- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egér probléma
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxthrief
aktív tag
ez nagyon zsir
Az elején a müanyagot mivel csinálta? -
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25398 üzenetére
Lepukkantabb (koszos, karcos, büdös) dragonokat lehet venni 5 ezer körül, sima miditower ATX-es házikókat pedig olyan 1000-2000 körül, és sok van ami még jól is néz ki, és lát bennük az ember lehetőségeket.
Dragonból is van alacsonyabb miditower, nem csak ez a böhöm (14kg a súlya)
De ezeket lehet vagdosni, moddolni ahogy csak akarod.És sok minden elfér bennük.
Jó minőségű sárkányoknak még mindig meg van az áruk, olyan 10-15 ezer körül.
Vehetsz más házat is, én inkább régiek közül nézelődnék, mert azokat még nem bimbi acélból csinálták, és időtállók
A választás rajtad múlik, hogy miben mit látsz meg
Határ a csillagos ég
Lehet az oldallapot is kombózni, mondjuk plexis és karbon fóliás, az előlap szép rácsos, mögötte ventilátorok.Én spec a következő házamból ki fogom hagyni az ODD-t is, és kidobom belőle az 5,25-ös és a 3,5-ös helyeket is
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25395 üzenetére
A dragon 5ezer volt, erre jött 2 doboz festék, higító, csiszoló papír ára. Perforált lemezem volt itthon, szal az ingyen volt.
A nagyobb és újabb faház pedig: 3500 a faanyag, erre jöttek a csavarok, sarokvasak, festék, gitt, + szerszámok, kábelhosszabbító a 24pineshez, padlófilc kb még + 6000 ft volt.
De pénz hiányában még nincs befejezve. kell még plexi ~1000 ft lesz, meg kell még rács, ~2500-3000 ft lesz és akkor lesz kész
De ilyen körülmények között soha többet nem állok neki egy ilyen projektnek....
Nincs műhely+ célszerszámok..... Mindent a szobában kellett farigcsálni, festeniJa, a vízhűtés mindennel együtt 35ezer volt (blokkok, pumpa, tartály, ventik, radiátor, csatlakozók, csövek) csak msot kellett vennem az új házhoz 3000-ért új fehér csövet...
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25393 üzenetére
Igen, alapanyag/áldozat alatt a házat értettem, h nézzél valamit, aztán tudunk rajta ötletelni
ati itt van Debrecenben
A ház előlapja pedig ne nagyon aggasszon.... azt is át lehet ám bíbelni
Mondjuk lefeded perforált lemezzel, fából csinálsz/csináltatsz rá egy egyedi előlapot...De azt szeretném tanácsolni, hogy olyan házat próbálj meg nézni, amineka hátuljába elfér egy 12-es venti (ugye írtad, hiogy a szellőztetés neked fontos
)
Ja, és a Dragont én is tudom tanácsolni. Volt hozzá nekem is szerencsém... Nagyon szuper ház, lehet azt alakítgatni/formálgatni. A hegesztést/vágást/fúrást/faragást is jól tűri.
Én spec most szabadultam meg tőle
waterdragon1 igen, azt sejtettem, hogy benne van az is a pakliban, hogy hátulra nem fér 12-es. Igaz vágással azt is meg lehet oldani. Gondolom a hátlapi I/O panel része elég széles a háznak.....
-
xxxthrief
aktív tag
az elején lehetne 3db hűtő is! itt nagyon jól néz ki!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vegitaa #25377 üzenetére
szeritnem már többször mondtam neked, de nem talált meghallgatásra. (
)
a hsz szerkesztésénél van egy kink gomb. a megnyomása után a vágólapról oda bemásolod a linket, akkor elegánsabb lesz a dolog, nem nekünk kell vágólapozni...
(csak engedélyezni kell hozzá a böngészőben a "parancsfile alapú..."-t állndóra, vagy ideiglenesen.) -
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
xxxthrief #25375 üzenetére
kb
ugy gondoltam
hogy a házat megveszem lefestem.
kiszedem a felesleges dolgokat.
megpakolom hűtővel!
az elejére lentre 1 nagytejesitményű de halk hűtőt a tetejre 2db hűtőt ami kifelé fúj az oldalára 1 slim 12-es vagy nagyobb hűtőt.
ha a hűtő megvan az oldalára vagy carbont vagy plexit teszek.
az eejével nem tudok mit kezdeni ahoz kellene nekem segitség! -
Vegitaa
senior tag
Ez avaslom, nekem is ilyen van, s nagyon jól modolható:
http://x-unit.hu/node/10548
-
blasko92
őstag
válasz
waterdragon1 #25363 üzenetére
Én személy szerint hanyagolnám a 8 centis ventiket, mert azok nagy fordulaton járnak, és hangosak.
Helyettük inkább 12-eseket tennék be, akár leszabályozva (nekem AC F12-esek vannak kb. 50%-on minimális hang mellett is jó a légszállításuk, és 1000ft volt darabja)Neked is azt tudom tanácsolni, hogy elöl vágd ki a házat, hogy legyen a ventinek hely, és felül is. Hátulra is, ha befér a 12-es venti, és így egy elég jó szellőzést lehet csinálni.
Thermalright is nagyon jó toronyhűtőket csinál, és itt apróban 6-7000 körül szoktak lenni a komolyabbak (True Black 120, Ultra 120 Extreme) Ezek 160 magasak úgyhogy beférnek.
Kiki18 annyira nem nagy ördögőség
[link]
xxxthrief nézzél apróban valami alapanyagot, és akkor könnyebben tudunk ötletelni, ha már van egy alap
-
FatalEror
addikt
válasz
xxxthrief #25372 üzenetére
Elképzelések vannak,hogy kicsi vagy torony,esetleg a rászánt keret....
szab.tam:Ez nem nagyon jött át:kolléga rendben van. jó helyre került.
ő sem tudja, mit akar valójában. pont, mint mi
Ja és tápot nem nehéz arrébb rakni,,,néha elég ha belerúg az ember néha elég ha flexel egy kicsit.... -
xxxthrief
aktív tag
Ugy szeretném hogy
veszek 1 házat.
és azt szeretném átalakitani valami fasza házra. -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #25367 üzenetére
kolléga rendben van. jó helyre került.
ő sem tudja, mit akar valójában. pont, mint mi.a barkács topic igazi receptje:
előbb felxelünk, aztán beírunk, majd visszaolvasunk. a végén nekiállunk gondolkozni, hogyan is kellett volna...(#25367) FatalEror
"és aköré építenél"
ja. ez olyan laza, mint szacsee szerint a tápot arrébb dobni picivel... -
FatalEror
addikt
válasz
xxxthrief #25365 üzenetére
Tehát akkor most ez a jelenlegi ház már nem kell,és egy másikat akarsz venni,vagy ezt akarod szanaszét flexelni?
szab.tam:mondtam,hogy nem kell vele sokat tökölni,amúgy a lanboxra visszatérve,mi lenne ha szereznél még egy alaplap tálcát,és akkorára szabnád amekkorára kell,és aköré építenél,és akkor már csak egy fogantyú kell,és kész a lanbox
-
szab.tam
nagyúr
úgy néz ki, jóval egyszerűbb a dolog. kicsit túlbonyolítottam...
a tálcát simán kicsavartam. a távtartók kis lemezes, könnyen kivehető, átrakható akármik. 6 db van. (ha valaki talál ilyet, vagy akár ilyen tálcát, megdobhat vele...)
kifejezetten szép kis tálca.már ez is eredmény, hogy a vga hátlapja nem az asztal lapján fekszik fel, tolva a slotból kifelé azt. vagy a levegőben lógva.
ráadásul jobban megnéztem a házat. aránylag kevés vágással hozzá tudom szabni a merevített hátlapot...
ennyi microflexet vagy fűrészt bevállalok este. -
-
waterdragon1
tag
válasz
blasko92 #25359 üzenetére
195 mm széles 470 hosszú, 450mm magas 4 db 5.25 helyes felső tápos házam van moodolni szeretném. Elöl, hátul, felül 1-1-1 8 cm-es ventilátor hellyel bele szeretnék rakni jobb hűtést + valami toronyhűtőt a toronyhűtők amiket néztem 150-159- 166 mm-esek kb 160 mm-erig férbe a proci tetejétől az oldallapig mit ajánlanátok átalakításhoz ami nem túl drága. Alpenföhn triglav amit kinéztem mint procihűtő vagy CM 212 evo vagy valami olcsó hatékony hűtőt vvagy lenne schytec mugen de csak az 1-es azon 12cm-es venti van. a procim amd phenom ll x6 1605t de a TDP-e a CPU-z szerint= 161w vannak chiftech 8 cm hűtőim 2db + valami noname 8cm-es. 1 db-ot tudok kötni az alaplapomra mint házhűtőt. Elnézést a sok írásért de ha bármi kérdés van válaszolok szívesen+ szeretnék jó hűtést ami nem túl hangos ez családi gép és nem akarok sok zajt.A procim viszont húzható tehát esetleg többet is fogyaszthat , a videókari: gigabyte hd 6770 ami húzható kipróbálva 920mh proci, 1180x4 mh ram ezen 100mm-es hűtő van gyári. A tápom felső tápos helyen van FSP he-500 12cm ventivel.Még egyszer elnézést a sok írásért.
-
FatalEror
addikt
válasz
xxxthrief #25360 üzenetére
Hát akkor kell venned vagy egy mikorgépet,vagy van 5k-ért körkivágó amivel egészen 160mm-ig tudsz furatot készíteni,azaz 120,140-es venti helyek készítése teljesen gondmentes,és ha van flexed akkor már nagyon nincs is másra szükséged,milyen házad van képet tudsz róla lőni?
-
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25360 üzenetére
Nagyon jó kis hűtő! Egy 190 széles házba is elférne, de inkább 200 mm.
Igen, flex, fúró, stb
Lehet egészen szépeket alkotni, csak kreativitás kell hozzá.
Próbálj meg instrukciókat meríteni ebből, és ebből a topikból. Sok ötletet láthatsz.Lehet itt aprón szerezni szinte mindent. Perforált lemezt, méhsejt lemezt, alulemezt, ledszalagot, plexit, házat alapanyagnak
-
xxxthrief
aktív tag
válasz
blasko92 #25359 üzenetére
A hűtőm : thermalright ultra 120 extreme.
A szerszámoknál mit értessz?
van flex fúró csiszolópapir kismilió kulcs csavarhúzó..
meg csavarok.ezeken kivül kell még valami?
Ja és azt nem irtam hogy a háznak valami szépséget is akarok adni!
Lefestem feketére és led-el is akarom disziteni! ez is megodható?Vagányra akarom csináni!
És köszi a segitséget! -
blasko92
őstag
válasz
xxxthrief #25357 üzenetére
Vannak régebbi fajta ATX-es házak is, amelyek 200-220mm szélesek, azokban szinte az összes toronyhűtő befér. Milyen hűtőd van?
Lehet barkácsolgatni is, csak megfelelő méretekkel és lehetőségekkel felruházott házikót kell venni, valamint ha vannak szerszámaid.
Elölről ki kell dobni a 3,5-ös helyet (a vinyót utána bedobni az 5,25-ös helyre), elől és hátul kialakítani 1-1 120-as ventihelyeket (teljesen kivágni, rács se legyen előtte).
Alulra is be lehet iktatni 1-2 120-as ventit, és felülre is 1-2-t.Ha felülre csak 1 ventit raksz, akkor 3 befújó, és 3 kifújó venti lesz, így kb 1:1-es szellőztetést (huzatot) lehet csinálni.
-
szab.tam
nagyúr
én meg most néztem, hogy az alaplapi tálcát csak 2 csavar + karmok tartották.
csaka hátlap szegecselve van, és ott a merevítés kérdése, amihez csak vágni kéne.. -
xxxthrief
aktív tag
Üdv!
Lenne 1 kérdésem!
létezik olyan ház ami van annyira széles hogy beleférjen 1 tower hűtés?
mert a mostaninak le van véve az oldala és kb 3cm-ert kilóg..
vagy olyan megoldás is jó volna h régi gépházból barkácsolni 1 nagyon jól szellőző házat.
Csak ehhez kellene kis segitség.
nem tudom hol kéne beszerezni anyagokat a művelethez.
KB olyanra gondoltam h nagy turbina hűtő az elején, meg az oldalán is valami slim hűtő abból lehet 4 db is négyzetbe rakva.
Ha valakinek van kedve segiteni azt megköszönném!
