán is van vmi hasonló - ergo menni fog
Ha lesz kép, felrakom ide is.
Én sem szeretném, hogy lejöjjön
-
imibogyo
veterán
válasz
3.Aragorn #22214 üzenetére
Hát élőben nem volt az. Nagyon könnyen tudtam benne szerelni. Ha megnézed a többi képet látszik, hogy bőven sok kihasználatlan hely van benne.
Sőt a táp is eredetileg az alsó szintre van tervezve (utoljára ott is volt), csak ez még egy régebbi galéria, és azóta ODD sincs, vagyis ha nagy ritkán kell, akkor van egy külső egységem.
-
manoarc
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #22213 üzenetére
Köszi reggel küldöm e-mailbe,akkor fogom szétszedni. Ha dél körülig meg tudod lesni esetleg az cool lenne , utána mennék vásárolni
PWM-es kell az biztos ugye ?
-
manoarc
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #22210 üzenetére
Azt sajnos nem találtam meg , hogy a gyári mit tud :S
-
FatalEror
addikt
Én az artic-ra szavazok,szerintem jobb márka mint a másik,és a fehér jobban is mutatna benne
-
imibogyo
veterán
válasz
DiceBlade #22197 üzenetére
Igen és még jön vagy két dupla, vagy egy tripla radi a ház tetejébe (ez a valószínűbb).
A terv az, hogy a ház elejébe állítva fog bekerülni a radiátor. Mivel el van felezve a ház, ezért ott kiflexelem a felesleges részeket, így az 5,25-ös meghajtók "alját" is.
Persze a radiátor az "előlap" felé fog nézni, ami méhsejtrács lesz majd, tehát nem lesz igazi előlap.
DVD meghajtó stb. nem lesz, csak a két winchester, de ők a táp fölé mennek a kis dobozkájukban, amik látszanak a gépház tetején.
3.Aragorn: nincs semmi baja a vinyónak, majd egy évig használtam úgy. Csak a függőleges és vízszintes síktól ne térj el. Tehát ne legyenek ferdén a vinyók, akkor nem lesz baj. Bár ezt is inkább már csak Urban Legend-ként kell kezelni. Elvileg semmi baja nem lehet akkor sem, de én azért biztosra szoktam menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest