Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Denes550
üzenetére
Igen, ha egy 4870-esed lenne, akkor se Hybrid SLI, se Physx nem lenne. Így, hogy választanod kell a kettő közül, már mindkettő szar.

Mi lenne, ha használnád a Hybrid SLI-t, és mikor mégis jön valami Physx játék, akkor letiltanád addig, amíg azzal játszol. (Meddig tart átdugni a kábelt, és kattintani párat?)
-
Denes550
csendes tag
Ezt jól megcsinálták... Gratulálni tudok nekik.. Úgy néz ki az nVidiánál betanított majmok dolgoznak kb.. mi lenne ha emberket is foglalkoztatnának
Nem tudok erre mit mondani.. El is adom a francba az egészet.. Nem elég hogy baromi drága az Atihoz képest, még szivatják is az embert vele..
Megyek, megkérdezem barátnőm macskáit hogy melyiket lenne jobb választani
Ám mivel csak az UT3 használja a Physx-et csak nálam, és anélkül is megy fullon, így kérdezősködés nélkül is csak a Hybridet lesz érdemes választanom sztm..
Thx a gyors választ! -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Denes550
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan dolgot hallottam hogy HybridPower beállítás mellett nem fog működni a PhysX.
GTX260-as videókarim meg gf8300-as alaplapi vga-m van, megy is HybridPower de az szívás ha a physx meg nem fog. Erről tud valaki valamit esetleg? -
janos666
nagyúr
válasz
Szuperzacskó
üzenetére
Ha ez nem elég részletes, vagy hibás, akkor kérdezz még:
Radeon Graphics + Nvidia Physx frissített beüzemelési útmutató.A 8600GT kevés lehet. Nekem Cryostasis-hoz az volt, a shadereket GTS órajelek fölé tuningolva is, és ebből ítélve az új játékokhoz is kevés lesz, de próbáld ki. Sőt, írd is meg, hogy mire lett elég.

-
Szuperzacskó
csendes tag
Halli mindenkinek!
Tegnap kölcsönkaptam egy Gainward 8600 GT-t, ami ha beváll, akkor megvásárolhatom. Nos egy HD 4890 mellé menne.
A következőket szeretném megkérdezni:
1.Friss Opre telepítése esetén, ,milyen sorrendbe érdemes feltelepíteni a driverek-et? Elöszőr a Catalyst majd utána Forceware-t?
2.Melyik Nv meghajtót érdemes telepíteni, mert "Aki PhysX-et akar, csak GeForce-ban gondolkodjon!" hírből kiindulva az utolsó müködőképes drivert ATi mellett a 185.85-ös driver. 3.Maga a PhysX drivert nyugodtan frissíthetem a legújabbra?
4.Még annyi, hogy mind 2 VGA-t rá kell kötni monitorra?Egy utolsó kérdés, hogy szerintetek érdemes megvenni a 8600 GT-t mind PhysX kártyát?
Segítséget előre is köszönöm!

-
Med1on
aktív tag
Jó lenne tudni, hogy hány "Batman szintű" game várható még az idén.
A Batman szintű alatt azt értem, hogy a Physx támogatás itt nem volt várható (ha jól emlékszek azon a régebbi kiszivárgott -2009 Physx játékai tech dián- ez nem volt rajta) illetve a demo alapján a sajtó már félig-meddig megelőlegezte a ~90%-os értékelést.Röviden itt most villantani fog a Geforce Physx szerintem mert ez a game minden téren elég jó lett.
Persze egy fecske nem csinál nyarat....Kíváncsiság képen összeszedtem a játék listákat -Geforce Physx vs DirectX 10.1- téren:
(remélem nem hagytam ki egyet sem
)Geforce Physx:
-Cryostasis
-Mirror's Edge
-Crazy Machines II
-Sacred 2: Fallen Angel
-Batman (demo kint a teljes hamarosan jön)
-Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2
-Unreal Tournament 3 (a teljesség igénye miatt
)
-Warmonger - Operation: Downtown Destruction
-Darkest of Days demo (a teljes itt is a szeptembert jelenti)DirectX 10.1
-Far Cry 2 (megjegyzem az ATi DirectX® 10.1 Games listájában nincs ott az FC2
)
-S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
-Stormrise (hát itt erősen gondolkoztam, hogy ezt egyáltalán "játéknak" számoljam-e)
-BattleForge
-Tom Clancy's H.A.W.X.
-Assassin's Creed (de csak azért mert a Stormrise is itt van
)Úgy tűnik a Physx egyértelműen népszerűbb. Könnyen lehet, hogy idővel majd változnak az erőviszonyok de abból kifolyólag, hogy van még pár bejelentett Geforce Physx support game (amelyek év végén esetleg 2010-ben jelennek meg) szerintem sok cián lefolyik még a Tiszán mire a DX 10.1 végérvényesen "fölülkerekedik".
Egy zárt szabvány népszerűbb mint egy független grafikus API (manapság). Vicc de "ezvan".

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Jah ... ez tuti az NV bosszúja.
Komolyra véve a dolgot a Termi az tényleg gány lett ... és ezért én inkább a kiadót hibáztatom, mert bevallottan megvágták a játékot, hiszen időre dolgoztak. A Bionic Commando viszont nem rossz. Igazából nem értem miért kerültek ilyen helyzetbe. A Capcom-nak szerintem nem volt oka megvonni az anyagi erőforrásokat. Persze a pénzügyi eredményeket nem tudom, csak abból indulok ki, hogy a Bionic Commando alapvetően jó produktum, nem kiemelkedő, de jól összerakott játék.
Most elvileg egy projectre van anyagi fedezetük, ezért dobják a kiadott játékok támogatását. Hát kívánom nekik a legjobbakat. -
janos666
nagyúr
Ja, biztos az vitte őket csődbe, hogy sokad dolgoztak azon a Physx patchen, ami kész se lett. Vagy az, hogy a Physx miatt késett/lett szarabb a játék, miközben végig hardwares Physx nélkül jelentek meg a játékaik.
Esetleg inkább az lehet a gond, hogy mégsem akartak az nv-vel dolgozni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úgy néz ki anyagi gondok vannak a GRIN-nél. Befejezik az összes játékuk támogatását, és egy új projectre koncentrálnak. A PhysX-es Terminator valószínűleg csak timedemo formájában érkezik meg. Itt lehet majd letölteni.
Láthatóan jövedelmező az NV-vel együtt dolgozni.

-
janos666
nagyúr
Ha újra végigolvasod mire válaszoltál, rájössz, hogy én is pont ezt mondtam.
Elsőként lesz problémás egy olyan physx runtimmal futó játék, ami újabb CUDA-t igényel, mint a 181.22-es rendszerdriverrel települő. És persze beiktathatnak bonyolultabb ellenőrzést is a régi driver szűrésére.
Azt INF-et és a Registryt már én is átnéztem júniusban, ettől bonyolultabb, azt nézi, be van-e töltődve a Catalyst driver, azt pedig nem lehet elrejteni, akkor a játék sem talál rá, a DLL-be kódolt mechanizmus babrálása pedig már crackelés, szóval nem lesz ebből semmi... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
A PhysX drivert lehet önmagában frissíteni. A baj a CUDA. Abból az új verziókat csak a GPU driverrel lehet telepíteni.
Amúgy tuti lesznek ilyen harmadik féltől származó megoldások. Technikailag ezt sokkal könnyebb kivitelezni, mint a Radeonos PhysX-et. Ráadásul az SLI PhysX megmarad, tehát a driverben ott lesz a megfelelő rutin. -
janos666
nagyúr
Egyszer minden véget ér, de ez konkrétan nem ma vagy holnap, csak ha majd jön valami játék, aminek 181.22-estől úabb drivert igénylő Physx runtime kell, és nem sikerül valahogy kijátszani.
(#1585) Med1on - Az alábbi hír után nem, idén már semmiképp, de jövőre se, utána meg már mindegy is lesz, ha minden igaz. Persze ki tudja, lehet hogy jövőre eladják.
-
Med1on
aktív tag
A Physx OpenCl-re ültetésében egyáltalán érdemes még reménykedni vagy itt is vége a dalnak?

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Lehet, de felesleges. Inkább vegyél egy újat. A PhysX-et nagyon használó címeknek (Darkest of Days, Shattered Horizon), GeForce GTX 295 kell majd. Esetleg kisebb felbontásban AA és AF mértékkel történő adagolása esetén elég egy GTX 275-285 bónusz PhysX karival.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
És ez téged miért zavar? Nem neked írtam! Én megosztottam vele a véleményem. Ő az ő stílusában, én meg az enyémben. Azért mert házigazda? És? Ugyan olyan ember mit te meg én. Hidd el, rang, iskola, stb. stb. stb,nem jelent semmit. Ha értelmes akkor felfogja, hogy mit írtam, ha nem, akkor bannol a nyavalyába. Volt már rá példa régebben, aztán újból bereggeltem. Mint láthatod elég régóta vagyok itt ( és nem "pontvadász" vagyok ), és néha eléggé csípi a szemem az a "számomra" sok ordenáré hülyeség amit néha itt összehord Abu. Hülyítik őket a piárosok elég rendesben és nem tud jól szelektálni közte. Néha így fakadok ki, de énszerintem semmi olyat nem írtam ami bántó lenne! Ezt ő is tudta azért reagálta le így. Ha neked meg nem tetszik, vagy másoknak sem, az kit érdekel! Azért van OFF-ban, mert nem a témához tartozik! A témát zártam, privben ha akarod eldiskurálok veled.
Ha SLI mellé még bedobok egy Geforce-ot, akkor tudom használni úgy az SLI-t, hogy a 3. kari a fizikát számolja?
-
tzsolesz
nagyúr
Árnyékok, textúrák, körvonalak jelenléte, illetve intenzitása, gyengesége, meg nem léte, stb... mind mind függ a catalyst controll center, és az NV vezérlőpult beállításaitól is. A PH!-án azért nem látnak különbséget, mert az NV-t a legszebbre teszik mindenhol, az ATI-t pedig legjobb minőségre. Ez kb. ugyanazt jelenti mindkét cégnél. ha ez nem volt meg, akkor egyértelmű, hogy lehetnek eltérések. (ez nem VGA specifikus
) (Halkan teszem hozzá, hogy a teszt eredményeket is drasztikusan befolyásolja, a radeon kártya terhére
)Másik: Mint köztudott, már réges régótra (<-ez nem magyar szó szerintem
) visszanyúl a hiedelem, hogy az radeonok képe szebb, mint asztalon, mint 3D-ben. Ez bizony igaz asszem a G92-s Geforce-okig. Mivel több tucat júzer aki váltott a két kari között esküdött, hogy szebb a képe a radeonnak, főleg játék közben. (fagy53 kollegának csak hihetünk, mivel Ő egyáltalán nem elfogult). Én is tapasztaltam egy 8500GT, és egy 2600XT között, amikor eladtam öcsémnek a monitoromat, azt hittük hogy út közben meghibásodott, és azért olyan randa mosott a színe, és azért olyan ocsmány. De utána kiderült a dolog. a két kari képe között ég és a föld volt a különbség.Valószínű, hogy a GT200 chippel szerelt VGA-k már nem küzdenek ezzel a betegséggel.

Bj Brooklyn Talán legalább egy HÁZIGAZDÁVAL szebben is társaloghatnál. Nézd már légyszíves vissza miket irkáltál az utolsó oldalon. Szerencséd, hogy egy türelmesebbet fogtál ki.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PH-s csapat rendre ezt vizsgálja a tesztekben. Valamiért nem vettünk észre különbséget. A képminőséget egy ideje azért nem fényképezzük, mert nem látunk eltérést.
Ha volna eltérés, akkor nyomnánk az összehasonlító szkrínsuhtot. Ez a jövőben is így lesz. Ha van eltérés bemutatjuk.Mellesleg ha jól tudom a Crysis-ban dinamikus napszakváltozás van, nem lehet, hogy ez a különbség?

-
Qru
MODERÁTOR
Leírtam a benyomásaimat hogy elhiszed-e vagy sem igazából nem izgat. Aki nem hiszi kerítsen egy 4870-et meg egy GTX260-at üljön le Crysis-ozni 5-5 percet rögtön egymás után a két karival azonos moncsin graf beállításokkal és egyből látni fogja a különbséget. Nem színárnyalat különbségekről beszélek, hanem hogy az árnyékok élesebb kontúrral rendelkeznek Gef-en mint Radin pl és ennek semmi köze a moncsi kalibrálásához.
-
janos666
nagyúr
Ha mást nem, legalább a városi legendákból ismerhetnéd a xanax hatásait (pár üveg sörrel fogyasztva...). Pontosabban én sem tudom mire jó, de nem kapható vény nélkül, tehát sejthető, hogy erős cucc.
Screenshotokkal nem lehet megörökíteni az eltérő színreprodukciót, az a monitor beállításaitól is függ, és az adott VGA tipushoz kell belőni, ha hardwaresen kalibrálnátok, elvileg nem lehetne eltérés.
Persze ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a Radeon spórolna a tömörítés során, és így jobban összemosódnának az apró különbségek a textúrákon. A fény-árnyék jelenségek eltéréseire pedig végképp nem ad magyarázatot, annak a screenhoton is meg kéne jelennie.
Csak azokkal meg vigyázni, vagy BMP, de legalább PNG legyen, Jpegen mit látni már ezekből... -
Med1on
aktív tag
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Linkelésből asszem te is jó lennél egy 5,-ra.
Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy használod az off gombot. A nyereményed 1 tábla tibi csoki majd karácsonykor át is veheted.
Persze nyilván ők tévedtek amikor azt írták rá nyugtató hatású.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Másolásból, linkelésből 5! De ez nem nyugtató, megsúgom neked! Egyébként, neked ki mondta, hogy én nem vagyok nyugodt? A másik, hogy én legalább használom az OFF gombot, ha már nem a témához tartozik a dolog! Erre azért felhívnám a figyelmed! Ha a továbbiakban is valami problémád lenne ebben a kérdésben, akkor inkább válaszd a Privet!
-
Med1on
aktív tag
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Mély levegő és kifúj!
(szorongásoldás, nyugtató-altató hatás, izomlazítás, antiepileptikus hatás) rendelkezik.
- Alkoholelvonás idült fázisában.
- Pánikbetegségben.
- Szorongásos állapotok, depresszió, depresszióval társult szorongás kezelésébenAzért ajánlottam ezt neked, hogy végre megnyugodj és próbálj a fórum témájában érdemben hozzászólni.
De nem értetted a dolgot úgy látom. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Akkor szerzek egy GeForce Ready szemüveget.

-
Bj Brooklyn
aktív tag
Lehet, hogy annyit nézted már a monitort, hogy közben nem gyengén romlott a szemed, ezért ajánlottam a szemüveget, hogy ha idáig nem láttál jól, akkor most ezzel a kis upgrade-del, már hatékonyan tudod használni a látószerved, és akkor már látni fogod a különbséget! Azt nem tudom, hogy az NV pénzel-e szemüveggel és kontaktlencsével foglalkozó cégeket, hogy jöbb legyen a Geforcok képe! Szerintem még az is előfordulhat hogy hibásakat fogtál ki, mivel nagyon előítéletes vagy egyes cégekkel! Hogy miért, vagy miért nem, azt ne fejtsd ki, mert ezt már szinte mindenhol megtetted.
Med1on: Mielőtt hülyeségeket linkelsz, azelőtt nézz utána, hogy mi micsoda!
-
Med1on
aktív tag
Menj bele a szemüveges dologba de csak akkor ha ő meg erre fog gyűjteni.
XANAX SR 2 mg retard tabletta

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
De elvileg a szemüveggel, mindkét képet élesebben látnám, tehát a konklúzió ugyanaz lenne, mint most.
Vagy a szemüveg javítja a GeForce képét? Esetleg selejtes GeForce-ot fogtam ki? 
-
Med1on
aktív tag
Vmi konkrétumot tudnál mutatni a dologban? Gondolom ahol látható különbségek voltak ott készítettetek egy képernyő mentését. Esetleg ha ezeket megosztanád a nagyközönséggel vmivel hitelesebb lenne az állításod.