Üdv! -
blasko92
őstag
válasz
szab.tam #25351 üzenetére
Néha egész jó "kacatokra" tud bukkanni az ember.
Még kölökkoromban rengeteg házat találtam, de akkor még nem volt bennem a moddingolás vágya, valamit a PC-k sem érdekeltek.
Kikaptam belőlük a ventiket, meg a speaker hangszóróját, aztán ennyi
Viszont mostanság szépen fel tudnám használni a régi házakat....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szacsee #25349 üzenetére
már éppen azt nézegetem. érdekes módon, körmökkel is kapaszkodik egymásba a tálca a hátlapi panellel. így szétkapás után nem tud elcsúszni. lehet, hogy másis ez lesz szétvágva.
hopp és szerdán lomtlanítás.
- fölös hulladékoktól végre meg tudok szabadulni.
- és a buckalakókat letolva a pályáról új alkatrészekkel hazatérni...
még úgysem jártam lomtalanításon kukázni. habár ahogy mostanság megy a melóm, nem ártana kicsit gyakorolnom...(#25348) blasko92
így is lehet.... -
szacsee
nagyúr
válasz
blasko92 #25348 üzenetére
Mért adat nekem is van, mert van itthon 1-2 régebbi házam.
Viszont pontos adat kellene, mert a hátlapot lehet szerszámmal csináltatnám meg.
Ha más nem lesz lemérem, de a fenti rajz is jó ahogy elnézem.szab.tam: Moddingnál mindnig ez van, ha nem készterméket veszel az igényeidnek megfelelően. Inkább ezt használd el testbenchnek és egy fekvőtápos házat vegyél a passzív géphez.
-
blasko92
őstag
válasz
FatalEror #25346 üzenetére
Ha pont a házépítésem közepén szól, akkor tudtam volna csinálni Neki egy rajzot amikor még kint volt a tálca, és a hátlap
szab.tam vannak akik megcsinálták első táposra a házukat, pl. sinya85 gépe. Az előlap alá is be lehet tuszkolni a csatlakozót, így nem kell hátrébb vinni. És vannak gyárilag első tápos házak is
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szacsee #25343 üzenetére
igen. ezek rém egyszerűen hangzanak. de kirakod az asztalra, előveszel egy tápot el kezded benne a valóságban forgatni, és rögtön bonyolódik.
pl. a bejövő kábel vagy látható helyen jön be, (ugye nem hátul lesz, ha eltesszük a tápot). vagy pipa alakú véggel, hosszabbítóval, hátulról. de az a kis könyök pont elég, hogy 3-4 centivel beljebb kelljen tenni a tápot a homlokzati síktól, vagy feljebb pl. az aljától... -
szacsee
nagyúr
Test bench részhez lenne egy kérdésem:
Nincs valakinek részletes rajza, hogy milyen méretűek a test bench-ek?
Nem külső dimenzió méret kellene, hanem I/O Shield kivágás mérete, hátlapi lemezek mérete stb..... és pl az ATX/mATX alaplap felfogató csavarok helyének mérete. -
szacsee
nagyúr
válasz
szab.tam #25325 üzenetére
Ilyen állótápos házat könnyű átalakítani.
Elöl fogod berakod a tápot alulra.
Vágsz neki alul lyukat, ventit meg sem kell fordítani, mert a táp befele tolja a levegőt.
Ha ZEN megy bele, akkor kicsit az előlapnál is ritkítsd meg és az oldallapot.
Egy régi ATX-es táp hátlapját levágod és berakod a táp eredeti helyére.
Ventit szoktam rá rakni és egy táp anya csatlakozót egy tápkábellel meghosszabbítva, hogy elérjen az új táp helyig. Ha nem akarsz ennyire tökölni, akkor pedig úgy hagyod a hátulját ahogy van. -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #25338 üzenetére
azért jó az ilyen alternatív vga a háznál, mert egy jó hibakizáró, amikor indítod a gépet, és se kép se hang...
(#25337) Runo
valszeg az aprón. kivételesen gazdaságos volt minden.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
molnarpeter #25335 üzenetére
az eladónak van még belőle pár db.. de csak dual analóg vga átalakítós DMS-59 van rajta. és ebből az átalakítóból a közértben 1 db. 6k...
de mivel van parlagon egy pcie1x riser kábelem is, így beleugrottam..idle 61 fok, ventijnke van némi hangja. majd rárakok fél kiló alut, és megnyugszik. de egy dual dvi átaakítónak örülnék, mondjuk 1500-ért... csak hát a neoluxos fehér holló sűrűbben előferdülő akármi...
ja, fehér holló. kissrác koromban volt némi gyanú, és elszaladtam a dokihoz, mert hát el kellett. a haverok között csak black eagle streat-nek hívtuk az intézményt. gyk: fekete sas utca, nemibeteg gondozó... nem tudták megállípatani a probléma forrását. és ilyenkor elzavarják az embert ún, tenyésztésre.
az ember kínos zavarában nézegeti a térképet, hová is kell menni. óbester utca. az oda vezető út a fehér holló utcán kereszetül vezet. a jó qú. a-d! fehér holló... -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #25333 üzenetére
semmi konkrét ellkézelés. ha atépot elrakom, és a házat felfordítom, akkor 2 db nagy ninja lesz. alul a cpu-n. felül pedig a vga "hasán". de a fordított helyzet miatt nem szorul be ugye a levegő. az érdekesség ugye az lenne, hogy nagy ninja esetén kilógna a szétvágott ninja aház tetején. oda valami rácsozat kerülne. a táp elöl fölülre kerülne, az is picit kilógna. és 2 kiugrás közti üres térben lenne a fogantyú. azaz az átívelen a táp és a ninja kilógó részein, de ott lehetne megmarkolni.
de ezek csak ötlet lövöldözések most...
ha atáp a helyén maradna, akor oda nem kerülhet cpu hűtő. akkor jönne a csővel elszáálítás máshová.
de most pihi. ez egy későbbi project lesz szerintem...
hacsak a 3. konfigot nem varázsolom át magamnak ebbe. akkor hardverre 1 ft-ot nem kéne költeni. a cm690-et úgyis alapból rühellem, egy túlértékelt, ritka fos ház. csak hát volt egy piszok jó értékelsáű ph teszt, és sokan bedőltünk...
kis fólia kell, némi festék, rács, és színes szilikoncsövek. és némi neon, led...úgyis kihasználatlan a gép. nagyon szépre megcsinálni, és piacra dobni, hátha valaki beleszeret. csak hát lanra egy E5700 már elég gyengécske. habár futtattam pár játék bench-et, és komlyan meglepődtem...
ez lesz...
ha elbénázom, visszarakom az egészet, és betolom a helyére. és max bukok 10k színes hókusz-pókusz anyagot. -
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #25331 üzenetére
kb. csak amikor 10-12k-ért ilyen fejre állított lapos házat lehet kapni, akkor gondolkodóba esik az ember. mert lehet, hogy nem akkora eredmény, mint egy hulladékból csinálni valamit, de azért szebbb dolgot ki lehet hozni. ezta feketét világos kékkel kombinálva nem lehet csúnya. csak ebből kéne micr atx. annyival alacsonyabb lenne.
megnézem, van-e.. -
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #25325 üzenetére
valami nagyon extra kis kinézet kéne
A ház fejre állít az alját tetejét oldalát kivágod,úgy hogy kb legyen egy 3-3,5cm vastag keret amire ráfogatod a méh sejt rácsot,és ezt a kerete karbon fóliázod,és ha nagyon megakarod spékelni akkor teszel rá még plexit is,de nem muszáj.... -
szab.tam
nagyúr
válasz
ZetorGumi #25327 üzenetére
pont ezért vettem meg, mert nem hagyományos. kicsit más, így lehet rajta gondolkozni...
a táp is elrakhatom. a gépet fejreállíthatom, vagy oldalra fordítva fekvővé.
vagy marad a táp a helyén, és a cpu hőjét csövekkel "laposan" elhozom valamelyik oldalra, vagy a tetőre....egyelőre kinthagyom az asztalon fantáziálásra.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #25323 üzenetére
régen kukáztam ilyen jót, mint héten.
fűrészelni való nagy ninja, (idáig csak kicsiket vagdostam), 2 kis csöves passzív vga hűtő. az egyik szét lesz vágva, mert a 2 hőcső-höz tartozik 2-2 csavaros hőfogadó blokk. lehet, hogy nb hűtő vagy ramhűtő lesz belőlük.