LOL Abu85
Amikor elkezdtem ezt írni még nem láttam ezt a hozzászólásod. 
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Itt nem látok NV-AMD összehasonlító szkrínshutokat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Nincs hozzá cuccunk, egyáltalán nem volt kalibrálva. Csak plug&play teszt volt és abból az tűnt ki mind a kettőnknek, hogy az nVnek szebb a képe a Radi meg gyorsabb. Az árnyékok jobban kidolgozottabbak voltak, a szereplő szemüvegén is élethűbben csillant meg a napfény, az egész máshogy tükröződött.
Lehet az Acer-t is támogatja az nV azért néz ki jobban GTX-el a kép mint a HD-vel...
mod: off
-
janos666
nagyúr
Szerintem itt nem erről van szó, mert ilyen nagy eltérés nem lehet, de azt ugye tudjátok, hogy a minitorokat minden VGA-val újra kell kalibrálni? A hadrwares kalibrátorok is jobban működnek, ha VGA és monitor közé vannak iktatva, mint ha csak USB-n csatlakoznak a géphez. Persze, ha a monitor sosem volt hardwaresen kalibrálva, akkor majdnem mindegy, mert a tulajnak sem fog annyira feltűnni a dolog, főleg a vendékgszemlélőnek.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Köszi a bizalmat.
Pont ezen tanakodtunk haverral, hogy mi a jobb. Ha lassabb de szebb vagy gyorsabb de nem annyira szép. Igazán egyik sem. Az az érzésem a játékfejlesztők erős nV pártisága is okozza (a nyilvánvaló felépítésbeli különbségek term.) az erős eltérést. Mind két kari esetén a legújabb WHQL drivert használtuk (illetve ATi-nál még csak a 9.7-et) de pl a Cata-s W7-en nem volt Crysis-ban 1680x1050-es felbontás míg a 190.38-as Forceware-el volt.
Ettől függetlenül a Gef-nek szebbek voltak a színei, a fényárnyék játék, a fák között az árnyékok. Nem csak Crysis-ban, Resident Evil 5-ben is jól látszott a különbség, főleg hogy ott demót/replay-t játszottunk le. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
janos666
üzenetére
Korpa diét?!

Most készítünk G4ga kollégával egy 4870 1GB VS GTX260 216SP tesztet és volt alkalmam közvetlenül összehasonlítani a kettőt. AC-ben is, terítéken van és sok más játék is (Crysis, Crysis Warhead, Resdient Evil 5, GRiD, GTA4, FarCry 2). Hát utóbbi tény hogy nyers erejét tekintve erősebb de - és ezt a HD tulaj is elismerte, mitöbb ő jegyezte meg elsőként - bizony a Gef szebb képet ad (nem is kicsit). Olyan beállítások is elérhetőek amik HD Radival nem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Az AC-nél már tudta az NV, hogy ez a dolog bukóba kezd átfordulni. Most már csak alibiznek.
A PhysX-et amúgy sem érdemes a DX10.1-hez hasonlítani. Az utóbbi független szabvány, így van jövője, előbbi zárt, így bukásra van ítélve (kivéve ha megnyitják). Ha valakinek jobban tetszik a PhysX költsön GeForce-ra ... az NV GPU piacára nézve ez már édes mindegy,
-
janos666
nagyúr
Mondtam már, hogy ilyen esetekben egyáltalán nem az izgat a "mi lehetne" és "miért így van", csak az, hogy "mi van"?
És ma az van AC-vel, hogy vagy patch és 10.0, vagy 10.1 és bugok.
Érdekel engem, mint fogyasztót, hogy milyen programkódot kéne a fejlesztőnek copy-pastelni, vagy hogy 5 centjébe, vagy 8 millió dollárjába kerülne?
Nem... Csak azt látom, amit elém tettek, és abból alkotok konklúziót, nem a "mi lehetett volna"-ból, mert az alternatív múltat úgy sem éljük meg, és lényegtelen a jelen szempontjából.
Tudom, hogy az AC-nél nyugodtan javíthatták volna a hibát, de nem érdekel, mert nem tették meg, és egyikünk sem tudta volna erre kényszeríteni őket, és ma már mindegy is, mert kifutott cucc, lezárt régmúlt, irreleváns a "hogyan lehetne".A többinél is igaz amit mondasz, csak a fejlesztők döntik el (illetve közvetve a kiadók), hogy milyen legyen, de a felhasználót csak a végtermék érdekli majd. És én most is csak azt mondtam, hogy a végfelhasználó szemszögéből eddig többet tett le az asztalta a Physx, mint a DX 10.1, sőt, az én egyéni szemszögemből sokkal többet.
És hiába tudom, hogy lehetett volna ez fordítva, mert még emerre is billenhetett volna mégjobban a csónak, hiába jósoljuk meg a jövőt, és hiába ismerjük a mögötte lévő mikénteket, az nem változtat azon, hogy "mi van ma".Igazán látványos dolgot még nem demonstráltak DX 10.1-el valódi játékban, Physx-el viszont van pár, ahol elég szembeötlő, és néha álleejtő is a dolog.
Talán egyedül ez a StalkerCS, ahol javít a látványon, de ez még csak 1, és ettől függetlenül is jó bugos érzetű a játék. Az nekem csak hab a tortán, hogy szerintem egyáltalán nem is szép. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Az Assassin's Creed-del az volt a baj, hogy két sor a javítás, amit ráadásul csak az AMD-s doksiból kell kimásolni.
A DX10.1-et látvány szempontjából egyelőre az Unigine motor és a Stalker: Clear Sky használja (plusz a patchmentes AC). A többi program úgy lett írva, hogy sebességelőny legyen belőle. Ezeket a dolgokat a fejlesztők döntik el.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Nem versengtetem a 9800GT-t a 4870-el, mert az dőreség. Csak arról van szó, hogy a 4870 váltotta nálam az előbbit. Mindkettővel 1680x1050-ben toltam mindent egyébként 22-es monitoron, és azért annyira nem estem hasra a különbségektől, egyedül a Racedriver:GRID hozott látványos győzelmet a Sapphire javára
Nálam legalábbis!
Egyébként nem is vártam, hogy a DX10.1-nek bármiféle gyakorlati hasznát veszem majd
-
janos666
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Én 4870-el szórakoztam az Assassin's Creed-el, és bizony, de bizony bugos a DX 10.1 (pl eltűnnek egyes effektek, és szar a HDR), ha bírja a kártya, akkor sokkal többet ér patchel játszani.
A geforce kártyáimmal kapcsolatban épp a driver-forced AA lehetőségeket sírom vissza leginkább, az AF-et meg úgy se látni 16 minta mellett, max kinagyított képkockákon, de az AMD sem azt a csodaszép AF-t használja már, mint mikor ez a pletyka elindult még Gef6 korszakban (mert az FX-ek is jobb AF-et csináltak, mint a Gef6, csak feleslegesen lassút, de azóta megint variáltak).
És ha átnevezed az exe-t, nem csak olyasmiktől esel el, amik a képet ronthatják, hanem olyantól is, ami csak a teljesítményre vagy stabilitásra, komptibilitásra van rossz hatással. Buta dolog. A Radeonok is ugyan úgy megérzik, és oda a Crossfire vagy SLI is...
De az a baj, te most a 9800GT-t versengteted a 4870-el, annak a GTX-260 az ellenfele (ma már árban is, a 216SP-s).Én is beleestem akkoriban ebbe a hibába, hogy de jó 1920-ban az 512Mb-os 4870 a 320Mb-os 8800GTS-hez képest, aztán kiderült hogy ez sem elég sokáig 1920-ra, hanem X2 kell.
DX 10.1-nek pedig még gyakorlati hasznát sehol sem vettem, minden általam kipróbált játékban csak a sebességen javított (kivétel ahol az AA minőségben is, de az a StormRise lehetne, ahol a Geforce CUDA-n át élsimít, mint a Radeon 10.1-el), de nem voltam már túlzottan rászorulva erre a pluszra az x2-vel, a sima 4870 pedig így sem volt elég. Az FC2 is csak lassabb tőle, de valójában nem szebb az AA a plusz szűréstől.Physx-el már sokkal többet szórakoztam, és több örömöt szerzett, mint a DX 10.1, amiből semmi konkrét jó dolgot nem tudok megnevezni, amit értékelni tudtam volna.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
janos666
üzenetére
Nem gizdulok semmire, brother
Szeretek játszani, azt viszont nem szeretem, ha már a driverben le van butítva a játék élsimitása, anizotróp szűrése. Nincs 10.1-es game? Indítsd csak el bármilyen NV lapkás kártyán az Assassin's Creed-et! Aztán nevezd át az exe fájlt, és nézd meg ugyanazon a beállításon. Ha még nem lassul be annyira, hogy meg tudd nézni egyáltalán ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
És akkor most a békákra gizdulsz, vagy mi? (Froblins tesszelálós techdemó).
Kinek a pap, kinek a paplan, nekem meg a fogatlan.
Most őszintén? Ebben mi volt nagy cucc? A Physx-el sem volt kötelező szórakoznod, ahogy a Radeon extra szolgáltatásaiból sincs több gyakorlati hasznod, tesszelálásból is csak egy techdemó van, és alig van DX 10.1-es játék, és ott sem dob annyit a látványon a dolog, mint a Physx (sőtt, közvetlenül a látványos semmit nem dob, csak közvetve, mert a sebességen javít, amit elkölthetsz magsabb minőségbeállításra). Ha az tetszik, hogy szimplán gyorsabb az új kártyád, hát a Geforceok közt is találsz gyorsabbat, még ettől is.
Ha a halk hűtése tetszik, hát jól beszoptad az egyslotos gef hűtésekkel, de 8800GTS-en, és 9800GTX-en halkabb van, mint a 4870-esen, és a 4850-esen még a 8800GT-étől is hangosabb (hacsak nem tényleg silent az a hűtő).
Arról már nem is beszélnék, hogy ha akarod, beteheted azt a 8800GT-t a Radeon mellé, és lesz mindkettő. -
Taifa Díaz
őstag
Nekem az utóbbi időszakban egy 8800GT-t ill. az utána következő 9800GT-t váltotta a Sapphire HD4870 Silent Efficiency, és úgy néz ki, ez jóval hosszabb időt fog megérni nálam, mint az NVidia kártyák összesen
Itt ülök a gép előtt, és mosolyogva emlékszem vissza, mikor kijött az aktuális új PhysX meghajtó, és azonnal csaptam le rá, mint gyöngytyúk a takonyra
Mosolyogva emlékszem vissza, de egy pillanatig sem nosztalgiázva. Nem sírom vissza a PhysX-os időszakomat 
-
twollah
nagyúr
Kijott az uj Nvidia PhysX 9.09.0814 driver.
Letoltes innen.
-
janos666
nagyúr
Qru: Itt válaszolnék erre.
Tudom én a választ mindenre, csak sosem zárom ki a tévedést, így kikérem mások véleményét is, mielőtt hiszek magamnak.

Persze, hogy szoftveres, de azt hittem ezt eddig is tudtad, hogy a Physx-et vagy CPU számolja, vagy GPU (csak G80+, R600+ sehol semmit). A CPU mankóval indul, mert csak 1 szálon fut a Physx, tehát a Mhz többet jelent, mint a magok száma. A CPU-nak és a GPU-nak is vannak egyéb munkái is egy játék futtatása közben, de a GPU elméleti csúcsteljesítménye is sokkal magasabb ilyen számítások esetén, mint a CPU-nál. Vagyis, hiába izzad a GPU grafikával is, ha csak a teljes összteljesítményének 10-15%-át kell feláldozni Physx-re (aminek egy része úgy is kihasználatlan lenne, mert nincs kihajtva a shaderteljesítmény), miközben egy átlagos CPU magnak (pl core2) valahol 500%-on kéne járni, tehát 100-on nyúzva is 5-öd annyi FPS-ed lesz.
Az, hogy a Gef+Gef társkártyázás alapján nem tűnik olyan hatékonynak a dolog, az gondolom optimalizáltság kérdése, és egyébként is komplikáltabb dolog, mert gondoskodni kell a két GPU CPU-n keresztüli kommunikációjáról. Eleve csak úgy működik, hogy a CPU számoltat Physx-et a GPU-al, visszakéri az eredményt, összerakja az új állapotot, aztán elküldi a GPU-nak, hogy rajzoljon. Viszont gondolom eleve úgy találták ki a CUDA-s Physx-ezést, hogy arra optimalizáltak, hogy a grafika mellett keletkező szabad erőforráskon élősködjön, vagy azokból szakítson szeleteket, nincs felkészítve arra, hogy egy üres VGA-t 100%-ra kihajtson jó hatásfokkal. Ezért nem tűnik olyan bikána egy 8600GT mikor csak Physx-re rakod be, de ezért nem lassul annyira egy izmosabb Geforce, ha a grafika mellé bekapcsolod a Physx effekteket is.
Így az optimalizálatlanság és a komolyabb fizikát igénylő játékok (pl. Cryo, és ezeket az új demókat még nem láttam) miatt kevés már a 8600GT, és nem árt inkább túlméretezni 9600GT fölé is, ha alig párezerrel drágább a 8800GTS, mint a 9600GT (de kétszer annyi shaderproci van benne). -
törölt tag
üdv
van egy ati4870x2 kártyám és szeretnék mellé egy 9600gt rakni Physics-be
megoldható?windows 7 van fent. -
Qru
MODERÁTOR
Na ezt is lerántom majd és kipróbálom! A Batman-ban csak az nem tetszett, hogy marhára látszik, hogy ez is csak egy konzol átirat. Nagyon érződik az irányításán a grafon annyira azért nem szerencsére bár ma már ezeknek a PS stb cuccoknak is elég erős vga-juk van ma már.
gV: Ne is, 4770 sokkal erősebb mint a GTS, viszont rakd be a kettőt egyszerre, lesz PhsyX-ed. XP meg W7 alatt megy egyszerre is a kettő.
Gonosz15: Ez csak két magot használ, tehát itt anyit ér pont a Q6600 mint egy E6600. De igaz, végülis a teljesítmény is realtív. Egy P4-hez képest erőmű egy i7-hez képest meg...

-
Med1on
aktív tag
Mintha mostanában mozgásba lendült volna a GeForce PhysX

Darkest of Days PC-s demó érkezett Physx támogatással
(részletek a gamekapocs.hu cikkjéből)Letölthető a Phantom EFX új játékának a Darkest of Days PC-s demója. Ebben a sci-fi FPS akció játékban a történelem legnagyobb, legvéresebb és legsötétebb csatáit élhetjük újra. Egy jövőbeli időutazást kutató csoport ragad ki minket egy csatából, melyben az amerikai lovasság katonájaként épp rajtunk ütnek az indiánok. Miután meggyógyítanak, egy rejtélyes Mother nevű nő felkéri személyünket, hogy mint amolyan idő ügynök tegyünk rendet itt-ott. Ugyanis az időutazást kifejlesztő Dr. Knoell kicsit összekuszálta a történelmet. Mind korabeli, mind high-tech fegyverek állnak a rendelkezésünkre a közel 800 MB-os demóban, melyben az amerikai polgárháborúban vehetünk részt. A játék támogatja a PhysX-et, s a végleges változat, saját fejlesztésű Marmoset Engine-nel szeptember közepén érkezik PC-re és Xbox 360-ra.
A szokásos videó:
GPU PhysX in Darkest of Days DemoA demo a fönti linkről letölthető.
-
Med1on
aktív tag
Megérkezett a Batman: Arkham Asylum PC demo (letöltés a linkre kattintva)
A demo is támogatja a Physx technológiát így aki rendelkezik a megfelelő hardver és szoftver környezettel egy gyors tesztel jelentkezhetne a fórumba

Brutális méretű a cucc, egészen pontosan 2 085,6 MB így számoljatok vele.
Egy kis ízelítő HD minőségben a GPU PhysX in Batman Arkham Asylum Demo

-
Med1on
aktív tag
Joker bácsi előhúzta a jokert a pakliból.

A mézesmadzag a következő:
"Batman játék PhysX támogatásának elkészítését, aminek köszönhetően például kedvére áramolhat a vastag köd a folyosókon vagy mozoghat és elszakadhat a sok pókháló. A papírok, szemetesvödrök és tartalmuk a levegőbe röppenhetnek ahogy a bőregér elsuhan mellettük, vagy ráveti magát áldozatára. Ez még nem minden, a falakon lévő csempék szilánkosra törnek, repednek, a kőoszlopok valósághűen omlanak össze, az üvegszilánkok és szemét pedig ropog majd Batman dizájnos gumicsizmája alatt." -ipon
Ezek alapján nagyjából Mirror Edge+Warmonger szintű Physx büntetés várható.

-
janos666
nagyúr
Akkor lehet, hogy mostanra javították, tavaj nyáron játszottam végig másodszorra 4870-el (Vista alól, de egy évben jelent meg a játék és az OS, azthiszem először is már Vista Beta/TCP/RC/RTM/akármin toltam). Akkor felraktam mind a 4-5 alpha/beta/whql drivert, ami támogatta a kártyát, de egyel sem tudtam rendesen belőni. A padlón és falakon látszott a csík, ahogy vált a trilinear szűrés, és az élek sem úgy simultak, ahogy kellett volna (sehogy sem volt igazán sima, 8X MSAA-val sem, és a CFAA filterek totál semmit sem csináltak vele, az edge detect sem), az ATT sem tudott mit kezdeni vele.
A riddick nálam lehet, hogy tényleg a Win7 hibája, tényleg lusta voltam kipróbálni XP-n, de a játék topicjában mondták, hogy nem tökéletes az AA (mármint menüből egy 8x után még lazán recélődnek az élek, pedig 1920-ban már 4x is bőven elég szokott lenni).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Visszatérve a Dreamfallra, felraktama a játékot és XP SP3-on működik az AA és az AF is még a CCC-ből kényszerítve is. Nem tom nálad mi a probléma, ha Win 7-et használsz, akkor az. Érdemes megvárni, amíg elkészül egy oprendszer.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
GeForce-on addig lehet ezt megtenni, amíg nem csinálnak DDI 10.1-re meghajtót. Ahogy írtam nekik jó az általános kényszerítés, mert nem játszik a DX10.1 kód. Az AMD-nek a DDI 10.1 miatt minden játékra egyéni profilt kell csinálni.
A Riddickben tudsz AA-t használni, de ahhoz ki kell kapcsolni az SSAO-t. -
janos666
nagyúr
Ezt írtad le mindíg, mikor valami kapcsán panaszkodtam erre. Szép, logikus, következetes, és önmagában helytálló érvek. Ha nem tudnám, hogy nem válasz arra, amit felvettem, hanem inkább mellébeszélés, még meg is győztél volna egy életre.

Szóval, akkor egyszerűbben:
Ha én, mint felhasználó úgy döntök, hogy inkább erőltetett AA/AF-et szeretnék, akkor Geforce-al megtehetem? Igen. Radeonnal? Nem.
Engem, mint felhasználót, érdekel a technohalandzsa arról, ki, mit, hogy baszott el melyik szabványban, amiért mindkettőjünek igaza van ott, ahol egyiküknek sem lehet, de én azt látom, hogy egyik kártyával látszólag többmindent megtehetek, míg a másikkal megkötik a kezem?
Ártana az, ha lenne a CCC-ben egy eldugott "BruteForce" pipálós négyzet, hogy a forceware-hez hasonlóan erőltethessek AA/AF-et, ha akarok? Bár ez is felesleges, hisz alapfelállásban eleve nem CCC-ből kell AA/AF-et állítani, hanem a játékból, ha ott nem lehet, akkor pedig így is, úgy is a "bruteforce" kell, tehát a normális dolog az lenne, ha a CCC-s csúszka erőltetné a dolgot, ha nem alkalmazásvezérelten van.Amúgy a Dremfall szerintem messze nem ilyen kérdés, szerintem DX 8-as, talán 8.1-es, vagy netán 9.0b-s, de hogy véletlen sem deferrend renderinges, vagy 10.x-es, az tuti, valami 2006-os játék. Másik, ahol szerettem volna kényszeríteni valamit nemrég, az a Riddick AODA, ami meg OpenGL, és volt még 1-2 ilyen eset, ahol látszólag semmi nem indokolta miért ne bírálhatná felül a driver a dolgokat, ha már tologatom azt a totál feleslegesen odarakott csúszkát (mert ha a játékban nincs csúszka, akkor se csinál semmit, ha van, akkor meg eleve nem is kell itt próbálkozni).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Az AF-et DX9-ben bármikor lehet kényszeríteni. DX10-ben már más a helyzet, mert az AMD rendszerek támogatják a DX10.1-et, így ott be van vezetve a profilozás, ami azt jelenti, hogy egyes játékoknál majd nem lehet alkalmazni kényszerített AF-et, mert shader alapú szűrést fognak használni. Az NV-nél ilyen probléma nincs, hiszen eleve csak most lett DX10.1-es kártyájuk. A DX10-es GeForce-ok nem tudják a LOD utasításokat, így számukra mehet a globális kényszerítés, hiszen úgy sem tudják értelmezni a shader alapú szűrést. Maximum nem lesz AF a játékon. Ha az AMD nem tért volna át a profilozásra, akkor azokban a játékokban sem lenne majd a jövőben AF, ahol ezt LOD utasítással oldják meg.
Rég nem a kényelemről szól a dolog, komoly kompatibilítási problémák vannak, amire az MS adagolt megoldásokat a DX10.1-ben. Baromi fontos lett volna az NV-nek ezt támogatni, mert már nem jelentene problémát az AA és az AF. Az NV csak most állt be a támogatók közé, nekik is át kell alakítani az egész kényszerítős rendszert alkalmazás profil szintjén.
A kényszerítős dolog eleve halott megoldás, itt az egész problémát a DX10.1 használata fogja megoldani. Ez ellen lehet küzdeni, csak nem érdemes. Az NV régóta az egész piac érdekével ellentétes dolgokat csinál. Nyilván ez is a CUDA-s terv része volt. Próbálták adagolni, hogy az MS nem tudja megoldani a problémákat, így ideje áttérni a CUDA-ra, ahol a jó öreg NV mindent helyrerak.
Persze az MS az NV miatt nem tudta megoldani a bajokat. Mondjuk a DX10-et sikerült rendkívül negatív fényben feltüntetni, ezt a részt nagyszerűen kivitelezte az NV. Igazából a baj az volt, hogy a fejlesztők értenek hozzá, és átlátják a helyzetet. Egy ilyen ember jóval nehezebben megvezethető, mint egy vásárló. 
-
janos666
nagyúr
Jó, és ha a játékban nincs AF opció?
Ezt megrágtuk mi már vagy 5x, de nekem akkor is nagy érvágás, hogy a problémás esetekben (deffend shading + AA, de akár ezen kívül eső esetekben a kényszerített AA, vagy AF) geforceokkal érvényesíteni tudod az akaratodat, míg radeonokkal csak lenyeled, hogy "ez van, de azért nem lehet máshogy, mert... és geforceon is csak úgy megy ám, hogy..."
Tudom, hogy az sem 100-as dolog, mikor Forcewar-ből ráerőltetem az AA-t az UT3-ra, hisz deferrend rendering miatt szar lesz az, és ugyan ez, mikor az SSAO mellett bekapcsolom az AF-et, de legalább az én döntésem. Ha akarom, akkor bekapcsolom az AA-t, és simulnak is valamennyit az élek (hogy utána bugzik-e egy-két másik effekt az már más kérdés, majd mérlegelek, nekem hogy jobb), illetve úgy tűnik, mint ha tényleg csinálna valamit az AF, hiába, hogy elméletben nem menne. Radeonon viszont "ez van, ezt kell szeretni", ki se próbálhatom milyen lenne a forced AA/AF, és ha mégis sikerül kitrükközni, akkor szarabb a végeredmény, mint forceware-rel, mert itt minimális figyelmet sem szenteltek a dolognak, hisz elvileg nem használható. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
A Capcom többnyire reklámszerződésesek köt. Lényegtelen ebből a szempontból a logó. A GeForce PyhsX szerződésekért viszont jó summát kaptak, illetve hát kaptak volna. Gondolom a GRIN-nek való összetűzés kihat a Capcomra is.
Amikor AA-t és AF-et állítasz, akkor azt a játékban kell tenni, mert a Catalyst AI csak akkor kényszerít, ha arra a játék profilja engedélyt ad.
Nem jó, hogy 2010-re csúszik a Dark Void, ki fog így DX10-es GeForce-ot venni. A nagy PhysX felhozatalból már csak a Darkness Of Days és a Shattered Horizon maradt. Nem írhatom le mind, de az AMD ennél sokkal ütősebb címekkel jön (DIRT 2, BattleField 1943 publikus oldalról ... aztán szét lehet nézni a Blizzard, a Techland, az Ubisoft, a SEGA és az EA háza táján). A Dark Void még olyan szempontból is probléma, hogy az egyetlen olyan cím volt, ami tényleg jónak tűnt. A Shattered Horizon még ami felől ígérgetnek, de nagyon nem láttunk még eddig semmit.
-
janos666
nagyúr
Vagy azért csúszik 2010-re, mert addigra lesz új Geforce is.
A Capcom régen ATI-s volt, nem? Csak onnan rémlik, mikor tavaj nyáron elővettem az egyetlen Capcomos játékot, amit imádtam (Dreamfall), és láttam ahogy a nagy vörös ATI logóval indul, aztán mégsincs se AA, se AF, holott régen gef6-al még egyszerre is volt.
Az viszont akkor erősen valószinű, hogy idén már sehogy sem lesz OpenCL-es Physx driver, de talán akkor még 2010 első negyedévében sem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ehh ... itt valami nagyon nincs rendben. A Dark Void (GeForce PhysX játék) 2010-re csúszik, ráadásul úgy hírlik, hogy a PhysX támogatás is DLC-vel lesz megoldva, azaz az alapjáték kiadása után készítik el (a'la Terminator Salvation - elvi támogatása).
Komoly probléma lehet az NV és a Capcom között. -
Zsubi
őstag
Üdv srácok!
Adott egy EP35-DS4-es lap és van két karim Asus 9600GT OC Gear és egy Asus 8800GTS 320Mb 320bit.
Az lenne a kérdésem hogy az egyik karit be lehetne-e rakni PhysX-hez és melyiket lenne érdemes melyikhez rakni hogy minden jó legyen

-
janos666
nagyúr
Nem véletlenül van tele a hozzászólásom smile-kkal.
Amúgy, mint Abu is írta, a Physx és CUDA alapvetően ingyenes lenne. És azután, hogy lassan látják, hogy a GPU Physx AMD nélkül nem megy, az AMD pedig nem adja be a derekát, már nem sok választásuk marad. Ha átírják OpenCL-re, legalább annyi reklámértéke még megmarad, hogy nVidia Physx marad a neve, attól hogy AMD-n is fut. Sőt, minthogy az ő GPU-ik jobb GPGPU-k, így gyorsabban is futna a kód Geforce-okon, ami jól jöhet FPS grafikon rajzolós tesztek konklúziójavításához. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Ok, nem sokkal tudok hozzájárulni de azzal nagyon.

janos666: Ezeknek a peticóknak annyir értelme van kb mint sz@rnak pofont adni. Ha gazdasági érdeke nem fűződik hozza egy cégnek marhára nem hatja meg mi mit szeretnénk. Bár lehet tévedek és elég ha csak te eláírod és rájönnek hogy itt az idő hogy a milliókért fejlesztet PhysX-es meg egyéb tech-ek ingyenesse tegyék.

-
janos666
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn
üzenetére
Szerintem hamarabb leszünk, ha indítunk egy online petíciót az OpenCL-es Physx mihamarabbi érkezéséért. Manapság úgyis divatos ezzel győzködni a gyártókat a baklövéseik felülvizsgálatára.

Én nem mocskolom be a kezem a kezdeményezéssel, de aláírni aláírom ha fellövöd.

Bár ha mást nem, akkor "megvalósíthatósági tanulmány" szintjén már készül az, csak ugye OpenCL meghajtók sincsenek még hivatalosan. Nemhivatalosan pedig csak az nvidiától szivárgott ki ilyen, amivel nem vagyunk még előrébb.

Új hozzászólás Aktív témák
- Pixel 7 pro 128/8
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem tudok erre mit mondani.. El is adom a francba az egészet.. Nem elég hogy baromi drága az Atihoz képest, még szivatják is az embert vele..
Megyek, megkérdezem barátnőm macskáit hogy melyiket lenne jobb választani

)

)

Vagy a szemüveg javítja a GeForce képét? Esetleg selejtes GeForce-ot fogtam ki?
Mosolyogva emlékszem vissza, de egy pillanatig sem nosztalgiázva. Nem sírom vissza a PhysX-os időszakomat