passzivizálni való hp 8400 gs (pcie1x!).és a ház. nagyon érdekes elrendezése van, még ki kel találnom, hogy fog állni az egész, és mi, hol lesz benne.
a terv az, hogy egy fps zen, olcsó micro atx giga lap, (legyen + helyem), legkisebb i5-ös 4 magos, és egy 5750-nel egy passzív, belépő lanparti gép. eladásra. kék fekete, rács + plexi, karbon fólia. nagy méretű ikea konyhabútor rozsdamentes fogantyúk felül. a zent nem kell harisnyázni, mert kék. a konfigot elbírja. csak jól szellőző helyre kell tenni, mert nyáron a party-n a verébnek lekapcsol a hővédelem, eljön, és agyonüt..
valami nagyon extra kis kinézet kéne.aztán addig nézegetem, amíg ebből lesz az darabolt, asztalra való....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vegitaa #25319 üzenetére
(#25311) blasko92
engedelmeddel a képedet lenyúlom, és berokom a kereső hirdetésbe.1500-at fogok érte kínálni. ha kell még pestről valakinek, jezze, mert lehet, hogy ha többet kérünk, szívesebben nekállnak flexelni.
én ilyet itthon nem vagdosok. a múlkori kis htpc házoldal lékeléstől napok múlva is kellemes, fínom feketés szürke fémpor jött elő mindenhonnan. ez a kis flexelgetés szemetebb dolog volt a lakásban, mint az összes alu fúrkáslás, reszelés... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Vegitaa #25315 üzenetére
nem. most hoztam egy moddolni való házat. nem férek le.
egy hulladék házból kivágott alaplapi tálca + hátlapi panel. asztal tetejére, instant módon rakaható.
atx, és esetleg egy micro atx is.
nagy flexem még nincs. micro-val nem vagdosom 2-3 órát.
inkább adok fel hirdetést. vannak 500 ft-os rom házak. biztos lesz, aki rutinból 10 perc alatt kivágja, és zsebrerak érte +1000-1000 ft-ot... és a 2 eladhatatlan házból csinál 3k-t...(#25316) ZetorGumi
meg...(#25317) blasko92
"Lehetne neki csinálni valami két oldalsó keretet, és mondjuk emeletesre megcsinálni, alulra mehetne a táp."
jó. és még az optikainak is elgyen helye???
nem gépet akarok építeni, hanem egy nyamvadt tálcát. mert a héten beleraktam egy 3 dekás vga-t, nem volt becsavarva, és monitor kábel egyszerűen menet közben kirántotta a slotból. csinált az asztalról egy acht com a fünf ugrást, majd a parkettán landolt... -
blasko92
őstag
válasz
szab.tam #25313 üzenetére
Persze, meg lehet oldani L profillal, vagy sarokvasakkal is.
A Dragon ház tálcáját és PCI slotját egyébként össze lehet csavarozni, így nem esik ketté.Lehetne neki csinálni valami két oldalsó keretet, és mondjuk emeletesre megcsinálni, alulra mehetne a táp.
Hámijaz' hogy nem volt kedve?
Olyan nincs!
Bár velem is ez volt a nyáron, amikor a melóhelyen napi 8 órán keresztül csak vágtam, csiszoltam....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
FatalEror #25308 üzenetére
(#25308)
nem veszekedni akartam, csak még 1x leírni ugyanazt hosszan nem.
molexre köthető, kapcsolóval ellátott fogyasztó, ami segít a zen-nek beindulni, majd ki lehet kapcsolni...blasko92
thx. a szemléltető rajzokat.
voltam csepelen a félretett, 500 ft-os házért. ott néztük az alaplapi tálcákat, és pont erre jutottunk. ha nincs hozzáflexelve valami az aljából és a tetejéből, akkor nincs merevítés. vagy lehetne "L" profilt rádolgozni, de ugye az útban is lehet, és egyszerűbb meghagyni többet az adottból. lett is volna áldozat, de az illetőnek most láthatóan nem volt nagyon kedve flexelni(#25309) ZetorGumi
köszi ne fáradj. és hunya sincs a szomszédban, ahogy elnézem...
majd kukázok egy házat, és levágom. vagy adok fel hiretést: ad nekem occsóé', ezeöccá'. -
TROG AIR
aktív tag
Bár jelen projektemről még mindig nem raktam fel képeket,de a következő is kezd körvonalazódni: salgó-polc elemes "masszív ház" lesz.
-
blasko92
őstag
válasz
szab.tam #25301 üzenetére
Hogyan csináljunk tesztpadot gyorsan házilag flexxel:
-végy egy olcsó atx/matx/itx házat (amilyenre szükséged van)
-szedd le mindkét oldallapot, és az előlapot
-a ház tetején és az alján jelöld ki a vágás vonalátTermészetesen olyan formájúra vágod, amilyenre szeretnéd
-ejtsd meg a vágást
-esetleges festés, matricázásÍgy a házikó két részre oszlik. Az egyiken megmarad az alaplapi tálca (a ház jobb oldala), és a hátlapi PCI slot, a másikon pedig az előlap az 5,25-ös és a 3,5-ös helyekkel, és a bal oldallap.
Ha így csinálod, akkor a váz egy része megmarad, tartást biztosít a tesztpadodnak.
Utána akár a jobb oldallapot is visszateheted (ez lesz a padod alja), oldalra fektetve az eredeti ház alja és teteje a pad oldalai lesznek. És még a tápegység helye is megmarad -
FatalEror
addikt
válasz
nihill #25307 üzenetére
Jól van most esett le,hogy a gyári bordába paszíroztad bele a másikat,én azt hittem,hogy kiszeted a lamellákat a gyári hűtésből,és csak a 2 szélső sort hagytad meg,és a helyére pedig ment a proci borda....
szab.tam:Ha 5X nem olvastam egyszer se,és figyelmesen,de mindegy ne veszekedjünk rajta,ez nekem ma nem megy és kész....
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Kisfiam gépében a 9800xt hangja már egy jó ideje kb. egy kávédarálóéval volt egyenértékű.
Meguntam és barkácsoltam rá egy komolyabb hűtést:
a gyári hűtő
ezt a régi CPU bordát kéne ráműteni
nem is volt nehéz
venti mellé
légterelő burkolat a ventire, kartonpapírból
jó kis 5 slotos hűtés
minden kész
friss levegő a ventinekEredmény: kb. 10 fokkal hűvösebb a kártya mint a gyárival, és ami a lényeg, szinte semmi hangja sincs.
-
FatalEror
addikt
válasz
szab.tam #25301 üzenetére
Akkor most csak egy kapcsolót kéne barkácsolni és kész?
Alaplap tálca az be van szegecselve,és csak ki kell furkálni,általában a backplate,és a PCI-E slot-os rész ami egyben van,nem kapcsolódik közvetlen az alaptálcához,hanem ilyen kampós faxsággal van megoldva,se annyi,hogy veszel 300ft-ért patex epoxi izét a tacskóban és összeragasztod,de jó a pillanat ragasztó,csak ez nem biztos,hogy olyan erősen tart,és a te monstre bordáid megkívánják a stabilitást....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
ZetorGumi #25298 üzenetére
én értem. nem az elvvel van probléma. a gyakorlati megvalósítással. amikor kivágom, a hátlap és alaplai tálca elválank egmástól, mert a kivágáson kívül vannaka rögzítési pontjaik. szegecselőm még nincs. de akkor föl kell csavarnom egy lapot, hogy újból szinbe lőjem egymással... (ja be is jelölhetem szétvágás előtt. ennyi...)
és 1-2-3 "L" vassal összetekerem.
ennyi kellett, hogy beszéljünk róla....de azért valami képet szívesen látnék, aki barkácsolt ilyet. nem az elvi leírást akarom olvasni. látni szeretnék....
(#25296) FatalEror
az alaplapi tálca 1 téma.
a kapcsolható, molexre dugható másik téma. a hátlapi kivezetés megvan. az csak arra kell, hogy ha beépített gépbe teszem a molex fogyasztót, akkor ne csöves módon egy kábel jöjjön ki a gép egyik lyukából....hasznos jószágok. masszív hátlapra kivezetett elosztó, masszív, öntött végű 60 centis kábelek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Túra és kirándulás topic
- Milyen processzort vegyek?
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Medence topik
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest